80 kiloa pois

keventynytmies28

Ajattelin kertoa oman painonpudotus kokemukseni jos tästä vaikka joku saisi uskoa/kannustusta omaan projektiinsa. Olen nyt 28 vuotias mies ja kärsinyt ylipainosta varmaankin koko elämäni ja ollut lapsuudesta asti aina ylipainoinen ja pahimmillaan kesällä 2011 painoin 172 kg, ja pituutta minulla on 186 cm joten olin siis todella vakavasti ylipainoinen.
Syksyllä 2011 lääkärintarkastuksessa todettiin verenpaineeni olevan koholla ja minulle määrättiin verenpainelääkitys ja ehkä se oli alitajuisesti ratkaiseva sysäys muutokseen tai sitten ei, joka tapauksessa silloin päätin että nyt tähän tulee muutos tai en enään tule itseni kanssa toimeen. Seuraavana päivänä en aloittanut laihdutusta vaan elintapojen muutoksen ja tätä tietoisesti korostin itselleni, nyt ei oltu tekemässä mitään pikadieettiä vaan pysyvä muutos.
Alkuvaiheessa en ilmoittanut kenellekään suunnitelmastani pudottaa painoani vaan etsin tietoa netistä eri lähteistä ja halusin aluksi saada homman hyvään alkuun itsekseni. Painonpudotuksen aloitin yksinkertaisesti vähentämällä roimasti annoskokoja joita söin, tietoisesti en mitään ruoka-aineita vältellyt enkä välttele edelleenkään. Ensimmäisen parin kuukauden aikana en ottanut liikuntaa mukaan projektiini, mutta pelkällä annoskokojen pienentämisellä ja säännöllisillä ruoka-ajoilla painoa lähti 2 ensimmäisen kuukauden aikana yli 10 kg. Tämän huomattuani olin varma että onnistun tässä projektissani ja kun kävin verenpaine kontrollissani kerroin päätöksestäni terveydenhoitajalle ja puntarin todistettua painon laskeneen tuon reilu 10 kg sovimme terveydenhoitajan kanssa säännöllisistä punnituksista 2xkuukaudessa.
Terveydenhoitaja susositteli syömään pieniä aterioita 6x päivässä mutta noudatin omaa hyväksi havaitsemaani ateriarytmiä: 4 ateriaa päivässä ja ei välipaloja aamupala,lounas,päivällinen ja iltapala ja tästä en ole poikennut sen koommin.

Muutaman kuukauden kuluessa otin liikunnan mukaan elämäntyyliini kunhan olin saanut aluksin painon putoamaan noin 20 kg, aluksi kävelin lyhyitä max 2 km lenkkejä muutaman kerran viikossa ja se yhdistettyna noin 2200-2400 kilokalorin energiansaantiin päivittäin tuottivat tulosta ja paino putosi tasaisen varmasti useamman kilon kuukaudessa. Kuukaudet kuluivat nopeaan tahtiin ja vuosikin ehti vierähtää nopeasti oman projektini parissa ja lenkitkin pitenivät hiljalleen.
Vuosien 2012-2013 aikana pystyin lopettamaan verenpainelääkityksen ja verenpainekin vakiintui hyvälle tasolle ilman lääkitystä. Vuoden 2013 lopussa painoin ensimmäistä kertaa alle 100 kg sitten lapsuusaikojen. Projektin edetessä olin asettanut itselleni tavoitteeksi juurikin tuon 100 kg alittamisen.
Vuoden 2014 aikana sain painoni pudotettua välille 90-95 kg ja asetin tavoitteekseni saada painoni vakiintumaan 90 kg tuntumaan.
Tällä hetkellä olen saavuttanut tavoitteeni ja onnistunut painonhallinnassani odotusteni mukaisesti, painoni on pysynyt 90 kg tuntumassa nyt koko tämän vuoden ja tällä hetkellä lukema siis on 88,5kg/186cm joten voinen virallisesti julistaa tavoitteeni saavutetuksi.
Liikuntaa harrastan nykyisin päivittäin, esimerkiksi 5-6 km kävelylenkki iltaisin töiden jälkeen ja vapaa päivinä saatan tehdä parikin lenkkiä, hommasin myöskin nyrkkeilysäkin jonka kanssa harjoittelen säännöllisen epäsäännöllisesti fiiliksen mukaan.
Siinäpä pitkä tarina lyhyesti, mutta toivottavasti tästä on jollekin hyötyä/tsemppiä koska itse olin liiankin itsepäinen ja puristin projektin yksikseni loppuun vaikka joskus olisi varmasti ollut mukava saada vertaiskokemuksia/treenikaveri niin ei olisi tuntunut ehkä niin raskaalta kuin ajoittain tuntui. Mutta lopussa kiitos seisoo sopinee tähänkin kohtuu pitkään taipaleeseeni.

3

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirsilla39v

      onnittelut.Luulisi että roikkuvaa ihoa jäi jäljelle noin ison pudotuksen jälkeen?Jos näin on niin miten pystyt elämään tämän roikkuvan ihon kanssa?

      • keventynytmies28

        Roikkuvaa ihoa jäi oikeastaan kohtuullisen vähän, Toki jonkin verran jäi mutta ei läheskään niin paljon kuin esimerkiksi jossain ohjelmissa rajun painonpudotuksen jälkeen.(vrt esim hurja muodonmuutos taikka suurin pudottaja.)
        Ehkä ihokin pysyi osittain painonpudotuksessa mukana vaikka alussa lähtikin isoja määriä kiloja kuukaudessa, ensimmäisen vuoden jälkeen painonlasku kuitenkin hidastui aika paljon ja ehkä myös lisääntynyt liikunta auttoi tässä. 70 kg pudottamiseen kului aikaa kuitenkin melkein 2 vuotta joten ei se tahti loppujen lopuksi niin mahdoton ollut, esim verrattuna sama määrä/vuosi.


    • hienohomma

      Onittelut ja iso halaus!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe