Uintivalmentaja?

kilpauimari

Olen 13-vuotias kilpauintia seitsemänvuotta harrastanut tyttö. Käyn uimassa Valkeakoskella 4 kertaa viikossa. Seuramme oli todella hyvä, mutta 2014 syksynä valmentaja lähti. Edelleen toimii seuran puheenjohtajana, mutta ei esitä mitään kiinnostusta meitä uimareita kohti. Tällä hetkellä meitä valmentaa itse vielä koulua käyvä 16-vuotias tyttö. Löytyisikö täältä tai jonkun tuttavapiiristä ketään uintitaidon ja tekniikan omaavaa aikuista, jolla olisi mahdollisuus lähteä valmentamaan meitä? Seuramme on siis todella pieni, meitä kilpauimareita on kolme ja kaksi on lopettamassa valmennuksen puutteeksi. Olisi kiva löytää joku, joka oikeasti valmentaisi halusta, eikä vain koska täytyy. Sitoutunut ihmien, jolle matka Valkeakoskelle ei olisi liian suuri.
Toivottavasti jostain löytyy:)

2

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uimarivain

      Hei!
      Toivottavasti teille käy hyvin ja valmentaja löytyy! Tosi rohkeaa kirjoittaa tänne, kertoo sun motivaatiosta :) äläkä lannistu jos tänne kirjotellaan jotain typeryyksiä.
      Jos käy niin ettei valmentajaa löydy, niin sun kannattaa ehdottomasti tutkia onko lähistöllä muita seuroja joissa jatkaa. Vaikka et käviskään aina reenaamassa niitten kanssa, voit tehä osittain omia reenejä ja sit välillä käydä reenaan porukassa ja kysyy valmentajalta vinkkejä.
      Itse oon toiminut vähän tällaseen tyyliin useemman vuoden, se on tietysti erilaista, mutta toimii ainakin mulla. Omissa reeneissä voi keskittyä hyvin tekniikkaan ja saa tehä rauhassa kuivalämpät ennen uintia, reenata hyppyjä, käännöksiä jne. Kaikkee tärkeetä mistä monet seurat reeneissä livistää. Ja voi vaikka pyytää vanhempaa tai kaveria kuvaan uintia niin näkee miltä se näyttää. Ja ennen kaikkea pääsee reenaan just niitä asioita joissa tarvii eniten reeniä, kun ei mee massan mukana. Tsemppiä ja kivoja reenihetkiä sinne! :)

    • No niin, nyt meni lähelle. Syksyllä 2013 siirryin seuran oman kilpavalmentajan paikalta puheenjohtajaksi, joskin takapiruna pysyen. (Ja tällä hetkellä olen eksynyt takaisin altaan laidalle, pääosin aikuisuimareiden kanssa.) Itsellä taustalla oli väitöskirjan tekeminen; edellinen päävalmentaja siirtyi töitten perässä, ja muilla kollegoilla on ollut mm. perhesyitä valmennus- ja ohjaustoiminnasta pois jäämiseen.

      Siitä, kuinka taitavaa valmentajaa tarvitsisitte ja kuinka hyvä nykyinen valmentajanne on hankala sanoa etänä. Meillä on hyviä alaikäisiä valmentajia seurassa. Tosin ihan ensimmäisessä valmentajakoulutuksessa ei ehditä kuin raapaisemaan pintaa; mikäli tämä ei ole käytynä, niin valmentajaa tulisi rohkaista käymään Uimaliiton I-taso, joka on pienellekin seuralle kohtuullinen kustannus. Tai jos koulutusta ei ole ollenkaan, niin ehkä vanhempien kysely tuohon tehtävään. Muistaakseni Mirjami Seppälä aloitti aikanaan valmentamisen, koska tytön ryhmälle ei olisi ollut muuten valmentajaa. Suurelle yleisölle Hanna-Maria lienee äitiään tunnetumpi.

      Valmentamisessa on monta osa-aluetta, joita kaikkia en itsekään hyvin selvitä (kilpauimareiden kanssa oma esiintyminen tuppaa olemaan kuivahkoa nykyään). Ensisijaisesti tulisi miettiä, onko kyse henkilökemiasta, valmentajan uintiteknisestä osaamisesta, kauden suunnittelusta vai jostakin näiden yhdistelmästä.

      Suhdepeliä on hankala korjata, mutta muihin saa apua. Teknisellä osaamisella tarkoitan mahdollisten tekniikkavirheiden korjaamista ja kauden suunnittelulla fyysisen harjoituksen suunnittelua, eli millä vauhdilla kannattaa harjoitella missäkin vaiheessa kautta. Helpoiten apua voisi saada esimerkiksi yhteistyössä jonkin lähistön kaupungin seuran kanssa; teillä on ilmeisesti ollut TaTU:n kanssa yhteiskisat Valkeakoskella pari vuotta sitten. Tai jopa jonkun kokeneen valmentajan palkkaaminen käymään viikonlopuksi leiriä pitämässä; täälläpäin on ainakin Sievisen Jani (ei vaatine esittylyä) ja Malvelan Marko (mm. A-P Liukkosen valmentaja) käyneet kääntymässä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      980
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      238
      775
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe