Mitä mieltä olette?

kipeästiapuatarviva

Sain lapsena tietää,että olin syrjähypyn tulosta.Isäpuoleni piti kyllä huolen,mutta tunsin aina olevani se ylimääräinen suu ruokittavana.Riitelyä sain kuulla,kuinka olin sen ja sen lapsi.
Jossain vaiheessa aloin jännittämään syömistä muiden edessä.Huomasin,että se oli/on pahinta juuri miesten kanssa.Oire tuli yhtäkkiä,kun aloin itse seurustelemaan.Voiko tämä johtua tuosta lapsuudesta ja mikä ihme oikein laukaisi tämän asian?Olen miettinyt tätä paljon,mutta asiat ei vain aukene.Kärsin tästä todella,sillä ainahan noita kahvi-ja ruokakutsuja tulee.

Miten tällaisesta voi päästä eroon?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olisimukavalukea

      Eikö kenelläkään ole mitään mielipidettä?

      • gggbnhcbbvhb

        Tuntuu pahalta kuulla, että lasta pidetään riidan välikappaleena.
        Minulla on julkiruokailusta täysin vastaavalaisia kokemuksia, mutta aiheuttaja ei minulle koskaan auennut. Yläasteikäisenä en käynyt ikinä koulussa syömässä tästä syystä. Kehitin päässäni kauhuskenaarioita siitä, mitä olisi voinut tapahtua. Yleisimmässä skenaariossa haarukka osui aina poskeen tai muualle, mutta ei ikinä suuhun.
        Kannattaa harjoitella ruokailua yksin, jossain missä on tuntemattomia, vaikka kahvilassa. Kukaan siellä ei tiedä fobiastasi.
        Itse en kiinnitä enää mitään huomiota kanssaihmisiin, kun olen jossain syömässä.
        Harjoitukset voi aloittaa vaikka sieltä nurkkapöydästä selkä muihinpäin. Ja poikaystävän kanssa jostain helposta ruoasta, vaikka omenasta ja siirtyä asteittain haastavampiin ruokiin.
        Saattaisit hyötyä terapiasta. Voisit käydä läpi lapsuutesi traumoja.
        Terapiaan pääsee helposti terkkarista asiaa eteenpäin vieden. Voisit sanoa, että tarvitset terapiaa tai ammatti-ihmistä avuksesi erinäisten henkilökohtaisten asioiden selvittämisessä. Ei sinun kaikille tarvitse asioistasi avautua.
        Selvittämättömät asiat usein kulkevat elämässä mukana ja saattavat aiheuttaa turhaa ja ylimääräistä tuskaa elämän varrella.
        Tsemppiä hirveästi sulle tohon ruokahommaan. Ymmärrän ihan täysin mitä käyt läpi.


    • Huolipois

      Totta kai lapsuus voi tähän vaikuttaa, mutta uskon myös taustalla olevan jotain syömishäiriön oireita. Ellei sitten juuri tämä lapsuus ole syömishäiriöitä kokonaisuudessaan aiheuttanut. Oletko käynyt lääkärin juttusilla? Itsellä eräs naispuolinen ystävä joka kärsi nuorempana vaikeasta anoreksiasta. Sittemmin on saanut lihaa luiden päälle ja parantunutkin, mutta julkisen syömisen kammo on sairaudesta säilynyt. Itse karsastin myös vähän julkista syömistä aikoinaan, se johtui siitä, että olen lapsesta asti ollut tuttujen ja tuntemattomien silmätikkuna.

      Koitappa miehesi kanssa kokata illallista ja jotain hyvää jälkiruokaa, vaikka jokin kakku. Hullutelkaa ja pitäkää syödessä hauskaa, läimäytä vaikka pala kakkua miesystäväsi naamaan. Luulisi alkavan rentouttaa, ei se syöminen niin vakavaa puuhaa ole.

      Se mitä tulee isäpuoleesi, niin se on pelkkää katkeruutta syrjähypystä. Sinä et ole mitenkään osallinen siihen, mutta ilman sitä et täällä meidän ilona olisi. :)

    • khjäkjäjäjäjkäjä

      Kahvikuppineuroosi? Käy lääkärillä. Ehkä saat rauhoittavia, ehkä jotain terapeuttista tukea.

      Aika moni ensimmäinen lapsi on muun kuin virallisen isänsä lapsi. Silti suhde "isään" voi olla hyvä. Vanhempien pitäisi kyetä ratkaisemaan välinsä ilman, että viattomia lapsia kiusataan. Valitettavasti eivät lapsia tekevät aikuisetkaan mitenkään henkisesti kypsiä ole.

    • pelotontaelämää

      Onko niin, että jouduit lapsena ja nuorena juuri ruoka- ja kahvipöydässä kuulemaan ikäviä kommentteja ja tilanne on ollut piinaava kun on oltu kasvotusten porukan kanssa. Tilanteesta ei ole voinut päästä pakoon. Sinulle on jäänyt tunne, ettet ole mitään isäpuolesi silmissä.
      Kun itsetuntosi on heikko, niin tuo tuttu tilanne laukaisee sen arvottomuuden tunteen miesten kanssa pöydässä.
      Et ole tietenkään yhtään arvottomampani kuin me kukaan muukaan. Ei syntyperä määrittele meitä. Tällainen järkiperustelu hälventää tunnemuiston tuomaa traumaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3504
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1588
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1425
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      99
      1075
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe