TV,mot ohjelmaan porohoito, onko lihaa tutkittu ?

jänkhävomen

NÄMÄ VÄITTÄMÄT... OVATKO NÄMÄ OIKEASTI TOSIA?

1--Poromiehiä suojaa varmaan sama lainsäädäntö napapiirin eteläpuolella kuin syntyperäisiä saamelaisia lapissa, erotuksella että ovat ¤ isis mamujen ¤ kanssa samaa sakkia, ovat siis toisten elätettäviä ja muutoinkin aika arvaamattomia?

2--Napapiirin etelänpuoleinen poronhoito, onko luomua, kyseenalaistan?

3--Poronlihan myyntipaketeissa pitäisi olla tuottajan koodi kuin muissakin myytävissä elintarvikkeissa. Tietäisi ostaja ostaa puhdasta pohjoisen lapin lihaa.

4--Taitaa olla vielä porotiloilta napapiirin eteläpuolella suoramyynti osin kuititontakin. Onkohan veronkiertoa ?

5--Ovatko poromiehet luontoterroristeja? Käyttäytyvät yksityistenkin maa-alueilla kuin pahaset huligaanit ja ovat verrattavissa vaatimuksineen kaikkien luonnonpetojen hävittämiseen kokonaan ja julkisesti. Esimerkiksi Suomussalmen hossasta nyt , moottoripyörä jengin tavoin?

6--Jo liito orava saa jo kauhun olemassaolollaan metsässä luontoaktiiveissa? Kajaanissa kaatui merkittävä kaivoshanke vihreän sammakon suojelun vuoksi, luonnosta ymmärtävät HERÄTYS. Onko poro asiat napapiirin eteläpuolella enää balanssissa ?

7--Poromiehet ampuvat luvitta Karhut, Sudet, Ilvekset, Ahmat, Kotkat ja kaikki muut luonnonvaraiset eläimet armotta, taitaa joku metsästys koirakin päästä hengestään, vain harva poromies jää kiinni teoistaan. Esim, Pudasjärvellä joku vuosi sitten keväällä jäi poromiesten pääjaltikka kaverineen itseteossa kiinni luvattomasta karhun pyynnistä ja taisi olla poliisi vielä emäntänä jaltikalla ja kotka oli nyt talvella ammuttu pesäänsä

8-- Terrorisoivat yksityisilläkin mailla maastoajoneuvoilla oikein luvan kanssa, kuin porot läsnäolollaan ja paskallaan.

9--Kesän liikennesaasteet maistuu tiesuolan mukana syysliukkailla poroparoille.

10--Kaikki talven liikennesaasteet porot syövät keväällä teidenlaidoilta, kun tienpientareet sulavat lumesta kuukausia ennen metsien lumien lähtöä .

11--Pelloilta porot syövät kesäisin kaikki kasvimyrkyt ja karjanpaskat. Poroja kun eivät heikot poroaidat pidättele ja talven jäljiltä porotokan pelto täystuhon jälkeen jääpolte. Mittava ja kallis tuho tuhoaa maanviljelijäin ym, pelto viljelyksiä .

12--Porot kuopivat metsistä nykyisin menetelmien mukaan istutetut puuntaimien juuret ylös jäkälää etsiessä. Suuri ja kallis menoerä metsänomistajille.

13-- Radioaktiivisen jäkälän mukana radioaktiivisuus siirtyy poroon, voisivat käydä jo piakkoin ydinpolttoaineeksi?

14--Kaikki kyseenalaiset rokotukset mm, hirvikärpästä vastaan ,, jäämät ? Lapissa ei ole hirvikärpäsiä.

15--Kun porot elää pääasiassa tunnetusti teillä. Autoilijat ja muut tiellä liikkujat joutuvat hankkimaan turvakseen kaskovakuutuksen omaan laskuun. Poromerkin mukaan kolarin maksajan pitäisi olla poronomistajan, omasta vakuutuksestaan.

16-- Tie liikenne vammauttaa ? Päätiet pahimpia mutta pikkuteilläkin vakavia ihmishengen vaativia onnettomuuksia on sattunut. Pahin alue on Kiiminki - Kuusamo ja Suomussalmi - Kuusamo, aina Rovaniemen eteläpuolelle saakka.

17--Suuriosa porosta voi olla ruhjeilla elinkaarenaikana tie liikenteestä johtuen, mikä ei voi olla näkymättä lihanlaadussa.

18--Poroista lahtiin kelpaamattomat kuskataan kuulo puheiden mukaan systemaattisesti pääteidenvarsiin pakettiautoilla, täyden liikenneonnettomuuden korvausten toivossa, vaikkei haluta ymmärtää ja ottaa kontolle henkilö riskejä. Lapista myös kuulemma kuskataan halpoja vasoja pahimmalle petoalueille ja nostetaan petokorvaukset ?

19--Vaikka hallitus leikkaa, kaikilta vähäosaisimmilta, porotalouden tuki taitaa vain nousta kyseisellä alueella.

20--Porotalous ei täysin elätä. Poromiehet taas kuulopuheiden mukaan elää avustus rahoilla rakentamallaan porotilallaan, valtion avustuksilla . Loisivat samanaikaisesti myös työttömyyspäivärahalla.

21--Kukaan mökkiasukas ja omakotiasuja ei pidä tästä karmeasta kaaoksesta, pihat ja mökkiranta kesällä haisee karmealle poronkuselle ja mökin kuisti karvojen peitossa ja paskassa. Kaikki istutukset pihoilta puoleksi syöty ja revitty irti maasta ,eikä taida uusia mökkiläisiä muualta alueelle olla tulossa, tietäen kauhean tilanteen.

22--Pieniä lapsia ei voi kyseisellä alueella päästää yksin ulos, varsinkaan mökeillä kesäisin ja syksyisin porovaaran vuoksi. Porot ovat väliin erittäin akgressiivisiä ja täysin kesyyntyneitä ilmeisesti talvi ruokinnasta johtuen.

1 Onko tehty yhtään tutkimusta, kelpaako nykyaikana vapaana napapiirin eteläpuolella laidunnettujen porojenliha enää ihmisravinnoksi jäämien vuoksi ?

2 Pitääkö ihmisten asua kyseisellä alueella aitausten sisällä ja porot vapaana ? Onko kyseisen terrorin vuoksi porottomien muutettava etelään ?

3 Mieti ?

4 Syötkö itse kyseenalaista luomu lihaa ?

5 Onko tähän kaikkeen vielä nykyaikana kyseisellä alueella asujien suostuttava pakolla, mietin vaan.

Järjestetäänkö kilpailu ? Ota osaa. Keksiikö kukaan vapaalle poronhoidolle kyseiselle alueelle yhtään järkevää syytä Lapissa? Muhkeat palkinnot ????

3

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järkiintynyt

      Eihän se oo mitään poronhoitoa, kun niitä poroja ei kukaan hoida. Tuollahan ne kisurat kulkee laumoina muiden ihmisten metsissä, pelloilla ja pihoissa. Ei maanviljelijän karja, lehmät, possut, lampaat, kanat ym:t ole poromiesten pihoissa haittoina - maitahan poromiehilla tunnetusti ei ole. Antavat karjansa loisia muiden vahinkona.

      Porojen pitäminen pitää lailla kieltää ja porolliset pakottaa pitämään karjansa omilla pihoilla jos pelto ei ole omasta takaa. Nytkin kun ajelin kylän läpi, miltei satapäinen tokka kuopi kylän erään maanviljelijän pelloilla. Viljelijä on pitkän työuransa aikana lisännyt peltoja jotta saisi rehun omalle karjalleen ja nuo viheliäisten loisten kisurat korjaa sadon ja kuopii pelllot mustalle mullalle.

      Kuollut poro on paras poro; sudet ja ahmat lisääntyköön ja ottaahan kotkakin osansa. Normaali ihminen ei syö poronlihaa, kun se on niin pahaa ja myrkkypitoista, joten joutaa petojen ruuaksi. Rauhoitetaan kaikki pedot - jee ja hallelujaa!

    • Lumenpukkaaja

      Nyt nämä nälkäiset poronkisurat on aattuneet kaupunkiin. Ei täällä ole niille ruokaa. Ei täällä ole maanviljelijöiden peltoja ja porot porkkaa ihmisten pihoja. Nytkin pienen rivarin pihoja kävi kuopimassa iso porotokka, mutta sai ne lähdöt. Seuraavan kerran kun tulevat otan muutaman hengiltä ja upotan suohon.

      • tarkkaampuja

        ilmakiväärillä pallille pamautus riittää, ei joudu virkavallan kanssa tekemisiin


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      423
      1826
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      186
      1475
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1411
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      156
      1358
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      980
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      923
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe