VERONMAKSAJIEN RAHAT KYLLÄ KELPAA !!!!

MIKSIMAKSAMME

Saamenkäräjille kyllä kelpaa veronmaksajien rahat pitämhän yllä koko hiekkalaatikkoansa. Mutta kun on kyse oikeudesta ja velvollisuudesta niin sehän ei heitä koske. Eikö voisi lopettaa koko Saamelaiskäräjää kaiken kaikkiahan ,ihan turha riitelevä instanssi jota veromaksajat ylläpitävät. Onko järkeä ???

48

672

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maksakaaitte

      jaa että met maksama tuon touhun ,voi prkl seki meijän rahoista ja net vain haukkuvat meitä nyt on loputtava tuo paapominen

      • Pöljästynyt

        On se tosi, että jos käräjät lopetetaan, niin mistä se Kärnä sitten vaaleissa äänet kerää, kun se ei enää onnistu käräjiä ja saamelaisia haukkumalla. Ketä se sitten haukkuu? Mamuiksi haukkuu saamelaisia. Seuraava projekti taitaa olla saamelaisten ajaminen pois Suomen rajojen sisäpuolelta. Hulluhan sen täytyy olla. Onpas mies nyt vainon kohteen keksinyt.


      • Paavoaodotellessa

        Kärnällä kaksi teesiä saamelaisten vihhaaminen ja eu:n rajatarkatukset. Mitä Kärnä on tehnyt asioitten ethen? kirjottanu blogeja ja lapin kansa ja some media (mediapeliä Väyrysen malliin)tekkee uutisia. Pääministeri Sipilälle ei taija poika uskaltaa kertoa asioista mithän.

        Tule apuun PAAVO V, Tule apuun PAAVO V!!!!!!!

        t: Paavoa äänestänyt


    • peukutpystyyn

      Aivan järjetön asia. Hyvä että joku taho alkaa tähän veronmaksjien rahoilla rällestämiseen puuttumhan.

      • Uskomatonta

        Kenen tahansa rahoilla rellestäminen on paha ja vielä pahempi vihapuheilla itseään ja muita viihdyttää. Pirut siinä käkättää. Lopettakaa hyvät ihmiset, suomalaiset, arvostettua kansaa, höpöttämästä kuin ilman alaleukaa olevat!


    • minunrahatsinun

      Hindu-Kiinaan koko Saamelaiskäräjä hallinto jäsenineen. Ei mitään muuta kun tappaelavat ja riitelevät joka asiasta ja veronmaksajat vielä kustantaa . Voi pyhä sirkus. Taijama alkaa perustaa joka kylhän jonku insituution ,veronmaksajat maksaa ja met vain tappelema ja ritelemä ja minkä puolesta . No senpuolesta vaikka kun naapruri käyttää yhteistä rasitetietä, on siinä todellinen aihe ainaki,toisn kun Saamelaiskäräjillä. Ei muuta kun kyläkuntia ja niiden toimintaa järjestämhän ja veromaksajien rahala ja muille sitten haistatamma pas...t sillä olemmhan maamme suurimmat hyväksikäyttäjät ja pellet, niin ne toimii Saamelaiskäräjät ja lakia met emmä kans kunnioita, teemä justhin niinku meile parhaaksi on, kuhan vaan muut maksaa.

      • Oikaisuvain

        Hindu-Kiinaan!!! Sanotaan, että Indo-Kiinaan. Niin, se tuntuu, että tapelhan, ko olhan eri mieltä asioista.


      • harakkakinauraa

        Kummasti hingutte kuiten saamelaisiksk. Ihan khon kautta.


      • yllitällipyy

        en toelakhan ole hinkumassa mihinkhän saamelaishömpötykshin. Vit.... vain maksaa tuomosta pask..... kun maassa on miljoona kertaa tärkeämpiä kohteita rahalle.


    • kyllästyttäävouhotus

      Valtion ei tulis avustaa koko saamelaispoppoota raha hanat vain kiinni, periköön
      veroja niiltä saamelaisilta jotka he hyväksyvät saamelaisiksi ja riehukoon niillä
      rahoilla.

      • Tasapuolisesti

        Poistethan sitte samala kaikki tuet, mitä tänne peräleki tullee. Saattais monesta talosta sammua valot.


    • TaneliPR

      Samoten joo, porotuet. Miten sitte pärjäthän omin päin..

    • saamelainen_noita_akka

      vetäkää saamelaiset paskarätti päänne yli

    • agabe

      Soppa onki heti valmis syötäväksi.Isokirja sanoo,että viimeisinä aikoina kansa nousee kansaa vastaan,(Etnos vastaan etnosta) Onki aika päättää ikusuusasiat nyt,olen ratkaisuni tehnyt 25 vuotta sitten.

    • Tkkkgd

      Jaa no mikähän se ratkasus oli?

    • eikuoikheisinkohtin

      Saamelaiskäräjen tuet vaikka lastensairaaloihin tai nuorten työpaikkojen luomiseen, vanhustenhoitoon , miloojona tähellisemäpää paikka minne noita tukia voijaan laittaa paljon ennemmin kuin Saamelaiskäräjän riitaporukhan, jopa kaivohon vois heittää ennemmin kun SK :lle,loppuis tuo järjetön paskanjauhaminen .

    • sapmijaporotpoispois

      Niin joo paremmin neki tuet lantalaisille ja pakolaisille. Mitä sitä omaa vähemmistöä tukemaan. Kyllä lehmän ja sianlihan tuotantoa kannattaa tukea enempi ko poronlihan. Matkailumainoksiinki lehmät ja siat kuviin ennenkö poronkuvat. Kyllä sillä lappi nousis.

      • saavi-simo

        Koko saamelaishomma lisää vain eripuraa siellä. Kun sielä on vähä väkee ei kyllä kannattas lähtee niitäkin vielä erottelemaan sitten " oikeisiin ja vääriin.


      • eijärjenhäivää

        Saamelaiskäräjät saa lopettaa ehottomasti, saamelaisina kyllä pysyvät net jotka oikeasti on saamelaisia niin kuin ennekin, ihan hölynpöly ja rahastushommaa koko Saamelaiskäräjät, siitä asti on tapeltu kun tuo tyhjänpäivänen Saamelaiskäräjä perustethin. Alkuväestö on sitä mitä on ja pyssyyki. Ei siinä muutamaa rahastajaa tartte. Kukahan tämänki rahastushomman sai alkuhunsa. Juoskhon kuusehen koko sutki sakki


      • poispois

        saamelaiskäräjät pois ei sellaista tarvita,kyllä eduskunta hoitaa ,pitäis kelvata
        kintsuillekki.


    • valtuutteetu

      Saamelaiskäräjät on virallinen elin joka määrittää, kuka saa saamelaistatuksen, tämä pitäs olla kaikilla tiedossa. Nyt saamme odotetusti lisää voimia, kun valtavasti haluavia on saada tatus joka todella hyvä asia, emme missään nimessä enään voi ajatella, jonkun suvun jäseniä olis näitä, täällä ensinkään ei ole yhtään puhdasta saamelaista, pitää seurata ajankuvaa mitä enempi on jäseniä sitä vahvempia olemma. Saamelaisuuden kuva, määrät tulee rajusti kasvamaan, joka kasvattaa vaan erilaista kulttuuria, eikä ole jämähtynyttä
      paikoillaan olemista, mitä ollut vuosia.

      • saavi-simo

        Pääsemmekö mekin sitten täältä jäseniksi,meitä olisi täällä joku satahenkee savonpuolesta.


    • örmykkäörkki

      Saamelaiskäräjät maksaa itse omat lystynsä tai koko homma lopetettava. Mitä joku näkkee ennän tuossa touhuss, yhtähän puhdas veristä saamelaista ei ennään ole. Leikit omiski maksamisiksi. Vai riittäkö se että on puhas saamelainen jos vatsa roikkuu kiljusta tai kaljasta ja liika leuka roikkuu niin ukoila kuin akoila. Hyi helv , oksettaa

      • tasaarvokunniaan

        Tuntuu siltä, että saamelaiset omivat koko Lapin. Lapin väkimäärään suhteutettuna saamelaisia on kovin vähän. Lapissa pitäisi olla oma alueparlamentti ja siinä saamelaispuolueilla yhteensä em. suhteessa mainittu edustus.

        Homma ei toimi niin, että pieni vähemmistö omii kaikki. He voivat pitää oman kielensä, tapansa ja pukunsa, mutta siihen on myös muilla oikeus. Jos minä esimerkiksi haluan puhua ruotsia, siihen minulla on oikeus. Jos minä haluan pitää jotakin ruotsalaista kansallispukua, siihen minulla on oikeus, Jos minä haluan käyttää nuuskaa (ruotsalainen tapa), siihen minulla on oikeus. Eivätkä ruotsalaiset tule näitä asioita minulta kieltämään.

        Nyt on noussut kohu jostakin ja jonkun missin käyttämästä Lapin puvun jäljitelmästä. Siihen hänellä on oikeus. Elämmehän vapaassa maailmassa.


    • väsynytväsytetty

      Niinn on se vaan kumma ko ei omia kansallispukuja pietä. Ja saamelaiseksiki pakkaavat kaikenmaailman perinneyhistysläiset. Pölkäävät ett heiltä olis pois jos ilo tulis. Ja tosi on meitä saamelaisia on suomessa vähän. Elätämmä itte ittemme joten antakaa jo meille rauha ja höpötelkää niitä lantalaisten asioita mitä ne nyt sitte onkhaan.

      • saavi-simo

        Lantalaisiapa hyvinnii ollaan,niitä täällä tehhään ja navetoissa käyvvään jokapäivä. Sitä vaan tarkotin tuossa jo kuten aijemminkin sanoin ettei vähiä ihmisiä kannata ruveta jakamaan ja eriarvoistamaan. Se heikentää alueen elinvoimaa entisestään,sama on täälläkin. Meidän omassa kyläyhtistyksessä olemme koittaneet saada kaikenlaisia ihmisiä tilaisuuksiin ja yhteen aina. Tämmösiä täällä höpötellään.


      • vähänsaamelainen

        Aivan sama, olemmeko saamelaisia vai lantalaisia. Suomalaisia olemme kaikki tyyni, käytimmepä saamepukua, kansallispukua vai tuulipukua ja puhummeko saamea, suomea vai mitä murretta tahansa. Turha tässä on ruveta lokeroitumaan eri porukoihin. Elämä rauhassa ja amma muittenki ellää!


      • Kohtuullismielinen

        Käskekää sitä Vainoaja-sotahullua vaikenemaan. Puhuu mitä ovat äärioikeiston kivääriyhdistyksen runkuttajien kanssa kulloinki juonineet. Mitä pahaa saamelaiset on niille tehneet kun käyttäytyvät saamelaisia kohtaan kuin mitkä Göbbelsit. Sairasta touhua, tämän tajuaa jokainen selväjärkinen ihminen.


      • kaunistyttösoppii

        mie en tajua sinua yhthän vaikka olenki selvinpäin ja selväjärkinen mitä sie oikhen huuvat siinä kukhan ole sinua haukunhut se oli hyvä että se missi laitto sen Näkkälän oman puvun pääle sielä maailmala se on kyllä oikhein naisen näkönen ja kaunis toisin kun näkkälän kimulit tai ämmät on niitä läskikasoja leviny ympäri suomea meijän kunnasta mutta se on oikhein hyvä että ymmärämmä toisia kuitenki aika sopivasti vai olekko sammaamieltä olet tietenhki.


      • Pilkkujapiste

        Jos laittaisit välimerkit kirjoituksiisi, niistä ehkä saisi jotakin tolkkua... Nyt ei saa.


    • ASIATKUNTOON

      Se on tuo Saamelaiskärjät maamme salaperäisin instituutio (ompeluseura) ,kaikki tehdään salassa. jopa osa saamelaisista pidetään salassa ,heitä ei hyväksytä saamelaisiksi. Salassa pidetään kaikki asiakirjat, henkilötiedot ja kaikki. Mutta ihme kyllä heille kelpaa valtion ( veronmaksajien ) rahat tähän salailuun instituutissa (ompeluseurassa) .Kansan äänestys pystyyn valtion (veronmaksajien ) halusta rahoittaa toimintaa, sitäpaitsi ihan turhaa toimintaa.

      • Anonyymi

        No nyt puhut asiaa,jokainen saa selville oman etnisyytensä joka sitä haluaa jos sitä ei vielä tiedä.Se onko saamelainen vai lappalainen (synonyymi) on jokaisen oma asia eikä kuulu kenellekkään muulle. Kaikki me tiedämme historiasta senverran mitä alkuperäiskansoille on tapahtunut.Se eripura joka nyt vallitsee ei johda mihinkään hyvään.Kielen ja kultturin oppiminen on tietysti hyvä asia jonka voi hoitaa muulla tavalla.


    • Veronmaksajakans

      Kyllä ne "alkuperäiskansalaiset" hinkuu maita omilshen, että pääsisivät rahastamhan muita alkuperäsiä suomalaisia.

      • Laskeskellut

        Tuli selväksi, että kommentoijilta puuttuu rahaa. Kärnää kun äänestivät, niin se siirtää saamelaiskäräjien ja saamen radion rahat niitten lapinkylä-, perinne- ja metsä-, kalastaja- ja tunturisuomalaisten käyttöön. Jakaa myös metsähallituksen maat suomalaisille ja vielä saamelaisten porot, ne jotka vielä on tallessa. Niitähän ammuskellaan jatkuvasti.


    • Huomioitsija

      Koko Enontekiö ja enontekiöläiset elävät etelän veronmaksajien rahoilla (50%). On kai turhaa pitemmän päälle puhua itsemääräämisoikeuksista ja pienen saamelaiskansan saamista rahoista.

    • ILOjaRahatmeni

      Nyt tuli tieto että saamelaiskäräjien valtion tuki loppuu ja saavat vihdoinkin alkaa oikeiksi paimentolaisiksi. Hyvä Suomi !

    • varpusparvipaskala

      Hyvä että lopettavat turhan rahan annon, loppuu tuo tappelu josta niile maksethan, ei net omila rahoila tappele mutta kun veronmaksajat maksaa niin johan ollan kärppänä suuta pieksämässä , pieksäkön ilman veronmaksajien rahoja koko Saamelaiskärät ja nyt on kyse vain Saamelaiskäräjistä ei yksityisistä ihmisistä. Turha instituutti heijän itte maksettavaksi kun ei osata kunnolla olla

    • koirankakkaa

      Profferööri Ryppy Pyllyllähteestä on tullut Saamelaiskäräjien Messias, suuri Päällikkö joka kattoo lähtestä kuka koira ei ole Saalaiskäräjhin sopiva. Hallelujaa ja hauhauhau

    • turustapäin

      Mikä ihme se saamenkansa on kun te olette näin kiinnostuneta heidän asioistaan. Miksi ette keskity omiin asioihinne. Kautta vuosisatojen on ollut vähemmistöjä polkevia ihmisiä. Se kuulemma saa tuntemaan että itse olisi parempi ihminen. Eiköhän sovita niin että nostamme poljettuja. Kansanedustajat myös ojala autto kärnä maijala ketä teitä sinne nyt on päässyt. Auttakaa vähemmistöjäkin vaihteeksi vai ettekö uskalla?

      • stadistapäin

        Suurimpana ongelmana on saamelaisten keskinäinen solidaarisuuden puute. Joillakin on lähes kaikkea, joillakin ei mitään. Ettekö te saamelaisvaikuttajat uskalla puuttua asiaan?


      • tiuerupierut

        Jos joku polkee jotaki niin Saamelaiskäräjät saamelaisia


      • Valottaja

        Yksinkertaista puhetta semmoinen, että Saamelaiskäräjät sortaa saamelaisia. Miten? Kerro, hyvä ihminen. Mitä valtaa sillä on? Katsopa nyt, ketkä tekevät sekä saamelaisia että suomalaisia koskevat päätökset. Ei se ole ainakaan Saamelaiskäräjät.


    • Hepohirnahtaa

      Saajaan kohta rautatie.

    • Rautatieväylänvarteen

      Nyt olis meijän päättäjien tuhanen taalan paikka muuten saaha se rautatie tänne. Tuolla Inarin ja sodiksen perällä ku niin vastustavat niin tuossa väylän varressa ei varmaan haittaisi ketään :)

    • SEFU_ITKETTÄÄ

      Nyt en poistele enään mitään luovutan olen masentunut pojat voitti

    • porotohtori

      ihan mahtava asia juttu olisko parein jos vielä menisit hoitoon ettei tauti taas iske

    • Anonyymi

      Eikö ne osaa muuta laulaa kun huutaa tuota joikua, ei sitä kyllä jaksa montaa kertaa elämässä kuunnella.

    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe