Päätoimittaja Kokkosen nolo purkaus

S.Happens

Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkonen tarjoilee lukijoille yhtiön leivästä puristamaansa tuotosta Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien "Luppo"-lehdessä 28.11.2015. Omistajat ovat toivoneet Kokkosen tuotosta sivun kaksi kolumniin "Työtä ei sinun tekemän pidä". Päätoimittaja on sulatellut leipää noin kahden vuorokauden ajan. Purkaus "Lappi puhuu" -otsikon alla on nolo.

Purkauksen taustalla on vallanpitäjien kokema epävarmuus Finlandia-voittaja Laura Lindstedtin käytettyä viisitoista minuuttiaan julkisuudessa puhumalla totta. Niistä jotka omistava luokka on ostanut valtaan. Lindstedtin mukaan "Tässä on ihan turha lätistä nättejä, kun on kerrankin se hetki, kun voi puhua suunsa puhtaaksi" (Iltalehti 27.11.2015).

Laura Lindstedtin mukaan kansalaiset saavat tyytyä vain rikkaiden pöydiltä tipahteleviin murusiin. Iltalehti kirjoittaa, että "Lindstedin mukaan Suomea ollaan rakentamassa tietoisesti luokkayhteiskunnaksi" ja Lindstedtin sanoin "koulutuksen, sivistyksen, tieteen ja totuuden ideaalien paikalle" on asetettu mm. "huiputus, sumutus, kulutus ja kuristus".

Päätoimittaja Kokkosen hyökkäys Lindstedtin kimppuun on peitelty. Hän on pukeutunut Peppi Pitkätossun asuun. Rikkaiden veroalen kiihdyttämistä propagoidessaan Kokkonen viittailee Astrid Lindgrenin Pomperipossaan. Se oli Kokkosen mukaan "yksi syy siihen, että sosiaalidemokraatit hävisivät vaalit samana vuonna", ja että "palkkaverotusta kevennettiin Ruotsissa tuntuvasti".

Päätoimittaja Kokkosen mukaan "Suomessa yli sadan prosentin verotusta ei vielä ole hyvätuloisillakaan. Suunta sitä kohti on vakaa". Lieneekö Kokkosen järjettömien lauseiden taustalla Selma Lagerlöfin "Kummitustarinoita"? Viesti kun on selvä: Jos kannatatte demareita niin Näkki tulee ja vie. Pikku porsaiden on uskottava että kommunismin susi on ovella, ja jos rikkaita verotetaan niin se puhaltaa talon nurin. Siinä menee niin Wahlroosin Nordea kuin Virtasen Corolla.

Laura Lindstedtin mukaan: "Nyt perusoikeistolainen hallituksemme haluaa helpottaa hallintarekisterihankkeellaan rikkaiden veroparatiisipuijausta. Ikävä kyllä veroparatiisit ja ne vallanpitäjät, jotka eivät todella taistele verokeitaita vastaan rapauttavat valtiota, yhteiskuntia ja yhteisöjä, joissa ihmiset ovat valmiita rakentamaan yhteistä hyvää."

Lindstedt siis sanoo, että verotulojen varastaminen rikkaiden toimesta vahingoittaa "yhteiskuntia ja yhteisöjä" joissa ollaan "valmiita rakentamaan yhteistä hyvää". Päätoimittaja Kokkosen vastaus Lindstedtille on: "Pomperipossan kotimaassa Ruotsissa keskituloinen maksaa veroja 6,3 prosenttiyksikköä suomalaista vähemmän. Se on vuodessa 2633 euroa käytettäväksi oman harkinnan, ei yhteiskunnan harkinnan mukaisiin menoihin." Kokkonen kiistää yhteisen hyvän.

Kokkonen myös sanoo Hokus Pokus ja sinä katoat olemasta osa yhteiskuntaa! Tämä on retorista silmänkääntöä Pomperipossan 70-luvulta, Milton ja Rose Friedmanin satukirjasta Vapaus Valita. Sieltä löytyy myös heidän aiheesta piirtämä nelikenttä, sekä paha Näkki jota heille edustaa mielenkiintoista kyllä juuri Ruotsin valtio. Edellä mainitut luvut päätoimittaja Kokkonen ilmoittaa keränneensä Veronmaksajien keskusliiton selvityksestä, joka on "kylmäävää luettavaa". Huijui... Veli Ponteva, Iso Paha Susi on tulossa! Talomme on rakennettava Päätoimittajan ohjeiden mukaan!

Tarkastellaan päätoimittaja Kokkosen väitettä edelleen. Tuo 2633 euroa tulee Kokkosen mukaan ottaa pois "yhteiskunnan harkinnan" alta ja käyttää "oman harkinnan" mukaan. Siis esimerkiksi koulujen ja päiväkotien sijaan vaikkapa Tokmannilla tai Centtilässä. Päätoimittaja lienee sekä tosissaan että ns. vastuullinen? Kokkonen jatkaa: "Käytettävissä on tukku muita veromuotoja, joilla yhteiskuntaa voidaan pyörittää". Kokkonen sanoo Simsalabim! Ja olet tasaverojen ihmemaassa jossa hallitsee alv!

Päätoimittaja Kokkonen jatkaa: "Verottajan vauhti kiihtyy, kun siirrytään hyvätuloisiin". Ja keskusliiton pääekonomistia siteeraten Kokkonen toteaa: "Muualla yleisempänä linjana on veropolitiikan suuntaaminen talouskasvua ja työllisyyttä vahvistavaksi tuloverotuksen kannustavuutta parantamalla". Kokkosen mukaan rikkaiden verottaminen on siis väärin ja köyhille parasta on rikkaiden verotuksen keventäminen.

Kokkosen päästä se tuli ulos: Tihkumisvaikutus (Trickle-Down Effect)! Jos annat rikkaille lisää, niin köyhille voi pudota muruja. Mielenkiintoista on, että Kokkonen on kohottavinaan työn 'suurimmaksi hyveeksi': "Miksi suurimmalle hyveelle on säädetty ankara haittavero?" Työ ei suinkaan ole kulttuurimme suurin hyve, vaan sellaiset liittyvät ihmisten välisiin suhteisiin.

"Iltalehden mukaan "Lindstedt ilmoitti juhlapuheessaan haluavansa puhua solidaarisuudesta, joka tuntuu hänen mielestään olevan osalle suomalaisista ja päättäjistä täysin vieras käsite". Päätoimittaja Antti Kokkosen pitämin opein ei uusia työpaikkoja synny vaan työ keskittyy yhä pienemmälle joukolle. Laura Lindstedille onnea sekä Finlandia- että tämän kamppailun voitosta!

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiTuleIkävä

      Tullaan muistamaan miehenä joka ajoi Lapin Kansan alas.

    • Olet-oikeassa

      Paskaloiset pitää lähettää justiinsa ja heti helvettiin koska loisiminen tuhoaa yhteiskunnan, on aina tuhonnut ja tulee aina tuhoamaan. Se tuhosi aikoinaan antiikin Egyptin, Rooman, Kreikan, se tuhosi uuden ajan kommunistiset valtiot, NL etunenässä ja kaikki itäeuropan loisvaltiot. Niissähän loisiva luokka, kommuistit eivät tehneet mitään vaan roopuskojen ja kalashnikovin avulla määräsiät mitä halusivat.
      Onneksi kansa oppii virheistä ja tuota toisten rahoilla loisivaa paskaluokkaa ei hyväksytä enää missään. Niin kauan kun toisilta varastetaan verotuksen avulla ja annetaan paskasakille, yhteiskunta tuhoutuu.

      Onneksi tuota ei tule tapahtumaan enää koskaan, olet oikeassa !

      • S.Happens

        Verotus sinänsä ei tietenkään ole varastamista. Esimerkiksi Suomessa kansalainen saa verotuksen vastineena palveluja joihin ei yksityisen sektorin tapaan sisälly voittoa. Tuon em. 1970-luvun propagandan olennainen osa on mm. juuri verottamisen esittäminen varastamisena. Tyyliin 'Jos valtio käyttää rahasi et käytä sitä itse'.

        Todelliset loiset luuraavat esim. juuri mediayhtiöiden omistajien eli 'roopuskan' pitelijöiden joukossa. Pörssikapitalistin tavoite on ulosmitata yhtiöstä niin paljon kuin mahdollista. Se tuottaa vahinkoa yhtiölle mutta se ei haittaa, koska yhtiöstä voi päästä eroon kirjaimellisesti sekunneissa. Toimitusjohtajan keskeisenä tehtävänä on houkutella jotta ns. omistajat eivät ryhtyisi tuohon investointilakkoon ja että jostakin löytyisi uusia ns. omistajia edes sekunneiksi.

        Pörssikapitalisti maksaa toimitusjohtajalle itsensä houkuttelusta. Toden totta, kommunismi ei ole kadonnut, se on pörssissä! Siellä ns. joutilas luokka omistaa yhdessä tuotannon kaikkine kommunismin lieveilmiöineen. Kun Virtanen omistaa Corollansa ja PK-yrittäjä firmansa hän taas haluaa pitää sen kunnossa. Päätoimittaja Antti Kokkosen edustaman median julkaisuissa on pörssikapitalismiin liittyen lukuisia hupaisia piirteitä.

        Pohjolan Sanomissa 8.10.2015 kirjoitetaan "Lukijalta"-palstalla otsikolla "Purkautuuko kihlaus?" että "Tammikuussa 1940 tapahtui 'tammikuun kihlaus', jolloin SAK ja ammattiliitot saivat oikeudet neuvotella työläisten työehdoista" ja edelleen "samaan aikaan käynnissä olevaan talvisotaan kansa asennoitui yhtenäisesti puolustamaan Suomea. Syntyi 'talvisodan henki'". Eli "SAK ja ammattiliitot" sekä selitys käsitteelle "talvisodan henki".

        "Luppo" -julkaisussa juuri em. Antti Kokkosen purkauksen vieressä taas on pääkirjoitus "Mihin katosi talvisodan henki?" Tuon pääkirjoituksen mukaan: "Samaan aikaan, kun työrauhasta nauttivien naapureiden kilpailukyky paranee vuosi vuodelta, Suomessa riidellään ja maan kilpailukyky - ja samalla vientiteollisuus - hiipuu jo ties monetta vuotta". Eli "Suomessa riidellään" ammattiyhdistysliikkeen toimesta ja ei sanaakaan EMU:sta.

        Välittömästi edellä esitettyä ennen pääkirjoituksessa lukee: "Saloniusta on helppo uskoa. Suomessa oli viime vuonna 143 lakkoa. Ruotsissa lakkoja oli viisi ja Norjassa kymmenen, eikä yksikään niistä uhannut maiden vientiteollisuutta ja bisnesmainetta maailmalla. Suomessa näin kävi useampaan kertaan, kuten on käynyt myös kuluvan vuoden aikana." Eli ammattiyhdistysliike riitelee "lakkoa" käyttäen. Ei sanaakaan luovutetusta rahapolitiikasta.

        Pääkirjoituksessa todetaan edelleen koskien Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n ja Sipilän esittelemää ns. yhteiskuntasopimusta: "Tuorein yritys näyttää kariutuvan yksittäisen liiton itsekkääseen irtiottoon". Pääkirjoituksen viesti on: jos Juha Sipilän esittelemiin EK:n vaatimukseen ei suostuta, se on 'itsekästä', rapauttaa 'bisnesmainetta' ja on vastoin 'talvisodan henkeä'. Sitä ei mainita että iso elinkeinoelämä itse halusi EMU:n ja että työehdoista tinkiminen ei ole ns. ilmainen lounas (Free Lunch).

        Pahiksista pahin Pääkirjoituksessa eli tässä mediakoonsernin tarinassa on Auto- ja kuljetusalan liitto AKT, jonka edellinen johtaja savustettiin pestaamalla eläkeiässä oleva Hilkka Ahde kasvoksi median itse suorittamaan vallankumoukseen, Nerokasta! Tämä ei varmaan vahingoittanut Suomen mainetta maailmalla? Niin eivät tehne myöskään Sipilän pakkolait?

        Lukijan mukaan: " Sipilän porvarihallitus ja elinkeinoelämän etujärjestöt vaativat ammattiyhdistysliikettä 'talvisodan hengessä' nostamaan Suomen ylös laman kourista sillä erotuksella, että nyt hallitus on viemässä 2,4 miljoonan jäsenen ay-liikkeltä pois oikeutta sopia palkansaajien työehdoista työehtosopimuksilla". Erinomaisesti tiivistetty. Juuri näin se on, "Luppo"-julkaisussa talvisodan henki on esitetty vastakohtanaan. Kuten kävi käsitteelle talkoot EK:n ja miljonääri Sipilän käsittelyssä.

        Huomattakoon vielä että kirjoitus "Lukijalta"-palstalla edeltää ajallisesti "Pääkirjoitus"-tekstin alla olevaa vuodatusta, ja että välittömästi otsikon "Mihin katosi talvisodan henki?" alla on otsikko "Palaavatko venäläiset?" Ei voi muuta kuin ihmetellä kuinka helvetin alas Lapin Kansa ja Pohjolan Sanomat ovat lukijoidensa manipuloinnissa vajonneet. Surullista on että kaiken puoskaroinnin maksaa lukija itse.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      428
      2993
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2344
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      360
      2071
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1923
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    7. 158
      1222
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      937
    Aihe