Anoppi vihjailee/syyttää lapsen tukistamisesta

Anopin_rumat_viestit

Kertokaahan mielipiteenne asiaan. Minulla on anoppi, joka jo vuonna 2014 väitti viestissään minulle, että meillä oltaisiin väkivaltaisia poikaamme kohtaan. Nyt hiljattain oli tullut viesti missä väittää että hieman alle 3 vuotias poikamme olisi hälle sanonut, että äiti tukistaa ja pph ei. Ihan pötypuhetta kaikki, sillä meille ei ole sanaa tukistaminen käytetty eikä todellakaan olla tukistettu. Meillä ei muutenkaan rangaista väkivallalla tai läpsyllä.

Anoppi laittaa viestienä syytöksensä. Kun mieheni on koittanut soittaa hälle niin ei suostu vastaamaan puhelimeen. Eli hän mielestään voi laittaa tuollaisia syytöksiä, mutta ei tarvitse vastata niihin. Kerran mies soitti isälleen, ja pyysi äitiään puhelimeen, mutta hän ei suostunut vastaamaan. Miten naurettavaa!

Minusta tämä on jo mennyt liian pitkälle. Tiedän kyllä että hän miehelleen muutenkin minua nälvii viestiessään... Laitoin hänelle kirjeen, jossa sanoin, että tämä tämmöinen viestittely saa loppua ja odotan anteeksi pyyntöä. Kirje oli napakka, mutta häntä ei sanallakaan haukuttu tai mollattu. Minun porukat oli myös kirjeen lukenut.

Nyt tämä anoppi heidän häkkivarastostaan palautti kaikki vauva tarvikkeet ja sanoi, että avut hänen puoleltaan loppuvat. Että me vain häntä kuulemma haukumme, vaikka hän mitä meidän hyväksi on tehnyt... Eli heittäytyi itse uhriksi, vaikka hän koko sopan on aloittanut. Voin sanoa puhtaalla omalla tunnolla, että minä en ole hänestä koskaan pahaa sanonut tai viesteissä häntä haukkunut. Anteeksi ei suostu pyytämään, ja uskoo ilmeisesti itse edelleen valheisiinsa...

Mitä tälläiselle anopille voisi tehdä? Yksin häntä ei voi enää laskea poikamme kanssa, koska en halua, että juttelee pojalle vanhemmistaan huonoon sävyyn. Vielä kun poika on siinä iässä, ettei kaikkea täysin ymmärrä, mutta muistaa miten hänelle on sanottu. Hienoa jos menee mummon höpöjä ulkopuoliselle puhumaan...

(Olemme kumpikin siis mieheni kanssa ihan tavallisia työssäkäyviä ihmisiä, rakastamme poikaamme paljon eikä meillä ole paheita.)

10

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miniäx

      Asiahan on selvä: anoppi sanoi, ettei enää auta eli ei hän poikanne kanssa edes voisi yksin ollakaan. Eipä tuossa mitään voi tehdä, jos puheyhteyttä ei ole.
      Antakaa olla.

    • Mummuilu.lopussa

      Olen samaa mieltä miniäxin kanssa. Joka syyttä suuttuu se lahjatta leppyy, sanotaan. Ei kannata viedä lapsenlasta hoitoon, koska mummu ilmeisesti manipuloi häntä puhumaan mitä tahansa, sillä lapsi on kohtelias ja luottavainen. Hän on samaa mieltä aikuisen kanssa, nyökkäilee ja hyväksyy. Eihän lapsi edes muista tarkalleen mitä eilen tapahtui, saati kauan sitten viime viikolla. Jos hänelle sanotaan., että äiti tukisti, niin pitäähän se uskoa tietenkin. Ei sitä ole pakko muistaa, kun mummu muisti.
      Onneksi välit katkesivat. Ei ole edes tarpeen keksiä syitä miksi ei vie lasta hoitoon.
      Lapselle on turha mummusta enää puhua, turhaan hän kaipaa ihmistä, joka ei ole hänestä enää kiinnostunut.
      Ei pidä mennä mukaan huhutalkoisiin, jos sellaista huomaa kylillä. Paras tapa pitää puolensa pahansuopaisuutta vastaan on pysyä itse neutraalina ja huolehtia siitä, ettei puhu negatiiviseen sävyyn hänestä missään eikä kenellekään.

    • 852

      Ehkä kannattaisi katsoa asiaa toiseltakin kannalta. Mitä itse tekisit jos sinulle joku lapsi kertoisi että häntä tukistetaan tai lyödään. Varmasti ottaisit asiaan kantaa. Muista että isoäidillä on tunteita lasta kohtaan ja siksikin reakoi voimakkaasti. Sanotte ettei lapsi ymmärrä kyllä ymmärtää jo heti siinä vaiheessa kun osaa puhua.
      Uskon että olette lähestyneet kumpikin ongelmaa väärällä lailla. Isoäiti on varmasti hämmentynyt kovasti kuultuaan asiasta ja halunnu puhua teille. Mutta koska tunteet on ollu pinnassa on tullut valittua väärät sanat. Ja te taas vuorostaan olette suuttuneet moisista syytöksistä. Ja on tullut sanottua ne väärät sanat jälleen. Joten isoäidille on jäänyt sellainen mielikuva (koska suutuitte) että näin on myös käyny koskapa suututte. Ja nyt on huolissaan tilanteesta. Mikä on ihan oikein. Aina meidän kaikkien pitää olla lapsista huolissaan varsinkin jos epäillään pahoinpitelyä. Itse olisin ilmoittanut sosiaalitoimistoon asiasta.
      Ja tidoksi että kyllä lapsi kertoo. Itsellä oli hoidossa aikanaan naapurin lapset ja kun 2v pudotti lautasen lattialle ja se meni rikki. Hälle tuli kauhea hätät että minä tukistan häntä. Kun sanoin että eihän nyt sentään vahinkohan se oli. Hän sanoi että isäpä tukistaa. Kun sitten juttelin heidän kanssaan niin isä kielsi asian ja suuttui. Mutta myöhemmin parin viikon kuluttua äiti tuli puhumaan meille että mitä hän tekee kun mies on väkivaltainen lapsia kohtaan. Silloin teimme ilmoituksen isästä äidin kanssa. Ja kävi selville että tukistus ei ollutkaan enään ainut asia kuinka isä rankaisi lapsiaan.
      Eli aina tulee puuttua asiaan kun tulee pienikin epäily tilanteesta. Jos ette ole pahoinpidelleet lastanne miksi suututte. Olistte keskustelleet asiasta. Ja saisitte olla onnellisia että isovanhemmille lapsenne on tärkeitä

      • Vaikka_ei_pitäisi_paikka

        Pahoinpitelijäksi epäily on loukkaavaa.


      • sivustasanon

        Ai miksi suuttua. Kyllä alkaisi itseä hermostuttaa tuollainen heittely jonka jälkeen ei kuitenkaan suostuta puhumaan asiasta ollenkaan, vaikka itse juttu ei olisikaan alunperin kuin ihmetyttänyt. Mitähän sille sitten pitäisi tehdä, olla iloinen ja kiittää mukavasta tekstiviestistä?


      • 89652
        Vaikka_ei_pitäisi_paikka kirjoitti:

        Pahoinpitelijäksi epäily on loukkaavaa.

        Ei se ole loukkaavaa jos ei tunne huonoa omaatuntoa. Jos aina muistaa että lapsen etu on ensin. Niin silloin on vain mielissään että lapsista välitetään ja selvittää asian niin kuin aikuisen kuuluukin.


      • Vaikka_ei_pitäisi_paikka kirjoitti:

        Pahoinpitelijäksi epäily on loukkaavaa.

        niin kuuluu, vaan kuuluuko?


    • naiset_taistelee

      Anoppi näkee lapsessa poikansa, jonka olet vienyt. Olet liian erilainen kuin hän.

    • dölkfklååä

      Tämä on helppo: jatkatte elämää ilman anoppia! Jos joskus haluatte tavata, siis mikäli hän vaikkapa rauhallisin elkein kutsuu teidät kylään tms, niin voitte toki mennä. Mutta älkää itse enää yrittäkö millään keinoin rakentaa suhdetta hänen suuntaansa.

      Muista olla miehesi tukena. Kyseessä on kuitenkin hänen äitinsä... Mieskin saattaa kaivata lohdutusta. Sinulle anopista "eroaminen" tulee olemaan helpompaa. Ajan kanssa et kaipaa häntä enää pätkääkään.

      Älkää alkako periksi antamaan. Se ei tilannetta muuta. Pitäkää kirkkaana mielessä, että mitä anopilta odotatte, jotta voisitte ajan kanssa luottaa häneen.

      Itse katkaisin aikoinaan välit omaan äitiini hänen käytöksensä takia. Vuoteen en kuullut hänestä mitään. Sitten hiljalleen välit paranivat. Ei äitini eri ihmiseksi muuttunut, mutta oppi ne rajat, jotka minä asetin. Nykyisellään hän on kelpo mummo. Suosittelen siis lämpimästi kunnollista irtiottoa.

      • 785321

        Niin. Siinä voi kyllä käydä niin että se anoppi huomaa miten paljon helpompaa elämä onkaan ilman teitä. Sehän on jo hommansa hoitanu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2699
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      351
      2561
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2178
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1856
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1754
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      69
      1654
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1580
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe