Miten opin ristarin?

Ristari_

Mä oon harrastanu 6 vuotta voinisteluu, mutta en osaa ristaria.
Miten voisin oppia sen?
Onko teil jotain venytyksii tai ohjeita?
Miten ootte oppinu sen kertokaa ihmees!

8

1525

  Vastaukset

  • Itse olen nyt 8 vuotta voimistelua harrastanut ja ristarin opin milteinpä toisen vuoden aikana. Muistan pienenä myös tuskastelleeni ristarissa koska "käänsin" sen aina. (Joillekkin se voi olla helpompaa. Itse heittämällä saan melkein polvesta kiinni. Kannattaa venytellä ahkerasti selkää:
   1 Lämmittele aina huolellisesti selkä ennen kuin näitä selän liikkuvuus juttuja ryhdyt tekemään.
   2. Venytä ristari asentoa maassa. Mene mahalle makaamaan, nosta itsesi kyynerpäiden varaan. Koita tässä asennossa ristaria.
   3. Kannattaa tehdä myös paljon selkäakrobatioita!

   TSEMPPIÄ HARJOITTELUUN

   • Sanokaa minne mennä harrastamaan voimistelua


  • en itekkään osaa ja kaipaan apua myös..

  • Ohjeita ristarin saamiseen:
   Ensin lämmittele hyvin, esimerkiksi 10min kaikkia erilaisia naruhyppyjä, tai 20-30min hölkkälenkki.
   Sitten kevyitä venytyksiä joissa pysy noin 20s: pohkeet akilekset takareidet etureidet pakarat jne.
   Sitten tee selällä aaltoja ja kaikkia erilaisia rullauksia mitä vain keksit n. 5min ajan (joo tiedän että se on pitkä aika mutta erilaiset aallot ja rullaukset notkistavat selkää.) Sitten mene mahalleen makaamaan ja taivuta siitä taakse. Pysy 8s ja toista 8 kertaa. Tee sama, mutta sillassa (pysy 8x8s). Sitten mene mahallesi, taivuta taakse ja koukista toinen jalka ja ota siitä ristikädellä kiinni. Sitten yritä saada kylkiluita maahan. Pysy 30s, pidä venytys sen verran kevyenä että pystyt rentoutumaan. Sitten venytä lonkankoukistajia 2min/puoli. Sama takareisille.
   Sitten mene mahallesi. Nosta itsesi kyynerpäitten varaan ja tee 10 heittoa jalalla ja ristikädellä (oik jalka ja vas käsi ja toisinpäin). Jos saat kiinni, niin pidä aina kolmeen laskien. Jos et saa kiinni, niin tee vain heittoja. (Toista toisellakin jalalla, koska vaikka ei uskoisi, niin toisella jalalla tekeminen parantaa myös toista jalkaa.) Kun olet tehnyt heitot 3x10/puoli (muista välissä pyöristää selkä) niin (jos et saanut kiinni) hae jalka jotain toista kautta käteesi ja venytä sitä 10 laskien niin eteen kun saat (tee toisellakin jalalla).
   Sen jälkeen tee sama sarja ylhäällä seisomassa. Muista suora alajalka.

   Näitä teet ainakin 3kertaa viikossa niin pitäis alkaa menemään:)
   nimimerkki joukkuevoimistelun SM sarjan huipulla kisaava voimistelija 15v.

   • Mä harrastan voimistelua 3 vuotta.


  • Mä ite oon 11v ja en oo harrastanu ikinä voimisteluu mut osaan jo esim ristarin spagaatin siltakaadon jne. Oon siis kotona voimistellu 2v nii onks se outoo että osaan ristarin? Venyttele selkää silleen et meet noin 10 kertaa siltaan ja takas. Tai tee aaltoja. Ja tietenkin venyttele käsii,selkää,jalkoja ja sulla tarvii olla tasapainoo!!

  • Ite oon harrastanu joukkuevoimisteluu n vuoden mutta silti ristari on helppoo ja silleen kannattaa venytellä selkää Toosi paljon ja harjotella silleen että ottaa esim seinästä tukea ja tärkein asia on tasapaino ja venyvyys koska et voi osata ristarin jos et osaa spaguu mutta kyllä sä sen opit!❤️Ja meillä on kisat huhtikuussa

  • Siis onks kukaa nähny violettia voimistelupalloo mis on glitteriä hukku tänää tampereella

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   2439