Kemijärven tehdashanke

MStulevaisuus

Kemijärven sellutehtaan alustava suunnitelma (pre­feasibility study) on saatu valmiiksi.

Tehdashanketta eteenpäin vievän Kemijärvi-konsortion puhemies Heikki Nivala kertoo, että selvityksessä on saatu tarkennettua avoinna olleita asioita ”ehkä vielä tarkemmin kuin alun perin oli tavoitteena”.

”Kustannukset pysyivät kurissa ja nyt voidaan selkeästi sanoa, että tehdas maksaa alle 800 miljoonaa euroa.”

Sellutehtaasta alustavan suunnitelman on tehnyt oululainen Niscluster yhdessä CTS Engtecin kanssa. Kustannusarvion pohjaksi otettiin tarjoukset laitetoimittajilta.

Havupuuta tehdas tarvitsisi vuosittain 2,2 miljoonaa kuutiometriä.

Vuosikapasiteetiltaan 400 000 sellutonnin tehdas tuottaisi havusellua, liukosellua, mikrokiteistä sellua ja muita biotuotteita.

”Tuotteet tarkentuvat vielä, mutta tavoitteena on, että mahdollisimman vähän tulisi sellaisia sivuvirtoja, joiden markkinointi on vaikeaa”, Nivala sanoo.

Kaasutusta pyritään käyttämään niin, että raaka-aine voidaan hyödyntää tarkasti esimerkiksi liikennepolttoaineeksi tai muuten energiaksi.

Tehdas nousee 
uudelle tontille

Esisuunnitelman valmistumisen jälkeen alkaa hankkeen ympäristövaikutusten arviointi (YVA).

Kaava- ja lupamenettelyt sekä rahoitusjärjestelyt on määrä saada Nivalan mukaan valmiiksi niin, että lopullinen investointipäätös voidaan tehdä parin vuoden päästä. Rakennustöiden arvioidaan kestävän toiset pari vuotta.

”Tehtaan tuotanto alkaisi vuodenvaihteessa 2019–2020.”

Kemijärvi-konsortion teollista toimijaa ei ole paljastettu. Työ- ja elinkeinoministeriö on kuitenkin vahvistanut, että konsortiossa on mukana uskottava teollinen toimija. Ilman sellaista ei hanketta olisi palkittu TEM:n biojalostamokilpailussa.

Uutta sellutehdasta suunnitellaan vanhan sellutehtaan pohjoispuolelle, mistä Kemijärven kaupunki on ostanut maata 270 hehtaaria.

Sahalta putki 
sellutehtaalle

Vanhan sellutehtaan tontilla toimivat Keitele Groupin saha ja liimapalkkitehdas. Saha käynnistyi vuosi sitten ja liimapalkkitehdas viime kesänä.

Saha pyörii toistaiseksi vielä yhdessä vuorossa ja tekee sahatavaraa 150 000 kuutiometrin vuosivauhtia. Kuivaamokapasiteetin laajentuessa voidaan siirtyä kahteen vuoroon. Liimapalkkitehdasta ajetaan osittain kahdessa vuorossa.

Keitele Groupin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainion mukaan Kemijärvi-konsortion kanssa on selluhankkeesta keskusteltu alustavasti.

”Me olemme luvanneet toimittaa tietyn määrän puuta sinne, mutta osakkaaksi emme mukaan lähde”, Kylävainio sanoo.

Keitele Groupin sahalta kertyvä hake puhallettaisiin suoraan putkea pitkin uudelle sellutehtaalle. Samoin sahan puunhankinnassa mukana tuleva kuitupuu voitaisiin ohjata sellutehtaalle ja sellutehtaan tukit sahalle.

Rautatieterminaali 
tehtaan viereen

Alueelle on valmistumassa rautatieterminaali, jonka läpi on mahdollista kuljettaa puuta lähes miljoona kuutiometriä. Rautatien kunnostus ja sähköistys ovat edenneet niin, että puuterminaali on liikennöitävässä kunnossa ensi kesänä.

Keitele Groupin sahalle ja liimapalkkitehtaalle valmistuu oma lastausalue ja teollisuusrata.

268

4219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mamutus

      Nyt kemijärvellä on viriileitä nuoria miehiä 400 hlöä. biosellutehtaalle töihin!
      Siitä se kaupunki virkistyy.

      • väestökasvu

        Hyvä, että saadaan lisää asukkaita ja vielä, jotka on työhalukkaita päinvastoin kuin monet meikäläisistä ... Muutenhan tulevien vuosien väestömäärä vaan laskee ja ikärakenne on niin, että on melkein pelkkiä ikäihmisiä täällä.


      • Hyhyu
        väestökasvu kirjoitti:

        Hyvä, että saadaan lisää asukkaita ja vielä, jotka on työhalukkaita päinvastoin kuin monet meikäläisistä ... Muutenhan tulevien vuosien väestömäärä vaan laskee ja ikärakenne on niin, että on melkein pelkkiä ikäihmisiä täällä.

        Niin!
        Kemijärven 7000 asukkaan kaupungista on 35% eläkeläisiä.
        Joka on laskettu kasvavan 15 vuodessa lähes 50%:iin.


    • tekemisenmeininki

      Hyvältä näyttää

    • heikkohakotie

      Kemin ja ajoksen tuleva laitos tuottaa niin paljon sellua pohjoisen puista.ettei sitä Kemijärvelle riitä. Siksi Kemijärven puuterminaali ja myös rata tarjoaa raaka.ainetta em. Laitoksiin tehokkaasti. Siis kaikille hyvä juttu.

    • Purupuhallin

      Miksi Kemijärvelle tulee erillinen,lähetystehokas puutavaraterminaali. ??Juuri näin. Kalikat Kemiin.

      • huonoprovo

        Ei puuta lähde vaan tulee!!
        keiteleen ja sellutehtaan tarpeisiin.
        Siksi tarvitaan terminaali tulevalle puulle ja lähteville valmistuotteille.


      • botnianmassa

        Terminaalista tulee lähtemään paljon pyöreää puuta. Kemiin ja . Ouluun
        Siksi ratakin kun ostettiin. Tehokkuutta tarvitaan yhä enemmän juuri raaka.aineen kuljetuksessa. Siksi junakyyti.


      • kymppitunnilta

        No son kiva ko tehas tulee. Uuvessa tehtaassa nouvatetaan kait samaa palkkatasoa ko toisessaki eli Keiteleen tehtaassa ? Ettei pääse kustannukset pilviin nääs...


    • seobilly

      Bioselluhuutelija katosi jonnekin....

      • ootellaanrauhassa

        Palaa kuulemma ko tehtaalta savut nousee .


      • asiat.asioina

        Mikä on bioselluhuutelija? Tällä palstalla on kysytty siitä Kemijärven Biomassa Oy -osakeantijutusta ja huudeltu sen perään. Ei ole osakeantia näkynyt eikä kuulunut vaikka on luvattu.

        Tämähän on aivan eri asia tämä kokonaisuus hanke.


    • En malta olla kommentoimatta. Missä se osakeanti edelleen on? Jos ihmisille valehdellaan päin pläsiä, on kysymys hirvittävästä toiminnasta, ja se ansaitsee vaan samanlaisen tuomion.
      Lakatkaa uskomasta valheisiin ihmiset, ja alkakaa tekemään itse elämästänne parasta mahdollista.

      Suomu-hanke-aloite kaipaa edelleen julkituloa; aloittamista, eikä vaadi 800 miljoonaa euroa. Se vaatii teidän uskollisten toimia, ja raha on pikkuseikka.

      • lokiu

        Harjula heitä jo hele.... tiin tuo jankutus suomusta. suomu ja sellutehdas painii aivan eri sarjoissa.Tehdas varmaan toisi työtä ja toimeentuloa pikkasen enemmän kuin suomu.Toki toivon että suomukin pääsisi VIHDOINKIN jaloillensa mutta aika utopistiselta se tuntuu. Sultako se 800 miljoona euroa on pois.


      • älä.tuk.turp

        MISSÄ ON OSAKEANTI? Miksi ei vastata, edes toimittajille kunnolla? Suomun Keskus on Kemijärven tulevaisuuden tekijä! TOTUUS EI PALA TULESSAKAAN, vaikka SUOMU PALOI!

        Harjula kommentoi ja Nurmikumpu kommentoi. Kello-Topikin joskus kirjoitteli lehtiin. Sallitaan sananvapaus. Demari huusi ne halveksittavat inhottavat vihan sanansa, häpeä, ikuinen häpeä turvan tukkimis huudoille. Ollaan ystäviä ja SOVINTO, ei riitelyä. Kemijärvellä SDP riitelee muutenkin julkisesti, eivätkö muuta voi kuin riidellä? Koko SDP paikallisyhdistys on hajaantunut, lukekaan Lapin radion YLE nettisivut. Millainen on SDP ryhmä, osasto, lukekaatte! Ystävät! Toverit! Nurmikummulta tukkivat turpaa.

        Nyt sanoo nimimerkki "lokiu" Suomun keskuksen aloite äidille Harjulalle: "heitä jo hele.... tiin tuo jankutus suomusta". Ei voi ihmetellä enempää kuin kukaan tätä hommaa! ÄLKÄÄ KIUSATKO TOISIA!!! ALAS BOIKOTOINTI!


      • lokiu kirjoitti:

        Harjula heitä jo hele.... tiin tuo jankutus suomusta. suomu ja sellutehdas painii aivan eri sarjoissa.Tehdas varmaan toisi työtä ja toimeentuloa pikkasen enemmän kuin suomu.Toki toivon että suomukin pääsisi VIHDOINKIN jaloillensa mutta aika utopistiselta se tuntuu. Sultako se 800 miljoona euroa on pois.

        Kuule lokiu, niin painii, eri sarjoja ovat. Ja 800 miljoonaa euroa, voi ihmettä, jääpä niitä odottelemaan.

        Älä poitsuli usko valheisiin :D


    • mamuttaja

      Täällä kölpöt meuhkaa...heh

    • EiVöyhötyksiä

      Tämä asia ei kylläkään kuulu pääotsikot alle, mutta kun on muutkin tästä kirjoitelleet niin kirjoitanpas minäkin.
      Kyseessä on siis Suomun keskus. Sillähän ei siis ole pätkääkään tulevaisuutta. Kaikista niistä asiakkaista jotka yleensäkin Itä-Lapiin erehtyy, menee pyhälle 60%, Luostolle 35% ja loput kekkuloi Sallan suunnalla.
      Suomulla oli aikanaan vankka kannattajakunta mutta siitä on kohta 50 vuotta.

      Suomun siis voi unohtaa....lopullisesti...ettei asiaan enää tarvi palata...Kiitos!

      • suomutar

        Olette aivan väärässä. Suomu nousee tuhkasta . Uusi uljas .Uusin ajatuksin nouseva Suomu on vielä menestys.


      • SkimpaGuggula
        suomutar kirjoitti:

        Olette aivan väärässä. Suomu nousee tuhkasta . Uusi uljas .Uusin ajatuksin nouseva Suomu on vielä menestys.

        Ei mikään taho pysty Suomua saamaan kannattavaksi. Uskokaa jo!


      • SUOMU.on.onnea

        Suomu nousee ja Tonkopurolta virtaa Lapin kauniit muistot. Tonkopuro - Suomu; ne ovat täynnä elämää!

        Iloa ja onnea teidän kaikkien jouluun! Kerran vielä Suomulla lauletaan siellä! Tanssimme onnen tanssia Suomun keskuksen ympärillä, piirissä. Kemijärvellä yhteistyöhön, toimintaan, juomme vettä Tonkopuron lähteestä ja päästämme pahan olon pois.


      • Alamäkihiihtäjä
        suomutar kirjoitti:

        Olette aivan väärässä. Suomu nousee tuhkasta . Uusi uljas .Uusin ajatuksin nouseva Suomu on vielä menestys.

        Ottakaa suomen kartta käteen ja katsokaa siitä missä kemijärvi on. Miksi joku tulisi suomulle kun on parempia paikkoja jotka eivä ole niin syrjässä..


      • Adventure2

        Maailmalta halutaan syrjään. Siinäpä markkinat.


      • Huiiooo

        Ei muuta kuin kehittämään sitä suomua matkailukeskuksi.
        Ei se kehity peukaloitten pyörittämisellä.


    • DodellakinDotta

      Suomun saa haudata syvälle suohon. Kaikki sen tietää ja paskan puhuminen on turhaa!

    • Persemesta

      Suomut on puonneet jo silimiltä. Perse mesta. Perse meininki! Surkeita osaamattomia laskupäättömiä johtajia, syvälle suohon talous survottu. Näitä survojia vielä kaupataan uusiin johtotehtäviin. Perse mesta! Perse meininki!

    • Poroporvari

      Este tehtaalle nro. 1 kaavamuutos ei mene läpi "massaliikkeen" (5 jäsentä) vastustuksesta johtuen. Riitelun aikana sijoittaja etsii toisen paikan rahoilleen.

      • patovaara

        Porvarikoira on ymmärtänyt massaliikkeen väärin,no eihän sitä voi kauhalla vaatia jos on lusikalla annettu.Massaliikehän teki aivan kaikkensa että tehdas olisi säilynyt eikä niin kuin sinä sen käsität raukka riepu.


    • lumibiojäte

      Uskon vahvasti "Biotehdas" hankkeeseen ja toivon sydämmestä, että Suommu-projektikin onnistuu, mutta Kemijärviläiset! Eikös teidän pitäs puhaltaa ns. yhteen hiileen näissä asioissa. Kyseessä on teidän tulevaisuus joka on ns. katkolla nyt? vai?

    • Anonyymi

      19.02.2016 tuo edellinen kommentti annettu. Kohta on viisi vuotta kulunut, eikä tehdasta kuulu, eikä,näy.
      Eikä ole muutenkaan tapahtunut lähes viiden vuoden aikana biohommissa Kemijärvellä muuta kuin, että nykyinen tarkastuslautakunnan puheenjohtajisto saa loparit, kun ovat menneet moittimaan Boreal Biorefin paikallista kunnallista rahoituskuviota. Vaikka paikallinen sopiminen onkin kovasti in.

    • Anonyymi

      Yllättävän pitkään ovat rahallisesti pärjänneet nuo BB.n omistajat, jos kunnan antamat rahat ovat riittäneet näihin saakka. Viidessä vuodessa talousrikkeet vanhenee lain ulkopuolelle. Helmikuu 2021 on lähellä.

      • Anonyymi

        On sitä v. 2016 jälkeenkin touhuttu yhteisten rahojen =veronmaksajien rahoilla tätä epämääräistä rahoitusta ...Ei sitä nuin vaan karkuun pääse ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On sitä v. 2016 jälkeenkin touhuttu yhteisten rahojen =veronmaksajien rahoilla tätä epämääräistä rahoitusta ...Ei sitä nuin vaan karkuun pääse ?

        Onko tietoa vai mutua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On sitä v. 2016 jälkeenkin touhuttu yhteisten rahojen =veronmaksajien rahoilla tätä epämääräistä rahoitusta ...Ei sitä nuin vaan karkuun pääse ?

        Ne jotka Kemijärvellä veroja maksavat merkittävsti ymmärtävät tehdashenkkeen tärkeyden paikkakunnalle.
        Nyt täällä esiintyy suurina veronmaksajina ne joiden verotuloilla ei ole merkitystä ne hupenee suolarahoiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne jotka Kemijärvellä veroja maksavat merkittävsti ymmärtävät tehdashenkkeen tärkeyden paikkakunnalle.
        Nyt täällä esiintyy suurina veronmaksajina ne joiden verotuloilla ei ole merkitystä ne hupenee suolarahoiksi.

        Kiitos tehtaan tekijöille!
        Työ ei mene pilalle.
        On kuulunut, että tehdas tulee.
        Harmittaako?
        Biotehdas on luonnon ystävän valinta.
        Aivan kohta se tulee! Kaavoitus ja luvitus on hoidettu ja vain raha puuttuu, mutta sitä on maailmalla paljon!
        Tehdas tuo työpaikkoja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tehtaan tekijöille!
        Työ ei mene pilalle.
        On kuulunut, että tehdas tulee.
        Harmittaako?
        Biotehdas on luonnon ystävän valinta.
        Aivan kohta se tulee! Kaavoitus ja luvitus on hoidettu ja vain raha puuttuu, mutta sitä on maailmalla paljon!
        Tehdas tuo työpaikkoja!

        Niin mitkä luvat? Ympäristölupa ei ole lainvoimainen, rakennuslupia ei ole edes haettu.... Täsmennäppä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne jotka Kemijärvellä veroja maksavat merkittävsti ymmärtävät tehdashenkkeen tärkeyden paikkakunnalle.
        Nyt täällä esiintyy suurina veronmaksajina ne joiden verotuloilla ei ole merkitystä ne hupenee suolarahoiksi.

        No ei kait se yhen tehtaan puuhaminen voi kestää 12 vuotta kuten tää kempan konsortio tekee ?
        Jos on miljardi tiiossa niin luvat kyllä saa..


    • Anonyymi

      Rakennusluvan hakeminen vaatii hankkeeseen ryhtyvältä vakuudeksi miljoonia euroja. Ympäristöluvan ehdot tulee todistettavasti täyttää. Se maksaa kymmeniä miljoonia.
      Biopojilla ei ole kuulemma rahaa. Tehdas jää tekemättä.

    • Anonyymi

      kemijärvi riutuu jo silmissä. Kuka tänne mitään alkaa enää rakentaa. Suomen suurin vankila, siinähän voisi olla ideaa.

    • Anonyymi

      Tarkastuslautakunnan puheenjohtajiston erottaminen jouduttaa tehtaan rakentamista.
      Näin kuntarahoitteinen Kemijärven biosellutehdas voi saada tulevaisuudessa isompiakin rahaeriä, jotta koronan typistämä kassavirta voidaan elvyttää kannattavuusrajan yläpuolelle.

    • Anonyymi

      tämä on niin tyypillistä kemijärvellä että 10 vuotta jauhetaan samasta asiasta. alkaa jo vähän kyllästyttää

      • Anonyymi

        Kunnes Porkka Oy ilmoittaa työvoimapoliittisen liikkunsa, joka avartaa paikallisia tuotantotiloja. Onpas sitten muutakin puhuttavaa.


    • Anonyymi

      Kemijärveläinen Boreal Bioref ei uskalla aloittaa biosellutehtaan rakentamista. Näin totesi Heikki Lapin Kansassa eilen.

      Oikea järjestys olisi ; Selvitetään , kannattaako rakentaa, jos, niin onko rahaa? Ja sitten vielä rohkeneeko. Onko liikaa riskejä.
      Biopojilla löytyi rohkeus ensin, jo vuosia sitten ja nyt he selvittävät noita muita lueteltuja. PITKÄSSÄ KUUSESSA ON!!!!

      • Anonyymi

        Vaatiihan se rohkeutta sijoittaa n. 600 € per patruuna ? Kovia kavreita jos noilla rahoilla saaneet 8 milj.€ velat kehrättyä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaatiihan se rohkeutta sijoittaa n. 600 € per patruuna ? Kovia kavreita jos noilla rahoilla saaneet 8 milj.€ velat kehrättyä ?

        Tehdas tulee!
        KIITOS


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaatiihan se rohkeutta sijoittaa n. 600 € per patruuna ? Kovia kavreita jos noilla rahoilla saaneet 8 milj.€ velat kehrättyä ?

        Laskippa väärin, poijat on investoinu kokonaist 833 euroa ja 33 senttiä per nenä. Vaikka tehashanke kuopattas vähin äänin, ei tulis näille kolmelle mittään maksuja. Pääsis ku koira veräjäst, samaa ei voi sanoa niistä luottamusmiehistä, jotka laittaneet nimiä kalliisiin papereihi. Se voipi vuotin vasara kalahtaa talon nurkkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laskippa väärin, poijat on investoinu kokonaist 833 euroa ja 33 senttiä per nenä. Vaikka tehashanke kuopattas vähin äänin, ei tulis näille kolmelle mittään maksuja. Pääsis ku koira veräjäst, samaa ei voi sanoa niistä luottamusmiehistä, jotka laittaneet nimiä kalliisiin papereihi. Se voipi vuotin vasara kalahtaa talon nurkkaa.

        Eiks se Kehitysyhtiö sijottanu yhen eljänneksen...?joten n.600 € per patruuna. Riskiä son sekin...Lopulta kehitysyhtiöön kaikki riskit kasaantuu.Kehitys yhtiön hallituksen jäsenet vastaavat henk.kohtaisesti ?


    • Anonyymi

      Stora Enso vie juuri nytkin kuitupuuta Patokankaan puutavaravarikolta Ouluun uudelle kartonkitehtaalle enemmän kuin koskaan aikaisempina vuosina, kun siellä oli vielä paperitehdas. Kun Kemin mammuttitehdas aloittaa tuotantonsa sellulla ja sen jalosteilla niin k.o. varikon käyttöaste vain kiihtyy ja huimasti. Voi olla että Varrion siltaakin tarvitaan, kun malminkuljetuskin vielä tulee hoitumaan samaisen varikon kautta.

    • Anonyymi

      Venäjältä kieltää puun tuonnin vuoden 2022 jälkeen. Taidetaan ajaa tehtaita alas ennemmin kuin rakentaa uusia.

      • Anonyymi

        Siis venäjä kieltää......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis venäjä kieltää......

        Juurikin näin. Vennäältä tuotiin viime vuonna n. 9 milj.kuutiota puuta suomen tehtaisiin.
        Nyt Putini alkaa kasvattamaan hiilinieluja. Koht silleen nieluista saapi rahaa ?


    • Anonyymi

      Sallan radan rakentaminenkin siirtyy tuon kiellon vuoksi kymmenillä vuosilla. Ratapenkalle saisi nyt kiskottomana hyvän kelkkareitin Alakurtille, mutta Venäjä kieltäisi jonakin päivänä varmaan senkin käytön.
      Kemijärven sellutehtaalle tuotiin aikoinaan hyvin runsaasti kuitupuuta Venäjältä, Sallan ja Kuusamon korkeudelta. Silloinkin puutullit kuitenkin tyssäsivät järkevän puun tuonnin
      Suomeen. Tuollainen Putinin kehittämä puupula vaikutti osaltaan myös Kemijärven tehtaan lopettamiseen 2008.

      • Anonyymi

        Voi mitä tuubaa.....päin vastoin, nyt metsänomistajien pörssi lihoo, jättitehtaita ei rakenneta, vaan juuri kemijärven kokoisia.
        Metsät kasvaa kokoajan!


    • Anonyymi

      Ei ole rahaa, ei ole lupia ja kohta ei ole puutakaan. Jokohan olisi jonkun rohkean aika puhaltaa peli viimein poikki ja alkaa miettimään muita keinoja kemijärven pelastamiseksi.

      • Anonyymi

        Niinhän sinä toivot.......


    • Anonyymi

      Kemijärven säännöstelyn alaraja 142.000 on aivan liian matala. Keväisin tehtaan päästöt eivät sekoittuisi lähellekään niin kuin ympäristölupahakemuksessa on mainittu. Mm siksi lupapäätöksestä on valitettu. Kemijärven alarajaa olisi nostettava 3.lla metrillä,jotta lupaehdot täyttyisivät edes joten kuten.
      Kemissä sellutehtaan saasteet saavat merikylvyn ja sekoittuvuus on taattu. Siksi uusi tehdas rakennetaan sinne.

      • Anonyymi

        Höpöhöpö, ei sinnepäinkään...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö, ei sinnepäinkään...

        En ole seurannut kemijärven hanketta, mutta rahoitus on siis löytynyt? Kuka on rahoittajana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole seurannut kemijärven hanketta, mutta rahoitus on siis löytynyt? Kuka on rahoittajana?

        Heikki antoi selkeän viestin rahoitustilanteesta muutaman päivän takaisessa lehtihaastattelussa;
        Rahoitusta ei ole saatu ja eikä saada, ellei ympäristölupa-asia on kunnossa. Ja sehän ei ole.
        Niin eipä ole rahaakaan.
        Putin on säätänyt Suomen kuitupuuvarat jo kohta tiukille,kun Venäjältä ei puuta tuoda enää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heikki antoi selkeän viestin rahoitustilanteesta muutaman päivän takaisessa lehtihaastattelussa;
        Rahoitusta ei ole saatu ja eikä saada, ellei ympäristölupa-asia on kunnossa. Ja sehän ei ole.
        Niin eipä ole rahaakaan.
        Putin on säätänyt Suomen kuitupuuvarat jo kohta tiukille,kun Venäjältä ei puuta tuoda enää.

        Raha, raha, raha... Hyvä, paha, raha!
        Sitäkö te kaipaatte koko ajan?
        Ei tehdas pelkällä rahalla tule, pitää olla myös hyvä tahto, yhteishenki ja myönteinen energia, sekä käytännöllisten esteiden voittaminen, kuten kaavoitus, tierakennelmat ja tietysti myös YVA ja muut arviot ja luvat. Ja ne on ja tulee!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raha, raha, raha... Hyvä, paha, raha!
        Sitäkö te kaipaatte koko ajan?
        Ei tehdas pelkällä rahalla tule, pitää olla myös hyvä tahto, yhteishenki ja myönteinen energia, sekä käytännöllisten esteiden voittaminen, kuten kaavoitus, tierakennelmat ja tietysti myös YVA ja muut arviot ja luvat. Ja ne on ja tulee!

        Kemissä on näitä tie- ja väylävalmisteluja jo tehty ja tehdään myös parhaillaan. Suunnittelijoita on töissä 400, toki ei varmaankaan kaikki ihan täyspäiväisesti. Tuollainen satsaus vaati jo myöskin runsaasti raakaa rahaa. Kemijärven puutavaranlähetysterminaalin rakentamista rahoittivat mm. Stora Enso ja Metsä Group, jotka molemmat hyödyntävät tehokkaasti tuota parannettua junayhteyttä.
        Kemijärven sellutehtaan suunnitelmat on tehty Kiinassa. Ainoastaan virtausmallinnos jätteille on tehty näkyvästi kotimaisin voimin. Siinä onkin onnistuttu hyvin, kun jätevesi ei ole noussut yhdessäkään versiossa vastavirtaan. Sitä on erikseen riemuittu rakennuttajan taholta.
        Boreal Biorefillä on ilmeisesti käytettävissä Kiinasta saadut suunnittelu- ja talousohjelmat.
        Näin miljarditehtaan rakentaminen Kemijärvelle ei vaadi kummoisiakaan valmisteluja, kun vertaa Kemiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemissä on näitä tie- ja väylävalmisteluja jo tehty ja tehdään myös parhaillaan. Suunnittelijoita on töissä 400, toki ei varmaankaan kaikki ihan täyspäiväisesti. Tuollainen satsaus vaati jo myöskin runsaasti raakaa rahaa. Kemijärven puutavaranlähetysterminaalin rakentamista rahoittivat mm. Stora Enso ja Metsä Group, jotka molemmat hyödyntävät tehokkaasti tuota parannettua junayhteyttä.
        Kemijärven sellutehtaan suunnitelmat on tehty Kiinassa. Ainoastaan virtausmallinnos jätteille on tehty näkyvästi kotimaisin voimin. Siinä onkin onnistuttu hyvin, kun jätevesi ei ole noussut yhdessäkään versiossa vastavirtaan. Sitä on erikseen riemuittu rakennuttajan taholta.
        Boreal Biorefillä on ilmeisesti käytettävissä Kiinasta saadut suunnittelu- ja talousohjelmat.
        Näin miljarditehtaan rakentaminen Kemijärvelle ei vaadi kummoisiakaan valmisteluja, kun vertaa Kemiin.

        Kemijärven sellutehtaan rakentaminen ei vaadi enää kovinkaan kummoisia valmisteluja, kun Boreal Bioref saavutti toissa kesänä jo Suomen biosellutehdashankkeiden paalupaikan ja aivan selkeästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemissä on näitä tie- ja väylävalmisteluja jo tehty ja tehdään myös parhaillaan. Suunnittelijoita on töissä 400, toki ei varmaankaan kaikki ihan täyspäiväisesti. Tuollainen satsaus vaati jo myöskin runsaasti raakaa rahaa. Kemijärven puutavaranlähetysterminaalin rakentamista rahoittivat mm. Stora Enso ja Metsä Group, jotka molemmat hyödyntävät tehokkaasti tuota parannettua junayhteyttä.
        Kemijärven sellutehtaan suunnitelmat on tehty Kiinassa. Ainoastaan virtausmallinnos jätteille on tehty näkyvästi kotimaisin voimin. Siinä onkin onnistuttu hyvin, kun jätevesi ei ole noussut yhdessäkään versiossa vastavirtaan. Sitä on erikseen riemuittu rakennuttajan taholta.
        Boreal Biorefillä on ilmeisesti käytettävissä Kiinasta saadut suunnittelu- ja talousohjelmat.
        Näin miljarditehtaan rakentaminen Kemijärvelle ei vaadi kummoisiakaan valmisteluja, kun vertaa Kemiin.

        Kemissä ei hakata naulaakaan ennenkuin valitukset on lopullisesti käsitelty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärven sellutehtaan rakentaminen ei vaadi enää kovinkaan kummoisia valmisteluja, kun Boreal Bioref saavutti toissa kesänä jo Suomen biosellutehdashankkeiden paalupaikan ja aivan selkeästi.

        Pelkästään sitä valuuttaa !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärven sellutehtaan rakentaminen ei vaadi enää kovinkaan kummoisia valmisteluja, kun Boreal Bioref saavutti toissa kesänä jo Suomen biosellutehdashankkeiden paalupaikan ja aivan selkeästi.

        Pelkästään sitä valuuttaa !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemissä ei hakata naulaakaan ennenkuin valitukset on lopullisesti käsitelty.

        Käytännössä Metsä Groupilla Kemissä on jo uuden tehtaan rakennustyöt käynnissä. Vielä virallisesti kylläkin vasta valmistelevia töitä.
        Purkuputken paikka tulee olemaan sama kuin ennenkin, ja se purkaa kemikaalinsa samaan äärettömään mereen. Virtaama ja sekoittuvuus on siis aina ympärivuotisesti kohdallaan.
        Kemijärven puutavaranlähetysterminaali nousee erityiseen arvoonsa kun Venäjä ei tarjoa raakapuuta jatkossa Suomen tehtaille. Kemi ja Oulu saavat jatkossa kuitupuunsa täältä pohjoisen suunnasta ja esim. Kainuusta ja Koillismaalta tarjotaan puuta mm. Äänekoskelle. Riippuen siitä lähteekö Kaicell. Boreal Bioref on biosellutaistossa joka tapauksessa ulkona kuin lumi-ukko


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärven sellutehtaan rakentaminen ei vaadi enää kovinkaan kummoisia valmisteluja, kun Boreal Bioref saavutti toissa kesänä jo Suomen biosellutehdashankkeiden paalupaikan ja aivan selkeästi.

        Rahattomien paalupaikka...mijardihan on pikkuraha eiks je?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemissä on näitä tie- ja väylävalmisteluja jo tehty ja tehdään myös parhaillaan. Suunnittelijoita on töissä 400, toki ei varmaankaan kaikki ihan täyspäiväisesti. Tuollainen satsaus vaati jo myöskin runsaasti raakaa rahaa. Kemijärven puutavaranlähetysterminaalin rakentamista rahoittivat mm. Stora Enso ja Metsä Group, jotka molemmat hyödyntävät tehokkaasti tuota parannettua junayhteyttä.
        Kemijärven sellutehtaan suunnitelmat on tehty Kiinassa. Ainoastaan virtausmallinnos jätteille on tehty näkyvästi kotimaisin voimin. Siinä onkin onnistuttu hyvin, kun jätevesi ei ole noussut yhdessäkään versiossa vastavirtaan. Sitä on erikseen riemuittu rakennuttajan taholta.
        Boreal Biorefillä on ilmeisesti käytettävissä Kiinasta saadut suunnittelu- ja talousohjelmat.
        Näin miljarditehtaan rakentaminen Kemijärvelle ei vaadi kummoisiakaan valmisteluja, kun vertaa Kemiin.

        Tehkää se suljettu kierto!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tehkää se suljettu kierto!

        Yritysmaailmassa sana kierto liittyy enemmänkin verotukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yritysmaailmassa sana kierto liittyy enemmänkin verotukseen.

        Suljettu kierto tarkoittaa prosessia, jossa ns. jätteet otetaan takaisin prosessiin, esimerkiksi energian muodostukseen. Selluloosatehtaan uuden sukupolven jätteenkäsittely perustuu ehkä suljettuun kiertoon juurikin, koska se on ympäristöystävällistä ja myös taloudellista. Ei tule päästöjä eikä turhaa materiaalia, vaan kaikki prosessi lopputuote otetaan uudestaan prosessin alkuun kiertoon.

        Esimerkiksi: Selluloosan valmistuksen (biosellu) seurauksena syntyvät päästöt lasketaan veteen sellaisen putken kautta, jossa on vahva suodatin. Tämä suodatin ottaa kaiken muun talteen ritilöihin, niin että ainoastaan puhdas vesi ja muu vesistöä pilaamaton materiaali menee putken lävitse. Putkeen kertynyt jäte puolestaan otetaan talteen ja palautetaan uudestaan prosessin alkuun, esimerkiksi niin, että siihen lisätään kemikaalio ja alkuaineyhdistelmä siten, että sen voi sulauttaa osaksi selluloosan valmistusprosessia. Ne aineet, jotka eivät tähän sovellut, voidaan polttaa ja lämpöenergia muutetaan sähköksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suljettu kierto tarkoittaa prosessia, jossa ns. jätteet otetaan takaisin prosessiin, esimerkiksi energian muodostukseen. Selluloosatehtaan uuden sukupolven jätteenkäsittely perustuu ehkä suljettuun kiertoon juurikin, koska se on ympäristöystävällistä ja myös taloudellista. Ei tule päästöjä eikä turhaa materiaalia, vaan kaikki prosessi lopputuote otetaan uudestaan prosessin alkuun kiertoon.

        Esimerkiksi: Selluloosan valmistuksen (biosellu) seurauksena syntyvät päästöt lasketaan veteen sellaisen putken kautta, jossa on vahva suodatin. Tämä suodatin ottaa kaiken muun talteen ritilöihin, niin että ainoastaan puhdas vesi ja muu vesistöä pilaamaton materiaali menee putken lävitse. Putkeen kertynyt jäte puolestaan otetaan talteen ja palautetaan uudestaan prosessin alkuun, esimerkiksi niin, että siihen lisätään kemikaalio ja alkuaineyhdistelmä siten, että sen voi sulauttaa osaksi selluloosan valmistusprosessia. Ne aineet, jotka eivät tähän sovellut, voidaan polttaa ja lämpöenergia muutetaan sähköksi.

        Aika vajavaiseksi on jäänyt kurssitus suljetusta kierrosta.. Ei ne kuule jäteongelmat ihan näin yksinkertaisia ole, kovin se olisi helppoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika vajavaiseksi on jäänyt kurssitus suljetusta kierrosta.. Ei ne kuule jäteongelmat ihan näin yksinkertaisia ole, kovin se olisi helppoa.

        Onks kempassa "rahankierto"....veronmaksajien rahojen kierto johonkin tuntemattomaan " mustaan aukkoon " `?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika vajavaiseksi on jäänyt kurssitus suljetusta kierrosta.. Ei ne kuule jäteongelmat ihan näin yksinkertaisia ole, kovin se olisi helppoa.

        Ei ne olleet ennen, mutta uuden ajan teknologialla näin voi ehkä tehdä. Kokeilu, oppiminen, uusi tuote! Keksintöjä tarvitaan, koska innovaatio on nykypäivän strategia. Me teemme sen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö, ei sinnepäinkään...

        Höpöhöpö käynisty tänään 20.9.-23


    • Anonyymi

      Eläkeläispapparaisten ajankulua höpötellä joutavia. Sellu tulloo, sellu tulloo.

      • Anonyymi

        Tämäkin keskusteluketju on kohta viisi vuotta sitten aloitettu. On siinä varmaankin muutama henkilö jäänyt jo tosiaan eläkkeelle.
        Myös Boreal Biorefin omistajat, joka ainoa, on eläköitynyt tänä aikana. Näin Kemijärven bioselluhankkesta on tullut juurikin eläkeläispapparaisten joutavaa höpöttelyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämäkin keskusteluketju on kohta viisi vuotta sitten aloitettu. On siinä varmaankin muutama henkilö jäänyt jo tosiaan eläkkeelle.
        Myös Boreal Biorefin omistajat, joka ainoa, on eläköitynyt tänä aikana. Näin Kemijärven bioselluhankkesta on tullut juurikin eläkeläispapparaisten joutavaa höpöttelyä.

        Jota toiset eläkeläiset morkkaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jota toiset eläkeläiset morkkaa!

        Morkattavat ja morkkaajat, molemmat ovat varmaankin enimmäkseen työelämän ulkopuolelta. Borealin omistajakolmikko on ollut jo pitkään vanhuuseläkkeellä. Niin taitaa olla myös Kehitysyhtiön hallituksen puheenjohtajakin.
        Ei ihme että bioselluyhtiön lainaamat rahatkin ovat muuttuneet tällaisissa käsissä saatavista tuottavaksi sijoitukseksi. Lainaaminen on siis hyvää bisnestä, kun elää työelämän ulkopuolelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Morkattavat ja morkkaajat, molemmat ovat varmaankin enimmäkseen työelämän ulkopuolelta. Borealin omistajakolmikko on ollut jo pitkään vanhuuseläkkeellä. Niin taitaa olla myös Kehitysyhtiön hallituksen puheenjohtajakin.
        Ei ihme että bioselluyhtiön lainaamat rahatkin ovat muuttuneet tällaisissa käsissä saatavista tuottavaksi sijoitukseksi. Lainaaminen on siis hyvää bisnestä, kun elää työelämän ulkopuolelle.

        Tee perässä?
        Ei taida kyetä?
        Parempi kituuttaa pienellä eläkkeellä kateellisena kuin tehdä rahaa toisten hölmöydellä!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tee perässä?
        Ei taida kyetä?
        Parempi kituuttaa pienellä eläkkeellä kateellisena kuin tehdä rahaa toisten hölmöydellä!!!

        Niin, eihän tässä kukaan ole rahaa tehnyt, vaikka hölmöjä on jymäytettykin. Kyllä kassavirta on ollut tiukasti menopuolella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, eihän tässä kukaan ole rahaa tehnyt, vaikka hölmöjä on jymäytettykin. Kyllä kassavirta on ollut tiukasti menopuolella.

        No mihinkähän net on rahat menneet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Morkattavat ja morkkaajat, molemmat ovat varmaankin enimmäkseen työelämän ulkopuolelta. Borealin omistajakolmikko on ollut jo pitkään vanhuuseläkkeellä. Niin taitaa olla myös Kehitysyhtiön hallituksen puheenjohtajakin.
        Ei ihme että bioselluyhtiön lainaamat rahatkin ovat muuttuneet tällaisissa käsissä saatavista tuottavaksi sijoitukseksi. Lainaaminen on siis hyvää bisnestä, kun elää työelämän ulkopuolelle.

        Kehitysyhtiö pelastaa koko kaupunkin talouden kun saanut arvokkaita Biorehvin osakkeita Kait jo 40 % osakkeista ? Miljoonaluokan osinkonjaot tulossa omostajalle elikkä kaupunkille ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kehitysyhtiö pelastaa koko kaupunkin talouden kun saanut arvokkaita Biorehvin osakkeita Kait jo 40 % osakkeista ? Miljoonaluokan osinkonjaot tulossa omostajalle elikkä kaupunkille ?

        Boreal Bioref, Kemijärven kehitys ja -Vuokratalorypäs on noussut malliesimerkiksi siitä, miten miljoonavelka saadaan tuottamaan, kun tehdään yhteistyötä.
        Vuokratalot on saanut tehtaan myötä runsaasti lisää maksavia asiakkaita, Boreal Biorefin palkkalistoilla on ollut jo vuosia palkan-nauttijoita, jotka maksavat kunnalle tuloistaan jykevän veropotin.
        Kehitysyhtiön vuositulos on ponnahtanut ostamansa tehdasosakkuuden myötä selkeästi plussalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Boreal Bioref, Kemijärven kehitys ja -Vuokratalorypäs on noussut malliesimerkiksi siitä, miten miljoonavelka saadaan tuottamaan, kun tehdään yhteistyötä.
        Vuokratalot on saanut tehtaan myötä runsaasti lisää maksavia asiakkaita, Boreal Biorefin palkkalistoilla on ollut jo vuosia palkan-nauttijoita, jotka maksavat kunnalle tuloistaan jykevän veropotin.
        Kehitysyhtiön vuositulos on ponnahtanut ostamansa tehdasosakkuuden myötä selkeästi plussalle.

        Mikä son nykysin Biorehvin osakkeen arvo ? Alun alkaen se oli 0,025 €.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kehitysyhtiö pelastaa koko kaupunkin talouden kun saanut arvokkaita Biorehvin osakkeita Kait jo 40 % osakkeista ? Miljoonaluokan osinkonjaot tulossa omostajalle elikkä kaupunkille ?

        On se sitten mukava leikkipaikka muutamille ns. "aikuisille" tämä Suomi24, aivan niin kuin hiekkalaatikko pikkulapsille. Saa puhua ja peuhata tietämättä ja ymmärtämättä aikuisten asioista yhtään mitään!


    • Anonyymi

      Miljoonapotti on kertynyt sijoitukselle ihan muutamasa vuodessa. Olisiko tuo nyt sitten tuhatkertaistunut??
      Kolme yksinkertaista sijoittaa ja saa sijoittamalleen pääomalle tuhatkertaisen tuoton!!!
      Ei ihme, että kautetutta leijjuu Koillisen -kairan ilmassa.
      On kysytty, kannattaako muka biosellutehdas?? KYLLÄ.!!!!Se on kannattanut jo!!!

      • Anonyymi

        Kaiken takana KATEUS!
        Jos vaikka uuden auton laittais!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaiken takana KATEUS!
        Jos vaikka uuden auton laittais!

        Ison velan ottamisen ykkösvaihe on muuten uuden auton ostaminen perustettavan yhtiön lukuun. Yleensä jo ennen kuin yritys on rekisteröity. Se jos mikä luo kateutta kotikylässä.
        Varsinkin kun on kuntarahoitteinen yksityisfirma kyseessä.


      • Anonyymi

        Aivan jos 0,025 € hintaisen osakkeen myy vaikka 5 € / kpl niin....son 200 kertainen voitto...kyllä kannattaa..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ison velan ottamisen ykkösvaihe on muuten uuden auton ostaminen perustettavan yhtiön lukuun. Yleensä jo ennen kuin yritys on rekisteröity. Se jos mikä luo kateutta kotikylässä.
        Varsinkin kun on kuntarahoitteinen yksityisfirma kyseessä.

        Kyllä urpoja ketuttaa....miksi ei itse hoksanneet oivaa rahastuskeinoa?
        Nyt on rahhoo millä mällätä!!!


    • Anonyymi

      Tehdasta aletaan rakentamaan huhun mukaan joulukuussa.

      • Anonyymi

        Voisiko sitä NEGAA vähän vähemmän olla tehtaan ympärillä kiitos? Rummutetaan myönteistä energiaa, koska sitä tarvitsee KEMIJÄRVI JA SUOMMU!!!!!!!!!!!!!!!!! BIO-sellu tehdas on maailmalla todella nyt kysyttyä, koska nuoret ovat huolissaan luonnonsuojelusta ja ilmaston muutoksista, niin saastuttava tekgnologia pois ja uuden sukupolven tuotanto tilalle, sen tietää jo jokainen ihminen! Siis lopetetaan se hokeminen, että tehdasta ei tule ja sanontaan positiviisuuden hengessä, että se tehdas tulee! Se tehdas BIOTEHDAS on kuiten Kalevalan sampo meille, että se jauhaa toimeentuloa, ruokaa ja rahaa meille. RUOKAA; RAHAA; RAKKAUTTA, ne 3 asiaa Kemijärven tarvitsevat ja kemijärveläiset tarvitsevat niitä myös me paluumuuttajat. Kiitos, kiitos.

        Nimimerkki ryöstetty


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisiko sitä NEGAA vähän vähemmän olla tehtaan ympärillä kiitos? Rummutetaan myönteistä energiaa, koska sitä tarvitsee KEMIJÄRVI JA SUOMMU!!!!!!!!!!!!!!!!! BIO-sellu tehdas on maailmalla todella nyt kysyttyä, koska nuoret ovat huolissaan luonnonsuojelusta ja ilmaston muutoksista, niin saastuttava tekgnologia pois ja uuden sukupolven tuotanto tilalle, sen tietää jo jokainen ihminen! Siis lopetetaan se hokeminen, että tehdasta ei tule ja sanontaan positiviisuuden hengessä, että se tehdas tulee! Se tehdas BIOTEHDAS on kuiten Kalevalan sampo meille, että se jauhaa toimeentuloa, ruokaa ja rahaa meille. RUOKAA; RAHAA; RAKKAUTTA, ne 3 asiaa Kemijärven tarvitsevat ja kemijärveläiset tarvitsevat niitä myös me paluumuuttajat. Kiitos, kiitos.

        Nimimerkki ryöstetty

        Tuleeko sinne se vitun tehdas vai ei?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuleeko sinne se vitun tehdas vai ei?

        Joulukuussa aloitetaan hankkeen rakentaminen, virallinen ilmoitus aloittamisesta odotettavissa marraskuussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joulukuussa aloitetaan hankkeen rakentaminen, virallinen ilmoitus aloittamisesta odotettavissa marraskuussa.

        Turhaa lienee viisastella, että näitä marras...ja joulukuita on ollut jo vuodesta 2015 lähtien. Joka vuosi ja lisäksi; jos luvat saadaan, niin sitten. Tyyliin.
        Tai niin kuin nyt viime aikoina, että luulimme, että ympäristölupa riittää ja emme ymmärtäneet, että lupaehdot pitää täyttää, että saa luvat.
        Samoin rahoittajat ovat yllättäneet Biopojat, kun vaativat että luvat pitää olla kunnossa. Ennen ei rahaa tule!!!
        Kovin paljon aloittelijoille tulee yllätyksiä.
        Asiantuntijoille ei olisi yllätys varsinkaan se, että Kemijärven sellu jää tekemättä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuleeko sinne se vitun tehdas vai ei?

        Ylläpito! Täällä on taas todella törkeä, rivo-ilmaus! Kyseinen tehdas on kaiketi sellutehdas eikä "v***n tehdas"?

        Poistakaa viesti heti! Nyt ei enää tunneta armoa rivoille sanoille!

        Palstantarkastaja


    • Anonyymi

      Jos piereskelemmä oikein kovasti ja paskomme housuihin niin voimme kuvitella tehtaan olevan jo valmis ja käytössä. Hetken housupaska ja tehdas lämmittää mieltä ja sen jälkeen mieli on apea.

      • Anonyymi

        Näin on usein pyritty lopettamaan sinänsä asiallinen keskustelu jo vuosia,.
        Kukapa innostuu ruokottomaan kommentoimaan, niin loppuhan se tämäkin.
        Mutta ei. Tehdas on pahasti kesken. Ja kommentteja pitää olla jatkossakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on usein pyritty lopettamaan sinänsä asiallinen keskustelu jo vuosia,.
        Kukapa innostuu ruokottomaan kommentoimaan, niin loppuhan se tämäkin.
        Mutta ei. Tehdas on pahasti kesken. Ja kommentteja pitää olla jatkossakin.

        Meinaatko, että Biosellutehdasta ei Kemijärvelle tule??? Et siis ole vasuri?


      • Anonyymi

        Tuo on selvästi vasuri pimmaraisen esille tuomaa. Muistoja 90 luvulta kun Työväen säästöpankki kaatui.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on selvästi vasuri pimmaraisen esille tuomaa. Muistoja 90 luvulta kun Työväen säästöpankki kaatui.

        Olisiko Pimpparaisen. ???
        Kuka se tehdasta kunnan kautta myös rahoittaa??? Vasemman siipensä kautta!!


    • Anonyymi

      Vanhat sellunkeittäjät ei ainakaa keittele enää muuta ko kahvia ja pontikkaa,
      eikä sitäkää jos juovat rankin jo kiljuna.

    • Anonyymi

      Eikös kaikki muuttuisi paremmaksi.... ;Mahdollisen tehtaan tulo toisi takasin sitä kaivattua elämää ja yrittämisen halukkuutta/ uskallusta.

      suomukin saisi varmasti osansa kaupungin piristyessä
      uusia yrtittäjiäkin ilmestyisi katukuvaan täyttäen tyhjät liike rakennukset
      verotulot lisääntyisivät
      Katukuva piristyisi

      • Anonyymi

        No ny son se O.Harjulan hiljaisuuden keskus saatu jopa kaupunkin keskustaanki. Kyllä Oili tiesi ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ny son se O.Harjulan hiljaisuuden keskus saatu jopa kaupunkin keskustaanki. Kyllä Oili tiesi ?

        Suomun keskus on Harjulan aloite. Hiljaisuuden keskus Suomulle on hieman eri asia!


    • Anonyymi

      Savuton sellutehdas Kemijärvellä kaiken tämän hiljaisuuden keskellä.
      Eilen uutisoitiin Kemin tehtaan runsaasta savusta ja hajusta. Olkaamme tyytyväisiä, ettei sellutehtaan savu työnnä enää hajuaan Kemijärvellä.
      On erityisen hienoa, että Kemijärvellä on ympäristöystävällinen ja saasteeton, runsaasti työllistävä sahalaitos. Ja maailmantilanteen vuoksi sahatukki on noussut suureen arvoonsa.

      • Anonyymi

        Kempan sellutehas on tosi savuton !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kempan sellutehas on tosi savuton !

        Rahaton=Savuton.
        Boreal Biorefin kunnallisessa siemenrahoituksessa on toki hieman palaneen käryä.


    • Anonyymi

      Tehdas tulee ELÄKÖÖN!

      • Anonyymi

        Joo. Tulevana kesänä otetaan peruskallion päältä maata pois tulevan kattilan kohdalta ja tehdään suojavalleja. Vatanen lupasi viikolla , että nämä työt aloitetaan tulevana kesänä.
        Tehtaan rakentaminen vaikutti olevan teknisesti yhä, vuosienkin jälkeen kovin kesken, kun layout elää vieläkin. Korkeuserot tehdastontilla on Vatasen mukaan kova haaste. Joo, varmaankin. Suomessa ei ole rakennettu tehtaita vaaran rinteeseen.


    • Anonyymi

      Ei mitään uutta taaskaan youtuben live-tiedoitustilaisuudessa. Layouttia esiteltiin ja siinä kaikki. Ei tuntunut olevan mitään valmista, Kesken prosessit ja muutkin suunnitelmat. Tärkein eli rahoituksin on yhä vaan auki. Kovasti oli osallistujilla uskoa, mutta sehän kuuluu toimenkuvaan.

      Ensi kesänä lupasi lyödä kuokan maahan. Tosin sekin jää kuullun mukaan lähinnä maiden tasailuun. Tontti on "haasteellinen rakentaa".

      Taitaa se ABC:llä kuultu tieto pitää paikkansa, että aluetta valmistellaan (tasaillaan) nyt armeijan ja vr:n käytöön.

      Eli ei se ala tehtaan todellinen rakentaminen vielä tänäkään kesänä tiedotustilaisuudessa kerrotun perusteella.

    • Anonyymi

      Rakentaminen on tosiaan aivan nollapisteesä, suunnitelmatkin vielä auki koko tehtaan sijoittelusta puhumattakaan kaikista muista suunnitelmista. Keskustelutilaisuus oli täysi katastrofi annettuihin lupauksiin nähden. Metsä group aloittaa maansiirtotyöt Kemissä, LK uutinen tänään.

      • Anonyymi

        pelko on kova!


      • Anonyymi

        Jotenkin jäi siitä viikolla nähdystä keskustekutilaisuudesta myös sellainen tunnelma, että kunnanvaltuuston- puheenjohtaja ja Atte selittelivät kovasti sitä miksi Boreal Biorefille annettiin satoja tuhansia "lainaa" siemenrahaksi.
        Kaupungin muita kuluja ei sentään esitelty. Tehtaan tontin osto. Kaavoittaminen jne.
        Eikä varsinkaan niiden ihmisten työpanos, jotka ovat työsuhteessa kaupunkikonsernin yhtiöissä tai suoraan Kemijärven kaupungin palveluksessa ja ovat kohdistaneet työpanoksensa biosellutehtaaseen viimeisen vuosikymmenen aikana. Totuus on, että kunta on sijoittanut miljoonia tuohon tehtaaseen pelkkinä palkkakuluina. Oma lukunsa vielä esim. tyhjien rakennusten lämmittäminen tehtaan rakentajia varten.
        Kyllä tuollainen miljoonamenetys vaatii Veikolta ja Attelta mojovia selityksiä.


    • Anonyymi

      Jos se tulisi, niin tehdas työllistäisi vain n. 200 henkeä pysyvästi. Eihän tuolla määrällä ole juuri mitään merkitystä kemijärven tulevaisuudelle pitkässä juoksussa. Luvun tulisi olla 2000, niin sillä olisi jotakin merkitystä.

      Muutama kauppaostos viikossa lisää, jonkin verran lapsia kouluihin ja muutama puualan kuljetusyrittäjä saa töitä. Turha puhua tuhansista kerrannnaisvaikutuksen tuomista työpaikoista. Tätä odotetaan vuositolkulla jonakin kunnan tulevaisuuden palastajana.

      Kyllä kunnan pitäsis ymmärtää alkaa kehittämään muutakin toimintaa, jolla kemijärvi saadaan nousuun.

      • Anonyymi

        Puunkorjuussa ja kuljetuksessa on jo alalle työllistenyitä täällä pohjoisessa . Puutavaraa menee Ouluun ja Kemiin kaiken aikaa ja Kemi nielee kohta yhäkin enemmän. Sitä varten puutavaranlähetysterminaali on rakennettu ja sitä jopa laajennetaan lähitulevaisuudessa ja Kemijärven ympäristön tiestöä parannetaan. Näitä ei tehdä suinkaan sen vuoksi, että Kemijärvelle tulisi biosellulaitos.
        Atte sano että Vanhanen lupasi rahaa seudun tiestön parannukseen. Totta. Niitä parannettuja teitä pitkin puu kulkee rautatien kautta Kemiin ja Ouluun


    • Anonyymi

      Milloin Kemijärven biosellutehdashankkeeseen palkataan ensimmäinen paperinjalostusammattilainen, prosessiteollisuuden asiantuntija, - kouluttautunut , rakennusprojektia vetämään.
      Noilla HuuHaaHeikeillä ja VaurasVatasilla ei herran huonetta rakenneta. Vrt. Tämän ketjun alku vuodelta 2015 ja Kemijärven konsortio ja salassa pidetty silloinen "tehdas toimija." Sen jälkeen oli ja meni kiinalaiset
      Lähtökuopissa ollaan vieläkin ja kesällä kuulemma Patokankaan kallioita lupaavasti silitellään.
      Kyllä Heikki ja Biopojat ovat lomansa ja eläkkeensä ansainneet.
      Nyt kunnanjohtaja ja talouspäällikkö kipin kapin laskemaan henkilötyötunteja, joita kuntakonsernin henkilöstö on bioselluun uhrannut ja paljonko näistä rehellisesti ilmoitettuna palkkakuluina on kunta vuosien aikana maksanut.

    • Anonyymi

      kulissien pyörittämiseltä vaikuttaa tämä kemijärven tehdashanke.
      kohta on jo 10v juhlat käsillä tässä hankkeessa ja mitään konkreettista ei ole vielä olemassa. toki puheita ja hienoja suunnitelmia on kerrottu julkisuuteen ja muutama henkilö on saanut työllistyä moneksi vuodeksi.

    • Anonyymi

      Yksikään paikallinen maanrakennusurakoitsija ei ole saanut ainakaan vielä Patokankaan teollisuustontin kallionsillittelytatarjouspyyntöä Vatasen biotehtaan valmistelevia rakennustöitä varten.
      Laittavatkohan dumpperin ja Mersun kuorma-auton ite, kuten Suomun yrittäjät aikoinaan, kun aloittivat korottamaan Suomua ylimääräisillä pihamailla 5 vuotta kestäneen isonremontin aikana.
      Eipä silti. Näin olisi kesän kynnyksellä helppo uutisoida, kuinka työt on aloitettu. Ja mielellään tulevana Toivon päivänä.!!!

      • Anonyymi

        Kyllä tehdashankkeen 10-vuotisjuhlan kunniaksi kaupunki voisi järjestää vaikka ilotulituksen! Olisipa joku niin rohkea valtuutettu että ehdottaisi. Voitaisiin myös polttaa kaupungin rahoja kokossa ja jokainen kemijärveläinen saisi katsella. Riittävän loitolla tietysti, etteivät nauttisi liikaa länmöstä.


    • Anonyymi

      Jos Kemijärven kaupunki ei kohta saa lainaamiaan rahoja Borealilta, niin rahan saanut joutuu maksamaan lahjaveron, ellei joudu suoritustilaan, kuten tuki.hirsi, vaikka jätti maksamatta 10 vuoden vuokrat. Ja jälkeen on päätä silitetty, niin että tukka lähteen antin penaalista.

    • Anonyymi

      Vatasen keskustelutilaisuudessa jutut oli aika lennokkaita.

      Tehtaan havainnekuva oli laitettu uusiksi. Kuorikattila, soodakattila ja meesauuni sijoitettu samaan rakennukseen ja piippu 70 metrinen. Muutenkin havainnekuvasta puuttui about puolet tarvittavista laitoksista, Vatasen tieto sellunkeitosta paljastui heti alkuunsa, kun hän soperteli tarinaa "soodakeittimestä"

      Lisäksi kerrottiin, että jätevesistä aletaan tekemään vetyä ja happea, sekä lämpö käytetään hyväksi kasvihuoneissa. Valmistettava sellu on kuulemma niin korkealuokkaista, että se ei riko paperi / kartonkikoneiden viiroja. Tuotevalikoimassa olisi sokeria ja mikrosellua, sekä kaivostuotteita korvaavia mineraaleja ym ym...
      Käyttökate kerrottiin olevan reilusti yli 50%.

      Uskooko Biorefiläiset / Vataset itsekkään noihin juttuihin?

      • Anonyymi

        Joo aika korkealentoisia oli jutut. Melkoinen visionääri tämä Vatanen.


    • Anonyymi

      Paljonko Kemijärven kaupungin palkkalistoilla olevat henkilöt, mukaan lukien kunnan omistamat yhtiöt kustannuspaikkoineen ovat käyttäneet työaikaansa Patokankaan biosellun valmisteluun viimeisten vuosien aikana.
      Voi olla että yksi miljoona ei riitä kertyneisiin kunnan maksamiin palkkoihin. Samaan aikaan kunnan sosiaalipuoli ja varsinkin talous on hunningolla.
      Biosellua vaan hoetaan. Voi....

    • Anonyymi

      Minä en enää usko koko bioselluun, ainoastaan uskon seobilluun tällä hetkellä.

    • Anonyymi

      Vatasen puheesta sai sellaisen käsityksen, että biosellutehtaan ympäristömyrkyt jäävät pieniksi uuden sellujalostusformaatin myötä. Sekundäärivesi otetaan hyötykäyttöön ;lämmitykseen, kasvihuoneisiin, kala-altaisiin jne...
      Veikko innostui; tarvitaanko tehtaaseen purkuputkea ollenkaan. ???
      Atte oli sitä mieltä, että hyvältä kuulostaa. Puusta otetaan kaikki hyöty. Aalto yliopisto on kehitysyhteistyössä mukana. Kaikki prosessiongelmat haihtuvat oikealla otteella, ihan niin kuin Boreal Biorefin velat.

      • Anonyymi

        Kaikki muu selvisi mut ei se paljonko Vatanen laittaa pääomakassan pohjille omaa rahaa ensiksi ? Biorehvin papat laittovat kai n. 600 € mieheen...Saivat aikaan n- 8 M€ velat. Ennätys sarjassan ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki muu selvisi mut ei se paljonko Vatanen laittaa pääomakassan pohjille omaa rahaa ensiksi ? Biorehvin papat laittovat kai n. 600 € mieheen...Saivat aikaan n- 8 M€ velat. Ennätys sarjassan ?

        Bioref IHANA <3 <3 <3 Työtä ja toimeentuloa! Uusia asukkaita nauttimaan palveluist


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki muu selvisi mut ei se paljonko Vatanen laittaa pääomakassan pohjille omaa rahaa ensiksi ? Biorehvin papat laittovat kai n. 600 € mieheen...Saivat aikaan n- 8 M€ velat. Ennätys sarjassan ?

        Vatanen ei pane yhtään omaa rahaa tehtaaseen, mutta velkansa saattaa maksattaa kemijärveläisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vatanen ei pane yhtään omaa rahaa tehtaaseen, mutta velkansa saattaa maksattaa kemijärveläisille.

        Raha raha raha, taas täällä alkaa sse rahahuutelu, saman toistoa. Eikö se jo mene perille, ei raha ratkaise. Kun Bioref teki tehdasta, niin kysyttiin, no missä teillä on rahat. Nyt sama kysely, kun yrittäjä vaihtui.

        Koittakaa jo käsittää, että vaikka olisi 1000 miljardia, niin ei se tehdas sillä valmistu. Kaiva miljardi maahan juuttisäkissä, niin muuttuuko se tehtaaksi vai kasvaako rahapuu? Kokeile kotona vaikka euron kolikolla, laita kukkaruukkuun.

        Tosi suuren maailman bisnes on muutakin kuin rahaa. Se muu on sitä, mikä poikii rahaa! Kasvaa, kehittyy. Täyty y olla ensinnäkin perustat kunnossa. Mikä se perusta on? Raha? Ei, vaan asiakokonaisuus. Täytyy olla ensinnäkin kiinteistö, johon tehdas rakennetaan ja se asianmukaisessa kunnossa, sitten kaavoitus, rakennusluvat, yva, kaikki muut luvat sekä prosessikaavio ja kannattavuusarviot. Kun nämä on kunnossa, niin raha tulee "itsestään", sillä sijoittajat lähtevät mukaan helpommin ja ehkä valtiokin antaa rahaa. Niin, ei raha rahalla tule, vaan suunnitelmilla ja myös kannustavalla asenteella. Jos valitetaan ja vastustetaan, niin on huono henki, mutta jos kaikki Kemijärvellä on kannustuksessa ja hyvä tsemppi, niin se kuuluu Helsingissäkin! Uusi tehdas tulee!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raha raha raha, taas täällä alkaa sse rahahuutelu, saman toistoa. Eikö se jo mene perille, ei raha ratkaise. Kun Bioref teki tehdasta, niin kysyttiin, no missä teillä on rahat. Nyt sama kysely, kun yrittäjä vaihtui.

        Koittakaa jo käsittää, että vaikka olisi 1000 miljardia, niin ei se tehdas sillä valmistu. Kaiva miljardi maahan juuttisäkissä, niin muuttuuko se tehtaaksi vai kasvaako rahapuu? Kokeile kotona vaikka euron kolikolla, laita kukkaruukkuun.

        Tosi suuren maailman bisnes on muutakin kuin rahaa. Se muu on sitä, mikä poikii rahaa! Kasvaa, kehittyy. Täyty y olla ensinnäkin perustat kunnossa. Mikä se perusta on? Raha? Ei, vaan asiakokonaisuus. Täytyy olla ensinnäkin kiinteistö, johon tehdas rakennetaan ja se asianmukaisessa kunnossa, sitten kaavoitus, rakennusluvat, yva, kaikki muut luvat sekä prosessikaavio ja kannattavuusarviot. Kun nämä on kunnossa, niin raha tulee "itsestään", sillä sijoittajat lähtevät mukaan helpommin ja ehkä valtiokin antaa rahaa. Niin, ei raha rahalla tule, vaan suunnitelmilla ja myös kannustavalla asenteella. Jos valitetaan ja vastustetaan, niin on huono henki, mutta jos kaikki Kemijärvellä on kannustuksessa ja hyvä tsemppi, niin se kuuluu Helsingissäkin! Uusi tehdas tulee!

        Money talks bullshit walks!
        Ei ole epäselvyyttä siitä kumpaa sinä edustat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raha raha raha, taas täällä alkaa sse rahahuutelu, saman toistoa. Eikö se jo mene perille, ei raha ratkaise. Kun Bioref teki tehdasta, niin kysyttiin, no missä teillä on rahat. Nyt sama kysely, kun yrittäjä vaihtui.

        Koittakaa jo käsittää, että vaikka olisi 1000 miljardia, niin ei se tehdas sillä valmistu. Kaiva miljardi maahan juuttisäkissä, niin muuttuuko se tehtaaksi vai kasvaako rahapuu? Kokeile kotona vaikka euron kolikolla, laita kukkaruukkuun.

        Tosi suuren maailman bisnes on muutakin kuin rahaa. Se muu on sitä, mikä poikii rahaa! Kasvaa, kehittyy. Täyty y olla ensinnäkin perustat kunnossa. Mikä se perusta on? Raha? Ei, vaan asiakokonaisuus. Täytyy olla ensinnäkin kiinteistö, johon tehdas rakennetaan ja se asianmukaisessa kunnossa, sitten kaavoitus, rakennusluvat, yva, kaikki muut luvat sekä prosessikaavio ja kannattavuusarviot. Kun nämä on kunnossa, niin raha tulee "itsestään", sillä sijoittajat lähtevät mukaan helpommin ja ehkä valtiokin antaa rahaa. Niin, ei raha rahalla tule, vaan suunnitelmilla ja myös kannustavalla asenteella. Jos valitetaan ja vastustetaan, niin on huono henki, mutta jos kaikki Kemijärvellä on kannustuksessa ja hyvä tsemppi, niin se kuuluu Helsingissäkin! Uusi tehdas tulee!

        Sorry vaan, mutta persaukiset ei rakenna muuta, kuin mielikuvitustehtaita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sorry vaan, mutta persaukiset ei rakenna muuta, kuin mielikuvitustehtaita.

        Ilman mielikuvitusta ei tule innovaatiota, etenkään bio-alalla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman mielikuvitusta ei tule innovaatiota, etenkään bio-alalla!

        Ei siinä nyt kovin innovatiivisesta tuotteesta ole kyse, kun sellua aiotaan tehdä. Sitä samaa sellua suomessa on tehty 150 vuotta ja Kemijärvelläkin sitä kannattamattomasti tehtiin yli 40 vuotta, kunnes sen teko loppui vuonna 2008.

        Ei sellutehtaan rakentamiseen paljon muuta tarvita kuin rahaa. Tarvittavat laitteet ja osaaminen kyllä löytyy, kun on rahaa millä ostaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raha raha raha, taas täällä alkaa sse rahahuutelu, saman toistoa. Eikö se jo mene perille, ei raha ratkaise. Kun Bioref teki tehdasta, niin kysyttiin, no missä teillä on rahat. Nyt sama kysely, kun yrittäjä vaihtui.

        Koittakaa jo käsittää, että vaikka olisi 1000 miljardia, niin ei se tehdas sillä valmistu. Kaiva miljardi maahan juuttisäkissä, niin muuttuuko se tehtaaksi vai kasvaako rahapuu? Kokeile kotona vaikka euron kolikolla, laita kukkaruukkuun.

        Tosi suuren maailman bisnes on muutakin kuin rahaa. Se muu on sitä, mikä poikii rahaa! Kasvaa, kehittyy. Täyty y olla ensinnäkin perustat kunnossa. Mikä se perusta on? Raha? Ei, vaan asiakokonaisuus. Täytyy olla ensinnäkin kiinteistö, johon tehdas rakennetaan ja se asianmukaisessa kunnossa, sitten kaavoitus, rakennusluvat, yva, kaikki muut luvat sekä prosessikaavio ja kannattavuusarviot. Kun nämä on kunnossa, niin raha tulee "itsestään", sillä sijoittajat lähtevät mukaan helpommin ja ehkä valtiokin antaa rahaa. Niin, ei raha rahalla tule, vaan suunnitelmilla ja myös kannustavalla asenteella. Jos valitetaan ja vastustetaan, niin on huono henki, mutta jos kaikki Kemijärvellä on kannustuksessa ja hyvä tsemppi, niin se kuuluu Helsingissäkin! Uusi tehdas tulee!

        Eikö sinulle viimein mene periile, että ilman rahaa ei voi tehdä mitään. Arveletko, että rakennetaan talkoilla ja kakki laitteet yms. saadaan lahjoituksina. Kerro ihmeessä miten tehdas tehdään ilman rahaa? Voitaisiin samalla logiikalla rakentaa talojakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raha raha raha, taas täällä alkaa sse rahahuutelu, saman toistoa. Eikö se jo mene perille, ei raha ratkaise. Kun Bioref teki tehdasta, niin kysyttiin, no missä teillä on rahat. Nyt sama kysely, kun yrittäjä vaihtui.

        Koittakaa jo käsittää, että vaikka olisi 1000 miljardia, niin ei se tehdas sillä valmistu. Kaiva miljardi maahan juuttisäkissä, niin muuttuuko se tehtaaksi vai kasvaako rahapuu? Kokeile kotona vaikka euron kolikolla, laita kukkaruukkuun.

        Tosi suuren maailman bisnes on muutakin kuin rahaa. Se muu on sitä, mikä poikii rahaa! Kasvaa, kehittyy. Täyty y olla ensinnäkin perustat kunnossa. Mikä se perusta on? Raha? Ei, vaan asiakokonaisuus. Täytyy olla ensinnäkin kiinteistö, johon tehdas rakennetaan ja se asianmukaisessa kunnossa, sitten kaavoitus, rakennusluvat, yva, kaikki muut luvat sekä prosessikaavio ja kannattavuusarviot. Kun nämä on kunnossa, niin raha tulee "itsestään", sillä sijoittajat lähtevät mukaan helpommin ja ehkä valtiokin antaa rahaa. Niin, ei raha rahalla tule, vaan suunnitelmilla ja myös kannustavalla asenteella. Jos valitetaan ja vastustetaan, niin on huono henki, mutta jos kaikki Kemijärvellä on kannustuksessa ja hyvä tsemppi, niin se kuuluu Helsingissäkin! Uusi tehdas tulee!

        Miksi miljardin rahasäkki pitäsis maahan kaivaa. Sillähän voisi rakentaa tehtaan. Millä se "perusta", tehdään, jos ei ole rahaa millä maksaa. Kiinteistö, kaavoitus, rakennusluvat, yva jne. kaikki vaativat rahaa. Ei niitä ilmaiseksi saa. Ihmeellinen ajatuksen juoksu ettei rahaa tarvita, ja lisäksi se että raha kasvaa puussa.

        Roudan sulattua alkaa kuulemma maan tasaus. Mene lapion kanssa tsemppaamaan ja talkoilemaan hyvässä hengessä ilman palkkaa, jos raha ei mielestäsi ole olennainen osa tehdashanketta.


    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tulla


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole poikkeuksellisen korkea tuotto, kun miettii mikä RISKI tässä on

        Miksi minulle tulee huijattu olo? Etenkin 38 pinnan tuotto kuulostaa stetsonista kiskotulta. Päästöjä ei tule juuri lainkaan. Ei se niin mene ihan oikeasti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi minulle tulee huijattu olo? Etenkin 38 pinnan tuotto kuulostaa stetsonista kiskotulta. Päästöjä ei tule juuri lainkaan. Ei se niin mene ihan oikeasti

        Tuo RISKI tarkoittaa juuri sitä. On RISKI menettää sijoitettu pääoma. Tai RISKI ettei se tuota niin paljoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo RISKI tarkoittaa juuri sitä. On RISKI menettää sijoitettu pääoma. Tai RISKI ettei se tuota niin paljoa.

        Ainoa tuotto tähän mennessä on ollut paskapuhe.
        Paskapuheen tuottamiseen ei tehdasta tarvita. Siihen riittävät kaikilla omat puhekalut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi minulle tulee huijattu olo? Etenkin 38 pinnan tuotto kuulostaa stetsonista kiskotulta. Päästöjä ei tule juuri lainkaan. Ei se niin mene ihan oikeasti

        Kuka tietää sellun hinnan 2024 ?Mikä on kuitupuun hinta silloin ? Onko Kemissä uusi tehas toiminnassa silloin ? V. 2024 uusi tehas alkaa pukkaamaan tavaraa.Mihin perustuu 38 % tuotto ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka tietää sellun hinnan 2024 ?Mikä on kuitupuun hinta silloin ? Onko Kemissä uusi tehas toiminnassa silloin ? V. 2024 uusi tehas alkaa pukkaamaan tavaraa.Mihin perustuu 38 % tuotto ?

        Kyllä Vatanen tietää. Vatanen alkaa tekemään sellutehtaan jätevesistä happea ja vetyä, sekä kasvattamaan hukkalämmöllä tomaatteja ja kirjolohta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Vatanen tietää. Vatanen alkaa tekemään sellutehtaan jätevesistä happea ja vetyä, sekä kasvattamaan hukkalämmöllä tomaatteja ja kirjolohta.

        ja tietenki banaaneja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tuotto on ainakin korkea

        https://www.vataset.com/sijoittajalle/

        https://www.youtube.com/watch?v=bfuH8DCFoC4

        Kuunnelkaa nyt tarkalla korvalla näitä Vatasen höpinöitä. Uskooko joku oikeasti näihin juttuihin?

        Vatanen on rakentamassa tehdasta, jonka käyttöikä on 100-200 vuotta ja Kemijärvestä on tulossa puunjalostuksen tutkimus- ja osaamiskeskus. Näin Vatanen toteaa videon loppupuolella.

        Vatasen höpinät on aivan toisesta universumista ja tällä videolla ukkelit naamat punottaen vieressä fanittaa ja uskoo kaikki höpötykset...vai uskooko?

        Vanha viisaus on, että "jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei ole totta",


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.youtube.com/watch?v=bfuH8DCFoC4

        Kuunnelkaa nyt tarkalla korvalla näitä Vatasen höpinöitä. Uskooko joku oikeasti näihin juttuihin?

        Vatanen on rakentamassa tehdasta, jonka käyttöikä on 100-200 vuotta ja Kemijärvestä on tulossa puunjalostuksen tutkimus- ja osaamiskeskus. Näin Vatanen toteaa videon loppupuolella.

        Vatasen höpinät on aivan toisesta universumista ja tällä videolla ukkelit naamat punottaen vieressä fanittaa ja uskoo kaikki höpötykset...vai uskooko?

        Vanha viisaus on, että "jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei ole totta",

        Ei voi kun ihmetellä, että tällaisella huuhaa höpinällä pääsee Suomessa oikein pääuutislähetykseen, eikä kukaan kyseenalaista yhtään mitään.

        Mihin suomesta on hävinnyt kriittinen media ja tutkiva journalismi? Tässä Kemijärven sellutehdassotkussa riittäisi MOT:lle tutkittavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole poikkeuksellisen korkea tuotto, kun miettii mikä RISKI tässä on

        Tehdas tulee, odotus kannattaa.


    • Anonyymi

      Tuosta hommsta voisi innostua vasta vuoden päästä, Nykyajassa kerkiää tapahtua vaikka mitä. Kuinka moni sijoittaja lähtee pois ja pistää rahansa jonnekkin muualle.. Vuoden päästä tilanne konrketistoituu jollain tavalla.

    • Anonyymi

      Sehän ois sama kuin alkasivat ydinvoima tehdasta rakentaa. Ei valmistu koskaan

      • Anonyymi

        Olkiluoto 3 -hanke on sekin melkoinen ikuisuusprojekti, vaikka sen piti valmistua jo aikoja sitten. Siellä sentään seisoo vieressä jo kaksi yksikköä toiminnassa ja silti kolmannen teko ei tunnu valmistuvan...

        Kemijärvellä jos alettaisiin ydinvoimala-hankkeeseen, niin veikkaisin sen projektin kestävän vähintään yhden sukupolven tai ainakin 50 vuotta...


    • Anonyymi

      Valtio rahoittaa biosellutehtaan perustukset. Asia on jo käsitelty eduskunnan Perustuslakivaliokunnassa.
      Vesikatto hoituu rakennusteollisuusliitossa, se kun on alan kattojärjestö.
      Ulkoseinät hoituu HuuHaaHeikin rahoitusjärjestelyillä. Ne kun ovat menneet päin seiniä.

    • Anonyymi

      voisko kenties ajatella sellaista vaihtoehtoa, että tehdasta alettaisiin rakentamaan vähitellen sitä mukaa kun rahaa on saatavilla markkinoilta...? tehtäisiin vaikkapa seinä kerrallaan ja seuraavana vuonna toinen.
      siinä voi ehkä tulla vaan ongelmaksi, että alkupään rakennelmat ehtivät jo lahota ennen kuin loppupään rakennelmat saadaan pystyyn.
      ja voi jopa käydä niin ettei piipusta tulee koskaan savua kun tehdasta ei saada ikinä valmiiksi käyttökuntoon...?

      • Anonyymi

        Pitäskö tää ns- kemijärvi konsortio herätellä taas talviunilta ja sit se massaliike ? Ei jäsi kaikki Vatasen varaan ?


      • Anonyymi

        Eihän tämä uusi toimija aio mitään tehdasta rakentaa, vaan toimia kaupungin tontin välivuokraajana varsinaiselle tuotantoyritykselle. Pomminvarma bisnes ilman riskiä, mikäli tehdashanke onnistuisi. No, ei se toki onnistu, mutta eipä rahaa mene ainakaan omasta pussista hukkaan. Ehkäpä saadaan vielä joukko hyväuskoisia hölmöjä rahoittamaan samat asiat uudelleen. Edellisen toimijan päivät ovat tietysti luetut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäskö tää ns- kemijärvi konsortio herätellä taas talviunilta ja sit se massaliike ? Ei jäsi kaikki Vatasen varaan ?

        Massaliike taistelee EIKÄ ANTAUDU KOSKAAN!!!

        http://www.kemijarvenmassa.fi/massaliike/?Lausunnot_ja_tiedotteet:Kemijärven_sellutehtaan_puolesta

        Taistelu Kemijärven sellutehtaan toiminnan jatkamisen puolesta jatkuu ja vain kiihtyy. Sarjakuvasankari kätyreineen epäonnistuu järjettömissä suunnitelmissaan ja savut Kemijärven sellutehtaan piipuista nousee vielä vuosikymmeniä.

        LUKEKAA! LUKEKAA!

        http://www.kemijarvenmassa.fi/massaliike/?Massaliike

        Massaliikkeessä on mukana tehtaan henkilöstö, kaikki Kemijärvellä toimivat poliittiset puolueet, metsänomistajat, Itä-Lapin alueen yrittäjät, kansalaisjärjestöt ja runsas joukko ihmisiä sekä Suomesta että Ruotsista. Lisäksi massaliikkeen apuna on maan johtavia metsäalan ja kemiallisen metsäteollisuuden asiantuntijoita, talousasiantuntijoita sekä juristeja. Kukaan mukana oleva ei saa erillistä korvausta tekemästään työstä.

        Massaliike jatkaa toimintaansa niin pitkään, että päätös tehtaan toiminnan jatkamisesta saadaan aikaan. Missään vaiheessa liike ei hyväksy muuta vaihtoehtoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän tämä uusi toimija aio mitään tehdasta rakentaa, vaan toimia kaupungin tontin välivuokraajana varsinaiselle tuotantoyritykselle. Pomminvarma bisnes ilman riskiä, mikäli tehdashanke onnistuisi. No, ei se toki onnistu, mutta eipä rahaa mene ainakaan omasta pussista hukkaan. Ehkäpä saadaan vielä joukko hyväuskoisia hölmöjä rahoittamaan samat asiat uudelleen. Edellisen toimijan päivät ovat tietysti luetut.

        Tuohan on hyvä idea, jos täysin riskittömänä voi touhua viedä eteenpäin ja lopputuloksena on vain pelkästään voitettavaa jos tehdas sattuisi toteutumaan. Ihan viisas kuvio sinänsä toimijan kannalta, mikäli asia näin on...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Massaliike taistelee EIKÄ ANTAUDU KOSKAAN!!!

        http://www.kemijarvenmassa.fi/massaliike/?Lausunnot_ja_tiedotteet:Kemijärven_sellutehtaan_puolesta

        Taistelu Kemijärven sellutehtaan toiminnan jatkamisen puolesta jatkuu ja vain kiihtyy. Sarjakuvasankari kätyreineen epäonnistuu järjettömissä suunnitelmissaan ja savut Kemijärven sellutehtaan piipuista nousee vielä vuosikymmeniä.

        LUKEKAA! LUKEKAA!

        http://www.kemijarvenmassa.fi/massaliike/?Massaliike

        Massaliikkeessä on mukana tehtaan henkilöstö, kaikki Kemijärvellä toimivat poliittiset puolueet, metsänomistajat, Itä-Lapin alueen yrittäjät, kansalaisjärjestöt ja runsas joukko ihmisiä sekä Suomesta että Ruotsista. Lisäksi massaliikkeen apuna on maan johtavia metsäalan ja kemiallisen metsäteollisuuden asiantuntijoita, talousasiantuntijoita sekä juristeja. Kukaan mukana oleva ei saa erillistä korvausta tekemästään työstä.

        Massaliike jatkaa toimintaansa niin pitkään, että päätös tehtaan toiminnan jatkamisesta saadaan aikaan. Missään vaiheessa liike ei hyväksy muuta vaihtoehtoa.

        Ketkä ny johtaa Massaliikettä ko johtaja luopui ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketkä ny johtaa Massaliikettä ko johtaja luopui ?

        Massaliikkeen yhteystiedot ovat kotisivuilla! Sieltä vain hävisi ne kuvat, miksi? Huh-hah-hei, kuka valokuvat vei? Ennen siellä oli valokuva johtajasta mm. se hävisi yhtäkkiä. MIKS?


    • Anonyymi

      jumaliste mitä PASKAA. Ainoastaan kemppalainen voi tuon uskoa, ei kukaan muu

      • Anonyymi

        Vatanen on pelannu korttinsa hyvin. Hyppäsi uppoavan laivan kapteeniksi, mutta kukaan ei voi syyttää sitä jos tuo uppoaa. Sen sijaan jos jollain ilveellä saa tehtaan tulemaan niin on kyllä suuri sankari!


    • Anonyymi

      Biosellutehdas on hyvä selitys vaikka mihin. Varsinkin kun ei ole rahaa, jota voisi sijoittaa.

    • Anonyymi

      Kemiin tulee tahdas, kemijärveen EI. Näin se vaan menee kultsipuppelit.

      • Anonyymi

        Tällaisessa käsityksessä on ollut hyvin moni, vaikka Borealin tiedotustilaisuuksissa on yritetty valaa uskoa. Kemissä tehdas on ollut jo yli sata vuotta ja uutta tehdään jo käytännössä. Vrt web cam metsä fibre kemi.
        Kemijärven biosellu on ollut jo vuosia säälinsekaisen naurun aihe Perämeren kaaressa.


      • Anonyymi

        Ai oikein tahdas tulee?
        Kemiin?
        Ehkä se tulee ensi kesuna? Onhan kaupunki jo ottanut KESUN käyttöön? Entäpä palkanlisät?


    • Anonyymi

      Kemin uuden biotuotetehtaan rakentaminen on käytännössä satavarma asia. Itse en ole epäillyt sen hankkeen toteutumista missään vaiheessa hankkeen julkistamisen jälkeen.

      Kemijärven hankkeen yllä on mielestäni ollut isoja harmaita pilviä jo vuosia ja itse en usko, että niiden paksun pilvien lomasta pääsisi auringonvalo pilkistämään Patokankaalle, vaikka se niin toivottava ja tervetullut asia olisikin.

    • Anonyymi

      tulevaisuudessa suomen pohjoisin biotuotetehdas tulee olemaan kemissä, eli ei yhtään sen pohjoisempana

    • Anonyymi

      Olisi vähintäänkin kohtuullista että Kemijärven biosellutehdashankkeessa olisi palkattuna muutama prosessiteollisuuden ammattilainen suunnittelussa ja rakennuttaja tehtävissä.. Ja sellaisia jotka eivät olisi vielä eläkkeellä, kuten Borealin perustajaporukka,,jotka ovat nyt livahtaneet näppärästi pois kaikesta rahallisesta vastuusta.

      • Anonyymi

        Tässä vaiheessa pitäsi olla palkattuna iso joukko tekijöitä, jos tehtaan rakentaminen alkaa roudan sulattua, kuten on taas kerran luvattu.


    • Anonyymi

      Mitä suurimmalla todennäköisyydellä Kemijärven biosellutehdas tulee olemaan täysin savuton tehdas - on ainakin ympäristöystävällinen ja vihreätkin tykkää.

      • Anonyymi

        BIO-Tehdas on luonnonystävän vaihtoehto!
        On mukava, että tehdas tulee.


      • Anonyymi

        Harvemmin sellainen savuaa, mitä ei ole eikä tule.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harvemmin sellainen savuaa, mitä ei ole eikä tule.

        Jos nyt Kemijärven biosellu ei koskaan tuota savua, niin ilmassa on kuitenkin jo nyt hieman palaneen käryä, kun Boreal Biorefin nettisivut on häivytetty. Samoin käy myös kunnan saatavien kanssa. Tuuli ne vie.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos nyt Kemijärven biosellu ei koskaan tuota savua, niin ilmassa on kuitenkin jo nyt hieman palaneen käryä, kun Boreal Biorefin nettisivut on häivytetty. Samoin käy myös kunnan saatavien kanssa. Tuuli ne vie.

        Kaupungin johdolta odotetaan nyt kriisikokousta ja ulostuloa asiassa. Muutenkin johtaminen on hukassa, eikä vaaleista ole ennenkään ollut apua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos nyt Kemijärven biosellu ei koskaan tuota savua, niin ilmassa on kuitenkin jo nyt hieman palaneen käryä, kun Boreal Biorefin nettisivut on häivytetty. Samoin käy myös kunnan saatavien kanssa. Tuuli ne vie.

        No ei kait ihan noin ? Tomera emäntä jäljittämässä ? Papereita löytyy totisteeksi ? Velat tullee herroille maksuun ? Saattaapa muutamia päättäjiäki siinä souvissa joutua lompsiaan kaivamaan ? Laki son herroilleki !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei kait ihan noin ? Tomera emäntä jäljittämässä ? Papereita löytyy totisteeksi ? Velat tullee herroille maksuun ? Saattaapa muutamia päättäjiäki siinä souvissa joutua lompsiaan kaivamaan ? Laki son herroilleki !

        Vain ja ainoastaan se että kepu jää selvään vähemmistöön kunta vaaleissa takaa sen että Kaupungin saatavat on edes pieni mahdollisuus saada takaisin. Luultavasti vasureissakin on liikaa peittelyn haluisia henkilöitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos nyt Kemijärven biosellu ei koskaan tuota savua, niin ilmassa on kuitenkin jo nyt hieman palaneen käryä, kun Boreal Biorefin nettisivut on häivytetty. Samoin käy myös kunnan saatavien kanssa. Tuuli ne vie.

        Kunta menettää saatavansa se lienee jo selvää. Boreal Bioref on täysin varaton yhtiö, eikä sillä ole liiketoimintaa, joten millä se mitään maksaisi? Konkurssipesässäkään ei olisi mitään realisoitavaa omaisuutta eli konkurssipesä olisi varaton. Velat menee kuntalaisten piikkiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunta menettää saatavansa se lienee jo selvää. Boreal Bioref on täysin varaton yhtiö, eikä sillä ole liiketoimintaa, joten millä se mitään maksaisi? Konkurssipesässäkään ei olisi mitään realisoitavaa omaisuutta eli konkurssipesä olisi varaton. Velat menee kuntalaisten piikkiin.

        Käyttivätkö patruunat entisiä asememiaan kuntapomoina hyväkseen höynäyttämällä nokkapäättäjiä heittämään kunnan rahoja heidän yhtiöönsä ? Siinäpä pohtimista ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käyttivätkö patruunat entisiä asememiaan kuntapomoina hyväkseen höynäyttämällä nokkapäättäjiä heittämään kunnan rahoja heidän yhtiöönsä ? Siinäpä pohtimista ?

        Aiheellinen kysymys. Tosin hyvät suhteet päättäjiin ja verkostot ovat menestyvän yritystoiminnan edellytys, joten siinä ei ole mitään erikoista että niitä hyödynnetään.

        Suurempi kysymys on, että onko omaa asemaa käytetty väärin ja ovatko päättäjät ottaneet liian isoja riskejä.


    • Anonyymi

      Tehdas ei tule kemijärvelle vaan kemiin

      • Anonyymi

        Voisiko joku valtuutetuista kysyä, paljonko kunnan ylimmän johdon käsityksen mukaan Boreal Biorefiin tehdashankkeeseen on kulunut kunnan rahaa tähän mennessä esim. viimeisen 10 vuoden aikana.


      • Anonyymi

        Sen on tiennyt jo silloin kun siitä ensimmäisen kerran uutisoitiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisiko joku valtuutetuista kysyä, paljonko kunnan ylimmän johdon käsityksen mukaan Boreal Biorefiin tehdashankkeeseen on kulunut kunnan rahaa tähän mennessä esim. viimeisen 10 vuoden aikana.

        Miksi ei olisi saanut antaa rahaa?
        Sehän on hyvälle asialle annettu almu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisiko joku valtuutetuista kysyä, paljonko kunnan ylimmän johdon käsityksen mukaan Boreal Biorefiin tehdashankkeeseen on kulunut kunnan rahaa tähän mennessä esim. viimeisen 10 vuoden aikana.

        Just räknäsin 4,7 milj.€
        Laskettu lähes kaikki menot, toki yllätyksiä saattaa olla vielä kaapeissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisiko joku valtuutetuista kysyä, paljonko kunnan ylimmän johdon käsityksen mukaan Boreal Biorefiin tehdashankkeeseen on kulunut kunnan rahaa tähän mennessä esim. viimeisen 10 vuoden aikana.

        Paras hanke ikinä!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      saisivat edes sen kartonkitehtaan tänne kemijärvelle

      kortonkitehtaan tuleminen ei välttämättä olisi niin hieno idea, koska täällä tarvitaan nimenomaan lapsia eikä niinkään ehkäisyä

      • Anonyymi

        Onkohan Vatanen jymäytetty tähän mukaan? Mies vaikuttaa olevan välillä aidosti ymmällään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkohan Vatanen jymäytetty tähän mukaan? Mies vaikuttaa olevan välillä aidosti ymmällään

        Onnenlähettiläs II ?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Eikös kaupunkinhallitus oo tänään entisen tehtailijan ja uuven tehtailijan opastettavana ?


    • Anonyymi

      Lepakot (Chiroptera) ovat yleensä pienikokoisia, öiseen aikaan lentäviä nisäkkäitä, joista useat suunnistavat kaikuluotauksen avulla ja nukkuvat pää alaspäin. Ne ovat ainoita nisäkkäitä, joilla on siivet ja jotka osaavat lentää, ja siksi niiden lahkosta onkin toisinaan käytetty nimitystä siipijalkaiset.[3] Muita tunnuspiirteitä ovat eturaajojen pitkät varvasluut sekä lantion ja tarttumaelimiksi muuntuneiden takajalkojen alikehittyneisyys. Lepakoilla on eturaajoissaan joko yksi tai kaksi kynttä. Lepakot ovat jyrsijöiden jälkeen suurin nisäkäslahko; nykyisin tunnetaan 1 116 elossa olevaa lepakkolajia, jotka ovat jakaantuneet 202 suvun kesken. Noin 20 % maailman nisäkäslajeista on lepakkoja. Lepakkoja elää kaikkialla maapallolla, lukuun ottamatta napa-alueita. Eniten lepakkoja elää trooppisella vyöhykkeellä, jossa lepakkolajien lukumäärä on suurempi kuin muiden nisäkäslajien.[4] Etelä-Amerikassa kaikkien lepakkojen yhteisen biomassan arvioidaan olevan suurempi kuin kaikkien muiden nisäkkäiden yhteensä.[5] Suurin osa lepakkolajeista on painoltaan alle 50 grammaa. Pienin lepakkolaji on kaksigrammainen siankuonolepakko ja suurin on Acerodon jubatus-hedelmälepakko, jonka siipienväli on 1,5 metriä ja paino 1,2 kilogrammaa. Intianlentäväkoiralla siipienväli on pienempi, mutta se painaa 1,5 kg. Lepakoiden ulostetta kutsutaan guanoksi.

      Lepakot liitetään usein mytologiseen vampyyri-hahmoon ja tätä kautta veren imemiseen. Suurin osa (70 %) lepakoista on kuitenkin hyönteissyöjiä. Loput käyttävät ravinnoksi hedelmiä ja mettä sekä pienempi osa lihaa. Varsinaisia vertaimeviä lepakoita tunnetaan vain kolme lajia: ne tekevät ihoon haavan ja imevät haavasta veren. Vain yksi laji, isoverenimijä, imee verta ihmisestä. Haavat ovat pieniä eivätkä yletä isoihin verisuoniin. Ruokavalionsa takia lepakot ovat tärkeitä pölyttäjiä ja kasvien siementen levittäjiä, eli ne ovat olennainen osa trooppisen vyöhykkeen kasvillisuuden biodiversiteetin ylläpitoa. Ne syövät pääasiassa hyönteisiä.

      • Anonyymi

        Ei siellä tehtaalla vielä ole lepakoita, kun ei ole edes tehdasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei siellä tehtaalla vielä ole lepakoita, kun ei ole edes tehdasta.

        eikä tuu mitään tehdasta


    • Anonyymi

      Kuinkahan moni jättää vataaset oy. Ei tuo lapin kansan stoori ainakaan uskoa kasvata. Eli tehdasta ei tule

    • Anonyymi

      Aivan tuoreen tiedon mukaan Kemijärven biojalostuslaitoksen tuotanto tulee painottumaan puukuitusuodatinkankaiden valmistukseen. Lisäksi saman tuotteen johdannaisena valmituu hengitysuojaimia allergikoille glopaalisti.
      Tuottoprosentti on juuri tuo Vatasen helmikuulla kertoma, joten tehtaan projektikustannusten takaisinmaksuaika asettuu hyvinkin tarkaan viiden vuoden kohdalle. Ei ihme, että taakse jääneen talven aikana on sijoitettu kohteeseen pelkästään kotimaasta jo liki miljardi. Viiden vuoden kuluttua on tilin käärinnän aika ja kunnan kassaan kilisee Heikin hommaamaa rahaa. Äänestäkää Heikki jälleen kunnan luottamustoimiin, niin Kemijärven elintaso tulee nousemaan kohisten!!!

    • Anonyymi

      Mutta kuka on muryautunut Vatasten toimistotilasn avaimilla ja sotkenut mapit? Se on päivän kysymys. Mitä pitäisi ajatella? Avaimet ovat usealla ihmisellä, joten tutkinta kestää. Nyt vasta asiasta kerrotaan julkisuuteen.

      Siis kuka teki ja miksi?

      • Anonyymi

        Vietiin kuulemma myös miljardi rahaa, jotka oli juuri ennen roudan sulamista saatu kerättyä tehtaan rakentamista varten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vietiin kuulemma myös miljardi rahaa, jotka oli juuri ennen roudan sulamista saatu kerättyä tehtaan rakentamista varten.

        Myös esiaiesuunnittelusopimus ja esitavoitemahdollistamissopimusluonnos laitettu silppuriin. Näitä sopimuksia on ollut vain yksi kappale kutakin, toisin kuin Vatasen konttorin avaimia, joita on liikkeellä useita. voi voi...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös esiaiesuunnittelusopimus ja esitavoitemahdollistamissopimusluonnos laitettu silppuriin. Näitä sopimuksia on ollut vain yksi kappale kutakin, toisin kuin Vatasen konttorin avaimia, joita on liikkeellä useita. voi voi...

        Miten nyt pärjätään, jos esiaiesuunnittelusopimus ja esitavoitemahdollistamissopimusluonnos ovat silppurissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten nyt pärjätään, jos esiaiesuunnittelusopimus ja esitavoitemahdollistamissopimusluonnos ovat silppurissa?

        Toivottavasti mamas & papanas vaippojen prototyypit sentään säilyivät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten nyt pärjätään, jos esiaiesuunnittelusopimus ja esitavoitemahdollistamissopimusluonnos ovat silppurissa?

        Miksi pilkkaat?
        Tehdas voi tulla.
        Ehkä se tulee!
        Tuleeko?

        Eikö tule?
        Huijattiinko meitä?
        Turhaanko marsimme.
        Suru ja pettymys.
        Itken.

        Tulispa tehdas.


    • Anonyymi

      Onko jo tietoa, että milloin tehtaan rakentaminen alkaa ?

      • Anonyymi

        Kemissä jo loppusuoralla--Kemijärvellä tonttiasteella ja konkursissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemissä jo loppusuoralla--Kemijärvellä tonttiasteella ja konkursissa.

        Olen iloinen, että Massaliike taisteli ja se ei anna periksi.

        Keskustan valtuustoryhmä valitsi hyvän puheenjohtajan.

        toivoo:
        Kemijärven kansa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen iloinen, että Massaliike taisteli ja se ei anna periksi.

        Keskustan valtuustoryhmä valitsi hyvän puheenjohtajan.

        toivoo:
        Kemijärven kansa

        Ja alamäki jatkuu...pieneksi ja köyhäksi on menny valittavien joukko.


    • Anonyymi

      Aloituksen mukaan v. 2015 on tehtaasta alustava suunnitelma, feasibility study.

      Onko päästy 7 vuodessa seuraavalle levelille, lopulliseen suunnitelmaan?

      Jos ollaan jo niin pitkällä, joko 7 vuoden päästä on toteutuksen vuoro?
      Sanassakin puhutaan 7 laihasta ja 7 lihavasta vuodesta.

      Hätäkö tässä!

    • Anonyymi

      Siis prefeasibility, feasibility and final study etc.

    • Anonyymi

      Tehas tulee. Ja varmasti.

      • Anonyymi

        joo tulihan tuo tehdas laitettua pystyyn tehtaansuoralle... Pontikka tehdas,,,jatkamme valmistusta kesällä :)


    • Anonyymi

      kemijärven hanke on ollu pelkkää pyörittelyä ja jaappaamista

      • Anonyymi

        Tässäkin jotkut rikastu ja jotkut köyhty.


    • Anonyymi

      Ihmiset ovat kovin hätäisiä. Barcelonassa on Sacra familia -kirkkoa rakennettu toistasataa vuotta. Sitä on tosin voitu käyttää vuosikymmeniä. Se on varsinainen turistirysä.

      Jos me täällä Pohjolassa suunnittelemme tehfasta vielä 2030-luvulle asti, toteutus kestänee 2050-luvulle. Sitten presidentti Aaro Niinistö vihkii tehtaan.

      Niin ku malttia peräänkuulutan. Uudetkin sukupolvet tarvitsevat työtä ja toimeentuloa.

      Nyt on paha tuottaa sellua biolla ja ilman. Storakin lomauttaa väkeä Suomen tehtailta. Muut seuraavat perässä. Kysyntä on ailahtelevaa.

      Elämälle pitää löytää tarkoitus henkisistä ja hengellisistä asioista. Maalliset haipuvat.

    • Anonyymi

      Suuren maailman business ei tapahdu tuosta vaan vitut sentään

    • Anonyymi

      Milloin tulee ?

      • Anonyymi

        Pian pian. Älä hätäile


    • Anonyymi

      Kaiken hassuinta on kun nyt tuntuu että kaikki sitä tehdasta kaipailee. Pitkä oli se lista jotka valittivat ympäristöluvasta.
      Varmasti moni menetti silloin yöuniaan että jos se tehdas ainakin tulee, kovaa oli kansan vastustus.

      • Anonyymi

        Edellinen sellutehdas saastutti Kemijärveä järkyttävässä määrin, eniten kalaston kannalta. Tehtaan tuotannon aikana jopa Antin saaren ympärillä kasvanut muikku haisi ja maistui selluprosessin kemikaaleille, vaikka sitä eivät monet paikallispyytäjät juuri tunnustaneetkaan. Toki saattoi olla osin myös suurta ymmärtämättömyyttäkin, kun paremmasta ei ollut tietoa.

        Nyt tämä uusi HuuHaaHeikin biosellutehdas olisi ollut vähintäänkin samanlainen kuorma piilopadolta alaspäin.
        Uudemmalla tekniikalla prosessi olisi ollut puolta puhtaampaa, mutta tuotanto olisi reilusti tuplaantunut. Eli ympäristökuorma olisi ollut pahimillaan samaa kuin ennenkin, varsinkin loppukeväästä, kun järven pinta on säännöstelyn vuoksi alempana ja kalarievut pakosta ahtaissa roopeissa ottamassa sellutehtaan prosessivettä vartaloonsa.

        Ihan aiheesta ovat siis valistuneet valittaneet uuden tehtaan tuloa Kemijärvelle.

        Toista on nyt kun Vatasen tuleva jalostamo suorastaan puhdistaisi Kemijoen vesistöä.
        Sitä pois potkittu edellinen kunnanjohtajakin kehui haltoissaan.
        Eli uutta tehdasta odotellessa 🤑🌟


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edellinen sellutehdas saastutti Kemijärveä järkyttävässä määrin, eniten kalaston kannalta. Tehtaan tuotannon aikana jopa Antin saaren ympärillä kasvanut muikku haisi ja maistui selluprosessin kemikaaleille, vaikka sitä eivät monet paikallispyytäjät juuri tunnustaneetkaan. Toki saattoi olla osin myös suurta ymmärtämättömyyttäkin, kun paremmasta ei ollut tietoa.

        Nyt tämä uusi HuuHaaHeikin biosellutehdas olisi ollut vähintäänkin samanlainen kuorma piilopadolta alaspäin.
        Uudemmalla tekniikalla prosessi olisi ollut puolta puhtaampaa, mutta tuotanto olisi reilusti tuplaantunut. Eli ympäristökuorma olisi ollut pahimillaan samaa kuin ennenkin, varsinkin loppukeväästä, kun järven pinta on säännöstelyn vuoksi alempana ja kalarievut pakosta ahtaissa roopeissa ottamassa sellutehtaan prosessivettä vartaloonsa.

        Ihan aiheesta ovat siis valistuneet valittaneet uuden tehtaan tuloa Kemijärvelle.

        Toista on nyt kun Vatasen tuleva jalostamo suorastaan puhdistaisi Kemijoen vesistöä.
        Sitä pois potkittu edellinen kunnanjohtajakin kehui haltoissaan.
        Eli uutta tehdasta odotellessa 🤑🌟

        Vanhalla tehtaallakin oli huippuunsa saneerattu biolooginen jätevedenpuhdistamo jota ei liioin ehditty käyttää, kun tehdas lopetettiin.

        Kemijärven vesistöä ei olisi pilannut tehdas vaan säännöstely ja metsäojitus. Vesi paranee suhteessa siihen kuinka nopeasti soiden ojat rehevöityy, tai tukkeentuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhalla tehtaallakin oli huippuunsa saneerattu biolooginen jätevedenpuhdistamo jota ei liioin ehditty käyttää, kun tehdas lopetettiin.

        Kemijärven vesistöä ei olisi pilannut tehdas vaan säännöstely ja metsäojitus. Vesi paranee suhteessa siihen kuinka nopeasti soiden ojat rehevöityy, tai tukkeentuu.

        Mainitsemasi puhdistusjärjestemän pyöreät altaat suunniteltiin keväällä 2006 ja toteutettiin vuosien 2006 ja 2007 aikana. Näin saatiin puhdiskokemusta raskaasti saastuttavasta selluprosessista tehdasolosuhteissa kun tuotanto oli päällä.
        Nämä altaat toteutettiin ja testattiin tietoisesti, suljettavalla pikkutehtaalla,, jotta saatiin pikkurahalla kokemusta mm. Eteläamerikan vastaaviin mammuttitehtaisiin myöhempää käyttöä varten.
        Nämä Kemijärven räjäytetyn sellutehtaan puhdistusaltaat ovat vieläkin täydessä käytössä.
        On siellä vielä vanhaa prosessisaastetta pitkäksi aikaa työstettäväksi.
        Sellutehtaan myrkyt yhdistettynä Kemijärven ankaraan 7 metriseen säännöstelyyn oli aivan liikaa Kemijärven vesistön kunnolle.
        Yhtä liikaa se olisi ollut Kemijärvelle uudenkin, tonniluokaltaan reilun tuplan kokoisena samaan saastevolymiin mitoitettuna biosellutehtaana.
        Metsäojat, joista useimmat ovat vanhoina, tukkeentuneina sammaloituneet ja ovat kohtapa ympäristöystävällisiä, kun verrataan niitä vuosikymmenten taakse.
        Eli hyvä ettei sellutehdasta Kemijärvelle tule!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mainitsemasi puhdistusjärjestemän pyöreät altaat suunniteltiin keväällä 2006 ja toteutettiin vuosien 2006 ja 2007 aikana. Näin saatiin puhdiskokemusta raskaasti saastuttavasta selluprosessista tehdasolosuhteissa kun tuotanto oli päällä.
        Nämä altaat toteutettiin ja testattiin tietoisesti, suljettavalla pikkutehtaalla,, jotta saatiin pikkurahalla kokemusta mm. Eteläamerikan vastaaviin mammuttitehtaisiin myöhempää käyttöä varten.
        Nämä Kemijärven räjäytetyn sellutehtaan puhdistusaltaat ovat vieläkin täydessä käytössä.
        On siellä vielä vanhaa prosessisaastetta pitkäksi aikaa työstettäväksi.
        Sellutehtaan myrkyt yhdistettynä Kemijärven ankaraan 7 metriseen säännöstelyyn oli aivan liikaa Kemijärven vesistön kunnolle.
        Yhtä liikaa se olisi ollut Kemijärvelle uudenkin, tonniluokaltaan reilun tuplan kokoisena samaan saastevolymiin mitoitettuna biosellutehtaana.
        Metsäojat, joista useimmat ovat vanhoina, tukkeentuneina sammaloituneet ja ovat kohtapa ympäristöystävällisiä, kun verrataan niitä vuosikymmenten taakse.
        Eli hyvä ettei sellutehdasta Kemijärvelle tule!!!

        Tuossa nyt on sitä tuttua salaliitto ajattelua. Ei Kemijärvellä mitään testattu biolookinen puhdistusmenetelmä on ollut käytössä jo kymmeniä vuosia.

        Saa meneteläää käytetään poikkeuksissa nykyisissä tehtaissa. Puhdistusmenetelmä on tehokas ja edullinen jossa säästetään kalliita kemigaaleja. Biolookista puhdistusta käytetään myös käyttöveden puhdistukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa nyt on sitä tuttua salaliitto ajattelua. Ei Kemijärvellä mitään testattu biolookinen puhdistusmenetelmä on ollut käytössä jo kymmeniä vuosia.

        Saa meneteläää käytetään poikkeuksissa nykyisissä tehtaissa. Puhdistusmenetelmä on tehokas ja edullinen jossa säästetään kalliita kemigaaleja. Biolookista puhdistusta käytetään myös käyttöveden puhdistukseen.

        Toivon, että tulee suljetun kierron plan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa nyt on sitä tuttua salaliitto ajattelua. Ei Kemijärvellä mitään testattu biolookinen puhdistusmenetelmä on ollut käytössä jo kymmeniä vuosia.

        Saa meneteläää käytetään poikkeuksissa nykyisissä tehtaissa. Puhdistusmenetelmä on tehokas ja edullinen jossa säästetään kalliita kemigaaleja. Biolookista puhdistusta käytetään myös käyttöveden puhdistukseen.

        Aivan. Ei suinkaan kukaan sentään väitä, että biologiset altaat olisivat olleet ensimmäisenä maailmassa vasta Kemijärven sellutehtaalla. Ei toki.
        Historiaa selatessa on nähtävissä Kemijärven sellun sulkemispaineet useampaan kertaan varsinkin 90 luvulla.
        Ilmakuvasta näkee kuinka pyöreät altaat on vieläkin siinä käytössä mihin ne on suunniteltukin ympäristöviranomaista rauhoittaen. Tiedossa oli että tehdas suljetaan ja särjetään 2008 jälkeen, mutta näillä altailla riittää vieläkin puhdistustyötä.
        Eli pyöreiden puhdistusaltaiden rakentamisen aloittaminen vuonna 2006 oli selkeä lähtölaukaus Kemijärven sellutehtaan lopettamiselle, kun tiedettiin, että prosessin sulkemisen jälkeen puhdistettavaa altailla riittää pariksikymmeneksi vuodeksi, vaikka iso Sipovaaraa vasten oleva maareunainen myrkkyallas ruopattaisiinkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan. Ei suinkaan kukaan sentään väitä, että biologiset altaat olisivat olleet ensimmäisenä maailmassa vasta Kemijärven sellutehtaalla. Ei toki.
        Historiaa selatessa on nähtävissä Kemijärven sellun sulkemispaineet useampaan kertaan varsinkin 90 luvulla.
        Ilmakuvasta näkee kuinka pyöreät altaat on vieläkin siinä käytössä mihin ne on suunniteltukin ympäristöviranomaista rauhoittaen. Tiedossa oli että tehdas suljetaan ja särjetään 2008 jälkeen, mutta näillä altailla riittää vieläkin puhdistustyötä.
        Eli pyöreiden puhdistusaltaiden rakentamisen aloittaminen vuonna 2006 oli selkeä lähtölaukaus Kemijärven sellutehtaan lopettamiselle, kun tiedettiin, että prosessin sulkemisen jälkeen puhdistettavaa altailla riittää pariksikymmeneksi vuodeksi, vaikka iso Sipovaaraa vasten oleva maareunainen myrkkyallas ruopattaisiinkin.

        Tuntuu todella oudolta. Koska biolooginen ei voi toimia jos ei ole sellaista puhdistettaava jolle se on suunniteltu toimivaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan. Ei suinkaan kukaan sentään väitä, että biologiset altaat olisivat olleet ensimmäisenä maailmassa vasta Kemijärven sellutehtaalla. Ei toki.
        Historiaa selatessa on nähtävissä Kemijärven sellun sulkemispaineet useampaan kertaan varsinkin 90 luvulla.
        Ilmakuvasta näkee kuinka pyöreät altaat on vieläkin siinä käytössä mihin ne on suunniteltukin ympäristöviranomaista rauhoittaen. Tiedossa oli että tehdas suljetaan ja särjetään 2008 jälkeen, mutta näillä altailla riittää vieläkin puhdistustyötä.
        Eli pyöreiden puhdistusaltaiden rakentamisen aloittaminen vuonna 2006 oli selkeä lähtölaukaus Kemijärven sellutehtaan lopettamiselle, kun tiedettiin, että prosessin sulkemisen jälkeen puhdistettavaa altailla riittää pariksikymmeneksi vuodeksi, vaikka iso Sipovaaraa vasten oleva maareunainen myrkkyallas ruopattaisiinkin.

        https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/42857/Oppari.pdf?sequence=1&isAllowed=y

        Katsoppa tuosta mitä on biolookinen puhdistus löytyy kaaviokuvakin miten rosessi etenee.
        bakteereilla on ihmeellinen kyky moneen asiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuntuu todella oudolta. Koska biolooginen ei voi toimia jos ei ole sellaista puhdistettaava jolle se on suunniteltu toimivaksi.

        Kemijärven Sipovaaran kyljessä olevassa suuressa altaassa on puhdistettavaa vielä pitkään. Sen kaikki aiheeseen perehtyneet tietää. Niin armoton saastuttaja suljettu vanha sellutehdas oli. Ja juuri se oli yksi painava syy tehtaan kannattamattoman pienen vuosikapasiteetin lisäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärven Sipovaaran kyljessä olevassa suuressa altaassa on puhdistettavaa vielä pitkään. Sen kaikki aiheeseen perehtyneet tietää. Niin armoton saastuttaja suljettu vanha sellutehdas oli. Ja juuri se oli yksi painava syy tehtaan kannattamattoman pienen vuosikapasiteetin lisäksi.

        valetta pukkaa.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        valetta pukkaa.....

        On ymmärrettävää, että suljetun tehtaan työläisillä on vieläkin vaikeaa tunnustaa tosiasoita, joka on tunnetusti se kaiken viisauden alku.
        Pyritään todistelemaan kuinka " muka" kannattava sellutehdas mielivaltaisesti suljettiin.
        Tuo sulkeminen kuitenkin pelasti viime hetkellä Kemijärven kalaston, vaikka vieläkin löytyy mm. silmättömiä mateita, jotka viihtyvät ajoittain järven pohjassa vanhan tehtaan myrkkylaskeumaa ihostellen linjalla Piilopato Antinsaari.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärven Sipovaaran kyljessä olevassa suuressa altaassa on puhdistettavaa vielä pitkään. Sen kaikki aiheeseen perehtyneet tietää. Niin armoton saastuttaja suljettu vanha sellutehdas oli. Ja juuri se oli yksi painava syy tehtaan kannattamattoman pienen vuosikapasiteetin lisäksi.

        En ole seurannut Kemijärven nykyistä puhdistamoa. Kuitenkin katsotaan kaaviota mitä toimiva biopuhdistamo vaatii, epäilempä vahvasti että sellaista ei ole. Pepkät altaat ei puhdista. Kannatta vähän lukea kuinka vesi puhdistetaan bioloogisesti, se on mielenkiintoinen rosessi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ymmärrettävää, että suljetun tehtaan työläisillä on vieläkin vaikeaa tunnustaa tosiasoita, joka on tunnetusti se kaiken viisauden alku.
        Pyritään todistelemaan kuinka " muka" kannattava sellutehdas mielivaltaisesti suljettiin.
        Tuo sulkeminen kuitenkin pelasti viime hetkellä Kemijärven kalaston, vaikka vieläkin löytyy mm. silmättömiä mateita, jotka viihtyvät ajoittain järven pohjassa vanhan tehtaan myrkkylaskeumaa ihostellen linjalla Piilopato Antinsaari.

        Höpöä tulee!
        Parhaatkin kalastajat!
        Palvelut on karanneet muualle, syö sinä haukia ja käy rovaniemellä lekurissa tai oulussa asti.
        Itse karistin tomut jo 2000-luvun alussa!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Seuraava käynnistyvä biosellutehdas Lapissa on sitten Kemijärven tehdas. Jokainen käynnistyy vuorollaan.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Hiljaa hyvä tulee!


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Laittaako kemijärvi-konsortio kinttaat käteen ?


    • Anonyymi

      Tehdas tulee. Älkää hätäilkö

      • Anonyymi

        milloin ?


    • Anonyymi

      Ei riitä kalikka kempan tehtaalle, eli tehasta ei tule.

      • Anonyymi

        Totta. Lapin kalikat menee Kemiin.


    • Anonyymi

      Kyllä on jollain paha olla kun ei ole aikoihin päässyt pällistelemään kättelykuvissa.

      • Anonyymi

        tyhjät kadut ja näyteikkunat!
        Eikö raksuta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tyhjät kadut ja näyteikkunat!
        Eikö raksuta?

        Ei mitään merkitystä tehtaan mahdolliseen tulemiseen, mutta kun sitä ei tule. Rahoitus puuttunut koko ajan. Kemijärvellä väki vähenee ja ja vanhenee, se on tulevaisuutta ja johon kannattaa jokaisen varautua tavallansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään merkitystä tehtaan mahdolliseen tulemiseen, mutta kun sitä ei tule. Rahoitus puuttunut koko ajan. Kemijärvellä väki vähenee ja ja vanhenee, se on tulevaisuutta ja johon kannattaa jokaisen varautua tavallansa.

        Pakkomuutto!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään merkitystä tehtaan mahdolliseen tulemiseen, mutta kun sitä ei tule. Rahoitus puuttunut koko ajan. Kemijärvellä väki vähenee ja ja vanhenee, se on tulevaisuutta ja johon kannattaa jokaisen varautua tavallansa.

        Miten niin ei tule? Miksi kunnan viranhaltija kesällä sanoi, että rakentaminen alkaa tämän vuoden lopulla? Luulis että heillä on oikea ja viimeisin tieto. Joten odotellaan vielä rauhassa muutama kuukausi.


    • Anonyymi

      Ei tule piilopadolle tehtaa purkuputkea, kun ei tule tehastakaan. USKOKAA JO!

      • Anonyymi

        Mitä jos tehdas tulee?

        T: Bioref-fani


      • Anonyymi

        Putkihan menee reilusti piilopadon alapuolelle.


    • Anonyymi

      Kemin tehdas ostaa käytännössä kaikki lapin puut. Ei riitä muille.

    • Anonyymi

      Minäkin vei lapion sinne jo toissakeväänä jotta pääsee työntekoon,oli jo terä ruostunu piloille,kuka korvaa?

    • Anonyymi

      Nyt viimeistään tajutaan se Sellun sotkun ja myrkyn määrä, mitä Kemijärveen kolmivuorossa tehtiin vuosikymmeniä . Tietoista tuhoa joka päivä.
      No nyt taas puhdasta vettä tulee sieltä mistä ennen ei. Ja sotkijat ovat(tätä tajuamatta) autuaalla eläkkellä.
      Onneksi enää ei noin tehdä.

      • Anonyymi

        Kaikkihan siellä tumppukylässä on kohta hautausmaalla, joukko pakkomuutto on siellä käynnissä.
        Vain harvahampaiset, raihnaiset eläkeläiset ovat jääneet, kun eivät kykene eivätkä älyä muuttaa ihmisten ilmoille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkihan siellä tumppukylässä on kohta hautausmaalla, joukko pakkomuutto on siellä käynnissä.
        Vain harvahampaiset, raihnaiset eläkeläiset ovat jääneet, kun eivät kykene eivätkä älyä muuttaa ihmisten ilmoille!

        Missä se ihmosten ilima on? Kerro että tiiän alakaa muuttaan


    • Anonyymi

      Väkiluku on kasvanut viime vuoden loppuun verrattuna. Nyt ei pidot parane väen vähetessä, vaan ne paranee ihan muuten vaan.

    • Anonyymi

      Heikot lähtee, vahvat jää. Orjat joutaa etelään kivitalojen keskelle. Me vaan otetaan kemijärvellä rennosti

      • Anonyymi

        Kuka kaipaa hirveää työtä? Kemijärvellä ei ole palkkaorja, vaan ihminen on vapaa! Luonnon kanssa elämme, marjat metsästä, sienet metsästä ja hirvet, kalat järvestä jne ja polttopuut omasta metsästä, voi elää luontaistaloudessa! Ilman kaupungin orja elämää.


    • Anonyymi

      Uutta tehasta ei tule..

      • Anonyymi

        Ootko varma...?


    • Anonyymi

      Onko tämä hanke jo valmis ?

      • Anonyymi

        No se on nyt valmis. Enää syyllisten raudoittaminen ja homma on paketissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No se on nyt valmis. Enää syyllisten raudoittaminen ja homma on paketissa.

        Ai jaa. Eli sellutehdasta ei tullutkaan, mutta tehdashanke on nyt valmis?


    • Anonyymi

      Kaikki on mennyt oikein kaupungin taholta, vahvistaako erikoistilintarkastus sen?

      • Anonyymi

        Jaa et oikein ? Kaupunkin yhtiöt jakaneet vakuudettomia luottoja 2.500 € :n " ns. paperiyhtiölle" BB:lle , kaupunkinhallituksen ohjeistuksena eli lievänä pakotuksena.
        Eli senaikaisista yhtiöiden hallituksen jäsenistä ja kaupunkinhallituksen jäsenistä pitäs löytyä helposti syylliset jos oikein on haluttu tutkia.
        Tän lisäksi on kait kiinnitetty huomiota rahojen vastaaottajiin entisiin kaupunkin merkittäviin nokkamiehiin? Ovatko he käyttäneet entisiä asemiaa "ohjailevasti " ?


    • Anonyymi

      Kannattaa vielö odotella virallista ulkopuolisen tekemää tarkastusta. Saadan tällekkin surku hupaiselle "hankkeelle" päätös.
      Lopuksi, tarkastuslauta ei pitänyt tarpeellisena ja pyrki kumoamaan tämän tarkastuksen aiemmin.
      Mutta, jos tarkastus oli aiheellinen. Onko tarkastuslautakuntaan luottamusta?

      • Anonyymi

        Tarkastuslautakunta ei tarkastele konserniyhtiöitä. Mut nyt on pitäs olla erityistarkastelussa koko keissi eli kaupunki ja konserniyhtiöt ja niiden päätöksentekijät .


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe