Työttömien ahneus ja toisten halveksinta

TuetPoikkiHeti

Työttömien törkeys kiihtyy vuosi vuodelta. Nyt jo moni työtön jo vaatii muita elättämään hänet ja hänen perheensä. Osa suunnittelee koko elämänsä siipeilyn varaan ja puhuu tuloista, vaikka kyse on ryöstösaaliista. Työtä tekevät joutuvat tahtomattaan maksamaan toisten ahneudesta pakkomaksuja eli korkeampia veroja kaikessa.

Miten sairas ihmisen täytyy olla, kun olettaa saavansa syödä naapurin lasten pöydässä? Ja miten sairas yhteiskunta voi olla, joka pakoittaa toisia elättämään tuntematonta, joka ei halua itse tehdä mitään elantonsa eteen, ei edes lapsiensa. Jokainen työttömyyskorvauseuro on pois työtä tekevien lasten ruokapöydästä ja syö kuin rotta vastuullista perhettä.

Yhteiskunnan moraali on pahasti rappiolla, kun työtä tekeviä rangaistaan ja loisimisesta maksetaan kuukausipalkkaa.

Kylä, jossa puolet kyläläisistä vain makaa ja syö häviää piakkoin maailmankartalta. Se otetaan haltuun muiden toimesta.

19

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entinentyötön

      voi kuule kertoa etten usko että työtön elää kovin hyvää elämää, ite ollu työttömänä 4 kk yhteensä.
      Mutta miksi valtio hyväksyy tämmösen?siinä sulle kysymys, missä meni väärin?

    • VastikkeetonVarkaus

      Vastikkeeton raha on aina muilta pois.

      • UskossaOnHyväElääMutta

        Ai, sä siis mieluummin haluat, että sun talo, auto ja omaisuus varastettaisiin viikottaisin syklein, kaduilla olisi turvatomampaa kävellä ja vakuutuksien hinnat ampuisivat kattoon ruokahintojen mukana. Koska tällainen kiva lieveilmiö tapahtuisi, mitä ahtaammalle työttömiä työnnetään. Tätäkö sä oikeasti haluat kuin se, että muutama luumuilija on ja luumuilee, missä suurin osa tappelee muutamasta työpaikasta, mitä työssä olevat eivät missään nimessä halua jakaa muiden kanssa yhteisen tehokkuuden nimissä?

        Ehkä kannattaisi miettiä vielä hetken ennen kuin päästää näin typeriä sammakoita suustansa.


    • Aloittajalla on ihan varteenotettavia ajatuksia yhteiskunnasta ja sen toimivuudesta. Vaikka nykyään esitetään kaikenlaisia ideoita, perustuu yhteiskunnan rikkaus ja hyvinvointi pääasiassa sen asukkaiden tekemään työhön.

      Voitaisiin tietysti ajatella, että onnellisimmassa ja hyvinvoimimmassa yhteiskunnassa kenenkään ei tarvitse työskennellä ja vaurautta olisi kaikilla ylenmäärin. Tällaisen yhteiskunnan ongelmana on ennen kaikkea hyvinvoinnin rahoitus. Lainaamalla illuusiota voidaan pitää yllä jonkin aikaa, mutta jossain vaiheessa luotto loppuu.

      Jotenkin ihmiset ovat selvinneet hengissä vaikkei nykyisen kaltaista sosiaaliturvaa ole ollutkaan. Nuoremmille palstan seuraajille saattaa tulla yllätyksenä, ettei sosiaalihuollon luukulta työkykyinen ihminen juuri rahaa saanut kuin vasta 1980-luvulla. Käsitteenä ja nimityksenä toimeentulotuki tuli vasta 1984, aiemmin olivat köyhät saaneet huoltoapua. Kaikkea tukea ei annettu suinkaan rahana. Esimerkiksi vaatteita saatiin vaateavustuksesta, josta käytiin hakemassa, mitä tarjolla oli.

      Työttömyysturvakaan ei ollut automaattisesti yhden hakemuksen periaatteella käteen loppuiäksi heruva päiväraha taikka tuki. 1930-luvulla maksettiin työttömille korvausta enintään 120 päivää. Korvauspäivien määrä nostettiin vuonna 1971 sataan viiteenkymmeneen ja mahdollisuus oli vielä 50 lisäpäivään.

      Pääasiassa vuoteen 1971 asti työttömille järjestettiin työllisyystöitä. Tietyömailla tai muualla oli aina sopivasti fyysistä työtä pientä palkkaa vastaan. Jos ei ollut, saatettiin valtion rahoittamilla työmailla kieltää vaikkapa kaivinkoneiden käyttäminen, jolloin työvoiman tarve kasvoi merkittävästi.

      Jos ihmiset selvisivät 1960- ja 70-luvuilla hengissä, mikseivät he selviäisi sillä tukitasolla tänäpäivänäkin.

      Toisenlainen ajatus on, että yhteiskunnan tuet asukkailleen ovat keino saada rahaa kiertämään, ilman sitä ei talous toimi. Tämä on luonnollisesti totta, mutta myös työn tekeminen rahaa vastaan on keino rahan kierrättämiseksi.

      Sosiaali- ja muut työttömyystuet ovat kannatettava ajatus, mutta ainoastaan rajoitetusti. Jokaisen työttömän yhä kasvavat tuet otetaan tuottavien yritysten tuloista ja tietysti kaikkien palkansaajien palkoista. Tämä johtaa kierteeseen, jossa työllistäminen tulee niin kalliiksi, että tuottavat yritykset välttävät työntekijöiden palkkaamista.

      Suomen ongelmana eivät ole pelkästään yhteiskunnan maksamat tuet. Ylisuuri julkinen sektori on kalliimpaa kuin yhteiskunnan suorat tuet. Liian suuri osa Suomen julkisesta sektorista on olemassa itseään varten. Yksi luukku vaatii lupaa tai lausuntoa toiselta, kolmannelta taikka neljänneltä luukulta. Loppujen lopuksi nämä luvat ja lausunnot ovat rutiininomaisia eivätkä välttämättä vaadi muuta tutkimista kuin muiden luukkujen lausunnot.

      Sähköiset palvelut ovat tuoneet näennäisen helpotuksen luukutukseen. Organisaatiot niiden luukkujen takana eivät välttämättä kuitenkaan ole kadonneet vaikka luukku onkin. Organisaatiota on sen sijaan paisutettu entisestään sähköisten palvelujen vaatimilla resursseilla.

      Julkisen sektorin karsimista ei siis pidä jättää vain henkilökohtaisen palvelun vähentämiseen sähköisten palvelujen edeltä vaan karsia koko viranomaisorganisaatiokenttää. Esimerkiksi rakentamisen ensisijaisena edellytyksenä pitäisi olla maapohja ja halu rakentaa, ei saatu lupa.

      Saattaa olla, että Suomi on ollut toimivimmillaan agraariyhteiskuntana. Kaikilla oli silloin paikkansa ja niin köyhien huolto kuin osattomien auttaminenkin hoidettiin kunnassa jos omaiset eivät välittäneet. Periaatteessa köyhistä huolehtimistoimi myytiin huutokaupalla edullisimman tarjouksen tehneelle halukkaalle. Tuohon aikaan kannustinloukkuja ei ollut olemassakaan.

      • ByroB

        Ollaanko tuohon huutolaissysteemiin palaamassa? Nyt yksityiset perustavat hoitolaitoksia vanhuksille ja huostaanotetuille lapsille melkoiseen tahtiin. Ylikansalliset firmat pärjää parhaiten siinä kilpailussa eli suomalaisten verorahat päätyvät brittien taskuun(?). Huutokauppa tapahtuu sähköisesti oikein sivistyneesti!

        Maksaako ap mieluummin Tornion kautta tulleille vähemmän blondeille kuin kantasuomalaisille?
        80-luvulla oli vielä ylpeyttä siitä, että sossua ei tarvinnut. Nykynuorten ajatusmaailma on kai toinen. Jos jotain jostain saa, sitä kuuluukin hakea?


      • "Jos ei ollut, saatettiin valtion rahoittamilla työmailla kieltää vaikkapa kaivinkoneiden käyttäminen, jolloin työvoiman tarve kasvoi merkittävästi."

        Kuulostaa tehokkaalta. :-D Noista työllistämistöistä luovuttiin kun todettiin, että niiden järjestäminen tuli kalliimmaksi kuin maksaa korvaukset suoraan kotiin.

        "Saattaa olla, että Suomi on ollut toimivimmillaan agraariyhteiskuntana. Kaikilla oli silloin paikkansa ja niin köyhien huolto kuin osattomien auttaminenkin hoidettiin kunnassa jos omaiset eivät välittäneet. Periaatteessa köyhistä huolehtimistoimi myytiin huutokaupalla edullisimman tarjouksen tehneelle halukkaalle. Tuohon aikaan kannustinloukkuja ei ollut olemassakaan."

        Mitähän tarkoitat tehokkaalla? Suomihan oli tuolloin köyhä persläpi, kehitysmaa.


      • "Mitähän tarkoitat tehokkaalla?"

        Siis toimivalla.


    • uskomatonta_typeryyttä

      Järjestelmää jouduttiin kylläkin muuttamaan 80-luvulla ihan syystä: Enää ei kaikilla ollutkaan sukulaisia maalla, joilta saattoi saada elantonsa "pimeästi" käymällä avittamassa pari kertaa vuodessa perunan nostossa ja istutuksessa. Myöskään ns. risutalkoita ei enää tehty, koska moottorisaha oli lähes joka talossa ja korvasi työvoittoisen tavan hankkia talven polttopuut. Tämä aiheutti tulonjaollisen ongelman yhteiskuntaan, jota nykyisillä tuilla ollaan juurikin tasaamassa. Jos tuet poistetaan, on seurauskin siitä selvä: Alkaa paluu maalle, koska ihmisillä ei ole enää kaupungeissa mahdollista tulla toimeen. Ai niin, osa porukasta todellakin tulee muuttamaan kaupungin slummiksi, koska heillä ei ole edes mahdollisuutta palata: Suora seuraus toimille. Ei muuta.

      • Katkeroitunut_ihminen

        Jos elää kaupungissa ja on työtön (pitkäaikaistyötön) niin siitä kuopasta nouseminen ei ole helppoa lama-aikana. On se pieni 30m2- 50m2 vuokrakämppä, jossa asua. Jos olisi maapläntti (edes muutama hehtaari) niin voisi kokeilla perunan,lantun ym. kasvatusta edes omaksi ravinnoksi. Mutta pienikin maatila on utopiaa työttömälle. Mistä hankkia rahat ostaa muutama hehtaaria viljelykelpoista maata. Kaupungissa vuokrattavissa pienissä kasvipalstoissa ei juurikaan saa mitään kasvamaan. Toivoton yritys. Traktorin konehallissa voisi tehdä jotain ekstraa. Hitsailla aidanpätkiä ja portteja ym. juttuja ja myydä niitä tarvitseville. Jos todellakin tuet katkaistaan työttömiltä, niin moni ihminen ajautuisi katastrofaaliseen elämäntilanteeseen. On paljon ihmisiä, jotka joutuvat tekemään 9 eurolla tuettua pakkotyötä vuodesta toiseen. Joku hyötyy toisen surkeudesta. Se katkeroittaa ihmisen pysyvästi. Se ei ole oikein. Kyllä työstä kuuluisi saada asiallinen korvaus ja toimeentulo.


      • Näitä pienviljelijäelämän ihannoijia en jaksa ymmärtää. Kilo pottuja maksaa kaupassa 30 senttiä, kilo ruisjauhoja 80 senttiä. Kuinka paljon noiden eteen joutuisi paiskimaan töitä jossain pienviljelmällä, en edes halua tietää. Se on kurjaa ja ankeaa elämää. Basilikan ja muiden hintavien yrttien kotikasvaus voi kyllä olla hyväkin idea, mutta antaa isojen koneellistettujen tilojen tuottaa se bulkkiruoka.


      • älä_huijaa_

        Tarkistin: Kilo pottua on kahden kilon säkissä ostettuna 0,99 euroa!


    • pgz

      Juuri näin ! jos töitä tehdään siitä maksetaan palkkaa ! eikä mitään 2 päivää viikossa joku 4 h päivä eli kahessa päivässä 8h ! 9e h !? ei siitä saa kun muutaman kympin ehkä satasen kuussa lisää ... no onhan se jotain mut ei se köyhyys tuolla lailla poistu ihmisen elämästä ...

    • yhteiskuntatarkkailija

      Onneksi syyllinen työttömyyteeni on työnantaja. En pode minkäänlaisia omantunnon tuskia käyttäessäni yhteiskunnan palveluja! Sitä varten ne on luotu. Kaikki pärjää - tai kukaan ei pärjää. Näin se yhteiskunta on rakennettu.

      • riioout

        Olen samaa mietä, työnantaja antaa lopputilin, ja kukaan ei ota töihin, Niin silloin kuuluu käyttää niitä palveluja,mitä yhteiskuntaan on luotu. viestiketjun aloittaja taitaa olla työnantaja.


    • eläke-ukko

      Kyllä kaikki tuo edellä kertomasi on Neuvostoliiton tukeman kommunismin jäänteitä.
      60 luvulla alkoi valtava sosialismin huuma Suomessakin .Kommunistien ja Demareiden yhteisvoimin alettiin rakentaa ideologista hyvinvointi valtiota.
      Yksi merkittävä tekijä oli SAK ja SAJ ajama ns. tasapalkka järjestelmä.
      Pyrittiin luomaan tilanne jossa palkat täytyy olla työkokemuksesta riippumatta liki saman suuruiset.
      Unohdettiin Ollin oppivuodet.
      Tietenkin teknologian kehittymisen myötä on myös työpaikat vähentyneet.
      Herää väkisinkin kysymys .Millä tämä työtön työvoima reservi tulisi toimeen ilman että joku heitä elättäisi ja millä?
      Jo nyt olemme sen takia eläneet velaksi. Vauhti kiihtyy kokoajan.
      Missään nimessä työssäkäyvien palkat ei riitä heidän elättämiseen.

      • ahneutta_se_on

        Ollin oppivuodet on edelleenkin hukassa: Työnantajan sihdistä kun pääsee "läpi" vain n. 10% ihmisistä. Lopuilla ei riitä taidot/aika/asenne/pers.nuol., jne..


      • velka_harha

        Velaksi elämisestä: Se on rahan luonne. Mitään ei tapahdu, ennen kuin luodaan velka. Velalla sitten tehdään kaikkea. Paitsi että: Koska rahaa ei synnytetä muuten kuin velkaa tekemällä ei sitä koskaan voida maksaa takaisin! Siispä seuraa ikuinen velkavankeus - ja rahan pakeneminen järjestelmästä, koska osa porukasta tajuaa miten homma menee eikä ota velkaa!
        Sitten jossakin välissä jokin herra isopamppu kuittaa kaikki velat allekirjoituksellaan ja hommat aletaan taas alusta - ehkä hiukan muunnellun ideologian varassa. Mutta niin kauan, kuin lähtökohta kaikkeen on velan ottaminen pankista, ei hommaa saada ikinä kuntoon.
        Kyse on tuotoksen ja kulutuksen suhteesta, tuo raha on vain siinä välissä epäonnistuneena jakovälineenä..


      • eläke-ukko
        ahneutta_se_on kirjoitti:

        Ollin oppivuodet on edelleenkin hukassa: Työnantajan sihdistä kun pääsee "läpi" vain n. 10% ihmisistä. Lopuilla ei riitä taidot/aika/asenne/pers.nuol., jne..

        noinhan se taitaa olla.


    • dasds

      PROVO!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      1960
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1517
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      92
      1330
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1282
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1235
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1111
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      47
      1037
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1017
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      204
      1002
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      229
      851
    Aihe