Miten eroon vihasta?

Nainen42v

Erostani on nyt yli kaksi vuotta, siis niistä ex-miehen lausumista sanoista jotka lopettivat liiton. En ole päässyt yli, en edes eteenpäin. Vihaan häntä kaikesta sydämestäni. Hän tuhosi elämäni ja varasti parhaat vuoteni, sitten löysi jonkun edelleen naimisissa olevan huoran, jonka takia lähti. He ovat edelleen yhdessä ja nainen edelleen naimisissa. Minulle ei jäänyt mitään, exä vielä huijasi erossa ja yrittää nyt esittää ystävällistä, etten tekisi hänen oloaan vammaisen lapsemme kanssa vaikeaksi. Myös tällä naisellahan lapsia, kolme, eikä nekään kaikki ole terveitä. En ymmärrä tuollaista itsekkyyden määrää.
Minä olen täynnä vihaa ja katkeruutta. Kaikki ne valheet ja pettämiset, mitkä olen tajunnut vasta jälkeenpäin, syövät minut hitaasti elävältä. En pääse eteenpäin, en usko mihinkään hyvään enää eikä tulevaisuudella ole minulle mitään tarjottavana. Lapseni takia yritän jaksaa, mutta ainoat tunteet joita pystyn tuntemaan, ovat viha ja kostonhimo exää kohtaan. Toivon hänelle kaikkea pahaa!
En haluaisi tuntea näin. En haluaisi olla hänen kanssaan missään tekemisissä, mutta lapsen takia on pakko. Voiko tästä selvitä enää?

131

4850

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvätuudetvuodet

      Voi päästä ja olet jo ottanut ensimmäisen askeleen tajuamalla, ettei näin voi jatkua, koska tunteesi vahingoittavat sinua itseäsi (ja lastasi, ehkä).

      Mene ihmeessä terapiaan ja eroryhmään. Kirkon perheasiainneuvottelukeskuksessa se on ilmaista ja voit mennä, vaikket kuuluisi kirkkoon. Lisäksi lue kirjallisuutta erosta, jotta ymmärrät, mitä sinussa on meneillään.

      Oletko saanut purkaa vihaasi puhumalla kavereille vai pitänyt kaiken sisälläsi? Silloin ne junnaavat siellä, jos et saa ulos. Paras keino on kirjoittaa päiväkirjaa joka päivä ja vihaosion lisäksi ryhdy listaamaan myös asioita, joista olet kiitollinen ja joista nautit. Vaikka hetki, jolloin joit kaakaota lapsesi kanssa ja hän kertoi hauskan jutun.

      Kyse on sinun elämästäsi, josta teet itse sellaisen kuin haluat vähitellen. Yksi asia, josta voit olla kiitollinen on se, että pääsit eroon epärehellisestä ihmisestä. Pikku hiljaa terapiassa ja eroryhmässä voit nähdä tarinanne muustakin näkökulmasta kuin siitä, miten hän petti ja valehteli. Ja sillä tavalla esimerkiksi ymmärtää, miksi aikoinaan hänet valitsit ja miksi kaikki meni niin kuin meni. Opit näkemään tapahtumat enemmän ulkopuolisen näkökulmasta ja jättämään pikkuhiljaa kaiken taaksesi.

      • ruikkutuikku

        Aloittajalle:Mulla oli sama tilanne lähes 20 v.,opin sitten jossakin vaiheessa,että mitäs minä paskalla kun ei ole peltoakaan.Menetin luottamukseni miehiin ja muutamiin naisiinkin,tämä mies kun osasi puhua ja puhua kenet vaan ympäri saadakseen minut näyttämään kaikkeen syylliseltä.Menetin myös muutamat lomarahani,sain elättää hänen lapsensakin heidän tapaamisaikoina ja maksaa noin yleensäkin kaikki,"kun hän oli työtön",nyt en voisi kuvitellakaan olevani yhdennkään miehen kanssa,on naama niin arpinen.Mutta kyllä se menee ohi,aika ja työ tekevät ihmeitä vaikka et vielä uskokaan niin.Miljoona kiloa ZEMPPIÄ :)


      • Rajatton

        Kävin terapiassa riehui puutarhassa ja masennuin vuosiksi joskus aurinko paistaa risukasaankin


    • Ikävää lukea, että voit huonosti.
      Itsekkin 16 yhteisen vuoden jälkeen eronneena ajatukset välillä palaavat menneisiin.

      Minua on kyllä todella auttanut se, että olen saanut jutella erosta läheisteni kanssa niin paljon, että he ovat varmaan täysin jo kyllästyneet aiheeseen. Erostani on kuitenkin kulunut jo myös se 3 vuotta, mutta silti ajatukset minulla pyörii, että miksi niin tapahtui. En itsekkään ymmärrä. Minunkin mieheni oli todella itsekäs. Hänkin vain eräänä kauniina päivänä käski mun lähteä.... Pahiinta on ehkäpä juuri tuo, kun ei ole itselle selvää miksi suhde päättyy. Olen kuitenkin vuosien jälkeen oppinut näkemään hänen valheidensa läpi. Ne ovat olleet pöyristyttäviä ja mietin, miten en ollut aiemmin edes niitä tajunnut. Olin sinisilmäinen ja uskoin aina häntä... ihan kaikessa.

      Vaikka nyt olen onnellisessa uudessa parisuhteessa. Nautin uudesta kumppanistani joka on luotettava ja vastuullinen, niin silti ihmettelen miksi mennyt kaivelee vieläkin mieltäni :/

      Minä uskon, että pääset seesteisempään mielentilaan kun pääset juttelemaan asioista jonkun kanssa.... juttelet asiasta juttelemasta päästyäsikin. Se on ainakin itseäni auttanut ihan äärettömän paljon. Olen ajatellut asiaa niin, että kun asioita jauhaa tarpeeksi paljon, ne menettävät merkitystään siinä samalla. Saa uutta perspektiiviä kavereilta asiaan ja voi keveämmin mielin jatkaa matkaa.

      Kaikkea hyvää sinulle ja tsemppiä vuoteen 2016.

    • maarit_66

      Miten? Antamalla anteeksi. Takomalla omaan päähänsä, että vihanpito on haitallista; etenkin sinulle itsellesi.

      Minusta tämä "Myös tällä naisellahan lapsia, kolme, eikä nekään kaikki ole terveitä. En ymmärrä tuollaista itsekkyyden määrää." oli outoa: miksi ihmisen tekee "tuollaisen" itsekkääksi, että rakastaa toista, jolla on myös "ei-terveitä" lapsia?

      • Aina ei voi antaa anteeksi. En minäkään ole antanut omalle exälleni anteeksi. Minusta hän toimi mua kohtaan niin väärin.

        Silti olen omasta mielestäni edistynyt ,kun en tunne enää suoranaista vihaa.
        Ja kyllähän jokainen saa tuntea vihaa.

        Tärkeintä on minusta, että oppii tuntemaan huojennusta, että on päässyt niin kelvottomasta miehestä eroon.
        Kun ero on tullut ja totuus toisesta tullut ilmi, niin eikö ole parempi olla kiitollinen ettei menettänyt koko elämäänsä idiootin kanssa?
        Näin minä ajattelen :)


      • jgdkjdkgjkgj
        Catnis kirjoitti:

        Aina ei voi antaa anteeksi. En minäkään ole antanut omalle exälleni anteeksi. Minusta hän toimi mua kohtaan niin väärin.

        Silti olen omasta mielestäni edistynyt ,kun en tunne enää suoranaista vihaa.
        Ja kyllähän jokainen saa tuntea vihaa.

        Tärkeintä on minusta, että oppii tuntemaan huojennusta, että on päässyt niin kelvottomasta miehestä eroon.
        Kun ero on tullut ja totuus toisesta tullut ilmi, niin eikö ole parempi olla kiitollinen ettei menettänyt koko elämäänsä idiootin kanssa?
        Näin minä ajattelen :)

        Sinulla on oikeus jokaiseen tunteeseen, mitä tunnet. Anteeksi voi antaa, siten pääsee eteenpäin elämässä. Unohtaa ei tarvitse. Vaikeaksi luopumisen ja irtioton tekee se, että teillä on yhteinen lapsi. Hae itsellesi sopiva ryhmä, missä voi käsitellä sisällä vellovia tunteita ja siten pääset niistä eroon. Kaikkea hyvää elämääsi!


    • Nainen42v

      Kiitos kommenteista. Päivä kerralla mennään ja ehkä se kärsivällinen juttukaverikin löytyy, joka jaksaa kuunnella. Kirjoittamista aion kokeilla, koska siinä ei tarvi suodattaa mitään. Toisille ihmisille ei oikein voi puhua ihan kaikkea kamalaa, mitä päässä liikkuu. Yritän pitää mielessä nimenomaan tuon, että olen päässyt epärehellisestä ihmisestä eroon! Kaikki hukkaan heitetyt vuodet vain kaihertaa mielessä.... Mitä olisinkaan voinut tehdä ja missä voisin olla nyt, jos en olisi valinnut noin totaalisen väärin. Tiedän kyllä, että tuollaisen miettiminen on turhaa, mutta en voi näille ajatuksille mitään. Aina ne vaan pyrkii pintaan.
      Ja mitä tulee tuohon lapsi -asiaan, niin nämä rakastavaiset eivät ole uhranneet ajatustakaan sille, mitä tällainen farssi tekee noille lapsille. Pelkän himon perässä sotketaan asiat eikä ainakaan mun lapsi ymmärrä lainkaan mistä on kysymys (johtuu sekä iästä että vammaisuudesta). Olen niin suunnattoman vihainen, että mä joudun siivoamaan tätä paskaa, vaikka se mun mielestä kuuluisi exälle ja tälle naikkoselle. Olenkin vittuillut exälle, että koskahan uusi ja parempi ottaa kantaakseen myös meidän vammaisen lapsen hoidon ja huolehtimisen, kun on kerran niin upea?! Mutta ehkä he odottavat, että tämä unelma pääsee ensin omasta liitostaan eroon. Toivottavasti joutuu yh:ksi niille kolmelle!!!

      • Hyvälle ystävälle voi kertoa kaiken, myös ne kaikkein häiriköimmät ajatukset ilman, että hän tuomitsee.
        Täytyy ymmärtää, että höyryjen täytyy vaan päästä ulos :)

        Kirjoittaminenkin on parempi vaihtoehto kuin se, ettei pura tunteita mitenkään


      • Uutta

        "Kaikki mikä ei tapa, vahvistaa sinua" Elämänkokemusta kertyy. Olet elämän korkeakoulussa jossa valmistut kokemusasiantuntijaksi. Käy rauhassa kaikki vihantunteesi läpi, ne kestävät aikansa. Pura vihasi vaikka katosta riippuvaan nyrkkeilysäkkiin tai tyynyihin, älä jätä vihaa koteloitumaan sisääsi vaan pura se pois. Olet tullut/joutunut uuteen elämänvaiheeseen johon sinun on sopeuduttava. Exän petturuus toi elämääsi paljon tuskaa ja surua, jonka läpikäymiseen menee oma aikansa. Tk:n kautta saatavat terapiapalvelut ovat myös tarjolla. Vaikka vielä et kykene uskomaan, niin kuitenkin tulee aika jolloin nautit elämästäsi, huomaat elämän kantavan sinua. Olet oppinut itsenäisesti seisomaan omilla jaloillasi ja selvinneen voittajana. Huomaa myös ettei yleensä ns uusperheissä ole onnellisia äiti ja isäpuolia, puhumattakaan lapsista, ja miten voisikaan olla kun "perhettä" yritetään väsätä, jossa perustana ovat rikottujen lasten ja hylättyjen puolisoiden särkyneet sydämet. Voimia sinulle ja lapsellesi...


      • Senaksaus

        Aika hyvin sanottu,eipä paljon lisättävää. Perusjuttu on se avoimuus, toisesta välttäminen,mutta kyynisys tappaa. Yritän miettiä ,että tätä tapaa ei tulisi lapsille perintönä.


      • elamaonko

        Menneet ei ole koskaan "hukkaan heitettyjä vuosia" vaikka olisi elänyt mitenkä.
        Ihmisen elämä ei kerta kaikkiaan ole yhtä auvoa ja onnea hyvien valintojen ääressä, vaan sarja työtä itkua, epäonnistumista ahdikoa ja seassa onnen hetkiä pieniä ja isoja, miten ne sitten osaakin ottaa.
        Nyt kannattaa lopettaa itsesäälissä rypeminen (olenpa ollut tyhmä kun heitin hukkaan vuosia, olenpa tyhmä tyhmä).
        Tuosta märehtimisestä ei kärsi kuin lapsesi, ja sinä itse. Ja kaikista kamalimman teon teet lapsellesi, jos vielä kaadat tätä pa***aa hänen niskaansa haukkumalla lapsen isää.


      • ainoamahdollisuus

        Miehesi petti sinua. On erittäin todennäköistä, että se uusi ihastus ottaa avioeron nykyisestä virallisesta miehestään ja nemee yhteen sinun "ihastuttavan" exäsi kanssa. On erittäin todennäköistä, että heidänkin ihanuutensa kaatuu pettämiseen ja eroon.
        Anteeksi antaminen on äärimmäisen vaikeaa. Voisit kuitenkin rukoilla: Jeesus auta minua antamaan anteeksi niinkuin sinäkin annat minulle anteeksi. Johda elämääni ja auta minua pääsemään eroon katkeruudesta.
        Vain Jeesus voi antaa yli-inhimillistä apua.


      • Twelvepoints

        Tämä on hyvä kommentti, ellei täydellinen. Käsittämätöntä että täällä on niin monta sellaista, jotka kantavat jotain vihamoskaa mukanaan jopa koko elämänsä. Turhaa painolastia, joka sairastuttaa ennenpitkää.


      • Oikeaanosoitteeseen

        Twelvepoints meni siis "elamaonko" -kommentille.


      • oma.valinta
        Twelvepoints kirjoitti:

        Tämä on hyvä kommentti, ellei täydellinen. Käsittämätöntä että täällä on niin monta sellaista, jotka kantavat jotain vihamoskaa mukanaan jopa koko elämänsä. Turhaa painolastia, joka sairastuttaa ennenpitkää.

        Katkeruus sairastuttaa mielen ja ennenpitkää myös fysiikka pettää.


      • Sitäsaamitätilaaa

        Niinkin. Monta kertaa mielellä manipuloidaan vakaviakin somaattisia sairauksia. Kun ei jaksa ajatella myönteisesti, niin keho / fysiikka rupeaa kantamaan lastia väärällä tavalla ja se on oikotie kipeän mielen lisäksi myös kipeään kroppaan.


    • rakkaudenvastakohtaeiole

      Vihan tunteet johtuu siitä, että vieläkin rakastat lapsesi isää jollain tasolla. Rakkauden vastakohtahan ei ole viha vaan välinpitämättömyys. Kun eksän ajattelu ei enää nosta sussa mitään tunteita esiin, olet päässyt erosta yli.
      Tyypillistähän tilanteessa, jossa joutuu petetyksi on se, että vihaa sitä petoskumppaniakin. Ihan niinkuin sinä teet. Hän ei kuitenkaan ole se ihminen, joka on isoimmin tehnyt väärin sua kohtaan. Kunhan rauhoitut, et varmasti toivo hänelle mitään pahaa vaan toivot, että hän jos eroaa, niin pystyy sopimaan lasten asioista heidän isänsä kanssa niin, että molemmat panostavat lasten hoitoon yhtä paljon.
      Sä et ole tainnut päästä sopuun lapsen isän kanssa lapsen asioista? Koita saada ne rullaamaan niin varmasti helpottaa oloa sekin.
      Tuossa joku ylempänä kirjoittaa, ettei uusperheissä yleensä elä onnellisia ihmisiä. Kyllä niitä elää. Lasten onnellisuus riippuu ihan siitä, miten fiksusti eronneet vanhemmat asiat hoitaa. Mä ainakin ajattelen niin, että hienoa, kun lapsilla on muitakin aikuisia jotka häntä rakastaa kuin omat vanhemmat. Se on suuri rikkaus ihmisen elämässä.
      Mun mielestä sun kannattaa nyt viimeistään hakea ulkopuolista apua tuskaasi. Ota yhteyttä myös sosiaalitoimeen että pääsette lapsen asioista sopimaan isän kanssa.

    • Onnellinenonse

      Onhan se mahtavaa, jos joku välittää.

    • Mollamaija3

      Samaa kokenut ja eniten mieltä kaihertaa se, että miksi minä sain miehen tekemään itselleni kaikkea pahaa ja miksi hän ei viettänyt aikaa perheensä kanssa toisin kun nyt uudessa suhteessaan? Miksi minä en ansainnut sitä hyvää miksi se toinen ansaitsee? Tekee katkeraksi ja vihaiseksi ja surulliseksi ym.
      Miten siitä pääsee yli ja pystyy jatkamaan elämäänsä?

      • Sinä et ansaitse huonoa miestä! Se ei ollut sinulle hyvä ja oikea, koska ei osannut arvostaa sinua. Varmasti tiellesi tulee myöhemmin se oikea, etkä enää ihmettele miksi asiat menivät niin kuin menivät.
        Ota mennyt kouluna tulevaan ja näe omat hyvät puolesi. Opi menneestä, ettet anna toisen enään tehdä itsellesi samalla tavalla pahaa kuin eksäsi teki sinulle.


      • fhdff

        "miksi hän ei viettänyt aikaa perheensä kanssa toisin kun nyt uudessa suhteessaan? "

        Siksi, koska ette sopineet yhteen.

        Minun ex ei myöskään viettänyt aikaansa minun ja lasten kanssa. Lapset olivat kaikki jo teini-ikäisiä, kun erosimme. Uusi mieheni on viettänyt muutamassa vuodessa enemmän aikaa minun ja lasten kanssa kuin ex koskaan. Toista ihmistä ei voi ikinä pakottaa mihinkään, ei edes yhdessäoloon ;). On ihan turha vatvoa menneitä. Sellainen tekee vain katkeraksi ja vihaiseksi. Ohjaile ajatuksiasi toiseen suuntaan, etsi uusia näkökulmia. Näin pääset asian yli. Et takertumalla siihen.


    • fhdff

      Viha kuluttaa ja ohjaat energiasi väärään suuntaan. Pääset siitä yli, kun opettelet luopumaan "aikansa kutakin". Älä tarraa kiinni ex-liittoon, ex-mieheen. Anna mennä menojaan. Sen sijaan mieti teidän liiton mukavia aikoja, vaikka väkisin.

    • SonNiiSiin

      rakasta , kärsi ja unhoita....

    • sheila_t

      Vihasta pääsee eroon parhaiten pitämällä hauskaa, iloitsemalla elämänsä mukavista asioista. Kiittämällä siitä mitä on. Turmiollista jäädä vihaan kiinni. Siinä ei muuta kuin katkeroituu.

    • KokemustaOn

      Eroseminaarista oli valtavan paljon apua nimenomaan avioeroon liittyvien vaikeiden tunteiden käsittelemisessä rakentavasti. Ennen kuin on käsitellyt ne riittävän perusteellisesti ei voi antaa anteeksi tai päästää irti. Seminaari auttoi myös eheytymään ja löytämään uuden, paremman itsetunnon. Ja lisäksi koin oppivani paljon myös omista virheistäni menneessä parisuhteessa. Tämä auttoi minua, kun en halunnut jäädä katkeraksi ihmiseksi. Ja seminaarin oppien mukaan voin myös auttaa lapsiani erosuruissaan. Voin tänään hyvin ja olen elämästäni tyytyväinen ja onnellinen. Voimia sinulle, lue aluksi vaikka kirja Jälleenrakennus - kun suhteesi päättyy, sitä käytetään perusteoksena eroseminaareissa.

      • Nainen42v

        Olen harkinnut tuota eroseminaaria. Omin voimin en taida selvitä tästä suosta, vaikka välillä onkin parempia päiviä. En halua jäädä exään kiinni enkä varsinkaan haaskata näin paljon aikaa ja energiaa hänen tekojensa miettimiseen. Kelloa ei voi kääntää taaksepäin vaikka kuinka haluaisi. Motivaatiota saan ennen kaikkea lapsestani, joka tarvitsee minua hyvin pitkään vielä, ja ehkä joskus tulevaisuudessa osaan arvostaa itseäni myös muuten kuin äitinä.
        Lohduttavaa kuulla, että on muitakin jotka rimpuilee samassa tilanteessa. Ja että on niitäkin, jotka ovat tästä sotkusta selvinneet voittajina. Kiitos teille.


    • jkuio

      Tiedän myös, että helppoa ei ole päästä eron jälkeen eteenpäin. Kuitenkin niin pitäisi kaikin voimin yrittää, muutoin särkee itsensä kokonaan ja tuo olotila jatkuu ikuisesti.

      Itselleni vaikeinta on ollut se, että en vieläkään tiedä, mitä kaikkea on tapahtunut. Kuulen sieltä sun täältä vielä vuosien jälkeen ikäviä asioita, niin valtavan ikäviä, että ne todella sattuvat, en oikein tiedä, onko näiden henkilöiden tarvekin oikein satuttaa minua vai mikä.
      Minua henkilökohtaisesti auttaisi valtavasti, että oltaisiin rehellisiä ja kerrottaisiin asiat ja kaikki, myös ne pahat, sillä tavoin olisi helpompaa päästä yli.
      Vihaa en kanna suoranaisesti, vaan tämä kaikki valheen esiin tulo nakertaa.
      Olisiko liikaa pyydetty, että totuus kerrottaisiin sellaisena kun se todella on, silloin nämä ulkoiset tahot eivät pystyisi niin kovasti satuttamaan, kun olisi sentään jotain jolla vastata ilkeyksiin.
      Elämä tällä tavoin on täynnä pelkoa, kyllä mielestäni oikeus tietää totuus on ex-puolisolla, lapsilla ja omilla vanhemmilla, huonokin totuus on parempi kuin tämä nykyinen olotila.
      Vaikeneminen ei ole hyväksi näissä asioissa, sillä et säästä toista pahalta, vaan pikemmin teet vielä pahemmaksi tilanteen kaikille.

      • Käynahosenlait

        Naisilla jää helposti kertomatta vaikka se kuinka jo pari vuotta ennen eroa alettiin imeä yhteisestä firmasta rahaa eri keinoin ym.toi nyon bvaan rahaa, pahint on se kuinka kohteli ja vierannutti lapsia jo yhdessäoloaikana. Nelisen vuotta erosta , alan saadaviranomaisten virhei tä korjattua jar sitten pakoytan exän näkemään sen,minkä hän kiistää vaikka lapsetkin muistaa nillaista meillä oli. Syyllisiä ollaanmolemmat,mutta valheenpääle e voi rakentaa uutta. Ei se valehteliha, eikä siitäkärsinyt. Mulla ois hyvää materiaalia siitä kuinkA oikein tilataan kaveri kieroilemaan eron jälkeistä elämää ainoana tarkoituksena tuhota lasten toinen vanhempi. Tämä tapaus on järkyttävä osoitis ja esimerkki äidistä jollelapset ovat tärkeitä vain siksi että ovat pois isältä. Hän tarvitsee apua omien sululaistensakin mielestä.


      • yiyit

        Vai naisilla jää. Yleensä se on kyllä mies, joka jemmailee rahaa, ettei vaan vaimo vie. Eiköhän se mene niin, ettei tuossakaan asiassa sukupuolella ole väliä. Ihmisistä vaan.


      • naisilta.niin

        Naisilta pitää piilottaa rahaa, etteivät nyysi kaikkea. Ne ovat kuin harakoita hopean perässä. Kuten tuon edellisen yrittäjämiehen vaimo.


    • jotainopin

      Eroseminaareissa pitäs olla eri ryhmiä sen mukaan miten kauan on ollut parisuteessa ennen eroa.Koin olevani ulkopuolella kun itse yli viiskymppisenä olin seminaarissa jossa paljon nuorempia.

      • näinoletan

        Minulle jäi viisikymppisenä tunne, et putosin kohderyhmääni kuuluvan avun ulkopuolelle. Tai sitä ei siis ole tarjolla. Kunnat tarjoavat perheellisille naisille ja eläkeläisliitot yms. työiän ulkopuolella oleville. Muutenkin tilanteeni sattui olemaan paljon normaalia heikompi. Monet oman ikäiseni naiset enimmäkseen eroavat, jos puoliso ei ole tarpeeksi hyvä, ja on tullut ihastuttua uuteen. Sekin sattui, että kohdalle sattui mies, joka jätti vastamäessä. Ihan muuta hänestä uskoin, kuten kaikki tututkin saivat järkyttyä. Hän uhrasi kaikki kakkosen alttarille. En anna anteeksi tätä asiaa, mutta toisaalta syvällä sisimmässäni uskon, ettei hän ymmärtänyt mitä teki. Siksi hän on tavallaan anteeksisaanut ja elämä opettakoon hänelle tekojensa seuraukset, jos niin on tarkoitettu.


      • SETA_11

        "En anna anteeksi tätä asiaa, mutta toisaalta syvällä sisimmässäni uskon, ettei hän ymmärtänyt mitä teki. "

        Eikö olisi aika turhaa edes mennä eroseminaariin, ellei suostu antamaan eroa anteeksi, exälle eikä itselle, mieluummin uskoo valheeseen "ei hän ymmärtänyt mitä teki". Pöh. Kyllä ymmärsi, ja vaikkei olisi ymmärtänytkään, niin sillä ei ole sinun selviytymisen kanssa mitään tekemistä. Omien tunteiden käsittelyyn ei vaikuta kukaan muu kuin itse. Ota vastuu niistä.


      • KokemustaOn
        SETA_11 kirjoitti:

        "En anna anteeksi tätä asiaa, mutta toisaalta syvällä sisimmässäni uskon, ettei hän ymmärtänyt mitä teki. "

        Eikö olisi aika turhaa edes mennä eroseminaariin, ellei suostu antamaan eroa anteeksi, exälle eikä itselle, mieluummin uskoo valheeseen "ei hän ymmärtänyt mitä teki". Pöh. Kyllä ymmärsi, ja vaikkei olisi ymmärtänytkään, niin sillä ei ole sinun selviytymisen kanssa mitään tekemistä. Omien tunteiden käsittelyyn ei vaikuta kukaan muu kuin itse. Ota vastuu niistä.

        Jos ei kirjoitushetkellä voi antaa anteeksi, saattaa tilanne eroseminaarin jälkeen olla aivan toinen. Koskaan ei ennakkoon voi sanoa että on turha mennä eroseminaariin, koska seminaarin aikana ihmisissä useimmiten tapahtuu merkittäviä muutoksia parempaan suuntaan, joita ei voi ennalta tietää. Tutkimukset ja monet kokemukset eroseminaareista kertovat, että seminaari voi merkittävästi nopeuttaa ja auttaa eroprosessin työstämisessä. Kymmenet tuhannet kokemukset jopa Suomessakin kertovat seminaarin toimineen!


      • hdfhf

        Oli eroseminaarissa tai ei, niin ihmisen täytyy ihan itse työskennellä sen eteen, että pääsee vihastaan yli. Sitä enemmän mitä ylitsepursuavampaa vihaa tuntee. Viha on ihmisessä itsessään ja mitä paremmin hän ymmärtää tämän, sitä paremmin pääsee vihastaan. Se mitä eroseminaari (tai terapia) voi tehdä on antaa ihmiselle työvälineitä eron ja vihan käsittelyyn. Kaikki ei vain ota noita välineitä vastaan. Ihmisen oma oivallus auttaisi vihaan kaikkein tehokkaimmin, parhaiten.


    • Jätetty2013

      Lainaa kirjastosta tai osta Marianne Stolbown Erosta eteenpäin. On hyvä teos!

    • SETA_11

      Pohdi vihaasi. Vaikka haluat ajatelle, että exäsi sanat lopettivat liiton, niin sehän ei ole koko totuus. Totuus on se, ettei jokin yksittäinen seikka ja tapahtuma päätä liittoa. Yleensä se on myös päättynyt/päättymäisillään jo kauan ennen "loppusanoja".

    • EnJäänytJumiin

      Parasta itselleni oli käsitellä eroviha rakentavasti eroseminaarin avulla, sen jälkeen pystyin paremmin olemaan vanhempana lapsilleni ja tukemaan heitäkin. Opin myös paljon omista virheistäni parisuhteessa ja aloin opetella uusia terveempiä toimintatapoja. Mukavia ystävyyssuhteitakin syntyi seminaarissa. Eroon liittyvien tunteiden käsittely auttoi, ettei minusta tullut kyynistä ja katkeraa loppuelämäkseni. Tänään voin hyvin ja lapseni myös.

    • Sitäsaamitätilaaa

      Oletko kuullut koskaan sellaista sanaa kuin ymmärrys? Jos ihmisellä on järkeä päässä ja tunnetta syrämessä, niin iän myötä, tiedon ja käsityskyvyn kasvaessa, yleensä ymmärrys maailman ja elämän tapahtumista kasvaa. Siinä on sellainen hyvä puoli, että alkaa ymmärtää jopa niitä, joista ei niin kamalasti tykkää.

      Sitäpaitsi; omat ajatuksensa voi valita. Sinä olet valinnut väärin.

      • valintarikkoo

        Muistatko kun alakoulussa vaadittiin pyytämään anteeksi henkilöltä, joka oli tehnyt sinua vastaan väärin? Millä mielellä se muistetaan jo miksi hamaan vanhuuteen saakka?

        Vanhemmiten olen oppinut ymmärtämään, että pettäminen on väärin. Pettäjä ja jättäjä ei koskaan rikkoudu, mutta jätetyt kyllä.


      • minun.päiväni

        Sitäsaamitätilaaa, kirjoitit viisaita sanoja.
        Pettäminen ei ole oikein ,ei tietenkään eihän kukaan niin voi edes leikillään väittää MUTTA se miten koemme sen ja miten, kuten sanoit, valitsemme itse siihen suhtautumisen se on meidän vallassa. Voi jäädä katkeruudenpedille vaikka kymmeneksi vuodeksi tai sitten voi vihan,surun ja kaikkien muiden tuntemusten jälkeen jatkaa elämää. Yhtä kokemusta vahvempana.
        Olen vahvasti sitä mieltä, että jos jää sanotaanko kymmeneksi vuodeksi katkeruuteen, siihen olisi ajanut jossakin vaiheessa myös jokin muu asia kuin pettäminen.


      • voijukrat

        Sitäsaamitätilaaa
        Juuri noin. Ihmisen on mahdotonta ratkaista pulmiaan, kehittyä, mennä eteenpäin ilman ymmärrystä ja oivallusta.


      • voijukrat
        minun.päiväni kirjoitti:

        Sitäsaamitätilaaa, kirjoitit viisaita sanoja.
        Pettäminen ei ole oikein ,ei tietenkään eihän kukaan niin voi edes leikillään väittää MUTTA se miten koemme sen ja miten, kuten sanoit, valitsemme itse siihen suhtautumisen se on meidän vallassa. Voi jäädä katkeruudenpedille vaikka kymmeneksi vuodeksi tai sitten voi vihan,surun ja kaikkien muiden tuntemusten jälkeen jatkaa elämää. Yhtä kokemusta vahvempana.
        Olen vahvasti sitä mieltä, että jos jää sanotaanko kymmeneksi vuodeksi katkeruuteen, siihen olisi ajanut jossakin vaiheessa myös jokin muu asia kuin pettäminen.

        "jos jää sanotaanko kymmeneksi vuodeksi katkeruuteen, siihen olisi ajanut jossakin vaiheessa myös jokin muu asia kuin pettäminen."

        Totta tämäkin. Kannattaa myös harkita tarkoin tuota katkeroitumista... sillä kukaan meistä ei tiedä onko enää 10 vuotta elonpäiviä jäljellä. Kannattaisi ottaa irti ja iloita jokaisesta päivästä, jonka saamme elää maanpinnalla.


      • jukranvoit
        voijukrat kirjoitti:

        "jos jää sanotaanko kymmeneksi vuodeksi katkeruuteen, siihen olisi ajanut jossakin vaiheessa myös jokin muu asia kuin pettäminen."

        Totta tämäkin. Kannattaa myös harkita tarkoin tuota katkeroitumista... sillä kukaan meistä ei tiedä onko enää 10 vuotta elonpäiviä jäljellä. Kannattaisi ottaa irti ja iloita jokaisesta päivästä, jonka saamme elää maanpinnalla.

        Iloa elämään ja hymy korviin. Näin on huomattavasti helpompi elää.


      • voivoivoivoioivoi

        Tulee mieleen eläväinen ja aina niin iloinen antaja kakkonen. Kuvottaa koko mielikuva.

        Kun elämässä tapahtuu jotakin peruuttamattoman pahaa, jää siitä aina sieluun surullinen rantu. Voikun teillä olisi ymmärrystä siihen, mutta se puuttuu. Autuaita ovat tyhmät jo yksinkertaiset... Olkaa onnellisia, älkääkä voivatko päätänne muiden katkeruudella, sillä sitä te ette ymmärrä.


      • Tasansamaamieltä

        Kiljahtelin hengessäni riemullisia ja kirkkaita ylä-C-nuotteja ja hypin tasajalkaa kun luin jostain kolmiodraamatutkimuksesta, johon etsittiin osallistujia. En voinut ilmoittautua kun ei ole sen sortin draamoja olemassa. Tutkijoitten yhtenä perusteluna oli että pettämiselle pitäisi keksiä joku toinen nimi, muu ajattelumalli asialle, koska toisia ihmisiä ei voi omistaa. Täydellisyyttä hipova ajatus.


      • Seonsinustakiinni
        valintarikkoo kirjoitti:

        Muistatko kun alakoulussa vaadittiin pyytämään anteeksi henkilöltä, joka oli tehnyt sinua vastaan väärin? Millä mielellä se muistetaan jo miksi hamaan vanhuuteen saakka?

        Vanhemmiten olen oppinut ymmärtämään, että pettäminen on väärin. Pettäjä ja jättäjä ei koskaan rikkoudu, mutta jätetyt kyllä.

        Sorry vain, mutta olet väärässä. Eivätkä alakoulun anteeksipyytelymallit sovi enää aikuiseen ajattelutapaan. Ne ovat mennyttä maailmaa ja kaikki sellainen on haudattu jo aikapäivää meidän ikiemme kohdalla.

        Pettämisestä ja jättämisestäkään kukaan oikeasti aikuinen ei mene rikki. Pitkäksi aikaa ainakaan. Siitäkin aiheesta voi alkaa kasvamaan jotain uutta ja kaunista, vahvaa ja voimaannuttavaa.


      • merkkejäIlmassa
        Seonsinustakiinni kirjoitti:

        Sorry vain, mutta olet väärässä. Eivätkä alakoulun anteeksipyytelymallit sovi enää aikuiseen ajattelutapaan. Ne ovat mennyttä maailmaa ja kaikki sellainen on haudattu jo aikapäivää meidän ikiemme kohdalla.

        Pettämisestä ja jättämisestäkään kukaan oikeasti aikuinen ei mene rikki. Pitkäksi aikaa ainakaan. Siitäkin aiheesta voi alkaa kasvamaan jotain uutta ja kaunista, vahvaa ja voimaannuttavaa.

        Henkisesti hauras menee rikki. Ihminen jolla ei ole tarpeeksi elämän viisautta ja omanarvon tuntoa. Ihminen joka rakentaa elämänsä toisten varaan, hän rikkoutuu jopa pettämisestä. Vertaukset alakoululaisiin voi olla juuri totisinta totta hänen kohdallaan eli kehitys samalla asteella, ihmisenä. Anteeksianto ja anteeksiannon hyväksyminen kuuluvat molemmat normaaliin kehityskaareen. Tasapainoinen aikuinen suhtautuu pettämiseen tavalla joka kasvattaa ja vahvistaa.


      • Miksielämäon

        Nii-in, en vain osannut sanoa noin hienosti ja ymmärtäväisesti. Ehkä siksi että en ymmärrä, tai halua ymmärtää, että aikuisen ikäinen ei ole kasvanut ja kehittynyt vielä oikeasti aikuiseksi. Varsinkin jos on jo vanhempikin.


    • vastakohta

      Rakkauden vastakohta ei ole viha vaan välinpitämättömyys. Rakastatko kuitenkin eksääsi vielä?

      • voijukrat

        Ei rakasta ainakaan oikeasti. Sillä jos rakastaisi, päästäisi irti. Ex on valinnut toisin. Rakastava ihminen hyväksyy tämän.


    • ite tykään pelaa mineckraft ! suositellen kovaa
      ! e enää vihaaa mun opei

      minekarft o pelastanu mu elämä
      ! :----))

    • vanhavaari

      Usko vaan kaikki muuttuu vielä hyväksi.Varmasti löydät vielä ihimisen joka rakastaa sinua ja jota sinä rakastat.Kaikkea hyvää sinulle.

    • voijukrat

      Ajattelet kuin pieni lapsi "ää-ää, multa meni kaikki, ja tolla toisella on nyt kaikki". Haukut ja syytät tapahtuneesta sinulle täysin tuntematonta ihmistä.

      Kannattaisi perehtyä terveen narsismin "saloihin", edes muutamaan. Eli
      - opettele anteeksianto
      - älä vastusta vastoinkäymisiä
      - äläkä syytä toisia omista tunteistasi, vaan kanna niistä vastuu selvitä ne.

      Pääset vihastasi ainoastaan selvittämällä tunteesi niin, että pääset tasapainoon.

      • elä

        Miehiä tulee uusia.....kuin linja-autoja.... Olen eronnut ja kokemusta on. Petetty ja jätetty.... Vietä laatuaikaa itsekseen....se kannattaa...ja kyllähän sitä sieltä peiliin katsoessa vikaa on ollut itsessäkin...se pitää myöntää...aika parantaa.... Onneks ero tulikin...jälkikäteen ainoa oikea ratkaisu.... Jos menettää pettäjän... Niin ei menetä yhtään mitään!!!!


    • Syvällä

      Voijukrat, tarkoitatko, että on oikeutettua tehdä toiselle väärin, vaikka se ei laitonta olisikaan? viha on vastareaktio koettuun vääryyteen. Jos vääryyttä ei olisi tehty, ei olisi hallitsematonta vihaakaan. Toki oman itsensä kannalta on hyvä päästä vihasta yli. Se Fisherin kirjan mukaankin kestää kuitenkin ennemmin vuosia kuin kuukausia, ei saa tuskastua, vaikka yli pääseminen olisi vaikeaa. Itse tuskailen edelleen voimakkaasti, mutta näillä mennään.

      • hälytys1

        "viha on vastareaktio koettuun vääryyteen"

        Viha ei nyt ihan ole vastareaktiokaan, vaan se on ihmisen oma itsepuolustusjärjestelmä, tunteiden "palovaroitin". Jokainen tuntee vihaa ja ilmaisee sitä omalla tavallaan (tosin monet ovat patoneet vihaa sisäänsä enemmän kuin atomivoimalasta saa virtaa...). Tarkoituksenahan on ilmaisulla ja toiminnallisesti korjata tilanne/asia, joka aiheuttaa vihaa, ja siten päästä vihasta myös eroon. Kun ymmärtää oman vihansa merkityksen, käsittelee sen, pääsee näin vihansa yli. Mutta monella, jotka jämähtävät omaan vihan tunteeseen on paha ongelma suhteessa omaan vihakokemukseen. "Palovaroitin" ikään kuin piippaa ihmisen pään sisässä, antaa vääriä ja sekavia hälytyksiä, joita ihminen ei ymmärrä.


    • Entinentyttö

      En tiedä pääseekö vihasta koskaan täysin irti, eihän ne asiat muistista minnekään katoa. Mutta ehkä sillä tavalla voi käsittää sen irti pääsemisen, että ei anna niiden viha-ajatusten enää hallita elämäänsä eikä vaikuttaa omiin toimiinsa.

      Minun on myös ollut vaikea päästä niistä katkerista muistoista, jotka sain ensimmäisestä avioliitostani. Mies tuli uniinkin aina uhkaavana ja muutenkin ne asiat velloi päässä vaikka yritin niitä torjua. Yritin lähinnä ymmärtää, miksi ihmeessä kärsin sellaista kohtelua, annoin nöyryyttää itseäni ja uskoin kaikkea ihan tyhmää, vaikka sisimmässäni en uskonutkaan. Olin ja olen vieläkin itselleni vihainen. Parhaat vuodet nuoruudesta meni ihan pilalle. Jonkun verran se kaikki vaikutti myöhempiinkin suhteisiini, olin liikaa niskan päällä, kun en suostunut antamaan kenellekään enää minkäänlaista valtaa, ja se tuhosi joitakin juttuja. En siis osannut olla normaalisti.

      Nykyisenkin mieheni kanssa meni alku vähän huonosti juuri tämän oman päällekäyvyyteni takia, ennen kuin opin luottamaan ja tajusin, ettei tarvitse. Saan olla ihan oma itseni ja jopa heikkokin, toinen ei käytä sitä hyväkseen. Minulla oli kauheita itsetunto-ongelmia ulkonäköni takia, vaikka itse asiassa olin hyvinkin kaunis nuori tyttö. Mutta kun tämä exäni ei pitänyt minua minkään näköisenä vaan päinvastoin koko ajan antoi ymmärtää, että olin jotenkin epänormaalin ruma, mutta en vain käsittänyt sitä, niin toki siitä jäi jälkensä. Nyt ymmärrän, että kyse oli hänen omasta huonosta itsetunnostaan ja pelosta, että jättäisin hänet. Joskus kyllä ihmettelinkin sitä, että miten hän on niin sairaalloisen mustasukkainen minusta, vaikka minä olen niin vastenmielisen näköinen, ettei minua kukaan huolisi. Itse hän kyllä loukkasi minua hyppimällä vieraissa naisissa ihan avoimesti, mutta niistä ei saanut hänelle mitenkään mieltään osoittaa, tuli niin kauheita uhkailuja ja fyysistäkin väkivaltaa. No, onneksi kasvoin siitä lopulta kuitenkin yli ja jätin hänet. Se, että pääsin hyvään vakituiseen työpaikkaan, auttoi minua siinä.

      Välillä vaan vieläkin mietin, mikä meni väärin. Mikä minut sai häneen niin ihastumaan, että annoin hänen kohdella itseäni kuin rikkinäistä rukkasta? Ja joskus vielä se vihakin nousee jostain syövereistä, vaikka aikaa on kulunut vuosikymmeniä. Minun on vaikea ymmärtää sellaisia ihmisiä, jotka hymistelevät, että kaikki on annettava anteeksi. En minä sellaiseksi lampaantissiksi halua ruveta, että kaikki vaan annan anteeksi ja unohdan, toki minulla ylpeytenikin on olemassa. Käsitän anteeksiantamisella sitä, että en haudo kostoa enkä halua hänelle mitään pahaa, olkoot ja eläkööt. Enkä tietenkään joka hetki niitä asioita vatvo mielessäni. Se nyt vaan oli sellainen ikävä jakso elämässäni, josta voin osaksi syyttää tietysti itseäni ja omaa tyhmyyttäni, mutta oli siinä toisellakin osapuolella osuutensa ja mielestäni kyllä isompi. Minä olin häneen kovasti rakastunut ja olisin halunnut ihan toisenlaisen avioliiton hänen kanssaan. Minun rakkaudellani ei vaan tuntunut hänelle olevan muuta kuin hyväksikäyttö-arvoa.

    • mikämahdollista

      Pääset vihastasi eroon ymmärtäessäsi miksi tunnet vihaa. Aloita tästä:

      "Viha on hirveän yksinkertainen juttu: me opimme kasvatusprosessin aikana sellaisen ajattelutavan, jota kutsun syyllistäväksi ajatteluksi. Se tarkoittaa käytännössä, että kaikilla on päässään tutka, joka koko ajan pyörii ja yrittää löytää, kuka tekee väärin, kertoo Lars E. Granskog."

    • kaksikertaaeronnut

      Ihan hyvin voit vihata. Jossain vaiheessa et enää jaksa sitä tehdä.
      Ei kukaan ole pilannut aikaisempaa elämääsi. Olet rakastanut, mennyt naimisiin ja saanut lapsen. Kaikki hienoja kokemuksia.
      Ero vaan on ollut rankka kokemus, mutta kohta olet siitäkin selvinnyt.
      Saat iloa ja voimaa omasta lapsestasi, toisin kuin ex-miehesi. Hänellä on kohta perhe, jossa on yhden oman lapsen sijasta kolme vierasta lasta.
      Hyvässä lykyssä sekin liitto päättyy eroon ja sinulla saattaa jo silloin olla uusi mukava mies.
      Elä elämääsi eteenpäin ja voimistu. Ala iloita pienistä asioista ja muista,että ihminen tekee itse itsenä onnelliseksi!

    • paranemista

      Hienoa, että haluat tehdä asenteellesi jotakin.
      Meillä on perheessä vanha äiti (asuu lähistöllä yksinään), joka vain vihaa ja on katkera. Näin hän on myrkyttänyt oman elämänsä viimeiset 7 vuotta!! Ja kuinkahan paljon niitä on vielä edessäpäin??
      Se on ihan kamalaa katseltavaa. Me kaikki lapset ja lapsen lapset näemme selvästi, että hän on pilannut tällä asenteellaan koko elämänsä. Hän on myös saanut psyykkisen pahoinvointinsa seurauksena sairauksia, jotka ovat aiheuttaneet taas lisää vihaa ja katkeruutta.
      Vaikka me läheiset kärsimme ja voimme pahoin hänen seurassaan, niin suurin kärsijä on hän itse. Eikä hän siis missään tapauksessa halua apua tähän asenneongelmaansa. Hän on siten päättänyt elää loppuelämänsä samoin ja todennäköisesti luopuu samalla pikku hiljaa kaikista ihmisistä ympärillään, sillä ei kukaan jaksa.....
      Tämän seurauksena olen päättänyt etten itse tee samaa. Eli haen apua, jos huomaan vihan ja katkeruuden hallitsevan elämääni.
      Aika moni meistä kyllä löytää syitä alkaa vihata ja katkeroitua.
      Toivotan todella sydämestäni voimia sinulle antaa anteeksi eli päästää irti niistä asioista, jotka aiheuttavat nuo tunteet sinussa. Ja sitten alat taas elää. Elämällä on aina tarjottavana meille jotakin hyvää, kun vain asenteemme on kohdallaan.
      Negatiivinen vetää negatiivista myös puoleensa.

    • KanssaEroaMurehtinut

      Uusi suhde on vanhan loppu. Itse miehenä surkuttelin eroa neljä vuotta enkä päässyt koko jutusta ollenkaan eteenpäin. Oli kyllä laastariyhdenyönsuhteita mutta eivät ne sitä jättämistä ja hylkäämistä mielestäni poistaneet. Tosiaan itkin lähes viikottain neljä vuotta usein iltaisin hänen peräänsä. En siis koskaan soitellut tai tekstaillut enään vaan viimeisin viestimme jäi häneltä neljä vuota sitten saamiini haukkumis ja jättämis tekstareihin. Sitten löysin uuden rakkaan ja olemme kiintyneet toisiimme. Vasta tuo sai ikävän tunteeni lopullisesti kuolemaan exääni. Enään mielessäni on voittajan tunne ja vahingonilo kun tiedän että ei hänellä elämä oikein auvoista ole ollut. Siitäs sai kusipää. Joten etsi uusi ihminen rinnallesi. Älä ota ketä vaan vaan tutustu kunnolla vaikka nettideiteillä että et saa ihmistä joka vahingoittaa sinua lisää vaan joka haluaa sinut koko pakettina. Tuo mies on idiootti joka ei ansaitse parasta kuten sinua! Parempaa uuttavuotta sinulle!!!

    • epätoivanen

      Mikä ihme on tehnyt nykynaisista raivohulluja ja valheita suoltavia noita-akkoja ???
      Alkaa tosissaan oksettaa koko sakki.
      Onko nainen parempi siis hakea jostain Thaimaasta, välttääkseen ikuisen stressin ja masennuksen ?

    • Tibis-

      Nainen 42
      Käykö se entinen ukko luonasi ? Jos käy niin anna sille mutta hommaa ensin itsellesi tippuri, jonka lahjoitat hänelle menneistä vuosista . Ex:sä vastavuoroisesti lahjoittaa sen uudelle kumppanilleen . Näin tulee kaikille kerralla hyvä mieli.
      Sä ainaskin saat kunnon naurut.

      • hälytys1

        Ihan sairasta tuollainen. Mielenhäiriöiset voi nauraa..


      • Einaurunaihe

        Olisiko se kuitenkin vain ironiaa?


    • huomautus

      Rikokseen yllyttäminen on rangaistavaa. Sukupuolitautien levittäminen tahallisesti ei ole ihan laillista..

    • hiihtäjä25

      Moikka! Kun luin sinun kirjoitustasi, se oli melkein kuin olisit kirjoittanut minun elämästäni. Meillä yhtisiä vuosia 35 v. Mies teki konkurssin, talo meni myyntiin, minut potkaistiin pihalle ja thaikku otettiin tilalleni. Erossa mies huijasi minua, irtaimisto jäi miehelle, vaihtoi lukot. Meillä myös vammainen lapsi, joka ei halua koskaan tavata enää isäänsä (ymmärrän hyvin). Erosta kohta 2 vuotta ja olen vieläkin elossa ;). Elämäni on ollut ylä- ja alamäkeä. Itken vieläkin melkein joka ilta itseni uneen. Elämän ei pitänyt mennä näin =(. Avioliitto perustuu aina vapaaehtoisuuteen, ja jos toinen ei halua jatkaa liittoa, niin erohan siitä tulee. Tänään ajattelen asioista niin, että hyvä kun paskasta pääsi eroon, paras teko jonka exä minulle ikinä tehnyt. Narsistin/ petturin kanssa elämä on kuluttavaa. Katson luottavaisin mielin tulevaan. Toivon sinulle kaikkea hyvää elämässä, löydät vielä varmasti kumppanin, olethan vielä nuori, minulla 60 lähentelee.

    • vihasta ja kostonhimosta, ne voivat syödä ihmistä pahasti, ne ovat tärkeintä selvittää ensiksi, sitten käsitellä noita muita virheitä mitä parisuhteessa oli. kun ihminen on katkera ei pysty silloin käsittelemään yhtään mitään. kun vihasta pääsee eroon, voi tapahtua jopa se että noita muita parisuhteen ongelmia ei edes tarvitse käsitellä enää sitten. Ja isoin hyöty tulee olemaan loppupelissä oppi kaikesta.

      • hälytys1

        "käsitellä noita muita virheitä mitä parisuhteessa oli."

        Kyllä, mutta erityisesti käsitellä omalta kannalta omia virheitä, joita suhteessa oli. Aika usein "parannamme parisuhdetta" vain yrittäen korjata toisen vikoja ja puutteita. Eron jälkeen yhtä hanakasti näemme vain toisen virheet, jotka tuomitsemme, samoin ehkä exän myös ihmisenä. Jos näin päin tekee, ei tule yhtään hyötyä, ehkä päinvastoin, eikä lopulta opikaan yhtään mitään. Katkeroitumisriski on suuri.


    • POSITIIVARI10

      Antamalla anteeksi ,on ainoa keino vapautua vihasta ja katkeruudesta.Anna anteeksi exällesi ja sitten itsellesi .Oma kokemus on sen osoittanut oikeaksi.On tuurhaa kantaa vihaaja katkerutta ,sillä vahingoitat vain itseäsi ja lastasi. Luota itseesi ja elämääsi,vedä henkeä syvään ja puhalla ulos, kun tulee oikein paha olo.Ajattele että Selviät.!

      • pystymaton

        Ei pysty, ei pysty, ei vaan pysty.


      • 532524

        "Ei pysty"
        No et varmasti pysty, jos tuota hoet itsellesi jatkuvasti. Muuta asennetta "minä pystyn" "just do it".


      • Joseiniitäole

        Saattaa olla olemassa sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät pysty muuttamaan mitään. Ajattelutapaa sen enempää kuin asennettakaan. Ne kun vaativat edes hieman hengen hedelmiä, tiedon jyviä ja syrämen lämpöä.


    • ekskatkera

      Ei, et pääse eteenpäin, ennen kuin päätät olla olematta katkera, mutta sinun tapauksessa se lienee mahdotonta. Katkeruus on jokaisen oma valinta ja päätös. Ei jatkoon.

    • Natalia34

      Hei!Tiedän tunteen..Omalla kohdalla terapiasta oli apua eron jälkeen..ainakin omalla kohdallani. Itse en usko että vihan tunteesta pääsee koskaan yli.Muuttamisesta on hyötyä että saa exään kunnon välimatkan!..Keskity rakkaisiin lähimmäisiin ja rakasta itseäsi,42.v on hyvä ikä naisella!Voimia!

    • Kohtalotoverisi

      Olen kokenut täysin saman kuin sinä, sillä erolla, että meillä ei exän kanssa ollut lapsia. Myös minut vaihdettiin aikoinaan naimisissa olevaan naiseen, ex-mieheni työkaveriin, jolla oli avioliitostaan useita lapsia, sillä erolla, että tämä nainen erosi miehestään minun mieheni tähden ja jätti siinä samassa vielä omat pienet (ei edes kouluikäiset) lapsensa. Lapset saivat jäädä isälleen, kun hän rynnisti minun mieheni luo asumaan entiseen yhteiseen kotiimme, jonne oli minun tietämättäni muuttanut jo aikaisemmin. Molemminpuolinen itsekkyys ja julmuus kyseisessä tilanteessa etsivät totisesti vertaistaan. Samalla paljastui pikkuhiljaa ja pala palalta entisen mieheni todellinen elämäntyyli, se, mitä hän oli läpi avioliittomme minun selkäni takana harrastanut, eli toistuvia syrjähyppyjä ja valheita täälläkin. Kävin läpi täydellisen saman tunteiden, syvän polttavan vihan, katkeruuden ja epätoivon kirjon kuin sinäkin. Sen tuskan määrää en koskaan pysty sanoiksi pukemaan. Elämäni oli täysin shokkina tulleen eromme jälkeen vuosien ajan täydellistä painajaista. Siitä kaikesta on nyt jo 15 vuotta aikaa ja voin yrittää lohduttaa sinua kertomalla, että olen päässyt tilanteen herraksi ja yli asioista, niin hyvin kuin se nyt yli 20 vuoden pitkän liiton jälkeen on mahdollista, ja pystyn jopa jälleen nauttimaan elämästä, ainakin ajoittain, mutta todella kauan se vei.

      Mikään muu ei sinua eikä ylipäätään kaltaisiamme voi auttaa kuin aika. Kaksi vuotta on tällaisessa tilanteessa vielä lyhyt aika. Itse kävin psykiatrin luona vuosikaudet eroni jälkeen täysin pohjatonta tuskaani, vihaani ja katkeruuttani purkamassa, ja käyn vieläkin, jos elämä alkaa liian vaikealta tuntua. Käyn, enkä häpeile sitä pätkääkään!! Minä en neuvo sinua etsimään uutta kumppania, niinkuin täällä moni näyttää suunnilleen käskevän, sillä et ensinnäkään ole tuossa mielentilassa ja noin pian (kuitenkin 2 vuotta on vielä vähän) katkeran eron jälkeen millään lailla valmis uuteen suhteeseen. Eikä uusi suhde ja toinen ihminen sinällään ole mikään ratkaisu. Eikä todellakaan pikainen uuteen suhteeseen rynnistäminen, ns. "näyttäminen" mielessä. Se on paha virhe, josta on maailma esimerkkejä täynnä, älä tee sitä. Se mikä on ratkaisu ja ylivoimaisesti tärkeintä tilanteessasi on oppia selviytymään yksin, omana itsenäsi, ilman miestä. Että pystyt ajan kanssa osoittamaan ja todistamaan itsellesi, että pystyt elämään hyvää ja tyydyttävää elämää ILMAN MIESTÄ tässä elämän vaiheessa ja ennenkaikkea, että SELVIYDYT YKSIN JA OMILLASI. Kokonaisena. Ehjänä. Luottavaisena. Uusi suhde tulee joskus, jos on tullakseen, niissä asioissa minä uskon kohtaloon, en neuvo sinua hakemaan sitä mistään ja viimeksi kaikesta netin deittipalstoilta. Minä tein sen virheen aika pian eron jälkeen ja hain aikani ja nimenomaan netistä, pettyen yhä uudelleen katkerasti, kunnes käsitin, että pystyn elämään ja selviän oikein hyvin yksinkin. Elämä ja sen onni ja tyytyväisyys eivät ole viime kädessä kiinni yhdestäkään toisesta ihmisestä, vaikka hyvin moni siinä harhaluulossa elääkin ja monet pettävät sillä kuvitelmalla itseään koko loppuelämänsä - ja romahtavat sitten täysin, kun menettävät sen ihmisen, jonka varaan ovat "onnensa" rakentaneet. Tai jäävät roikkumaan ja kärvistelemään kuolleisiin, tuhoon tuomittuihin liittoihin. Ne asiat, onni ja tyytyväisyys, lähtevät ihmisestä itsestään, hänen OMASTA sisimmästään. Sinusta itsestäsi. Ei kenestäkään muusta. Tarvitset apua ja ennenkaikkea aikaa sen rauhan ja tyyneyden löytämiseen ja elämäsi uudelleen rakentamiseen. Hae itsellesi apua, varaa aika jonkun terapeutin vastaanotolle. Käy tuskaasi lävitse, yhä uudelleen ja uudelleen. Se sattuu pirusti, mutta eräänä päivänä huomaat sen auttavan. Joka suhteessa. Puhu asiasta ystävien ja tuttujen sekä läheistesi kanssa. Jos he eivät jaksa sinua kuunnella, mene vaikka eronneiden tukiryhmään (minulle siitä oli apua), kirjoita raskaita tunteitasi ylös, ja varaa jälleen aika terapeutilta. Ja puhu hänelle. Myös seurakunnastasi löytyy ihmisiä, jotka sinua kuuntelevat ja joilla se kuuluu jo toimenkuvaan, esim. seurakuntasi pappi tai diakoni. SIinä ei tarvitse olla uskovainen, he ovat nähneet monta samanlaista tragediaa ja he auttavat ja kuuntelevat. Seurakunnassa on myös keskusteluryhmiä. On erilaisia tukiryhmiä, Et itse sitä ensin huomaa, mutta päivä päivältä, hetki hetkeltä, alat pienin, ensin hyvin pienin askelin kulkea valoa kohti. Tuskasta ja surusta ON MAHDOLLISTA päästä irti, samoin katkeruudesta. Kunhan ensin etsit itsellesi apua ja samalla tahdot itse auttaa itseäsi. Sinä SELVIÄT, niin selvisin minäkin. Rakkautta ja voimia!!!!!!!!!!!!!!!!! terv. "Kohtalotoveri"

      • tuhottuelämä

        Kiitos kirjoituksestasi. Olen itse kokenut yhtä järkyttävän petoksen exsäni puolelta. Olen ollut allapäin olettaessani olevani poikkeava katkeruuden jo vihan määrässä. Nämä vihan tunteita syyllistyvät kirjoitukset saivat minut masentumaa toden teolla. Kertomuksesi auttoi ymmärtämään, että tekojen pahuus ja vaikutus, on jokaisen kohdalla erillainen. Ei olekaan niin helppoa anteeksi suurta pahaa tekoa, vaan siihen saattaa kulua myös paljon aikaa. Jopa vuosikymmen. Itselläni jo lähes viisi vuotta jo saatan herätä keskellä yötä hirvityksen jo vihan tunteisiin kesken unieni. Niin kauan, kunnes saan elämäni perusasiat kohtuullisen järjestykseen, en luultavasti kykene anteeksiantoon. Nämä haavat ehkä paranevat, muttai arvet eivät koskaan.


      • Sittenkinjaksaa

        Olette selvinneet! Kiitos kirjoituksistanne. Uskon että kertoessanne elämänkokemuksistanne, annatte monille toivoa elämänraunioista selviämiseen.


      • Narsistinkuolema
        tuhottuelämä kirjoitti:

        Kiitos kirjoituksestasi. Olen itse kokenut yhtä järkyttävän petoksen exsäni puolelta. Olen ollut allapäin olettaessani olevani poikkeava katkeruuden jo vihan määrässä. Nämä vihan tunteita syyllistyvät kirjoitukset saivat minut masentumaa toden teolla. Kertomuksesi auttoi ymmärtämään, että tekojen pahuus ja vaikutus, on jokaisen kohdalla erillainen. Ei olekaan niin helppoa anteeksi suurta pahaa tekoa, vaan siihen saattaa kulua myös paljon aikaa. Jopa vuosikymmen. Itselläni jo lähes viisi vuotta jo saatan herätä keskellä yötä hirvityksen jo vihan tunteisiin kesken unieni. Niin kauan, kunnes saan elämäni perusasiat kohtuullisen järjestykseen, en luultavasti kykene anteeksiantoon. Nämä haavat ehkä paranevat, muttai arvet eivät koskaan.

        En pysty edes kertomaan mitä kaikkea exäni on minulle aiheuttanut käytöksellään, moraalittomuudellaan, valheillaan, rikoksillaan ja mikä pahinta valehdellut omat valheensa lapsillemme minun valheiksi. Kakkossuhteensa oli muka hienoa ja arvokas ihmissuhde/ystävyyssuhde jota äiti ei ymmärrä kun on niin vajavainen jne. En usko että koskaan luovun ajatuksesta että toivon hänelle vain kivuliasta kuolemaa joka saisi tulla vaikka tänään.


    • Aboriginaali
    • olenmies73

      Todella koskettava tarina,ymmärrän vihan ja katkeruuden.En ala enempää tässä jaarittelemaan MUTTA,pitää hyvät naiset huolta seksielämästänne miestenne kanssa,moni haluaa jättää sen ainaisen kitisevän naisen joka antaa seksiä vaan pakosta??Jos antaa niin pimeessä peiton alla,Miehet haluaa vähän extreamia,peppua esim....spekut naamalla,rinnoille,pissaleikkejäkin.Näitä jos naapurin likka tarjoo,vieläpä hymyissä suin,MONI lähtee....Olen mies niin kuin varmaan arvaatte Mutta varmaan moni allekirjoittaa tän....Voimia

      • VOISAATANASENTÄÄN

        Seksiä?? Sekö on yhteiselämän peruste? No ei suinkaan. Katsos, todennäköisesti näissä seksittömissä perheissä on lapsia, ehkä se vaimokin käy töissä, hakee lapset hoidosta, tekee safkan, siivoaa, pyykkää siihen työpäivänsä päälle, mitä tekee mies? Makoilee soffalla odotellen, että' vaimo on saanut safkan valmiiksi ja hipsii sitten ruoan jälkeen taas soffalle kaljan kera... Tämä on tavallistakin tavallisempaa perheissä, kysele vaikka, itsekin olen keskustellut asiasta monien kanssa, ja usko tait älä!! Miehet myöntävät että näin on, ja tarttis tehdä jotain.. Kyllä siinä seksihalut varmasti vähenee, kun ei yksinkertaisesti enää jaksa muuta kuin kaatua sänkyyn ja sama homma jatkuu. Yhteinen huusholli kaikkinensa on kuin yritys, jota pitää hoitaa molempien, ei vain sen vaimon. Kun te miehet ymmärtäisitte tämän, niin ehkäpä siellä kotona saisi muutakin kuin makaroonilaatikkoa.


      • VedäVittuPäähäsi
        VOISAATANASENTÄÄN kirjoitti:

        Seksiä?? Sekö on yhteiselämän peruste? No ei suinkaan. Katsos, todennäköisesti näissä seksittömissä perheissä on lapsia, ehkä se vaimokin käy töissä, hakee lapset hoidosta, tekee safkan, siivoaa, pyykkää siihen työpäivänsä päälle, mitä tekee mies? Makoilee soffalla odotellen, että' vaimo on saanut safkan valmiiksi ja hipsii sitten ruoan jälkeen taas soffalle kaljan kera... Tämä on tavallistakin tavallisempaa perheissä, kysele vaikka, itsekin olen keskustellut asiasta monien kanssa, ja usko tait älä!! Miehet myöntävät että näin on, ja tarttis tehdä jotain.. Kyllä siinä seksihalut varmasti vähenee, kun ei yksinkertaisesti enää jaksa muuta kuin kaatua sänkyyn ja sama homma jatkuu. Yhteinen huusholli kaikkinensa on kuin yritys, jota pitää hoitaa molempien, ei vain sen vaimon. Kun te miehet ymmärtäisitte tämän, niin ehkäpä siellä kotona saisi muutakin kuin makaroonilaatikkoa.

        Mistä vitusta te femakot luulette että miehet käyttäytyvät noin??? Meillä se on muija joka ei tee hevonvittuakaan talouden ja perheen eteen. Face, kaverit, pämppääminen yms ovat hänen ainoita asioita jotka saavat liikkeelle. Ja voit olla femakko tuskissasi aivan varma että tuo muija saa häädön. Eipä ole senttiäkään maksanut edes talosta. Sähköstä ja muista kuluista puhumattakaan. Lapsien huoltajuuden otan minä vaikka se suomen lakien mukaan menee aina naisille mutta vaikka koko omaisuus oikeus kuluihin menisikin niin sen huolen pidän että ämmä ei muksujaan näe kuin joskus ja jouluna!


      • Sullasenäyttääolevanjo

        Onko ikinä juolahtanut pieneen mieloseen, että teillä on teillä ja meillä on meillä? Yleistäminen on typerää joten yleistäjä on siis ...


      • Wiiiife

        Kumpa kuvailemasi riittäisi!! Mutta ei, vaimon pitää tuoda raha tsloon, huolehtia kodista ja lapsista ja vielä näyttää hyvältä 24/7 jotta naapurin miehetkin voisi kadehtia.


      • Erittäin.hyvä

        Hmm, tuollainen nainen olisi minun mieleeni. Eronnut?


      • Wiiife

        Jep :D Lycky me. Työtävieroksuvasta hienostelevasta miehestä tuli entinen.


      • Anonyymi

        Hyh hyh


    • Erofaija

      Voisit hyvin olla minun exäni, mutta kirjoitat liian hyvää suomea. Hän vihaa minua patologisesti siksi, etten suostunut elämään hänen päivittäisten raivokohtaustensa kanssa, vaan otin eri asunnon, kun lapsemme oli muutaman viikon ikäinen.
      Nyt olen kohta kymmenen vuotta saanut taistella lapsestani ja olen pärjännyt. Hän on melkein puolet ajastaan kanssani. Mutta äiti yrittää taas kerran yksinhuoltoa ja minun syrjäyttämistäni isyydestä. Ei taida enää onnistua, kun lapselta tullaan myös kysymään.
      Se jatkuva sairaalloinen vihan ryöppy, jota päivittäin tulee sähköpostiini ja puhelimeeni on teettänyt jo fyysisiä oireita. Kun vielä jaksaisin muutaman vuoden, niin ehkä tilanne paranisi. Pakko on vain sinnitellä elossa, ettei lapsi jää sille höyrypäälle yksin. Se olisi lapselle pahaksi.

    • VOISAATANASENTÄÄN

      Jos oikeasti tämä aloittajan juttu on totta, niin suosittelen aloittajalle psykiatria. Hän kertoo, että "mies vei parhaat vuodet". Hän itse vie itseltään nyt loppuvuodet ja paljon enemmän kuin mies on koskaan vienyt. Katkeruus, viha, ne jos mitkä syö ihmistä eikä kukaan halua olla lähelläkään tuollaista ihmistä. Sitäkö haluat? Mene psykiatrille, keskusteluryhmiin, ihan mihin vain keskustelemaan tilanteestasi.

      • jättänyt_nainen

        Etkö sinä nyt kriisiä tunnista? Ihmiset sitä paitsi suhtautuvat samoihin tilanteisiin täysin erilailla. Psykiatrilla (ja useammalla) käyneenä voin sanoa, että kaikki tunteet on sallittu. Onhan sekin tunteiden hallintaa, että puhuu ja kirjoittaa sen sijaan, että kaivaisi metsästysaseen tai lihakirveen naftaliinista ja toimisi.

        Itse olin jättävä osapuoli. En ole muutenkaan pärjännyt elämässäni hyvin. Eli mietin tuota "meni parhaat vuodet" asiaa omalla kohdallani. En voi syyttää eksääni, mutta hölmöyttäni voin. Nainen tajuaa vasta jälkeenpäin, että nuoruus on naisen suurin valtti, ainakin mitä parisuhteeseen tulee. Sama juttu uran kanssa. Jos ei ole menestynyt, rahakas tai poikkeuksellisen elinvoimainen, niin nuoruuden mentyä ei enää saa entisenlaista parisuhdetta. Voi jämähtää toiseksi naiseksi (tästä yli 6 vuoden kokemus) jne.

        Toisaalta on taas tavattoman ihanaa, että ei tarvitse olla enää sen enempää nuoruuden naivi kuin epävarmakaan. Tietää, että on suhde, mutta että toinen ei avioliittoaan riko. Asioista voi puhua toisen kanssa vapaammin kuin nuorena. Eli itse asiassa kuulun itse pahiksiin. Eivät kaikki toiset naiset riko parisuhteita. Eivät edes itse halua parisuhdetta. Vuosikymmenien parisuhteessa leipääntyy, ja usein nainen kyllästyy seksiin, mies ei. Siinä voi olla yksi syy, joka vetää toisiin peteihin. Jos parisuhde ja seksielämä ovat muuttuneet erillisiksi asioiksi, niin mies hakee tyydytyksen muualta. Jos kotiasiat ovat muuten kunnossa, niin avioliittoa ei ole tarpeen rikkoa. Se on elämän tosiasioita.

        Ero on kokemukseni mukaan katkerampi aina jätetylle osapuolelle. Anteeksi.


      • 7575763

        "Hän itse vie itseltään nyt loppuvuodet ja paljon enemmän kuin mies on koskaan vienyt."

        Se on juuri näin. Katkeroituminen, syyttely ym. ei kannata.


      • VOISAATANASENTÄÄN
        jättänyt_nainen kirjoitti:

        Etkö sinä nyt kriisiä tunnista? Ihmiset sitä paitsi suhtautuvat samoihin tilanteisiin täysin erilailla. Psykiatrilla (ja useammalla) käyneenä voin sanoa, että kaikki tunteet on sallittu. Onhan sekin tunteiden hallintaa, että puhuu ja kirjoittaa sen sijaan, että kaivaisi metsästysaseen tai lihakirveen naftaliinista ja toimisi.

        Itse olin jättävä osapuoli. En ole muutenkaan pärjännyt elämässäni hyvin. Eli mietin tuota "meni parhaat vuodet" asiaa omalla kohdallani. En voi syyttää eksääni, mutta hölmöyttäni voin. Nainen tajuaa vasta jälkeenpäin, että nuoruus on naisen suurin valtti, ainakin mitä parisuhteeseen tulee. Sama juttu uran kanssa. Jos ei ole menestynyt, rahakas tai poikkeuksellisen elinvoimainen, niin nuoruuden mentyä ei enää saa entisenlaista parisuhdetta. Voi jämähtää toiseksi naiseksi (tästä yli 6 vuoden kokemus) jne.

        Toisaalta on taas tavattoman ihanaa, että ei tarvitse olla enää sen enempää nuoruuden naivi kuin epävarmakaan. Tietää, että on suhde, mutta että toinen ei avioliittoaan riko. Asioista voi puhua toisen kanssa vapaammin kuin nuorena. Eli itse asiassa kuulun itse pahiksiin. Eivät kaikki toiset naiset riko parisuhteita. Eivät edes itse halua parisuhdetta. Vuosikymmenien parisuhteessa leipääntyy, ja usein nainen kyllästyy seksiin, mies ei. Siinä voi olla yksi syy, joka vetää toisiin peteihin. Jos parisuhde ja seksielämä ovat muuttuneet erillisiksi asioiksi, niin mies hakee tyydytyksen muualta. Jos kotiasiat ovat muuten kunnossa, niin avioliittoa ei ole tarpeen rikkoa. Se on elämän tosiasioita.

        Ero on kokemukseni mukaan katkerampi aina jätetylle osapuolelle. Anteeksi.

        "sen tajuaa vasta jälkeenpäin, että nuoruus on naisen suurin valtti, ainakin mitä parisuhteeseen tulee".

        Nuoruus on naisen suurin valtti???? Koittakaa nyt hyvät ihmiset (sekä naiset että miehet) ymmärtää se asia, että KAIKKI vanhenee. Joka ihminen vanhenee. Kun tämän saatte sisäistettyä, niin sen vanhenemisenkin hyväksyy osana elämää. Jokaisessa elämän vaiheessa on puolensa, ne hyvät ja huonot ja vanhemmiten vielä sairaudet. Ei kukaan elä ikuisesti.

        Olet lapsi, leikit
        Olet nuori, käyt koulua
        Olet nuori aikuinen, seurustelet
        Olet aikuinen, teet lapsia
        Kasvatat lapsia
        Lapset aikuistuu ja muuttaa kotoa
        Saat lapsenlapsia
        Vanhempasi kuolee
        Lapsesi ja lapsesi on jo keski-ikäisiä/aikuisia
        Lopuksi tajuat, että sinä olet seuraava vanhempiesi jälkeen

        Jos jäät miettimäään noita, etkä elä omaa elämääsi, vaan murehdit menneitä, tulevia, niin olisi aika oikeasti muuttaa asennoitumistaan. Vai haluatko olla lopunelämääsi katkera ja kitkerä valittaja, jolle mikään ei ole hyvä?

        En tuota paremmin osaa kirjoittaa, mutta ehkkä joku ymmärtää mitä tarkoitan


    • lemppatidj

      Sille ei voi mitään,naiset ovat kovia vihaamaan,tekevät eniten vahinkoa itselleen,mikä on niille täysin oikein!

    • Esimerkiksinäin

      Harmi, että miehelläsi on edelleen noin voimakas ote sinusta ja hän edelleen määrittelee kuka olet ja mitä teet tai tunnet.

      Olisiko aika aloittaa elämään jo omannäköistä elämää? Sen päätät sinä. Kaikki viha ja katkeruus tai kostonhimo kumpuavat omista ajatuksistasi, joten ajatusmallin muuttaminen auttaa. Voisitko ajatella eksäsi olevan niin merkityksetön, ettei hänellä ole enää valtaa vaikuttaa ajatuksiisi?

      Kostamalla saat varmasti hetken helpotuksen mutta harvoin siitä, mitään kestävämpää tyydytystä saa. Toki jos haluat olla samanlainen kusipää kuin miehesi niin silloin ei muuta kuin otat mallia hänen toiminnastaan ja voitte kilpailla, kumpi osaa olla inhottavampi; tästäkin joku nauttii.

    • sitäsaamitätil

      Iloksi se lopulta muuttuu, minä olen kuullut ex:tä et tappelee sen niin ihanan kakkosen kanssa,asuvat nyt yhdessä.

    • kauaspilvetkarkaa

      vittuako sitä menneitä murehtimaan.elämä eessä.polta kuukka savut ja veä päälle pari siiderii nii alkaa eksäs muisto kivasti haaleta.naurat sille vielä.

    • vegeevv

      alkuperäinen kirjoittaja.
      Voitko ottaa yhteyttä minuun. Olen 42v. mies joka on juuri kokenut saman tilanteen kuin sinä.
      Äärimmäisen raju pettäminen naiseni puolelta selvisi minulle vasta ja nyt olen sivuraiteilla. haluaisin kysellä neuvoja kuinka pääsen tästä yli.
      Laita postia.
      [email protected]

    • Persessijuoiyty
    • 29999

      Omalla kohdallani kävi niin, että ajan myötä suhtautuminen muuttui. En ole enää samalla tavalla vihainen, vaan enemmänkin välinpitämätön. En edelleenkään pidä eksästäni yhtään enempää kuin ennenkään, mutta en tunne enää tarvetta ajatella häntä. Älä yritäkään nyt vielä päästä vihastasi eroon, mutta ehkä se vuosien myötä kuitenkin vähenee tai ainakin muuttaa muotoaan, kun elämään tulee muita asioita.
      Tiedän, miltä tuntuu kun elämästä on mennyt vuosia hukkaan, mutta varmaan olet oppinut kokemuksistasi jotain ja niistä voi olla jonkinlaista hyötyäkin tulevaisuudessa.

    • mies44japuol

      Minut jätti vaimo, syytä en tiedä. En katkeroitunut siitä että jätti ja lähti, mutta katkeroiduin siitä että väheksyi isyyttäni ja rajoitti tapaamisia lapseeni. Vaati vielä tuloihini nähden huomattavia elatusmaksuja vaikka palkkatulomme ovat melkein samat. Vuosia kestänyt tapaamisoikeusriita, siinä en antanut enkä anna periksi vaikka henki menisi. Jättämiseen olen ajatellut, että ei minun kanssa ole pakko olla jos ei halua, vapaa maailma. Tietty olisi voinut yrittää ratkaista niitä ongelmia mitkä vaivasi, ne jäi nyt ikuisiksi mysteereiksi. Aloittajalle sanoisin, että kannattaa hakeutua terepeutille keskustelemaan. On myös eroryhmiä jotka on oikeasti toimivia, antaa keinoja käsitellä asiaa. Toinen vaihtoehto on kirjoitella tänne 20 vuoden päästä, että ottaa pattiin vieläkin..

    • elämäjatkuukunnes

      Olen oppinut että ihmisiin ei ole luottaminen. 100% ei voi luottaa kehenkään. Kova lapsuus on opettanut että kehenkään ihmiseen ei voi luottaa. Kun olin 5v niin eräs hoitaja kuristi ja piti päätäni lavuorin vedessä, jossa tunne että hukun. Joku toinen on lyöny jne. Jollain tasolla jokainen ihminen on "pikkaisen" sekaisin. Aitoja ihmisiä on harvassa, moni esittää jotain muuta kun mitä todellisuudessa on, kenenkään ajatuksia ei voi lukea, mutta ihmisen käytös jo kertoo onko teeskentelijä vai ei ja ihmisiä oppii lukemaan kun pitää silmät ja mielen avoinna. Teeskenetelijöistä kannattaa pysyä kaukana.

      Elämä jatkuu myös eron jälkeen, ota entisestä opiksi ja nyt osaat varautua seuraavaan pettymykseen, silloin se ei myöskään kovin satu kun tiedät että seuraavakin hyvä päättyy, senkin jälkeen elämä jatkuu ja seuraava hyvä tulee ja päättyy jne.. Kunnes elämä päättyy.

      Mieli kovettuu, mutta sydän ei ikinä..

      • Pehmeäkovis

        Miten mielen voi pitää avoinna jos kovettaa sen?


      • VOISAATANASENTÄÄN

        Noilla "eväillä" sinua ei kukaan huoli ja olet kitkerää seuraa lähimmäisillesi. Tuo kaikki heijastuu sinusta toisille ihmisille, joko sanoina tai eleinä. Se on varma. Tuo katkeruus varmaan syö sinua paljon, vaikka muuta väittäisit. Huhhuh.. Minusta sinulla olisi nyt suuri itsetutkiskelun paikka ja voit aloittaa sen myöntämällä itsellesi, kuinka väärässä oletkaan


      • Mahdoton.mies
        VOISAATANASENTÄÄN kirjoitti:

        Noilla "eväillä" sinua ei kukaan huoli ja olet kitkerää seuraa lähimmäisillesi. Tuo kaikki heijastuu sinusta toisille ihmisille, joko sanoina tai eleinä. Se on varma. Tuo katkeruus varmaan syö sinua paljon, vaikka muuta väittäisit. Huhhuh.. Minusta sinulla olisi nyt suuri itsetutkiskelun paikka ja voit aloittaa sen myöntämällä itsellesi, kuinka väärässä oletkaan

        Ihanaa lukea noin positiivisen ja syyttelemättömän ihmisen kannustavaa tekstiä!


      • VOISAATANASENTÄÄN
        Mahdoton.mies kirjoitti:

        Ihanaa lukea noin positiivisen ja syyttelemättömän ihmisen kannustavaa tekstiä!

        Ymmärrän vihjeen.. Mutta jos ihminen on erostaan (kaksi vuotta) vielä noin katkera, niin kaikki ei ole kunnossa. Itse olen kuunnellut ja kas kummaan NAISE N vuodatusta kolme vuotta erostaan, josta oli aikaa melkein viisi vuotta. Se katkeruus, haukkuminen, ivaaminen, kaikki taivaan ja maan väliltä, ex-miestä kohtaan oli puuduttavaa kuunneltavaa, joka päivä, joka ikinen päivä. Se näkyi siitä muijasta naamasta, eleistä, ilmeistä, äänen sävystä. Se teki siitä ruman ämmän. Loppupeleissä selvisi, mistä oli kyse. Rahasta, ja kun loppui se leveä elämä. RAHA. Mutta se, miten haukkui ex-miestään ja hänen uutta puolisoaan, niin semmoista paskaa ei jaksa kauaa kuunnella, minä ja moni muu kuunteli liian pitkään.


    • itkuvirsikurssille

      Miksi tukahduttaa tunteitasi? Sinä tunnet vihaa, joten vihaa. Suomalainen tunteidentukahduttamisperiaate ei toimi muutenkaan. Et ilmeisesti kuitenkaan ole lihakirveen kanssa menossa eksäsi luokse, joten pystyt vihaasi kanavoimaan muutoinkin. Kirjoita vaikka hänelle kirje, jossa sanot kaiken ihan juuri niinkuin tunnet. Älä oikeasti kuitenkaan lähetä sitä kirjettä, vaan esim. polta kirje. On mahdollista, että kun kulutat vihaasi (vaikkapa kirjoittamalla) niin se kuluu ja vähenee. Pari vuottakin on vielä lyhyt aika kriisille, joten tuskin sinusta vääjäämättä noita-akka kehittyy. Tee itsellesi vaikka viha-aikataulu. Laita johonkin väliin itsellesi aikaa, jolloin vain olet täynnä vihaa. Kirjoita, huuda tuuleen, hakkaa nyrkkeilysäkkiä tms, ja kuvittele siihen tilalle eksäsi. Sitten voitkin vastapainona tehdä muulla ajalla jotain oikeasti hyvää ja nautinnollista, kun aggressiot on purettu tukahduttamisen sijaan.

    • Aboriginaali

      Asuuko teilläkin pirttihirmu?
      Me naiset olemme omaksuneet, ettei naisella ole valtaa. Se on julistettu tosiasiaksi. Psykologi Hannele Törrösen mielestä totuus on päinvastainen: nainen käyttää valtaa joka päivä. Naisen valta on kuitenkin piilotettu. Useimmiten me naiset emme edes huomaa, millä tavalla käytämme valtaa.

      Nainen näkee itsensä huonommin kohdeltuna kuin onkaan ja alkaa uhriutua kotona ja parisuhteessa. Uhriksi itsensä tunteva nainen on sokea omalle vallalleen. Hän kompensoi tunnetta vallan puutteesta käskien, jahdaten, mielivaltaisia sääntöjä luoden ja läheisten reviireille tunkeutuen. Lopputulos ei ole tunne tasa-arvosta, vaan vallankäyttö kääntyy naista vastaan. Kotona naisesta tulee määräilijä, joka lopulta saa ongelmien syyt niskoilleen, koska on perheenjäsenten mielestä rasittava pirttihirmu. - Itsepetos näivettää. Se alentaa naista. Naisesta tulee helposti katkera. Hän ei näe omaa vallankäyttöään kritisoitavana, vaan syyllistää muita, yleensä miestään. Törrösen mielestä keski-ikä on viimeinen tilaisuus alkaa tutkia omia vallankäytön mekanismejaan. Toiset huomaavat omat virheensä ja voivat parantaa ihmissuhteitaan, toiset uhriutuvat loppuelämäksi. - Mikään ei ole surullisempaa kuin katkeroitunut vanha ihminen, joka aina näkee syyn itsensä ulkopuolella.

      Usein naisen vallankäyttö on verhoiltu kodin sääntöihin. Vaikka kodin pitäisi olla perheen yhteinen paikka, nainen katsoo oikeudekseen määrittää yhteiset standardit. Perhe-elämän sääntöjen oheen ilmestyy kummallisia pakkomielteitä, joita muiden pitäisi noudattaa. - Minä vaadin aikoinaan, että siivouspäivän on oltava perjantai, vaikka meidän perheessä on neljä muuta jäsentä, joilla on omat mielipiteensä asiasta. Kun standardit on luotu, nainen valvoo niiden toteutumista. Niistä on pidettävä kiinni, olivat ne kuinka idioottimaisia tahansa. - Nainen on kuin tarkastaja, joka kulkee perässä ja arvioi, miten kotityöt on suoritettu. Jos tulos ei miellytä, nainen ilmoittaa, kuinka kelvoton mies tai lapset ovat.

      Pahimmaksi vallankäyttö äityy, kun perhe-elämässä tapahtuu muutos, josta nainen katsoo tietävänsä enemmän kuin mies. Törrönen kertoo tuttavastaan, joka tuli ensimmäistä kertaa isäksi. Miehen vaimo puhui vuoden ajan vain siitä, kuinka huono mies oli. - Mies kysyi minulta, tekikö ylipäänsä mitään oikein. Mies on naisen oma projekti Kodin sääntöjen lisäksi nainen laatisi myös parisuhteen säännöt.

      Naisella on tapana ilmoittautua parisuhteessa asiantuntijaksi. Nainenhan ""tietää"", että koska miehellä ei ole tunneälyä, mies ei ymmärrä, miten parisuhteessa kuuluu olla. - ""Tietäminen"" johtaa siihen, ettei nainen kunnioita jokaiselle kuuluvaa omaa reviiriä, vaan menee kevyesti rajan yli ja ahdistelee. Moni nainen suhtautuu mieheen kuin projektiin - materiaaliin, joka koulitaan sopivaksi. Kuinka moni nainen onkaan ystävättärilleen vannonut: ""Kyllä minä sen muutan""! Suvereenisti nainen puuttuu miehen henkilökohtaisiin asioihin, arvostelee tämän makua ja jopa vaatettaa miestä mieleisekseen. Naisen viha syttyy, kun mies ei kouliinnukaan suunnitellussa tahdissa. Silloin tavataan naisporukassa, terapoidaan itseä ja toisia eli haukutaan miehiä. - On elämäntilanteita - kuten äidiksi tuleminen tai vaihdevuodet - joissa naisten keskustelut ovat tärkeitä. Mutta yleensä puheet miehistä vain vahvistavat naisten omaa patologiaa. Porukassa miesviha saa entistä absurdimpia muotoja.

      pirttihirmu?, 21.10.2005
      -------------------------------

    • Terapiaanvaan

      En voi kuin ihmetellä, miten huono itsetuntemus ja ihmistuntemus monilla naisilla on, että valitsevat itselleen miehen, joka on "paska". Katsotaanko sitä miestä seurusteluvaiheessa vaaleanpunaisten silmälasien läpi? Rakkausiskelmien ja rakkauselokuvien pesemä pää? Onnistuisikohan järjestetyt avioliitot paremmin? Vai pitäisikö kasvaa aikuiseksi naiseksi?

      Kyllä "paskasta" eroon päästyään kannattaa olla iloinen että totuus valkeni ja tehdä itselleen syväanalyysi, että mikä meni omissa aivoissa pieleen, että tuli valittua näin, ettei tule uudestaan tehtyä samaa virhettä.

      Sitä mietin myös, että on paljon naisia, jotka ovat tehneet lapsenkin miehen kanssa ja sitten eron jälkeen ei olla puheväleissäkään. Kuitenkin siinä lapsessa on paljon miehen piirteitä ja perittyjä ominaisuuksia, joten kyllä entisten puolisojen pitäisi pystyä jotenkin pääsemään selville vesille, koska lapsihan ei voi tajuta, miksi äiti vihaa isää, tai päinvastoin.

    • Terapiaanvaan

      Niin, ja Erofaijaltakin kysyisin, että mikä hämärsi sinun silmäsi kun menit niin pitkälle raivohullun naisen kanssa, että ihan lapsen teit hänen kanssaan. Jostain syystä en tunne myötätuntoa: ei kai sinua naimisiin pakotettu? Oliko naisella isot tissit vai mikä vei arvostelukykysi?

    • Erx68

      Syitä eroon on niin paljon, osa hyviä, osa huonoja. Joskus sinä olet syypää eroon, joskus toinen tai sitten kummatkin, syyllä ei loppupelissä ole väliä.
      Eron tapahduttua, mielestäni tärkeintä on omien ajatusten ja tunteiden käsittely, paranna itsesi ilman hömppälahkoja tms. Anna anteeksi itsellesi (ole rehellinen), ja etenkin toiselle.
      Viha toista kohtaan kertoo, ettet ole käsitellyt eroasi, eli et todellakaan ole valmis rakentamaan elämääsi eteenpäin.
      Itse eron jälkeen kävin aika pohjilla, suunnittelin erilaisia kostoja exälle ja hänen uudelle puolisolleen jne.
      Kuitenkin rankan peiliinkatsomisen jälkeen, tajusin olevani oman itseni herra.
      Minä itse teen elämästäni mitä haluan:)

    • meritsanzi

      Hei itsekin eronneena, no siitä on nyt 10v oli rankkaa, olin kaikkea tuota mitä sinäkin, menin eroryhmään puolen vuoden päästä erosta, pidin sitä hyvänä juttuna. Sinun vikahan se ei ole mitä toinen tekee. Emme ole täällä ketään varten vaan itseä varten. Kirjoita päiväkirjaan kaikki mitä kaikkea koet nyt, pura kaikki vihan tunteet paperille, kirjoita sille ex:lle kirje (älä lähetä. Mutta tiedän että sinä selviät, SINÄ SELVIÄT. Purkaa tunteet hyvälle ystävälle, kaverille. Me kaikki ollaan selvitty.

    • kopsut

      nyt otat asian sillä lailla että menet puotiin,ja ryyppäät alkuun viikon,ja sen jälkeen toisen viikon niin siitä se lähtee.kohta unohdat exxäsi ,alat oikein ilolinnuksi,toisten huviksi.

    • kiitollisuutta

      Hei , Nainen 42 v !
      Pääset eroon vihasta , kunhan ymmärrät että tunteesi vahingoittavat vain SINUA itseäsi !
      " Suuttumukseen takertuminen on kuin ottaisi kuuman hiilen käteensä aikeenaan heittää sillä jotakuta ; sinnä polttaa vain itsensä . " - Buddha-

      Jotain hyvää - ihan varmasti - tässä ex- miehessäsi on ja on ollut. Ethän muuten olisi häneen niin kiintynyt . Todellakin olet edelleen kiintynyt häneen , vaikka väität vain vihaavasi häntä . Viha ja Rakkaus ne ovat kuin kaksoset, eivät ihan identtiset , mutta tunteina hyvin lähellä toisiaan.
      Anna itsellesi sekä ex-miehellesi anteeksi. Muistele kiitollisuudella suhteenne onnenhetkiä . Elä elämääsi eteenpäin ; mennyttä hetkeä et takaisin saa.
      Kaikkea hyvää Sinulle.

    • oleeol

      On ihan lööperiä, että aina voisi ja pitäisi antaa anteeksi. Joskus se puoliso on tehnyt sellaista, ettet ikinä etkä koskaan voi antaa anteeksi. Itse en ole ex-puolisolleni antanut anteeksi 19 vuoteen enkä anna. Silti vihakin hälvenee ajan kanssa... olen ollut tekemisissä hänen kanssaan vain lapsen asioissa ja mahdollisimman vähän. Jossain vaiheessa, puhutaan ehkä 4-5 vuodesta toisesta ei välitä enää yhtään. Välinpitämättömyys on rakkauden vastakohta. Kyllä se siitä.

      • tahto

        Kyllä vaan aina voi antaa anteeksi, muille sekä itsellekin.

        "Anteeksi antaminen on tahtotoimintaa. Aivan kuin pystymme tahdollamme jatkamaan vihanpitoa, pystymme myös päättämään, annammeko anteeksi vai emme. "


      • tahto

        Lisäänpä vielä nämä lainaukset:
        "– Anteeksi antaminen ei merkitse, että hyväksyisi väärän toiminnan, eikä se myöskään tarkoita, että unohtaisi asian, päinvastoin se tuntuu parantavan muistia.

        Anteeksianto auttaa eniten anteeksi antajaa. Aito anteeksianto johtaa aina muutokseen – ja yleensä myönteiseen suuntaan."


    • gdsfdsrasfgen

      päiväkännit jatkuu yleensä yöhön.


      Muut vihanongelmat voinee hoitaa LSD:llä. Tai tilapäisesti Oopiumilla.

      En itse kokeillut kuin ensimmäistä. tiedoksi:

    • gethigh

      Kannattaa alkaa polttamaan pilveä, sillä pääsee katkeruudesta ja vihantunteista eroon. Sitä voi olla kyllä aika vaikea säännöstellä, varsinkin jos on addikti ja tuntuu
      et kaikki ahdistaa. Kun hae muutaman gramman niin polta sitä putkeen niin kauan kun on ja olen ihan pihalla

    • cobrettimario

      perskänni ja turpaan uutta miestä. se ainakin tulee olemaan oma pieni helpotukseni tähän tilanteeseen. Ikinä en naistani pettänyt ja olin muutoinkin niin hyvä mies kuin vain oli mahdollista.
      kaverille annan samaa tuskaa takaisin potenssiin 2, kuin mitä hän on minulle tämän syksyn aikana tuottanut.
      mies on jossain piilossa mutta löytyyhän se jossain vaiheessa.
      parempi tieten jos naiseni tajuaisi rakkauteni syvyyden ja tulisi takaisin. Sitä toivon.

    • Aquf

      ISÄNI JÄTTI ÄITINI JA AINOAN LAPSENSA -87.AMPUI SITTEN KARHUKOIRANSA,KUN UUSI NAINEN NIIN VAATI.NYT DEMENTOITUNUT,EI TULE JOULUKORTTIA,EIKÄ SYNTYMÄPÄIVÄKORTTIA...AKKA VIE PERINNÖT...OMAKOTITALOT,KESÄMÖKIN...KAIKKI. OLE TÄSSÄ SITTEN ONNELLINEN JA POSITIIVINEN ?

    • Deitsienkelih

      Heti uutta seuralaista kehiin. SIllä se lähtee millä tulikin. Täältä on hyvä aloittaa, laadukasta seuraa löytyy helposti ja päivät täyttyvät treffeistä ja vanhat idiootit unohtuvat. Kokeile, olen monta kaveria auttanut yli vanhoista suhteista kehottamalla hakemaan vaan uutta seuraa.

      http://1i.fi/treffeisulle

    • Asioilleoikeatnimet

      Juolahti ihan muista aiheista: jos vihaa, niin ei ole lakannut rakastamasta. Koska rakkauden vastakohta ei ole viha vaan välinpitämättömyys. Aloittajan(kin) kannattaisi etsiä vihaamiselleen rakentavampia purkautumismuotoja. Jospa se oikea aito ihmisistä välittäminen astuisi kuvaan mukaan vielä tässä elämässä.

    • kaikestaselviää

      Lopulta huomaa et on päässyt vihasta eroon kun alkaa naurattamaan koko touhu mitä erossa tapahtu.
      Itse olen tämän huomannut ja en ole katkera enää.

    • beethooven

      Kaikenlaista tapausta kyllä riittää nykyään. Parempi kuitenkin erota ja mieluummin sitten vaikka ajoissa kun ruveta vuosikymmeniä kitumaan jossain ihme kulissi avioliitossa lopun ikäänsä. Koira ilman muuta on ukkomiehelle tärkeämpi kuin joku umpimielinen kälkättäjä ja turhan kyttääjä joka käänteessä.

    • Anonyymi

      Kai tiedät, että huorittelusta voi saada sakkotuomion ja syytteen kunnianloukkauksesta?

      Viha tuntematonta ihmistä kohtaan ei ole syy tuollaiseen vihaan. Olet pettynyt exäsi toimintaan, mutta muista että myös miehesi toimi väärin sinua kohtaan.

      Mistä tiedät onko nämä kolme lasta oikeasti tämän naisen lapsia?

      Mistä tiedät hoitaako tämä nainen siskonsa lapsia, kun hänellä ei ole omia.

      Mistä tiedät onko tämä nainen oikeasti naimisissa?

      Ei välttämättä ole se on vaan sinun ennakkoluulosi tätä naista kohtaa jota päässäsi katkeruuksissasi kuvittelet.

      Lopuksi mitä tiedät tästä naisesta vai tiedätkö mitään?
      Eihän tällä naisella ole mitään lapsia tai edes seutustelukumppania. Mistä keksit nuo valheet?

      Lopuksi sanon kannattaa ajatella ennenkuin suutuspäissään kirjoittaa valheita toisesta nettiin.

      Ne valheet tulevat ilmi ennemmin tai myöhemmin ja silloin voivat kääntyä sinua itseäsi vastaan.

      En halua sinulle mitään pahaa. Haluan, että opit ajattelemaan ennen kuin suutuspäissäsi kirjoitat valheita muista kateuttasi.

    • Anonyymi

      Voi. Katsele myötätuntoisesti etäältä itseäsi ja häntä. Hän joutuu kestämään koko ikänsä sen asian kanssa, mitä teki sinulle ja lapsillenne. Elämä on yleensä lahjomaton. Sitä saa, mitä tilaa, jos ei tässä elämässä niin lopulta siirtyessä rajan taakse. Se on vakava paikka. Voit alkaa nähdä asiat toisin. Voit alkaa puhua itsellesi toivoa ja parempaa elämää. Siunata miestäsi ja rukoilla hänen puolestaan. Pyydä apua Jumalalta Jeesuksen nimessä. Pyydä anteeksi katkeruutta ja vihaa sekä sitä, että Hän vapauttaa sinut vihasta. Ala nähdä hyvääympärilläsi ja elämäsi muuttuu.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      58
      2352
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1980
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      176
      1782
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1747
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1651
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1629
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1534
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe