Näkökulmia sitoutumisesta avoimessa suhteessa?

näinkö-on

Minulle ehdotettiin avointa suhdetta. En osannut sanoa mitään ja yritän perehtyä aiheeseen. Aluksi ajatus tuntui minusta jopa jännältä, mutta nyt se ahdistaa: mitä enemmän luen avoilijoiden juttuja, sitä enemmän haluan ettei minua koskaan osallisteta niihin touhuihin.

Mikä eniten haittaa on, että tuntuu, että avoilijoilla menee vapaaehtoinen sitoutuminen ja vastuunotto usein pahasti sekaisin kontrollin kanssa. Musta ne on kaksi eri asiaa, onko teistä, avoilijat? Miten teillä keskustellaan tästä? Miten te ajattelette?

Sitoutuminen on musta sitä, että itse haluaa toimia niin, että toisella on hyvä. Eli otetaan vastuu myös omien toimien vaikutuksesta toiseen. Tietty joissain rajoissa: jos homma alkaa itselle vahingolliseksi, pitää siitä luopua. Vähän niin kuin lemmikin omistaminen: koira lenkitetään sateessakin vaikka mieluummin olisi sisällä, koska se on oma koira, mutta jos sille tulee pahasti allergiseksi, pitää sille etsiä uusi koti. Kahden aikuisen suhteessa pitää musta molempien haluta sitoutua vapaaehtoisesti ja molemmilla pitää olla fiilis että siitä tulee enemmän hyvää. Se luottamus mikä avoimissa suhteissa minusta rikotaan on luottamus siihen, että toinen on sitoutunut, ei niinkään luottamus siihen, että toinen puhuu totta tai että toinen ei pitäisi minusta. Ja luottamus sitoutumiseen on minusta olennaisempi kuin luottamus vaikka rehellisyyteen!

Kontrolli taas on sitä, että toinen asettaa ehtoja ja sääntöjä, vaikka että ei saa halata kaveria tai harrastaa sen kanssa seksiä tai pitää viedä roskat joka päivä että suhde jatkuu. Ja tuntuu että avoimissa suhteissa suljetut ajatellaan kokonaan tän kautta: toinen kontrolloi, tulee oman päätäntävallan reviirille, en suostu, haluan siitä vapaaksi. Samalla kuitenkin siiretään vastuu ulkopuolisista suhteista ja omasta toiminnasta toiselle ja lopetetaan yhteinen ajattelu, kun asetutaan toista vastaan.

Meillä toinen sanoi että pystyy kyllä suljettuun suhteeseen mutta tuntuu, että hän ajattelee sitä silti kontrollina ja rajoitteena eikä vapaaehtoisena sitoutumisena. Sanoo muun muassa että useimmat kieltää ulkopuoliset suhteet ja että se on normaalia, mutta en mä olisi niitä kieltämässä! Sen sijaan toivon, että tässä huomioitais se, että ajatus aiheuttaa itselle niin hirveitä riittämättämyyden ja kelpaamattomuuden tunteita, etten itseni takia halua ottaa niitä jatkuvaksi osaksi arkea. Itseä taas ahdistaa ihan valtavasti se, etten voi luottaa siihen että omat negatiiviset tunteet ja pelot laskettais kokonaisuuteen ja pyrittäis siihen, että tämä on molemmille hyvä (= sitoutuminen).

Onko siis ainoa vaihtoehto lähteä kokonaan, kun oikeasti ajatellaan niin eri tavalla? Nykytilanne on sietämätön, näen painajaisia että odotan toista ja hän vastaa viestillä tulevansa kun on lopettanut seksin muualla. Pystyttekö te avoilijat saamaan kiinni ajatuksesta? Mitä ajattelette sitoutumisen ja kontrollin eroista? Miten huomioitte toisen huonon olon, vai onko se vain välttämätön osa arkea? Ajatteletteko olevanne sitoutuneita? Uusia näkökulmia?

3

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lihakauppaa

      Avoimen suhteen kannattajat ovat supernuukia rahojensa kanssa! Sinne tänne huoraamaan hypätessä yritetään lässyttää " avoimesta suhteesta". Nuo huoraajat olisivat paljon rehellisemmällä pohjalla jos suostuisivat maksamaan € haluamistaan palveluista! Sitä varten on omat ammattikuntansa.

      Huoraajille se on vain lihakauppaa ja halpaa sellaista. Ehdottaa rautalangasta vääntämällä siitä " suhdetta" huorattavalle osapuolelle, on sikamaisen typerää.
      Se uppoaa vain henkisesti köyhiin ja todella yksinkertaisiin osapuoliin.

      Ilmeisesti sellaisia ihmisiä valitettavasti on :( joten kertomasi esimerkin henkilö tulee löytämään haluamansa ilmaisen huoran.

    • sitoutumisesta

      Parasta avoimessa on se, että kumpikaan ei joudu sietämään toisen pihtaamista. Kumpikin on sitoutunut vain toisen huomioonottamiseen ja vapauteen.

      • Köydetön

        Ja tuohon ihmiset menee. Aina on yksilöitä joille on niin helppo syöttää pajunköyttä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2099
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      204
      1791
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1699
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      273
      1045
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe