Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Letkulämmitin "Made in Me"

Ajatushautomo24H

Lukekaa ensin ja tyrmätkää,ylistäkää tai kommentoikaa ja mieluusti ihmiset jotka ymmärtääkin lukemaansa asiasta jotain,kiitos.
Jos alavesiletkuun(no joku voi asentaa toki ylävesiletkuunkin tai lämppärin letkuun) laittaisi ulkopuolelle sen vesiletkun ympärille semmoisen irtonaisena myytävän 230v ja 250w(on niitä toki muitakin w)taipuisan ja kumipintaisen ulkonäöltään kuin vastusarkin joka ..no A5 kooltaan&muodoltaan suurinpiirtein ja kiepauttaisi sen suoraan tai vaikka isompaan halkaistuun kumiletkunpalaan kiinnitettynä(riippuu miten kuumaksi tuo ulkopinta kun lämmitettävää"kuormitusta") ja metallinippusiteillä tms tuon alavesiletkun ympärille niin miten se toimisi verrattuna samaan kohtaan katkaistun alavesiletkun ja siihen asennettuun viralliseen letkulämmittimeen nähden?
Nestehän ei sen kummemmin kierrä kummallakaan systeemillä koska termostaatti kiinni ja etenee johtumalla tuo lämpö mitä etenee.

Eikö letkua ulkopuoleltakin lämmittämällä se sama idea toteudu?
Olisi vaan helppo/nopea,ei tarviisi katkoa letkua ja nuo levymäiset taipuisat CE hyväksytyt ja hyvin ohuet(kuin kumikangas jossa mahd tarrapintakin)kuumenee äkisti,töpseli 1-2 m johto valmiina sekä helppo kääriä putken ympärille,hintakaan päätä huimaa Ebaysta.

Toki kunnon lohkolämmitintä voita kuin webasto,niitä kunnon lohkareita vaan ei enää saa uutukaisiin kiinni,webasto tyyris ja säteilylämmitin huono vitsi.
Voisihan tätä käyttää vaikka tuon säteilylämmittimen kera jossa toinen lämmittelee synteettistä öljyä harakoita ja toinen vesiletkua=)
Siis noita irtolämmitinelementtejä tarkoitettukin käyttää vesiputkien jäätymisien ehkäisyys,koneiden kylkiin,vaihteistoon kiinni/perään tai vaikka eläinten vesikuppien lämmitykseen ym ym valmistajankin suosituksesta,ymmärtänette mitä tarkoitan kysymykselläni ja valtavan älykkäällä maalaisneroudellani.

22

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maalaisÄlykkyys

      Jatka vaan kehittelyä ja miettimistä, pikku viilausta ehkä tarvitaan.

    • RMB

      Niin, onhan se yksi mahdollisuus lämmittää toki tuokin tapa. Liekkö sitten laillinen? Tuskinpa, mutta itse kuitenkin vastaa työstään. Alavesiletku paras paikka on, sillä lämmityslaitteen ohueen letkuun asennettu vaatii kertovesipumpun.
      Minulla on omakotitalon vesimittarin ympärillä metri verran taivutusta kestävää vastuskaapelia varmuuden vuoksi, joka lämpenee noin 50°C. Kaapelin päässä on 220V pistoke ja se rasiassa. Sitäkin voi soveltaa moottorilämmittimeksi kun kierrättää alavesiletkun ympäri.
      Ei säteilylämmitin mikään huono keksintö ole. Moottori tykkää siitä että saa hyvän voitelun heti. Öljyn jäykkyys se hyydyttää moottorin. Kabiini lämpenee kylläkin hitaammin, mutta kysymyksessä onkin moottorilämmitin. Joissakin autoissa on säteilylämmitin öljysuodattimen jalassa.Tämä "made in me" voi soveltaa myös siinä. Sillähän voisi lämmittää koko öljysuodattimen.

    • Ajatushautomo24H

      No mulla on tuo säteilylämmitin ns lämpöpakettina tuossa 2011 pakussa ja sisätilanlämmitin kuuluu siihen eli onhan se lämmin lähteä joo mutta lämpömittari ei nouse yhtään nopsemmin käytit säteilyä tai et ja auton alla tuulessa&tuiskussa öljypohjan lämmittely 1 sivulta on aika vitsi,kas mielestäni täys-synteettinen ei kaipaa pientä lämmönhehkua eikä taatusti siirry ylöpäin ellei vastusteho(nyt Defan 300w) sitä luokkaa että koko kylä himmenee kun meikä lyö töpselin seinään=)
      Pyörittäminen sen parempaa-huonompaa oli töpselissä vai ei tai olipa koko päivän/tunnin kaksi.
      Moottorilämmittimeksi ei mielestäni tuota voi sanoa,kynttilä ajaisi saman asian auton alla.
      Joo,tuo vastuskaapeli vähän sama asia..hmmm....
      Laillinen?
      No miksei se laillinen olisi ja syy siihen koska tuo on ulkokäyttöön,CE ja 230v kumikaapeli-pistoke ja loppupää sinne sisään "laminoituna".
      Sähköiskua ei tuosta saa jos kaapeli ehjä,toinen pää vesiletkun ympärillä ja tutkii miten kuumaksi se lämpenee kun vastaa johonkin ja laittaa tosiaan vaikka isomman halkaistun kumiletkun "tilkkeeksi"viilentämään jos tarvis tai kait sinne voi vaikka "kissanhiekkaa"laittaa väliin(neste tuossa versioissa ei pysy),taivas lie kattona ja lämmön voisi kait mitata infrapunamittarilla nätisti...
      Hyvä ettette heti tyrmänneet valtavaa neronleimausta=)

      • Ajatushautomo24H

        Kyllä,kokeilen semmoisella 11w/metri vastuskaapelilla ensin joka lämpenee max 65c ja kiepaisen metrin tuon alaletkun ympärille niin tiheään että tuo metri menee rinnankiertäen silleen kun sen isokätinen kötilö saa,siis äärettömän siististi=)
        Katsotaan miten se toimii ja lämmittääkö se yhtään ja jos,niin paljonko?
        Varmaan ulkolämpötilastakin kiinni tuo lopputulos mutta onpahan loppuelämä aikaa tehdä vaikka väitöskirja ja Tohtorin hattu..semmoinen valetohtori.
        Maksoi kympin metrin pätkä Ebaysta postikuluineen,Made in South Korea ja on 220v( -15v)sekä vesitiivistä ulkoilmankestävää silikonikaapelia ja töpseli valmiiksi valettu alkupäähän sekä tulppa toiseen päähän.
        Eipä tuossa korkealta putoa saati köyhdykkään ja pitää mielen virkeänä moinen värkkäys.
        Kerron jahka olen saanut tuon ja tarjennut asentaa niin saatte ne huimaavat loppupäätelmät kokeesta numero 1.


    • sdfghjkljhgf

      En halua pilata oivaltamisen ja keksimisen iloa, mutta realismi on joskus tarpeen. Letkun päälle tulevassa lämmittimessäsi on niin monta kerrosta kumia eristeenä ja pienet pinta-alat, ettei sillä voi lämmittää isoa rautamöykkyä kovilla pakkasilla, menee hukkaan vaivannäkösi. Ei mitään mahdollisuuksia toimia lohkolämmittimen korvikkeena.

      Kovalla pakkasella ei edes lohkoon asennettu uppolämmitin riitä 2 tunnin käytöllä, pitää olla pidempään jotta vaikuttaa käyntiinlähtöön, tuolla letkun päälle tulevalla ei ole mitään mahdollisuuksia, korkeintaan ja ehkä, sillä voisi hidastaa moottorin jäähtymistä, jos laittaisi ajosta tulleeseen autoon ja virrat päälle yön yli, lisäksi joku matto konepellin päälle?

      Ei ole iso homma katkaista letku ja laittaa väliin oikea letkulämmitin, se on suht tehokas, jos laittaa kiertovesipumpun lisäksi, myös niitä myydään autokäyttöön. Letkut mahdollisesti voi puristimilla painaa läjään, vettäkään ei tule ulos kuin pari desiä.

    • transiitmies

      paa notski auton alle kyllä lämpiää niin kuin vanha transiittin diesel

    • myötähäpeä

      "Made in Me"
      Noin voisi ilmaista jos kyse olisi vaikka ulosteesta tai vastasyntyneestä!
      Oliskohan hieman kehitettävää tuossa englanninkielisessä ilmaisussa tai jopa harkittava pidättäytymistä tuon tyyppisestä kikkailusta.

    • TervettäTouhua

      Jaaha,täällä on Englanninkielen opettajiakin pakupuolella....eipä sillä,täällä 24:ssa on kaikenpätevää ainakin omasta mielestään...
      Ehkäpä tuo aloittaja onkin ulostanut ideansa tai jopa synnyttänyt ainakin täällä ihan itse kun aloittaja.
      Koska nykyaikana vain kaikki uusi on hienoa,hän on oivasti keksinyt uuden sanonnan kuin Nykäsen Matti jos moni muukin Andyn kera,silti ymmärsit näköjään tarkoituksen.

      Täytyy sanoa että idea sinänsä on hyvä ja testaamisen arvoinen.

      Koska itse idean tarkoitus oli helppo,halpa ja jopa hyödyntävä,voinemme unohtaa n letkulämmittimet,webastot sun muut originaalit vaihtoehdot,siis lukekaa ja ymmärtäkää lukemaanne ennenkuin möläytätte kuten toivomus oli.
      Ylimääräiset kiertovesipumput jos muut on ihan pois itse asiasta.
      Oikeita lohkolämmittimiä ei uusiin autoihin saa valitettavasti asennettua,poikkeuksia on,mutta yleensä näin ja mitä pahaa on jos joku haluaa maalaisjärjen ideoitaan testata,häh?
      Rautamötikkää tässä ideassa ei tarkoituskaan lämmittää,nestettä jonkinverran etukäteen kyllä.
      Kiertovesipumpun asentaminen jos termostaatti on kiinni,eihän se kierrä ellei niin tehokas letkulämmitin että neste lämpiää termostaatin aukeamislämpöön!
      Letkun päälle tulevassa lämmittimessä monta kumikerrosta?
      Riippuu montako hän laittaa,miten tehokas vastus tai sen max lämpötila ja jos laittaa suoraan alavesiletkun päälle ei se nyt kovin paksu kerros ole minusta.
      Kehittele vain ideaasi ja kerro kokemuksesi.
      Kerrankin jotain erilaista,kuin Mobilistia lukisi.

      • vaiETTÄmaalaisjärjenIDEA

        Olet ihan hukassa. Lämmityskaapelissa on kumi/muovi, sitten lisäksi letkun kerrokset, älytöntä kuvitella ohuen vastuslangan lämmittävän nestettä sen läpi, kaiken huipuksi vielä ilman, että "rautamötikkä" imee ja luovuttaa tuota lämpöä ulkoilmaan.

        Millä luulet Eberin/Webaston kierrättävän lämmitettyä vettä? Kyllä niissä on myös sisäänrakennettu kiertovesipumppu ja laite kokonaisuudessa on asennettu letkujen väliin, paketti on vaan sen verran iso, että letkua joudutaan yleensä jatkamaan, jotta saadaan sopiva sijoituspaikka.


    • MadeInVesi

      Jos täällä kerran viisastellaan ja ollaan vain virallisten huollon asentamien varusteiden kannalla niin aja lämpimään Hki-Vantaa parkkiin jätä koko Suomi talveksi ja lennähdä Etelän lämpöön palataksesi kevään vaihtuessa kesäksi.
      Ei tarvi mitään muuta kuin asennat itsesi lentokoneen penkkiin ja annat näitten lämmitellä kosliaan nuotiolla,uraanilla tai vaikka sähkölämmitteisellä lohkolla niin saavat päteä.

    • TVräjähtää

      Antaa kaverin kokeilla ja tutkia,mitä se keneltäkään pois on eikä mitään eteen-taaksepäin menoa ole ellei kukaan tee muuta kuin moittii ja vinoilee.
      Minusta osoittaa aloitekykyä ja tervettä oma-aloitteisuutta jos kerran aikaa ja mielenkiintoa on värkätä.
      Helppoa on mennä auton kera huoltoon ja ostaa valmiina valmiiksi mietitty.
      Kaikilla ei älyä,intoa,paikkaa tai aikaakaan kehitellä,mutta joillain onneksi näköjään on.
      TV tölläämiseen kyllä on aikaa, katsomalla ei lopu nuo ohjelmat.

      • päinvastoin

        Kyse on juuri siitä, ettei ketjun aloittaneella ole halua kehitellä ideaa, vaan haluaa päästä helpolla, vähän enemmän miettimällä ja pienellä vaivannäöllä saa oikeita tuloksia aikaan.


    • CitanienTaistelu

      Viisas pääsee vähemmällä sanotaan ja eikö ensiksi kannata yrittää aina yksinkertaisemmasta ratkaisusta aloitella ettei käy lopuksi niin kuin monen muun keksinnön kanssa automaailmassakin että tehdään hieno ja äärettömän monimutkainen laite joka teoriassa toimii..mutta kun on aina rikki.
      Enpä luule aloittajan yrittävänkään "lämmittää rautamötikkää"ja miten se onnistuisikaan alavesiletkua lämmittämällä?

      Pitää meinaan olla melkoinen lämmitin jotta "rautamötikkä"rupeaa lämpiämään,eiköhän tässä tarkoitus vähän lämpötilaa nostaa nesteessä mikä siitä johtuu jonkinverran eteenpäin tuosta lämmityskohdasta.
      Niinkuin itse sanoi,paketti voi olla aika pitkä jos siinä itsessään pumppu.
      Läheskään joka autoon,kuten esim minun autooni, ei sovi yhtään muunneltuja sovelluksia ja tila on todella ahdas edes saada kädet sopimaan,häävisti jotenkin näkee kohdetta.

      Ei sinne viritellä mitään tehdasjutuista poikkeavaa kooltaan tai pidempiä letkuja lämmittimineen.

      Minäkin vähäsen ihmettelen miten se pumppu kierrättää sitä nestettä ellei termostaatti aukea,kertokaa?
      Mutta niin se on,ei tänne mitään aatoksia kannata kuule kirjoitella.
      Porukka ostaa valmista ja asennettuna,maksoi mitä maksoi tai jättää tyystin ostamatta ilman välimuotoa ja käynnistelee palmun alla paukkupakkasissa umpijäiset koneensa.

      Ikävä juttu,jatka kuitenkin kokeiluja koska ilman kokeiluja ei mitään synnykkään ja ellei lämmitysteho riitä koita tehokkaampia wattimääriltään olevia lämmitysvastuksia,kyllä tuosta jotain hyötyä on.

      • kysyväPääseeVähemmällä

        Joskus, tai hyvin usein kannattaa kuunnella muiden mielipiteitä ennen kokeiluja, joku konkari on voinut kokeille vastaavaa ja tietää paljon muutakin.

        Eikö tule mieleen, että termostaatti estää vesikierron jäähdyttäjään, ei kiertoa moottorissa.

        Jäähdyttäjän letkuihin on turha mitään lämmitintä laittaa ja miksi ketjun aloittaja edes siellä seisovaa vettä yrittää lämmittää, kun puolet siitäkin vähästä lämmöstä johtuu hyödyttömästi jäähdyttäjän suuntaan? Kiertovesipumppu laitetaan yleensä lämmityslaitteiston letkuihin ja yleensä sieltä löytyy kohta, josta voi siepata jollakin kulmalla jatkoksen.


    • TyöuraaHuollossa

      Perusversiot(=yleensä niitä normaaleja tavismalleja) letkulämmittimissä eivät sisällä mitään kiertopumppuja ja ne paremmat mallit jotka sisältävät ovat tietysti kalliimpia mutta myöskin paljon hankalampia asentaa huomattavasti isomman tilantarpeensa takia jonka vuoksi niitä ei niin vain laiteta läheskään kaikkiin moottoritiloihin pikkuhommalla tai isommallakaan hommalla koska tilaa ei ole.

      Lämpö juurikin siirtyy nesteen kautta johtumalla,hyvin tai huonosti,riippuu tapauksesta.

      Termostaatti estää nestekierron jäähdyttimen kautta ,aivan oikein,mutta liekö kokeilusta harmiakaan koska ylimääräinen lämpö jäähdyttäjän suuntaan kuin moottorin suuntaan on kaikki kotiin päin koska mikäli jäähdytysnestettä saa pikkasenkin lämpiämään on se kumminkin säteilylämmittimeen verrattuna tehokkaampaa touhua jossa kaikki öljypohjan lämmittelyt tai moottorin kylkeen kiinnitettynäkin on humpuukia jo lähtökohdiltaan.

      Nykyaikaisia öljyjä ei tarvi,järkeä tai hyödytä yrittää lämmitellä,eikä sitä rautamöykkyä siitä kylkeen asennetusta laatasta yhtään enempää hyötyä ole.
      Asian voi tarkistaa kädellä koneen kyljestä,lämpömittaristakin miten se nousee tai lähteekö paremmin käyntiin?

      • turhakokeilu

        Ei pidä tyytyä valmiiseen, jos lämmittimessä ei ole kiertopumppua, sellaisen voi asentaa erikseen. Webasto vien enemmän tilaa, sekin saadaan yleensä autoon mahtumaan pakoputkineen, letkuilla viedään sopivaan paikkaan.


      • EivätBonjaa
        turhakokeilu kirjoitti:

        Ei pidä tyytyä valmiiseen, jos lämmittimessä ei ole kiertopumppua, sellaisen voi asentaa erikseen. Webasto vien enemmän tilaa, sekin saadaan yleensä autoon mahtumaan pakoputkineen, letkuilla viedään sopivaan paikkaan.

        Hyvä,mutta kun aloittajan idea lähti helppoudesta ja halpuudesta niin miten webasto kalliina ja valmiina ratkaisuna kuuluu tähän?
        Sama juttu jos ruvetaan letkulämmitintä ja siihen eriilistä pumppua asentamaan moottoritilaan niin aikamoinen savotta voipi olla jos kovin ahdasta,ei helppo nakki eikä halpakaan eli lukekaa aloittajan toiveet että lukisitte ensin,miettisitte ja ymmärtäisitte mitä tässä on ideana.

        Onko idea hyvä,huono,täysin onneton vai kehiteltävissä ja miten mielestänne?
        Sitä tässä lie haetaan eikä vastauksena valmiita asennuspaketteja jotka on jo keksitty ja saa rahalla asennettuna kaupasta.

        Taatusti tuota ideaa on joku muukin tutkinut,monikin,mutta millä tavoin se on jalostunut vai onko millään tavoin?


      • halpakinvielä
        EivätBonjaa kirjoitti:

        Hyvä,mutta kun aloittajan idea lähti helppoudesta ja halpuudesta niin miten webasto kalliina ja valmiina ratkaisuna kuuluu tähän?
        Sama juttu jos ruvetaan letkulämmitintä ja siihen eriilistä pumppua asentamaan moottoritilaan niin aikamoinen savotta voipi olla jos kovin ahdasta,ei helppo nakki eikä halpakaan eli lukekaa aloittajan toiveet että lukisitte ensin,miettisitte ja ymmärtäisitte mitä tässä on ideana.

        Onko idea hyvä,huono,täysin onneton vai kehiteltävissä ja miten mielestänne?
        Sitä tässä lie haetaan eikä vastauksena valmiita asennuspaketteja jotka on jo keksitty ja saa rahalla asennettuna kaupasta.

        Taatusti tuota ideaa on joku muukin tutkinut,monikin,mutta millä tavoin se on jalostunut vai onko millään tavoin?

        Tuollaisen pötikän hankinta ja asennus ei voi olla edes tumpelolle "aikamonen savotta" eikä edes kallista. Harrastelija asentaa puolessa tunnissa, tilantarvekin on minimaalinen.
        http://www.tt-thermo.fi/tt-thermo-1000w


        Jos ei ymmärrä tekniikan realismia, on laiska ja täysin persaukinen, kannattaa jättää keksinnöt muille.


    • eurassa_osataan

      Minäpä luin ja ehdotan että purat vanhan moccamasteri - khvinkeittimen.
      Siellä on kierukat ja putket, senkun ruuvaat kines.

    • Perkolaattoriman

      Ne Mocciksen tai muunkaan kahvimasiinan vastukset ei taida oikein olla taivuteltavia ja vievät tilaakin julmetusti eikä niitä ulkosalla saa käyttää,muuten hyvä idea aloittajalle joka saanut porukan mukaansa,asia joka on vaikeaa kun Hiacetkin aiheena rupeaa siirtymään vanhojen vehkeiden ruuvaajille eikä enää silleen ajankohtainen täällä.

    • RivienVäli

      Taitaa olla aloittaja pelimies ja naureskellen huudattaa teitä Uunoja täällä jotka menette aika helpolla halpaan,tyypillisiä Suomijuntteja.

      • hohotihohhoo

        Eiköhän eniten naurua saa ketjun aloittaja, kaikkein huvittavinta on, että tuollaisia neroja on oikeasti olemassa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe