Tuulivoimaa Sallaan??

lappilikka

En kyllä toivoisi niitä järkyttäviä hökötyksiä Sallaan. Kannattaa ottaa muutenkin selvää niistä. Eikös ne aiheuta ihan terveysongelmia?? Ihmiset joutuneet muuttamaan pois kodeistaan, kun aiheuttavat ihmisille unettomuutta ja muuta shittiä..http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/53879/32284c3b4f

21

1115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voimiaSallalle

      Se tietää hyvää jos edes join Sallassa pyöriiki, vaikka tuulimylly. Sallasta on tosiaan moni vuosikymmenien aikana joutunut muuttamaan kodeistaan vaikkakaan myllyjäkään ei ole ollut. Minusta Sallan nousu voisi alkaa myllyillä ja pakolaisilla.
      Pakolaiset toisivat työtä ja viihtyvyyttä. Kemijärvelläkin on alettu sopeutumaan pakolaisiin etenkin naiset.

      • poikapohjoisesta

        Tämä on sitä sarkasmia...pakolaiset ja tuulimyllyt Sallan kärkihankkeita!


    • realismiaLappiin

      "Pakolaiset tuo työtä ja viihtyvyyttä". Tuleppa tänne etelään katsomaan. Meillä on täällä ollut niitä jo yli 10 vuotta. Sosiaaliluukulla miltei kaikki. Eivätkä halua edes opetella kaikki Suomen kieltä.Jopa paikallisia yrittäjiä ne riepoo, koska yritystoiminta on muutenkin kovasti verotettua ja niillä veroilla kustannetaan näiden muka "kotoutuminen". Ei ne kepappipaikat tai se että rakennetaan temppeleitä ja moskeijoita Suomeen ole mitään "kotoutumista". Ne on ne harvat yksilöt jotka oikeasti työn perässä tänne tulevat. Suurin osa sen 30 eur/pv sosiaalituen vuoksi "katuturisteiksi" vesipiippuja poltteleen ja ostareita mimmejä pyydystelemään. Sulla on ruusunen kuva asioista, ei mitään todellisuudentajua. Suomen sosiaaliturva on näille kuin Klondiken kultakuume.Vain lapio ja hakku puuttuu.

      En ole rasisti, tunnen ulkomaalaistaustaisia, myös yrittäjiä. Ja hekin ihmettelee miten nämä kuvittelee työllistyvänsä maassa missä on näinkin laaja työttömyys ja teollisuutuotantoa leikattu ja laskettu joka vuosi?
      Ja nuo tuulimyllyt joista puhuttiin. Aika työ on pitää ne kunnossa jossain Sallan olosuhteissa jääaikaan. Joku etelärannikko menee vielä, mutta että Sallaan.... no kait sitä löysää rahaa löytyy. Satsatkaa mielummin erämatkailuun vaeltamisen, metsästyksen ja kalastuksen eli niiden puitteiden jotka teillä jo on, avuihin.

      • lappilikka

        Just näin, siis eihän ne pyöri ku kesäaikaan, jos silloinkaan. Lumi ja jää rikkoo nopeasti ne, on nämä arktiset olot sen verran kovat..Matkailuun sen sijaan pitää satsata. Pakolaisista sen verran mitä oon täällä etelä-suomessa huomannut, että pakolaisukot notkuvat kahviloissa vaa päivät pitkät ja kyttäävät naisia. Omat vaimot hoitaa kotona lapsiaan..Harva niistä ukoista ruokapaikkaa rupiaa pitämään.


    • kokemustaon

      Tuulivoimatuotanto tänään 25.1.2016 klo 12:02 0,00 MW

      Pori 0 MW
      Simo -0.181 MW
      Olhava -0.239 MW
      Tervola 0 MW
      Leipio 0 MW
      Peittoo -0.552 MW
      Marynummi -0.078 MW
      Mustilankangas -0.202 MW
      Kitkiaisvaara -0.447 MW
      Mustilankangas2 -0.27 MW
      Janeskeidas -0.288 MW

      Tämä kertoo kaiken tuulivoiman ongelmista. Tänään käytetään jälleen Venäjän tuontisähköä myllyjen lämmittämiseen. Toki ei mene tyynellä säällä veroeuroja tukemiseenkaan. Tuulivoima ei toisi Sallaan mitään muuta kuin haittoja. Yksi haitoista olisi maisemahaitat. Lapissa myllyt näkyvät kymmenien kilometrien päähän eikä puolustusvoimat anna lupaa rakentaa Venäjän rajan tuntumaan häiritsevää tutkasaastetta.

    • woui

      sillähän ne tulee suomeen kun saavat hyvät rahat,mutta eihän se mene kaaliin herroille ,itse ovat samanlaisia valehtelijoita.

      • Pakolaisistaaaaaa

        Lainattu teksti:


        Järkyttävää käytöstä Vääksyn S-marketissa
        painukaahimaanne
        23.1.2016 19:38
        Tänään oli sitten esimakua tulevasta. Pakkaset lauhtuneet ja häiriöt lähteneet liikkeelle. Kävin tänään S-marketissa ja lauma turvapaikanhakijoita aiheutti monenlaista häiriötä.

        Yksi pentu riehui ympäriinsä, irtokarkkeja käsin kauhotaan ja osa suuhun. Deodorantteja suihkutellaan ilman ostotarkoitusta. Somaliämmät kälättää kovaäänisesti. Tavarat punnitsematta kassalle. YM. YM.

        Sääliksi kävi henkilökuntaa. Sivukorvalla kuultuna useita vittuuntuneita kommentteja muilta asiakkailta. Itse tulen valitettavasi äänestämään jaloillani ja Vääksyn kaupat jäävät ilman rahojani, jos hommaa ei saada kuriin. Haluaisin käyttää Vääksyn kauppoja.

        Odottakaapa kesää ja uimapaikkoja. Tämä pieni makupala jo riitti kertomaan, että kaikki tulee menemään Vääksyssä päin helvettiä.


    • maistetaan_omaa_lääkettä

      Aivan oikein,ihan hyvä kun nyt ihmiset käytännössä näkee mitä ovat maahantulijat.
      Halla-aho on näistä ongelmista kirjoitellut vuosia, ollut täysin oikeassa.
      Näillä Halla-aho on saanut lähinnä pilkkaa, ja hullun leiman. SIPERIA OPETTAA
      Antaa vain pakolaisten virrata Sallaankin voisi niitä muutama tuhat majoittaakkin.

      Sallaan majoitus tulee myös toteutumaan etelässä on asuntopula eikä oikeasti työtä tekvät saa asuntoja. Sallaan on yhteiskunnalla edullista majoittaa sieltä löytyy tyhjiä tiloja kyllä.

    • poikapohjoisesta

      Kun ei tuule, niin ei pyöri. Tämä tammikuu paukkupakkasineen on ollut tuulivoimayhtiöille ikävää aikaa. Esim. eilen 25.1. TuuliWatti Oy:n sähköntuotanto oli koko päivän miinuksella. Tervolankin kaikki myllyt siivet supussa ja niiden lämmittämiseen käytettiin Venäjän tuontisähköä.

      Lähteet: www.tuulivahinko.fi ja www.TuuliWatti.fi.

      Tuulivoima tarvitsee säätövoimaa. Tarvittavaa puhdasta säätövoimaa saadaan vesivoimasta, jota on rakennettava lisää sitä mukaa kun tuulivoima lisääntyy. Tämä taas merkitsee sitä, että VUOTOS, OUNASJOKI ja TORNIOJOKI on rakennettava palvelemaan tuulivoiman säätövoiman tuottamiseen. Vihervassareille, joita näkyy tälläkin keskustelupalstalla tuulivoimaa kannattavia kommenttejansa jakamassa, tämä taitaa olla hiukan ristiriitainen juttu.

    • jotakiseminäkintiiän

      Tänään käy puhuri, mutta ihmeen pitkään kestää Tervolan myllyjen käynnistäminen. Tuotanto 0 MW. Eivät taia myllyt soveltua ympärivuotiseen käyttöön täällä Lapin erämaissa. Elinkaariennustekkin lienee lyhyempi kuin etelän lämmössä.

    • Lappilikka

      Ei helv... Menee matkailubisnekset myttyyn ku laittaa tuulivoimalat törröttää. Ja loput vesistötkö pitää vesivoimalla pilata? Ennen ui lohikin Sallaan asti...

      • vallanjakoa

        Lapplikka ...oot täsmälleen oikeassa. Kuka hallitsee meillä Sallassa ? Onko se Sallan Yhteismettä vai kuntalaisten valitsema valtuusto ? Kenen käsikassara johtaja Parkkinen on ? On vähä niiko valtiollaki et SAK käyttää suurinta valtaa ja Itä-Lapin kunnissa paikalliset Yhtesimettät. Jo on aikohin eletty.


    • vallassaan

      Kannattaa vastustaa uutta asioita, rakentamista, vihreitä arvoja, työllisyyttä, kehitystä ja ennen kaikkea kaikkea. Saadaan Salla autioitumaan vauhdikkaasti.

    • tulekatselemaansodikseen

      Parkkinen höpisee. Ei tuo tuulivoimarakentaminen työtä sallalaisille.
      Arkkitehti Tolppanen höpisee. Suunnitellun kokoiset tuulimyllyt ja niiden rupelien pyöriminen näkyy Lapissa 30 km saakka, valot vielä pidemmälle.

    • lappilikka

      Niin just. Tuulivoima on turhaakin turhempi hanke. Ei sinne kukaan sallalainen mene pystyttämään niitä tuulimyllyjä. Vireyttä Salla tarvitsee. Kiinalaisia ja japanilaisia matkailijoita haistelemaan puhdasta ilmaa ja sitä myötä ruokapaikkoja ja muita palveluita lisää.

    • Todellisuus_tulee_eteen

      Täällä joku humoristisesti heitti mitenkä Sallan tulevaisuus on tuulimyllyt, ja maahanmuuttajat.
      Kun syvemmälti ajatellaan näinhän on. Sallassa on joutilaita kukkuloita tuulimyllyille, ja ihmiset ovat harvassa jotka onat myllyjen läheisyydessä. Kyllä myllyjä joudutaan eteläsuomessa sijoittamaan aivan loma-asutuksen läheisyyteen.

      Toiseksi maahanmuuttajat. Paikkakunnalle tulisi työtä, ja pieniä yritysiä. Tarvittaisi lisää poliiseja lääkäreitä sairaalahenkilökuntaa ravintola takseja ym.
      Totuus kuitenkin on nämä palvelut kustantaa valtio, jos ei Sallaan niin johonkin muualle, ja kalliinmalla, koska eteläsuomessa esim asunnon hinnat ovat moninkertaiset.
      Älkää väittäkö sallalaisten joutuvan maksajiksi. koska nyt jo Salla elää täysin valtion tukien varassa.

    • Lappilikka

      Toiveikkaasti ajattelet mamuista.. Nuo tuulimyllyt ei kuitenkaan tuo työpaikkoja, se on yks mikä on varma juttu, eikä sähköä. Aiheuttavat sen sijaan niille ONGELMIA, jotka asuvat sattumoisin siellä harvaan asutulla alueella. Näistä seikoista pitää ottaa selvää.

      http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/53879/32284c3b4f lainaten:

      -Jos tuuli­voi­ma­lalta möyke kuuluu, ei talossa pystytä nukkumaan, ei edes korvatulppien kanssa, perheen äiti Marja-Leena Keränen kertoo.

      Tuulivoimalat aiheuttavat matalaa bassomaista jylinää. Ääni kulkee sellaisella alueella, että se on Keräsen sanoin hirveän ärsyttävää.

      – Se on kuin suih­ku­hä­vit­täjä tulisi ja menisi. Ääni oikein repäisee ilmaa, Keränen kuvailee.

    • siirtomaapolitiikka

      Vieköön myllynsä sinne missä tarvii sähköä.ei me tarvita lisää kun muutenkin säästetään sähköä.karkottavat kaikki metsäneläimet japilaavat maisemat

    • Ajattelinvaanminäki

      Tuulivoima bisnes on itänaapurin bulvaanien hallussa. Tyhmä suomen kansa luovuttaa maa-alueet ilmatteks niille ja maksaa vielä verorahoista tukia. Maa-alueiden valtaus on se pääasia.

      • bisnestä-verovaroilla

        Tuulivoimahan on Kepun pyhä lehmä, jonka päälypsäjänä on Pekkarinen, onhan hänen vävynsä mukana bisneksessä.


      • bisne_pyörii
        bisnestä-verovaroilla kirjoitti:

        Tuulivoimahan on Kepun pyhä lehmä, jonka päälypsäjänä on Pekkarinen, onhan hänen vävynsä mukana bisneksessä.

        MOT ohjelma kertoi mitenkä verovaroja jaetaan vanhoille suuryrityksille vuosittain reilut tuhat miljoonaa euroa vuosittain, elikkä reilu miljardi. Jaetaan pörssiyhtijöille, joista voitot valuvat sijoittajien taskuihin.
        Verovaroin tuetuista yhtiöistä on Sipilänkin varallisuus peräisin. Lempeän oloinen mies on hän mutta raaka bisneskuru joka vie varat köyhempien pöydästä.
        Tuulivoima on on bisnestä jossa on saaliinjaolla moni politiikko, ja suursijoittaja. Bisnes pyörii verovaroilla.
        Kannattaa katsoa Mot ohjelma vaikka Areenasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe