Vanhan nahkatakin kunnostus

mokkanahkatakki

Ostin vanhan kotimaisen nahkatakin joka on hyvälaatuista mokkaa tai peräti nupukkia. Väri tummanruskea. Nahassa on kuluneempia kohtia jotka ovat hiukan vaaleampia, kuivempia ja joissa näkyy pitkiä vaaleita karvoja. Aluksi yritin nyppiä karvoja pois, se auttoi mutta sitten tajusin että voisin yrittää rasvausta. Harjasin ensin käsiteltävät kohdat huolellisesti mokkaharjalla ja samettityynyllä, sitten levitin sormenpäillä hyvin pienen määrän Palcin Grasa de caballoa (käytetään yleensä kenkiin). Vaaleat karvat kiinnittyivät nahkaan ja samalla nahka tummeni sopivasti.

On tärkeää että rasvaa otetaan sormenpäihin vain hyvin ohut kerros ja se levitetään nopeasti hankaamalla, jotta rasva leviäisi tasaisesti. Ei kannata pyrkiä täydellisyyteen vaan noin 50% tulokseen, nimittäin jos rasvaa käyttää liikaa niin takki menee pilalle.

6

2657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • huonoja_hoitoaineita

        Tuossa oppaassa aika huolettomasti suihkitaan silikoniyhdisteitä, jotka kuivattavat nahkaa ja saavat sen halkeilemaan ja menemään ennenaikaisesti pilalle. Jos pakko on jotain suojasuihketta käyttää, parempia ovat Saphir, Collonil 1909 supreme suihke ja Allen-Edmondsin suojasuihkeet.
        Halpoja markettisuihkeita ja voiteita kannattaa välttää, ellei kyse ole todella halvoista kengistä tai nahkatavaroista joiden ei ole tarkoituskaan kestää muutamaa vuotta kauempaa.


      • 21242
        huonoja_hoitoaineita kirjoitti:

        Tuossa oppaassa aika huolettomasti suihkitaan silikoniyhdisteitä, jotka kuivattavat nahkaa ja saavat sen halkeilemaan ja menemään ennenaikaisesti pilalle. Jos pakko on jotain suojasuihketta käyttää, parempia ovat Saphir, Collonil 1909 supreme suihke ja Allen-Edmondsin suojasuihkeet.
        Halpoja markettisuihkeita ja voiteita kannattaa välttää, ellei kyse ole todella halvoista kengistä tai nahkatavaroista joiden ei ole tarkoituskaan kestää muutamaa vuotta kauempaa.

        Se on totta, ettei pelkästään suihkeita käyttämällä nahka pysy pehmeänä (vaan halkeilee, kutenjo kirjoititt), mutta suoja-aineilla on hyvät puolensa, jos esimerkiksi mokkanahkan haluaa säilyvän hyvänä. Tuossa tekstissä puhutaan myös hoitoaineista, ei pelkästään suihkeista.


      • nahka_menee_pilalle

        Silikoni estää hoitoaineiden imeytymisen nahan sisäosiin, joten mokkanahka menee kyllä pilalle muutamassa vuodessa jos sitä suihkii tuollaisilla markettisuihkeilla. Jos sitä yrittää notkeuttaa hoitoainella, nahka jää vain pinnalta tahmeaksi eikä hoitoaineet imeydy. Imeytymättömyys ei johdu siitä että nahkaesine on jo liian vanha, vaan sitä on hoidettu ihan väärin ja silikonia sisältävillä nahantappoaineilla.

        Laadukkaita suojasuihkeita ja hoitoaineita käyttämällä sen sijaan nahka pysyy pehmeänä.


    • ainaavuksi

      Yleensä on näin etta mokka ja nubukki tarvitsee aineita mitkä myös pehmentäisivät nahkaa. Mokka ja ja nubukki on ohuet ja kuivuu nopeasti. Saphir tuotteissa on manteliölyä mikä ravitsee sitä ja myös suojaa. Jos tarvitset värjätä vaalempia alueisa niin voit käyttää Saphir Renovetine suojasuihkeita - on eri värejä. Suojaksi toimii hyvin Saphir Combi.
      www.leathermastershop.eu
      Aina enne käyttöön ottamista pitäis suihkutta suojan päälle, kun tämä nahka on kuivunut ja tarvitsee hoitoaineita.

    • Anonyymi

      Voiko 60 vuotta vanhaa nahkatakkia entisöidä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      434
      3133
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      108
      2522
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      376
      2394
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2045
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1867
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1287
    7. 167
      1273
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1121
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      977
    Aihe