Taitoluistelu-uutisia

"Jäätanssijat Olesia Karmi (23) ja Max Lindholm (25) lopettavat yhteisen jäätanssiuransa. Lopettamispäätöksen teki Lindholm henkilökohtaisista syistä johtuen. Jäätanssista pari ei kuitenkaan luovu sillä sekä Karmi että Lindholm toivovat jäätanssiuransa vielä tulevaisuudessa jatkuvan sopivan parin löytyessä."
http://www.stll.fi/?x2126=6710977

Suomesta sopivaa paria ei ainakaan tule löytymään.
Ilmoita


Suomalainen Alisa Efimova luistelee ensimmäisen kansainvälisen pariluistelukisansa huomenna Sarajevossa. Alunperin kilpailu piti alkaa jo jo tänään, mutta osa tuomareista saapui myöhässä, jonka takia huomenna luistellaan sekä lyhyt- että vapaaohjelma.
2 VASTAUSTA:
Alisa ei koskaan päässyt matkustamaan Sarajevoon, joten kansainvälinen debyytti tapahtuukin vasta Hellmut Seibt Memorial -kilpailussa Itävallassa. Pariluistelu on ohjelmassa perjantaina ja lauantaina. Kisassa on mukana vain 4 paria, yksi näistä on Marchei/Hotarek.

Tulossivu
http://skateaustria.lvps91-250-98-130.dedicated.hosteurope.de/img/competition/1.2015_16/00024/index.htm

Alisa oli parinsa kanssa Venäjän Cupin finaalissa toinen, mutta kisassa ei ollut mukana muita huippupareja kuin Bazarova/Deputat. Toivottavasti Alisan hypyt onnistuvat Itävallassa, koska Alisalla on ollut suuria vaikeuksia hypyissään viime aikoina. Hyppyjä lukuunottamatta parin luistelu on oikein hyvännäköistä ja esimerkiksi kolmoistwist on komea ja korkea.
Ihan kohtalainen debyytti Alisalta parinsa kanssa. Lyhytohjelmaan sattui isoja virheitä, mutta vapaaohjelma oli jo paljon parempi. Pisteitäkin tuli kaikkiaan ihan mukavasti 162. Pari oli kisan toinen Marchei/Hotarek -parin jälkeen.
+Lisää kommentti
Olesian ja Maxin lopettaminen on todella ikävä uutinen, koska oli piristävää nähdä kaksi erityyppistä, hyvää jäätanssiparia kisaamassa SM-kullasta.
Ilmoita
Pohjoismaiden mestaruuskilpailut alkavat huomenna Tanskassa. Linkistä löytyy Suomen joukkue.

http://www.stll.fi/?x2126=6779659

Tulossivu.
http://thenordics2016.dk/results/
Ilmoita
Miksi Järvenpää ei ole joukkueessa?
1 VASTAUS:
Varmaan sen takia, että Anni oli juuri nuorten olympialaisissa Norjassa.
+Lisää kommentti
Minkähän ihmeen takia liitto ei ole julkistanut junioreiden MM-kisoihin lähteviä luistelijoita?

Viimeinen päivä ilmoittaa luistelijat ISU:lle meni umpeen jo kaksi päivää sitten.
Ilmoita
Streami PM-kisoihin.

http://livestream.com/AirWorks/events/4870462

Seniorit luistelevat vasta ylihuomenna. Junioreiden kisat alkavat tänään kello 17.45.

Aikataulu. Ajat Suomen aikoja.

27.2.
13.10 Senior Men Short Program
14.55 Senior Ladies Short Program

28.2.
11:00 Senior Men Free Skating
13.10 Senior Ladies Free Skating
Ilmoita
Streami Hellmut Seibt Memorial -kisoihin.

http://livestream.com/accounts/6224864/events/4862564

Suomalaisista kisoissa luistelee mm. Luhtonen. Suuria tähtiä kisoissa ei esiinny, mutta pareissa luistelee mm. Marchei/Hotarek sekä puoliksi suomalainen pari Efimova/Korovin. Miesten kisasta luistelevat puolestaan mm. Mikhail Kolyada ja Michal Brezina.

Aikataulu. Ajat Suomen aikoja.
Tänään
16.00 Naisten lyhytohjelma
19.45 Miesten lyhytohjelma
21.30 Parien lyhytojelma kello

Huomenna
15.25 Naisten vapaaohjelma
18.50 Miesten vapaaohjelma
21.20 Parien vapaaohjelma
1 VASTAUS:
Näyttäisi että vapaaohjelmien aikatauluja on hiukan muutettu.

Uusitut vapaaohjelmien aikataulut
15.15 Naisten vapaaohjelma
18.45 Miesten vapaaohjelma
20.45 Parien vapaaohjelma
+Lisää kommentti
PM-kisat voi katsoa linkin videosta, jonka alla lukee: The Nordics / Nordic Open 2016 - 27.2.16 - Part 1.

http://livestream.com/AirWorks/events/4870462

Vivecan lyhytohjelma löytyy kohdassa 3h 52min
Jenni löytyy kohdassa 3h 35min

Molemmilta hyvät ohjelmat. Viveca on on toisena (58.17) ja Jenni neljäntenä (54.37). Vapaaohjelma tänään kello 13.10. Miesten vapaaohjelma alkaa kello 11.
Ilmoita
Huhut kertovat että Adian Pitkeev olisi siirtynyt Eterin tallista Elena Buyanovan valmennukseen. Buyanovan valmennukseen kuuluvat tällä hetkellä muun muassa Adelina Sotnikova ja Maxim Kovtun.

Tuskin tässä taustalla on mitään muuta kuin että Eterillä on paljon valmennettavia ja aika ei riitä kaikkien valmennukseen tavalla, joka tyydyttäisi kaikkia osapuolia.
1 VASTAUS:
Adian Pitkeevin siirtyminen Elena Buyanovanin valmennukseen on vahvistettu. Vahvistettu on myös Sergei Voronovin siirtyminen Inna Goncharenkon valmennukseen. Myös Voronov lähti Eterin tallista. Goncharenko valmentaa muun muassa Elena Radionovaa.

Molemmille varmastikin hyvä siirto, koska Buyanovalla ja Goncharenkolla ei ole kovin isoa ryhmää valmennettavanaan, toisin kuin Eterillä.
+Lisää kommentti
Cup of Tyrol, Itävalta 9.-13.3.2016

Ihan mielenkiintoinen kilpailu tämäkin. Osallistujalistoilta löytyy muun muassa Lipnitskaya, James/Cipres, Bazarova/Deputat sekä Koreassa senioreiden mestaruudellaan suurta huomiota herättänyt Young You.

Suomalaisista kilpailussa luistelevat muun muassa Jenni Saarinen ja Joanna Kallela.

Osallistujat
http://skateaustria.lvps91-250-98-130.dedicated.hosteurope.de/img/competition/1.2015_16/00027/index.htm

Streami
http://livestream.com/accounts/17047752/events/4849347
Ilmoita
Kiitos kaikista näistä vinkeistä!
Ilmoita
Coupe du Printemps, 10.-13.3.2016

Kilpailun nimekkäimmät lienevät Denis Ten ja Takahito Mura. Suomalaisista kisassa luistelevat muun muassa Liuba Efimenko ja Karoliina Luhtonen.

Streami
https://www.youtube.com/watch?v=iVL0VAF9RkU
1 VASTAUS:
Yllä mainittu Youtube-linkki on blokattu, mutta tämän linkin pitäisi toimia.

http://www.ustream.tv/channel/zx89ETgbZHZ

Lisäksi videoita löytyy alla olevasta linkistä, mutta äänet on poistettu.

https://www.youtube.com/channel/UCB58AzcnTEnH9pG94uNS8jQ/videos

Suomalaisten tuloksia lyhytohjelmasta.
http://www.stll.fi/?x2126=6839005
+Lisää kommentti
Itävallassa luisteli junioreissa Suomen edustajana Petra Laakkonen. Tekniset pisteet vapaa-ohjelmassa parhaimmat ja komponenteissa hieman heikompi. Uusi tulokas Suomessa? Never heard.
2 VASTAUSTA:
Petra taisi nousta vasta täksi kaudeksi kisaamaan junioreihin, joten siinä mielessä kyseessä on uusi nimi, mutta Petra on kyllä kisannut jo useita kansainvälisiä kisoja tällä kaudella.

Petran vapaaohjelma löytyy tällä hetkellä linkin ensimmäisestä videosta noin kohdasta 2h49min. Parien lyhytohjelma alkaa tänään kello 15, jolloin kyseinen video siirtyy alemmaksi.

http://livestream.com/accounts/17047752/events/4849347

Yllä olevasta linkistä voi tänään katsoa senioreiden kilpailut.

Aikataulu
15.00 Parien lyhytohjelma
16.00 Naisten lyhytohjelma
18.45 Miesten lyhytohjelma
Katsoin tuon luistelun ja väittäisinpä, että tästä luistelijasta kuulemme vielä. Upeat hypyt!
+Lisää kommentti
Petra Laakkonen (Tappara) on viime vuoden noviisien Suomen mestari ja Pohjoismaiden mestari.
Ilmoita
Saapa nähdä miten Vanessa James / Morgan Cipres onnistuvat MM-kisoissa, koska viimeisin kilpailu ei mennyt putkeen ja heti kisan jälkeen tunnelmat parin välillä olivat kireähköt. Ohessa lyhyt video kilpailun jälkeisestä sananvaihdosta, joka päättyi Vanessan pikalähtöön K&C -sohvalta.

https://www.youtube.com/watch?v=O24-Snksbkg
Ilmoita
Team Challenge Cupiin osallistuvat luistelijat on julkistettu. Kilpailu luistellaan parin viikon kuluttua.

Kilpailussa on mukana kolme maanosaa; Eurooppa, P-Amerikka ja Aasia. Miesten ja naisten kisassa on mukana kolme luistelijaa per joukkue, pareissa ja jäätanssissa on mukana kaksi paria per joukkue. Joukkueen kokoamista rajoittaa sääntö, että kaikissa lajeissa pitää olla edustaja vähintään kahdesta maasta. Eli esimerkiksi parit pitää tulla eri maasta ja naisten kisassa voi olla vain kaksi luistelijaa samasta maasta. Lisäksi näissä kisoissa on joitakin hyvin erikoisia sääntöjä, kuten esimerkiksi se, että sekä parien että jäätanssin kisassa heikomman parin tulos ei vaikuta millään tavalla joukkueen tulokseen.

Kisoissa on mukana kolme tuoretta mestaria juuri päättyneistä MM-kisoista sekä lisäksi pari muuta mitalistia. Ainut poissa oleva mestari on Javier. Myöskään Yuzuru ei ole mukana, mutta pronssia voittanut Jin on.

Edellä mainituista seikoista johtuen miesten kisa ei vaikuta hirveän kiinnostavalta, varsinkin kun myöskään MM-kisojen toiseksi paras eurooppalainen, eli neljänneksi luistellut Kolyada, ei ole mukana. Euroopan miesten joukkue vaikuttaa ennakkoon ajatellen selvästi kisojen heikoimmalta. Euroopan joukkueessa ovat mukana Brezina, Kovtun ja Voronov. Tilannetta ei paranna, että sekä Brezina että Kovtun ovat tunnettuja korkeasta epäonnistumisprosentista.

Naisten kisa vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Euroopan joukkueessa ovat mukana Medvedeva, Radionova ja Rodeghiero. Lisäksi kisoissa on mukana iso liuta tuoreiden MM-kisojen TOP 10 luistelijoita.

Pareissa ja jäätanssissa Eurooppaa edustavat Stolbova/Klimov ja della Monica/Guarise sekä Papadakis/Cizeron ja Capellini/Lanotte.
Ilmoita
"Adian Pitkeevin siirtyminen Elena Buyanovanin valmennukseen on vahvistettu. Vahvistettu on myös Sergei Voronovin siirtyminen Inna Goncharenkon valmennukseen. Myös Voronov lähti Eterin tallista. Goncharenko valmentaa muun muassa Elena Radionovaa.

Molemmille varmastikin hyvä siirto, koska Buyanovalla ja Goncharenkolla ei ole kovin isoa ryhmää valmennettavanaan, toisin kuin Eterillä."

Elena Buyanovan ryhmä vahvistuu entisestään kun senioreihin ensi kaudeksi siirtyvä Maria Sotskova siirtyy tähän ryhmään. Huhujen mukaan Buyanova on viime aikoina etsinyt aktiivisesti uusia huippuja ryhmäänsä ja työ on tuottanut myös tulosta. Tosin Radionova, jota Buyanova viime vuonna talliinsa houkutteli, ei ainakaan toistaiseksi ole tarjouksiin tarttunut.
Ilmoita
"Jäätanssijat Olesia Karmi (23) ja Max Lindholm (25) lopettavat yhteisen jäätanssiuransa."

Eivät sitten lopettaneetkaan, vaan ovat päättäneet jatkaa yhdessä.
https://www.facebook.com/OlesiaKarmi.MaxLindholm?_fb_noscript=1
Ilmoita
Ensi kauden Challenger-kisat on julkaistu.

http://static.isu.org/media/318629/2002-decisions-of-the-council.pdf

Kokonaan uutena paikkana sarjaan tulee tulevalle kaudelle mukaan Kievissä luisteltava Ukrainian Open. Lisäksi Italiassa luisteltava Lombardia Trophy sekä Kanadassa luisteltava Autumn Classic palavat sarjaan vuoden tauon jälkeen.
Ilmoita
Viimeisen viikon aikana on julkistettu muutamia merkittäviä parien hajoamisia. Viime viikolla tuli tieto, että Peng Cheng / Zhang Hao ja Yu Xiaoyu / Jin Yang -parit ovat hajonneet. Samalla tiedotettiin, että Peng Cheng luistelee jatkossa Jin Yangin parina ja Yu Xiaoyu luistelee Zhang Haon parina.

Tällä viikolla puolestaa julkistettiin tieto, että viime vuoden junioreiden MM-kultaa voittanut jäätanssipari Anna Yanovskaya / Sergey Mozgov on hajonnut. Samalla tideotettiin, että Mozgovin uusi pari on Betina Popova. Sekä Yanovskaya että Popovan edellinen pari, Yuri Vlasenko, etsivät itselleen uutta paria.
Ilmoita
Puoliksi suomalainen pari Efimova/Korovin on nimetty Venäjän maajoukkueryhmään, joka pitää sisällään sekä A-joukkueen että reservijoukkueen. Hieno saavutus Alisalta, joka luisteli vasta ensimmäisen kautensa uuden parinsa kanssa ja aloitti pariluistelun vasta pari vuotta sitten. Ei Alisalla vielä ole mitään mahdollisuuksia Venäjän varsinaisen maajoukkueen ryhmään, mutta ehkäpä parin vuoden päästä on kun Volosozhar/Trankov ja Kavaguti/Smirnov ovat lopettaneet.
1 VASTAUS:
Efimova/Korovin on saaneet paikan Rostelecom Cupiin eli Venäjän GP kisaan. Mielenkiinnolla seuraan.
+Lisää kommentti
Junioreiden MM-kisoissa hopeaa voittaneet Anastasia Mishina / Vladislav Mirzoev ovat kertoneet, että aikovat tuoda ensi kauden ohjelmaansa 3-3-2 -combon! Neloisheittohyppyäkin harjoittelevat, mutta tätä ei ehkä nähdä ohjelmassa vielä ensi kaudella. Mishina/Mirzoev ovat kertoneet, että jatkavat ensi kaudellakin junioreissa, mutta tulevat kisaamaan myös joitakin senioreiden kisoja.
Ilmoita
Liitto on päivittänyt listaansa kansainvälisiin kisoihin lähtevistä luistelijoista.
http://www.stll.fi/huippuluistelu/yl-ja-jt-kv-kilpailut-2016-2017/yl-jt-kv-kilpailujako-syksy-2016/
Ilmoita
Lukekaa näitä, jos kv-toiminta kiinnostaa niin löydätte ensimmäisenä kaiken kansainvälisistä luistelijoista ja kisoista. Joskus myös suomalaisuutiset/juorut näissä ensin:
- Golden Skate Forum ei maksa mitään http://www.goldenskate.com/forum/
- Great Skate Debate ilmainen http://www.fsuniverse.net/forum/index.php?forums/great-skate-debate.11/
- Kiss n' Cry maksullinen, sisältää kauden kisakeskustelut http://www.fsuniverse.net/forum/index.php
Useat täällä kerrotuista uutisista on suoraan kopioitu ao. keskustelupalstoilta.
Ilmoita
Lohkojakoihin oli merkitty KuTalle sm-sennupari pariluisteluun... Onko kellään tietoa ketä he mahtavat olla?:)
1 VASTAUS:
Ei ole tietoa kyseisestä parista, mutta en kyllä millään usko että suomalainen pari luistelisi MM-kisoissa tällä kaudella.

Periaatteessa Suomen väreihin olisi mahdollista saada aika hyväkin pari joskus tulevaisuudessa jos Efimova/Korovin vaihtaisivat maakseen Suomen, mutta tuskin tätä ainakaan ihan lähitulevaisuudessa on tapahtumassa. EM- ja MM-kisoihinhan voi osallistua myös parit, joista vain toisella luistelijalla on maan kansalaisuus.
+Lisää kommentti
Voisiko Bela Papp ryhtyä myös jäätanssijaksi, koska yksinluistelu-ura lienee jo nähty?
3 VASTAUSTA:
Junioriohjelmalla ilman kolmoisakselia ikää kohta 23 ei kannata rikkoa itseään yksinluistelijana kun ei ole mitään mahdollisuuksia edes Euroopan kärkeen.
30v. lekuri samaa settiä hypännyt viimeiset 10 vuotta. Missä on hänen vuosia vuosia sitten lupaamansa 3A, 3LZ 3T ? Ohjelmissa aina 3T 3T ja 2A tai vajaa 3A kuperkeikan kera, junnutyttöjen ohjelma. Nyt ohjelmistossa 4T ja 4S jospa nyt tärppäis ! Niitä hyppyjä odotellessa seuraavat vuodet eteenpäin tai hyvällä säkällä SM-kisoissa vuosi....? Kannattaisi mainostaa vähemmän ja antaa vaan hyppyjen puhua puolesta !!!! Edusti Finlandia Trophyssa viime vuonna ja ansaitsi aika samat pisteet kuin Bela Papp tänä vuonna ja on aina vaan maamme 1 luistelija SM-kisojen jälkeen, eikä kukaan vikise. Hyvää nousujohteista kautta nuoret ja varmaan näemme monen monta 3A, 3A3T ja ehkä yllätys 4-hypyn, niillä pärjää Euroopassa 10 sakkiin.
Mitä väliä. Molemmat on tylsiä.
+Lisää kommentti
"Toisessa valintakilpailussa on ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen mukana myös suomalainen SM-senioripariluistelupari, kun Kuopion Taitoluistelijoita edustavat Emilia Simonen ja Matthew Penasse osallistuvat ensimmäisiin valintakilpailuihinsa."
http://www.stll.fi/?x2126=7532525

Ei parilta mitään uskalla odottaa, mutta ihan mielenkiintoista nähdä mihinkä pystyvät tällä kaudella.
Ilmoita
ISU Olympic Development Project 2018-2021 – ODP
https://www.stll.fi/2018/03/19/isu-olympic-development-project-2018-2021-odp-2/#more-15983

Jotenkin erikoista, että yksikään yksinluistelun seniori ei katso tarpeelliseksi osallistua seminaariin. Jäätanssissa sentään on mukana kaikki Suomen parit.

Ja Kiira myös mukana.
1 VASTAUS:
Hakukriteerit rajasivat kaikki senioriluistelijat pois, sillä luistelijan täytyy olla syntynyt aikaisintaan 1.7.2000, tämän kauden kaikki seniorit taitavat olla tätä vanhempia. Jäätanssijoilla nähtävästi eri säännöt.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Taitoluistelu-uutisia

"Jäätanssijat Olesia Karmi (23) ja Max Lindholm (25) lopettavat yhteisen jäätanssiuransa. Lopettamispäätöksen teki Lindholm henkilökohtaisista syistä johtuen. Jäätanssista pari ei kuitenkaan luovu sillä sekä Karmi että Lindholm toivovat jäätanssiuransa vielä tulevaisuudessa jatkuvan sopivan parin löytyessä."
http://www.stll.fi/?x2126=6710977

Suomesta sopivaa paria ei ainakaan tule löytymään.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta