Ohuet, vaurioituneet hiukset :(

olenniinturhautunut

Olen nyt 26-vuotias nainen ja mua on vaivannut ohuet hiukset niin kauan kuin muistan. Asiaa ei tietenkään ole auttanut se, että mulla on ollut runsaasti erilaisia värjäyskokeiluja (mustista, punaisista tai ruskeista suoraan vaaleiksi). Tuo on varmaan se tuhoisin metodi hiuksille.
Kaljuja kohtia mulla ei koskaan ole ollut tai mitään päänahan ongelmia. Mietin, että voisikohan mulla olla jokin hormonaalinen häiriö tmv? Olen syönyt psyyken lääkkeitä teini-iästä lähtien ja on kokeiltu vaikka mitä eri mömmöjä, kunnes nyt on löytynyt se sopivin yhdistelmä. Lisäksi olen polttanut 18-vuotiaasta lähtien. Mulle alkoi kertymään liikakiloja 23-vuotiaana. Sitä aiemmin olin aina ollut hoikassa kunnossa, mutta tuolloinkin mun hiukset olivat tosi ohuet ja vaurioituneet.
Mun hiukset ei rasvoitu kovin helposti.
Mulla on liukkaat hiukset ja niitä on vaikea kihartaa. En koskaan melkein käytä muotoilutuotteita, föönaa tai suorista hiuksia.
En ole kokeillut koskaan leikata hiuksiani poikatukka tyylisiksi ja sitten kasvattaa. Mulla on muutenkin huono itsetunto niin tuollainen poikatukka varmaan vaan alkaisi kaduttamaan jossain vaiheessa. Vieläpä kun pitkät, paksut hiukset ovat aina olleet nuoruuden ja hedelmällisyyden merkki naisella.

Mitä mun pitäisi tehdä tämän ongelman selvittämiseksi? Kuka asiantuntija tällaisia hoitaa?
En jaksaisi enää sijoittaa kalliisiin hiustenhoito tuotteisiin kun sekin on vähän arpapeliä, että mitkä sopivat kullekin.

Katselin Youtubesta videoita naisten hiusten ohenemisesta ja hiustenlähdöstä ja vaihtoehdoiksi tuli alopeciaa, hormonaalisia häiriöitä, lupusta jne. En kuitenkaan usko, että kyse voisi olla näistä, sillä mulla tosiaan on ollut hirveästi noita vaalentamisia ja värjäyksiä. Lisäksi siihen vielä huonot elämäntavat.
Osaatteko sanoa?

5

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edesjotainneuvoa

      Suosittelisin sinulle ihan normi lääkärikäyntia ja pitäisi ottaa perusverikokeet ja mm rauta-arvosi ja kilpirauhasarvot sekä muu hormonitoiminta,Kannattaa kokeilla myös lisäravinnetta jossa olisi biotiinia mukana. Tupakointia voisit yritää vähentää terveytesi vuoksi.Hiero myös hellästi päänähkaasi. Lisää myös vaikka oliiviöljyä ruokaasi.

    • elintavatkuntoon

      Vieläpä kun pitkät, paksut hiukset ovat aina olleet nuoruuden ja hedelmällisyyden merkki naisella.

      Oli juu varmaan joskus satoja vuosia sitten.

      Mitä syöt?

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/hius.htm

      Saathan terapiaa?

      SSRI-lääkkeet ovat haitallisia kaikin tavoin ja niitä ei tule syödä muutamaa kuukautta kauempaa.

    • tupakkapois

      Perusverenkuva voi olla hyvä, sillä siitä näkee mahdolliset puutostilat tai "ongelmat".

      Terveelliset ruokailutottumukset ja elämäntavat vaikuttavat merkittävästi myös hiusten kuntoon. Tietysti lisäravinteita (biotiini, sinkki) voi käyttää, mutta tärkeintä olisi pitää huolta siitä, että syö terveellisesti ja monipuolisesti. Lienee sanomattakin selvää, että tupakka on haitallista terveydelle, ja silläkin on vaikutusta hiuksiin.

      Kannattaa kuitenkin muistaa, että hiukset reagoivat kaikenlaisiin muutoksiin viiveellä. Lisäksi muutos näkyy ainoastaan uudessa hiuksessa, joten siihen menee aikaa useita useita kuukausia, että mahdollisen muutoksen oikeasti näkee. Jos sulla on ollut ohut ja lasinen hius aina, hiuslaatu ei tule miksikään muuttumaan - hormonit tosin saattavat tätä joskus tehdä.

    • jfdjvf

      veikkaan että värjäykset ja vaalennukset on syynä huonokuntoisiin hiuksiin. vitamiinien saanti, hiusten leikkaus ja tehohoidon käyttö voi auttaa, priorinkin on ihan hyvä vaikkain kallis eikä sisällä mitään kovin ihmeellistä. uutta parempaa hiusta alkaa kasvamaan niin tilanne paranee.

    • cfhgfhgf

      niin ja hyvälaatuiset öljyt ruovaliossa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      163
      6863
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4067
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2055
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1999
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1839
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1583
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1581
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1555
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1408
    Aihe