Harjaan hampaitani neljä kertaa vuorokaudessa.

vertasuussa

Käytän niin sähköhammasharjaa kuin tavallista hammasharjaakin. Molempia joka päivä. Kysyn. Minulla on muutamassa kohdassa ikenessä kipeä paikka, joka särkee syvemmälle leukaan ja hampaita harjatessa näistä kahdesta kohdasta vuotaa verta. Mikä on verenvuodon syy?

Kysyin hammaslääkäriltäni viimeksi, olisiko minulla parodontiittia, niin siihen hän ei pystynyt sanomaan mitään, kun sitä ei näe. Pidän hampaistani hyvän huolen , en polta tupakkaa, en juo alkoholia.

24

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sangenrakastettu

      Kunnalliseen kannattaa mennä, kun joka hampaassa on reikä. Vaikkei särkisikään.

    • hengenvaarassa

      Milloin paperi korvataan ulkomaisilla tekijöillä kokonaan? Tunnista yhden hampaan hoidossa laskutetaan keskimäärin 30€, jopa kiireimmälläkin ajalla.

      • aloittajakirjoittaja

        Miten tämä nyt liittyy ko asiaan, jota kysyin?


    • Itsellä_juuri_kuuri

      Minkätyyppistä sähköharjaa käytät ja mitä tyyppiä harjaa. Jos kyseessä on ns. 3D toiminto ja jäykkä harja, neljä kertaa vuorokaudessa ikenen "rääkkääminen" voi olla jo liikaa ja se tulehtuu. Voisit vaihtaa pehmeämpään harjaan (esimerkiksi Oral B:llä Sensitive) ja harjata kevyemmällä kädellä.
      Verenvuotoon ja tulehdukseen voisi auttaa myös hammastahnan vaihto Corsodyl geeliin tai Paroexiin viikon kuuriksi.

      • aloittajakirjoittaja

        Käytän OralB Sensitive sähköhammasharjaa ja Elmex hammastahnaa niin vihreää kuin punaistakin. Tavallinen hamasharjani on pehmeä kariesharja.


    • Keskitienkulkija

      Kuulostaa pakonomaiselta. Neljä kertaa on kyl aika paljon ja ei ehkä ihan terveellistä. Hommaa ainakin pehmeämpi harja, kuten edellä jo neuvottiin. Tietysti semmoinen sähköhammasharja joka ilmoittaa, jos painat liian voimakkaasti on myös hyvä sinunlaisellesi himopesijälle.
      Itselläni on parodonttiitti ja olen saanut sen kuriin hammaslääkärin ohjeita tunnollisesti noudattamalla.

      Yksinkertaisesti! Harjaan hampaani aamuin-illoin, käytän apteekista saatavaa suuvettä ja tällä hetkellä se on päivittäin käytettävä Curasept 0.05. Se auttaa moniin suuongelmiin, myös ienverenvuotoon. Se myös vastustaa plakin syntymistä, ja mikä parasta se ei värjää hampaita jne. Täällä ei apteekin hyllyssä ole sitä, vaan he tilaavat sen aina pyytäessäni.
      Hammaväliharja on ehdoton apu suun puhtauteen! Semmoisia olen lekurin suoranaisesta käskystä opetellut käyttämään. Myös hammaslanka oli suosituslistalla!

      Aluksi tuntui, että harja vaan painuu mutkalle mutta rupesihan se lopulta menemään sinne minne pitikin. Ei kannata hankkia liian isoa/paksua harjaa.
      Nyt käytän hammasväliharjaa, jos sunkin vaan tilanne sallii, useita kertoja päivässä. Tökin miltei jokaisen ruokailun jälkeen välit tyhjiksi :-). En siis välttämättä aina tee harjaavaa liikettä, ainoastaa tyhjennän hampaiden välit ruoankokkareista. Iltasella telkkua katsoessani tai kirjaa lukiessani harjailen joutessani ja sitten hampupesulle. Ja tuntiin ei sitten edes kulausta vettä. Nukkumatti auttaa siinä.
      Hammaslankaa käytän enää vain satunnaisesti.
      Siis, hammasväliharja, lanka, pesu ja hyvä suuvesi!

      Nyt hammaslääkäri on huokaillut, että kumpa kaikki hoitaisivat hampaansa noin hyvin. Se on mukavaa kuultavaa sen lisäksi että suuni todella voi hyvin ja ongelmat ovat tipotiessään.
      Kerroin hänelle hammasväliharjakäytännöstäni ja hän sanoi ettei ole sitten ihmekään, että olen parantunut noin hyvin.
      Mut, hei! Kaikki liiallinen ja ylettömyyksiin menevä ei taatusti ole hyväksi. Elelehän varovasti!

    • Kaksi kertaa päivässä riittää! Tekee sen vaik illalla oikein huolellisesti. Tuo "keskitienkulkijan" mainitsema suuvesi oikeesti tekee suun vastustuskykyiseksi plakkia vastaan ja auttoi mulla verenvuotoon. Voihan niitä olla muitakin yhtä hyviä. Apteekista kannattaa kysellä.
      Luulisi sen auttavan pois ajatuksesta, että hampaita porstataan ylettömästi. Suu tuntuu puhtaalta ja hampaat liukkailta. Ei se vuoto kylläkään millään aineilla lähde, jos syynä siihen on liian kova käsittely.
      Tokmannilla ainakin on Jordanin hammasväliharjoja. Mun mielestä apteekissa ne on kalliimpia.

      • aloittajakirjoittaja

        Varmaan kyllä riittää kaksikin kertaa hampaiden harjausta, mutta kun olen sellainen välipalojen napostelija, niin ajattelin etteivät hampaat tykkää todellakaan hyvää, kun napostelee niitä välipaloja ihan omaksi ilokseen melko usein.


    • Selmas

      Siis hammaslääkäri ei löytänyt mitään ihmeellistä? Kyllähän parodontiitin näkee, jos vain osaa mitata ientaskut (ja tämän pitäisi olla itsestäänselvyys jokaisella shg:lle ja hml:lle).

      Neljä kertaa harjausta päivässä on joka tapauksessa liikaa. Aamuin ja illoin riittää, kaksi minuuttia kerrallaan. Jätä käsiharja pois ja käytä vain sähköharjaa, ja hanki siihen sensitive-harjaspää ellei sinulla jo sellaista ole. Tuollainen määrä harjausta (4) alkaa ennen pitkää aiheuttaa ikenien vetäytymistä ja sekin voi aiheuttaa kipua, kun hampaan juuren pinta paljastuu ikenen alta. Puhdista myös hammasvälit huolellisesti kerran päivässä, esimerkiksi aina illalla ennen harjausta.

    • toimiimulla

      Itse pesen kerran päivässä suolahammastahnalla ja lankaan pari kertaa kuussa.

      Suuhygienistillä käyn kerran vuodessa poistamassa hammaskiven.

      Reikiä ei ole ollut yli 10 vuoteen.

      Mitään parodonttiittia mulla ei ole koskaan ollut eli kyllä tuo tulee, jos syö huonosti eikä käy hoidattamassa hammaskiveä vuosittain pois.

      Pelkkä pesu ei riitä, vaan hammahoito alan ammattilaisella.

      Harjan pitää olla pehmeä ja hammastahna sellasta, että ei turhia kemikaaleja, eikä todellakaan mitään suuvesiä.

      Pesu vedellä ja harjalla riittää. Muista pestä hammasmukisi säännöllisesti ja vaihtaa uusi harja vanhan tilalle. Myös hammasvälit on syytä puhdistaa. Syömäsi ravinto vaikuttaa myös suun bakteereihin, limakalvoihin sekä ennenkaikkea hammasluuhun.

      ÄLÄ tupakoi ja käytä alkoholia kohtuudella, jos käytät. Alkoholi ei ole välttämätöntä ihmisen elolle.

      RDA (ei hankaa kiillettä) on nolla näissä ja muitakin löytyy.

      http://www.weleda.fi/kauneudenhoito/suunhoito/salt-toothpaste-suola-hammastahna/

      http://frantsila.com/tuotteet/yrtin-raikas-luonnon-hammastahna/

      Fluoria ei tartte eikä vaahtoavaa ainetta (natriumlauryyli-sulfaatti eli sodium lauryl sulfate eli SLS) eikä muitakaan haitallisia aineita, joita tahnat on täynnä. Ne kaikki kemikaalit joutuu myös vesistöihimme, joten vältä turhaa kemikaalikuormaa.

      Huolehdi luustostasi, niin samalla huolehdit hampaistasi.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

      Fluori.

      Aine, joka on jo pitkään tiedetty olevan hermostomyrkky(sodium fluoride), on edelleen meidän hammastuotteissamme, jossain päin maailmaa, jopa juomavesissä. Ennen, kuin sitä alettiin antaa hygieniatuotteisiin, sitä käytettiin tappamaan rottia. Kohtuullisen huolimattomasti meille suositellaan hermostomyrkkyä käytettäväksi, samaan aikaan pelotellen îluontaisten aineidenî käyttöä. Mutta älä huoli, hammastahnat ei ole ainoa paikka. Monissa tehotuotetuissa raaka-aineissa käytetään torjunta-aineena fluoria (sodium fluoride). Fluori on linkitetty eri tulehdustiloihin, jotka pitkään jatkuessaan aiheuttavat erilaisia sairauksia kehoon, joista luusyöpä, kilpirauhasen ongelmat, alentunut älykkyysosamäärä ja hedelmällisyyden lasku ovat muutamia. Koska kaikkialla ei vielä tiedetä aineen haitallisuutta, on meidän syytä tehdä omat tutkimuksemme ja informoida päättäjiä tärkeistä elementeistä, jotka vaikuttavat meidän kaikkein terveyteen.

      - Skippaa hammastahnat, joissa on fluoria.
      - Luonnon hammastahnoja on nykyisin runsaasti olemassa.



      Fluoridin liikasaanti voi aiheuttaa hammasfluoroosia ja luuston fluo- roosia. Pitkäaikaisesta ja korkeasta fluoridille altistumisesta on myös raportoitu vaikutuksia kilpirauhaseen, aivojen ja kudosten kehitykseen sekä yhteys tiettyihin luusyöpien tyyppeihin.

      http://www.kemikaalitutka.fi/2016/02/05/teesta-fluoria-yli-suositusten/

      • En_viitsi_lukea_loppuun

        Kovin harvoin lankaat hampaasi, liekö edes totta. Mutta kommenttisi taisikin olla vain aasinsilta että sait taas mainoksesi tähänkin ketjuun.


      • gdghdhdrfh

        "Toimiimulla," googlaapa, mitä tarkoittaa "lähdekriittisyys."


      • turpakiini

        Toimiimulla, flurista: ihan mikä vain aine on myrkky, jos sitä nauttii liikaa. Esimerkiksi veteen kuolee, jos juo tolkuttomasti. Maailman tappavin hermomyrkky on botuliini, jota käytetään botox-ruiskeissa. Eli ihmiset ruiskuttavat ainetta kehoonsa, mutta annos on niin pieni, että se ainoastaan lamauttaa ihoa ruiskutuskohdassa.

        Olet idiootti.


    • haitallista-harjausta

      Trollihan toi aloitus oli tai Sinulla on neuroosi, mutta 4krt päivässä harjaaminen on paitsi tarpeetonta, myös haitallista.

      Harjaa normaalisti kevyesti kahdesti päivässä ja purskuta suuvedellä. Se putsaa joka paikan, myös ne joihin harjalla ei ylety ja pitää hengityksen raikkaana.

      Tuollaista harjaustahtia ikenet eivät kestä ja siksi vuotavat verta. Ikenet myös vetäytyvät nopeammin kuin yleensä ja pian parissa vuodessa hammaskaulat näkyvät. Sitä vauriota voi yrittää korjata suukirurgialla.

    • Jospajospa

      Kerroit peseväsi hampaat neljä kertaa päivässä. Jynssäätkö siis liikaa ja ikenet eivät siitä tykkää. Riittää kun pesee hampaansa aamuin illoin & käyttää hammaslankaa tai mitä nyt kukin käyttää. Minulla on tapana puhdistaa myös kieli ja koko suu pehmeällä harjalla. Suu on raikas koko päivän eikä koskaan vuoda itkenistä verta. Kerran vuodessa käyn hammaslääkärillä.

    • copypaste

      Suuvedet ärsyttää herkkiä limakalvoja, joten niitä ei kannata käyttää.

      pesu 2 kertaa päivässä riittää pehmeällä harjalla

      käy säännöllisesti hammaslääkärissä tarkastuksessa, niin ongelmia ei tule

      ongelmia tulee, kun menee vasta sitten, kun on jotain vaivaa

      se on monesti lian myöhäistä

      suuhygienistillä pitää käydä kerran vuodessa ja jotkus 2 kertaa, jos tulee paljon hammaskiveä

      tupakka lisää hammaskiven muodostusta

    • chjj

      Kaksi kertaa riittää

    • äölknjbh

      pesen kerran päivässä

    • Nfjht

      Todennäköisesti peset hampaita liian usein ja/tai liian voimakkaasti ja olet ärsyttänyt ientäsi. 2 kertaa päivässä vain ja ainaki pari kertaa viikossa lankaus. Verenvuoto voi olla kevyestä tulehduksesta johtuva jos et käytä lankaa. Turha pestä hampaan pintaa miljoona kertaa päivästä jos jätät tärkeimmät kohdat huomioimatta. Sähköhammasharja ei poista plakkia tarpeeksi hyvin hampaiden välistä ja ienpussista vaikka on toki huomattavasti parempi kuin normihammasharja. Todennäköisesti tilanteesi olisi parempi vaikka pesisit vain iltaisin hampaasi jos sen jälkeen myös käyttäisit hammaslankaa tai edes hammaslankainta/väliharjaa

      • aloittajakirjoittaja

        No , mikään trolli en ole. Kahdesta kohtaa ientä vuotaa, jos harjaan esimerkiksi vain kerran päivässä. Jos jää päivä tai kaksi väliin etten harjaa, niin sillon tulee verta ihan kunnolla seuraavalla harjauskerralla ja särky on melko kovaa. Samoin kun tikutan, niin muutamasta kohdasta alkaa reipas verenvuoto ja toisinaan kuvottava haju. Hampaani olen hoidattanut hyvin ja reikiä ei nyt ole, muutama pikku lohkeama tosin on.

        Näkyykö parodontiitti röntgenkuvassa eli kannattaisiko minun pyytää siis hammaslääkäriä otattamaan näistä vuotavista ienkohdista röntgenkuvat.?

        Kyseiset vuotokohdat ovat perimmäisten poskihampaiden kohdalla.

        Parodontiittia ajattelin, kun siitä on nyt niin paljon puhuttu j on suomalaisilla hyvin yleinen.


      • Tehokkaampaa_hoitoa
        aloittajakirjoittaja kirjoitti:

        No , mikään trolli en ole. Kahdesta kohtaa ientä vuotaa, jos harjaan esimerkiksi vain kerran päivässä. Jos jää päivä tai kaksi väliin etten harjaa, niin sillon tulee verta ihan kunnolla seuraavalla harjauskerralla ja särky on melko kovaa. Samoin kun tikutan, niin muutamasta kohdasta alkaa reipas verenvuoto ja toisinaan kuvottava haju. Hampaani olen hoidattanut hyvin ja reikiä ei nyt ole, muutama pikku lohkeama tosin on.

        Näkyykö parodontiitti röntgenkuvassa eli kannattaisiko minun pyytää siis hammaslääkäriä otattamaan näistä vuotavista ienkohdista röntgenkuvat.?

        Kyseiset vuotokohdat ovat perimmäisten poskihampaiden kohdalla.

        Parodontiittia ajattelin, kun siitä on nyt niin paljon puhuttu j on suomalaisilla hyvin yleinen.

        Jos ikenet vuotaa noin herkästi hyvästä hoidosta huolimatta, syynä on hyvinkin prodontiitti. Kun puhut hyvästä hoidosta, olet ilmeisesti poistattanut hammaskiven ainakin vuoden välein, parodontiitissä hoitoväliä tihennetään tuosta. Yleensä herkkä verenvuoto ikenistä osoittaa että ikenen alla on hammaskiveä. Paha haju ja kivut osoittaa vakavaa tulehdusta ikenissä.
        On aivan normaalia toimintaa että hammaslääkäri määrää täydelliseen koko leuan panoraama röntgenkuvaukseen jos epäillään parodontiittiä. Itselläni todettiin syviä ientaskuja ja alkavaa parodontiittiä. Tihennetyllä hygienistin hoidolla se saatiin kuriin ja nyt ollaan taas normaalitilassa vaikka ientaskut jäikin syviksi.


    • copypaste

      "Bakteerit ovat päässeet tunkeutumaan syvälle ikenen alle, jonne hammasharja ei enää yllä. Suubakteerit viihtyvät hyvin ientaskuissa hapettomassa tilassa. Pitkään siellä ollessaan ne liuottavat leukaluuta ja katkaisevat hampaita kiinnittäviä sidekudossäikeitä. Vakavan tulehduksen merkkejä ovat pahanhajuinen hengitys ja hampaiden liikkuminen. Jos hampaat heiluvat, leukaluuta on menetetty jo aika paljon. Suomalaisista yli 30-vuotiaista 64 % sairastaa parodontiittia."

      https://www.facebook.com/mividata/posts/573433429472451

      Nyt heti jokainen oman kaupunkinsa nettisivuille ja varaamaan aikaa hammaslääkärin tarkastukseen.

    • copypaste

      Kannattaa myös välillä vaihtaa hammaslääkäriä. Tiedän monta ihmistä, kun ovat vuosia käyneet jollain vanhalla hammaslekurilla ja kun hammaslekuri on eläkkeelle lähtenyt, niin uusi on huomannut merkittäviä puutteita hampaiden hoidossa.

      Ja sitten voi olla sellaisia lekureita, jotka tekevät turhaa työtä, jotta saavat rahat pois.

      Stadissa joku kokonainen hammaskeskus kärysi tästä.

      Eli olkaa tarkkoja.

    • Anonyymi

      Myynti koko suun 100 vuotta myynti. Vihje nuuska sivut myynti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5619
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      480
      3601
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      160
      3405
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2633
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2439
    6. 270
      2055
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1517
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1442
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe