Light tuotteet ja median epämääräisyys

ojasta_allikkoonko

http://www.iltasanomat.fi/laihdutus/art-1455017202774.html

Media kertoo, että light tuotteet lihottavat. Onko siis parempi syödä rasvaisia/sokerisia vaihtoehtoja? Vai onko hyvä karttaa kumpiakin? Tätä mediasta ei ikinä saa lukea.

Poikanikin, joka ylipainoinen hieman, perustelee sokerisen coca colan juomista sen takia, että light lihottaa, ziisus.

5

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oiifhapiuhf

      No vähän riippuu. Kannattaa karttaa light-tuotteita, mutta myös tuotteita joissa on lisättyä sokeria. Tai jotka on pelkkää energiaa ilman ravinteita, esim. juuri kokis. Tai sokeri ylipäätään.

    • lightti

      Miten keinotekoinen makeutusaine voi lihottaa? Otsikoista noissa medioissa saa sellaisen kuvan että esim.joku aspartaami itsessään lihottaisi? Sen uskon että makeanhimoa voi lisätä, mutta itselläni en ainakaan huomaa sellaista,juon aika paljon light limsoja. Ehkä jollekkin sokeriaddiktille ei sovi mutta ei sovi sitten tavallinen limsakaan.

      • insuliiniresistenssi

        Ilmeisesti makeutusaineet pitävät yllä makeanhimoa ja sokeriaddiktiota, eli kyllähän ne lihottaa. Tämän lisäksi joidenkin lähteiden perusteella makeutusaineet saavat aikaan samanlaisen insuliinirektion kuin sokeri, mikä vaikeuttaa verensokerin säätelyä ja täten rasvanpolttoa ja nälänhallintaa. Näin ollen, mikäli oikeasti haluaa laihduttaa ja hallita painoaan ja terveyttään, kannattaa totutella aitoihin makuihin ilman sokeria tai makeutusaineita.


      • hpv
        insuliiniresistenssi kirjoitti:

        Ilmeisesti makeutusaineet pitävät yllä makeanhimoa ja sokeriaddiktiota, eli kyllähän ne lihottaa. Tämän lisäksi joidenkin lähteiden perusteella makeutusaineet saavat aikaan samanlaisen insuliinirektion kuin sokeri, mikä vaikeuttaa verensokerin säätelyä ja täten rasvanpolttoa ja nälänhallintaa. Näin ollen, mikäli oikeasti haluaa laihduttaa ja hallita painoaan ja terveyttään, kannattaa totutella aitoihin makuihin ilman sokeria tai makeutusaineita.

        Miltei mikä tahansa saa aikaiseksi insuliinin lisäerityksen. Ruuan ajatteleminen, ruuan haju jne.. Lisääntynyt insuliinin eritys on vaan huomattavan pientä eikä sillä ole käytännön merkitystä.

        Ihmisen insuliinin erityksestä noin puolet tapahtuu muutenkin ateria-aikojen ulkopuolella. Tuo määrä on aivan riittävän suuri varastoidakseen rasvan ja proteiinin. Hiilihydraatti tarvitsee sitten lisää insuliinia.

        Insuliini ei vaikuta rasvanpolttoon vaan ihminen käyttää jatkuvasti rasvaa energiakseen. Levossa rasvan osuus energiantuotannosta on noin 70%, liikkuessa huomattavasti vähäisempi. Liiallinen insuliinimäärä laskee verensokerin vaarallisen alas mutta ei vaikuta rasvanpolttoon.

        Insuliinin merkitys on kaksinainen, toisaalta se varastoi aterian jälkeen ravintoaineita ja toisaalta estää kehoa muodostamasta itse glukoosia. Ilman tuota varastointia ihmiselle kävisi köpelösti, veressä on normaalisti vain noin 5 g glukoosia ja huomattavasti vähemmän rasvaa ja ateriassa tulee tyypillisesti monikymmenkertaisia määriä.

        Laihduttajan ei tosissaan kannata läträtä rasvalla, sokerilla eikä alkoholilla.


    • hpv

      Juu, keinomakeutetut saattavat jättää makeanhimon ja sitten vedetään päälle muuta, joka lihottaa. Se sokerinen virvoitusjuoma lihottaa sitten takuulla. Itse light-tuotteissa ei ole energiaa. Itse makeutan aamukahvini makeutusaineella eikä ainakaan minulla tuo lisää makean himoa. Säästyy kuitenkin 4 kiloa sokeria vuodessa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2483
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2287
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2021
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe