Lapin Kansa ja Pohjolan Sanomat

LopunAlkua

Lapin Kansa ja Pohjolan Sanomat vähentävät asiakaspalvelijoita
Alma Media aikoo vähentää asiakaspalvelijoita aluelehdissään. Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut viidenkymmenen työntekijän kanssa ja suunnitelmissa on yli 30 työntekijän vähentäminen.

Sitä se yletön mamutus ja vastoin suomalaisten mielipidettä vastaan toimiminen teettää. Eiköhän ole aika muuttaa lehden linjaa ja johtoportaan sekä suurimman osan toimittajista katsella itselle hommia vaikka VOK:eista. Henkilökohtaiset edellytykset uralla viittaavat siihen suuntaan.

74

367

  Vastaukset

  • Sitä se pakolaisihannointi sai aikaan.
   Nyt kannattaisi vihdoin alkaa kirjoittaan lappalaisten asioista.

   • Herää jo kysymys, voiko muuhunkaan lehden uutisointiin täysin luottaa.

    "Ei yksin se, mitä asiasta kirjoitetaan, vaan mitä siitä jätetään kertomatta."


  • Mietityttää millä tuolilla nämä Lapin kansan ja Pohjolan Sanomien toimittajat oikein istuvat. Tässä maassa on tuon luokan toimittajia jalkapallokentällisen verran. Tuon verran myyriä koko maan pinta-alaan nähden ja niin paljon vahinkoa koko maalle.

   Näillä toimittajilla on toisen terho syvällä omassa peräaukossaan. Siinä sitten jökötetään paikallaan kuin Randin veturi. Mieleen tulee Lars Trierin elokuva Idiootit, jossa joukko hulluksi heittäytyneitä hytkyttelee lattialla hajareisin istuen kun ryhmän johtaja sanoo "Gruppeknull".

   Tuo ryhmänjohtaja on tietenkin Kapteeni Käteinen, joka omistaa näiden myyrien työpaikat. Letkaa johtaa Matti Apunen, ja perässä tulee päätoimittaja toisensa jälkeen. Päätoimittajien vaunujen välissä on rivitoimittajia, viimeisimpien joukossa Viki C. Salonen.

   Moni toimittaja on jo työnsä puolesta teatterin ystävä. Kun maassa on niin kova pula ulkomaisesta pääomasta ja maahan on houkuteltava turisteja, keinoilla jotka eivät ole mistään maasta kotoisin kuten "Guggenheim", niin tästä voisi järjestää oivan kesäteatterinäytelmän.

   Näytelmän nimi voisi olla "Kajanderin malli" Liberan perustajan ja Mont Pelerin Society -seuran Petri Kajanderin mukaan. Paras tapahtumapaikka olisi Suomenlinna. Toimittajat hajareisin permannolle terhot peräaukoissa. Siinä olisi kova Finnish Graffiti.

   Näytelmä voitaisiin myydä nimellä "Libertaristin letkajenkka" ulkomaille kuten USA:n media myy meille Diilejä ja Selviytyjiä. Ensin pitäisi kuitenkin selvittää onko USA:n asevoimilla siihen oikeudet kun sen sotilailla oli vastaavaa ohjelmaa. Uskon että ei ole.

   Englanninkielisissä maissa näytelmä, joka oikeastaan on sarja erään sortin ihmisiä, nimi olisi TrainToNowHere. Ideana on että kaikkialla letka koostuu toimittajista jotka junnaavat aikaa paikallaan. Tästä vaan tuotteistamaan, hyvä hinta hyvästä ohjelmasta.

   Koska Viki on 12.2.2016 Pohjolan Sanomissa julkaissut olevansa kovan luokan virittäjä ("että Suomen yhteiskuntakoneisto kyettäisiin virittämään tavalla tai toisella vähintään yhtä suorituskykyiseksi kuin verrokkimaidemme") saisi Viki vierailla sarjassa "Viritetyt vehkeet".

   P.S. Muutama kohta jäi askarruttamaan Viki Salosen kolumnissa:

   Vikin mukaan "Suomen kannattaisi paremman puutteessa kopioida Ruotsin yhteiskuntajärjestelmä ja ratkaisut yksityiskohtia myöten, ongelmineen päivineen". Tarkoittaako Viki että meidän tulisi ottaa käyttöön oma valuutta kuten Ruotsilla, ei kai sentään? Entä kysymys kuninkaasta, esim. Hessenin prinssi?

   Vikin mukaan "Työvoimakartelli yleissitovuuksineen ei ylipäätään oikein istu globaalin kilpailutalouden oloihin, halusimmepa sitä tai emme. Ongelmia korostavat työttömyyden kasvu ja se, etteivät innokkaimpien lakkokenraaliemme touhut tunnu pysyvän tolkun äyräissä, vaikka Suomi taapertaa talouskehityksessä Euroopan peränpitäjänä".

   Hienosti pantu Viki C. Salonen! Tuosta hyvästä ansaitset paikan "Libertaristin letkajenkka" -näytelmän viimeisenä vaununa, jotta voit kirjoituspöydän ääressä istua näytösten välissä. Koska olet vielä nuori mies, esimiehilläsi voi kuitenkin olla eri näkemys asiasta. Nuori mies on "aatelia" kun tullaan jakokysymyksiin.

  • Matti Apusen roolia "Libertaristin letkajenkassa" miettiessä mieleen palasi toimittaja Mikko Pulliainen. Mikko kirjoittaa juttuja useaan eri lehteen. Pohjolan Sanomissa 23.10.2015 oli kirjoitus "Naapurustossa on jotakin outoa. Kenelle soittaa?"

   Tässä globaalissa maailmassa vastaus on tietenkin haamujengi Ghost Busters. "There's something strange in the neighbourhood . Who you gonna call: Ghost Busters!" Toimittajalla pitäisi olla niin hyvä muisti, ettei tarvitsisi lukijoilta lehdessä kysellä. Olisit kysynyt Matilta.

   Perse edellä puuhun. Mikko päättää kirjoituksensa huomautukseen, jonka mukaan "Olisi tärkeää, että ainakin media sisältäisi tämän". Niin minkä? Mikko Pulliaisen artikkeli on niin esimerkillisen obskurantti, että on vaikea havaita koko jutin pihviä. Mikko onkin piilottanut sen perunoiden alle.

   Nämä perunat näyttävät muodostavan pihviin korreloimattoman osan Mikko Pulliaisen ilmaista lounasta. Perunat on tarkoitettu tavallisille lukijoille ja itse pihvi median edustajille. Miksi lukijoiden pitää maksaa kaikki tämä median sisäinen viestintä? Ei ole ilmaista lounasta.

   Koska aiemmin esitetyllä roolituksella Matti Apunen vetää letkaa mutta ei toisaalta vedä ketään, olisi tässä Pulliaisen sanoin mahdollisuus siihen, että "media sisäistäisi tämän". Pannaan Pulliainen vetämään letkaa.

   Mikko Pulliainen vaan soittaa haamujengille kysyy rohkeasti, jos epäilee että "rustossa on jotakin outoa". Kummallinen on tämä porvarismin muoto muuallakin maailmalla. Panee miettimään myös Pulliaisen sanoja:

   "Nämä lait kuitenkin myös rajoittavat meitä. Emme voi vaikeuksitta sijoittaa todellisuuteen vaikkapa parantavia kiviä, telepatiaa tai tähdistä ennustamista vaikka haluaisimmekin, sillä nelikulmaiset kappaleet, pyöreät reiät ja muuta vastaavaa."

   MItä lakeja Mikko Pulliainen tässä tarkoittaa? Tämä on vapaa maa ja saat "sijoittaa" mainitsemiasi "parantavia kiviä" ja "muuta vastaavaa" mihin haluat kunhan ne ovat omiasi. Se on osa omistamisen hienoutta. Postmodernissa maailmassa ei ole todellisuutta mikä supistaa sijoituspaikkaa koskevia mahdollisuuksia yhdellä.

   Siinä tapauksessa että työpaikkasi maksaa terveydenhuollon, "myös nelikulmaiset kappaleet" ja "pyöreät reiät" tulevat kyseeseen jos oikeasti haluat sitä. Mutta älä tee sitä meidän veronmaksajien kustannuksella. Turha vastus vain aiheuttaa lisää kustannuksia, ja tällaisessa taloudellisessa tilanteessa se on vastuutonta.

   Mutta muista että rahat jotka työnantajasi käyttää terveydenhuoltoon ovat hänen, eivät sinun. Sinun on siis kysyttävä ensin työnantajaltasi. MIkäli olet ajatellut käyttää nelikulmaisten kappaleiden sijaan "telepatiaa tai tähdistä ennustamista", muista että emme usko mm. mielipuolten vapauteen. Mikko Pulliainen kysyy edelleen:

   "Minkälainen ekologinen lokero on skottilainen järvi, ja millä todennäköisyydellä moinen lokero pystyisi elättämään jonkinlaista merihirviöiden lajia?"

   Itse en lähtisi miettimään asiaa todennäköisyyden pohjalta. Mutta kun olet lähtenyt tuolle pohjalle, niin olkoon se sinun subjektiivinen todennäköisyytesi. Tässä ihmeellisessä maailmassa vastaus voi tulla luoksesi nopeammin kuin ajattelit. Et ehkä halua sitä, mutta kissa voi pudota kun kirjoittelet juttujasi.

   Kuten kirjoitit: "KYSEESSÄ EI tietenkään ole ainoastaan suomalaisen kevyen musiikin piirre, esimerkki vain on räikein näkemäni". MIkko Pulliainen, sinun tehtäväsi on kertoa lukijoille. Tiedonvälitys ei ole sitä että ollaan kertomatta. Tämä siitä huolimatta että myös kollegasi tekevät sitä.

   Tuollaiset retoriset kysymykset joita kirjoittelet kuuluvat salailun maailmaan. Ei tarvita Poliisia kertomaan että kyse on Synkronisiteetti II:sta. Se on varmaa ja koeteltua tietoa. Sellainen on myös journalismin perusta. Jos haluat olla journalisti, niin lennä Skotlantiin ja selvitä kumpi oli ensin: muna vai kana.

   Mikko Pulliaisen mukaan "rajoitettu määrä peruslakeja" on se mistä "Ihmisen arkikokemus koostuu". Edelleen "Näiden peruslakien tuntemuksella olemme päässet aika pitkälle". Kovin pitkälle on päästy. Tarvittaessa voimme halkoa "muutamasta hiukkasesta" jos olet kiinnostunut juridiikasta.

  • No kylläpä taas kun katsoi lapin kansan nettiotsikot, niin oksetti. Huumonen: Suut kiinni maahanmuuttokriittiset ja lisää vain elätettäviä Suomeen, demareilla on taikaseinä, millä elättää heidät.
   Sitten se pakollinen säälijuttu : Pelottaa, jos joutuu Ranskaan takaisin, kun ei saa turvapaikkaa Suomesta. Voi jeesus sentäs, pelottaa kun joutuu Ranskaan.

   Kuinka tyhmiksi ihmisiä luullaan. Ehkä jotkut mökin mummot vielä uskoo tämän matuhypetyksen ja sen, että he ovat rikkaus ja myyntitykkejä meille ja nostavat Suomen nousukiitoon.

   • Pitää olla varovainen jos sanoo jotain suvakki-Huumosesta, se ruppee itkeen ja tekee rikosilmoituksen.
    Mutta Huumonen voisi nyt ottaa itselleen vaikka 10 mulattimiestä kotiinsa ja sen jälkeen panna jo turpansa tukkoon noista loiseläjistä.


  • Posari on kaiken muun roskan lisäksi Kemin matkailun mainoslehti. Monta kertaa viikossa,pahimmillaan,tulee kemin mailman luokan matkailukohteiden ylistystä. Vaikka posari sponsoroikin lumilinnaa niin jotain rajaa kuitenkin.

  • Potilas P.S. 15.2.2016.

   Käy sohvalle makuulle ja ota mukava asento. Laske lehti kädestäsi. Kerroitte aikaisemmin tänään Ismo Alankoa nurin päin. Kirjoititte "Pidä jumala mielessä ja housut jalassa". Kuvauksenne perusteella kyse on epäjumalasta. Ken Barbie? Kerroitte, että:

   "Vahingollisin neuvo oli, että filosofian tutkiskelu on haihattelua ja tuulen tavoittelua - luota rahaan, se ei petä sinua. Näinköhän on?"

   Kiistättekö siis neuvon olla tavoittelematta tuulta? Mitä ajattelette tulevaisuudestanne? Oletteko sitä mieltä että tuulta kannattaa tavoitella ja aiotteko tavoitella sitä? Haluatteko että muut ihmiset tavoittelevat tuulta? Omistatteko tuulipussin?

   Huomioni kiinnitti se pitkä väli kun kerroitte saman sanatarkasti vielä uudelleen, itseänne siteeraten. Myös painotuksenne vaihtelivat, kursivoitte sanomaanne, ja käytitte myös värejä. Kertokaa, mitä tarkoitatte näillä retorisilla valinnoilla ja mitä ne kertovat itssestänne?

   Palataan aikaisempaan kertomukseenne. Kirjoititte, että "Kielon suukosta saa sopivasti pöpöjä". Nopeasti katsottuna ongelmanne viittasi oraalifiksaatioon. Kun tarkastelin kertomustanne pidemmälle, näyttää siltä että kohdallanne kyse on anaalifiksaatiosta.

   Kerroitte elämästä "eläinten keskellä" ja Terho-nimisestä possusta. Heti kertomuksenne alussa kiinnitin huomioni lääkitsemisestä aiheutuviin kustannuksiin. Kirjoititte "220 miljoonaa euroa vuodessa" ja mainitsitte sanan "potissa". Kerroitte myöhemmin jopa yli kaksi kertaa suuremmista luvuista.

   Pidättekö numeroista ja oletteko suorituskeskeinen? Kuljetteko kuusimetsässä sykesovelluksen kanssa? Harjoittivatko vanhempanne ehdollistamista? Harjoitatteko itse ehdollistamista? Ehdollistetaanko teitä? Haluatteko että teitä ehdollistetaan?

   Kun kerroitte neuvoista mitä ihmiset ovat "vanhemmiltaan saaneet" ja niistä sadoista miljoonista euroista sekä potista, mietin oletteko koskaan harkinnut analyytikon uraa? Saisitte olla tekemisissä satojen miljoonien eurojen kanssa ja derivoida eri kansojen pottia?

   Kerroitte että "Yhdysvalloissa on yrityksiä, jotka ostavat terveiden ihmisten ulosteita tallentaakseen ne siirtoja varten". Eikö se ole mielestänne sairasta? Millaisia siirtoja tarkoitatte? Spekuloitte myös sillä "milloin niiden laajasta hyödyntämisestä tulee totta". Kertomuksessanne vilisee "STT, AFP Washington" ja mainitsitte "raju vääntö USA:ssa".

   Kerroitte edelleen että "Joillakin eläinlajeilla suoliston mikrobien on todettu säätelevän jopa seksuaaliviettiä" sekä kuvaatte "ulosteensiirtomenetelmää". Mihin eläinlajeihin viittaatte? Luetteko saksankielistä kirjallisuutta ja miltä aikakaudelta? Tunnetteko "ulosteensiirtomenetelmää" oraaliaukon kautta vai tuotteko paskaa Yhdysvalloista?

   Kerrotte myös gastroskoopista, kolonoskoopista ja peräruiskeesta. Mainitsette, että "Samassa taloudessa elävien ihmisten kakka toimii tässä parhaiten". Mitä taloutta tarkoitatte? Kotitaloutta, maailmantaloutta, kansantaloutta vai maatilataloutta? Jos tarkoitatte kahta viimeistä, niin minkä kansan? Onko teillä paljon skooppeja kaapissanne? Mitä ajattelitte niillä tehdä?

   Mainitsitte "eläinystävien" ruokinnasta ja kerroitte myös Paavo-kissanpennusta. Kirjoitatte että "'Aava maisteli jo vauvana kissannappuloita, joten eiköhön mikrobeja ole saatu jo varhain ihan riittävästi'". Pidättekö Kielo-lehmästä ja kissannappuloista, ja luetteko paljon Ulkopoliittisen Instituutin henkilöstön kirjallisuutta?

   Kerroitte että "kuulostaa hurjalta". Kieltämättä. Mutta kirjoittaessanne asioista, vastapuolenne ei kuule näitä asioita vaan näkee ne. Kuuletteko kirjoittamanne tekstin? Tapahtuuko näin usein? Kirjoitatteko paljon kuulopuheita? Heti aluksi kerroitte että "Keskittäminen jatkuu".

   Heti tämän perään valititte "Miksi mikään ei enää kestä". Ettekö osaa päättää? Samalla kerroitte että myös koneenne laakeri oli paskaa. Oletteko todellakin sitä mieltä että kaikki on kumisaappaita myöten paskaa? Taidatte pitää paskassa tarpomisesta kun mietitte kumisaappaidenne ostamista verkkokaupasta?

   Hillasuolla ei käytetä huopakumisaappaita joita tarvitsette hiihtovaelluksella. Kerroitte myös marssineenne kivijalkaliikkeeseen ostamaan kumisaappaita. Pidättekö tekoanne järkevänä? Kerroitte että laakerin ohella myös blenderi oli paskaa, ja että "tunsin smoothieta juodessani suussani jotain terävää".

   Kerroitte että kaikki paska on "ikään kuin" suunniteltu vanhenemaan. Teillä on vaikeuksia uskoa että paska on paskaa. Kerroitte loppupuolella myös sontasiionista. Haluaisitteko elää sellaisessa siionissa? Pidättekö eläimiänne sellaisessa siionissa? "Ja paskaa..."

  • Potilas P.S. 16.2.2016. Palaa ilmeisesti ennen suihkua ja saunaa.

   Palaan kertomukseenne "Kielon suukosta saa sopivasti pöpöjä" jossa kerroitte suoliston toiminnasta ja skoopeista. Kuvailitte suoliston toimintaa. Kuulinko colitis vai colitas?

   Tänään viestinne on "Kansanvallan aika ei ole ohi". Mutta huomio kiinnittyi jälkikirjoituksenne. Hyppäätte siinä - kuvaannollisesti - valtakunnan asioihin ja kerrotte Paperiliiton entisen johtajan kyynelistä. Kerrotte että "Globalisaatio vei Ahoselta vallan". Mitä tarkoitatte sanalla "Globalisaatio" tai "Globaali"?

   Kerrotte edelleen että "Kapitalisti pysäytti paperikoneet itse ja siirsi tuotannon Kiinaan". Kerrotte työsulusta ja paperikoneiden siirtämisestä Aasiaan. Ette mainitse Etelä-Amerikkaan rakennettua kapasiteettia ja raaka-aineena käytettävää kuitua. Kenen pastilleja syötte ja mitä tiedätte monokulttuurin syntyajankohdasta?

   Hyppynne on hämmästyttävä. Harkitsetteko "taittovirheen korjaamista"?

   Tarkoittaako monokultturi teille paperilla tapahtuvaa viestintää ja onko viestintä teille luonnonlakeihin perustuvaa laskettelua kelkallanne? Onko lähipiirissänne ollut aikaisemmin voimakasta luokkatietoisuutta? Onko kelkallanne nimeä? Mikä on kelkkanne nimi?

   Tämän jälkeen kirjoitatte hygieniapassistanne ja kerrotte haluavanne halata 24-vuotiasta nuortamiestä jolla on "kaikkivaltiaan katse". Tämän jälkeen kerrotte silmistä, silmistä ja silmistä. Mutta katseen jälkeen kirjoitatte välittömästi: "Hänellä ei näytä olevan aavistustakaan, minkälaisia kolhuja on luvassa".

   Kirjoitatte edelleen että "Passikuvassa olin minä ja ja kuvan päälle oli lyöty leima 25. marraskuuta 2000".

   Mikäli passikuvaanne ei ole enää olemassa on käyttämienne aikamuotojen yhdistelmässä ongelma. Sillä lauseenne "Hänellä ei näytä olevan aavistustakaan, minkälaisia kolhuja on luvassa" kuvaa tulevaisuuden hetkeä ja "Passikuvassa olin minä" viittaa siihen että passikuvaanne ei enää ollut.

   Mitä teitte passikuvallenne? Keneen viittaatte ilmaisulla "Hänellä ei näytä olevan aavistustakaan, minkälaisia kolhuja on luvassa" kerrottuanne jo alussa että kuvaanne ei enää ole? Kirjoitatte kaikkivaltiaan pienellä ja epäröitte viitata häneen isolla kirjaimella. Haluatteko kolhia itseänne?

   Kertomuksenne alkaa: "Siivouspäivän tohinassa käteeni osui pysäyttävä muisto. Kyse oli hygieniapassista. Sellaista edellytetään Italiassa ravintola-alalla työskenteleviltä."

   Miksi hävititte passikuvanne? Koska "kuvan päälle oli lyöty leima" teillä ei näyttäisi olevan enää voimassa olevaa hygieniapassia. Mitä aiotte tehdä elämällänne? Tarjoilette informaatiota ja jakelette viiveitä?

   Kuka on työnantajanne Italiassa? Huolehtiiko työnantajanne hygieniasta? Kirjoitatte edelleen "Elämä on seikkailu, ja me olemme tutkimusmatkailijoita". Kenen elämä on seikkailu ja kenen elämää tutkitte? Kirjoitatte että "Jokaisen on kuljettava oma tiensä". Tutkitteko heitä? Mikä tie? La Strada vai El Camino?

   Kerrotte että "Integroituminen ottaa paljon aikaa ja voimavaroja" ja kuvaatte märkivää haavaa "joka ei umpeudu". Tunnetteko "integroidun miehen" tuskaa? Tuntuuko siltä, että Begg "tuntui siltä"? Luetteko paljon sitä kirjallisuutta? Kerrotte tehneenne Italiaan pesän.

   Kirjoitatte pojasta joka "heti lukion jälkeen" "muuttaa erakoksi saareen Oulujärvelle ja ryhtyy papan kanssa muikunpyytäjäksi". Mainitsette rauhanomaisen kansainvälisen kanssakäymisen ja kerrotte että "me sijoitamme siihen". Tunnetteko kirjailijoita? Tunnetteko tapauksen? Vahaa kovetettuasi miesten korvat?

   Tulee suihkusta.

   Kerrotte edelleen tuomari Antonin Scaliasta, otsikolla "Korkein oikeus saattaa olla kauan voimaton". Kerrotte myös Scalian Liisa Ihmemaassa -perusteluista ja ilmauksesta "'puhtaaksi omenahilloksi'".Pidättekö omenoista? Pidättekö hillosta? Tanssitteko 'muistaaksenne' vai 'unohtaaksenne'? Kirjoitatte kohdassa "sitten vuoden 1969". Palaan samaan tematiikkaan. Kirjoitatte otsikon "Anna silmillesi lepohetkiä pitkin päivää" alla että "näkö sumentuu".

   Kerrotte edelleen ajelusta "mustan Afrikan parhailla teillä" ja esitätte että "randin arvo" tippui. Tippuiko? Kirjoitatte myös että "KUIVASILMÄISYYS" oireilee muun muassa "hiekan tuntuna silmissä". Oletteko ollut 'tummalla' hiekkaisella tiellä? Kuivasilmäisyyden oireita voi mielestänne helpottaa "ilmastointia säätämällä". Onko hiuksissanne 'viileä tuuli'?

   Tätä ennen kerrotte "Keskiluokan kasvu tyssäsi talousvaikeuksiin" alla, että ilmastoiduilla "käytävillä" tavara tekee kauppansa. Käytävillä oli 'ääniä'? Mitä ajattelitte niiden 'sanovan'? Ilmaisu "on muuten kyllä" osuu silmään ja kuvateksti "KESKILUOKAN kasvaessa ostoskeskuksissa". Kuvailitte naista joka katselee kolmen ruudun läpi. Mitä hän on tullut etsimään? Miestä? Keltaista haravaa?

   Kasvaako keskiluokka ostoskeskuksissa? Menettekö 'ostoskeskuksiin' ja aiotteko 'jättää sen' sinne? Entä se "Sydämensä särkenyt norsu" joka "vahingoitti viikonloppuna useita autoja"? "Sydänkipu tämä yönä?" Tuokaa alibinne...

  • Suihku on kunnossa? Boileri toimii vaikka blenderi on paskana?

   Kerrotte "Pölykoirasyyni vuokra-asunnossa" -tarinassanne että "ASUNTO oli siivottu väellä ja voimalla" ja "saunat ja sokkelit kuurattu" jopa "pitkin nurkkia" kontaten. Kuka neuvoi kuuraamaan saunat? Miksi väitätte tehneenne sen?

   Kerroitte että ikkunat oli jätetty pesemättä. Kerroitte edelleen, että "Ikkunat, jotka olivat olleet asuntoon muutettaessa likaiset, oli pesty tuolloin". Perustelitte asiaa sillä että "Oli tammikuun loppu ja ulkona 30 astetta pakkasta". Kuvailitte edellä jo mainittua naista joka katseli ikkunoista sisään.

   Kuvassa mikään ei viittaa siihen että sokkeli olisi kuurattu tai ulkona olisi ollut 30 astetta pakkasta. Nainen on pukeutunut bleiseriin ja hän on musta. Silti kerrotte toimineenne "sinipiikoinemme". Sinipiika on Sinipiika. Kerrotte myös asukkaan pidelleen "omaa pikku peliään". MIllaista peliä itse pitelette?

   Kuvassa on ilmeisesti made, punainen hihansuu ja näppylähanska. Ettekö pelkää tartuttavanne näppylöitä mateeseen? Eilen kerroitte kissannappuloista. Pidätte matikasta ja kertomisesta?

   Kerrotte että "Jäätä oli tullut kanneksi avantoihin, jonka hakkasin rikki". Miksi teette avantoja jos jää pääsee tulemaan? Hakkasitte "Jäätä" ja viittaatte "avantoihin". Mistä maasta juttunne ovat peräisin?

  • Potilas P.S. 17.2. Pukeutunut viininpunaiseen aamutakkiin. Parta on ajamatta.

   Eilen kerroitte kahdesta valtakunnasta ja liititte ne huolettomasti yhteen. Tänään kerrotte samassa yhteydessä että "pensaspiilottelija" on PS-puolue. Tarkoitatteko itseänne? Kerrotte edelleen että "housuun pissaaminen lämmittää vain hetken"? Pissaatteko usein housuunne?

   Te olette pukeutunut aamutakkiiin, mutta väitätte että "pupu" pissaa "housuun". Minusta teidän pitäisi käyttää housuja. Kun totutte käyttämään niitä niin käytätte useampaa kuin yhtä housua. Mutta mikä on tämä pupu? Tarkoitatteko eilisen Liisa Ihmemaassa pupua?

   En infantilisoi teitä mutta älkää syyttäkö eläimiänne. Te olette aamutakissanne mutta syytätte pupua housuun pissaamisesta. Te esitätte muut syyllisinä aiheuttamiinne tapahtumiin. Putoatte vielä kaninkoloon eikä valkoinen kuningatar kuule teitä.

   Kerrotte että "pensaspiilottelija" vaatii "kulujen ulkoistamista valtion budjetista ja homman rahoittamista lisävelalla". Ettekö kannata ulkoistamista? Kannatatte kulujen sisäistämistä valtion budjettiin ja valtion menojen kasvattamista? Onko suuntavaistonne kadonnut?

   Kerrotte että "Jos pupu vetäisi päänsä pensaasta, se saattaisi huomata itsepetoksen ja sen, että housuun pissaaminen lämmittää vain hetken". Miksi oletatte että "housuun pissaaminen lämmittää" kaikkialla ja aina "vain hetken"? Luitteko Popperinne huonosti? Simmelinne jäi lukematta? Luetteko Du Maurieria?

   Eilen kerroitte tulevista kolhuista ja tänään esitätte: "Sen sijaan, että tuomittu sidottaisiin jalkapuuhun kaupungin torille, somemassat tuhoavat yhteisellä parvipäätöksellään ihmisten uria, ystävyyssuhteita ja kenties koko tulevaisuuden".
   Kerrotte että "Olen itse ollut kerran osallisena tällaisessa julkisessa häpäisyssä".

   Potilas riisuu aamutossut jaloistaan.

   Kerrotte tuntevanne maailmaa 2000 jälkeen ja edelleen Jon Ronsonista. Kerrotte että "Eräässä web kongressissa New Yorkissa 2009 oli puhujien takana Twitter-seinä". Ihan totta? Eilen kerroitte kuuranneenne sokkelia 30 asteen pakkasessa ja tänään kerrotte Jon Ronsonista. Tarkoitatteko Ron Jonsonia?

   Nimi onkin Ronsonki kun kerrotte että "kirjassakin kuvataan erästä samankaltaista tapahtumaa". Hmmm... Tarkoitatte Risto Johnsonin kirjaa "Maa jota ei ole: Tuhat yötä Billyn ja Hillaryn lumemaassa". Emme maksa obskurantismista. Teidän tehtävänne on välittää tietoa eikä tuottaa paskaa.

   Kerrotte edelleen mielipideluupista "joka vahvistaa itseään ja voimistuu siitä". Kerrotte "Eli kerromme mielipiteemme ja se saa sosiaalisesta mediasta vahvistusta ja tämä puolestaan välittömästi vahvistaa myös alkuperäistä mielipidettämme. Pelottavaa ja jotenkin niin tuttua, eikö totta?"

   Potilas haluaa keskustella peloista mutta ei ole vastannut eilisiin kysymyksiin: Mitä hän oli tullut etsimään? Miestä? Keltaista haravaa? Alibinne. Tuokaa ne.

   Eilen kerroitte "Olallani kannoin katiskaa hiihtäessäni jokivarteen" kertomuksessanne "Lemmenkeittoa tarjolla". Kuinka monta kertaa olette työntäneet päänne nieluun? Katsotte voivanne syöttää lukijoille yhä paksumpaa pajunköyttä. Teksitte verkkonne pajunköydestä.

   Kerrotte seminaarista New Yorkissa ja ostaneenne huopakumisaappaat sekä marssineenne saappaiden huovilla, mutta mietitte "onko kuitti enää tallessa". Oletteko menettäneet suhteellisuudentajunne? Kokeilkaa omaa "Bensankatkuinen itsehoitomenetelmä" -konstianne.

   Kuvailette että menetelmässänne "odotus unohtuu", mutta kerrotte että "haluaisit ajaa omasi". Teidän pitää lukea Bengt Holmströmiä ja Pekka Korpista. "Matkalla Jon ajaa kunnes bensa loppuu". Mitä vielä odotat? Loppuiko moottorisahanaiselta bensa? Kuivat poimitaan elämän puusta.

   Jos mateesta tuli näppylöitä niin kokeilkaa Vanishing Pointia. Siitä huolimatta että ette haluaisikaan elää "matkaa 70- ja 80-lukujen elokuvien kautta vaan ajaisin omani".

  • Pankin kuitti ja keltainen harava voi olla paputelineen takana jos haluatte vielä palauttaa saappaanne. Nainen on kääntynyt vasemmalle tai tehnyt U-käännöksen. Kuka laittoi seinän vasemmalle?

  • Näyttää siltä että joku on siirtynyt suljetulta avohoidon asiakkaaksi. Ei olis kannattanut.

   • Suljetulta on potilaat laitettu ulos, tilat remontoidaan maahanmuuttajille.. Ei ole vielä Mamu Kansa eikä Mamulan Sanomat uutisoineet..


  • eipä kiinnosta enään mitkään sanomalehdet. kemin juttuja vain.

  • Potilas P.S. 18.2.2016 Palaa ruutupaidassa ja on ottanut silmälasit mukaan.

   Löytyikö Pekka Korpista? Jos ette löytäneet niin etsikää Minervan pöllöä. Palaamme kuvailemiinne asioihin. Tänään kuvailitte "Kilpailu kovenee" Valtion Rautateiden jotakin. Mitä kuvailitte?

   Potilas ottaa lasit päästään ja hieroo kuivia silmiään.

   Kuvailitte kahta hahmoa. Peseekö toinen käsiään vai ostaako lippua? Missä he ovat? Kuva on pikseliä ja kuvailette asioita läpi vihreän värin. Käytättekö kertomuksissanne valvontakameran kuvia? Etsittekö mustaa jalokiveä?

   Näpelöikö toinen kuvailemanne nauhuria mikrofoni oikeassa kädessä? Kuvaatteko kollegojanne Matti Apusen vaatimuksesta? Elätte vielä Lokakuun Rautateiden aikaa? Tänne olette jättäneet myös jälkikirjoituksenne.

   Kysytte myös "Oletko Lapin asialla?"

   Kerrotte että "Tällä hetkellä elän kuitenkin uskossa, että menneinä vuosina lappilaiset pystyivät yhdistämään voimansa". Te siis uskotte menneeseen, vaikka se on jo tapahtunut?

   Tämän perään esitätte että "Hyvinvointivaltion rakenteita joudutaan purkamaan ja muuttamaan ennemmin tai myöhemmin". Tulevaisuus on avoin, mutta te esitätte tietävänne sen?

   Te uskotte menneeseen. Te tiedätte tulevaisuuden. Olette vallankumouksellinen!

   Koetteko usein harjoittavanne tietäjäntointa? Esitätte tietävänne asioita joita ei ole? Saatte siitä myös palkkaa? Tiesittekö että vielä 1990-luvun alussa ammattinne oli Rikoslain mukaan rangaistava teko? Tiedättekö että uhmaatte edelleen lakia?

   Kuvaatte suhdettanne yhteiskuntaan edelleen sanoin "Koin kysymyksen Lapin yhteisestä edusta aina ongelmalliseksi". "Jotenkin suureellista on puhua isänmaan edustakin" ja "Tuntuu että kaikki pirstaloituu".

   Te kirjoitatte maamme ja maailman asioista, mutta esitätte asioiden suhteiden olevan teille hämärän peitossa. Miksi vaivaudutte? Historiallisen materialisminne huumassa? Noise superimposed. Urheilutoimittajanne on Pirkkiön Jaarli. Minusta on luonnollista että vaihdatte paikkaa. Jaarli sopii hyvin.

   Olette tasapainoton. Kenneth Arrowia on liikaa ja Kenneth Galbraithia on liian vähän. Mainitsitte "Koin kysymyksen". Uskotteko koimieheen? Löysitte Zapruder-filmistä sateenvarjon?

   Mainitsitte myös "karvalakkilähetystöt". Kokeilitteko Vanishing Pointia? Kerroitte eilen että "Matkalla Jon ajaa kunnes bensa loppuu". Ei kannata ajella liikkuvassa autossa. Huomasitteko että Kowalski ei ajanut omaa peliään vaan työnantajansa.
   Tekin ajatte työnantajanne peliä. Kaivakaa Alma esiin.

   Raotetaan sitten tietämättömyyden verhoa. Palataan aikaisempiin kysymyksiin. Nainen 16.2.2016 kertomuksessanne. Mitä hän on tullut etsimään? Miestä? Keltaista haravaa?

   Kerroitte tuolloin kuuranneenne "sokkelin" ja jättäneenne "Ikkunat" pesemättä. Neuvoin etsimään keltaista haravaa naisen selän takana olevan telineen F A N T A S takaa. Tiedustelitteko Afrikasta? Uskotteko kuvan olevan sieltä? Pankin kuitti sappaista?

   Kun kerroitte kuuranneenne myös "saunat" teillä oli "Lemmenkeittoa tarjolla" ja made hanskasssa. Tänään kirjoitatte konnaperheestä otsikolla "Konnaperheen häilyvä vesa". Pidättekö mateista ja sammakoista? Klaania arvioitte sanoin "johtaa kahnauksiin järjestäytyneen yhteiskunnan kanssa".

   Pidättekö itseänne järjestäytyneen yhteiskunnan jäsenenä? Siitä huolimatta että kaikki pirstaloituu ja ette näe yhteistä etua? Olette lukeneet Hayekinne hyvin!

   Teillä on silmät kaikkialla ja kuitenkin valitatte että "Kasvottoman edessä" ette löydä päälaitteidenne huoltajia. Kerroitte aikaisemmin että teillä on pesä Italiassa. Sekoitatte yhteiskunnan ja yhdyskunnan. Pesänne kosteutta voitte säädellä muuraamanne hormin pituudella.

  • Joko aistinne ovat avautuneet? Missä? Mistä olitte tulossa ja minne olitte menossa?

  • Potilas P.S. 19.2.2016. Esiintyy tänään pitkähiuksisena naisena.

   Kertoo että "Karsinta jäi puolitiehen" ja kysyy "Olisiko hallitus nostanut kädet pystyyn?" Harjaa hiuksia ja puhaltelee palloja purukumista.

   Kysytte retorisesti ja käytätte konditionaalia. Välittömästi ennen ”Olisiko hallitus nostanut kädet pystyyn” kerrotte ”hallitus lupasi enemmän kuin se aikoo tehdä". Esitätte että hallitus "lupasi" purkaa julkista sektoria. Kenelle ”hallitus” näin lupasi?

   Kuvailitte eilen elokuvaa. Klaani on mielestänne järjestäytyneen yhteiskunnan kanssa "kahnauksiin" joutuneiden ihmisten kuvaus. Kuitenkin te arvostelette hallitusta siitä että se ei ole purkanut järjestäytynyttä yhteiskuntaa tarpeeksi. Mitä klaania edustatte?

   Me äänestimme vaaleissa ja vielä monta päivää vaalien jälkeen meillä ei ollut hallitusta. Me kuuntelemme ehdokkaiden lupauksia. Hallitus muodostetaan vaalien jälkeen. Teillä on huono muisti. Eilen tiesitte tulevaisuuden ja tänään ette muista menneisyyttä.

   Teidän tulee hakea apua ongelmaanne. Kenen lippua kannatte? VR:n lippua?

  • Potilas sama. Kertoo edelleen että "VR kosiskelee yksin kulkevia työikäisiä".

   Kerrotte kuuluvanne viiteryhmään "usein yksin kulkevia työikäisiä". Tätä ennen kerroitte että "Olen matkustamassa viikon kuluttua Hämeenlinnasta Kuopioon". Kerrotte isoin kirjaimin että "VR kosiskelee" teitä. Kerrotte että "VR on kurittanut poikittaissuuntaan mieliviä" ja "itä-länsisuunnassa seikkaileminen onkin jo huomattavasti hankalampaa". Pidätte kurittamisesta ja hankalasta? Crosscountry. Levitätte antisipaatiodataa lehdessä!

   "Uteliaisuuttani menin heti tsekkaamaan, mitä junalla kulkeminen tänä päivänä maksaa". Pudotatte sen verkkoon! Uteliaisuus ei ole kissalle hyväksi. Kadotatte avaimenne. Kerrotte nähneenne ”satuolentoja”. Kuvailemanne kääpiön päässä on kirurgin myssy ja kuvailemanne lumikit ovat pukeutuneet USA:n lippuun sekä hameisiin. Lumikit ovat punaiset omenat kädessä. Mihin tarvitsette seitsemän lumikkia?

   Kerroitte eilen ”Aamiaispöydän uudet suosikit” ja yhteisen edun olevan makuasia. Neuvoitte kuitenkin ”Aamiaissämpylät”, ”Tuorepuuro”, ”Lohi-munakasrulla” ja ”Banaanipannukakut”. Miksi vaivaudutte? Lohisopan resepti? Kerroitte pitävänne ”kirjoista esineinä” ja ”kirjapinoista pöydän kulmalla”. Tänään kerrotte että ”Kissa nousee pöydälle hyvällä yhteydellä”. Mitä kielellenne on tapahtunut?

   Kielen sijaan huomio kiinnittyy hampaisiin. Kerrotte että ”Okkonen nostaa esille kolmannenkin, tulevaisuudessa erittäin tärkeän kulman”. Miksi olette huolimattomia kirjojen kanssa? Montako kulmaa yhteydessänne on? Puolet eilisestä aamiaisjutustanne on kuvaa. Tulppaaninne ovat ilman maljakkoa. Sopat, Jim Beard. Siinä aivan naapurissa... naapurustossa Torniossa. Miehen kerrotaan löytyneen kuolleena.

   Onko kissa jo pöydällä? Kerroitte tarinassanne ”Bensankatkuinen itsehoitomenetelmä” että ”Kun autoradio soittaa omaan ja auton sieluun sopivaa elektrojytää, se on siinä – halu jatkaa matkaa. Loputtomasti. Ilman päämäärää. Ilman vaihtovaatteita. Ilman puhelimen laturia.” Ilman vaihtovaatteita? Pellosta elätte. Haisette bensalle eikä teillä ole vaihtovaatteita mukana.

  • Potilas P.S. 20.2.2016. Multipersoona jakautunut kahteen jäärään.

   Kerrotte haluavanne ”Yhä lähemmäksi Natoa”. Kerrotte ”maailman johtavan suurvallan” toiminnasta ja aviomiehenne sisaresta.

   Kirjoitatte että oppositio ”on tivannut, kenen aloitteesta hävittäjien tulosta päätettiin ja miksi päätöksistä ei kerrottu ajoissa kansanedustajille”. Käytätte kyselytunnista käsitettä ”tivannut”. Miksi? Ettekö ole kuulleet kommunikatiivisesta rationalisuudesta?

   Kerrotte edelleen että ”Lisääntyvä yhteistyö Naton kanssa huolettaa myös kylmän sodan oppeihin tottuneita keskustalaisia”. Ette ole hakenut apua ongelmaanne. Esitätte tietävänne mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

   Kerrotte Post Scriptum että ”Suomen eduskuntaa on väitetty Suomen kansallisteatterin veroiseksi laitokseksi, mitä näytelmien ja näyttelijöiden tasoon tulee”. Mainitsette vielä ”taivastelupuheet”. Esitätte ”jospa, kunpa”, ”jospa, kunpa” kun kerrotte lentämisestä ”Matka-aika ei lennä siivillä”. Niin luvataan ja unohdetaan, luvataan ja unohdetaan. Te kerrotte olevanne ”satunnaislentäjä”.

   Kirjoitatte että ”kätevä ja lentokone eivät vain ole pitkään aikaan mahtuneet samaan lauseeseen” ja eilen kirjoititte ”juna oli kätevä”. Teillä on Happosta Jauhossa. Esitätte edelleen ”Maalaislohkoperunat”-ohjeen ja ohjeistatte ”Pese perunat hyvin. Pilko lohkoiksi ja heitä kippoon.” Ihan totta? ”Bye Bye yläkaapistot”. ”Vanhan ajan kasvit ovat in”. Miksi vaivaudutte?

   Kerrotte että ”Evakkotuoli muistuttaa mummosta” ja ”ne jököttävät kuin kaksi jäärää”. Miksi vain toinen muistuttaa mummostanne vaikka molemmat muistuttavat jäärää? Kerrotte edelleen että ”Toisella tahtoo alapohja pettää ja toisella on ruuvit löysällä”. Mikä mummoanne vaivasi? Kerrotte että ”Huilut helisevät Kemijärvellä” mutta teidän huilunne ne helisevät.

   Kerrotte että ”NOJATUOLIT matkasivat alunperin Sortavalan maalaiskunnasta Tampereen kautta Pihtiputaalle”. Kerrotte että ”Ne ovat kestäneet yli sata vuotta” ja että ”Puu on oikeaa puuta ja istuinosan pehmikkeenä oli pitkään olkia”. Kerrotte ajattelevanne ”niiden tekemää matkaa ja mummoani, joka eli koko elämänsä niiden vierellä”. Miksi?

   Miksi yli satavuotiaissa tuoleissa on ruuveja? Te kerrotte tuoleistanne ja kursivoiden ”kapoinen kansi” on ”suljettu turhan tiukaksi”. Tuoleissanne ”Kontakti saattaa olla huonona päivänä tikkuinen ja narina on jatkuvaa”. Kertomuksessanne ”Tanssilattia luistavaksi” alla kerrotte että ”lakeerikenkäkin tarttui kiinni lattiaan”. Kuvassa on kaunis puulattia kapeasta laudasta.

   ”Laattojen uudet muhkeat muodot” ovat myös kuvailunne kohteena ja ”Pintaan haetaan edelleen innoitusta luonnosta, erityisesti puun kuvioinnista”. Mautonta. ”Laattapinnoissa on rouheutta ja struktuuria.” Kokeilkaa laatoittaa lattianne kuvailemallanne muhkealla laatalla.

   Kerroitte aikaisemmin harkinneenne kumisaappaiden ostamista verkkokaupasta ja kerroitte myös marssineenne saappaiden huovilla. Nojatuolienne yhteydessä kerrotte oljista ja että ”suurin osa niistä on ikävä kyllä varissut muuttomatkojeni varrelle, sillä juuttikankaisessa pohjassa on reikiä”.

   Teette muuttomatkanne juuttikankaisilla pohjilla ja tarvitsette kahden tuolin verran olkia pitkien saappaidenne täyttämiseen. Rikotte sukkahousunne eikä kukaan halua teitä!

   • Pate kävi sepen kanssa taas Katariinan puiston tammen alla lempimässä. Pate nuuhki sepen halkiota furrypuvun aukosta ja huokaili onnelisena.
    Sitten vuorostaan sepe saman paten takahalkiolle. Sepe oli onnellinen paten furrypuvun aukon tuoksuista.
    Sitten he keräsivät paljon tammenterhoja kotiin vietäväksi takahalkioissaan.
    He veivät niitä matille lautakasan kätköön runsaita määriä matin nuuhkittavaksi tuliaisna onnelliselle matille.
    matilla on tietenkin myös furrypuku takahalkioaukkoineen päällään sepen ja paten saapuessa lautakasan suojaiseen kätköön jne...jneJatkuu ehkä taas tulevaisuudessa.


  • Ovatko nuo pitkiä sepustuksia väsäävät trollit päässeet jostakin irti vai kirjoittavatko ihan maksettuina hörhöinä puutaheinää ketjun aloittajan asiaa vastaan?

  • Eihän ketjun aloituksessa ole järjen häiivää.

   Samaa paskaa mitä yksi ja sama tyyppi aivopieree tänne jatkuvasti.

   On sillä äijäriepulla paha olo...

  • Lapin Kansa on koko Lapissa ilmestyvä seitsenpäiväinen sanomalehti. Lehden päätoimittaja oli Heikki Tuomi-Nikula vuoden 2008 loppuun, jonka jälkeen päätoimittajana aloitti Helsingin Sanomien politiikan toimituksen esimiehenä työskentelevä Antti Kokkonen.[2] Sen omistavasta Lapin Kansa Oy:stä tuli 1995 Alma Median konserniyhtiö. Lehden levikki on 32691 (2010).[1]

   Lapin Kansa perustettiin vuonna 1928 Maalaisliiton Itä-Lapin alueen äänenkannattajaksi. Lehti muuttui 1958 poliittisesti riippumattomaksi, kun Maalaisliitto kielsi siltä oikeuden esiintyä puoluelehtenä.[3]

   Lapin Kansa on maailman pohjoisin seitsemänä päivänä viikossa ilmestyvä sanomalehti.[4]

   Lehti muuttui broadsheet-koosta tabloidi-kokoiseksi vuonna 2011.[5

   paskan seitsenpäiväinen ja kohta loppuu muutenkin, hahahhahaaha!!!!

   • Lapin Kansa ilmestyy edelleenkin seitsemänä päivänä viikossa, sunnuntain lehti on nettiversio. Ymmärrän käsityskykysi rajallisuuden ja saat anteeksi jorinasi. Ota asioista selvää ennenkuin kiirehdit julkisesti nolaamaan itsesi.

    Ja siitä lapin Kansan loppumisesta sen verran että maailmanloppukin tulee ihan varmasti. Tosin siihen voi mennä vaikka tuhansia vuosia. Älä pidätä hengitystäsi kun odottelet sitä Lapin Kansan loppumista, voi tulla happikato.


  • Tuli pariin kertaan. Tuntuu mukavalta. Kerroitte tänään että "Mustan kullan väri vaihtuu". Menetätte mustan kultanne.

   Kirjoitatte kuvan alla että "Kuvan etualalla näkyvä rakennus on reaktori, jossa valmistetaan Nesteen uusiutuvaa dieseliä". Tuossa pukukopin kokoisessa rakennuksessa?

  • Paskan seitsenpäiväinen. Tuskin mökin mummo tapletillaan surffaa sunnuntain "näköislehteä", tosiaan näköislehdykkä, hahahaa.

  • Kyllä vaan voisi lehden pomot vähän miettiä päätöksiään. Syrjäseudulle ei jaeta sunnuntailehteä ja lauantaisinkin arpapeliä, lauantaisin joutuu ajelemaan jopa 30 km saadakseen lehden, silti mummot ja papat maksaa niistä saman kuuin muutkin. Moni suunnitellut peruvansa koko roskan. Älytön hinta huonosta lehdestä ja erittäin huonosta palvelusta ! Kokeilin kaksi viikkoa näköislehteä, ei kiinnosta jatko.

  • Taasko se "mökin mummo Pihtiputaalta" on se kaiken mitta? Ja tiedoksi että nykyisin jopa ikäluokkaa 65 vuotiaat surffaavat netissä kuin kotonaan, ja heitä on paljon. Omassa tuttavapiirissäni on enimmäkseen ikäihmisiä ja paria poikkeusta lukuunottamatta heillä on tietokone kovassa käytössä kotonaan.

   Ja lehti on seitsemän päivää ilmestyvä jos se ilmestyy seitsemänä päivänä kuten Lapin Kansa, sunnuntain lehti on laaja kokonaisuus jonka voi lukea netissä. Mitä tuostakin tinkaamaan selvästä asiasta.

   Tosiasiassa näillä Lapin Kansan haukkujilla on vain ongelmana se, että kyseinen lehti ei ala heidän matkassaan haukkumaan pakolaisia. Se on se ongelma. Jos lapin Kansan linja olisi rasistinen niin nuo samat tyypit kehuisivat sitä.

   • Voiko noin tyhmää ihmistä ollakaan?
    No voi näköjään.


  • Vilkaise peiliin poika niin näet sieltä vielä tyhmemmän ihmisen.

  • Potilas P.S. 1.3.2016. Esiintyy kaljuna rehtorina ja puolikaljuna hiihtopummina.

   Post Scriptuminne ovat pudonneet alas. Tuubaatte edelleen propagandahuttuanne. Teidän tehtävänne on välittää tietoa. Te ette voi värittää tietoa koska tieto muuttuu silloin propagandaksi. Ymmärrättekö?

   Päätoimittajien vetoomus. Ettekö piittaa siitä? He vetoavat "merkitykselliseen journalismiin". Tällä he tarkoittavat merkillistä journalismia. Te olette mukana merkillisessä journalismissa!

   Merkillinen journalisminne suojaa vaihtoehdotonta politiikkaa muodostamalla sitä suojaavan roskakerroksen. Te petätte lukijoitanne syöttämällä heille sairaan maailmankuvanne rehua. Syötte vielä omasta kaukalostanne. Paavista laulava Singer teillä jo onkin.

   Kerroitte kannattavanne lukukausimaksuja otsikolla "Näkemiin maksuton korkeakoulutus" Ette ole hakeneet apua ongelmaanne. Te tiedätte tulevaisuuden. Saitteko ilmestyksen Kuvienvuoren päätoimittaja Jääskeläiseltä? Miksi ette ole pukeutunut Asennetta! -paitaanne? Uskotteko vielä näkevänne?

   Kerroitte Pakettiautoelämästänne kera hässäkän. Ette voi käyttää pakettiautojanne asumiseen. Painotitte että "Oli mukavampi matkustaa takaboksissa selkä menosuuntaan. Pelotti vähemmän." Miksi työnnätte päänne palavaan pensaaseen? Ei maailmassa matkusteta nurin päin. Olette kuin Hannu Raittilan lapset!

   Kerroitte että "Satuin kuskivuoroon, kun ohitimme Hampurin aamuruuhkassa. Ruotsi tuntui jatkuvan ikuisesti." Miksi ette "Saksan Hampurissa" viettääneet aikaanne "vuokraseslongissa"? Begg kun tuntuu teistä edelleen "siltä". Ruotsista ette pidä. Illyrianne on parempi. NIin extremeä tuuli ja kaikki.

   Kerroitte että vaihdelaatikkonne porsi. Pyytäkää apuun poliitiikantoimittajanne veli. Toimittajanne voi sillä aikaa käydä kaivamassa Alman esiin. Jos veli ei auta palatkaa kertomukseenne "Uuden oppiminen on parasta komennustöissä" (19.9.2016). Siinä kaverit irrottelivat "valkaisun pesupuristimen vaihdelaatikon". Pääkoneita ovat.

   Kerroitte että moottorinne hajosi myös. Mikä teidät ajaa ajamaan? Kuka teidät ajaa ajamaan? Siitä huolimatta että ette hallitse tekniikkaa? Kerroitte komennustyövaihdelaatikkojutussanne että "Pitkillä reissuilla 'hotellikuolema' rasittaa komennusmiehiä". Pelkäättekö hotelleja? Pelkäättekö hotellikuolemaa?

   Mikäli jatkatte reissujanne kahdella Caravellella ja unelmoitte "Unelmien pakusta", niin ottakaa mukaanne kyseisen päivän lehtiä. Sen kolmannella sivulla on vain vähän mustetta. Poistakaa kuitenkin kuolinilmoitukset jos teillä on vähänkään häpyä jäljellä. Jälkiänne voitte yrittä peitellä keltaisella haravalla.

   • Hyvään journalistiseen tapaan kuuluu muun muassa virheiden korjaaminen. Edellä mainitun hotellikuolemajutun yhteydessä on väärä vuosiluku. Oikea vuosiluku on 2015, ei 2016. Tiedon antajan toimitus pahoittelee tapahtunutta.


  • Potilas P.S. 2.3.2016. Tänään kalju, sinikaulustyöläinen ja Risto Reipas. Toiveikas eli toivoton tapaus.

   Kertoo Alppiväen bussin menneen viimein ojaan. "Bussi suistui tieltä Kittilässä, kyydissä 35 itävaltalaismatkustajaa". Huh! Läheltä liippasi. Kerroitte että "Tapahtumapaikka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Levin hiihtokeskuksesta". Toivottavasti eilinen Pohjolan Sanomat oli mukana jotta farkut saatiin puhdistettua.

   Toivottavasti polttoainetta ei roiskunut kenenkään päälle kun kaikilla ei ole vaihtovaatteita mukana. Kerroitte eilen ajelevanne Caravellella "selkä menosuuntaan päin" ja että autossanne on "Ehkä jopa hupiakku ja bensalämmitin". Teidän täytyy tuntea reitti hyvin kun myös kuljettajanne on autossa selin.

   Kiinnittäkää akku kunnolla. Bensalämmitintä ette autossanne tarvitse. Ette hallitse tekniikkaa. Edes kahvinkeittimeen ette osaa oikeaa kannua hankkia.

   Eilen kerroitte että "Sveitsissä hajosi vaihdelaatikko" ja tänään kerroitte että "Kyytien välityssysteemi on aivan susi". Susi? Katsokaa kuvia. Niin. Vanhoissa malleissa on alennusvaihteet ja uudemmissa ei. Teillä oli nelonen paskana. Teidän pitää ajaa oikealla vaihteella oikeaa nopeutta. Säästätte myös polttoainetta, jolla voitte lämmittää itseänne. Pelkäättekö ilmastomuutosta?

   Kerrotte että "suurimmassa osassa maailmaa menee ihan hyvin". Kuulopuheiden mukaan suurin osa maan pinnasta on vettä. Niin syvälle maan alle ette ole päässeet että voisitte kertoa ensikäden tietoa. Tuskin olette aivan ylhäällä ilmakehässäkään käyneet. Menee ihan hyvin? Teillä on hyvä palkka ja olette olleet pitkään yliopistossa edustettuna. Nimittämisenne oli odotusten mukainen. Olette myös kuulleet Kolmatta naista.

   Kirjoitatte että "En odota uutisilta täyttä totuudenmukaisuutta, mutta joku kosketuspinta niiden välittämillä jutuilla todellisuuteen tulee olla". Kyse ei ole kuitenkaan teidän odotuksestanne. Kysykää Lordin aukiolla Täti-Monicalta jos haluatte tietää englanninkielisistä vastineista. Kriteerinne "Joku kosketuspinta niiden välittämillä jutuilla todellisuuteen" on liian väljä.

   Mitä ajattelette eilisestä jutustanne jossa "Sveitsissä hajosi vaihdelaatikko", ja sen yhteydestä tämänpäiväiseen "Kyytien välityssysteemi on aivan susi" -juttuun? Täyttääkö tämä "joku kosketuspinta" -kriteerin? Jos jutun Caravelle oli olemassa ja sen laatikko todella porsi, niin otsikolla "Kyytien välityssysteemi on aivan susi" on kosketuspinta todellisuuteen. Riittääkö tämä teille? Ei uutisia voida tehdä porsineen vaihdelaatikon perustalle päiväkausia.

   Kirjoitatte, että "KEHITYS pelottaa minua, monet ihmiset rakentavat maailmankuvansa uutisten yhä huterammalle ja konflikteja etsivälle perustalle". Pelkäätte kehitystä? Eikö kyse ole kuitenkin taantumasta? Missä on se perusta joka ei etsisi konflikteja? Moneenko rauhanmarssiin olette osallistuneet? Mitä olette tehneet köyhyyden vähentämiseksi?

   Kerrotte että "Valtion metsiä hakataan voimalla, jos eduskunta löytää aina uusia rahan reikiä" ja jatkatte "Monen mielestä metsiä hakataan jo nyt liikaa, mutta se on loppujen lopuksi eduskunnan tahto. Metsistä saatavilla rahoilla pyöritetään hyvinvointiyhteiskunnan tarjoamia palveluja". Kuvailette hyvinvointiyhteiskuntaa sanoilla "rahan reikiä". Viette pientä sormea ylös ja alas näppäimistöllä "Parantavaa sähköä sormenpäissä" ja kuvaatte muiden toimintaa sanoilla "rahan reikiä".

   Lopuksi tarinanne "Ahmanhiihdossa välirakalla". Rova tuli mieleen:

   "Muistaakseni rakan vanhat männyt näyttivät täsmälleen samalta 40 vuotta sitten. Sekin rauhoittaa. Vaikka maailmalla ja muutosten vauhti on armoton, luonnossa on paljon pysyvää johon voi ankkuroitua."

   Mortin Männikköön taas terve menoa! Hyvä keli hiihtää, ottakaa johtaja mukaan. Latua hiihtäessänne varokaa jyrkkää rinnettä. Muistomerkin kohdalla ottakaa lakki päästänne.

   Tarinanne toinen ongelma on, että kerrotte tarinaa väittämästänne isänne ahmanhiihdosta. Harhaanjohtava otsikkonne sekä ilmaisunne "Vaikka maailmalla ja muutosten vauhti" antavat teille kielestä huonon kouluarvosanan. Huolettomasti viittailette Kemijoen toiselle puolelle ja kuulen huilujenne helinän. Onko teillä jotakin "Juhannuskalliota" vastaan?

   Lopuksi petän odotuksenne ja kirjoitan lyhyesti myös "Temp-ajan lapsi digitaaliviidakossa". Kerroitte "'Pikselit riittää takuulla, ja sähän tarvit tähän sitten kunnon äänentoistolaitteet, 3D-lasit ja seinätelineen.'" Tähän on hyvä päättää, tämä kertoo paljon, vaikka härpäkkeitä on liikaa. Enkä edes pettänyt odotuksianne. Tiesitte odottaa milloin edellinen kirjoitus laukaistaan.

   Te odotitte. Poistitte jutun hassuteltuanne valkoisella Dodgella, töpeksittyänne lavatanssijumppa laviksessanne ja tärveltyänne sukkahousunne.

  • Potilas P.S. 3.3.2016. Ruutupaidassa kantaa muidenkin kuin kapitalistien huolia. Kertoo kadottaneensa avaimen, puhelimen ja luottokortin.

   Toissapäivänä kerroitte ajelleenne ”pakulla” Alpeille ja eilen kerroitte itävaltalaisten ajaneen bussilla ojaan. Tänään kerrotte otsikolla ”Kylmää kyytiä ambulanssissa” että ”Hoitajat laittoivat vaippoja naamani suojaksi ja matka jatkui”. Ihan totta?

   Kerroitte 18.2.2016 olevanne kykenemätön hahmottamaan Suomen ja Lapin etua. Perustelitte näkemystänne esimerkillä kaivostoiminnan ja porotalouden ristiriidalla. Poistatitte myöhemmin materiaalin jossa viitattiin mm. juttuunne ”Homehtuva maa on lämpimän talven suurin harmi poroille” (24.11.2015). Kuvan valkoisella porolla on kaulassa punainen hihna. Kaulan ja pään ohella porosta näkyy takajalat ja leveä perse. Suden veitte porojen luo. Näin olette ilmoittanut kuvan yläpuolella.

   Tänään taas kerrotte että ”Kaivokset tuovat työtä”. Päättäkää jo. Post Scriptuminne on kohonnut ylös ja pisteenne on sininen. Kirjoitatte ”kannanhoidollisesta susijahdista”. Kerrotte sillä olevan ”Suomen valtion tuki”. Suden viette ensin porojen luo ja nyt kirjoitatte ”susijahdista”. Kertomuksessanne 17.2.2016 ”Bensankatkuinen itsehoitomenetelmä” väitätte vain kruisailevanne ilman erityistä määränpäätä. Haluatteko vielä hassutella valkoisella Dodgella? Tai ratsastaa teräshevosella? "Jon ajaa kunnes bensa loppuu".

   Kaivosveroa vastustatte, koska esitätte puolustavanne työpaikkoja. Louhisiko mainitsemanne First Quantum Minerals saman tavaran halvemmalla Kiinan kautta?

   Tämän jälkeen kerrotte ”Ei ainoastaan kapitalistin huolia”, että ”Jos asiaa katsoo ympäristön näkökulmasta, vanhan kotitalon lämpimänä pitäminen ei ole järkevää”. Kerrotte miettivänne mahdollisuutta ”kännykällä seurata ja säätää pattereiden lämpötilaa”. Niin yhdentekevää! Postmodernissa maailmassa ei ole totuutta. Ette voi löytää vastausta. Pohdintanne on turhaa. Kustannatte sen lukijoillanne. Ilmaiset lounaanne syötte lukijoidenne aamiaispöydässä.

   Viittailette ”TS 1.3.” eli ilmeisesti Turun Sanomiin. Ei tämä mikään koulu ole mutta teillä on oikeus viittailemiseen. Teidän pitäisi myös viittailla enemmän ja systemaattisemmin.

   Kerrotte edelleen että ”Kadonnut: avaimet, puhelin ja luottokortti”. Postmoderni maailmanne. Ketä kiinnostaa? Kirjoitatte että ”Lopulta puoliso pelastaa ja antaa osan omasta avainnipusta mukaani”. Jännää! Kerrotte edelleen, että ”Mutta jostain syystä säntillisyys loppuu, kun pitäisi muistaa, mihin laitoin kotiavaimet”. Minua ette voi moittia, itse en ole avaintani kadottanut. Palaan kertomukseenne 19.2.2016.

   Kerrotte edelleen että ”OPISKELUAIKOINA etsin yleensä luottokorttia”. Väitätte etsineenne omaa korttianne. ”Muistan vieläkin kavereiden kauhistuneet ilmeet, kun kerroin lounaalla, etten ole nähnyt luottokorttiani kahteen päivään”. Elätte ajan hermolla. En nähnyt omaa korttiani pariin päivään, koska se oli lehti-, paperi ja kirjapinon alla pöydän kulmalla. Palaan kertomukseenne 19.2.2016.

   Kysytte vielä ”Miten voit olla noin rauhallinen!” mutta käytätte huutomerkkiä. Tiedätte vastauksen. Nokialaisen kerrotte pudottaneenne. Kerrotte ”Kokemus on myös osoittanut, että minulla ei ole tapana pudotella tavaroita kadulle, vaan yleensä ne löytyvät kotoa”. Jatkatte edelleen: ”Tähän poikkeus on se kerta viime kesänä, kun tiputin nokialaiseni mutaiselle pellolle työkeikalla Tervolassa.”

   Kerrotte että ”Huomasin koko jutun vasta paluumatkalla: kirkkaanoranssi kännykänkuori näkyi jo kaukaa” ja huomautatte että ”Mukana ollut valokuvaaja kuittailee tästä tapauksesta vieläkin”. Pellossa Tervolassa. Susi mukana? Palaan kertomukseenne 17.2.2016.

   Kysytte: ”Arvatkaapa muuten, mistä ne aamulla säntäillen etsityt avaimet tällä kertaa löytyivät?” Vastaatte: ”Työreppuni etutaskusta. Etutaskusta, jossa on VERKKO. Ne olivat siis olleet näkyvillä koko ajan. En vain osannut katsoa.” Mielenkiintoinen kertomus. Huomio kiinnittyy että veitte sormeanne CAPS LOCK näppäimellä ja pudotitte tavaranne verkkoon. Palaan kertomukseenne 19.2.2016. Onko teillä myös Riot On! -päällä! Nainen ja Kolme seppää.

   Painotatte vielä että ”Oranssi kännykänkuori näkyi jo kaukaa”. Niin varmaan. Mutta miksi pidätte kotinne avaimia repussa selkäänne vasten? Eilen matkustitte ”selkä menosuuntaan” ja tänään kerrotte pakkanneenne työreppunne nurin päin ja löytäneenne avaimet ”Työreppuni etutaskusta". Luuletteko että joku vie avaimen reppunne takataskusta? Ettekö luota suomalaisiin? Pidättekö reppuanne mekon alla vai mekon päällä? Pidättekö Neumannista? Maaseudulla reppu selässä mustassa mekossanne, valkoisissa pilkullisissa sukkahousuissa ja maa on märkä. Don Lavoien sisällysluettelossa on mm. kohdat "ON CRISIS AND ADJUSTMENT" ja "A NOTE ON THE ELASTICITY OF EXPECTATIONS".

   Nokialaisenne, ette pääse saappaistanne eroon. Te ja oranssi vallankumous. Zapruder-filmi. Löysitte sateenvarjon päivänpaisteesta ja oranssin takin nurmikentällä.

  • Potilas P.S. 3.3.2016. Ruutupaidassa kantaa muidenkin kuin kapitalistien huolia. Kertoo kadottaneensa avaimen, puhelimen ja luottokortin.

   Toissapäivänä kerroitte ajelleenne Caravellella Alpeille ja eilen kerroitte itävaltalaisten ajaneen bussilla ojaan. Tänään kerrotte otsikolla ”Kylmää kyytiä ambulanssissa” että ”Hoitajat laittoivat vaippoja naamani suojaksi ja matka jatkui”. Ihan totta?

   Kerroitte 18.2.2016 olevanne kykenemätön hahmottamaan Suomen ja Lapin etua. Perustelitte näkemystänne esimerkillä kaivostoiminnan ja porotalouden ristiriidalla. Poistatitte myöhemmin materiaalin jossa viitattiin mm. juttuunne ”Homehtuva maa on lämpimän talven suurin harmi poroille” (24.11.2015). Kuvan valkoisella porolla on kaulassa punainen hihna. Kaulan ja pään ohella porosta näkyy takajalat ja leveä perse. Suden veitte porojen luo. Näin olette ilmoittanut kuvan yläpuolella.

   Tänään taas kerrotte että ”Kaivokset tuovat työtä”. Päättäkää jo. Kirjoituksenne on kohonnut ylös ja pisteenne on sininen. Kirjoitatte ”kannanhoidollisesta susijahdista”. Kerrotte sillä olevan ”Suomen valtion tuki”. Suden viette ensin porojen luo ja nyt kirjoitatte ”susijahdista”. Kertomuksessanne 17.2.2016 ”Bensankatkuinen itsehoitomenetelmä” väitätte vain ajelevanne ilman erityistä määränpäätä. Haluatteko vielä hassutella valkoisella Dodgella? Tai ratsastaa teräshevosella? "Jon ajaa kunnes bensa loppuu".

   Kaivosveroa vastustatte, koska esitätte puolustavanne työpaikkoja. Louhisiko mainitsemanne First Quantum Minerals saman tavaran halvemmalla Kiinan kautta?

   Tämän jälkeen kerrotte ”Ei ainoastaan kapitalistin huolia”, että ”Jos asiaa katsoo ympäristön näkökulmasta, vanhan kotitalon lämpimänä pitäminen ei ole järkevää”. Kerrotte miettivänne mahdollisuutta ”kännykällä seurata ja säätää pattereiden lämpötilaa”. Niin yhdentekevää! Postmodernissa maailmassa ei ole totuutta. Ette voi löytää vastausta. Pohdintanne on turhaa. Kustannatte sen lukijoillanne. Ilmaiset lounaanne syötte lukijoidenne aamiaispöydässä.

   Viittailette ”TS 1.3.” eli ilmeisesti Turun Sanomiin. Ei tämä mikään koulu ole mutta teillä on oikeus viittailemiseen. Teidän pitäisi myös viittailla enemmän ja systemaattisemmin.

   Kerrotte edelleen että ”Kadonnut: avaimet, puhelin ja luottokortti”. Postmoderni maailmanne. Ketä kiinnostaa? Kirjoitatte että ”Lopulta puoliso pelastaa ja antaa osan omasta avainnipusta mukaani”. Jännää! Kerrotte edelleen, että ”Mutta jostain syystä säntillisyys loppuu, kun pitäisi muistaa, mihin laitoin kotiavaimet”. Minua ette voi moittia, itse en ole avaintani kadottanut. Palaan kertomukseenne 19.2.2016.

   Kerrotte edelleen että ”OPISKELUAIKOINA etsin yleensä luottokorttia”. Väitätte etsineenne omaa korttianne. ”Muistan vieläkin kavereiden kauhistuneet ilmeet, kun kerroin lounaalla, etten ole nähnyt luottokorttiani kahteen päivään”. Elätte ajan hermolla. En nähnyt omaa korttiani pariin päivään, koska se oli lehti-, paperi ja kirjapinon alla pöydän kulmalla. Palaan kertomukseenne 19.2.2016.

   Kysytte vielä ”Miten voit olla noin rauhallinen!” mutta käytätte huutomerkkiä. Tiedätte vastauksen. Nokialaisen kerrotte pudottaneenne. Kerrotte ”Kokemus on myös osoittanut, että minulla ei ole tapana pudotella tavaroita kadulle, vaan yleensä ne löytyvät kotoa”. Jatkatte edelleen: ”Tähän poikkeus on se kerta viime kesänä, kun tiputin nokialaiseni mutaiselle pellolle työkeikalla Tervolassa.”

   Kerrotte että ”Huomasin koko jutun vasta paluumatkalla: kirkkaanoranssi kännykänkuori näkyi jo kaukaa” ja huomautatte että ”Mukana ollut valokuvaaja kuittailee tästä tapauksesta vieläkin”. Pellossa Tervolassa. Susi mukana? Palaan kertomukseenne 17.2.2016.

   Kysytte: ”Arvatkaapa muuten, mistä ne aamulla säntäillen etsityt avaimet tällä kertaa löytyivät?” Vastaatte: ”Työreppuni etutaskusta. Etutaskusta, jossa on VERKKO. Ne olivat siis olleet näkyvillä koko ajan. En vain osannut katsoa.” Mielenkiintoinen kertomus. Huomio kiinnittyy että veitte sormeanne CAPS LOCK näppäimellä ja pudotitte tavaranne verkkoon. Palaan kertomukseenne 19.2.2016. Onko teillä myös Riot On! -päällä! Nainen ja Kolme seppää.

   Painotatte vielä että ”Oranssi kännykänkuori näkyi jo kaukaa”. Niin varmaan. Mutta miksi pidätte kotinne avaimia repussa selkäänne vasten? Eilen matkustitte ”selkä menosuuntaan” ja tänään kerrotte työreppunne pakatun nurin päin ja löytäneenne avaimet ”Työreppuni etutaskusta". Luuletteko että joku vie avaimen reppunne takataskusta? Ettekö luota suomalaisiin? Pidättekö reppuanne mekon alla vai mekon päällä? Pidättekö Neumannista? Maaseudulla reppu selässä mustassa mekossanne, valkoisissa pilkullisissa sukkahousuissa ja maa on märkä. Don Lavoien sisällysluettelossa on mm. kohdat "ON CRISIS AND ADJUSTMENT" ja "A NOTE ON THE ELASTICITY OF EXPECTATIONS".

   Nokialaisenne, ette pääse saappaistanne eroon. Te ja oranssi vallankumous. Zapruder-filmi. Löysitte sateenvarjon päivänpaisteesta ja oranssin takin nurmikentällä.

  • Potilas P.S. 3.3.2016. Ruutupaidassa kantaa muidenkin kuin kapitalistien huolia. Kertoo kadottaneensa avaimen, puhelimen ja luottokortin.

   Toissapäivänä kerroitte ajelleenne Caravellella Alpeille ja eilen kerroitte itävaltalaisten ajaneen bussilla ojaan. Tänään kerrotte otsikolla ”Kylmää kyytiä ambulanssissa” että ”Hoitajat laittoivat vaippoja naamani suojaksi ja matka jatkui”. Ihan totta?

   Kerroitte 18.2.2016 olevanne kykenemätön hahmottamaan Suomen ja Lapin etua. Perustelitte näkemystänne esimerkillä kaivostoiminnan ja porotalouden ristiriidalla. Poistatitte myöhemmin materiaalin jossa viitattiin mm. juttuunne ”Homehtuva maa on lämpimän talven suurin harmi poroille” (24.11.2015). Kuvan valkoisella porolla on kaulassa punainen hihna. Kaulan ja pään ohella porosta näkyy takajalat ja leveä perse. Suden veitte porojen luo. Näin olette ilmoittanut kuvan yläpuolella.

   Tänään taas kerrotte että ”Kaivokset tuovat työtä”. Päättäkää jo. Kirjoituksenne on kohonnut ylös ja pisteenne on sininen. Kirjoitatte ”kannanhoidollisesta susijahdista”. Kerrotte sillä olevan ”Suomen valtion tuki”. Suden viette ensin porojen luo ja nyt kirjoitatte ”susijahdista”. Kertomuksessanne 17.2.2016 ”Bensankatkuinen itsehoitomenetelmä” väitätte vain ajelevanne ilman erityistä määränpäätä. Haluatteko vielä hassutella valkoisella Dodgella? Tai ratsastaa teräshevosella? "Jon ajaa kunnes bensa loppuu".

   Kaivosveroa vastustatte, koska esitätte puolustavanne työpaikkoja. Louhisiko mainitsemanne First Quantum Minerals saman tavaran halvemmalla Kiinan kautta?

   Tämän jälkeen kerrotte ”Ei ainoastaan kapitalistin huolia”, että ”Jos asiaa katsoo ympäristön näkökulmasta, vanhan kotitalon lämpimänä pitäminen ei ole järkevää”. Kerrotte miettivänne mahdollisuutta ”kännykällä seurata ja säätää pattereiden lämpötilaa”. Niin yhdentekevää! Postmodernissa maailmassa ei ole totuutta. Ette voi löytää vastausta. Pohdintanne on turhaa. Kustannatte sen lukijoillanne. Ilmaiset lounaanne syötte lukijoidenne aamiaispöydässä.

   Viittailette ”TS 1.3.” eli ilmeisesti Turun Sanomiin. Ei tämä mikään koulu ole mutta teillä on oikeus viittailemiseen. Teidän pitäisi myös viittailla enemmän ja systemaattisemmin.

   Kerrotte edelleen että ”Kadonnut: avaimet, puhelin ja luottokortti”. Postmoderni maailmanne. Ketä kiinnostaa? Kirjoitatte että ”Lopulta puoliso pelastaa ja antaa osan omasta avainnipusta mukaani”. Jännää! Kerrotte edelleen, että ”Mutta jostain syystä säntillisyys loppuu, kun pitäisi muistaa, mihin laitoin kotiavaimet”. Minua ette voi moittia, itse en ole avaintani kadottanut. Palaan kertomukseenne 19.2.2016.

   Kerrotte edelleen että ”OPISKELUAIKOINA etsin yleensä luottokorttia”. Väitätte etsineenne omaa korttianne. ”Muistan vieläkin kavereiden kauhistuneet ilmeet, kun kerroin lounaalla, etten ole nähnyt luottokorttiani kahteen päivään”. Elätte ajan hermolla. En nähnyt omaa korttiani pariin päivään, koska se oli lehti-, paperi ja kirjapinon alla pöydän kulmalla. Palaan kertomukseenne 19.2.2016.

   Kysytte vielä ”Miten voit olla noin rauhallinen!” mutta käytätte huutomerkkiä. Tiedätte vastauksen. Nokialaisen kerrotte pudottaneenne. Kerrotte ”Kokemus on myös osoittanut, että minulla ei ole tapana pudotella tavaroita kadulle, vaan yleensä ne löytyvät kotoa”. Jatkatte edelleen: ”Tähän poikkeus on se kerta viime kesänä, kun tiputin nokialaiseni mutaiselle pellolle työkeikalla Tervolassa.”

   Kerrotte että ”Huomasin koko jutun vasta paluumatkalla: kirkkaanoranssi kännykänkuori näkyi jo kaukaa” ja huomautatte että ”Mukana ollut valokuvaaja kuittailee tästä tapauksesta vieläkin”. Pellossa Tervolassa. Susi mukana? Palaan kertomukseenne 17.2.2016.

   Kysytte: ”Arvatkaapa muuten, mistä ne aamulla säntäillen etsityt avaimet tällä kertaa löytyivät?” Vastaatte: ”Työreppuni etutaskusta. Etutaskusta, jossa on VERKKO. Ne olivat siis olleet näkyvillä koko ajan. En vain osannut katsoa.” Mielenkiintoinen kertomus. Huomio kiinnittyy että veitte sormeanne CAPS LOCK näppäimellä ja pudotitte tavaranne verkkoon. Palaan kertomukseenne 19.2.2016. Onko teillä myös Riot On! -päällä! Nainen ja Kolme seppää.

   Painotatte vielä että ”Oranssi kännykänkuori näkyi jo kaukaa”. Niin varmaan. Mutta miksi pidätte kotinne avaimia repussa selkäänne vasten? Eilen matkustitte ”selkä menosuuntaan” ja tänään kerrotte työreppunne pakatun nurin päin ja löytäneenne avaimet ”Työreppuni etutaskusta". Luuletteko että joku vie avaimen reppunne takataskusta? Ettekö luota suomalaisiin? Pidättekö reppuanne mekon alla vai mekon päällä? Pidättekö Neumannista? Maaseudulla reppu selässä mustassa mekossanne, valkoisissa pilkullisissa sukkahousuissa ja maa on märkä. Don Lavoien sisällysluettelossa on mm. kohdat "ON CRISIS AND ADJUSTMENT" ja "A NOTE ON THE ELASTICITY OF EXPECTATIONS".

   Nokialaisenne, ette pääse saappaistanne eroon. Te ja oranssi vallankumous. Löysitte filmin sateenvarjon päivänpaisteesta ja oranssin takin nurmikentällä.

  • Tuli kolmeen kertaan. Versioissa on muutaman sanan mitätön ero. Oranssin vallankumouksen Enbuske puhuu "media tilasta". Katsokaa sitä. Enbuske... aivastuttaa,,,

  • Potilas P.S. 4.3.2016. Miehen taakkaa esittää jakavansa. Kertoo oluenjuonnista. Spekuloi repeämisellä. Hamuilee orjia ja roskaruokaa. Tullut siihen tulokseen että päätettäessä pitäisi tietää mistä on kyse.

   Teillä on kysymyksessänne konditionaaliongelma ja povaatte muutosta. Kysyin eilen johdattelevasti, ettekö luota suomalaisiin, ja tänään kerrotte että ”Pohjoisessa asuu yhä enemmän musliminuskoisia”. Haluatte yhdistää ”kansakunnat yhteen helminauhaan” Mikä on käyttämänne uuden käsitteen ja ja vanhan metaforan tarkoitus? Kerrotte jälkkärissänne Heidi Hautalasta ja vastustavanne suon kairaamisen vastustamista.

   Kairamo olette. Palataan oranssiin nokialaiseenne. Toimittajanne kertoi eilen pakanneensa repun nurin päin ja aikaisemmin vastaava toimittaja kertoi matkustavansa autossa selkä menosuuntaan päin. Tänään kerrotte että mielestänne ”Olisi hyvä tietää mistä päätetään”. Miksi? Miksi emme päättäisi nurin päin?

   Heittäisimme arvan KYLLÄ, EI, JAA -arvan. Sen jälkeen vetäisimme uurnasta päätettävän asian. Tämä tapahtuisi vaaleilla valittujen kansanedustajien toimesta. Se olisi siis demokraattinen menettely. Se myös perustuisi todennäköisyyteen ja olisi teknistyneen demokratian muoto. Pidätte asioita muutenkin uurnassa. Tietenkin kansanedustajien ja myös presidentin pitää tietää päätettävät asiat. Heittäisimme arpaa päätöksestä, emme asioista. Bayeslaista ajattelette kirjoittaessanne. Myös kertoessanne että ”Baijeri kulkee omia polkujaan Merkelin kiusaksi” Miksi muistelette ”olutjuhlan” aikaa nyt?

   Kerrotte myös ”Jared Bushin” kirjoittamasta elokuvasta ”Poliisipupu kaataa eläinkaupungin ennakkoluulot” ja väitätte että ”George Clooney on taas puupää”. Miksi pidätte Georgea puupäänä? They tried to kill my father? Kerrotte että ”Olet osa kloonien armeijaa”. Lupasitteko kaikille samaa? Kerrotte että ”Yksilöpsykologian harha ilmastolaitteiden huminan keskellä on uskomus omasta erilaisuudesta”. Kerrotte nimiä ”Duke Johnson” ja ”David Thewlis”. Nimi Ronson vilahtaa taas. Näistä saa hassuja yhdistelmiä. ”Ilmastolaitteiden”? Tarkistan että ette ole vieneet idiosynkrasista viestintää entistä pidemmälle.

   ”Leffa hauskuttaa” kertomuksenne mukaan ”myös eläinten oletetuilla lajiominaisuuksilla, joiden myötä on syntynyt oivallus heittää autorekisterikeskuksen työntekijöiksi laiskiaisia”. Pidätte autorekisterikeskuksen työntekijöitä laiskoina mutta kuvaatte laiskuuden laiskiaisen oletetuksi lajiominaisuudeksi? Katsastus... Kerrotte että ”Tarina kertoo itsehoito-oppaita tekevästä” miehestä. No jo on. Teillä on sellainen nainen ja tuossa on sellainen mies. ”Mukana on myös” kertomanne mukaan ”katkeran liikkumattomuuden ja kaiken merkityksettömyyden soundia”. Randin veturi? ”Lapsiperheet maksajiksi” ja ”Onko Soini kristitty?” -otsikoiden välissä teillä on kolikoita.

   Siinä on myös kiiltävä punainen terho jolla on kasvot. Ette tässä yhteydessä käytä terminologiaanne ja esitä kristitynuskoinen? Kerrotte Japanista ja kysytte ”Haluatko nähdä väkijoukon kantavan fallosjuhlassa kaksimetristä puupenistä?” En halua. VERKOSTAKO sellaisen löysitte? Kerrotte edelleen että ”Kun kirsikkapuut puhkeavat kukkaan” ja ”Seuraa ennustuksia”. Seuraatteko te omia ennustuksianne? Toteutatte itseänne omien ennustustenne avulla?

   Kerrotte edelleen että ”Syömäpuikoilla ei lävistetä ruokaa. Niitä ei myöskään tökätä annokseen seisomaan, se on hautajaistapa”. ”Heinätyttöjen” päät teillä on pinnalla. Kairamon veditte mukaan ja puhutte hautajaisista. ”Täyttä Ainetta” kansilehdessänne ”Heinätyttöjen” päitä hamuaa kolme kättä. Sen takapuolella kirjoitatte ”Lisää työtä voi nyt odottaa” ja viittailette ”Ilkka, Kainuun Sanomat ja Savon Sanomat”. Voit odottaa ja odottaa ja odottaa mutta mitään ei tule tapahtumaan?

   ”David Bowie oranssimpana kuin koskaan”, kirjoitatte. Mutta oranssi käsine markkinoilla, onko näkymätön kätenne siinä? Tiedätte mitä oranssissa Tekniset-muovipussissa on. Tuollaista pussia en ole aikaisemmin nähnyt. Pienen puun oksassa koivujen vieressä. Tuominen. Ei kai, juuri eilen oli puhetta. Täällä on vain Heikosia. Holli. Te olitte miettineet asian. Hotellikuolemaanne pohdimme eilen. Puolue ja oranssi lippu tänään. Mietittekö koskaan juttujenne tasoa?

   Missä kerroksessa ollaan? Kerron ruskeista silmistä sinisilmäiselle kaverille ja te kirjoitatte otsikolla ”Coen-veljesten uusi sarkastinen farssi”. En kertonut mitään mitä ette jo tiedä. Hyvällä tuurilla löytää Kirjat. Otsikon ”3. Juo sakea pinkin kukkaloiston alla”. Teillä on myös ”VINKKI” jonka mukaan ”Kukinta alkaa maaliskuun puolivälissä ja etenee etelästä pohjoiseen”. Miksi pinkkejä kukkia?

   ”Täyttä ainetta” ja ”kukkaloiston”, ei enää Kolmatta naista. ”Ojenna käyntikortti kahdella kädellä, muista hymy ja kiitos”. Iso Japanissa on käyntikortti. Painotatte että ”Jos laki tai sopimus antaa mahdollisuuden pahimman skenaarion toteutumiseen, se toteutuu” ja ”Hyvä, että joku puuttuu asiaan”. Eilen kerroitte että ette nähnyt luottokorttianne kahteen päivään ja pohdimme onko reppunne mekon alla.

  • Potilas P.S. 5.3.2016. Jauhoa lähinnä. Kiehinen joukossa. Kertoo henkisistä ongelmista ja karusta ympäristöstä.

   Spekuloitte jälkkäreissänne ”metsähallituslailla” ja edelleen että ”Tekstien ongelmana ei ole se, mitä niissä lukee, vaan se, miten erilaiset, yleensä uskossaan fanaattiset tahot tekstejä tulkitsevat”. Pilkutatte taas erikoisesti. Kerrotte että ”Rauha palasi rajalle”. Te päästitte lähtemään? ”Lähiviikot näyttävät, loppuiko outo liikenne itärajalla kokonaan”. Salla ja Raja-Jooseppi ovat jo siellä.

   Tänään kerrotte putoamisesta ”Padon pohjalle”. ”Taikakalu” -käsitteen jälkeen vedätte ”esiin villaiset, pitkävartiset lapaset”. ”Lapasten päälle” vedätte vielä ”kumipuvun rukkaset”. ”Mummon lapasten ja kumipuvun rukkasten päälle vedetään vielä rouhekintaat”. Eilen vaaditte ”Vastuullisuuta kalastamiseen”. Mitä tänään?

   Silittelette matikoita rouhekintaat kädessä! ”Mutta matikat eivät pelkää, ne tulevat valoa kohti ja jäävät sitä katselemaan. Niitä saa ihan silitellä”. Eilen teillä oli ”Santasport-matikka” ja kerroitte että ”Vesihiisi jää kakkoseksi”. ”Kaupunginjohto kertausharjoitukseen, että ymmärtävät mitä business sisältää” vaaditte. No mitä? Matikoita ja Vesihiisejä?

   Mainitsette ”40 metriä” ja kerrotte pimeistä vesistä ”roskineen, raatoineen ja ruumiineen”. Syvälle on salattu. Kerrotte sukeltajantaudista: ”Jos tällainen kupla menee verenkierron kautta sydämeen tai aivoihin, se voi olla kuolemaksi” ja edelleen ”Rajuissa jutuissa verisuonet voivat olla ihan vaahtoa”. Jutussanne ”Tyttö kuin veturi” kerrotte että ”Sykettä kunnolla nostavat vaahtopäälenkit käyvät myös kuntoilusta, vaikka en niitä sellaiseksi osaakaan osaakaan mieltää”. Raittilaa taas. Tarvitsette adapterin. Mietin kieltänne, kuinka olette linkittäneet juttujanne. Sarjakuvassanne kieli on ”ruvella”.

   ”Huoli huomisen toivoista” kerrotte ”paitsi” ”ja” ilman sanaa ”myös”. Sattuuhan sitä, mutta kerrotte toisaalla että '''sattumia on vain lihasopassa'''. Teidän mukaan: ”Mutta kaikkein tärkeimpänä pitäisi välkkyä asiakkaan etu. Sen opiskelijan, jonka on tarkoitus hankkia tutkinto ja sitä kautta työllistyä”.

   Teillä on välkkynyt aikaisemminkin. Kerrotte edelleen ”Jos huomion keskellä olisi opiskelija, eivätkä rakenteet, mikä olisi parempaa asiakkaalle eli opiskelijalle”. Kerrotte hauista ”voimalaitosten alapuolella” köllöttelemässä ja ette pelkää makean veden ekonomisteja. ”Korkeakouluja voi mitata jos jonkinlaisilla mittareilla. Jos haluaa huolestua Lapin yliopiston tulevaisuudesta, ei tarvitse kuin katsoa tilastoa, joka kuvaa tieteenalojen julkaisuosuutta yliopistoittain”. Miksi haluatte lukijoidenne huolestuvan?

   Haluatte manipuloida tiedettä rätingeillä, jotta voitte kontrolloida tieteen sisältöä? Mielestänne ”On tärkeää, että Lapissa koulutetaan osaajia”. Hohhoijaa. Paljon rakentavampaa on kouluttaa kasaajia. Moititte että ”Lisäksi monessa korkeakoulussa on pieniä oppiaineita”. Pieniä oppiaineita? Kuinka pieniä? ”Täyttä ainetta” eilen, tuollaisia aineita tänään. Kerrotte että ”Panostus hyvinvointiin karsi sairauspäiviä”. Miksi panostitte hyvinvoinnin? Teittekö sen vahingossa? Teillä on kuvassa henkilö käsi koneen alla!

   Miksi koulun ”tiskikonetta” korjaavan henkilön selän alla on kokolattiamatto? Kirjoitatte ”Kaupungin palkolliset”, ”kaupungin palkollinen”, ”kaupungin palkollinen” ja ”Kaupungin palkollisia”. Kenelle te kuulutte?

   ”Terhon mukaan negatiivinen tulovero kannustaisi töihin” otsikon alla kerrotte, että ”Terhon mukaan Suomen sosiaaliturvajärjestelmän yksi keskeisimpiä haasteita on kannustinloukkuongelma, jossa työttömän ei kannata ottaa vastaan silpputyötä, koska työnteosta saatava hyöty voi jäädä vähäiseksi”. Miksi Terho iskee kannustimet työläisiin? Tuomitsee hyödyn maksimoinnin? Miksi haluatte silputa työn? Teillä on rekkamiehestä sairas kuvakulma.

   Kysytte johdattelevasti ”Onko uusi laatikko ihana vai liian poikamainen?” ja kerrotte ”valtion piffaamassa pahvilaatikossa” nukkumisesta. Miten vaihdelaatikko? Hän kertoi osaavansa korjata sellaisen.

   Kirjoitatte ”Yhteiskuntasopimus suuressa vaarassa” alla ”AKT:n odotetun ratkaisun”, ”on odottanut liittojen olevan mukana kattavasti”. ”Molemmat haluavat ensin rauhassa odottaa” kirjoitatte koskien Sipilää ja Stubbia. Miksi he odottavat? Eivätkö he TIEDÄ? Kysytte ”Minne mahtuu 24 tuntia?” ja ”Duunari” teillä on oranssissa takissa. Kasvihuoneessa! Ja taas odotetaan. ”Kaikki, mitä siihen heijastuu on vain ajatusta jostain myöhemmästä”. Kerrotte että ”Kaikkihan sen tietävät”. Mitä kasvihuoneessa tapahtui? Unohtakaa.

   Toissapäivänä kerroitte ”Suklaa-pähkinätahna vie kielen mennessään”. Tänään kerrotte että ”Mafia kutsuu lakia omertaksi” ja hassuttelette suluilla ”Pukki valvoo psykiatriaa” otsikon alla. Ho(te)llikuolema eilen. Posiolta kerrotte uutisen että ”Presidentti Trump olisi pitkäaikaisen kiihotuksen tulos” mutta kuvassa henkilö vain levittelee käsiään. Pidättekö te hänestä?

  • Potilas P.S. 7.3.2016. Kertoo kuvatekstistä. Kertoo pauloituslangasta ja pistelevänsä sukkapuikolla. Haluaa lihan käyttäytyvän haluamallaan tavalla. Räsynukke jälkkärien vieressä.

   Toissapäivänä kerroitte että ”Terhon mukaan negatiivinen tulovero kannustaisi töihin”. Mitä työtä tarkoitatte? Kerroitte ”silpputyötä”. Kerroitte myös että ”Pukki valvoo psykiatriaa”. Tätä ennen perjantaina kerroitte että ”George Clooney on taas puupää”. Tänään teillä on kansikuvassa lampaita tuijottava mies. Suden veitte kertomanne mukaan lampaiden luokse. "REH" tuli Burmasta asti. Miten omia polkuja kulkeva Baijerinne? Missä se on tänään?

   Tänään puhdistatte välppiä ”mammuttipumpun synnyttämän imun avulla”. Pohdin tapaanne linkittää juttuja. Lauantain lehdessä silittelitte rouhekintailla mateita ja tänään ”Silitin maakellarin nihkeää lohkokiviseinää” otsikolla ”Särö hiotussa pinnassa”. Särö? Ei kannata silitellä. Lähetätte terveisiä Jaanalle jonka ”hallussa oleva asiakirja-aineisto” teidän mukaanne ”määräsi kirjan luonteen”. Taas ”hallussa”? Taas ”Täyttä Ainetta”? Pengotte asiakirja-aineistoja hallussa, kerrotte penkoneenne ”jopa vanhoja sammalia” ja jatkatte että ”Seinien tilkkeeksi kerroin kunnostustöistä”. Kumminne haisee laastille mutta teillä menee jorina ja materiaali sekaisin. Eivät siinä kännykällä säädettävät patterit auta.

   Kerrotte kirjoitusvirheestänne ”jossa on siis ylimääräinen ällä”. Kerrotte edelleen että ”Kirjainvirhe antaa perspektiivioppia”. Perustelunne ontuu. Mutta Vanishing Point on myös perspektiivioppia. Teillä on virheessänne älliä tuplasti enemmän mutta ette myönnä sitä. ”Jostakin syystä” tekstissä on virhe. Jännää! Käsi vapisee! Kerrotte että ”kirjoitin suoraan taittotiedostoon kuvatekstin myös venehuonekuvaan”. Tämän jälkeen kirjoitatte ”Monen aiemman kirjan jälkeen”. Te kirjoitatte kuvatekstistä ja viittaatte toisen kirjoittamiin kirjoihin. Hassuttelette taas lukijoidenne kustannuksella.

   Hassuttelitte valkoisella Dodgella ja Kivinen lähetti Teemalla lauantaina kuvaa oranssista. Haisette bensalle. Harkitsetteko runkonumeron vaihtamista? Leffassa oli vinkkejä. Kysytte vielä ”Löytyisikö lampaista työnantaja?”. En usko ideaanne. Laissa työnantajalle on säädetty tietyt edellytykset.

   Kerrotte myös Karthagosta ja Catosta, ja hulluttelette taas tuulella. Korhola kertoo tuulosairaudesta ja Tuuliainen harkitsee mäkihyppäjille mekaanista puhallusta, "mekaanisesti puhaltajat". Kysytte ”Miksi kevät pistää kehon ja mielen kierroksille?” ja edelleen painottaen ”Onko 'kierroksilla olemisesta' jotain haittaa?” Riippuu turbiinista. Tiedätte jo varoa ”roskaa joutumasta turbiinille”. Kysykää asioita Janne Ahoselta.

   ”Turha valittaa tulevasta lainasta” ja teillä on nimessä sijamuoto-ongelma. Hamuilette ”silpputyömaailmassa” opiskelijoita ilmaisuilla ”pätevien, eteenpäinsuuntautuneiden, ennakkoluulottomien ja kunnianhimoisten”. Kerrotte että ”Opiskelijan itsensä tulee ottaa itseään niskasta kiinni, opiskella ja valmistua”. Miksi? Tervolasta eduskuntaan pääsee itseään niskasta kiinni ottamatta ja valmistumatta. Teidän lähteenne opiskeluasioissa on Kauppalehti. Kerrotte myös että ”Kuorimme opiskelijoiden elämän eri osa-alueita kuin sipulia ja etsimme asioita, jotka estävät työllistymistä”. Tulee aivan kyynel silmään.

   Kerrotte otsikolla ”Räikeää taloudellista epätasa-arvoa”, mutta kerrottekin sukupuolten välisestä epätasa-arvosta. Kirjoitatte sekä ”oikealle kaartuvassa mutkassa” että ”oikealle kaartavassa mutkassa”. Molemmissa mutkissa kannattaa varoa. Kirjoitatte myös kuivalihasta ”epämääräisen oloisessa muovikelmussa” ja kuvailujenne mukaan sellaisessa on sohva. Harkitsetteko viime lauantain lehden mauttoman taittovirheen korjaamista?

  • Mainiota tekstiä, vaadimme lisää!

  • Potilas P.S. 8.3.2016. Kertoo että toimittajaa tulee ja menee ja juttuja tekevät junantuomat. Eilinen puhevika on parantunut mutta kielessä on silti hiomista. Hioi aiemmin kielensä ruvelle sarjakuvalla. Kertoo AA-ryhmästä. Kielen ongelmat viittaavat vakavampiin ongelmiin.

   Kerrotte jälkkäreissänne että ”Venäjällä vasen aivolohko ei välttämättä tiedä mitä oikea aivolohko aikoo”. Valitatte että itärajan yli tulee ihmisiä ja valitatte myös kun ei tule. Juhlavuotenne kulutatte kikkailemalla yksiköllä ja monikolla. Ongelmanne viittaavat molempiin aivolohkoihin. Pääkertomuksenne on otsikoitu ”SAK:lta tärkeä linjaus”. Kerrotte:

   ”Viime aikoina on näyttänyt, että kolmikanta toimi taisi toimia hyvin vain niin kauan kuin uutta jaettavaa riitti. Nyt kun talous ei kasva eikä Suomi voi euromaana devalvoidakaan, päätöksenteossa on ajauduttu vaikeuksiin”.

   Mistä osinkoina jaettava raha tulee? Jostakin sitä on riittänyt jaettavaksi asti. Te ette kerro totuutta. Kerrotte edelleen että kansanedustaja ”Ihalainen ymmärtää, että nyt on paljon pelissä”. Mitä Ihalainen ymmärtää? Ihalainen kannatti euroa ja kävi uutisten mukaan houkuttelemassa ruotsalaisia mukaan.

   Te olette parantumaton. Kuulitteko varoittavan tarinan verkkosukkaisesta peruskoulunopettajasta valtiovarainministerinä? Miten vaihdelaatikko? Marmorilattia ja vaihteistoöljy eivät kuulu yhteen.

   Kirjoitatte että ”Erdogan rynnii kohti yksinvaltiutta tukkimalla suita”. Erdogan ”valmistautui hitsaamaan viimeisen palkin” kuvatekstinne mukaan ”siltaan”, mutta nuorempi mies valkoisessa kypärässä tarjoaa MIG-hitsauskoneen kahvaa. Presidentti on sentään varustautunut hitsaamaan palkkia puikolla. Teillä on taas ongelmia kuvatekstinne kanssa.

   ”FAKTA”-laatikossanne kerrotte että ”Yleensä todisteita kaivetaan some-kirjoittelusta, mutta yhtenä tutkinnan kohteena on nainen, jonka käräytti hänen oma aviomiehensä”. Hyvä että toimittajanne bensankatkuisissa vaatteissa ei ollut paikalla. Heti Erdoganin takana kirjoitatte että ”Sittenkin pulloa parempi”. Saiko Erdogan hitsata puikolla?

   Miten ”FANTAS”-telineenne? Musta nainen halusi kääntyä oikealle mutta papunauhateline oli edessä. Eilen kerroitte kahteen kertaan kääntymisestä oikealle, ja tänään palaatte taas asiaan ”oikealle kaartavassa mutkassa”. Laittakaa mutkanne kuntoon.

   Kertomuksessanne aikaisemmin väititte kuuranneenne sokkelin, ja tänään kerrotte että ”Kivijalkabingot käyvät yhä harvemmiksi”. Eilisen kertomuksenne kuvasta käy ilmi että kuurausurakkanne on kovempi kuin uskottekaan. Pelkkä sokkelin kuuraaminen ei enää riitä.

   Tiedättekö, että useimmat eivät pelaa bingoa kivijalassa? Pullojutussanne valitatte että ”Ryhmät eivät vedä miehiä” ja olette laittaneet huteran puutalon yhden naisen harteille. Miksi? Ikkunan ja oven välinen alue on myös mielenkiintoinen detalji. Eilen tilkitsitte seiniä jorinoilla vaikka pengoitte sammalta. Mitä jos nainen kohentaa asentoaan? Kuvatekstinne mukaan se on mahdollista.

   Kerrotte että ”Sopu on nyt naisten ja hallituksen käsissä”. Kerrotte että hallitus ”joutunee päättämään veroporkkanasta”. Ennen odotusnumeroanne teillä oli suuri silmänumero jossa kerrottiin kauneusleikkauksista. Hölttänne roikkuu kuitenkin mukana edelleen. Happosta on mukana myös, ja kysytte myös ”Pitääkö kehon happamuutta tarkkailla?”. Mitä palkintoa nyt hamuilette. Pulitzeria?

   Kontrolli-intoilunne jatkuu otsikolla ”Kukaan ei enää hallitse tapahtumia”, jossa kerrotte että ”Kylmä puhuri hönkii mereltä”. Rakensitte toimituksenne aivan Perämeren pohjukan rantaan ja valitatte? Kerrotte pääministerin ajavan ”hurjaa ylinopeutta”. Häkäpönttöautolla? Kerrotte että ”Sipilän suurin ongelma on, ettei kukaan enää hallitse tapahtumia”. Teillä oli eilen kannessa ”REHN” ja jutussanne ”REH” Burmasta asti. Hassuttelette. Te viittaatte Francoon!

   Kerrotte että ”Taitavinkaan poliittinen superaivo ei osaa käsikirjoittaa huomista” ja kysytte ”Sukkayllätys Ylitorniolta” jälkeen ”Säästetäänkö parsitut välihousut?” Minkä ihmeen tähden? Ei demokratia ole sitä että me päätämme teidän välihousuistanne tai säästämme loputtomiin. Me hallitsemme demokratiassa tapahtumia, emme välihousujanne. Minulla on omani.

   Keräsenne viimeiset sanat ennen kuolinilmoituksia ovat ”pyllystä laajasti parsittuja teddyvälihousuja”. Taisitte olla oikeassa kirjoittaessanne 5.3. että ”Pukki valvoo psykiatriaa”. Välihousunne ovat teddyä ja hyllynne täyttyneet ”ruostuneista matkalaukuista”. Ehdotin että heittäisimme päätöksistä arpaa, ja teillä on todennäköisesti housuistanne myös nopissanne karvaa. Olette karvahousu.

   Rehulan tontilta hyppäätte Soinin tontille. Kirjoitatte että ”pommilla tekisi kerralla puhdasta”. Painotatte että ”Perheeseen kuuluvan hamstraajan on vaikea ymmärtää, ettei sotaa tule”. Perustelette, että ”kun järjestys on kerran saatu aikaan, kaaosta ei synny enää koskaan”. Toiveajattelua. Keltainen harava, onko silmänne siinä? Hassu kuolinilmoitus taas. Teidän pitää ottaa nainen pois silmästänne.

  • Älä häiritse ja katkaise tuota kirjoittajaa. Hänellä on paljon järkevämpää tekstiä kuin sinulla. Mikä on muuten "pöäivä?" Hanki elämä jos pystyt.

  • Potilas P.S. 9.3.2016. Maalaisena valittaa palkansaajien valittavan. Haluaa hajottaa ja hallita. Huolissaan lääkejätteestä. Kiellettyä ainetta laajalti.

   Ehdotitte aiemmin mäkihyppääjille mekaanista puhallusta. Tänään otsikoitte huttuanne ”Hyvästi mäkihypylle ja -sankareille”. Levillä on oikein Summit ja sankarinne on oranssissa villapaidassa. Heilutatteko siellä keppiä?

   Kertoo Trollheimenin Innerdalenista ja ilmoittaa että ”rakennan järkevän reitin, pituuden ja saavutettavuuden, ja millä pääsen paikalle”. Millä? G-Mersulla? WWF-tarra? Turkista löydätte eilisen MIG-hitsauskoneen jos koriin on tullut reikiä. Hän kertoi osaavansa maalata itse, mutta ei saa metallimustaan oikeaa sävyä

   Eilen halusitte kansan päättävän heitättekö teddyvälihousunne pois. No, miten käsikirjoititte päivän?´Heitettinkö housunne pois? Haluaisitteko myös oranssin pusakan? Se sopisi valkoisen kauluspaidan ja solmion kanssa. Solmionne värin saatte demokratiassanne valita itse.

   Teillä on kuvassaa vanha lautavuorattu talo sekä auto ja peräkärry. Kerrotte että talo jäi saksalaisilta polttamatta mutta kärryn vieressä on punainen jerrykannu. Kärryssänne lukee ”ROVANIEMI” mutta kuva voisi olla myös Kemistä Veitsiluodon vanhan kerrostalon vierestä. Nissan Bluebird alumiinivanteilla ja melkein talon päädyssä kiinni kerrostalon pääty. Haisette taas bensalle.

   ”'Mitä eivät tehneet saksalaiset, sen teemme me nykyrovaniemeläiset'” aloititte juttunne edellisellä sivulla, ja seuraavalla sivulla haluatte kunnostuttaa Tervolan perinnerakennukset pakolaisilla. Edes ”LUKIJALTA” ei ole aito. ”Ovatko lautakunnat päteviä?” ja spekuloitte että edessä on urheiluopiston ”pönkääminen”. ”Minua ihmetyttää ja kauhistuttaa kytkös” jatkatte perään.

   Niin minuakin. Eilen teillä oli Ihalainen ja tänään jerrykannukuvanne vieressä siteeraatte Suomenmaata ja Lauri Lylyä ”'Joskus on otettava yksi askel taakse, jotta voidaan tulevaisuudessa ottaa kaksi askelta eteen'”. Veitsiluodon tehtaiden tarrassa luki joskus ”One Step Ahead”. Ei tuossa välissä monta askelta oteta, se kerrostalo on liian lähellä. No, miten on, Alma? Raotellaanko vähän veil of ignorancea?

   Kirjoititte eilen että ”Haluan tehdä homman hands on”, Juha Sipilä sanoo Lännen Medialle” ja tänään kirjoitatte että ”Aina pitää laittaa hanttiin”. Ei pidä, mutta haluatte. Teillä on ”Arvot alennusmyynnissä”. Kirjoitatte Jean-Claude Junckerista. Ette sentään mainitse anekdoottia 'kaikki tietävät mitä pitää tehdä'. Mutta eivät kaikki tiedä. Lisäksi monet ovat asioista eri mieltä. Paasaatte jälkkärissänne:

   ”Aikuistumis- ja vastuunkantokehotukset aiheuttavat nuoressa usein primitiivireaktion, jota myös keskisormiviestinnäksi kutsutaan. Vaan osaavat ne aikuisetkin, kuten vuoden päivät jatkunut yhteiskuntasopimusjappaisu on todistanut.”

   Mitä jappasette. Keskisormiviestintä on kuitenkin globaalin maailmankylänne viestintää aidoimmillaan. ”Aina pitää laittaa hanttiin”, eikö niin?

   ”Aina, kun on näyttänyt siltä, että sopu vihdoin syntyy, joukosta on erkaantunut joku uhmakas kertomaan, että minun etu on myös muiden etu, koska maailma on minun.”

   Tarkoitatteko General Motorsin osakkeenomistajia? Se mikä on hyväksi General Motorsille on hyväksi koko kansalle? Suuri päällikkö on sanonut, että maailma on lainassa tulevilta sukupolvilta. Tietenkin väitätte että vain minun jälkeläisiltäni mutta ei sinun?

   ”Jos tätä teinitouhua pitäisi kuvata yhdellä, ytimekkäällä sanalla, se olisi Pam.”

   Teddyvälihousunaisenne mietti eilen siivoamista pommilla. Kuvaaja oli laittanut koko rötiskön naisen harteille. Tänään kerrotte että ”Suomi näyttää mallia taakanjaossa”. Joopa joo. Naiset siivoaa ja te taivastelette heidän palkkojaan.

   Miksi ette ole Lääkäriliiton tai Lakimiesliiton kimpussa? Puolet pois lääkärin palkasta niin ollaan vielä paperimiesten kohtuuttomalla palkkatasolla. Lisää lakimiehiä niin työvoiman tarjonta madaltaa palkkoja automaattisesti. Matalammat palkat niin alalle hakeutuu henkilöitä jotka haluavat parantaa sairaita ja huolehtia kansalaisten oikeusturvasta. Lääkäripula, AaaKooo, AaaKooo, Pam, Pam, Pam, Pam Pam!

   Kirjoitatte että ”Työmarkkinajumitus voi olla päivissä ohi”. Kirjoitatte että ”PAM on vaatinut, että hallituksen on luvattava toteuttaa veronkevennykset pienipalkkaisten ostovoiman turvaamiseksi”. Heh. Henripekkanne löysi viimein ”'hotspotit'” ja Simopekkanne kirjoittaa ”Eurooppa nyt ja tässä, lähes suora lähetys”. Mikko Pulliaisenne on kytköksissä Reutersiin ja Pulliaisena olisin todella huolissani. Onko visto korttoineen jerkutellu? Miten teddynaisen uusi maailmanjärjestys etenee?

  • Potilas P.S. 10.3.2016. Hajottaa ja hallitsee edelleen. Nero on. Lynx on joutokäynnillä.

   Eilen kerroitte Trollheimenin Innerdalenista ja tänään teillä on etusivulla keltaisella pohjalla musta teksti ”SKIPATROL”. SKIP-A-TROL? Miksi ette esittäneet trollin skippaamista eilen ja trollanneet tänään? Teillä on kokonainen Trollien koti Sisemmässä laaksossanne. Mitä huomenna? Teillä on yö aikaa vääntää välihousujenne perse homeessa ja väännätte parhaillaan. ”Muurahaisilla riittää puhtia”. Lyöttekö huomenna hepnaatilla?

   Tänään etusivullanne on lause ”Vanhat metsät huolettavat luonnonsuojelupiirin toiminnanjohtajaa”. Niinkö? Otsikoitte ”Kaksi rekkaa kolaroi Saariselällä, tie poikki tunteja” ja kerrotte ”Rekat olivat pelastuslaitoksen mukaan lähellä törmätä toisiinsa, mutta toinen niistä sai väistettyä ojaan”. Jatkatte kielen raiskaamista. ”Pääsiäisen lammasviinin valintaa helpottaa juoman monikäyttöisyys”. Siteeraatte ”'Uskon saavani rajan kevään rikki EM-kisoissa'” Miksi ette raiskaa toistenne kieltä vaan vedätte muut mukaan?

   Etusivun takana teillä on kuvassanne ”PROFESSORI Roope Uusitalo”. Niin. Uusitalo edustaa poliittisen doktriinin äärimmäistä laitaa. Kerrotte että ”Elintason alentaminen kirpaisee opiskelijaa aivan samalla tavalla kuin se koskettaa ahdinkoon päätyneitä maanviljelijöitä”. Ei. Se koskettaa eri tavalla. Kirjoitatte pääkertomuksessanne että ”Käytännössä Uusitalo teki sen, mitä hallitusohjelmaan kirjattiin ja pisti vielä vähän päälle”. Eilen pistitte vielä Häkämiestä paremmaksi ja kolmen sijaan kirjoititte ”Venäjä, Venäjä, Venäjä, Venäjä”.

   Kerrotte pääkertomuksessanne edelleen että ”Viime kädessä kysymys on Suomen kehnosta talouskasvusta ja valtion velkaantumisesta”. Ei ole. Perimmiltään kysymys on mm. ”PROFESSORI” Uusitalon pitämästä poliittisesta doktriinista. Kerrotte että ”Tutkinnon suorittanut työllistyy keskimääräistä paremmin, opiskelu kannattaa vaikka lainarahalla”. Te vetoatte aggregaattiseen aineistoon! Työtön elää ei-aggregaattista elämäänsä ja te vetoatte aggregaattiseen aineistoon! Temppunne ovat halpamaisia. ”Keskimäärin?” heittää Martin Scheinin perään ”EMU ja demokratia” -raporttissa. Tiedätte mutta ette kerro lukijoillenne.

   Tarkan väitöskirjan ongelman tiedätte. Te ynnäätte mutta ette kerro. Kerrotte pääkertomuksessanne että ”Ammattiyhdistyksiin kuuluva työväki ei ole ainoa porukka”. Käytätte käsitteitä ”työväki” ja ”porukka” että saisitte ihmiset karttamaan ammattiyhdistyksiä. No mitä porukkaa se Häkämies on? Politiikantoimittajanne toisteli aikaisemmin kunnan palkollisia eri sijamuodoissa. Kirjoitatte vielä jälkkäreissänne että ”vappuna eli työläisten jouluna”. Teillä ei ole häpyä. No, miten on? Lääkärien palkkojen puolittaminen?

   Poltatte vielä aitanne ylimitoitetuilla jouluvaloillanne. Toimittajien ja lääkärien palkkojen reilu pudottaminen ja pääsette miettimään sähkölaskuanne. Turha insinööri pois Dallaspullaa mussuttamasta, organisaatio kevenee ja kilpailukyky tulee kuntoon. Kovapalkkaiset lääkärit ulos ja pienempipalkkaiset sisään. Jää kovapalkkaisille enemmän aikaa vaihdelaatikkojen korjailemiseen ja Mersujen maalailemiseen. Tänään kuvissanne ruiskutellaan violettia väriä ja pintakuvio on mielenkiintoisen monotoninen. Kuin telalla tehty.

   Esitätte jälkkäreissänne että ”Proletaarit eivät lopulta yhtyneet, maailmanlaajuinen vallankumous jäi tekemättä ja kommunismi kuihtui marginaaliksi”. Niinkö? Kommunisti olette ja vallankumouksenne on pitkällä. Tehtaiden omistus on pilkottu osakkeiksi ja ne omistetaan yhteisesti. Kuka omistaa ja kuka ei. Te olette noise superimposed. Marxinne tiesi että odotus on vallankumouksen väline ja te loitte viestinnän monopolinne.

   Tänään teillä on sarjakuvassanne kuvitteellinen kriisi. Don Lavoie, ”ON CRISIS AND ADJUSTMENT” ja ”A NOTE ON THE ELASTICITY OF EXPECTATIONS”, kerroin aikaisemmin. Ei tämä ole naurun asia. Painotatte että ”Jos etelän ennustajaeukkoja ja -akkoja on uskominen, Lapin tyhjeneminen jatkuu, koska se on kirjattu luonnonlakiin”. Niinkö? Sopeutatte aina vain. Huttunne on on otsikoitu ”Viimeinen sammuttaa Lynxin”. Katsokaa telaanne! Ilves jäi taas moottorikelkkanne alle? Sammuta itse. Te olette antaneet valkoiselle munalle kasvot otsikon ”Ennen ei oltu kateellisia” yläpuolella. Munanne suun tasolla on sana ”Mielipideilmasto”. ”Vaihda viulu lapaan tai fileeseen” on etusivulla. Entä te, vaihdoitteko?

   Miksi keskittyisimme enää odotuksiin? Te olette menneet pidemmälle! Te etsitte aikakonsistenssianne silmistä. Kirjoititte otsikolla ”Eikö lissää vistoja saihrauksia” ja sen alla ”syy tuntematon”. Miksi hutiloitte seitsemäntenä päivänä tuossa kohtaa? Teidän olisi pitänyt kirjoittaa myös tuossa kohtaa oikein väärin. Kirjoitatte myös ”se kortto leviää vissimästi”. Ei leviä. Se on synteettinen. Kerrotte että ”Soinin juttua ei sovi unohtaa, niistä riittäisi ruma raamattu”. Ei unohdeta juttua. Haluatteko mateenne savustettuna?

  • Potilas P.S. 11.3.2016. Miettii järkiavioliittoa. Kertoo olevansa solidaarinen mies.

   Tänään kerrotte etusivulla että ”Kittilästä suoraa Englantiin” ja ”Vääntövirettä Mongoliasta”. Minkälaisesta suorasta on kyse? Miten öinen vääntönne? Kysyin mateesta ja te vastasitte. Kaduttaako? Mainitsitte aiemmin venehuoneen ja kuvatekstin. Toissapäivänä teillä oli jerrykannukuva. Puutalonne vastineessa on puinen siipi. Sen viereisessä talossa on ollut useampi Lynx. Te vastaatte uutisestanne.

   ”Rahapelien haiseva kolminaisuus” haisee privatisoinnilta. Kerrotte jälkkäreissänne että Kittilässä ”riitojen ratkomiseen ei ole tarvittu aikaisemmin poliisia, tuomareita tai mediaa”. Mediaa? Totuuskomissiohommia? Laitoitte aiemmin talon naisen harteille. Hassu detalji. Tänään kerrotte ”Kevitsan kohtalo ratkesi vihdoin”. No jopas on! Kerrotte että ”Toimistorakennuksen oven yläpuolella komeilee isoin kirjaimin FQM Kevitsa Mining” ja mahdollisesti ”nimikyltti oven yläpuolella menee pian vaihtoon”. ”Kevitsassa merkkejä kaupoista ei kuitenkaan näy. Työnteko jatkuu normaaliin tapaan”.

   ”Pääluottamusmies” porukasta kertoo että ”'Työntekijät ovat tyytyväisiä, että tulee pohjoismainen toimija”. Mistä Quantum on tuttu? Kunnanjohtaja ”sanoo, ettei mikä tahansa toimija pysty järjestämään rahoitusta tällaisille kaupoille”. Pelkkä sattuma. Kerrotte että kunnanjohtaja ”ei tunne ruotsalaista Bolideniä hyvin” mutta toimittajanne kirjoittaa otsikolla ”Jättikauppa vaikuttaa järkiavioliitolta” että ”Toisin kuin moni puhdas kaivosyhtiö, Boliden paransi viime vuonna tulostaan”. ”Harjavallassa jalostetaan” paitsi nikkeliä ”myös kuparia”. Mitä muuta Boliden valmistaa? Miten uskalsitte mennä kaivokselle?

   Kerrotte isolla että ”Suomen malli tuo kaivattua liikkumavaraa”. Mutta vain harvoille. Malli on uusklassinen formaatti. ”'Toteutuessaan tämä on iso rakenteellinen muutos'”. Taas ”'rakenteellinen muutos'”. Kirjoitatte otsikolla ”Ylen rahat valtava yritystuki” ja asiantuntijananne on Kauppalehdestä. Lainasitte Kauppalehteä myös rakenteellisessa opintotukiuudistuksessa. Siteeraatte lehtiänne! Lähteytätte itsenne! ”'Demarit ovat kärsineet siitä, ettei puolueella ole ollut tehokasta äänitorvea, mutta julkisesti pönkitetty Yle paikkaa osaltaan tuota aukkoa'”. Pönkäsitte aikaisemmin urheiluopistoa. Lauri Kivinen, ei demareilla ole äänitorvea.

   Teidän torvenne on Alwari Tuohitorvi. War and Antiwar. Siinä on teddyhousunne sota ja maailmanjärjestys. Futurists. Siinä on maailmankylänne ja työläisten olohuone samoissa kansissa. No tuleeko taas sota? Nouseeko nikkelin hinta? Pohdin lääkärien palkkojen madaltamista ja madalsitte ambulanssin! ”Epäinhimillistä kyytiä” otsikolla ”Autossa ei ilmeisesti ollut jousituksia tai ne olivat huonot”, ”Kiitin luojaa” ja ”laitetaan kaasujouset”. Luoja! Taas välityssysteemijuttuja.

   Kerrotte otsikolla ”Ay-liike ei toimi kuin mafia” ja kirjoitatte ”kuinka jäykkä ja mafiamainen ay-liike on”. Keräsenne hampaissa on tänään ”maisterintutkinto” ja ”'rakkiroirat' (anteeksi koirat)” on mafiajutussanne. Laitoitte aikaisemmin myös kuolinilmoitukseen sulut! Maisteri pohtii ”milloin yleinen etu menee yksityisen edun edelle” otsikolla ”Lex-Kittilällä iso tilaus”. No milloin? ”Väärää talouspolitiikkaa” alla kirjoitatte ”Keyesian ekonomiset ohjeet ovat ehkä voimissaan, mutta asioihin vaikuttavat muutkin muuttujat ”. Luoja! Bayesian päivittämisessä kulutatte aikanne. ”Mielipideilmasto” on eilisen valkoisen munanne vieressä.

   Mainitsette ”muuttujat”. Tarkoitatte muuttujilla Bengt Holmströmin ”EN ICKE-LINEAR LÖSNINGSMETOD FÖR ALLOKATIONSPROBLEM”. Muuttujia ja operaattoreita on lisätty kynällä. Mietimme onko versio aito. Holmströmin satulapiste on kohdassa ”3.1 Sadelpunktsvillkoret”. Myös Pekka Korpisella on satulapiste ”Rationaalisten odotusten hypoteesi ja kantohinnat” paperissa. Minervan pöllöä piti etsiä. Mitä löysitte? Juntin. Kurpan. Kolminaisuutenne on Bengt Holmström, Pekka Korpinen ja Risto Johnson.

   Kirjoitatte ”Etäosallisena traktorimarssille” että ”Itse ajattelin silkasta solidaarisuudesta kiepauttaa vuoden 1963 lumityö-Valmetilla pari kertaa pihan ympäri”. Paha vuosi, miksi valitsitte sen? Hommaisitte tekin tummanharmaan G-Mersun. Hankkisitte siihen vielä puskulevyn. Sellaisella voi ajella vaikka ostamaan adressia. Tai kylään hakemaan postin saapumisilmoitusta.

  • Kerroitte tänään Kevitsan sijaitsevan Kittilässä.
   Oletteko mielestänne uskottava media?

  • Potilas P.S. 14.3.2016. Pitkätukalla viikset keitossa. Kädet pään takana pelkää silmiensä kavaltavan. Kertoo että on opeteltava uimaan. Ui tummissa vesissä. Kaivoshommia taas ja ohjelmointia.

   Kerrotte jälkkäreissänne lisää aiemmasta etusivun suorasta. Toissapäivänä kerroitte että ”uutisvälineiden tehtävä” on valottaa ”isäntänsä maailmankuvaa”. Tänään ”Havaintoja avannosta”. ”Oululaiset osaavat ottaa avannostaan kaiken irti” ja ”tapahtuma, jossa startupit myyvät liikeideaansa avannossa seisten, on kertakaikkisen briljantti”. Kerrotte:

   ”Kylmää kyytiä pelkäämättömät yritykset ja Oulun kaupunki saavar kansainvälistä näkyvyyttä, katsojat poikkeuksellista viihdettä, media kiinnostavaa sisältöä ja sijoittajat potentiaalisia sijoituskohteita.”

   Puistohommia ja teekkarin vappu. Mainitsette ”Kylmää kyytiä pelkäämättömät yritykset”. Miksi sekoitatte luonnollisiin henkilöihin? Miksi ”startupit myyvät liikeideaansa avannossa seisten?”. Eikö se ole epäreilua? Kerrotte että on ”poikkeuksellista viihdettä”. Myös Leijonanluola-ohjelmassa sama asetelma. Tästä on keskusteltu aikaisemmin ja sen jälkeen uutisoitte auton palaneen. Palossa oli puhetta vedestä.

   Bayesian verkoston mukaan lämmöstä ja putkista oli tulossa juttua. Kaivokadun lämmönvaihtajan jo huomasitte. Tuli esiin lohkomisessa. Televisiossa lohkottiin tänään ihmislajia. Meinottelin eilen että ”Miten” puhdistatte jätevetenne, mutta vaihdoin ”Kuka”. Tänään kysytte etusivulla ”Miten putsata jätevedet?”. Putkia jutussanne ”Kaivos etsii jätevesiin uutta pelastusta” on tuettu. Teillä on juttu ”Kirja: Kaivosilmiöllä kohtalokas kevät”. Meinottelin jo aikaisemmin toista kaivosjuttukirjaa.

   Trikoojuttusarjanne saa avantojutusta jatkoa. Kerrotte myös että ”pukuhuoneessa vaihdetaan vaatteita kahdessa kerroksessa”. Niin. Kerroin toissapäivänä että teillä oli ”sukupolvia jalassa olleet flanellihousut” teddyvälihousujenne lisäksi. Itsensä siteeraamista. Kertomuksessanne ”Miten pohjoinen Piilaakso rakennetaan” myös ”ekstrovertti pitsaaja”. Lanttonne jutussa ”Kirjotusten hukkuminen, eelimäinen osa” (28.12.2015) toiseksi viimeinen sana on ”Pii”. Lainaako visto ”WAP” -kirjan? ”Se siitä luottamuksesta”.

   Tekstareissanne on ”Kannattaako leikkiä tulella, jos on niin tyhmä, ettei osaa jälkiä peittää”. Mikä kysymys tällainen on? Ei tulella kannata leikkiä. Että tulella leikkimään ja ”Kuustosen hyväntuulisuus” perään. Lämmönvaihdin tuli esiin lohkomisessa ja Mikko Pulliainen halkoo atomeja. ”Aivan normaalit poikkeusturmat”. Haluatko lohkoa ihmislajia? Kerrotte:

   ”Onnettomuuden jälkimainingeissa syytä oli helppo vierittää Tshernobylin henkilökunnan niskoille, sillä monikaan turmaa läheltä todistaneista ei ollut enää puolustamassa itseään.”

   Tämän perään Pulliaisenne toteaa:

   ”Se on oikeastaan helppo uskoa, sillä Tshernobylissä tehtiin hyvin, hyvin monta asiaa väärin.”

   Moitit moittijoita ja sitten moitit puolustuskyvyttömiä. Einstein olet! Atlasta ei Pulliaisen hartioille. Edes ”rankakuorman” kaataminen ei hartioilla onnistu ja ”monia metsä- ja maataloustöitä” jää tekemättä. Myös ”hevosella” olisi nauramista. Pulliainen mittailee maata? Sattuivat rinnakkan nuo jutut? ”Haarukkamallin haamu” jossa ”pitkää matikkaa”. Miten syötte lounaanne? Julianin Kuubassa ja toisaalla samassa lehdessä katot vuosivat. Tänään ”hallin katosta suoraan viemäriin”. Pitkä matikka ja vielä hallissa. Vesihiisejä myös? Erosenne kertoo ”Piin elämän” ohjaajasta. Pulliaisenne päättää sanoihin ”Harva meistä kuitenkaan menettää yöuniaan hiilivoimalan vuoksi. Ehkä pitäisi”. Luoja! Pulliainen ohjelmoi itsensä vaikeuksiin. Itse? Mehiläiset, entä mehiläiset?

   ”Kiertotalous lupaa hyvää ja kaunista”. Kolmatta naista. No, enemmän kuin unelma onnesta? Sitra lupailee ”jätteistä kultaa” ja paskaa pidellään kaksin käsin. Tämän alla juttu ”Viikset ja keitto”. Kiitos kysymästä. Näitte myös kuvan roiskeläpistä! ”Tamilin kielessä on sanonta” aloitatte. Politiikantoimittajanne haukkui Simon Valmetia ja Reevesin piti mennä väliin. Pitkätukallanne ”keisarin uusina kierrätysvaatteina” on kiertotalous. Keisari on miehiä joilla rinta ei paisu? Kertoo että ”lyönyt läpi voimakkaasti”. Niin on. Mersu ei lähtenyt käyntiin. Taitaa boksissa olla kosteutta.

   Kerrotte että ”Ehkä on liioiteltua puhua olemattomasta, kuten keisarin tyhmille näkymätön asu”. Kyllä joku huomaa. Numminen teillä jo onkin, entä Seppänen? Mitä seuraavaksi? Kellarin ikkunasta katsomaan lämmönvaihdinta? Robotti vielä ja kerrotte ”Aalto-yliopistossa” tehtävistä jutuista. ”Niiden avulla opetellaan ohjelmointia” on kuvatekstissä. Tekniikka on jo! Christ! Kaarlo jos eläisi. ”Tappajatauti iski Britannian tammiin” ja kerrotte ”vuotaa kuiviin”. Marjaniemessä Mansikkanokan perään.

  • Potilas P.S. 15.3.2016. 80-luvun roiskeläppämies vaihtunut toiseen tyyppiin, kertoo että vaimo lääkäri ja ”diabetes”. Kertoo olevansa hulluna. Väärää markkinointia ja höpöhommaa, taas. Valtakunnan arvon ja valtakunnan maisemien välillä, vain lyhyt viiva.

   Etusivulla kerrotte otsikon ”Esteellisyys voisi olla mahdollista” alla että ”professorin mukaan”. Tämän takana kerrotte jälkkäreissänne ”monille professori on älykkään ihmisen synonyymi”. Jälkkärien lopuksi kerrotte että ”Enää pitäisi tietää se, kummassa porukassa ovat viisaammat professorit”. Porukkaa taas.

   Esitätte että ”Vastanneista 92 prosenttia liputti enemmän tai vähemmän epäonnistuneen politiikan puolesta ja vain 8 prosenttia kehui Sipilän porukan toimia”. Porukkaa myös Sipilällä. Ehkä myös ”kehui” joukko ”liputti puolesta”? Kuulitte John Kenneth Galbraithin liputushommista. Tämä oli todella lähellä sitä kaivoskirjajuttua, myös teillä numeraalisen ja kirjaimellisen aineiston sekaannus.

   Teidän pitää itse valita jo edellä mainittujen kahden professorin väliltä. Molemmilla on satulapiste. Otoksen koko on ”2000” ja viittailette tällä kertaa ”HS”. Huima otos. Ihan totta? Mainitsin eilen että televisiossa lohkottiin ihmislajia. Tänään ”tiedon tikapuiden” alla kirjoitatte otsikolla ”Hulluna Pimppiin”. Kantolanne kirjoittaa että ”Nalle Puhin Nasu on italiaksi Pimppi. Ja meidän poika on ihan hulluna Nalle Puhiin”.

   Viimeinen kerta kun toimittajanne kirjoittaa lehteenne? Poika on hulluna Nalle Puhiin ja isä otsikoi noin. Toimittajanne väittää ettei ole ”missään nimessä mikään pervo”. Kertoo että ”miehille tehty suuseksi” ja ”JUURI NYT” alla että ”porkkana kutittaa keväisin kurkkua”. Tuollaiset jutut ja linkitykset eivät kuulu sanomalehteen. Eikö äitinne opettanut mitään?

   Kerroitte aikaisemmin ravintola-alasta ja hygieniapassista. Tänään teillä on ”Greippi” ja ”(mehu)” ja kerrotte että ette hallitse kieltä. Kiitos taas kysymästä. Mutta mehun ja limonadin välillä on ero. Kannattaako pyytää ”tyhjässä ravintolassa”? Kirjoitatte että ”piti pyytää vaihtamaan jakohihna”. Sana kahden akselivallan yhdistelmä. Huomasitte moottorin akselit. Kerrotte että ”en ole enää tyynyliinoja kaipaillut”, sitten mainos ja sen takana lakanahommia. Linkityksenne. Kori Italiasta ja loppu on venäläinen, ”Vääristelee” ja ”Puskin” mainitaan.

   Eronen kertoo kolhuista, eilen lasketteli vielä alas Tornionjokea. Teillä oli aikaisemmin kolhuja. Kuvassa Dodge. Polara? Saiko Polaraa neliovisena tolppana? Sekoittaa elokuvia. Eilen tulella leikkimään ja tänään on mehua. Kun mikään muu auta ei. Ohjaaja Carpenterin ”Loppuratkaisukin on kieltämättä tylppä”. Onko Eroselta kysytty mitään?

   Kerrotte ennen jälkkäreitänne että ”Onneksi ennusteet ovat pelkkiä ennusteita, jota eivät aina toteudu”. ”Kaikki on lopulta kiinni itsestämme eli siitä, nostammeko kädet pystyyn synkkien numeroiden edessä vai ryhdymmekö taistelemaan numeroita vastaan.” Ei numeroita vastaan kannata taistella. ”Laskettiin toki matematiikkaa” on ”Kunpa joka lapsen koulutielle osuisi yksi Pekka” alla. Eilen mietittiin derivoimista. Millaisia esikuvia?

   Teillä on ainakin kahdenlaisia ennusteita. Pitää olla varovainen ennustusten kanssa. Pulliaisenne kertoi eilen Tshernobyl-juttua. Pieni eronen tämän päivän juttuun. Samat viimeiset sanat, hiilivoimaloita ja unettomia öitä. ”Miesten kudosrakenteet”, ”geenit, ”sidekudosrakenteet”, ”lihaskalvojen” ja ”faskioiden”, mainitsee myös ”spagaatin” otsikolla ”Voiko jäykkä ihminen venytellä itsensä notkeaksi”. Sarjakuvan sika on menettänyt toisen rahat, ”-SI”. Enää ei puhuta odottelusta.

   ”Missä on läheisten oikeusturva?” ja ”Suoramyynti säilytettävä”. Vasta meni suoraa ulkomaille ”Miksi viides kolonna vääristelee?” ja perään ”Puheita ja järkipuheita”. ”Rikkurin luonnekuva” alla on nisäkäs. Pulliaisenne kertoo energiatodistusasioita. Kuvailun kohteena on hyllyjä ja kuormalavoja. Myyntiantisipaatiot ja varastokäyttäytyminen.

   ”Demokraattisessa yhteiskunnassa on hyväksyttyä ilmaista mielensä myös hallituksen päätöksiä vastaan”. Ihan totta? Mitä seuraavaksi? Mielenilmaisuteatteria? Niiniluodon mukaan oli turhaa optimismia luulla ettei politiikka voisi perustua myös huonoon filosofiaan. ”Järki, arvot, välineet”.

  • Potilas P.S. 16.3.2016 Edelleen aamutakissa. Hamuilee taas orjia ja verokattoa. Mersun ylivoimaa, osissa. Sarjakuvailee ryyppyä.

   Edellisenä päivänä kolleganne väitti käyvänsä kierroksilla, boksi ei ilmeisesti ollut kostea. Kertoi paljon muutakin. Kertoi greippimehusta, tarkoitti limonadia. Te kerrotte käyneenne ”Kanarian saarilla saakka” sekä vastustavanne hotelleja joista ”ei jaksa lähteä tutustumaan kulttuuriin tai luontoon”. Mutta olette edelleen aamutakissa. Ei edes collegepaitaa josta kolleganne edellisenä päivänä kirjoitti. TV:n tuijottamista?

   Mainostatte saaren toiseksi korkeinta paikaa sanoin ”Ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka!”. OK. Se voi olla sellainen paikka. Kerrotte että siellä on ”vulkaaninen kivimuodostelma”. Pannaan muistiin. Kerrotte että ”oppaamme jakoi piknik-pussit ja kiitti meitä”. Ette ehtineet pyytämään piknik-pussianne? ”Pussit oli tehnyt leskeksi jäänyt ravintolanpitäjä”, ”hän kerää rahaa tekemällä voileipiä turistien eväspusseihin”. Kiittämään kokkia? Näitä juttuja taas.

   Kerrotte edelleen että ”mättöhotellit” toimivat ”juottaen aikuisille 'ilmaista viinaa' ja lapsille mehua. Kumpaa te nyt tarkoitatte? Mehua vai limsaa? Ei ilmaista viinaa ole. Kaljan jos saa niin silloin tulee vuoro tarjota. Väitätte vielä että ”resorteissa” on ”resorttiorjiksi” kutsuttuja ihmisiä. Siniset haalarit päällä ja keltainen harava? Viimeinen resortti.

   Edustuksellinen demokratia ja silti kustaan silmään. Twiittaillaan ja valehdellaan. Kerrotte että ”Sinne kannattaa mennä oppaan mukana, vaikka omatoimisestikin paikalle löytää”. Niin varmaan, paikannushommia. ”Hyvä opas nimittäin avaa ikkunoita historiaan ja luontoon”. Niin varmaan. Mutta miksi ette ottaneet opasta mukaan? Sen sijaan että opas otti teidät mukaan? Kirjastosta olisitte löytäneet.

   Kerrotte myös evoluutiosta. Niin kertoi myös miehenne potentiaalisesti vedenalaisessa yksikössä aikaisemmin. Hän kertoi median evoluutiosta. Te kerrotte että ”Kanarian saarilla on kehittynyt kasvi- ja eläinlajeja omana eristyneenä evoluutionaan”. Näistä ensimmäinen evoluutio on kuitenkin käänteistä. Huomasiko? Rationaalista olla tuollaisessa paikassa?

   Kerrotte että ”Olin luullut, että Kanarian saarten arvo on hiekkarannoissa ja auringonpaisteessa”. Puuttuuko tuosta verbi? Että ”Olin” oli luullut. Taitaa olla kuitenkin niin että te luulitte: ”Älä luule luuta lihaks, lampaanpäätä makkaraks”. Notkisteluhommia. ”Olin” on Fukyama-hommia. Kalajoen hiekkaa ette malttaneet odottaa. Linnut, miten ne? Evoluutiohommia? ”YAMMA”, ”Yamma”, ”Yamma” oli oppaanne. Kerrotte että hän ”sai potkut yliopistolta talouskriisin tuloksena”. Te kerrotte asioita.

   Ei se ole noin helppoa, koska ”potkut” ja ”talouskriisin” ovat kirjaimellista aineistoa. Hänet haluttiin pois ja perusteltiin numeerisella aineistolla? Keksitte henkilön tarinan? Kerrotte myös että ”ESPANJA on noussut talouskriisistä rajuilla keinoilla”. No niin. Tarinanne uskottavuus. Pave Maijasta ja J. Karjalaista. Espanja ilman sinua.

   Pääkertomuksenne päivää ennen käsitteli kahden porukan professoreja. Te kerrotte ”potkut yliopistolta” tarinaa. Teillä oli myös aiemmin Jon Ronson Ronsonki. Hämmästelin jo professorien otosta, ja kansanedustaja Krista Kiuru esitti vielä tänään erilaisen tulkinnan aineistosta. Pitää tarkistaa. Hän viittasi edellisen viikonlopun lehteen.

   Kerrotte edelleen otsikolla ”Stubb kuoppaisi maakuntaveron”, ja kunnallisverosta että ”Kunnallisveroprosentteja alennettaisiin lailla siirtymäajaksi joko asettamalla kunnallisverolle katto tai vaihteluväli”. Lainaatte lobbari Teemu Lehtistä ”Siinä on toki perustuslaillisia ongelmia, koska kunnilla on vapaa oikeus määrätä veronsa, mutta valmistelussa on ollut aika yleinen käsitys, että näin voisi väliaikaisesti tehdä”. Välikaikaisesti näin ja sitten TUHOTTAISIIN KILPAILUKYKY? Ihan totta?

   Teemanne jatkuu otsikolla ”Mersun ylivoimaa, luvassa osa 3?” jossa ”Lewis Hamilton ja Nico Rosberg tyytyivät paalaamaan hirmuisen määrän kierroksia” ja ”HAMILTON kylvettää taas Rosbergin mennen tullen”. Paalataan kierroksia? Kylvetetään mennen tullen? Heinää paalataan. Voittaja kylvetetään.

   Myös sarjakuvassanne on ”BENZ” ja se pannaan veteen. New Orleansin tulva ja Mercedes-Benz -stadion. Erosenne mukaan ”Ihmiset ovat kuitenkin aina jollakin tapaa tietoisia edeltävistä tapahtumista”. D. Gale Johnsonia. Myös aikakonsistenttiongelmia. Teillä ”Pilvikallio” ja Erosella ”Pilvikartasto”. Hullu juttu.

  • Potilas P.S. 17.3.2016. Narikassa voi olla kahdella tavalla. Kolumnissa pienellä ja tekstareissa isolla

   Mäntylän kadonnut historia on jälkkäreissänne. Kerrotte ”Aurinko paistaa risukasaankin” jutussanne:

   ”Kaivos kiinnostaa myös matkailijaa. Olin itse todistamassa, kun Muonion puolelle Olokselle ajeli etelän mies ja kysyi reittiä kultakaivokselle. Neuvoimme, että palaa muutaman kymmenen kilometriä taaksepäin ja kääntyy itään. Mies käänsi Toytotansa ja lähti. Hän halusi nähdä kultakaivoksen.”

   Kun olette toimituksessa ja mies tulee etelästä, niin juuri ”muutaman kymmenen kilometriä taaksepäin” Simon kohdalta itään päin kääntyvä tie tunnetaan Ranuan tienä. Mies käänsi Toyotansa itse. Lähetitte ihmisen eläinpuistoon! Enemmän itään on kommunismin rauniot, mutta kultanne on jaettu.

   Kerrotte että ”Suomen mäkihyppy pyrkii 'luvattuun maahan' Andreas Mitterin johdolla”. Millä? Caravellella? Kerrotte hotellista ”ammattiyhdistysliikkeen kanssa” ja että ”harva turvautui silti lakikirjaan”. ”Ruotsi kelpaa malliksi” otsikolla kirjoitatte että ”vasemmisto-oppositio haraa vastaan”. Pässiä moititte kun ”haraa vastaan”. Millä? Keltaisella haravalla?

   ”PAM ei ole saamassa läpi erikoisehtoja” ja sen alla ”Lisäporkkanat PAMille eivät sovi muullekaan ay-liikkeelle”. Pässeille ei sovi porkkanat? Kutittaa taas kurkkua? ”Sen jälkeen ollaan koko lauma siellä, ja vielä työnantajatkin pyytämässä, että tähän pitää saada jotakin lisää tai ottaa jotakin pois”. Ihan ”koko lauma”? Lisäksi ”mutta toteuttaa miljardin euron veronkevennykset”. Ihan totta? Ensin leikattiin valtiolta ja kunnilta, sitten kevennetään veroja miljardilla. Sitten taas leikataan lisää! Ketkä ovat menossa ”'luvattuun maahan'”? Pian maita ei enää ole, pitäkää kiirettä! Menette kohti utopiaa.

   Lainaatte Savon Sanomia ”Petetytkään lupaukset eivät kuitenkaan mitätöi vaalitulosta”. Kenet petettiin? Ihan kaikki? Kuka ottaa vastuun? No ”äänekäs vähemmistö”. Koska jokainen on joskus jossakin vähemmistössä, miksi puolustatte tässä enemmistöä?

   Teillä oli tiedon tikapuut ja nyt ”Uusi koirarotu yleistyy”. Koira ”menetti hetkessä kaikki pisteet jotka oli ehtinyt ansaita”. Mitä tuollainen koira pisteillä tekee? . Moititte koiraa ja pidätte vielä kättänne kuonon alla. ”Koira kävelee kahdella jalalla hihnassa”. Katsokaa peiliin! ”Kissakin saattaa hypätä harteille”. Mitä jos kohennatte asentoanne? Putoaako kissa?

   ”Toimivin jahtimalli käyttöön?” Millä varusteilla? ”Lisää rekkaliikennettä Itä-Euroopasta?”. Begg kuskaa taas ”rekkaa”. ”Hallitus suunnittelee Suomen sisäisten kuljetusten avaamista ulkomaalaisille” ja Berner on lupaillut tukitoimia suomalaisyrityksille”.

   ”Ajatuksissa on muun muassa ulkomaisen raskaan kaluston talvirengaspakko, sekä tienkäyttömaksu, joka palautettaisiin suomalaisille”.

   ”Suunnittelee” ja ”Ajatuksissa on”. Ensin avaa ja lupailee tukevansa. Mitä komissio sanoo? Rengashuijaus. Tietullit. Pulliaisenne taas! Edelleen ”niin ei ole ihmistä maailmassa, joka sen selvittäisi, hän havainnollistaa”. Fukuyama! Historian loppu on lähellä kun ihmiset käy vähiin. Kerrotte vielä ettei hakukone tunnista sanaa ja teroitatte sanaa ”inventaario”. Miksi juuri teidän sananne oli väärä?

   Pelaatte peliteoriaa ja arvostelussanne ”Osuvia pimahduksen hetkiä” haluatte kollektivisoida ihmiset ”näkövinkkelistään”. Päättäkää jo! Postmoderni maailmanne! Eikö nyt yksitystetäkään? Erosenne mukaan ”Kukin tienaa tavallaan”. Miksi kaikki eivät saa tienaata samalla tavalla?

  • Potilas P.S. 18.3.2016. Kertoo ylivallasta, prediktaatiosta, putkista ja rungoista. Hamuilee taas. Portaiden vieressä valtava jäärä. Kertoo lottoamisesta ja puree palloa.

   Kerrotte jälkkäreissänne porukasta, ”joka tavoittelee vallankumousta ja valkoisten ylivaltaa, mitä se sitten tarkoittaakaan”. Lauseella ”Kaksi vuotta on kuolettavan pitkä aika käydä kampanjaa” päätätte alla kolumnin ”Vanhaselle luvassa todella pitkä kampanja”. Vanhasen poika myös tavoittelee valkoisten ylivaltaa? Kenen kahden vuoden kestoa epäilette?

   Kerroitte aikaisemmin kirjoista pöydän kulmalla. Kertomuksessanne ”Kemi ja Tornio kotouttamaan yhteistyössä” huomion kiinnittää yksijalkainen pöytä. Henkilön etusormi on leuan kohdalla ja peukalo suun toisella puolella, kohdalla. Päällä on muun muassa kirja. Prediktio. Tuollainen pöytä. Futuristit. Kuvanne asetelma. Pupumies ”Kiertäkää kaukaa all inclusivet”, eikö kapitalismi ja vapaus kiinnosta.

   Pöytä ei ole tukeva. Se on toiskätinen. Rungossa kuin hitsattu liitos. Tason epämääräisyys! Leveä sivu pyöreä kuin kirjan selkä. Päädyssä heinän tai karvan näköistä juttua. Puisesta 1960-luvun pöydästä saisi neljä tuon kaltaista pöytää. Pyöristäisi reunan ja käärisi kannen juuttiin. Vaaleansininen muovipinnoite jäisi peittoon.

   Kuvassanne Jallu-koiran kanssa on samanvärinen postilaatikko kuin kertomuksenne ”Laiteviat seisauttivat Lapin sairaaloita” laitteiden osissa. Hölttänne jutun ”Liittojen selvittävä vielä neuvotteluviidakosta” kuvan vasemmanpuoleinen taulu on myös tumma violetti. ”Jos aiot matkalle kesällä, toimi nyt” kuvassa saman värinen suorakaide ja vähän toista. Tiedättekö, väri yhdistetään joskus skitsofreniaan? Myös pipot. Selin kuvassa teatraalinen asetelma, ei Sipilä eikä Häkämies ole aukeamalla itsensä näköinen. Ilmaisu otsikossa ”vielä neuvotteluviidakosta”. Mistä viidakosta te olette selvinneet?

   Selin sen alla taas jutussa ”PAM haluaa työajassa turvaa osa-aikaisille työntekijöille”. Taas pyöreä runko jossa reiden kohdalla valkoinen alue. Henkilö pitelee lilaan menevän sinisiä ovien näköisiä esineitä. Näyttää että ovet on saranoitu toisiinsa, oviaukkoa ei näy missään. Tuon värinen saranoitu pöytä on ollut jemmassa. ”Kyläläisten tarpeet etusijalla” on henkilön edessä ruskea mänty, muut ruskeanharmaita. Toinen haparoi ruskean rungon takana ovia ja toinen menee päin ruskeaa mäntyä?

   Jallu-koiran kuvan alla olevassa kuvassa yksijalkainen laite. ”Sipilän Lapin-matkan salaisuus: ohjaa lentokonetta itse”. Tervehtiikö vai viittaako? Tietää kestävyysvajeen suuruuden? ”Puurakentaminen vaatii tuotekehitystä” yläpuolella näyttäisi olevan painekyllästettyä liimapuuta. ”Kaidin energiapuutavoite epäilyttää” jutussa ”RUNKOA MYÖTEN tapahtuva karsinta”. Kuinka muuten? ”Vatsa täyteen valebanaanilla” jutussa ”kasvin lehtiruoteista saatu massa”. Kuulitte. Kurkun voisi tulostaa massasta mutta banaaninmuotoinen vaatisi laitteistolta vähän enemmän.

   Vieressä ”Kun vain rahalla pääsee sairaalaan” ilmaisu ”luottamuksesta”, olette kuulleet myös luottamuksen puuttumisesta. Kerrotte jo edellä mainitun jutun kuvatekstissä että ”postinjakaja käy 80 kilometrin päässä kääntymässä”. Kyllä Jallu jaksaa odottaa. Kuka teki juttunne ”källin”? ”Pahalta näyttää” otsikon alla kerrotte:

   ”Joukkotuho käynnistyy, kun elinympäristön muutos on niin nopea, että evoluutiohistoria menettää merkityksensä. Poikkeusoloissa ominaisuudet, jotka ovat vuosimiljoonien ajan olleet kaikkein hyödyllisimpiä, muuttuvat yhtäkkiä tappavaksi.”

   Kerrotte edelleen että ”sukupuuttoon kuolleiden ja kuolemassa olevien lajien lisäksi pääosassa ovat tutkijat, jotka ovat paljastamassa, miten ihminen kotiplaneettaansa raiskaa”. Miksi nämä juuri nämä tutkijat? Ei ihminen voi olla odottamatta. Lainaatte: ”Olemme ratkaisemassa vahingossa, mitkä evoluution polut jäävät auki ja mitkä sulkeutuvat ikuisiksi ajoiksi”. Höpö-höpö. Porkkana kutitti kurkkuanne aikaisemmassa kertomuksessanne jossa ”ristiallergia”. Tuhoa kiihdytetään käännetyllä kausaliteetilla. Ihmiset menettävät mentaaliset kartat. Postmodernin maailmanne tarkoitus on peittää totuus. Kerrotte että ”kuudennen sukupuuton” oma nimi on ”ihmisen aika”. Mitä te olette?

   Pulliaisenne kertomuksessa ja sen uusinnassa hiilivoimalat voivat aiheuttaa unettomia öitä. ”Nukuin sikeästi kapselihotellissa”. ”Sisällä on langaton verkko ja pistorasia”. ”He olivat heränneet aamuvarhain ja kertoneet toisilleen, mitä unia ovat nähneet”. Mikä on minkä ei tulisi koskaan olla? Mainitsette ”vesipullon” ja Selin-kuvassanne on. Panaman sammakoiden alla teillä on ”siivettömiäruokkeja”. Esimerkiksi on valittu horrostava nisäkäs. Rikkuri ja vampyyri aikaisemmassa kertomuksessanne. ”Jos aiot matkalle kesällä, toimi nyt” jutussa valtava heinätuoli! Jaarlillanne ”Seitsemän”. Erosellanne ”Synnin kosketus” ja ”valtionjohtoinen äärikapitalismi”, kuvassa ylhäällä oranssia, alhalla tomaatteja? Mies melkein skootterin päällä puree oranssia. Nuuskasta viikset myös sarjakuvaan. Sika ja sakin säännöt ”kun peli etenee”.

  • Potilas P.S. 19.3.2016. Mäntyjä. Politrukkeja. Jäällä ajelehtii autoja. Takana jalka. Tiilihommia. Petaa huomista.

   Kirjoitatte Post Scriptumissanne:

   ”Pääministeri on koneensa kapteeni, mutta Suomen kapteeni hän ei näytä olevan. Tällainen mielikuva on syntynyt viime aikoina, kun kansanvaaleilla maan johtoon valitun puolueen puheenjohtaja ja porvarihallituksen pääministeri on käynyt lakki kourassa vasemmistolaisten ammattiliittojen kokouksissa kerjäämässä ay-politrukeilta armoa yhteiskuntasopimukselle.”

   Ihan ”vasemmistolaisten ammattiliittojen” ja ”ay-politrukeilta”. Te olette löytäneet yleisen edun! Se on pääministerin omaksuma vaalilupauksista poikkeava agenda! Kerrotte edelleen:

   ”Pääministeri Sipilän kannattaisi päivittää lentolupakirjansa lisäksi myös maan päätöksenteko vastaamaan 2010-luvun vaatimuksia”.

   Teidän mielestänne 2010-luvun vaatimuksiin kuuluu hallituksen sanelemat ylärajat palkoille? Vahingoitatte lukijoitanne propagandalla! Tarkoittamianne päivityksiä on kokeiltu jo kauan sitten. Tietämättömyyden verho. Haluatteko että lanteen harsoa raotetaan?

   Lumityö-Valmetinne? Te olette politraktori. Kirpputorillanne on Fordson Major. Lääkärien palkat voisi puolittaa ja lakimiehiä kouluttaa lisää ihan oikeasti yleisen edun nimissä. Yliopistot itse määräämään lääkärien ja lakimiesten koulutuspaikkojen määrä. Lääkärien palkoista ette halua keskustella ja lakimiehien kohdalla höpötätte traktorista ja presidentin kuolinvuodesta.

   Kertomuksenne ”Myyjä kutsuttu, odota myyjää” on toimitustanne ajatellen relevantti Haaparannan ICA-marketissa. Kerrotte pikakassoista ja ”kahden kanasalaattin mittaisen” session. Eilen kerroitte että ”Kaksi vuotta on kuolettavan pitkä aika käydä kampanjaa”. Vuosi on verraten helppo mitta, mutta kuinka kanasalaatilla mitataan? ICA:ssa on hyvää kanasalaattia, jota tulee ostettua yleensä juuri kaksi mittaa, kaksi muovista rasiaa. Te mittaatte kuitenkin kanasalaateilla aikaa. Itse en käytä pikakassaa eikä ongelmia niiden kanssa ole ollut, maksan käteisellä. Tavallisesti ostan myös Coca-Cola cherry -limonadia. Tänä lauantai-iltana menin hakemaan vain sitä. Hyllyssä oli kuitenkin vajaa tölkki vaikka lipsu oli paikallaan. Vain hieman limsaa toisen tölkin päällä. Toisaalta myös toisenlaisia kirsikkakokistölkkejä oli ilmestynyt, mutta en ostanut mitään. Hassua. Tällaisia hassuja juttuja tapahtuu usein. No, odotitteko myyjää?

   Kuvassa ylhäällä ”HETKI ELÄMÄSTÄ” sanan ”tähyän” kerrotaan viittaavan ”oravia” tähyävään Magga-koiraan, mutta koira hamuaa katseellaan valkoista torvea. Mänty takana.

   ”Uuden kodin lumo”. Siinä ”Töistä kotiin palatessa katselin mäntyjen latvoja ja taivasta”. Randia melkein on lännen naisella tänään. Selin kuvassa eilen nainen rungon takana ja nainen tulee päin mäntyä. Tänään ”Kemin matkailun uusi vetonaula loistoautojen testausrata”. Mansikkanokan ja mantereen välissä sekä liikennepuiston edessä. Testattaisiin tuolla tavalla autoja? Höpö-höpö. Huomion kiinnittää ylemmän kuvan auton rekisterikilpi jonka viimeinen kirjain on kuin korkeampi ja muita alempana. Kuulitte että vanhoissa ruotsalaisissa rekisterikilvissä kirjaimet oli kiinnitetty taustaan reikien läpi ja Norrbottenin kilvissä oli muistaakseni B ja D -kirjaimet. Kuvassa kaupungintalon takaosan kohdalla on kuin tumma pylväs. Kuin valtava valaisimen tai eilisen laitteenne jalka.

   ”Elämän ja kulttuurin tulinen keskus” -kertomuksessanne venehuonekuvamies kuvailee uunia. Tämä on se paikka ja uuni josta jutussa kerroitte? Kerrotte:

   ”Etupuolen nurkissa tulipesän kahta puolta on nurkkatakat eli piisit. Niistä lattianpuoleinen on hormillinen eli siinä voidaan pitää tulta. Seinänpuoleinen on hormiton valepiisi”.

   Molemmat ovat kai lattianpuoleisia? Kai myös toinen on seinänpuoleinen? Edes piisinen ole tuollainen dummy. Moronia nauratti ja toimittaja tervehti. ”Rappaus noudattelee tiilien asemaa.” Kuinka muuten?

   Kuvatekstinne mukaan ”Uuden uunin piippu on takana erillään, vanhassa piippu lähti uunin päältä”. Miksi ”oopperalaulaja Dong-Hoon Han” kapusi uunin päälle esiintymään?

   Maanantaina jo maa järisee. Mansikkanokan miehen ”keskustassa vanhassa puurakenteisessa talossa sijaitsevassa asunnossa”, siellä ”pöytälamppu alkoi heilua”. Ritikassa ”kynttilälyhty hakkasi ikkunaa”. Kerrotte alla että ”Joskus tuon voimakkuuden järistys saattaa rapistaa vaikka savupiipun rappauksia tai tehdä talon kivijalkaan halkeaman” ja ”Seuraukset jäävät pieneksi myös pohjoismaisen rakennuskulttuurin vuoksi”. Ihan kuin olisitte tienneet maanjäristyksestä. Kannattaa varoa ettei valaisimen jalka liiku. Enkelit eivät soita haarppuja.

  • Potilas P.S. 30.3.2016. Latukarttaa lukiessa tuli munkit mieleen. Lampunjalasta on tullut T:n jalka.

   Kerrotte otsikolla "Onko Perämeri sittenkään perällä?" lukeneenne Ylläksen latukarttaa ja että mieleenne tuli "pari asiaa" kuten "munkkisivistyneistö" ja "T-O" kartta. Kerrotte kartan olevan "ympyrän muotoinen" ja "Kartan maa-alueet erottuivat toisistaan T-kirjaimen muotoisella vesistöllä". Okei. Eli piirrämme O-kirjaimen ja sen sisään T-kirjaimen.

   Näin saamme kolmeen osaan jaetun ympyrän. Kolleganne kertoi kuukauden loppupuolella anarkisti A:sta. Anarkismin merkki taitaa olla suurelta osin ympyrän sisään piirretty A. Te olette anarkisti T?

   Kerroitte 30.12.2015 otsikolla "Kun päätin lopettaa ruokaostokset" että "kesä kului 200 neliötä kitkiessä" ja edelleen:

   "Marjastin loppukesän ja sienestin syksyn. Ostin kalaa kalastajalta ja ja poroa poromieheltä. Pakastin. Lehtikaalta vaihdoin hirvenlihaan."

   Kerroitte vielä perään että "voitaisiin yhtä lailla keittää mustikkasoppaa mansikoista". Ei mustikkasoppaa voi keittää mansikoista. Kerroitte myös lopettaneenne ruokaostokset mutta ostaneenne sekä kalaa että poroa. Te olette todellinen anarkisti!

   Haluaisin tulla tarkastamaan sen 200 neliön alueen jota kitkitte. Haluaisin myös tietää missä marjastitte ja sienestitte. Haluaisin tietää myös ketkä myivät teille kalaa ja poroa. Kuka vaihtoi hirvenlihaa lehtikaaleen, sen haluaisin tietää myös. Tietäisin kuinka suuri osa jutuistanne on temmattu tuulesta.

   Myös te olette huomanneet Assman-tiedostot. Hurja juttu. Miksi ette kirjoittaneet tiedostoista enemmän? Empyrean on mielenkiintoinen aihe. Hassua että asia tuli mieleenne juuri latukarttaa lukiessa. Myös Matti kertoi saaneensa ajatuksia Rukan hiihtoladulla. Ihan tästä Matin ja Sitran suojatyöläisten väläysten identtisyydestä oli maaliskuun lopulla olohuoneessa puhetta, samoin ultraäänitutkimuksen vaikutuksesta sikiöön. Karttanne muistuttaa myös solunjakautumista ja alkionkehitystä.

   Sitra, soitatteko? "Ilman laulujen kieltä"? Maailma on yhä suuremmalle osalle ihmisistä kaaosta. Toisaalta on se joukko jolla on silmät joka puolella. Kuten siinä keltaisessa haravassa, kohdassa jossa varsinainen haravaosa liittyy varteen. Empyrean, osaatte jo etsiä levyosastolta. Erinomainen. Kertoo ihmisiä ohjelmoitavan. Sen levyn jossa on keltainen harava, kannessa on fallossymboleja ja niissä antennit. Hiilivoimalahommia.

   Haisette bensalle. Kirjoitatte keitostanne ja vielä munkkisivistyneistöstä. Jättäisitte munkit rauhaan. Politiikantoimittajanne kanssa voisitte syödä työläisten jouluna vaikka tippaleipiä. Toimitan politiikantoimittajanne luokse tippaleivät ja te annatte minulle edellä kuvaamani tiedot. Tehdäänkö tällainen vaihtokauppa? Kerromme lukijoillenne juttujenne totuusarvon ja sen missä määrin runkkaatte aikaa.

  • Lapin Kansan verkkosivu ei salli kommentointia yhtä uutista enempää, vaan kehottaa rajoittamaan kommentointia ja jopa "rauhoittumaan" muuten tyhjällä sivulla. Aika törkeää.

  • Potilaat P.S. 2.4.2016 ja 4.4.2016. Nainen ja mies peräkkäin. Nainen viestittelee vessassa, enimmäkseen vastaanoton teoriaa. Mies kertoo pedosta, mainitsee sirun, mutta haluaa vahingoittaa silmiä. Tiedontuotannon aikakonsistenssi ennen kaikkea.

   Miehenne kertoo 4.4. jälkkäreissänne että ”Soutamista ja huopaamista ei pidetä turhaan nykypoliitikkojen vahvimpana lajina.” Hän perustelee väitettänne näin:

   ”Joku saattaa vielä muistaa pilkkukiistan, jota Jyrki Kataisen (kok.) hallitus kävi vanhuspalvelulaista. Demarit vaativat hoitolaitoksiin 0,7 hoitajan mitoitusta (hoitajaa/vanhus), jota kokoomus piti liian kalliina. Lopulta päädyttiin 0,5 suositukseen, mitä sitäkään ei kirjattu lakiin, jossa tosin todettiin, että asetus tulee, jos yksikin hoitolaitos alittaa suosituksen.

   Sittemmin näin on tehnyt moni laitos ilman seuraamuksia ja nyt Juha Sipilän (kesk.) hallitus aikoo laskea mitoitusta säästösyistä 0,4–0,5:een (HS 26.3.).”

   Kirjoitatte puolueiden tai puoluekannan lyhenteiden alkukirjaimet pienellä, samoin puolueen alkukirjaimen. Niin media nyt tekee. Puolueiden nimet ovat erisnimiä. Ne tulee kirjoittaa isolla. Puoluekanta pienellä, tämä on ollut sääntö jo pitkään. Ette viittaa lyhenteellä enää puolueeseen, vaan puoluekantaan. Kirjoitatte taas väärin jos viittaatte puolueeseen. Sanoi Maria mitä tahansa, oikeisto on soutanut samaan suuntaan. Tämä on pilkkukiistaa suurempi kysymys. Heti alapuolella ”Vanhempaa mallia” kerrotte aluksi että ”Oli hienoa olla kultapossukerhon jäsen ja suurmestari”. Meinottelin tapauksessanne kirjoittaa Sitran ”suojatyöläisten” sijaan ”kultapossukerholaisten” mutta pyyhin ilmaisun. Mutta te kirjoitatte ”kultapossukerhon”. Hassua! Kerroin lampaita tuijottavan miehen tarinassa kumminne haisevan laastilta, ja te kirjoitatte olleenne ”kultapossukerhon jäsen” ja ”suurmestari”. Puhuimme juuri näistä asioista ja kumminne vanhasta tietokoneesta myöhään sunnuntaina. Tien jonka varrelta Sebastian Lindellin ruumis alun perin olisi pitänyt pudottaa jokeen, varrella. Te kirjoitatte asioista jo maanantain lehdessä! Latukartta -juttunne on saanut tässä jatkoa.

   Kerroitte että ”Etsin vanhoja hankihiihtolaseja vaatekaapin ylähyllyltä” ja edelleen ”kohta unohtui se hiihtäminen”. No niin. Puhuimme tuossa paikassa myös professori Halttusen luennosta ja myös teillä on tuollainen kohtalokas vaatekaappi. Ennen sitä puhuimme hiihtokeleistä joella. Pehmeä B kuten Berkeley vilahti kahdessa erisnimessä puhuessamme todennäköisyydelle rakennetusta politiikanteoriasta. Kerrotte että ”Vanhoja pankkikirjoja oli seitsemäntoista plus yksi norjalainen”. Löysitte vaatekaapin yläosasta norjalaisen? Ei mahtunut matalaan pahvikoteloon! Olette sulkeneet sen tekstissänne vanhojen pankkikirjojen joukon ulkopuolelle. Puhuimme tuolla myös New Orleansin tulvasta. Miksi ei suomalainen? Teillä on Edward C. ennen ennenskottia. Norjalainen villapaita? Tietovisa. Kuka norjalainen on saanut...

   Kerrotte että ”Veljet ja sisaret, on siis ollut aika, jolloin ei vielä ollut siruja eikä muita pedonmerkkejä”. No jopas on! Mielestänne siru on pedonmerkki? ”Sitäpä tikulla silmään” kerrotte. Sitä tikulla, ei siis sitä tai niitä. Siis silmäoperaation yhteydessä esimerkiksi nesteessä. Visto. Puhuimme myös miksi Talvivaaraa koskevassa aineistossa on ilmaisu ”left behind”. Kirjoitatte tuollaista ja pidätte vasemmistoa jälkeenjääneenä! ”Pankki-ihminen saapui älykäs laite käsivarrellaan. Menimme lasiseinäkoppiin. Pois lähtiessäni kahvi oli yhä kuumaa”. Liitätte lasiseinäkopissa olleen ihmisen näin vanhuspalvelulakiin ja kahviin. ”Pukki valvoo psykiatriaa”, todellakin, tästä on puhuttu myös. Kerrotte myös että ”Sain jäädä odottelemaan tulosta Helsinkiin tehdystä tiedustelusta, että omistanko yhä viimeisen rivin kertomat rahat vai ovatko ne jo muuttuneet jätevedenpuhdistamolla kaasuksi ja lietteeksi”. Paska juttu.

  • Potilaat P.S. 2.4.2016 ja 4.4.2016. Nainen ja mies peräkkäin. Nainen viestittelee vessassa, enimmäkseen vastaanoton teoriaa. Mies kertoo pedosta, mainitsee sirun, mutta haluaa vahingoittaa silmiä. Tiedontuotannon aikakonsistenssi ennen kaikkea.

   Siirryn edeltävään naisenne kertomukseen 2.4. otsikolla ”Vesivessasta ilo irti”. Kerrotte että ”mainiointa vessanseinän käyttöä” on viestintä. ”Tiedonväylänähän tuossa huoneessa huomio on kohtuullisen jakamaton, ainakin yleisissä tiloissa” ja ”Länskän synnärillä oli jo vuosia sitten lappu, joka opasti ettei vessan rinkkaan saa kiinnittää mitään”. Teillä on jo ikää. ”Puuterointihuone!” sovi teille sekään. Mielenterveystoimiston vessa on teille uskottava paikka viestimiseen. Miehenne löysi ”visapuisen avaimenperän” ja teillä ”rinkkaan saa kiinnittää mitään”. Kuksia haluatte. Laviksenne avaimet ja verkko!

   ”MITÄ lukee toileteissa Suomen vilkkaimmalla lentokentällä? Jotain mainoksia ehkä, ei hajuakaan. Mutta taustalla kuuluu linnunlaulu. Oikein viserrys!” Niin. Led Zeppelin ja Stairway to Heaven. Mutta teillä on ”värisevä lamppu, sinivihreät seinät ja reikä lattiassa”. Ennen järinää revittelitte jäällä. Nyt ”Enon perheen kesätalon pikkulan lautaseinät on tapetoitu kymmenien vuosien takaisilla keikkajulisteilla. Muska, Eija Sinikka, Kaija Pohjola, Esko Rahkonen – tanssilavojen kutsun aistii yhä”. Lukemalla vai haistamalla? Paska juttu, todella, nappaa seinistä kuva. Rahkosen keräilyharrastus tiedetään.

   Ukon päivänä vaatekomerosta löyty Ukkosen pääkirjoitusjuttu "Isoveli valvoo" Magneettimedia viikko 39/2011 s. 4. ”Isoveljen valvomassa Oseanissa puhutaan uuskieltä” ja ”Uuskielen tarkoituksena on tehdä toisinajattelu mahdottomaksi viemällä kansalaisilta pois käsitteet, joilla on mahdollista ilmaista poliittisia mielipiteitä”. Tämä sopii teille. Todella pukee teitä.

  • Potilas P.S. 5.4.2016 Kiiman ja rahan suhde.

   Kerrotte jälkeisissänne, että ”Väitetään että kiima ja kateus ovat voimia, jotka pyörittävät maailmaa, ja että Suomessa kateus voittaa kiimankin”. Mihin perustatte väittämänne? ”Jos suomalaiset käyttäisivät yhtä paljon energiaa lisääntymiseen, maamme huoltosuhdeongelma olisi jo ratkaistu”. Niinkö? Kumpaan suuntaan? Mistä töitä? Kun raha on loppu! Kuksia haluatte, todella.

   Eikö teidänkin mielestänne ole vastuullista, että vain rikkaat lisääntyvät ja köyhät eivät? Elämän skeema on, että se jolla on eniten omaisuutta, on lajin kelpoisin edustaja? Tämän on kerrottu olleen Libera-säätiön vainaja Gustav von Hertzenin julkaistu näkemys. Toivottavasti von Hertzenin pakastin on sulanut ettei mitään tulee enää postuumisti.

   Te kerrotte että ”Jälkimmäistä väitettä” – kateus voittaa kiiman – "tukee reilun vuoden käytössä ollut verohallinnon sähköinen ilmiantojärjestelmä, missä kansalaiset voivat käräyttää veronkierrosta epäilemiään lähimmäisiä”. Niinkö? Lähimmäisiä? Mietitään lukujanne:

   ”Viime vuonna vihjeitä tuli 11000, eikä kuluva vuosi näytä jäävän huonommaksi. Ilmiantoja satelee 200 vihjeen viikkovauhdilla (Kauppalehti 4.4.) siitä huolimatta, että valtaosa vihjeistä on osoittautunut vääriksi”.

   Kuinka suuressa osassa vihjeistä on käräytelty ”lähimmäisiä”? Tehän kerrotte ”vääriksi” osoittautuneiden vihjeiden määrän tarkkuudella 6001 tai enemmän. Laadullinen puoli jää teillä kokonaan käsittelemättä, eli esimerkiksi kuinka suurista summista paikkansapitävissä ilmiannoissa on kyse. Muutkin puolet jäävät käsittelemättä, kuten järjestelmän ehkäisevä vaikutus veronkierrolle.

   Miksi puolustatte talousrikollisuutta? Saatteko itse siivun? Kyllä AHNEUS eli KIIMA RAHAAN voittaa kateuden. Tuo verohallinnon palvelu on toimiessaan hyvä esimerkki palvelumuotoilusta. Meidän tulisi miettiä myös sellaisia uusia mahdollisuuksia kuin pakkokastraatio vastuuttomissa rikkaissa perheissä. Ei kateuden, vaan demokratian ja poliittisen tasapainon hyväksi. Pakkokastraatio olisi negatiivista tuloveroa parempi kokeilu.

   Toimittajistanne ainakin yksi on kertonut olevansa hulluna pimppiin. Toinen epäili eilen rahojen olevan lietteenä ja kaasuna. Päätoimittajanne viestitteli sitä ennen vessassa ja ”Puuterointihuone!” on hänen mielestään hassu sana. "Powdering room!". Uutishuoneenne on pulverointihuone jossa päätoimittajanne jakaa pierupulveria? Tuollaiset jutut päätyvät pääkirjoituksen viereen ja itse pääkirjoitukseen! Siinä kirjoitatte ”suureksi paisuneesta hyvinvointivaltiosta”. Mikä se on suureksi paisunut?

   Pääkirjoituksenne ”Nuoria ei saa unohtaa” mukaan ”heikoimmin menee alle 25-vuotiailla". Käytätte tätä perusteluna eläkeläisköyhyyden puolesta. ELÄKEKATTO loistaa jutussanne poissaolollaan, ja asetatte vähäosaiset nuoret vähäosaisia vanhuksia vastaan. Hyi helvetti. Mikä teidät parantaisi? Kilpailisitte vaikka vapailla markkinoilla? Tehän haravoitte lehdet samaan kasaan ja siteeraatte toisianne eli lähteytätte itse itsenne.

   Luotte oligopolikumppanienne kanssa mielipideilmastoa. Michael Hardtin ja Antonio Negrin ”Imperiumi”-kirjan mukaan poliittinen prosessi on sulautettu viestinnälliseen järjestelmään. Niin se on.

  • Hei! Huomasin laskuvirheen. Käytin lukua 12000 tuon 11000 sijaan. Tarkkuus on 5501 tai enemmän. JSN:n mukaan hyvään journalistiseen tapaan kuuluu korjata virheet.

  • Potilas P.S. 7.4.2016. Urheilee autoilla. Todennäköisesti äärimmäisiä. Roosa nauha sairaalassa.

   Kerrotte jälkkäreissänne taas VR-juttuja suuresta NASCAR-numerostanne huolimatta. Miksi? Kerrotte että ”VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro tienasi viime vuonna reilut 540 000 euroa" ja läpä läpä. Sen alla on otsikko ”Pomo on palkkansa ansainnut”. Kuka? ”Rohkeutta vai hulluutta” -jutussanne kerrotte:

   ”Urheilurakennukset muistuttavat päättäjien rohkeudesta tai suuruudenhulluudesta. Tarkoitus pyhittää keinot ja nuoriso saadaan kiinnostumaan kautta maakunnan hyppyurheilusta.”

   Nuoriso. Kautta maakunnan? Minkä maakunnan kautta? Minkä ikäinen nuoriso? Teini-ikäinen? Näyttää tarkoitus pyhittävän keinot. ”Ilmastopelottelu jatkuu” jutussanne on nimi Springmann. No niin. Pomo. Bruce Springsteen. Pomo pelaa kolmen kertotaululla ”69”, ”396” ja laulaa ”Hurst on the floor”. Ei kuitenkaan Hearst on the floor? Ehkä sittenkin? Vaalien aikaa 2000-luvulla. Elokuva ”Autot”, jossa pääosassa NASCAR-auto. Petty-numero vaaleissa. Pomo-jutussanne on viisi kertaa ”43”. Miksi? Miksi haluatte palata jerrykannukuvaanne aina uudelleen? ”Suomalaiset haluavat Clintonin presidentiksi” otsikon alla teillä on taas ”43” ja sitä ennen tavutettu ”Petty-neeksi”. Wow! Mitä teette? ”Shoot the dash”?

   NASCAR-numeronne jatkuu. Kerrotte ”Hei sitten rakkauskoira” otsikolla ja ”'virallista urheilukoiraa'” ennen ”Myrskyluodon Roopen, Robertin, kavereitten ja vähän muittenki kesken Roopen kanssa”. Myös virallista urheilukissaa on mukana ”mulle” ja ”muittenki” avulla. ”Roopen, Robertin, kavereitten”. Roope vielä ”kolmivuotiaana jäi auton alle”. NASCAR -hommia, kerrotaan mm. Pensken tallissa. Mielenkiintoisia sääntöjä, kuten tuo tuulilasin alue. Siinä on kaukalonne. Myrskyluodon mainitsitte nimien vuoksi, melkoinen Maja. Laittoi välikysymyksen koulutuksesta. Te lähdette hurjastelemaan katuautolla!

   Erosenne on ”Kahden vaaran välissä”. Siitä vaan purjehtimaan, koskia on jo laskettu. Terminaalia arvostelette, ja kerrotte jutussanne ”Rohkeutta vai hulluutta” että ”kohti putken suuta lentäen katettuun ja valaistuun halliin”. Lennätte terminaaliin! Hannu Raittila meni sinne. Erosenne heitti vielä entisen saksankielenopettajan virtaan. Puhuttiin virtaanheittämisestä tuolla myös. Te ajelette tietä ja heilutatte valomiekkaanne yli tuhannen kilon järkäleeseen. ”Pieni tyttö on siihen hyppelehtivin kirjaimin kirjoittanut: Supreme Rubart”. Eljakselta ette voi enää kysyä, mutta moottorilehden mukaan Hurst mahtui samaan koriin. Lisää todennäköisyyksiä urheilu-uutisissa, paineita vielä jutusta ”Pitkä väsytys toi nelostielle remonttirahat”, eli ahdinta mukaan. Lasketaan yksilöt yhden käden sormilla ja heitetään tämän kokoiseen maahan. Todennäköisyydet kohdallaan.

   Kerrotte että ”On varmistettava, että remontissa hioutuu timantiksi koulutuksen ja tutkimuksen laadukas sisältö, opiskelijan ja yhteiskunnan hyväksi”. Niin varmaan, otsikolla ”Koulutuksesta hiottava timantti”. Kovassa paineessa voi männät sulaa. Tulee romua. ”Hei sitten rakkauskoira” ja Rubart. Hankaatte taidetta? Pomolla Hurst on lattialla, ja te viittailette Rubartiin. Rupert Murdoch? Hearstista saatte ruumisautonne, vaihdatte ajan t elektroniikkaan ja odotuksiin e. Etusivullanne on ”Kapinalliset rivit”. Kerrotte "Pomo on palkkansa ansainnut" että ”globaalissa bisnesmaailmassa, missä ihmisen koko ja arvo lasketaan euroissa tai dollareissa”. No missä muualla? Molemmissa.

   Tapailette vielä Madonnan La Isla Bonita -kappaletta, ”Pomo on palkkansa ansainnut” kohdassa ”paratiisisaaren unelmiensa valkohiekkarantaiseksi palmulomapaikaksi”. Pudottakaa itse. Erosellanne on Robert Kirkman otsikon ”The Crazies – Hulluus on tarttuvaa” alla. Tuliko ajatusviiva oikein? No niin. Utopia-saari ja Kirkman, Sixten Korkmanin kirjassa Talous ja utopia tarkastellaan Thomas Mooren Utopiaa. Todennäköisyysutopiaa? Robert myös!

   Sebringin rataennätys ja viittaillaan taas valottuneen kuvan yhteydessä jo mainittuun suuntaan. Beep-beep! Kojootti meni sinne maantiekiitäjän mukana. Pentastaria parhaimmillaan. Tuoleissanne on ötökkä. Erosenne mukaan ”Kaikki saastuneet tuhotaan”. Maantiekiitäjän verhoilussa on repeämä tai kyynel, ja pyykit on takapenkillä. Haisette bensalle. Plymouthissa vaatteita? Pentastaria parhaimmillaan. Lentämään opettelussa on Pettyn mukaan vaikeinta alastulo. Hyppyurheilunne vaaroja. Punainen Lada liikennevaloissa. Tupakka alahuulella. Luoja! Pitäisi ajaa kilpaa punaista kanttilamppuista Ladaa vastaan?

  • Potilas P.S. 7.4.2016. Urheilee autoilla. Todennäköisesti äärimmäisiä. Roosa nauha sairaalassa.

   Mikään Harrison Ford ole. Teillä on roosan värinen nauha jutussanne ”Taistelu synnärin puolesta jatkuu”. Mikä yhdistää NASCAR-numeronne tuohon juttuun? Punainen kanttilamppuinen Lada.

   Musta pitäisi olla. Hienoa, saitte seuraavaan lehteenne otsikon ”Rahastustako” alle ”X4”, tosin nelosenne on matalammalla. Luonnoksessa ennen lehteänne oli X5 sillä ”Pomo on takaisin” on BMW:n X5 -sarjan mainos 2000-luvulta. Lisäksi saitte sarjakuvaanne saman näköisen miehen tupakki huulella. Ihan sen ”että kaikki ymmärtävät” kannalta hyvä juttu. Vielä rautalangasta vääntäen. Teillä on luku 11 myös, mutta ilman X:ää. Miksi? Esimerkiksi 11000 on tuhatkertainen määrä. 12000 on vielä tuhat enemmän.

   Mikäli X:n ja 4:n välissä olisi ollut R, niin teillä olisi ollut taas pala suomalaisen autourheilun historiaa ja hiekkaa. Mutta turhia mutkia ei ole nyt matkassa. Eikö ole hassua! Että numeroiden ja kirjainten avulla voi palauttaa asioita muistista! Empyrean, mitä piditte? Pulliaisenne kertoi aiemmin, että ihan muutaman lain avulla on ihminen tullut näin pitkälle. Mennäänkö eteenpäin? Pulliaisenne kertoo Nokia-juttuja Reutersin kanssa. Kertoo mistä vain, vaikka normaaleista poikkeusturmista kahteen kertaan.

   Ei vaan taaksepäin. Kun pohdimme kertomustanne, jossa laskettiin polttoja, se poistettiin. Taas eteenpäin. ”Taistelu synnärin puolesta jatkuu”. Saa kelata ihan tosissaan, todellista videonauhurin voittokulkua. Susi-laatuinen kuva. Taas tummanviolettia, kuten aikaisemmissa kertomuksissanne muun muassa sairaalasta. Roosa nauha myös, kiinni kirkkaassa laatikossa. Tuo on jo nauha, ja väriltään roosa. Kerrotte että:

   ”Eräs LPSHP:n hallituksen kokouksiin osallistuva luottamuyshenkilö kertoi, että Rehulan tapaaminen on pelkkä muodollisuus ja vailla todellista merkitystä, eikä huonon kuntatalouden aikana ole mahdollisuuksia yhden erikoisalan asian ajamiseen ja kaikkein vähiten oman edun nimissä”.

   Löysitte jokunen päivä aikaisemmin kertomuksessanne "Vanhempaa mallia" vaatekaapin ylähyllyltä värinauhoja, tänään kehotatte että ”Jemmaa kaapin ylähyllylle keksipaketti” otsikolla ”Matalan kynnyksen kyläilyä”. Lantto, son maala tapana. Miksi ette edellä olevassa sitaatissa käyttäneet sanan ”eikä” sijaan ”sillä”. Perustelisitte asian niukkuuteen vedoten! Pieni muutos koodiin ja avot! Hurja ero. ”Rohkeutta vai hulluutta” -jutussanne painotatte ”kohti putken suuta”. No on todennäköisyyksiä. Putken suu...

   Kuvassa on pieni lapsi. Ilmeisesti kirkkaasta muovista valmistetussa kaukalossa, jota ympäröi ruostumaton tai kromattu, taivutettu putki. Hypätään juttuunne ”Pukki-imago nostaa paluumuuttointoa”. Siinä mies seisoo lasiparvekkeella, pitelee käsiään niin ettei ilmeisesti ruostumattomasta valmistetun putken suuta näy. Onko putki taivutettu? Päät tulpataan, hitsaamalla esimerkiksi, jos ei ole hitsattu päistä yhteen. Putken suu olisi ovaali, kulman aste sanelee. Miehen paita on tumma violetti, vekki hihassa. Bornit nimellä on useampi violetti hohtosävy. Bornit, bornit, bornit...

   Kerrotte että mies on tehnyt pro gradu -tutkimuksen ja että ”He puhuvat keskenään muuttoaikeistaan ja vahvistavat näin toistensa suunnitelmia”. Bayesian verkosto taas. Kerrotte että ”tutkimus on laadullinen ja sen vuoksi suuntaa antava”. Että kvantitatiivisissa tutkimuksissa tällaista ongelmaa ei ole? Hohhoijaa. ”Kaikki nuoret eivät välttämättä ajattele samoin”, jatkatte. Hyvä! Paul Lillrankilla riittää vielä töitä! Kerrotte muualta lapista tulevista, että ”He pitävät Rovaniemeä city- tai industrial-Lappina”. No jo on.

   Kerrotte että ”Tuntureilla käy pian suihke” urheilujutun otsikossa. Kävi jo, SKIP-A-TROL -jutussanne, väriltään violetti. Kerrotte vielä jutussanne että ”ahmitaan lähipäivinä hurjia kilometrimääriä”. Hurjia, miksi ei todellisia? Miksi ei todellisia maileja? ”Pomo on palkkansa ansainnut” -jutussanne ”lasketaan euroissa tai dollareissa”. Palmut, ne palmut vallan eteisissä. Luoja! Sanat ”perfumed” ja ”heavenly court”. Todelliset mailit ja puutarha meni siinä. Suihke ja Supreme Court, Scalia hilloineen meni jo aikaisemmin. Helvetti, New Yorkin minuutissa. No. Beryl käydään vielä. Beryl on vihreään menevä keltainen.

   Elokuvan Fordin kerrotaan olevan väriltään kusenkeltaisen ja yrjönvihreän sekoitus. Tupakka tappoi hänet. Rikin kohtalo. Berylin ja tupakan välissä on risti. Jäljitin kertoo. Muuttohaukkoja mäkikotkienne perään. Teillä on ”Ilmastopelottelu jatkuu” alla ”sademyrskyissä”. Miksi operoitte silmiä jutussanne ”Julkiset sote-palvelut on pakko yhtiöittää”. Tasa-arvo Jumalan edessä? Vielä markkinoille pääsyyn perustuvaa kapitalismia. Luoja! Sarjakuvanne sika siristelee silmiä. ”Sotea järisyttelee valinnanvapaus”. No on vapautta valita. Chicagon meininki. Sormet suun eteen. Etusormi suun alle ja peukalo poskea vasten.

   • "Letkistä vaan" voisitko hieman pätkästä noita juttujasi
    , jos nimittäin toivot , että joku viitsii lukea niitä edes puoliväliin .


  • Potilas P.S. 8.4.2016. Kertoo romaanin maskuliinisuuskäsityksiä. Sarjakuvailee rumpalia. Sika on taivuttanut putken.

   Kerrotte että ”Säästöistä ruikuttaminen meni överiksi”. Miten terhot? Sopivan pehmeitä? Kerrotte että:

   ”Omakin graduni käsitteli aikoinaan niinkin merkittävää aihetta kuin erään romaanin maskuliinisuuskäsityksiä.”

   Siis kahdella a-kirjaimella. Eilen brittikonsultin nimessä oli å-kirjain kertomuksessanne "Talouskriisi vei arktisen imun". Sarjakuvassanne on tummahiuksinen rumpali. Liitetään rumpali ja kappale Roadrunner. Nyt rumpali on liitetty Plymouth -merkkiseen autoon. Don't blame this sleeping satellite.

   Kertomuksenne ”Tuhkasta nousi Lappi ja sen uusi kuvataide”. Liitämme oikeanpuolisen taulun levyyn, jossa on Knopflerin ja Harrisin All The Roadrunning -kappale. Nyt auto ja taulu on liitetty yhteen. Molemmissa kuvissa on pylväitä.

   Sarjakuvanne sialla on taivutettu putki. Nyt liitämme sen autoon. Tämän jälkeen liitämme eilisen todennnäköisyyshurjastelunne järkäleen edellisen vuosikymmenen avomalliin. Näin sekä avomalli että baijerilainen ovat samalla maapalalla. Siellä on myös tolppa. Junttinne jutusta otamme mehubaarin.

   Saamme sanat ”juice” ja ”bar”. Juice on nyt liitetty bariin. Sarjakuvassanne on kolme baria. Juicen liitämme puhelinpylvästä käsittelevään kappaleeseen. Juicelta saatte sekä muusikon että sijainnin. Barit liitämme ahtimeen. Ahtimen liitämme ilmanpaineeseen. Ilmanpaineen liitämme... Kannattaa laskea todennäköisyydet. Leipätekstinne kahdeksas sana on ”marmattaneet”.

   Kappale Sixteen Candles oli luonnoksessa eilisten kertomustenne pohjalta. Marmon-merkkisessä autossa kerrotaan olevan kaksinkertainen määrä sylintereitä siihen nähden, monesko sananne on, siis kuusitoista. Kuusitoista sylinteriä tarvitsee kuusitoista sytytystulppaa. Green Onions tarjoillaan ennen lopun kilpa-ajoa. Kerrotte että:

   ”Opintojeni tärkein anti taisikin olla se, että sain nähdä, millaista tuubaa humanistinen ja yhteiskuntatieteellinen tutkimus voi pahimmillaan olla”.

   No millaista? Pillistänne tulee mieleen kuualus. Nivel ja kaikki. Syödäänkö kuussa banaania? Carry the weight of this concept... Tähtien sotaa.

   • Potilas P.S. 8.4.2016. Marmatus jatkuu, helvetin kuusitoista. Pönttöjä tehdään ja päreet on palaneet. Roosa herättää himoja.

    Kerroitte eilen otsikolla ”Säästöistä ruikuttaminen meni överiksi” että lähinnä ryyppäsitte ja tunaroitte opiskeluaikananne. Silti juuri te katsotte olevanne paras arvioimaan ja konsultoimaan kansaa koulutuspolitiikassa. O-osion etusivulla on iso otsikko ”Miljoonan pöntön tavoite”. Hallituksen tavoite on enemmän. Teillä ei ole vieläkään kunnianhimoa, vaan haluatte ainoastaan valtaa. Miksi haluatte valtaa? Eikö kunnia olisi parempaa? O-osion etusivun kuvassa mies sahaa kuviosahalla ohutta puuainesta ja A-osion etusivulla ”PÄREET PALOIVAT”.

    Mies näyttää tekevän pöttöjen kattoja tavallisesta vanerista. Huono vaihtoehto. Esimerkiksi lauta olisi ollut parempi. Kerrotte pärejutussanne että ”Työntekijät ajoivat alas Tornion terästehtaan ja Kemin kaivoksen tuotannon reiluksi vuorokaudeksi”. Liitätte mielenkiintoisella tavalla työntekijöiden sinisten takkien värin punaiseen lippuun. Hardtin ja Negrin mukaan poliittinen prosessi on siirretty viestinnälliseen tilaan. Informationaalinen kolonialismi, sitä se on. Kansalaiset ovat median alla. Palaan aikaisempaan kertomukseenne. Erinomaista!

    Mietin mielenilmausta toiminnanohjauksen näkökulmasta, esimerkiksi kaivoksella. Pääkäyttäjä joutunut oikeasti puun ja kuoren väliin? Ennen ruikuttamistanne säästöistä ruikuttamisesta, kerrotte että ”Laina ei ole kauhistus”. Niin kahden ja puolen euron juutalaisuutta että. Irtonumerona. Halvempaa kotiin kannettuna. Heti otsikon alla kerrotte että ”Pohjoismaissa opintolaina on yleisesti käytössä”.Tuliko kerrottua puolitotuus? Entäs opintoraha?

    Kerrotte että ”Muuta historiallista välikysymykseen ei liity”. Toki liittyy. Te puolustatte leikkauksia samansuuruisilla leikkauksilla aiemmin. Pientä rajaa. Sama logiikka on esteenä sille, että ette halua puolittaa lääkärien palkkoja ensimmäistäkään kertaa? Kerrotte että ”Kaikki ryhmät yhteiskunnassa vastustavat, kun potku tulee omaan nilkkaan”. Paperin toisella puolella on sopivasti edellä mainittu sinipunainen lippu ja ”jalkapallokulttuuria”.

    Lehti taas auki marmattajan ja ”Laina ei ole kauhistus” kohdalta. Käännetään lehti toisin päin, niin että etusivu ja takasivu ovat näkyvillä yhtä aikaa. ”Suvi Mikkosen olympiakulta Riossa” jutun kuvassa on saman sinisen, punaisen ja vihreänkin asetelmaa kuin etusivun lipussa. No sattui taas. Treenataan lisää.

    Roeland Baanin kuvan tausta on rauhallisen sininen. Toisessa kuvassa luottamusmiehet levittelevät käsiään ja näpelöivät kännykkää. Henripekkanne mainitaan jutun kirjoittana, kuvaajaa ei näy missään. Kuvassa on kuonaa. Integroitte sen kertomukseenne! Baan pelkää ”ulosmarssia” – meni jo – ”koska se tuhoaa luottamuksen markkinoilla”. ”Olemme yksinkertaisesti kilpailijoitamme lihavampia”, sanoo toimitusjohtaja. Markkinoilla? Mistä löydämme sellaisen? Muuten emme tiedä puhuiko toimitusjohtaja totta!

    Ekonomistit kertovat välittävänsä markkinoiden tahtoa ihmisille. Päälle tulevat vielä toimittajat jotka kuulevat kuolleiden eläinten ääniä! ”Selvästi joku kissaeläin” otsikon ”Yksisarvisen pitää muuttua leopardiksi” alla. Baanin vastauksen on kääntänyt ilmeisesti toimittajanne. Pitäisi olla ”jokin”, ei ”joku”, edellisen numeronne Roope on siis kissa. Mistä toimittajanne teki jutun? Kissasta. Kenestä? Robert Lappalaisesta. Molemmista. Isoisästä myös. There were voices in the corridor. Karvoista korvissa.

    Nam! ”Puhemies tyrmistyi Panamasta” jutussa on kansanedustaja roosassa toppatakissa sinisen teltan ja ison sinisen pipon edessä, sekä puhemiehen serkkutytön roosa pipo. Haluttaa jäätelöä! Ei olisi pitänyt kurkistaa huomisen lehden ”Kesätyö ei ole pelkkä duuni” kuvaa.

    Eljalan juttu. Eljas on kuollut. Teltan katon ja kauluksen muoto. Katsos vain! Vieressä on myös beigen väristä jäätelöä, ja ”Syrjäinen talo maaseudulla on asujilleen arvokas” -jutun kuvan vasemmassa laidassa beige väri on levinnyt seinään puolipaneeleista . Mistä väri on peräisin, kun oksista päätellen paneeleja ei ole ainakaan maalattu? Lähellä Tikkurilan TVT 3467 -sävyä. Kiva kalustelakka. Tulostetusta lapusta puuttuu väliviiva. Puuterointihuone!, Puuterointihuone!... WC-viestintäjuttunne. Puuteri ja puu! No, ei murehdita vielä huomisesta. Puu ja Tero esiin. Bayesian verkostonne. Kertomuksenne moottorikelkkaa ei ole vielä sammutettu. Lipaisu jerrykannukuvaanne menneisyydessä.

    Kuvanne ”USA asettaa Baltian suojaksi kaksi prikaatia”. Näyttää tosi juutalaiselta. Ette saa alemmuuskompleksia? Palataan opintolainajuttuunne. Kuvatekstinne mukaan ”MIKÄLI opinnot johtavat työpaikkaan, opintolaina ei ole iso ongelma”. ”Tärkeintä on, että opiskelija löytää opintojen jälkeen työtä”. Mikä opiskelija se sellainen on? ”Voi olettaa että myös työssäkäynti opintojen ohella lisääntyy”. Kaikki opiskelevat velkarahalla ja että kaikkien pitää mennä opintojen ohella töihin, melkoisia oletuksia. Miten von Hertzenin pakastin? Miksi vastustatte sivistystä? Peliteoria!


  • Potilas P.S. 8.4.2016. Lisää marmattajaa, helvetin kuusitoista. Pönttöjä tehdään ja päreet on palaneet. Roosa herättää himoja.

   Parempi että vähävaraisten perheiden lapset menevät yliopistoihin opiskelemaan peliteoriaa. Keskustelemaan leimautumisesta ja hahmopsykologiasta. Pääsevät Portugaliin eläkepäiviään viettämään. Piirtelemään viivoja veteen. Onniselle saavat mennä muiden lapset putkia asentamaan.

   Miksi kuvan ”PÄREET PALOIVAT” mies tehdasalueen ulkopuolella on tuossa asennossa? Kuin pitelisi porttia kiinni. Torandan violetti pipo päässä! Teillä oli kaksi tuollaista pipoa aikaisemmin. Viereisessä kuvassa on taas violetit hihat. Palataan juttuunne ”Tuhkasta nousi Lappi ja sen kuvataide” ja kuvateksti ”ALVAR OUTAKKA: Lapin tyttö”. Mutta käännetään sivua. ”Rosoinen Riika hellii kehoa ja mieltä”. Lapin tyttönne on ”VERONIKA”! Hämeenniemen takka meni siinä. Mutta kasvoista pitäisi saada parempi kuva.

   ”Miltä kuulostaisi mintuntuoksuinen jalkahoito tai vuohenmaidosta tehty kasvonaamio?”. Ei kuulosta. ”KUN ON AIKA ravita kehoa myös sisältä, kaupungissa on siihen tarkoitukseen lukuisia kivoja kahviloita”. Kerrotte että ”baristat paahtavat itse kahvin”. Taas ”bar”. Pään takana on pätkä pilaria. Bailey. ”Rocket Bean Roasteryn” ja ”Bang Bangiin”. Onko kuvassa pavunvarsi? ”Elegantin pikkukylpylän sisustus on kauttaaltaan puuta. Huomista ajatellen todella mielenkiintoista.

   Bang Bang on Kaleju iela 20, viiva e-kirjaimen päällä, sitten on Aspazijas Bulvaris 24, viiva a-kirjaimen päällä, Audeju iela 1, viiva taas e-kirjaimen päällä. ”Siellä voi maustaa vaikkapa shampanjanmakuista tryffeliä, jonka päälle on ripoteltu kultahippuja”. Huomisen sarjakuvanne lääkäri on kaivanut muurauslapiolla ulostetta. ”Parempi syödä yksi superhyvä herkku kuin levyllinen huonoa suklaata, myyjä Zanda hymyilee”. Ei kuitenkaan Panda? ”Skandinaavisia makuja” otsikon alla ”Riiassa käydessä kannattaa satsata ainakin yhtenä iltana fine dining ruokailuun, sillä hinnat ovat Suomen vastaavia selvästi edullisempia”. No on hienoa.

   Miten tällä kertaa ravitaan ruumista? Kaleju iela 3, Torna iela 4, Balasta dambis 70, Terbatas iela 41–43, viiva e-kirjaimen päällä, Lacpiesa iela 10, viiva a- ja e-kirjainten päällä, väkäset c- ja s-kirjainten päällä ja Krisjana Barona iela 31, väkänen s-kirjaimen päällä ja viiva a-kirjaimen päällä. Lisää mielenkiintoisia kirjain- ja numeroyhdistelmiä. Baltiassa on ”Skandinaavisia makuja” kuten ”latvialaiset raaka-aineet ja itämaiset mausteet”. Skandinavian niemimaa, Skandinavian niemimaa... ”Riikaa kutsutaan Pohjolan Pariisiksi”. Pohjola, Pohjola... Ei loppunut Lapin tytön kuvaan! Veronikasta tuli Lapin tyttö ja Baltiasta tuli Skandinaaviaa ja Pohjolaa. Brotkin on toimittajanne. Pienessä kuvassa on taas oksanpätkä. Nyt lautasella eikä viinipullossa.

   ”Kosmetiikkaa ja kylpypalloja” alla Madara Skin Cafe, merkki a ja e-kirjaimen päällä. Nahkakahvila? Nahkuri! Madara? Kuvassa mattoja orsilla. Kutojan orsilla tavataan! ”'Ihon oma kahvila'-ajatus syntyy kosmetiikkamerkin filosofiasta: ihomme ansaitsee puhtainta mahdollista ravintoa”. You're worth it! Damn it! ”1 MADARA”, ”2 STENDERS”, ”3 KIVVI”. Sarjakuvassanne on ”MURIKKA”. ”STENDERS” alla ”karkkia silmälle”. Eye candy. Kuvan kaiteeseen voisi laittaa lukkoja. Nahkurin orret ja seuraavalla sivulla on ”pussit koskemattomina” kertomuksessa ”Puutarhaunelmia”. Enää ei kitketä. Ei edes kylvetä. Seuraavalla sivulla sarkaojaa. ”HETKINEN” vielä ”Aivan kuin Titanicin kyydissä”. Laivan kyydissä? ”'Päivä oli tuattoosa! Muutama kyynelkin vierähti, ku piti armas tupa ja hevonen myyrä.'” Miksei ”kyynelki” jos kerran ”ku”. Miksi ”hevonen myyrä”? ”Tuattoosa” päivä? Gearoid, Tuat... Tohtori Moisio. Pyörivän maapallon huimaus -artikkeli. Erosellanne on ”360”. Lillrank pyörii taas mukana.

   ”Sotesta tuli Baumolin tauti”. Tuli jo? Friedmanin verokattoa petaatte. Barrakudajutussanne on ”vuoden vaatteet”. Plymouth. Plywood pöntöt. ”Kuka välittää työnantajasta?” ja ”Olen herkkä ihminen.” Kyynel on siinä. Tear. ”Kaikki tuntuvat pitävän vain työntekijöiden puolta”. Luoja! ”Viimeksi kokoomuksen puheenjohtajakisaan ilmoittautunut Elina Lepomäki sai minut herkistymään”. Kirjoitatte taas puolueen pienellä alkukirjaimella! ”Hänestä eri yrityksissä työskentelevien työntekijöiden pitää saada itse sopia työehdoistaan”. Maan hallituskin kantaan huolta vain työntekijän sopimusoikeudesta työpaikoilla”. Miksi ylimääräinen n-kirjain?

   ”Kaikki tuntuvat pitävän vain työntekijöiden puolta. Kuka enää välittää työnantajista? Yrittäjien sopimusoikeuksista ei tunnu pitävän huolta edes oikeistopoliitikot. Kukaan ei kanna huolta työnantajan oikeudesta sopia palkollistensa kanssa.”

   Hohhoijaa. Mainitsitte juuri Lepomäen ja tavan jolla pitää ja vielä enemmän. ”Afrikkalainen kupla” jutussanne on barrakuda. Kuka hamuaa pyrstöä? Kuvassa meri on turkoosi. Kirjoitatte jahtiklubin isolla. Harmi että perhe ei voi enää liikkua ulkona. Aikaisemman kertomuksessanne Julian Kuubassa. Liikkuuko hän ulkona?

  • Potilas P.S. 9.4.2016. Puun väri leviää paneeleista. Kannustaa irtisanoutumaan. Ryhti ja hallitus. Arvio, johdatus sarjakuvaan ja huomiseen koulutarvikejuttuun. Päivän hulluus.

   Kerrotte etusivullanne ”Hampaiden hoitaminen ketjuuntuu”. Kuvaillaan kainaloa ja kattoon tuijottavaa lääkäriä. Kannattaa voidella ketjut jos haluaa hampaiden pysyvän kunnossa. ”Koulun säilyminen vaatii pelisilmää”. Peliteoriaa opiskelemaan, vanhemmat! ”Pian jokaisella” kunnanjohtajalla ”on oltava johtajasopimus”. Pitää olla kannuste lähteä töistä.

   ”Ranskan kehno malli” -jutussanne kerrotte että ”Ranskassa työmarkkinat ovat jähmeät ja ihmiset työllistyvät hitaasti”. Suomesta kerrotte samassa että ”Hallitus osoitti tällä viikolla jämäkkyyttä, mutta maan talouteen ja työttömyyteen poliitikkojen ryhtiliike ei vielä vaikuta.” Ihan varmasti vaikuttaa. Negatiivisesti. Kieroa ryhtiä näin intensiivisesti jo kahdeksatta vuotta. Miksi Erkki Liikanen ennustaa ja suosittelee aina vain samaa? Koi suussa? Tuhoisia ryhtiliikkeitä. Keneltä Liikanen peri nenänsä?

   ”Työmarkkinoiltaan jähmeä Ranska ei kelpaa mallimaaksi nyt, kun Suomi yrittää nousta ylös taantumasta. Mallia kannattaa ottaa niistä maista, joissa työmarkkinat ovat joustavat.”

   Pidätte joustavasta? Huomenna jo kerrotte ”Hyvä naapuruus syntyy yhdessä tekemällä” -otsikolla että ”Samalla on hyvä muistaa, että kaikki eivät pidä samoista asioista”. Miksi vaivaudutte?

   ”Kun sanat ja teot eivät kohtaa” vastaava päätoimittajanne käyttää ilmaisua ”Stubbin rekordi”. Tuskin. Rekordia ole Lapissakaan montaa, viimeisiä vuosimalleja ehkä vähiten. Lukijaraatinne vieressä Etelä-Afrikan totuuskomissiohommia ja veljessotaa.

   ”Kiitoksia menneestä ja näkemiin!” kunnanjohtaja kuvaa johtajasopimusta sanoin ”selvä ja reilu sopimus”. ”Maanpuolustuskorkeakoulun professuuri vaihtui” ja ”sopimus on laadittu mitä upeimman kevätauringon alla”. Politiikantoimittajanne hekumoi maanpuolustuksella ja auringolla. Aika velikultia! Navigoidaan ihmisiä ja numeroita! Hyväntahtoinen aurinko silloin. Huomio kiinnittyy hampaisiin. Pelisilmää tarvitaan. Tilt!

   Hampaita myös kertomuksessanne ”Hammaslääkäriketjut haalivat pieniä vastaanottoja ahkerasti”.

   ”'Mutta jos kunnanjohtajalla ei ole kunnollisia esityksiä vaikkapa talouden tasapainottamiseksi, silloin on syytä katsoa peiliin. Hyväkään esitys ei silti aina pure eikä kelpaa. Päättäjä ei halua kuulla marketin kassajonossa, että 'lopetit sitten sen koulun.'”

   Miksi haluatte lopettaa koulun? ”Kittilä on pohjanoteeraus” otsikon alla kerrotte:

   ”Sen voi jo varmasti sanoa, että pelkillä pikku lommoilla tai pintanaarmuilla ei Kittilä kohtauksestaan selviä. Paljon kertova mittauspiste on vuoden päästä keväällä”.

   Vuoden päästä ja keväällä? ”Shoot the dash!”, 43. Hyvä että kerroitte myös paikan, edellisen päivän valossa kiistattomasti. Säätiön rekassa vetopenkkiä, pohdin kun törmäilitte järkäleeseen. Kenen on ollut vetopenkissä ja taas mennään maapalalle. ”Yllätys kirjan välissä” otsikolla etiäisistä ja Rauni-Leena Luukasesta. Teidän etiäisenne ovat elektronisia. Eilen Lapin tyttönä oli VERONIKA. Tänään kysytte jälkkäreissänne ”Jos naama on vino, onko syy peilissä?” ja mainitsette ”arvoton kissanhännänveto”. Marmon-miehenne ruikutti eilen yhteiskuntatieteistä. ”Aluksi kannattaa tehdä käsitteet selviksi” tänään otsikolla ”Isohaaran vanha silta kuntoon”. Perusasioita. Kerrotte että ”hallintarekisteristeröinti on herättänyt runsaasti arvostelua esimerkiksi poliisissa ja veroviranomaisissa”. Ei kansalaisissa?

   Kerrotte ”datamanipuloinnista, jossa kyberhyökkääjät tunkeutuvat tietojärjestelmiin ja muuttavat siellä olevaa tietoa vääräksi”. Käsky vasta nyt? Ihan totta? I can get you any result you like. What's it worth to ya? Kuvassa taustalla kirjat ”Pitkin poikin RIIKAA” ja ”THE EARTH FROM THE AIR”. Riikaa taas. Lapin tyttänne VERONIKA, Baltian suojaksi kaksi prikaatia ja niin edelleen. Pulliaisenne vieressä otsikolla ”Esineiden netti tulee vaivihkaa kotiinkin” ja ”'Mutta päädyin siihen, että elämän pitää olla seikkailua'”, miss the mark with a sense of adventure. ”Käsivarressaan hänellä on älyranneke”.

   Kerrotte ”Yllätys kirjan välissä” -jutussanne, ja ”heimosodista joiden suurena missiona oli suomensukuisten heimojen vapauttaminen”. Virossa jääkarhuja? Kerrotte vakaumuksista monikolla ja yksiköllä. Miten taiteltu paperi pysyi noin kauan kirjan välissä piilossa? Kuvassa ”TÖRNIN JÄÄKÄRIT”, ”KEMI”, ”HONDA”. Sukunimi Svan. Tuota kissaa ei vedetä hännästä! Lös on irto. Miksi mainitsette jutussanne kyseisen torpan? Mihin tähtäätte? Haluatteko kylvää jotakin?

  • Potilas P.S. 9.4.2016. Puun väri leviää paneeleista. Kannustaa irtisanoutumaan. Ryhti ja hallitus. Arvio, johdatus sarjakuvaan ja huomiseen koulutarvikejuttuun. Päivän hulluus.

   Nam! Taas jäätelöefektejä! Eilen oli kuvia Putinin kuvista ja papuketjuista otsikon ”Kiinalaista eliittiä yhdistää valta ja raha” alla. Papuketjujen pystysuuntaisuus ja kuvien violetti sävy luovat levottomuutta, mikä korreloi tänään kuviin sotilaista ja pystysuuntaisista väreistä ”Kylmiä väreitä ja vahvoja tunteita” -jutussanne. Iso kuva jaettuna kahdelle sivulle molemmissa.

   Kiinan Putin-jutussanne neonkeltainen kohta loistaa. ”PÄREET PALOIVAT” -jutussanne, violetissa Toranda-pipossa on neonkeltaista. Tätäkö halusitte torpata? Sotilaspukuisten kuvan alla suu on neulottu kiinni – ply mouth – vai onko hampaat piiretty huuliin? Kerrotte ”Tyttö joka tahtoi kuolla” otsikolla vaakasuorista pinnoista! Ensimmäisessä on vaakasuoraa harmaata ja punaista puupintaa, toisessa harmaa rappaus on kuvioitu vaakasuoraan. Pääministerin silmälasit! Miksi ei pystypintoja taustalla? Liittäisitte silmälasit levottomuuteen! Biopolitiikkaa.

   "Roskakaloja ei ole" alla "Toisissa kaloissa on enemmän ruotoja kuin toisissa. mutta oikealla käsittelyllä niistä ei ole varaa käyttäjille". Miksi a-kirjain puuttuu? Edelleen "Tehosekoitinta käyttäen saa todella nautittavaa ruokaa, toimii kalakeitoissakin oikein hyvin". Blenderinne on kunnossa? Teillä oli aiemmin blenderi paskana.

   Erosenne on kadonnut otsikolla ”Superpoikia ilman viittaa”. Palaan kertomukseenne Roopesta, Robertista, Supreme Rubartista viittoineen. Superpoikia ja trikoota. Vieressä Mastroannia ja Felliniä. Arvio, käykö tuntureilla suihke? Koko Pulju mukana?

  • Potilas P.S. 11.4.2016. Riikan Räsymattoja Rinkassa. Harppeja. Riepua ja viiva. Puukupolihommia.

   Kerroitte aiemmin "Rosoinen Riika hellii kehoa ja mieltä” Riikasta ja Nahkakahvilasta. Kertomuksessanne oli sana Madara, ja huomautin matoista. Tänään teillä on mattoja patjoina. ”Räsymatto rinkassa” -jutussanne kerrotte että ”Varsinaisesta grammanviilauksesta ei tämän ryhmä rämän kohdalla voinut puhua”. Tarkoitatte tiettyä ryhmää ja kielioppia. Teillä on ”kielentutkija” jälkkäreissänne. Ravintovalmentajanne haluaa viilata kielioppia.

   ”Kokenut retkeilijätuttavani kertoi perheestä, joka oli lähtenyt vaeltamaan Hetta-Pallaksen vaellusreitille. Retki oli kuulemma ollut jopa perheen isän mielestä rankka. Ei ihme, sillä selvisi, että retkeilijät olivat ottaneet mukaansa rinkkoihinsa räsymatot makuualustan alle pehmusteeksi.”

   Että ”mukaansa rinkkoihinsa”. Ei. Mukaan rinkkoihinsa. Teillä on nsa-pääte liikaa. Kuka tämä retkeilijätuttavanne on? Estääkö lähdesuoja kertomasta? Missä on kitkemänne 200 neliön kasvimaa, keneltä ostitte kalaa sekä poroa? Viittaan edellä ja kertomukseenne 30.12.2015. Valehtelette.

   Kerrotte tänään jutussanne että matot olivat ”makuualustan alle”. Mikä oli makuualustana? Kerrotte että ”Meidän pohjoisen kairan kulkijoiden on helppo naureskella tällaisille jutuille”. Palaan aikaisempaan kertomukseenne kumisaappaista. Kerrotte tänään viettäneenne yön ”kamerunilaisessa metsässä lehtimajassa” Juhlitteko? Lähetätte varmaan matkalipuista kopiot? ”Seinälle ripustamastani t-paidasta” kerrotte myös ja tarantellasta. Wau! Joku voi todistaa? Ei kannata ripustella toista seinään.

   Kerrotte että ”Kun katsoo asioita päinvastaisesta näkökulmasta”. Niinkö? Onko päinvastaisen näkökulman löytäminen noin helppoa? Viittaatte koomikkoon joka ”matkustaa Kreikkaan rantautuvien pakolaisten kanssa Euroopan halki”. Miksi haluatte ”kategorisesti tuomita kaikki maahanmuuttajat”? Tämä koomikon näkökulma varmasti on oikea päinvastainen?

   Teillä on muuten etusivun kuvassa jutussa "Uudet tilat houkuttelevat uusia tulijoita" (20.2.2016) matolla pikkupoika. "Naisten oma tila ehkäisee syrjäytymistä" kuvan alla väitätte että matoilla on sama pikkupoika. Tuo on 65-vuotiaan naisen kroppa! Myös vasemmassa jalassa polven kohdalla on outoa.

   ”Pohjoisen tiehankkeille suitsutusta”. Niinkö! Perfuumia teille. ”Kanerva: Lisäkeskustelu Natosta on tarpeen”. Lähetä tekstiviesti. NATO auttaakin nyt vasta täysjäseniä, ja ”tätä realiteettia on myös korostettu Suomen hallitukselle”. Miksi? Hallitushan haluaa NATO:on.

   ”ULKOPOLIITTISEN instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola sanoo, että Suomen Nato-jäsenyysprosessi veisi nopeimmillaankin vuosia ja vaatisi pitkän lobbausurakan Washingtonissa ja eri Nato-pääkaupungeissa.”

   Niin varmaan, hirveää lobbaamista. Seuraavassa kappaleessa kerrotte: ”Ilkka Kanerva kuitenkin arvioi, että Suomen Nato-jäsenyysprosessi kävisi erittäin ripeästi, jos sellainen poliittinen tahtotila muodostuisi”. Selvä. Ei kannata käyttää rahoja ”lobbausurakan” rahoittamiseen. Pitää muodostaa KANSALAISILLE "tahtotila". Teillä on kriisejä varastossa, valitkaa sieltä. ”'Tällä hetkellä ajatellaan, että tilanne ei ole niin kärjistynyt'”. No. Implementoitte kriisinne ja tilanne on toinen. ”Nato-hakemus” loisi ”epätoivottavan välitilan”. Parempi implementoida kriisi, ei tule välitilaa. Pariisissa posahteli jo.

   ”Suomen ilmatila nähdään Mika Aaltolan mukaan Baltian alueen puolustuksen kannalta niin tärkeänä, että apua voisi lopulta tulla Natolta tai joiltakin Nato-mailta ilman Nato-jäsenyyttäkin, jos esimerkiksi Venäjä käyttäisi Suomen ilmatilaa uhkana Baltian alueelle.”

   Miksi ei käyttäisi omaa ilmatilaansa? Haluaa lentää vieraassa ilmatilassa meren yllä? No mitä olette ajatelleet? Ruventaan hosumaan patsaiden kanssa? Lennätetään ohjus kunnanvirastoon? Kerrotte että ”Suomi on osa länsimaista arvoyhteisöä”. Joo. Let's do it. You're worth it. Yes we can. Stop the spending. Hohhoijaa. Katsotaan ensin Ruotsin miljonääriäidit ja uutisista päivittäiset leikkaukset. Cokis on muuten loppu. Jellyjortikka on tilaamatta. Miten arvoyhteisö on mahdollinen jos kukin arvostaa kaikkea eri tavalla? Te kompastelette tähän jatkuvasti.

   ”Hallitus hillitsee valmennuskurssien tarvetta”. Kanervaan nähden vasemmalla. Mihin valmennuskurssilla tarvitaan suuria oransseja seinätauluja? Kerrotte etusivullanne että ”Psyykkisestä sairaudesta syntyi väitöskirja” ja seuraavalla sivulla ”Hattu voi muuttua folioksi”. Mihin näitä hattuja tarvitaan? Pulliaisen hiilivoimaloita vastaan ettei tule unettomia öitä?

   Kerrotte jutussanne ”Toivottomat tapaukset” että ”ekonomisti-määritelmä” on ”henkilö, joka on eri mieltä kuin toinen ekonomisti. Ei ole. Kovalaisen mukaan ekonomistit kostavat jos on ekonomistien kanssa eri mieltä. Eivät he voi kostaa, jos ovat keskenään eri mieltä. Kai nyt joku olisi samaa mieltä, jos määritelmänne on tosi. Kostakoot kukin erikseen. Menisivät jonoon. ”Kessulla parempiin päiviin”. Sargent meni sinne, grammatiikkaa tulossa?

  • Potilas P.S. 11.4.2016. Riikan Räsymattoja Rinkassa. Harppeja. Riepua ja viiva. Puukupolihommia.

   Lucas, Wallace ja monta muuta jäljellä. ”Hiekankanto” mainitaan jutussanne. Kannoin hiekkaa vihreässä ämpärissä. Entä te? ”Toivottomia tapauksia ei ole”. Mielenterveysongelmia eilen ja tänään. Pääministerin lasit, pehmeitä vaatteita ja rauhoittavan vaakasuoraa taustaa aikaisemmin.

   ”Nyt tarvitaan etiikkaa” -jutussanne on ”kaikki olennainen tieto asioista, jotka vaikuttavat organisaation tulevaisuuteen”. Informaatio vaikuttaa myös. Modigliani ja relevantti informaatio. Kerrotte että ”Ihmisillä on, ainakin toistaiseksi, koneita parempi kyky tehdä moraalisia valintoja”. Carl Christ ja ohjelmointiteoriat, myös moraali. Koneen moraalia epäilette?

   Kerrotte että ”Irlannin perheet ostavat itse kaikki koulukirjat” ja alla ”Sama koskee muita oppimisvälineitä, kuten kyniä, kumeja, viivottimia, harppeja ja vihkoja”. Kiitos. Kattava vastaus. Eiköhän ne olleet siinä melkein kaikki, myös ”tablettitietokone”, ”720 euroa”. Arvio, viivotin ja harppi?

   ”Temppelipalo syttyi ilotulitteista”. ”Putingal Devi -temppelissä”. Taivas! Kerrotte että ”ainakin sata ihmistä kuoli”. ”Useat sadat ihmiset loukkaantuivat”. Mainitsette ”Keralan osavaltion” ja ”rakennettu muurahaisten kukkulalle”. Tuon kokoinen temppeli? Paloi? Mutta katon kantavat rakenteet ovat ehjät! Miksi kankainen ramppi? Kankaissa melkein miehen mittaiset kuviot! Pitää lähteä katsomaan. Ettei vaan olisi kuvailtu paralleelia mikromaailmaa. ”Kerala on täynnä temppeleitä, joiden hallintoa pyörittävät rikkaat ja vaikutusvaltaiset säätiöt”. Säätiöt. No jopas. Teillä on myös otsikko ”Suomen Uskontojohtajat: Pakolaisilla oikeus perheeseen". ”Uskontojohtajat”?

   ”Kuivuuko filosofi saunan lauteilla?” -otsikko. ”Koneen Säätiön avulla” ja ”Lähe sata metriä” vaijeria. No niin, s-puuttuu ja liititte ne yhteen. Koolaus kattorakenteissa etusivun kuvassa on omituinen. Ei näy itse jutun kuvassa. ”Nuo sanat, joita viiva yhdistää, ovat hiljaisuus ja festivaali – uuden hiljaisen tapahtuman nimi on” pälä pälä. Tuliko ajatusviiva nyt varmasti oikein? ”Satelliittitapahtuma Lontooseen” ja ”Lontoossa voidaan pystyttää melkein mihin vain esiintymis- ja katsomotilaksi puukupolirakennelma”. Raskas toteutus mikäli nostetta ei tule. Kerrotte että ”Vaimo–riepua luulthiin hulluksi”. Teitä siteeraten ”Nuo sanat, joita viiva yhdistää” ovat ”Vaimo” ja ”riepua”. Barrakudasta tuli satelliitti.

   Heti googlaamaan. ”Riepua” ja ”odotus”. Ihminen ei voi olla odottamatta. Pekanpäähän uutinen tuli ”vuonna 1932”. Pääkertomuksessanne Anna-Maja Henrikssonin koulutusleikkausvälikysymyksestä päiviä aiemmin oli sama vuosi. Vaimo–riepua liittätte koulutusasioihin! Tuliko viivanne oikein?

   ”Hyvä naapuruus syntyy yhdessä tekemällä” -kertomuksessanne ”Vara-avaimia on vaihdettu ristiin”. Entä jos avain menee hukkaan? Kerrotte kerrotun että ”naapuruussuhteissa pätee tuttu kultainen sääntö: mitä et haluaisi itsellesi tehtävän, sitä ei kannata tehdä toisillekaan. Teillä on konditionaali kultaisessa säännössä! Jatkatte että ”Samalla on hyvä muistaa, että kaikki eivät pidä samoista asioista”. Taas Arrow!

   Kerrotte ”Punatiilisen kerrostalon” asioista ja että ”ei kannata heti aamuseitsemältä alkaa sahata pihamaalla pöllikuormaa”. Ei, vaan alkaa sahaamaan. No mitä jos toinen naapuri ei pidä siitä että ollaan sahaamatta? Kerroitte juuri että kaikki eivät pidä samoista asioista. Miksi sahaatte pöllikuormaa kerrostalon pihalla? Vieressä kerrotte ”naapurin talon rakentamista” vakoillun. Naapuri ei tehnyt taloaan yksin. ”Nopea ja halpa lääke aamuäreään oloon” otsikolla ”koko vaunu nauraa”. Koko Pulju?

  • Potilas P.S. 12.4.2016. Heitä on varoitettu mutta pariisilainen lääkäri on kadonnut. Hirveä on manipuloitu. Kuvienvastuu. Guevaran kohtalo.

   Teillä oli 11.4.2016 räsymattoepisodi. Tänään kerrotte otsikolla ”Poliisi tehostaa vihapuheisiin puuttumistaan” että ”on olemassa sananvastuu”. Pääkertomuksessanne ”Aiemmin metsälle” kerrotte hirvenmetsästyksestä ja kuvassa pitäisi kontekstista päätellen olla hirvi. Mutta ihmisen jalka! Onko olemassa myös kuvanvastuu? Vasemman jalan kaari on liian voimakas ollakseen hirven. Voi verrata kuvaanne ”Kaksosvasat saapuivat aprillipäivänä” -kertomuksessa. Etujalat ovat myös liian pienet. Onko kädet leikattu irti? Kuubasta on ollut vasta juttua, hiusten leikkaamisesta ja myöhemmin kankaista. Pohdimme 7.4.2016 kirjain X:n merkitystä tietokoneohjelmajutussanne. Millä ohjelmalla tuo on tehty?

   Hirven etujalkojen kohta on vertauskuvassanne outo, kuin katiskaverkkohäkki jonka sisällä on heinää. Todella idiosynkrasista. Terveiset Tornioon kuitenkin. Kannessa on ”Lisää hirviä”. Kerrotte että vasat ”saapuivat” aprillipäivänä, mutta sitä mistä ne saapuivat ette kerro. Päätellään kuvastanne jossa on ihmisen jalka. Pimppi-miehenne on taas hulluttelemassa. Kertoo että ”Meitä on varoitettu”. No miksi jatkatte varoituksesta huolimatta? Kerrotte että:

   ”Keho haluaa haitallisiksi kokemiaan aineita ulos kehosta, pois. Valumalla, hilseilemällä ja pärskimällä.”

   Miksi ”valumalla”? Ei kai veri ole keholle haitaksi? Viittailette yliopistotutkijaan ja sanotte että ”allergia sanoo”. Simon ei enää sano? Tätä ennen kysytte:

   ”Mitä hyötyä on siitä, että räkä valuu, silmät vuotaa, yskittää, ihoa raavituttaa, oksettaa?”. Että ”ihoa raavituttaa”. Raavituttaako teitä? Nahkakahvilasta apua? Kerrotte että ”Ympäristömme on ihmislajin kannalta vihamielinen ja sisältää liiaksi haitallisia aineita”. Teidän pitää hankkiutua eroon toisesta tai molemmista, haitalliset aineet jäävät tänne joka tapauksessa.

   Kerrotte allergikkojen olevan ”viestintuojia”. Päätoimittajanne viesti mielenterveysaseman vessassa ja te saatte viestejä allergikoilta. Viestintuoja? Media on messias! Marsalkka McLuhan Futuristit-kirjassanne. Porkkana kutittaa vielä kurkkua, mainitsitte ristiallergiajutussanne 15.3.2016. Nyt päätätte juttunne ”Juu, eipä tässä muuta. Aaaat-tsiuuhh!!”. Kaksi huutomerkkiä! ”Juu” ja ”Aaaatsiuuhh!!”. ”Sitten on kemialliset yhdisteet ja muovi”.

   ”Pariisilainen lääkäri” vilahtaa kun kerrotte muovien haitallisuudesta. ”Pohjolan Pariisi” oli kertomuksessanne 8.4.2016. Harmi että ette mainitse lääkärin nimeä. Kasaareissa taitaa olla teflonia? Ei pelkästään pannuissa? Ennen ”Hulluna pimppiin” -kertomustanne kerroitte 16.2.2016 ravintola-alasta mutta teillä ei ollut enää hygieniapassia. Pimppikertomuksessanne kerroitte miesten suuseksistä ja tyhjistä ravintoloista. ”Teitä on varoitettu” mutta jätitte kertomatta nimen. Kerrotte jälkkäreissänne vastustamisen olevan turhaa, mutta kertomuksessanne ”Rovaniemi hyvittää vesiliittymien ylihinnan” tilanne on toinen. Putken suu osoittaa siinä henkilöön päin. Painosta selviää oletteko sittenkin kuvailleet kromattua tankoa. Taas bar-juttu.

   Kuvassanne jossa on hirven jalat ja katiskaverkkoa, on etujalan kohdalla pysty joka selittää vaakasuorien lautojen korkeuserot. Mikä selittää aikaisemman kansikuvakertomuksenne ”CUP ALKAA PORO ON IRTI!” (27.2.2016) kaksijalkaisen poron, jonka takajalka on pystyn kohdalla? Poro on vasemmalla puolella häkkiä kuten ”PÄREET PALOIVAT” (8.4.2016) -kertomuksenne mies, melkein kuin miehellä olisi vain vasen jalka. Miten kaksijalkaisen poron kävi?

   ”Kaiken maailman maisterit” -otsikolla kerrotte että ”Vasemmistovalittajat pitävät valtavaa meteliä koulutukseen kohdistetuista säästöistä” ja kysytte ”Onko meidän porukalla maksettava siitä, että joku tutkii eksegetiikkaa” tai ”etruskien kieltä?”. Erikoinen nimi. Mene ja tiedä. Pääkirjoituksenne vieressä on kuva hirviporukasta.

   ”Lainataakka kauhistuttaa” -jutussanne on raitapukuinen tyttö pallo jalassa ja kirjapino sylissä. Kerrotte että ”Suomen eroa muihin Pohjoismaihin korostaa myös huomattavasti paremmat työllisyysnäkymät”. Pitäisi olla korostavat. Tai sitten on vain yksi näkymä. Tuollainen näkymä luo lähtökohdista riippuvaisia odotuksia. Odotus taas on itsessään ennuste! Vielä odotusten mukaiset valinnat. Mitä haluatte sanoa tuolla lauseella? Paremmat näkymät missä?

   Eilen oli rikkaita säätiöitä. Koneen moraalia käsiteltiin myös. Matti Alahuhta tulee mukaan kuvioonne tänään. Kerroitte eilen ”Hetta-Pallaksen” vaellusreitistä ”Räsymatto rinkassa” -kertomuksessanne. Tänään ”Palas pitää pintansa Lapin taiteessa” ja kuvassanne on kolmijalkainen pöytä. Teidänkin pöydässä näyttää olevan huono pyökkiviilutus. Voi syyttää vain itseään. ”Mukailumaalauksen taitajat ovat harvassa” ja ootrataan. Nauhajuttuunne saatiin melkein vastaus.

  • Potilas P.S. 19.4.2016. Haamu menneisyydestä. Hawaijilaista linja-autossa. Alivuokralainen. Kultakuume. Tapahtumattomasta johtaminen.

   Teillä on jotakin outoa viime vuoden marraskuun etusivun kertomuksessanne "VIRANOMAISET TARKKAAN SÄÄDELLYLLÄ KOULUKYYDILLÄ PALJON VALVOJIA" (28.11.2015). Sanan viranomaiset jälkeen pitäisi olla kaksoispiste mutta teillä on taustalla keltainen väri. Palaamme siis viime vuoden marraskuun kertomuksenne jota emme ole vielä pohtineet yhdessä.

   Kerrotte siinä että "TARKKAAN SÄÄDELLYLLÄ" koulukyydillä on paljon valvojia. Pitäisi olla "Tarkkaan säännellyllä". Sana "säädellyllä" juontuu sanoista säädelty ja säädellä. Sana säännellyllä taas sanoista säännelty ja säännellä. Kertomuksessanne on myös sitaatti "'Ei tämä siis ihan sääntelemätön asia ole'". Te säätelette koulukyytejä vaikka kertomuksenne Liikenne- ja viestintäministeriön "liikenneneuvos" kertoo sääntelystä. Miksi vastustatte sääntelyä ja haluatte säädellä ihmisten elämää?

   Kertomuksenne alkaa "Kouluihinsa matkustavat ... ja ... istuvat linja-auton kyydissä". Linja-auto on siis yksikkömuodossa ja nimeltä mainitut henkilöt ovat eri kuvissa. Kuvissanne joita on kaksi, näyttää olevan pienehkö joukkoliikenneväline. Kuvatekstissänne etusivulla lukee "Tänä aamuna linja-autoon mahtui hyvin, mutta joskus täytyy seistä käytävällä." Kertomuksenne jatkuu neljännellä ja viidennellä sivulla, otsikolla "Koulukyytejä valvoo moni viranomainen".

   Kuvassanne on äkkiseltään katsottuna samanlaisella harmaalla kankaalla verhoillut istuimet sekä samanlaista turkoosia kangasta olevat verhot kuin kansilehtenne kuvassa. Kattoverhoilun väri on kuitenkin harmaan sijaan ruskea. Tarkemmin okranvärinen.

   Huomion kiinnittää kattoverhoilun värinen kookas seinä, joka ei näytä olevan varsinainen päätyseinä. Kuvien kattoverhoilujen väriero on niin dramaattinen, että sen selittäminen erilaisella valaistuksella on vaikeaa, vaikka myös harmaisiin housuihin on saatu ruskeaa. Huomion kiinnittää myös se, että seinän edessä olevan sivuikkunan takaosan kohdalla kattoverhoilun alaosa poikkeaa sen edessä olevan sivuikkunan takaosasta. Takimmaisen sivuikkunan kohdalla taas on kaksi poikittaista Hawaijin-värikästä istuinosaa.

   Tuohon kohtaan suurin piirtein, voisi sijoittaa kaksi palmua valkoisiin rumpuihin. Kulkuneuvon valkoisen runkorakenteen ja turkoosin verhon yhdistelmä vastaa jotakuinkin ulkopuolisen verrokkikuvan seinärakenteen valkoisen ja kookkaan koneen – on esitetty että keittiökoneen – kyljessä olevaa väriä. Mikä tuo helvetin kone todellisuudessa on?

   Tänään sitten Erosenne arvostelee "Kummeli Alivuokralainen" -elokuvaa, jossa pariovellisen, mahtipontisesti vanin mutta mahdollisesti Volkswagen Kleinbussin parioven vieressä, voinee sanoa B-pilarissa, roikkuu Havaijin värikäs lei. Kuvan alla lukee kuitenkin "KUMMELI KULTAKUUME" eikä Alivuokralainen. Susi-kuvanne Nikkilän kertomuksessa marraskuussa ja Erosenne kuvan tänään yhteys on "Hawaiian noises". Luoja! Presidentti Obaman kerrotaan olevan Hawaijilta. Maassa on presidentinvaalit meneillään.

   Laviksenne matkustaessa Erosenne kuvan Kleinbussissa kuten Volkswagen Caravellessa tapansa mukaan nurin päin, lei olisi hänen vasemmalla puolellaan. Nikkilänne kertomuksessa Hawaijin-värikkäät istuinosat ovat hahmon vasemmalla puolella myös. Molemmissa tapauksissa siis matkustajan perspektiivistä tarkastellen. Mutta jos Nikkilänne kertomuksen kattoverhoilu olisi molemmissa kuvissa harmaa eikä toisessa okra, niin yhteyttä Nikkilänne kertomuksen ja Erosenne kuvatekstin välillä olisi vaikeaa löytää.

   Kerrotte että "Ymmärrettävästi liedakkalalaiset vanhemmat ovat huolissaan seisomapaikoille joutuvista lapsista". Mutta todellisuudessa kertomuksessanne ”Keskiluokan kasvu tyssäsi talousvaikeuksiin” (16.2.2016) nainen näyttää etsivän miestä keltaisine haravoineen ja ”Koulukyytejä valvoon moni viranomainen” (28.11.2015) hahmonne istuu kädet puuskassa kaaren edessä, ja kaari pilkistää selkänojan takaa niskatuen yläpuolella pipon takaa. Tämä kaari on syy sille, miksi olette kuvailleet niskatukia toisessa kuvassa edestä, ja toisessa kuvassa takaa, ja miksi nimetyn lippalakkipäisen koulukyytiläisen edessä oleva selkänoja on epäselvä violetteine jonkinlaisine rajakontrasteineen.

   Mitä ajattelette? Hotellikuolemaanne? Rahaa ei-mistään? Tuo ei kyllä ole viranomainen joka kuvassanne valvoo eikä lapsi joka seisoo. Tänään kerrotte että ”Taksilupien vapautus johti hallituksen riitelyyn” ja heti sen alla ”Hallitus aikoo vapauttaa taksien hinnoittelun”. Mistä hallitus riiteli? Mikä siis ”johti” riitelyyn? NATO-kunnanjohtajallanne joka analysoi George W. Bushia, on kuvassa riekkoja ja mainitsette myös "hopeisen riekon". Minne von Wright on joutunut?

  • en tilaa enään lehteä. siellä ei ole kuin kemiläisten juttuja ihan oksettaa.....

  • Potilas P.S. 29.7.2016. Kuvittaa aiheita. Tänään huomauttaa kuvittavansa. Sarjakuvittaa myös.

   Tänään olette katsoneet aiheelliseksi liittää kertomuksenne "Asuminen ja työllisyys heijastuvat suomalaisten vauvahaaveisiin" kuvatekstiin huomautuksen "Aihekuvitus". Niinkö? Kumpi? Valokuvanne vai piirretyt kuvat kirkkaassa muovisessa laatikossa jossa lapsi nukkuu?

   Teidän aiemmassa 7.4.2016 jutussanne "Taistelu synnärin puolesta jatkuu" on myös kuva kirkkaasta muovisesta laatikosta. Saman lehdykkänne jutussa "Pukki-imago nostaa paluumuuttointoa" kerroitte Bayesian verkostosta ja kuvan henkilö hamuaa mainitsemaanne putken suuta bornitin värisessä paidassa. Terveisiä sammakolle?

   Tulette varmaan myös jatkossa liittämään juttujenne kuviin huomautuksen "Aihekuvitus"? Miten keltainen harava? Miksi 16.2.2016 Afrikan juttunne kuva mukailee Hotel California -levyn sisäkannen kuvaa? Aihekuvitus sekin?

   Miksi myös 28.11.2015 "Koulukyytejä valvoo moni viranomainen" juttunne mukailee sitä, mm. kaksi värikästä pitkittäistä istuinta ovat kohdassa jossa sijaitsevat Hotel California -levyn sisäkannen kaksi palmua eli 'Hawaiian noises'. Aihekuvitus tämäkin? 'We got to move these color TVs'. Mielenkiintoinen sarjakuva, kuulutteko maailmanhallitukseen? Miten muuraushommat?

   Teillä on muuten yhdessä aikaisemmassa jutussanne keltainen harava vaihtunut keltaiseen muovikanisteriin. Kanisterin lisäksi mustalla miehellä on myös samanlainen puu kuin Hotel California -levyn sisäkannessa, ja puu myös mainitaan jutussanne. Haluatteko keskustella asiasta? Telkkarien tilalla miehellä on sinisiä pressuja.

   Miten politiikantoimittajanne veljen vaihdelaatikko- ja automaalausharrastus? Hienoa että lääkäri viitsii itse korjailla vanhoja Mersujaan.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   11965
  2. Sofia Belorf kuljetti setelipinoja matkalaukussaan, kertoo tullivirkailija 28.5.20

   Tullivirkailija todisti Katiska-oikeudenkäynnissä ja kertoi Sofian jääneen kiinni paksujen (50 euron) setelinippujen kuljetuksesta matkalaukussaan. Ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   4426
  3. KALJAA PÄÄSEE OSTAMAAN VIROSTA 1.6 !!!

   MIKÄ ONNEN PÄIVÄ! Viro avaa rajat suomalaisille kaljanostajille kesäkuun alusta. Suomalaiset pääsevät Viroon ilman, että heidän tarvitsee jäädä maahan
   Maailman menoa
   86
   2536
  4. Kuka on ollut tekemisissä Martinan kanssa

   Oikeassa elämässä? Kommenttia? Millainen on?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1732
  5. Mihin landelle?

   Martina on nyt menossa? Hankoon? Missä on kyyhkyläiset kun ei ole taas näkynyt, ei suinkaan ole tullut ryppy rakkauteen vai jatkuuko Stefun veneily ed
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1430