Miksi suomisurffarit ovat nilkkejä?

PiupaliPauli

Ihmettelen tässä kun googlasin spotteja suomesta niin kukaan ei haluu kertoo ja kun joku julkaisi jonkinmoisen listan niin oli kuulemma spottien lokaalit nostanu älyttömän älämölön.
Luulis et niinku jokaisessa lajissa, lajia halutaan kehittää ja siks spoteistakin mieluusti kertois muille. Ei luulis olevan kenenkään pussista pois jos joku muukin sais spotista tietää. Eihän spotit kulu tai mene pilalle. Ja kuitenki spotit on niin vähissä ja yleensä syrjässä että tuskin mitään ryntäystä olis ku päivätkin on niin harvassa ku voi surffata et ei porukka kehtaa lähtä isoilla joukolla tsekkaa olisko keliä.
Ei siinä, mä lähen hawaiille kahtoo oisko keliä!

18

733

Vastaukset

 • Lokaalit Suomessa? Missä Suomessa rannalla on lokaaleja tai edes pääsee surffaamaan? Kerro....mielenkiinto heräsi!!! Ja mistä sitä listaa voi katsoa.

 • Se pikku "puhuttelu" oli ihan perusteltua. Aikaa ja bensaa on palanut NIIN kybäna et kun keli nousee niin gookieita ei mestoilla budjata.

 • Ei secretspot webbisivusto oli huonoa karmaa surf suomi aatteelle. "Puhuttelu" perusteltua.

 • Eivät kaikki ole. Oletko kiinnittänyt huomiota seikkaan että monella on kainalossa hyvännäköinen gimma. Ei daamit nilkkien kanssa kauaa viihdy jos ollenkaan.

 • Olix Havajilla kellyy? (SurfSpotti Oulun tienoilla)

 • Kaikki heti mulle tai alan itkee! Byhyyy!!!

 • Nyt on surffi suomessa hyvä keskustelu aiheesta. Enemmistö haluaa spotit esille ja get together ajattelua ja egologisuutta. Suomen lainelauta liittokin tukee spottien avaamista kaikille ja järjestää ryhmä kyytejä rannoille, se on ympäristö teko. Ei ne spotit kulu. Lajia pitää kehittää muuten se ei kasva ja voi jäädä tuntemattomaksi. Moicataan lineupissa ja tehdään se partywave!

  • Vain täysin kokematon surffari voi kirjoitta moista paskaa. Pari faktaa:

   1. Surffaus on itsekästä ja jokainen haluaa aallot itselleen. Kun spotilla on monta, tunteet kuumenee eikä kenelläkään ole kivaa. Ihmisiä on joutunut vankilaan surf väkivaltaisuuksista, kun hermot ryysikseen on mennyt. Tätä on tapahtunut kaikkialla, missä väkeä on liikaa.
   2. Surffaus Suomessa on surkeaa. Pitkä matka spoteille joilla on huonot aallot ja huono sää.
   3. Suomalaisen surffaus ulkomailla on kallista. Todella kallista. Lisäksi sitä pääsee tekemään niin harvoin, että surffauksen odottelusta tulee pääosa harrastusta, eikä surffauksesta.
   4. Suomalaisten surffaus tuottaa enemmän CO2 päästöjä kuin juuri mikään harrastus. Tuntien automatkat Suomi-spoteille, tuhansien kilometrien lennot ulkomaisille spoteille. Ulkomailla satojen kilometrien autoilu aaltojen perässä, koska lomasta on saatava kaikki irti jne.
   5. Hankkikaa joku muu harrastus. Tulette onnellisemmiksi.

   Kuvassa sitä partywave ja gettogether henkeä. Vai sittenkin ghettohenkeä? Ainakin kaikkia vituttaa. Sama on jo nähty Suomessakin. Aalto vaan 100xhuonompi:

   https://thumb.grindnetworks.com/W9_Bp_RkF-PEr3BYI6R_Q6Fvifs=/1200x630/filters:format(jpg):quality(80):max_bytes(500000):sharpen(0.2,1,false):strip_exif():strip_icc()/aHR0cHM6Ly9jZG4uc3VyZmVyLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMTcvMDMvQ3Jvd2RlZExvd2Vycy5qcGc=


 • Se miksi suomisurffarit ovat nilkkejä selviää kun kokeilet. Vähän aikaa hehkutat että ihanaa (vaikka onkin ihan paskaa) kunnes kyllästyt ryysikseen ja hehkuttamiseen josta ryysis johtuu. Jos osaat surffata haluaisit silti sen päivän ainoan siedettävän aallon mutta joku partywave-hehkuttaja droppaa tai meloo eteen. Siinä vaiheessa sinustakin tulee nilkki.

 • Poliisinrannan tuntumassa muutaman kerran Lainelautaliiton surffibussin palveluja käyttäneenä voin sanoa että partywave oli mahtavin kokemus. Bussista jaettiin avoimesti spottitietoa ja ilmaista kahvia. Keskusteltiin suomi surfin tilasta ja aika paljon sääennusteista. Tytöille pitäisi olla myös ihka omat spotit. Tyttösessarit tässä kohta luvassa, ehkä Hangossa, Tulliniemiranta. Suunnitteilla kimppamajoitusta grillauksen kera. #senouseekunsenousee

  • Totta. Niiden, joiden mielestä partywave on parasta pitää etsiä oma spotti, joku vaahtolinja kaukana oikeista toimivista aalloista. Menkää vaikka Hietsuun tyttösessareille grillaamaan ja jättäkää aallot niille, jotka osaavat surffata.


 • Lainelautaliiton tehtävänä on kasvattaa lajia ja tuoda harrastaminen helpoksi myös Suomessa. Aivan kuten kaikkien muidenkin lajien liittojen tehtävänä on. Liittoa ei olisi kuuleman mukaan muussa tapauksessa edes perustettu. Kuvittele nyt joku jääkiekkoliitto salaisi hallipaikat ja estäisi harrastajamäärien lisääntymisen, olisiko se mielestäsi oikein? Tämän takia lainelautaliitto puolestani saa julkistaa spottitietoja ja tuoda surf spoteille elämää ja vaikka musiikkia. Mikäli kannatat lainelautaliittoa, olet mukana tässä samassa arvomaailmassa missä ei syrjitä eikä salailla. Liity sinäkin. Ensi kesäksi lainelautaliitolla kuulemma suunnitelmissa järjestää surffi bileet ja tuoda rannalle surffikoju mistä löytää tarvikkeet surffailemiseen. Ehkä Hankoon, paikka on vielä avoin ja saattaa muuttua. Surffikisat mahdollisesti järjestetään poikkeuksellisesti Hangossa tänä vuonna . Sessareina tulee olemaan tyttösessarit ja ainakin yhdet flowriver keinoaaltosessarit pääkaupunkiseudulla kunhan paikka saadaan auki. Surffimatkoja Vallisaareenkin on kuulemma harkittu vakavasti, joku heitteli sanan Utö surffisaaren. Lainelautaliitto toimii yhdessä Helsingin kaupungin kanssa ja antaa tarvittaessa lausuntoja surffaustilanteesta Suomessa ja näin toimii kaikkien yhteisenä äänitorvena.

  • Vittu te olette tyhmiä! Lajin kasvattamisesta ei ole mitään hyötyä kenellekään. Ehkä muutamille, jotka hamuaa jotain sponssirahaa trendilajin varjolla. Tavalliselle suomisurffarille surffauksen suosiosta on pelkkää haittaa.

   Jos jääkiekko kasvaa, rakennetaan uusia halleja. Kun surffaus kasvaa spotteja ja kelejä on edelleen liian vähän, mutta nyt ne ovat lisäksi ruuhkautuneet eikä kenelläkään ole enää kivaa.

   Tämä on tapahtunut kaikkailla, joten mikä tässä on niin vaikea tajuta? Miksi monet tajuaa sen vasta sitten kun oppii surffaamaan vähän paremmin ja alkaa haluta sen aallon ilman edessä kelluvia aloittelijoita ja eteen droppaavia kookkeja?

   Muutama hyvä surffari on myös niin ääliö että hehkuttaa suomisurffia saadakseen egolleen pönkitystä "skenestä". Kaikkein parhaita ryysis haittaa vähän vähemmän koska vievät kaikki aallot muiden nenän edestä. Harrastajia, musaa ja bileitä hehkuttava aloittelija tajuaa mihin miinaan astui vasta sitten, kun alkaisi olla vähän taitoa, mutta parhaat vie aallot ja paskimmat kelluu edessä.

   Sitten on vaan liian myöhäistä valittaa.


 • Surffauksen suosio on laskemassa. Surffibussissa kuultua läpänderiä, että ois lopettamassa tuo hesojen shoppi. Joku Seegret ja Laakso laittaneet hanskat naulaan surffitavaroiden osalta.

 • Tamperelaisista surffareista alkaa homma aukeaa kun googlaa JESSE PALANTO YouTubesta, ei voi kun olla nilkkejä tuollaiset. Joku 4.-5.s tulos

 • Hesojen shoppi eli surf shop helsinki lopettaa. Se joku Jonne puhui totta surffibussissa, oli jollain tavalla hyvillään.

 • Paltsit kun alkavat ja tiedotettava asia tiedossa Lainelautaliitto tulee ja tiedottaa myöhemmin tarkat yksityis kohdat neuvotteluista surf house Helsingin kanssa. Tulevaisuudessa tulossa on Laine lautailua sisä tiloissa.

 • Tehkää itsellenne palvelus ja keksikää joku muu harrastus. Surffaaminen Suomessa on paskaa eikä siitä saa pitkän päälle kuin vitutuksen. Itse en ole surffannut Suomessa enää 10 vuoteen eikä ole aikomusta. On parempaa tekemistä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  87
  3579
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1658
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1245