Miksi suomisurffarit ovat nilkkejä?

PiupaliPauli

Ihmettelen tässä kun googlasin spotteja suomesta niin kukaan ei haluu kertoo ja kun joku julkaisi jonkinmoisen listan niin oli kuulemma spottien lokaalit nostanu älyttömän älämölön.
Luulis et niinku jokaisessa lajissa, lajia halutaan kehittää ja siks spoteistakin mieluusti kertois muille. Ei luulis olevan kenenkään pussista pois jos joku muukin sais spotista tietää. Eihän spotit kulu tai mene pilalle. Ja kuitenki spotit on niin vähissä ja yleensä syrjässä että tuskin mitään ryntäystä olis ku päivätkin on niin harvassa ku voi surffata et ei porukka kehtaa lähtä isoilla joukolla tsekkaa olisko keliä.
Ei siinä, mä lähen hawaiille kahtoo oisko keliä!

35

3140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LipitiLap

      Lokaalit Suomessa? Missä Suomessa rannalla on lokaaleja tai edes pääsee surffaamaan? Kerro....mielenkiinto heräsi!!! Ja mistä sitä listaa voi katsoa.

    • emishai

      Se pikku "puhuttelu" oli ihan perusteltua. Aikaa ja bensaa on palanut NIIN kybäna et kun keli nousee niin gookieita ei mestoilla budjata.

    • Surfjimmy

      Ei secretspot webbisivusto oli huonoa karmaa surf suomi aatteelle. "Puhuttelu" perusteltua.

    • nilcen

      Eivät kaikki ole. Oletko kiinnittänyt huomiota seikkaan että monella on kainalossa hyvännäköinen gimma. Ei daamit nilkkien kanssa kauaa viihdy jos ollenkaan.

    • äläkerro

      Olix Havajilla kellyy? (SurfSpotti Oulun tienoilla)

    • kuukkifiltteri

      Kaikki heti mulle tai alan itkee! Byhyyy!!!

    • Liitonmies

      Nyt on surffi suomessa hyvä keskustelu aiheesta. Enemmistö haluaa spotit esille ja get together ajattelua ja egologisuutta. Suomen lainelauta liittokin tukee spottien avaamista kaikille ja järjestää ryhmä kyytejä rannoille, se on ympäristö teko. Ei ne spotit kulu. Lajia pitää kehittää muuten se ei kasva ja voi jäädä tuntemattomaksi. Moicataan lineupissa ja tehdään se partywave!

      • Anonyymi

        Vain täysin kokematon surffari voi kirjoitta moista paskaa. Pari faktaa:

        1. Surffaus on itsekästä ja jokainen haluaa aallot itselleen. Kun spotilla on monta, tunteet kuumenee eikä kenelläkään ole kivaa. Ihmisiä on joutunut vankilaan surf väkivaltaisuuksista, kun hermot ryysikseen on mennyt. Tätä on tapahtunut kaikkialla, missä väkeä on liikaa.
        2. Surffaus Suomessa on surkeaa. Pitkä matka spoteille joilla on huonot aallot ja huono sää.
        3. Suomalaisen surffaus ulkomailla on kallista. Todella kallista. Lisäksi sitä pääsee tekemään niin harvoin, että surffauksen odottelusta tulee pääosa harrastusta, eikä surffauksesta.
        4. Suomalaisten surffaus tuottaa enemmän CO2 päästöjä kuin juuri mikään harrastus. Tuntien automatkat Suomi-spoteille, tuhansien kilometrien lennot ulkomaisille spoteille. Ulkomailla satojen kilometrien autoilu aaltojen perässä, koska lomasta on saatava kaikki irti jne.
        5. Hankkikaa joku muu harrastus. Tulette onnellisemmiksi.

        Kuvassa sitä partywave ja gettogether henkeä. Vai sittenkin ghettohenkeä? Ainakin kaikkia vituttaa. Sama on jo nähty Suomessakin. Aalto vaan 100xhuonompi:

        https://thumb.grindnetworks.com/W9_Bp_RkF-PEr3BYI6R_Q6Fvifs=/1200x630/filters:format(jpg):quality(80):max_bytes(500000):sharpen(0.2,1,false):strip_exif():strip_icc()/aHR0cHM6Ly9jZG4uc3VyZmVyLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMTcvMDMvQ3Jvd2RlZExvd2Vycy5qcGc=


      • Anonyymi

        Mee takas sinne Balille


    • Anonyymi

      Se miksi suomisurffarit ovat nilkkejä selviää kun kokeilet. Vähän aikaa hehkutat että ihanaa (vaikka onkin ihan paskaa) kunnes kyllästyt ryysikseen ja hehkuttamiseen josta ryysis johtuu. Jos osaat surffata haluaisit silti sen päivän ainoan siedettävän aallon mutta joku partywave-hehkuttaja droppaa tai meloo eteen. Siinä vaiheessa sinustakin tulee nilkki.

    • Anonyymi

      Poliisinrannan tuntumassa muutaman kerran Lainelautaliiton surffibussin palveluja käyttäneenä voin sanoa että partywave oli mahtavin kokemus. Bussista jaettiin avoimesti spottitietoa ja ilmaista kahvia. Keskusteltiin suomi surfin tilasta ja aika paljon sääennusteista. Tytöille pitäisi olla myös ihka omat spotit. Tyttösessarit tässä kohta luvassa, ehkä Hangossa, Tulliniemiranta. Suunnitteilla kimppamajoitusta grillauksen kera. #senouseekunsenousee

      • Anonyymi

        Totta. Niiden, joiden mielestä partywave on parasta pitää etsiä oma spotti, joku vaahtolinja kaukana oikeista toimivista aalloista. Menkää vaikka Hietsuun tyttösessareille grillaamaan ja jättäkää aallot niille, jotka osaavat surffata.


    • Anonyymi

      Lainelautaliiton tehtävänä on kasvattaa lajia ja tuoda harrastaminen helpoksi myös Suomessa. Aivan kuten kaikkien muidenkin lajien liittojen tehtävänä on. Liittoa ei olisi kuuleman mukaan muussa tapauksessa edes perustettu. Kuvittele nyt joku jääkiekkoliitto salaisi hallipaikat ja estäisi harrastajamäärien lisääntymisen, olisiko se mielestäsi oikein? Tämän takia lainelautaliitto puolestani saa julkistaa spottitietoja ja tuoda surf spoteille elämää ja vaikka musiikkia. Mikäli kannatat lainelautaliittoa, olet mukana tässä samassa arvomaailmassa missä ei syrjitä eikä salailla. Liity sinäkin. Ensi kesäksi lainelautaliitolla kuulemma suunnitelmissa järjestää surffi bileet ja tuoda rannalle surffikoju mistä löytää tarvikkeet surffailemiseen. Ehkä Hankoon, paikka on vielä avoin ja saattaa muuttua. Surffikisat mahdollisesti järjestetään poikkeuksellisesti Hangossa tänä vuonna . Sessareina tulee olemaan tyttösessarit ja ainakin yhdet flowriver keinoaaltosessarit pääkaupunkiseudulla kunhan paikka saadaan auki. Surffimatkoja Vallisaareenkin on kuulemma harkittu vakavasti, joku heitteli sanan Utö surffisaaren. Lainelautaliitto toimii yhdessä Helsingin kaupungin kanssa ja antaa tarvittaessa lausuntoja surffaustilanteesta Suomessa ja näin toimii kaikkien yhteisenä äänitorvena.

      • Anonyymi

        Vittu te olette tyhmiä! Lajin kasvattamisesta ei ole mitään hyötyä kenellekään. Ehkä muutamille, jotka hamuaa jotain sponssirahaa trendilajin varjolla. Tavalliselle suomisurffarille surffauksen suosiosta on pelkkää haittaa.

        Jos jääkiekko kasvaa, rakennetaan uusia halleja. Kun surffaus kasvaa spotteja ja kelejä on edelleen liian vähän, mutta nyt ne ovat lisäksi ruuhkautuneet eikä kenelläkään ole enää kivaa.

        Tämä on tapahtunut kaikkailla, joten mikä tässä on niin vaikea tajuta? Miksi monet tajuaa sen vasta sitten kun oppii surffaamaan vähän paremmin ja alkaa haluta sen aallon ilman edessä kelluvia aloittelijoita ja eteen droppaavia kookkeja?

        Muutama hyvä surffari on myös niin ääliö että hehkuttaa suomisurffia saadakseen egolleen pönkitystä "skenestä". Kaikkein parhaita ryysis haittaa vähän vähemmän koska vievät kaikki aallot muiden nenän edestä. Harrastajia, musaa ja bileitä hehkuttava aloittelija tajuaa mihin miinaan astui vasta sitten, kun alkaisi olla vähän taitoa, mutta parhaat vie aallot ja paskimmat kelluu edessä.

        Sitten on vaan liian myöhäistä valittaa.


    • Anonyymi

      Surffauksen suosio on laskemassa. Surffibussissa kuultua läpänderiä, että ois lopettamassa tuo hesojen shoppi. Joku Seegret ja Laakso laittaneet hanskat naulaan surffitavaroiden osalta.

    • Anonyymi

      Tamperelaisista surffareista alkaa homma aukeaa kun googlaa JESSE PALANTO YouTubesta, ei voi kun olla nilkkejä tuollaiset. Joku 4.-5.s tulos

    • Anonyymi

      Hesojen shoppi eli surf shop helsinki lopettaa. Se joku Jonne puhui totta surffibussissa, oli jollain tavalla hyvillään.

    • Anonyymi

      Paltsit kun alkavat ja tiedotettava asia tiedossa Lainelautaliitto tulee ja tiedottaa myöhemmin tarkat yksityis kohdat neuvotteluista surf house Helsingin kanssa. Tulevaisuudessa tulossa on Laine lautailua sisä tiloissa.

    • Anonyymi

      Tehkää itsellenne palvelus ja keksikää joku muu harrastus. Surffaaminen Suomessa on paskaa eikä siitä saa pitkän päälle kuin vitutuksen. Itse en ole surffannut Suomessa enää 10 vuoteen eikä ole aikomusta. On parempaa tekemistä.

      • Anonyymi

        V*******n syy on sinulla joku muu kuin surffaus. Miten harrastaminen, tässä tapauksessa surffaus voi aiheuttaa sellaisen tilan. Ehkä parisuhdeongelmaa, testosteronin puutetta tai stressiä. Kannattaa hakea apua eikä masentua sinne koodien taakse.


    • Anonyymi

      Nyt kohta luvassa SURF SUOMI 2020 ja palkintoina kodinkoneita, sauvasekoittimia ja sen sellaista. Stay tuned! Lokaali on puhunut.

    • Anonyymi

      Huomisesta lähtien uudeltamaalta pääsee ilman poliisin valvontaa ja rajasulkuja ylittämään maakuntarajat! Meikä mandoliini aikoo lähtee Poriin surffille heti kun se nousee ja nouseehan se!

    • Anonyymi

      Suomen lainelautaliitto SLLL suosittaa viimeaikaisista toimintatavoistaan poiketen olemaan hiljaa uusista surf spoteista. Vaikka SLLL edustaa suomalaisia lainelautailijoita, ei liitto pyri ruuhkauttamaan spotteja. Kaikenlaista ruuhkaa lisäävä toimintaa pidetään ylimielisenä toimintana muita kohtaan. SLLL ei tästä syystä tue esimerkiksi surffimerkkejä eikä mitään surffaamiseen liittyvää Suomessa tapahtuvaa kaupallista toimintaa. Syksyllä on SM kisat. Erotimme aikaisemman sotilastaustaa omaavan puheenjohtajamme, joten 2020 kisat ovat nyt kaikille avoimet. Voittaja pääsee ISA mittelöihin. Olemme välikäden kautta osa ISA järjestöä ja siksi Suomen lainelautailun pääedustaja. Meillä on myös hyvät suhteet mm QVS ja GPD.

    • Anonyymi

      Uskomatonta paikkojen pihtaamista ja epäasiallista käytöstä surffareilta. Tottakai pieni hiljainen vähemmistö p......ee mutta parikin märkäpukua kesässä lokaalien kus.sta märkänä on jo omiaan pilaaman tämän jeejeepoikien maineen

    • Anonyymi

      SLLL "Ruuhkaa lisäävää toimintaa" joopajoo ja lainelautaliiton surffibussilla tuodaan massoittain ihmisiä spoteille. Muutaman vuoden takaiset juhlamokka mukiroskaamisetkaan ei ole unohdettu juttu Hangossa eikä Porissa. Bussin lähtiessä pois paikalle jää vieläkin kaikenlaista roskaa, eikö ole jo opittu jotain. Muutama viikko sitten Hangon parkkiksella pulloja ja tölkkejä, bussin asiakkailta ja itse surffibussikuskelta. Stököjä, vahapaperit kaikki maahan vaan. Luulisi lainelautaliiton toiminnan olevan eettistä kaiken suhteen.

    • Anonyymi

      Suomen lainelautaliitto on mukana valkoposkihanhijutussa. Valkoposkihanhet likaa rannat ja spotit ulostelemalla rannalle ja veteen. Vesi saastuu ja nyt lainelautaliitto herännyt asiaan. Alkuperäinen puheenjohtaja kerännyt adressin ja sen läpimenon seurauksena saadaan ampua joku 5000-6000 valkoposkihanhea saastuttamasta rakkaita rantojamme. Nämä valkoposkihanhet ovat tulokas laji ja siksi haitallisia kantaeläimistölle ja Suomen luonnolle.

      • Anonyymi

        Tämä lainelautaliiton puheenjohtajana toiminut Jukka Kirjavainen kuka laittoi alulle kansalaisaloitteen valkoposkihanhien ampumisen ja hävittämisen puolesta, ansaitsisi mitalin. Eräs maanviljelijä ilmoitti tänään osastollemme että hänen pelloillaan on parhaimmillaan noin 15-20 hanhea syömässä. Nekin voi ampua, tuhoaa kohta koko pellon. Vilja on nyt Suomelle erittäin tärkeää ja ajatelkaa tilannetta että syyskylvö menee mönkään hanhien takia. Vaikka ei PeruS ehdokas päässyt tällä kertaa ajamaan asiaa surffialtaasta Helsinkiin niin olette surffarit aina tervetulleita keskustelemaan ja kiitos vielä lainelautaliitto tuesta.


    • Anonyymi

      Nyt sama tyyppi jauhaa et BT:n vierestä Vans shoppi lopettaa. Jauhakoon, ei se lopeta!

    • Anonyymi

      Surffibussi ei rullaa tänä vuonna. Syy korona. Tämä korona on osa great reset programmea eli maailman resetoimista. Tulossa on ehkä vain joku piste mistä laudat saa noutaa omatoimisesti maski naamalla.

    • Anonyymi

      Piiiiiitkät paltsut on ohi ja surffidöspa rullaa sittenkin. Döspa tuo spoteille paljon kaivattua muzaa. Sonos miniskobet, aaah ja suulliset terveysbrenkkuu, pysyy keho puhtaana spanish skitan tahdeissa. Kendet on Pori-Hanko-Porvoo ja #senouseekunsenousee surffikuviin, hä!

      IsoJ wavemaster!

    • Anonyymi

      Kyllä suomisurffari on nilkki. Helsingissä sijainnut, nykyisin lopettanut surffikauppa, hävisi "kiusaamis"jutun ja joutui korvaamaan jälkikäteen lähes ihmiskaupaksi luokilteltavalla palkalla toimineelle ulkkikselle mm. palkkoja jälkikäteen.

      Osa surffaajista levitti perättömiä juoruja liikkeessä toimineesta kanssasurffaajasta. Kateudella on kauhea voima. Nyt tämä kokenut surffari ja shepperi on muuttanut Suomesta, koska kyllästyi täällä vallitsevaan henkeen.

      • Anonyymi

        Tuskin J.K lautoja sheippas . Missä se niitä teki? Onko lautoja näkynyt aalloilla?


    • Anonyymi

      Jessellä oli oma shaping bay Larussa. King surf nimisiä lautoja näkyy silloin tällöin Emiksessä ja Hangossa . Jesse oli suomen kokenein sheipperi. Duunaili lautoja vuosia Usassa Oregonissa ennen suomeen muuttoa. Osasi hommansa. Arvosteli kovin sanoin erästä suomalaista sheipperiä ja ajautui tämän takia riitoihin Lainelautaliiton väen kanssa. Jesse oli myös hyvä Sup lautailija ja erittäin hyvä lainelautailija. Myi tietääkseni osuutensa Lizard beer tuotteesta. Sai muhkeat ylityö- ja peruspalkkakorvaukset ja teki sopimuksen olla komentoimatta asiaa.

    • Anonyymi

      Tunsin Jessen asuessani Helsingissä 2011-2019. Tuona aikana surffattiin yhdessä paljon etenkin Hankoa. Jesse oli sinnikäs tyyppi. Pitkien työpäivien jälkeen syntyi upeita lautoja pienessä työhuoneessa. Siellä oli hiton kuumakin.

      Jesseltä ei tippunut arvostusta helpolla . Kerran automatkalla Hangosta Stadiin keskusteltiin sheippaamisesta. Jessen mielestä piti osata surffata vähintään hyvin, jos sheippasi lautoja. Ilman surffaustaitoja laudoista tulisi sieluttomia nettiopasteiden mukaisia tekeleitä. Näin hän tulkitsi tätä suomalaista sheipperiäkin. King Surf shopin nimikin vaihtui tästä syystä Northern Soul Surfshopiksi, koska Jessen tekemillä laudoilla oli sielu....

      https://www.google.fi/maps/place/King Surf Shop & Helsinki Surf Repair/@60.2154215,24.8790882,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x46920a5852d7beb1:0x7132e6af5acd2c01!8m2!3d60.2154189!4d24.8812769

      • Anonyymi

        Onko tämä sheipperi Jesse se tamperelainen Jesse Palanto joka seukkailee Iida Vainion kanssa?


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe