Tulevaisuudesta puhuminen

tulevaisuudenpelko

Tämmöinen ongelma. Ollaan oltu yhdessä melkein neljä vuotta.
Ihmiset on erillaisia.. jotkut tekevät yhteisiä tulevaisuuden suunnitelmia jo melkein heti seurustelun alettua ja jotkut vasta vuosien päästä, eli mitään oikeaa kaavaa ei ole.
Itselläni kuitenkin on jo sellainen olo, että voitaisiin keskustella yhteisestä tulevaisuudesta hieman vakavemminkin.. tai ylipäätään tehdä yhdessä jotain yhteisiä suunnitelmia ja tavotteita pidemmälle tähtäimelle.. Avopuolisoni ei kuitenkaan halua miettiä tulevaisuutta yhtään, vaan haluaa elää pelkästään tässä hetkessä, mikä myös on ihan hyvä tapa, en siis kiellä sitä. Hetkessä eläminen on todella tärkeää.
Mietin vain, onko minun vaarallista edes kuvitella yhteistä tulevaisuutta tällaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa en voi keskustella siitä, koska toinen ei halua ajatella niin pitkälle.
Olen tässä viime viikkoina tuntenut lievää, mutta ärsyttävää pelkoa ..tai ns "varpaisillaan" oloa tämän parisuhteen ja sen mahdollisen tulevaisuuden suhteen.
Välitämme toisistamme kyllä, mutta tämä jatkuva epävarmuus tulevaisuuden suhteen omalla kohdallani raastaa hermojani inhottavalla tavalla. Tahtoisin eroon tästä oudosta turvattomuudesta ja pelon tapaisesta tunteesta.
Miten päästä eroon pelon tunteesta parisuhteessa/tulevaisuuden pelosta? Miten pystyisin omaksumaan tuon saman hetkessä elämisen taidon ja rakastamaan ilman pelkoa.
Olisi ihanaa kuulla kumppanin suusta, että yhteinen tulevaisuus ei tuntuisi hänestä mahdottomalta ajatukselta.
Tuntuu, että en pysty antautumaan tälle suhteelle ja nauttimaan elämästäni, ns puhkeamaan kukkaan, koska tämä pelko syö voimavarojani ja aitoa itseäni.. se estää minua olemasta se paras onnellinen versio itsestäni, joka voisin olla.
Neuvoja.. vinkkejä? Kiitos paljon, jos joku vaivautuu auttamaan. :)

2

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monologi-dialogi

      Tietysti se alkaa vaivata mieltä, jos kumppanilta ei saa tukea niille tarpeille jotka on itsessä herännyt. Mutta parisuhteesssa tulee kyetä keskustelemaan myös itseä ahdistavista aiheista, koskee niin sinua kuin puolisoasikin. Joskus sen aloittaa yksi pitämällä pienen monologin, joistakin aiheista taas syntyy heti dialogi, jne.
      Se on kuitenkin vain yksi vaihe parisuhteessa, kun aletaan puhumaan tulevaisuudestakin hieman entistä tietoisemmin. Vielä hetki sitten riitti se, että elettiin vaan rauhassa vailla mitään rajoitteita tai pakotteita, mutta enää sellainen passiivinen lekottelu ei riitä toiselle teistä, joten siitäkin pitää saada puhua ääneen.
      Et siis tee mitään väärää kun puhut ääneen ajatuksiasi koskien teidän kahden tulevaisuutta. Alun jäykistelyn, kieltämisen ja kenties pakenemisenkin jälkeen kykenee kumppanisikin kyllä osallistumaan dialogiin vihdoin järjellä ilman, että tunteet enää hyppivät hänen silmilleen.
      Se on kuitenkin eka kerta kun te sellaisista asioista puhutte, joten saahan sitä vähän jännittää ja mokailla, ennen kuin puhe ja järki alkaa luistamaan. :)

    • PirkkoPuheripuli

      No meillä oli aikoinaan vähän sama tilanne. Sitten vaan "pakotin" miehen keskustelemaan kanssani tulevaisuudesta. Kerroin miehelle, miltä minusta tuntui ja että halusin jotain "varmuutta" vaikka eihän sitä silleen ole, ei ikinä tiedä tulevaisuutta, mutta pitää sitä jotenkin suunnitella ja miettiä, mitä vois tehdä ja milloin. Pakota vaan kaveri puhumaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      222
      1910
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1699
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1496
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1189
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1100
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1065
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      4
      988
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      871
    Aihe