Työtön lähihoitaja täällä, onko meitä muita?

PracticalNurse

Valmistuin viime keväänä lähihoitajaksi miepä- linjalta, enkä ole vielä saanut töitä. Olen hakenut kymmentä-yhtätoistä paikkaa ja ollut haastatteluissa mutta kun ei. Joka paikkaan on ollut kolmisenkymmentä hakijaa joten pienihän se mahdollisuus. Miepä-puolen töitä on tosi vähän mutta voihan sitä muutakin alan työtä tehdä.

Päivän-parin sijaisuuksia on tarjolla, mutta koen sen lähinnä stressaavaksi, sijaisista kun ei kukaan työpaikalla välitä mitään, itse pitää perehdytys ym. pyytää. Samoten keikkatarjoukset tulevat ja menevät tosi nopeasti, etten kerkiä perheen kanssa edes suunnitella voinko sen ottaa. Haluaisin kokopäivätöihin ja osaksi jotain työyhteisöä. Ilmeisesti liikaa vaadittu.

Eniten tässä ottaa päähän se kun olen alanvaihtaja, nelikymppinen mies. Koko ajan on saanut kuulla että "kyllä teille työtä riittää ja miehiä tarvitaan alalle ym". Eihän työnantaja sen perusteella voi palkata kun on mies, sehän olisi syrjintää.

Mites teillä, olisiko heittää joku kannustava/lohduttava kommentti?

21

1521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nimim.ammattilainen

      Huonoimmat jää aina ilman työtä, ei siihen ikä vaikuta.
      Parhaat kuorii kermat päältä, itse kuulun tähän parhaimmistoon.
      Työtä löytyy aina.

    • Täältä ei kannata kysyä mitään. Kirjaimellisesti ihan paskapalsta.

    • HoitajanPolku

      Kannatta ottaa heti kaikki työt vastaan, mitä vain tarjotaan - myös ne päivän, parin keikat. Myös somaattisen puolen perushoito-työt ym. Kaikki. Vähitellen tulet tunnetuksi ja sulle tarjotaan sitten pitempiä sijaisuuksia.

      Myöhemmin saat vakipaikan. Sen jälkeen voit katsella muita työpaikkoja, mikäli haluat vaihtaa oman vakipaikan toiseen vakipaikkaan.

      Mulla oli tilanne tasan sama kuin sulla nyt, omasta kokemuksesta kirjoitan. Harvemmin saa heti pitempää sijaisuutta tai vakipaikkaa, kaikki on aluksi otettava vastaan ja työt tehtävä niin hyvin kuin vain osaa...

      Mielenterveys- ja päihdepuolella on vuosien saatossa vähennetty paljon työpaikkoja... Yhtä paikkaa voi hakea jopa yli sata valmista lähihoitajaa. Oma työmotivaatio ja positiivinen asenne ratkaisee paljon.

      Mene ja rekisteröidy näin aluksi myös hoitajat.net -sivuille, lue, ota siellä kantaa, hae myös sieltä oppia... käytä kaikki keinot, joilla pääset sisälle hoitoalan kulttuuriin...

    • näinsemenee4

      Nykyään ei koulutuksia arvosteta eli jos ei ole työkokemusta= ei töitä. Eihän tuo oikein ole mutta minkäs teet. Eipä sitä töitä löydy. Itsekkin suoritin logistiikan koulutuksen työvoimakoulutuksena enkä saa töitä koska ei ole vuosien työkokemusta.

      Jos on vuosien työkokemus niin sitten voi jo saadakkin töitä mutta pelkällä koulutuksella ei saa nykysuomessa. Voisi tuokin herätä todellisuuteen joka sano "aina löytyy töitä" ei ne parhaat koulusta valmistuneetkaan saa töitä ilman työkokemusta.

    • eiootöitä

      - liikaa koulutetaan, ja terv. hoidon alalla on liikaa työvoimaa
      - työvoimapulasta uutiset yms. puhuu palturia.. ikävä kyllä.

    • työtönmies-SH

      Täällä nelikymppinen vastavalmistunut sairaanhoitaja alanvaihtaja, ja sama juttu. Höplästä vedettiin ja kunnolla. No osaapahan hoitaa itseään kun ikää tulee. Tämä maa on niin suossa ettei moni vielä kunnolla tajuakaan...

      • Osaavaheittopussi

        Minä myös sh ja vielä erikoistumisopintojakin lukenut.. yhtä pätkätyö helvettiä ollut jo vuosikausia.. ei kaikille ikävä kyllä löydy töitä tai ainakaan vakitöitä. Alan olla jo ihan loppu jatkuvaan osastojen ja pätkien sarjaan. Motivaatio hävinnyt työhön kun kokoajan pitää etsiä uutta duunipaikkaa ja ei voi juurtua mihinkään. Aina vaan " se sijainen". Työni teen hyvin, aina suositellaan uuteen paikkaan, mutta pisimmät sijaisuudet ovat luokkaa 5kk.


    • armyLähäri7

      Työttömien lähärien armeija kasvaa koko ajan.

      • AlanVaihtoo7

        Kannattaa keskeyttää opinnot ja vaihtaa järkevämpään.
        Vain hullu opiskelee työttömäksi lähihoitajaksi.


      • Anonyymi
        AlanVaihtoo7 kirjoitti:

        Kannattaa keskeyttää opinnot ja vaihtaa järkevämpään.
        Vain hullu opiskelee työttömäksi lähihoitajaksi.

        Mikä olisi järkevämpi? Sellainen millä jopa voisi työllistyä...


    • pohjanpahnimmaninen

      vaikka tollakin alalla on työpaikkoja niin ylitarjontaa tekijöistä ihan valtavasti..eli vakipaikkaa on aika mahdoton saada jossei oo kunnollista suosittelijaa tai jotenkin muuten tullut huomatuksi...

    • HyvälläOnnella

      _ Ensin ota vastaan ne pätkät mitä saat.
      - Sitten tulet saamaan pidempiä (esim. 3kk kesäksi) sijaisuuksia, sitten mahdollisesti äitiyslomia ja vuorotteluvapaiden sijaisuuksia.
      - Kun olet tullut tunnetuksi ja hyväksi todettu voit hakea vakipaikkoja. Vakinaistamiseen voi mennä joitakin vuosia, siihen asti teet kaiken mitä saat.

      • hoit_su

        Noin se menee niinkuin nimimerkki HyvälläOnnella sanoo. Vaikka rahallisesti tulee olemaan hankalaa, mutta tuo on ainoa keino luoda itselleen suhteita eri paikkoihin ja pikku hiljaa saada pidempiäkin sijaisuuksia.


      • PracticalNurse

        Kiitos asiallisista vastauksista. Elikkäs keikkatöihin siis, yhteen paikkaan onkin jo pari vuoroa sovittu. Jospa se tästä lähtis niinkuin muillakin!


    • Hoitsuäiskä

      Kyllä jo miepä- opiskelijatkin saavat töitä alaltaan, opiskeluaikana. Varmaankin alueellisia eroja työtarjonnassa. Henkilökemiat ja halu oppia tärkeitä.
      Oma tyttöni sai jo erikoistumisaikanaan tehdä palkallisia "omia" töitä.
      Opiskelu jatkuu yhä ja keikkaa on paljon.
      Ota tarjottuja töitä vastaan ja se tulee tukemaan edessä päin. Työn ja perheen yhdistäminen on kikkailua aina ja varsinkin vuorotyössä.
      Malttia vaan, luottavaisena katse eteen päin.

    • ajankuva

      Ihan vain tiedoksenne että viime vuonna oli myös sairaanhoitajiakin ennätys määrä työttömänä.
      Harjoittelijoille löytyy paikkoja mutta tilanne muuttuu kun pitäisi saada työpaikka mikä jo näkyykin MOL:in sivuilta!

    • HuhujaKuullut

      Lähihoitajat ovat tulevaisuuden medianomeja. Mitä voi odottaa, kun jokainen oppilaitos niemeä ja notkoa myöten heitä kouluttaa työmarkkinoille melkeinpä liukuhihnalta?

      Hae Norjaan tai Ruotsiin, jos kielipäätä riittää. Palkka kaksinkertainen ja saat työpaikan kerrasta, eikä ole samanlaista alimitoitusta henkilöstön suhteen kuten täällä Suomessa. Täällä on päällä ikuinen vyönkiristys, mikä tarkoittaa nimenomaan työntekijän kiristämistä, sieltä otetaan, mistä irti saadaan.

      Itse tiedän eräässä suuressa sairaalassa työtä tehneen perushoitajan, joka sai hermoromahduksen/burn outin. Jutut työpaikasta oli niin karmeaa kuultavaa, etten voi moista edes kuvitella olemassakaan. Kaikki veemäisistä esimiehistä, kasautuneista vastuista, työpaikan organisoinnista, krooniseen alimitoitukseen, toisten työntekijöiden selkäänpuukotukseen ja vuorojen epäinhimilliseen jakoon olivat suoraan sanottuna päin p*rsettä.

    • Eiiiiiiii

      Filippiinot, virolaiset ja muun maalaiset vievät työt suomalaisilta lähihoitajilta. Nyt on työnantajan markkinat, he sanelevat ehdot. Tulevaisuus: ulkomaalaiset työntekijät eivät tiedä mitään suomalaisesta työmarkkinatilanteesta, anmattiyhdistysliikkeestä, he ovat suosikkiasemanssa rekrytoinnissa. He ovat tyytyväisiä työoloihinsa, "jättituloihinsa" etc... Shit

    • kamaluus

      Suomalaiset sairaanhoitajat, suomalaiset lähihoitajat olkaa varuillanne. Teidän työpaikkanne vievät Filippiinot,virolaiset, somalit, he ovat innoissaan saadessaan muutaman tonnin. Työnantaja on myös innoissaan, edm henkilöt eivät rettelöi, puolusta omia etujaan (koska he eivät tiedä niistä mitään), he raatavat niska limassa ja ovat tyytyväisiä kaikkeen mitä heIlle sanellaan. Repikää siitä suomalaiset sh:t ja lähihoitajat. Meidän vanhusksiamme ei arvosteta pätkääkään. Ei puhuta samaa kieltä kuin suomalainen vanhus tai dementikko, ei tunneta suomalaisia traditioita, ei tiedetä suomen historiasta mitään.... Haluatko oman äitisi tai isäsi kokevan kokonaisvaltaista hoitoa jossa vastapuoli on lähes ummkko, ei pelkästään kielitaidottomuuden vuoksi. Pelkkä virnistys= lue hymy, riitä!

      • Anonyymi

        Siis tonniko se palkka vain on. Saman verran kuin työttömyysturva plus asumistuki.


    • Anonyymi
      UUSI

      Jokainen meistä jossain vaiheessa todennäköisesti tarvitsee joko itse apua tai apua vanhempien tai lähimmäisten hoidossa.
      Mielestäni ongelma on siinä että apua tarvitseville ja lähihoitajille ei ole kohtaamispaikkaa jossa aiheesta voisi keskustella ja tehdä työsopimuksia.
      Myös hoitoalan yrityksen perustaminen olisi helpompaa yhdessä kuin yksin.
      Hoitoa tarvitsevien ja hoitoa tarjoavien yhteinen yritys?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe