Liikun ja syön terveellisesti mutta en laihdu.

liikkalikka

Täällä sama ongelma kuin monella muullakin - syön siis suhteellisen terveellisesti ja kasvispainotteisesti ja liikun aktiivisesti, mutta paino ei putoa (160/69). Vinkkejä tai ideoita missä voisi olla vika?

Liikun siis keskimäärin 9 tuntia viikossa. Tästä noin 5 tuntia on kävelyä noin puolen tunnin pätkissä (kampukselle ja takaisin), 2-3 tuntia aerobista liikuntaa ja 1-2 tuntia lihaskuntoa. Viimeaikoina olen pyrkinyt lisäämään lihaskuntoharjoitteluakin. Lisäksi venyttelen 3-4krt viikko mahdollisuuksien mukaan.

Kalorimääriä lasken Kalorilaskuri.fi:n ruokapäiväkirjalla, syön sen mukaan päivästä riippuen noin 1400-1800kcal. Kulutukseksi kone antaa 2300-2800kcal, eli vajetta syntyy. Syön kyllä leipää, pastaa jne. mutta vain vähän. Hedelmiä syön jonkin verran. Syön viikolla suhteellisen epäsäännöllisesti luentojen ja muiden menojen epäsäännöllisyyden vuoksi (esim lounas välillä 11-15), mutta harvoin kuitenkaan tunnen itseni kovin nälkäiseksi. Olen aina ollut vähän pyöreämpi, vaikkei sillä välttämättä tämän suhteen ole juuri merkitystä :D Turhauttavinta tässä on se, että puolitoista vuotta sitten minulla oli enemmän lihaksia mutta painoin 8kg vähemmän - sinne siis pyrkisinkin.

Ideoita, ajatuksia, neuvoja?

18

2299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmanuntaeilaihdu

      Entäpä uni? Nukutko tarpeeksi paljon ja lepäätkö muutenkin koulun ja urheilun vastapainoksi kunnolla?

    • liikkalikka

      Nukun mielestäni, tavallisesti 8-9 tuntia yössä, viikonloppuisin enemmän. Tekemistä on kyllä paljon, mutta koen saavani riittävästi lepoa vastuidenkin vastapainoksi :) Lepopäiviä pidän noin 1-2 viikossa, tosin näinäkin päivinä kävelen jonkin verran.

      • ilmanuntaeilaihdu

        Siinä tapauksessa kokeilisin jättää maitotuotteet ja viljat hetkeksi aikaa pois ja kokeilla mikä on sen vaikutus. Lisäksi säännöllistää ruokarytmiä siten, että söisit sellaiset 4 ateriaa ainakin päivässä. Kouluun on helppo ottaa vaikka valmiiksi pilkottuja kasviksia ja keitettyjä kananmunia evääksi. Ne säilyy repussa, kun pakkaat ne esim. frostpackiin tai muovirasiaan, jossa on vaikka jääpaloja minigrip-pussissa pitämässä ruokaa viileänä. Kaloreista sen verran, että sinuna en alle tuon 1800kcal menisi, muuten voi olla vaikeaa saada tarvittava määrä rasvoja ja proteiineja ruuasta.


    • laatukateissa

      Et kai vaan laihduta millään Jutta-systeemillä? Siinähän lihakset lähtee mutta paino putoaa niin kuin on nähty niissä puolen vuoden Superdieetti ohjelmissa. Kukaan ohjelmassa ollut ei näyttänyt saavan lihaksia vaikka mukamas treenattiin salilla kovaa. Ihmettelen kun asiaan ei ole julkisuudessa enempää huomiota kiinnitetty. Jos ammattitaitoisesti treenataan puolivuotta salilla ei paino voi laskea niin paljon kuin ohjelmassa kävi lihasmassan lisääntymisen takia joten pahoja virheitä tehtiin valmennuksessa.

      • hpv

        Ei tuossa ole tarkoituksena lihasmassan kasvu vaan painon lasku. Jollet saa ravinnosta riittävästi hiilihydraattia ja proteiinia sekä treenaat kovaa niin lihashukka on taattu. Rasvaakin tietysti lähtee massiivisesti kun kulutus on järjettömän korkea ja energiaa tulee vähän.


      • järkiintynyt
        hpv kirjoitti:

        Ei tuossa ole tarkoituksena lihasmassan kasvu vaan painon lasku. Jollet saa ravinnosta riittävästi hiilihydraattia ja proteiinia sekä treenaat kovaa niin lihashukka on taattu. Rasvaakin tietysti lähtee massiivisesti kun kulutus on järjettömän korkea ja energiaa tulee vähän.

        Sokeri ei ole terveystuote, joten sitä ei voi suositella, Proteiinia ihminen tarvitsee noin 70-80 g per päivä. Proteiini pitää lihasmassan kunnossa. Rasvaa pitää olla kolminkertainen määrä. Miksi rasvaa? Koska rasva antaa riittävän energian pitääkseen nälän loitolla.


      • hpv
        järkiintynyt kirjoitti:

        Sokeri ei ole terveystuote, joten sitä ei voi suositella, Proteiinia ihminen tarvitsee noin 70-80 g per päivä. Proteiini pitää lihasmassan kunnossa. Rasvaa pitää olla kolminkertainen määrä. Miksi rasvaa? Koska rasva antaa riittävän energian pitääkseen nälän loitolla.

        Elimistö kuluttaa päivässä 150 g glukoosia hermostoon, sydämeen ja verisoluihin. Liikunta lisää glukoosin tarvetta huomattavasti. Jos glukoosia ei saada ravinnosta niin se tehdään proteiinista.

        80 g proteiinia ja 240 g rasvaa sisältää jo 2500 kcal. Nälkä voi pysyä loitolla mutta tuollaisella energiamäärällä ei laihdu. Lihasmassaa kyllä häviää reilusti.


    • serehellinenveku3331

      hpv

      " Jollet saa ravinnosta riittävästi hiilihydraattia"

      haluatko muidenkin sairastuvan diabeetkseen. Jos niin käy niin toivottavasti eivä hoida sairauttaan yhtä huonosti kuin sinä.

    • Mikämuuttui

      Mitä on tapahtunut tämän puolentoista vuoden aikana, että lihakset ovat kadonneet ja painoa tullut? Jos olet aloittanut liikunnan vasta uudelleen, ehkäpä paino pysyy jonkin aikaa samana, kun rasva vaihtuu lihakseen? Onko peilissä/ vaatteiden mahtumisessa tullut muutosta?

    • Oleeol

      Minkä ikäinen olet? Ainakin itselleni tuli vähän yli40-vuotiaana se, etten laihtunut, vaikka mitä tein. Ja kaikkea todellakin kokeilin,lukuun ottamatta paastoa.nyt olen 161/73. Ikää 45. Olkoon, sillä en laihtuisi kuitenkaan.

    • liikkalikka

      Maitotuotteista luopuminen kuulostaa jo ajatuksena vaikealta - rakastan tuorepuuroa, maustamatonta jogurttia ja rahkaa. Toiveena olisi pudottaa painoa elämäntapamuutoksilla ja syömällä suunnilleen samoin myös tulevaisuudessa kun paino on kohdillaan - ei siis mitään Jutta-dieettejä, vaan terveellistä, mieluusti luomutuotettua ruokaa joka pitää kropan ja aivot toimintakunnossa koko laihdutusprosessin ajan :) Ja lihakset haluaisin todellakin pitää ja myös voimistaa niitä! Tosiaan olen miettinyt myös tuota voiko olla että syön liian vähän suhteessa kulutettuihin kaloreihin (vajetta n. -1000), koska olen kuitenkin BMI:nkin mukaan vain lievästi ylipainoinen. Voisiko tähän auttaa kalorimäärän lisääminen esim. pähkinöiden, siementen ja rouheiden avulla, jotka kuitenkin on hyvin energiapitoisia?

      Tämän puolentoista vuoden aikana tapahtui vuoden mittainen opiskelijavaihto, jonka aikana syömiset ja liikkumiset olivat suhteellisen retuperällä :) join tavallista enemmän alkoholia (nykyään äärimmäisen harvoin), söin epäterveellisempää ruokaa kuin Suomessa ja herkuttelin suhteellisen usein. Maassa on ympärivuotinen kesä, joten kuumuuden vuoksi liikuntakin väheni (etenkin lihaskuntoharjoittelu). Liikuin kuitenkin säännöllisesti, mutta yksipuolisemmin. Palatessa kotimaahan sopeutuminen oli yllättävän hankalaa erilaisten kulttuurien takia, ja alkusyksystä jouduin flunssakierteeseen mikä rajoitti liikkumista jonkin verran. Oma vikani siis kun annoin itseni "laiskistua" :) Peili ja vaatteet sanovat samaa kuin puntarikin - ei muutosta. Ja aloitusviestissä kuvaamaani syömis- ja liikkumistottumuksia olen ylläpitänyt nyt reilut pari kuukautta.

      • Mikämuuttui

        Joo voisi olla hyvä idea lisätä kalorimäärää pähkinöitten ym. avulla. 500 kcalorin vajeella pitäisi laihtua keskimäärin 0,5kiloa viikossa. Itselläkin jumitusvaihe menossa ja olen miettinyt jopa kalorien laskemista, mutta ehkäpä ensin mennään nesteen lisäämisellä, on tupannut jäämään vähemmälle! Muutoin paino on tippunut, kun on jaksanut noudattaa terveellistä ruokavaliota, johon muutokset tehty asteittain.


    • liikkalikka

      Ja ikää minulla siis 23 vuotta :)

    • Markkucc

      En laihtunut minäkään oikein millään, vaikka liikunnan määrä oli n. sama kuin aloittajalla. Jätin leivät ja perunat sekä pastat. Hedelmiä syön vieläkin, mutta puolet niistä vaihdoin marjoihin. Liikunta on jäänyt jopa vähän vähemmälle. Parissa kuukaudessa on hävinnyt 6kg.

    • Itsehillintä

      Syömällä vähemmän kaloreita kuin kuluttaa laihtuu vääjäämättömästi.

    • siististi_järjestyksessä

      Ongelman ydin voi olla jossain ihan muualla.

      Painoin ennen lapsia 56-58 kiloa, kahden lapsen jälkeen paino kipusi 69-70. Laskemaan ei lähtenyt millään. Pari kiloa saatoin saada pois, mutta muuten muutoksia ei tapahtunut. Selvyyden vuoksi vielä, etten syö maito- tai viljatuotteita lainkaan, vatsani ei lakkasi kestämästä niitä raskauksien jälkeen. En myöskään herkuttele paitsi tummalla suklaalla (yli 80 %, koska muissa maitoa). Suklaan jättämisellä pois kokonaan ei ollut painoon vaikutusta. Limuja tai mehuja en juo.

      Nyt paino on yhtäkkiä yrittämättä lähtenyt laskuun. Nelisen kiloa on mennyt "tekemättä mitään". Suklaata on mussuttanut välillä jopa joka päivä. Liikuntaa en ole lisännyt, vaikka aion kyllä lisätä pikkuhiljaa (en laihtumiseksi vaan omaksi iloksi). Ruoka on samaa kuin ennenkin.

      Ongelma ei ollut siitä, mitä syön vaan miten syön ja missä syön. Opiskelen itsekin, joten tiedän, miten epäsäännöllistä elämä voi olla. Tammikuussa aloitin työharjoittelun paikassa, johon todennäköisesti jään myös töihin. Aloin syödä säännöllisesti. Aamupala, kaksi evästä töissä: salaatti puolelta päivin ja lämmintä ruokaa tunnin tai parin päästä siitä. Kotona syön tai en syö töiden jälkeen, riippuu, onko nälkä vai ei. En yleensä ole iltaisin nälkäinen, koska syön niin hyvin aamulla ja päivällä.

      Toinen ongelma oli ympäristö. Töissä pidän toimistoni äärimmäisen siistinä, mutta kotona odottaa lapsiperheen kaaos. Jos haluaa tehdä ruokaa, ensin pitää siivota, jos haluaa syödä, ensin pitää siivota, raivata väylä vapaaksi. Aloin heittää tavaraa roskiin ja pistää myyntiin. Projekti on vielä kesken, mutta olen luopunut säkkikaupalla tavarasta, olen järjestellyt kaapit ja laatikot. Nyt kun avaan kaapin ja siellä on kaikki kauniisti ja iloisesti, tekee ruokaa mieli tehdäkin! Ei tarvitse enää jakkaran kanssa käydä ylähyllyjä ja kaapin periä läpi, luovuttaa ja syödä suklaata siihen asti, että jaksaa jatkaa. Lapsille sentään voi hakea valmisruokaa, mikä ei sekään kyllä hyvä ratkaisu ole. Järjestelyn pitää ulottua koko kotiin, koska sotkuinen makkari vaikuttaa samalla tavalla kuin likainen keittiö.

      Jos siis syöt omasta mielestäsi hyvin ja terveellisesti ja liikut, eikä paino laske: katso, miten syöt ja missä.

    • vm43

      Seuraatko tilannetta vaakalla vai mittanauhalla? Saattaa olla vissi ero.

      Aloitin intensiivisen salitreenin 60:nä. noin 10h/vko. Tavoitteena ei ollut painon pudotus, vaikka indeksi olikin 30, vaan pelkästään terveyden kohentaminen.
      En muuttanut ruokailutottumuksiani. Vaakanäyttö ei muuttunut yhtään ( vuorokautisten vaihtelujen puitteissa ) mutta vyötäröni oheni puolen vuoden aikana 6 - 7cm.

    • pokke

      Hei! Pastat ja leivät kannattaa jättää ruokavaliosta pois. Juotko riittävästi vettä? Riittävä määrä 3l päivässä. Itse pidän painoni kurissa juomalla paljon kahvia ja vettä jolla täytän vatsani ( tiedän ettei todellakaan terveellistä). Jos maitotuotteista pidät niin vaihda rasvattomaan maitorahkaan, siihen vaikka sokeroimatonta valion keittoa. Lisäksi syön tonnikalaa, raejuustoa ja pilttejä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3464
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1948
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1578
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1415
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe