Biosellu kohta valmis

Rukkaset_esiin

Yhtiön omistavat Heikki Nivala, Timo E. Korva sekä Kemijärven ex-tekninen johtaja Pekka Koskenranta. Kemijärven kehitys Oy hoitaa juoksevat kulut.

259

3115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wrwre

      No nyt meni kyllä puurot ja vellit sekaisin - miten ihmeessä tämä hanke voikin yhtäkkiä olla yksityishenkilöiden omistuksessa kun sitä on tähän asti viety eteenpäin Metsäkeskuksen ja Kemijärven kaupungin rahoilla ?? - kyllä nyt HAISEE ja pahasti !

      • aikohin.eletty

        Jaa että vanhat kuntabyrokraatit sellutehtailijoiksi ? Vain Pikkarainen puuttuu. Sit ois täyvellinen ...Kunnan pitää olla tarkkana et kenen rahoilla hommaa pyöritellään ? Ei kai vaan kaupunkin veronmaksajien ?


      • köyhätmölyäjät

        Jaa as.....että metsäkeskuksen ja kaupungin pitäisi olla eli jatkaa yrittäjänä...niinkö?
        Ei taida olla mahdollista edes teoriassa.
        Keneltä löytyy lompakosta 800 milj. euroa?.... siitä vain yrittämään, ei ole kiellettyä.


      • ööömappiin.koko.lafka

        Roskakoriin koko yritys patrioottien yritysrahoitus. Jos on luvattu tehtailija = sijoittaja(salassa pidetty) niin tervetuloa Kemijärvelle . Tehtailijat hakevat yleensä tarvittavat luvat itse. Kaupunki kaavoittaa ja rakentaa tarvittavat vesi ym. jutut.


      • dyjdsdfg

        "wrwre"
        Ei mitenkään!
        Etkö tajua että tuo alotus on trolli....


    • kansan.ihminen

      Eikö kaupungin pitäisi olla mukana sitten myös Suomun keskuksen perustamisessa? Näinkö syrjäytettiin Harjulan yritys, mutta yksityisten ihmisten firma huomioidaan? Missä tasapuolisuus? Suomu on kuitenkin tulevaisuutta myös.

      • VoiSylvi

        Nämä Kempan systeemit alkavat olla kohta samalla tasolla Kittilän sekoilujen kanssa....


    • dollarit.kehiin

      Mitkä juoksevat kulut Kehitys Oy hoitaa ? Millä rahoilla ? Onko Kehityksellä kovastikki rahaa ?

    • Niipet

      Näin se vain kätevästi menee "omaan pörssiin" tämäkin hanke. Todella törkeätä ! Odottakaapas kun tämä juttu menee lehtiin !

      • minäkö.kade

        MITÄ ei kai?
        VASTUSTAN henkeen ja vereen!!!!
        Että paikallista omistusta mukana tehtaassa???
        EI TULE KUULOONKAAN!
        Muualta pitää omistajat tulla ja tekijät, mitä siitäkin tulee että paikallisia on mukana! EI MITÄÄN!
        Kapuloita rattaisiin ja lujasti!!!


      • Anonyymi

        Se oli jo tänään kotikutoisessa sellu-uskoisessa Kotilapissa. Montakohan eri yritystä pitää vielä patruunojen perustaa et savut Patovaarasta pöllähtää ?
        Ettei vaan nykyistä biorehviyritystä aleta kippaamaan konkkaan ? Roskat kunnan syliin vai ???


    • vastarannankiisket

      Haloo... eikö kuitenkin pääasia ole että tehdas saadaan, kuinka paljon se toisi työpaikkoja. Yks ja sama kuka omistaa - haloo

      • exvaltuutettu

        Meillä täällä kemijärvellä on tapana vastustaa kaikkea sitä millä joku voi ansaita tai kehittää paikkakuntaa.
        Meillä on hyvät oltavat eikä ne saa muuttua.


      • raakapuu

        Tässä operaattiossa tienaa vain nivalan kopla veronmaksajien rahoja,härski puhallus entisiltä pomoilta.


      • kakofonia
        raakapuu kirjoitti:

        Tässä operaattiossa tienaa vain nivalan kopla veronmaksajien rahoja,härski puhallus entisiltä pomoilta.

        Onhan tuo tullut
        Mieleen ja monesti.


    • voitaivas

      Saatanan kätisijät, menkää vi....n. Annetaan nyt jonkun yrittää.

      • Törkeäääää

        Siis ajatelkaapa nyt vähän - kaupungin ja Metsäkeskuksen rahoilla ja työajalla valmistellaan tällaista juttua ja sitten yks kaks perustetaankin yhtiö jossa on kaupungin työntekijöitä ja sukulaisia omistamassa - uskomatonta puuhastelua - omissa nimissään saa jokainen yrittää niin paljon kuin haluaa mutta ei sitä nyt sentään aivan mitä tahansa voi tehdä toisten rahoilla ! Perästä kuuluu aivan varmasti !


      • älyvälkyt

        "Osakassopimuksen mukaan yhtiön hallitukseen Kemijärven Kehitys voi nimetä kaksi jäsentä, Sijoituskiila kaksi jäsentä ja Halla yhtiö yhden jäsenen.

        Yhtiön tiedotteessa todetaan, että perustettu yhtiö johtaa hankkeen operatiivista toimintaa siihen saakka, kunnes investointi Kemijärvelle toteutuu.

        – Menettelyllä halutaan varmistaa kaikissa tapauksissa investoinnin toteutuminen juuri Kemijärvellä eikä valmista konseptia voida kopioida tai siirtää muualle"
        YLELAPPI

        ....eli kannattaa edes yrittää ymmärtää mitä lukee, jos ei ymmärrä niin sitten ei voi mitään.


    • sesivullinen

      Nyt perustettu yhtiö on, ymmärtääkseni, semmoinen valmisteleva, joka hankkii tarvittavat valmiudet tehtaan suunnitteluun. Ei siitä lopullista omistajaa tule, älkää pelätkö.
      Kusipäiden on turha seota, miesten asioihin.

    • purupekka

      Puuterminaalin omistajia on myös tämä sama porukka. Sen he pistävät nyt jäihin,jottei puu lähde raakana kemijärveltä. Ovelaa.

    • selvä_salaliitto

      Tämä on nöyryyttävä salaliitto keskustalaista aatetta kohtaan. Aletaan touhuamaan tehdasta ja työläisiä Kemijärven rauhalliseen yhteisöön. Kauhistuttavinta on mitenkä keskustalainenkin on hankkeessa mukana, jopa pää päsmärinä.

      Nyt jäitä hattuun, ja kapuloita rattaisiin tällä menolla Kemijärvi on kohta puna-armeijan kainalossa.

    • soonniinn

      Minusta tämä on hyvä uutinen. Paikalliset toimijat yrittävät varmistaa että liiketoiminta on suomalaista ja mikä tärkeintä paikallista. Olisiko sitten parempi että Kiinasta tulisi joku iso firma ja perustaisi Kemijärvelle tehtaan, kuten Kemiin on kaavailtu? Monikansallisten yhtiöiden verosuunnittelun vuoksi kaikki rahat valuvat ulkomaille, teille ei jäisi sinne yhtään mitään.
      Verratkaa vaikka Carunaan ja noihin kaivosfirmoihin. Kuinka paljon ne on tuoneet hyvinvointia näille paikkakunnille. Ei yhtään, samanlaisia nukkuvia kyliä kun ennen investointeja. Rahat menee johonkin muualle.

    • kovakolomikko

      Mahtava homma kunhan vain omilla rahoilla tekevät eikä paa kuntalaisia maksamaan ?

      • medbörjade

        Son kohta valtuustoon esittelyssä.., no ei varmaan onnistu?


      • Sellunkeittäjä

        Nivalan yhtiön osakepääoma on 2 500 €.


    • mahlamikko

      Varsinaisia liikemiehiä koko porukka. Vähän vitsiltä vaikuttaa.
      Ja kunnan rahat likoon....

    • Sellunkeittäjä

      Noista kolmesta koijarista ei ole kukaan koskaan keittänyt sellua. Osakepääoma on kaikilla yhtiöillä 2 500 €. Eli persaukisia koko porukka. Bioyrityksiin saadaan valtion tukea. Olisikohan se motivaattorina. Nivala on laukannut kaupungin ja Metsäkeskuksen laskuun yli kaksi vuotta Helsingissä ja nyt hän onkin hankkeen toinen pääomistaja. Pitäisi kaikki kulut laskuttaa Nivalalta takaisin. Ainoa taho jolla on vakuuksia, on Kemijärven Kehitys Oy. Rahastusta kaupungin kustannuksella.

      • ällitälli

        Luetun ymmärtäminen tuottaa näköjään ylivoimaisia vaikeuksia.
        Noh...eipä se ole yllätys


      • JeLuke
        ällitälli kirjoitti:

        Luetun ymmärtäminen tuottaa näköjään ylivoimaisia vaikeuksia.
        Noh...eipä se ole yllätys

        Kylläpä osasivat oharin tehdä !


    • niinkuin

      Täällä taas kirjoittelee muutama joka ei tiedä asian tarkoitusta ja tavoitetta.
      Taitavat pelätä että kun tulee työpaikkoja joutuvat vielä töihin.

      • rahoituskaavaa

        No asian tarkoituksen ja tavoitteen tietää heleposti. sama kaava kuin tuulivoimaherralla oli täällä. Hakea luvat kuntoon ja myyä huippuhinnalla voimalaluvat todelliselle rakentajalle. No tuulivoimaherra ei onnistunut. saa nähä kuis näijen käy. Totta kai on hyvä jos todellinen tehtailija lopulta löytyy. Mutta ..mutta kenes rahoilla tämä pari vuotta toimitaan ? Varmaan nämä "patriootit" hankkii ulkopuolisen rahoituksen .Lapin Liitolta muuan satatuhatta . Kainuun Liitto tukee Finnbulbin alkuvaihetta 400.000 €. Sit Valtiolta lisuketta muuan satku. Ja tietenki omista pusseista muuan kymppitonni. Eikös se siitä koostukki ?


    • voi_kauhistus

      Kateuksissaan puhutaan mitenkä tässä joudutaan maksumiehiksi. Puhutaan niinkuin tässä nyt oltaisiin rahamiehiä,se huvittaa. Monella on huoli oman talouden hoidossa, joten ei tarvi pelätä että joutuisitte tehtaita maksamaan.Sama koskee koko Kemijärven taloutta joka on käytännössä letkuruokinnalla.

      Antakaa yrittää tukekaa heitä, jokainen työpaikka on tarpeen, ei kannata kadehtia, voi tulla sellaisetkin ajat että joutilaita ihmisiä ei kotisoville ruokitakkaan kuten nyt.

      Rohkeita ovat nämä yrittäjät kun tälläiselle paikkakunnalle alkavat mitään suunnittelemaankaan kyllä Lapista löytyisi paikkakuntiakin jossa yrittelijäisyys otettaisiin avosylin vastaan.

      • Yksakka

        Just näin!! Rohkeaa ja kannatettavaa toimintaa paikkakunnan hyväksi! Täydet pisteet toimijoille!!!


    • aina.mietityttää

      Jotain outoa tässä kuitenkin on. Jos kaupunki rahoittaa Kehitys OY:n kautta tätä uutta OY:tä niin miksi yhtiön omistuksesta ja hallituksesta on vain vähemmistö eli 24 %?

      • todellaoutoa

        Todella outoa.....


      • tehdastapystyyn

        Lukihan se lapinkansassaki, kun kaupungin yhtiön omistusosuus on noin pieni, luetaan uusi yhtiö yksityiseksi jolloin julkiset yritysten käytettävissä olevat tukimuodot tulevat mahdollisiksi. Ainoa oikea ratkaisu.


      • kiva.ei.kaupunkinrahaa
        tehdastapystyyn kirjoitti:

        Lukihan se lapinkansassaki, kun kaupungin yhtiön omistusosuus on noin pieni, luetaan uusi yhtiö yksityiseksi jolloin julkiset yritysten käytettävissä olevat tukimuodot tulevat mahdollisiksi. Ainoa oikea ratkaisu.

        Mahtavaa . Kun luetaan yksityiseksi yritykseksi niin se saa rahoituksen sit muualta eikä köyhän kaupunkin tartte laittaa siihen veronmaksajien rahoja. Tämähän selvisi. Seurataanpa tilannetta.


      • JaakkoOjaniemi
        tehdastapystyyn kirjoitti:

        Lukihan se lapinkansassaki, kun kaupungin yhtiön omistusosuus on noin pieni, luetaan uusi yhtiö yksityiseksi jolloin julkiset yritysten käytettävissä olevat tukimuodot tulevat mahdollisiksi. Ainoa oikea ratkaisu.

        Kapungin eli Kemijärven Kehitys Oy:n osuus voidaan jättää 24 %:n mutta muiden kahden yrityksen 76 %:n osuus pitää jakaantua suuremmalle osalle kansaa kuin noille kolmelle eläkeläiselle. Näin yhtiö on pienyritys ja kaupungille jää suurin osakeryhmittymä ja äänivalta.


    • miettijälle

      Voi ,voi ,ymmärrys hoi äly älä jätä.

      • sössöttäjälle

        No selvitäppä ja kerro asiasta se villakoiran ydin meille tuhmille äläkä voivottele...voivotella voi kaikki.


    • Otemporaomore

      Noiden "taivaanrannan maalareiden" tehtaasta ei ikinä tule mitään. Mistä luulevat saavansa rahoituksen melkein miljardin maksavaan tehtaaseen. Sen sijaan Kuopioon suunniteltu tehdas voi toteutuakin sillä siinä on kovan luokan metsäteollisuus ammattilaisia mukana.

    • optimoitu

      Kyllä se tehas tullee, onhan niillä jo pääomaaki.

    • Tukkimies12

      Tätä keskustelua huvittuneena lukeneena täytyy kysyä minkälaisia idiootteja täälläkin oikein pyörii kannattee lukea edes niitä lehtiä ja koittaa niistä edes ymmärtää jotain niin pysytte eden jotenkuten kärryillä.

      • onnenpyörät

        Niin ja kannattaa lukea oikein"rivienkin välistä"..Mistä rahat ? 2.500 € jo kasassa . Onnenpyörää ?


    • paksuahonen

      nyt ois entisille selluköpöille työmaa tulossa, kintaat kätteen ja pönttökarvalakki.

    • viilaus

      Ei Kemijärven Kehitys = veronmaksajien rahoja voi hoidella tuon yhtiön juoksevia kuluja, eikä myöskään Metsäkeskus, otaksun.

      Miksiköhän kaikki se mitä ei muille sallita, sallitaan jollekkin? Onko hyvät veljet asialla?

    • hyypiön.pölkky

      Saavatkohan nämäkin eläkeukot viimenkin arvostusta .kun eivät sitä työssänsä ansainneet.vaan pilkkaa ja ivaa useimpin taholta. Toki hilpeyttä kuulostaa tuo kokoonpano herättävän monilla nytkin ja suurta epäilyä. Myötähäpeää tuo yhtiöasetelma hyväluontoiselle virittää. Miksi bio. Ja sellu. Miksei vaikka osb.levyä tms

    • Mistä_vastarinta

      Kauhulla näitä juttuja lujeskelen. ja ihmettelen. Mistä johtuu jastarinta jos kuku sielläkin jotakin yrittäisi. Turha vedota kaupungin veromarkkoihin, ja pelätä joutua majsajaksi, koska tyhjästä pussista ei ole mitä ottaa.
      Käytännössä nytkin Kemijärven talous pyörii erilaisten tukien varassa. On täällä ihme porukkaa ei mikään ole hyvä, ei sekään jos joku saisi työtä.

      • huhuja_kuultu

        Turhaan Kemijärvellä vielä pelätään tehtaan tulemista. Sellaistakin huhua liikkuu että muitakin paikkoja olisi tarjolla. Jos tarkkaan ajatellaan siinä voisi olla järkeäkin. Pitää tosissaan olla kotiseuturakkautta jos tämä porukka lähtisi hanketta toteuttamaan juuri Kemijärvelle, koska tehtaille yleensä ottajiakin on.


      • VinkVinkKink
        huhuja_kuultu kirjoitti:

        Turhaan Kemijärvellä vielä pelätään tehtaan tulemista. Sellaistakin huhua liikkuu että muitakin paikkoja olisi tarjolla. Jos tarkkaan ajatellaan siinä voisi olla järkeäkin. Pitää tosissaan olla kotiseuturakkautta jos tämä porukka lähtisi hanketta toteuttamaan juuri Kemijärvelle, koska tehtaille yleensä ottajiakin on.

        No niin, jopa joutui Metsäkeskuksen johtaja kiemurtelemaan kun kysyttiin, että miten yli 300.000 euroa yhteiskunnan rahoja maksaneen hankkeen tulokset voivat ykskaks olla muutaman yksityishenkilön perustaman osakeyhtiön omaisuutta.

        Vinkiksi vain, että kun tähän hankkeeseen on Metsäkeskus saanut myös eu-rahaa, löytyy sieltä ohjeista kyllä tasan tarkkaan tieto siitä miten ja kuka saa hankkeen tulokset hyödyntää...


      • ilmaistarahaako
        VinkVinkKink kirjoitti:

        No niin, jopa joutui Metsäkeskuksen johtaja kiemurtelemaan kun kysyttiin, että miten yli 300.000 euroa yhteiskunnan rahoja maksaneen hankkeen tulokset voivat ykskaks olla muutaman yksityishenkilön perustaman osakeyhtiön omaisuutta.

        Vinkiksi vain, että kun tähän hankkeeseen on Metsäkeskus saanut myös eu-rahaa, löytyy sieltä ohjeista kyllä tasan tarkkaan tieto siitä miten ja kuka saa hankkeen tulokset hyödyntää...

        Aivan niin. Mistä sit jatkohankkeen rahoitus haetaan ? Ei kait 2.500 €:lla pitkälle pötkitä ? Ettei vaan kaupunkin verokukarolla käyä ? Valtuuston ja etenki Kemijärven Kehitys Oy:n kannattaa olla nyt tarkkana ettei virheitä pääse syntymään .


      • voi_hyvät_hyssykät
        ilmaistarahaako kirjoitti:

        Aivan niin. Mistä sit jatkohankkeen rahoitus haetaan ? Ei kait 2.500 €:lla pitkälle pötkitä ? Ettei vaan kaupunkin verokukarolla käyä ? Valtuuston ja etenki Kemijärven Kehitys Oy:n kannattaa olla nyt tarkkana ettei virheitä pääse syntymään .

        Vai kaupungin verorahoillako? Minäpä kerron konkurssikypsän kaupungin kukkaro on niin tyhjä sillä ei tehdasta rahoitella.
        Lopettakaa kadehtiminen, olkaa kiitollisia jos joku edes haluaa yrittää. Pohjanmaalla yritykset pyörivät, siellä eivät ihmiset lyö kapuloita rattaisiin, vaan yrittävät itsekkin.

        Näitä juttuja lukiessa ei tarvi ihmetellä jos Lappi on kehitysaluetta, ja sellaisena tulee pysymäänkin. Osaksi siihen on syynä valtion tukijaispolitiikka. Ihmiset syötetään kotiin ja velkaisia kaupunkeja tuetaan valtion varoilla. Tämä on juuri sitä perus kommunismiä mitä te kauhistelette.

        Usan talous on malliesimerkki pyhkii hyvin siellä ei tukijaisia maksella annetaan kokonaisten kaupunkien mennä konkurssiin. Nyt Suomikin kulkee USAN tietä kiitos siitä Sipilälle, ja Sdubille, myos Soinille joka on joo,joo mies.


    • Sellunkeittäjä

      Hankkeeseen on yhteiskunta laittanut rahaa jo yli miljoona euroa siis yli 1 000 000 €. Aalto Yliopiston tutkimus maksoi jo melkein miljoonan ja Metsäkeskus on maksanut 300 000 €.

      Nyt vaaditaan Kemijärven Kehitys Oy:ltä 350 000 € lisää rahaa, vaikka se on vain 24 %:n vähemmistöosakkaana mukana. Yhtiön perustajat ovat satsanneet 2 500 €.

      Jos tämä satsaus yhteiskunnan rahaa annetaan noin vain ilmaiseksi jollekin yksityisille toimijoille, eläkeläisporukalle, niin se on aikamme suurin puhallus Kemijärvellä.

      Jos varsinainen toimija ei tule heti esiin, ei sitä ole olemassakaan. Kun huomioidaan, että näillä kolmella toimijalla ei kenelläkään ole päiväkään kokemusta puujalostusteollisuudesta eikä yrittämisestä, on koko hanke vain rahan keruuta.

      Jos Kemijärvellä ei pystytä parempaan, jos hankkeen todellisesta toimijasta ei ole tietoa, jos yksityistä rahaa ei ole enempää tarjolla kuin 2 500 €, jos Kemijärven kaupunki ei ole enemmistönä hankkeessa, saa se mennäkin muualle eikä Kemijärvelle sellaista hanketta tarvita.

      • johan.jotakin

        Ei kai Kemijärven Kehitys Oy voi nuin vain nakata 350.000€ jollekin yhtiölle ikään kuin "blankkona" ? Jos voi niin meitä on sit jonossa monta. Kehittämisideoita nääs on .


      • Jerpssu

        No nyt alkaa tämä juttu selviämään - taitaa olla samaa sarjaa kuin se surkuhupaisa liimapalkkitehdas....ainakin merkit sopii hyvin yhteen.


    • massa-sivut

      Joo hienoa on että yritetään. Onko konsortiossa mukana myös osakeanti ja Kemijärven Biosellu Oy? Entä mitä tekee massaliike? http://www.kemijarvenmassa.fi/massaliike/?Yhteystiedot Vieläkö Kuvajan Tuula on sihteeri entä onko Anita Seppänen Koillis-Lappi asiantuntijana mukana?

      Joukossa listalla on ainakin yksi kuollut henkilö, sähköpostien ja puhelinnumeroiden kanssa. Olisko liikaa, että tämä edes poistettaisiin kotisivuilta? Hyvien tapojen mukaan?

      Minne katos kuvat massaliikkeen kenraaleista/ kapteeneista? Oli ennen kotisivuilla, pitäähän tietää kenen ansiosta tämä on, siis huh-hah-hei, kuka valokuvat vei? Onko massaliikkeen kotisivu ilmentymä koko liikkeen tilasta?

    • rosvotkiinni

      On väärin ja jopa lain vastaista, että viranhaltija ja/ tai kunnallinen luottamushenkilö asemaansa hyväksi käyttäen ohjaa virkatoiminnan / luottamustoiminnan tuloksia omaksi tai lähipiirinsä hyödyksi. Tästähän tässä nyt on kysymys.
      Toivottavasti Valtion talouden tarkastusvirasto ja / tai eduskunnan oikeusasiamies tutkii toimien lainmukaisuudet viimeiseltä 10 vuodelta.
      Summat on niin suuria, että nämä ei ihan heti vanhene.

      Se teollinen toimija lienee vielä joukosta puuttuva paikallinen bioenergiakeisari, jonka bionergiateollisuus on pyörinyt pitkään Isokylän asemalla.
      Hän on ollut edelläkävijä suomalaisessa bioenergiakentässä ja joskus myös kyseisen toimialan suurin toimija maassamme.

      • viilaus

        Nappiin. Noinhan on käynyt, ja eräs kaupunginjohtajakin erotettu huumassa.
        Nyt lakia kehiin ja sassiin...


      • miettikääpäs
        viilaus kirjoitti:

        Nappiin. Noinhan on käynyt, ja eräs kaupunginjohtajakin erotettu huumassa.
        Nyt lakia kehiin ja sassiin...

        Eikö kukaan näe asiassa hyviäkin puolia. Olisiko se niin masentavaa jos paikkakunnalle saataisiin tehdas ja työpaikkoja.
        Yhteiskunta on joutunut tukemaan lähes kaikkia hankkeita, laivateollisuutta, Talvivaaraa, ym. Nokia on ollut ylivoimaisesti suurin tukien saaja.

        Eikös olekkin niin että kateus, ja ahdasmielisyys nyt kaivertaa rinnassa. Niinkuin hyvin tiedätte ei teistä yksikään joudu rahalliseen , hyvä kun pystyisitte vastaamaan itsestänne.


    • JaakkoOjanemi

      Valtio ja EU tukevat biohankkeita ja niihin on luvassa paljon rahaa. Minäkin haluan mukaan Kemijärven bioselluhankkeeseen sijoittajana ja yrittäjänä. Uskon, että saan pankista 2 500 €:n verran lainaa osakepääomaan. Niin ja minäkin olen jo eläkkeellä. Miksi en siis kelpaisi mukaan Kemijärven bioselluhankkeeseen?

      Ainoa heikkouteni on se, että en ole koskaan kuulunut Kemijärven poliittiseen eliittiin tai virkamieskuntan. Mutta sen sijaan olen saanut puunjalostusteollisuuden alan koulutuksen. Kemijärven sellutehtaan ex-johtaja Tapio Ylikangas oli kurssikaverini ja sain aina parempia arvosanoja kuin Tapsa. Sen lisäksi olen toiminut 35 vuotta yritysjohtajana Suomessa ja ulkomailla ja puhun seitsemää eri kieltä. Riittäisikö se kompensoimaan puutteeni kunnalliselämässä?

      Mutta minulla on vielä parempi ehdotus. Boreal Bioref Oy:n taustahenkilöt ovat perustelleet hankkeeseen ryhtymistä sillä, että näillä järjestelyillä saadaan hanke pysymään Kemijärvellä. Jos ja kun näin on, niin miksi eivät kaikki kemijärveläiset voisi tulla mukaan hankkeeseen sijoittajina ja hyötymään valtion tukipolitiikasta?

      Järjestetään Boreal Bioref Oy:n osakepääoman korotus ja myydään yhtiön osakkeita kaikille halukkaille kemijärveläisille vaikkapa hintaan 100 € per osake ja maksimipotti 2500 € per henkilö. Näin hanke olisi koko Kemijärven yhteinen hanke ja silloin se takuuvarmasti myös pysyy Kemijärvellä. Ja osakepääomaakin saataisiin varmasti kerätyksi tarpeeksi ympäristölupien kustantamiseksi.

      Kun sitten tehdas tekee voittoa, niin rikkaudet jakaantuisivat suurelle joukolle kemijärveläisiä. Ja biotehdas tekee takuuvarmasti voittoa valtion tukiaisilla. Täysin riskitön sijoitus. Kaikki mukaan.

      • 10x2500

        "Uskon, että saan pankista lainaa 2 500e"? Tuo summa on jokaisella "kukkarossa".


      • trollipukki

        Lukemisen ymmärtäminen on ylitsepääsemätön vaikeus, vaikkakin suurin osa on silkkaa trollausta!
        Tupauunoihin uppoaa kaikki provo.

        Ojaniemelläkin olisi ollut mahdollisuus "yrittää" biohankkeita vaikka kuinka monta vuotta, ensimmäistäkään vain ei ole näkynyt?
        On helppo tulla valmiiseen pöytään vaatimaan rusinoita pullasta!


      • kuin.käy

        Suomun keskuksen rakentamiseen pitäisi myös panostaa. Suomu on hyvä asia, siellä on luonnonrauhaa ja hiljaisuutta. Muttei kaupungin rahoja kumpaankaan, ei Kehitys yhtiön rahoja mihinkään liikemiesten hankkeisiin eikä Suomun hankkeisiin. Pitää olla yksityistä rahaa, ei veronmaksajien! Käykö kuten Arktosilla jos verorahoin tuetaan?


      • puhallustako

        Suuri "Puhallusko" suunniteilla? Ihmetyttää muutama seikka tässä bioselluhankkeessa. Ensinnäkin se et joka vähiten omistaa ja päättää uuvessa yhtiössä velvoitetaan laittamaan suurimmat rahat ,oliko se aluksi 350.000 € (Kemijärven Kehitys Oy / omistus 24 % uuvesta yhtiöstä),omistajan eli kaupunkinhallituksen määräämänä.
        Muut enemmistön muodostavat osakkaat Korva,Koskenranta ja Nivala ( omistus 76 %) laittavat minimaalisen 2.500 € likoon. Huh,huh..Eikös pitäs olla suhteellista ja riskien tasaamista jos enemmistöosakkaat laittaisivat 76 %:n mukaisen panoksen yhtiöön. Silloin heidän tulisi laittaa yli miljoona €:a yhtiöön. Näin se business maailmassa menee. Mitäpä tekee valtuusto? Sen päätettävähän asia on.


      • JaakkoOjaniemi
        trollipukki kirjoitti:

        Lukemisen ymmärtäminen on ylitsepääsemätön vaikeus, vaikkakin suurin osa on silkkaa trollausta!
        Tupauunoihin uppoaa kaikki provo.

        Ojaniemelläkin olisi ollut mahdollisuus "yrittää" biohankkeita vaikka kuinka monta vuotta, ensimmäistäkään vain ei ole näkynyt?
        On helppo tulla valmiiseen pöytään vaatimaan rusinoita pullasta!

        Trollipukille. Mikä valmis pöytä? Kuka tehnyt?

        Jos jotain on jo tehty, on se tehty yhteiskunnan varoilla ja, sen vuoksi ei saa olla niin, että ensin kun hanke saadaan johonkin määrättyyn pisteeseen, se on yksityinen hanke.

        Kun luet uudelleen kirjoitukseni, niin ymmärrät, että tarkoitan sitä ja juuri sitä, että tällainen yhteiskunnan varoin potkaistu hanke pitää olla kaikkien kemijärveläisten yhteinen hanke-sinunkin hanke-johon kaikki voivat osallistua haluamallaan pienellä panoksella.


      • joku.roti.olla.pitää
        JaakkoOjaniemi kirjoitti:

        Trollipukille. Mikä valmis pöytä? Kuka tehnyt?

        Jos jotain on jo tehty, on se tehty yhteiskunnan varoilla ja, sen vuoksi ei saa olla niin, että ensin kun hanke saadaan johonkin määrättyyn pisteeseen, se on yksityinen hanke.

        Kun luet uudelleen kirjoitukseni, niin ymmärrät, että tarkoitan sitä ja juuri sitä, että tällainen yhteiskunnan varoin potkaistu hanke pitää olla kaikkien kemijärveläisten yhteinen hanke-sinunkin hanke-johon kaikki voivat osallistua haluamallaan pienellä panoksella.

        Näinpä. Kun on yhteiskunnan( EKAR, Valti ja kunta) rahhaa käytetty ovat siitä saadut tulokset yleisesti käytettävissä. Ei yksi yritys voi niitä "kaapata" itselleen ja vieläpä se et sen vetäjä ottaa itse yritykselleen ikään kuin "yksinoikeudella" koko hyödyn. Tähän tarttuu varmasti valtion tilintarkastus...?


      • Piippolanvaari

        Hauskaa lukea näitä huuhaa juttuja. Pitää tehdä ja kun joku yrittää syytetään heti verorajojen väärinkäytöstä. Sii muiden kuin kemijärven koska kemijärvi elää veronmaksajien tuilla. Ja kaikkia yrityksiä on haukuttu tukien haalimisesta mutta sellutehtaassa se onkin ihan hyväksyttävää. Ota teistä nyt selvää.. :D


    • ioutyuib

      KAAMEA on pelko että joutuu oikeisiin töihin!!!!
      Maataloustuet loppuu Stubin kaudella, lappi muuttuu mamureservaatiksi ja isännillä metsärahat on kannettu juhan-autoon jo niin monta vuotta että kukkaronpohja näkyy.

      Pelko on suuri jos tehdas tulee, silloin lintukotoon tulee muutoksia ja niistä maatiasurpot ei tykkää!

      • uskoisin_kyllä

        Kyllä Kemijärveltä löytyisi vielä työkykyisiä miehiä senverran jotta tehdas saataisiin pyörimään, jos ei venyteltäisi kovinkaan pitlään. Työkykyinen aines mökelöityy pikkuhiljaa, ja he alkavat ajankukuksi kytäämään, ja luulemaan akkaansa.

        Suurin pelko on "paatuneilla kepulaisilla"tehtaan tulo. Voisihan se tulevaisuudessa horjuttaa Kepun sisäistä mafiaa. Voisi tehtaan myötä tulla paikkakunnalle ihan oikeita työläisiä, jotka kulkisi haalarit päällä ja äänestäisivät demareita. Osan mielestä siksi pitäisi tehdashanke jäädyttää.


      • höpöpuheet

        Joku pössi hokee tätä, että tehdasta ei haluta sen takia, että tulisi lisää demareita. Ei nykyään työläiset edes kaikki äänestä vasemmistopuolueita. Ei kukaan vastusta tehtaita sen takia! Sitä kai täällä ihmetellään, että miksi suuren rahan firmat tarvitsisivat kaupungin tukia joitakin satoja tuhansia. Entä mihin nämä suuryritykset tarvitsevat jotain paikallispoliitikkojen pienen rahan osakeyhtiöitä?


      • tilastot_kertoo
        höpöpuheet kirjoitti:

        Joku pössi hokee tätä, että tehdasta ei haluta sen takia, että tulisi lisää demareita. Ei nykyään työläiset edes kaikki äänestä vasemmistopuolueita. Ei kukaan vastusta tehtaita sen takia! Sitä kai täällä ihmetellään, että miksi suuren rahan firmat tarvitsisivat kaupungin tukia joitakin satoja tuhansia. Entä mihin nämä suuryritykset tarvitsevat jotain paikallispoliitikkojen pienen rahan osakeyhtiöitä?

        Alueilla jossa on teollisuutta ja työtä, siellä ei ole Kepulla kannatusta. Keskustan vahvimpia kannatusalueita ovat syrjäseudut, joiden talous on vahvasti miinusmerkkistä. Elikkä pääasiallinen toimeentulo tulee erinäisistä yhteiskunnan tukimuodoista, aivan samoin kuin aikoinaan Neuvostoliitossa.

        Ihmetellä pitääkin kepulaista kenttäväkeä,mitenkä he äänestävät itseään vastaan. Puolue ajaa vahvaa yksityistä markkinamallia kuten Usassa, ja haluaa irti nykymenosta jossa tuetaan kohta vessassa käyntiäkin. Minustakin nykyinen Suomen malli haiskahtaa vahvasti kommunismille.


    • löpöpö

      Kemi saa tehtaan kun kinkit rahoittaa.miksi kemijärvelle tulisi.kuljetus kustannukset ovat isot kun valmista kamaa kuskataan satamaan.keskitytään me vain puolukan poimintaan ja matujen palveluun.

      • Esitelmäntekijä

      • Esitelmäntekijä

        Ja nimimerkille "Löpöpö" tiedoksi, että meilläkin oli alkuperäisenä aiheena löpö eli biopolttoaineet esim. näidenkin koneiden ja ajoneuvojen mahdollisena energialähteenä. Kemiinhän on suunnitteilla biodieselin tuotantolaitos, joten se ei kilpaile Kemijärven kanssa.

        Ei tule valmista, kun on niin mielenkiintoista ja rönsyilee ... ruotsiksi pitäisi lisäksi tämä kyhäelmä vääntää. Tässäpä se etelän hiihtoloma kuluukin.


    • EiSulleVaanMulle

      Kateus, tuo Kemijärven perisynti, jyllää taas aivan mahdottomalle tavalla. Nyt hyökätään puuhamiehen ja kumppaneitten kimppuun. Heidän ei saa hyötyä sentin senttiä vaikka he itse ovat perustaneet yhtiön ja jatkojalostaneet kullanarvoista ideaa.
      Tämä on sitä Kemijärviläistä kateutta parhaimmillaan. Antaa vaan mennä vaikka kaikki kunhan kaveri ei hyödy. Miten meistä onkaan tullut tällaisia paskiaisia?

      • lopputulosNäkyy

        Kemijärvelle on muutama isokin yritys aikinaan hakeutunut, kaikki ovat kuitenkin lähteneet. Siksipä ihmettelenkin niitä joilla vielä on halu yrittää siellä. Ehkä kuitenkin olisi parasta että väestö keskittyisi vain marjojen poimintaan, silloin sopu säilyisi. Niin sillä ehdolla thaikkuja ei saisi päästää paikkakunnalle.


      • kivoja.eläkepäiviä

        Luuleeko" eisullevaanmulle" et nämä veijarit aivan kemijärveläisten parasta vain ajavat ? Mietippä vähän pitemmälle tätä . ..Jos yksityisosakkaat eivät sijoita kun minimin 2.500 € ja vähemmistöosakas "pakotetaan"panemaan yritykseen pesämunaa 350.000 €. Entäspä sitten kun ko. yhtiönn syntyy jakokelpoisia voittovaroja . Nämä veijarit kuittaa osinkoina 76 % ja päärahoittaja Kehitys Oy 24 %. Outoa riskinottoa ? No syntyykö jakokelposia voittovaroja ? Tietysti kun ensin yhteiskunnan rahoilla haetaan luvat son muut jokka sit myydään mahdolliselle tehtailijalle muutamalla millillä ja kun yhtiö on velaton niin lähes koko myyntihinta on jakokelpoista . Sitten ko. yhtiön yhtiökokous päättää jakaa kaikki osinkoina. No valtio ottaa siitä välistä 20 %:a yhtesöveroa ja loput sujahtaa osakkaiden taskuun. Tää on sitä Oy -lain mukaista toimintaa. Niin ja mitä lisäarvoa Korva ja Koskenranta tuovat hankkeeseen ?


      • uudetvaalithetinyt

        Nimenomaan; hankkeen puuhaajat ovat heti ensin varmistanet että he itse hyötyvät kävi hankkeen miten tahansa. Onko tämä etenkin luottohenkilöltä sitä toimintaa jota kuntalaiset toivoo?

        Se ihmetyttää ettei Kemijärvellä muutu ja poistu tuo ongelma; oma etu ensin, ja sitten muut jos jotain jää. Luottohenkilöiksi mennään hampaat irvessä väkisin, eikä saisi arvostella. Huh mitä alhaista.


      • maan_tapa
        kivoja.eläkepäiviä kirjoitti:

        Luuleeko" eisullevaanmulle" et nämä veijarit aivan kemijärveläisten parasta vain ajavat ? Mietippä vähän pitemmälle tätä . ..Jos yksityisosakkaat eivät sijoita kun minimin 2.500 € ja vähemmistöosakas "pakotetaan"panemaan yritykseen pesämunaa 350.000 €. Entäspä sitten kun ko. yhtiönn syntyy jakokelpoisia voittovaroja . Nämä veijarit kuittaa osinkoina 76 % ja päärahoittaja Kehitys Oy 24 %. Outoa riskinottoa ? No syntyykö jakokelposia voittovaroja ? Tietysti kun ensin yhteiskunnan rahoilla haetaan luvat son muut jokka sit myydään mahdolliselle tehtailijalle muutamalla millillä ja kun yhtiö on velaton niin lähes koko myyntihinta on jakokelpoista . Sitten ko. yhtiön yhtiökokous päättää jakaa kaikki osinkoina. No valtio ottaa siitä välistä 20 %:a yhtesöveroa ja loput sujahtaa osakkaiden taskuun. Tää on sitä Oy -lain mukaista toimintaa. Niin ja mitä lisäarvoa Korva ja Koskenranta tuovat hankkeeseen ?

        Ainahan rahastetaan, tässä kuitenkin työ, ja voitot jäävät Suomeen.
        Mietippä sähköyhtiöitä esim kuuluisaa Caruunaakin nyt nostetaan siirtohintaa reilusti asiakkaat maksavat. Kun verkosto sanerataan asiakkaiden maksaman sadoilla miljoonilla on se hyvä myydä mahtavilla voitoilla, ja voitot ja voitoista ei makseta veroja.

        Suomihan on yhteiskunta jossa saa laillisesti varastaa kansalta ja sitä tekevät pääasiassa isot sijoitusyhtiöt.

        Kemijärven tapaus on aivn normaalia liiketoimintaa, ja vielä täysin rehellistä, ja avointa. Laittakaa kädet ristiin että sinne tehdas alkaisi nousta, eikä sitä vietäisi muualle, sillä ottajia olisi.


      • alentavaa
        uudetvaalithetinyt kirjoitti:

        Nimenomaan; hankkeen puuhaajat ovat heti ensin varmistanet että he itse hyötyvät kävi hankkeen miten tahansa. Onko tämä etenkin luottohenkilöltä sitä toimintaa jota kuntalaiset toivoo?

        Se ihmetyttää ettei Kemijärvellä muutu ja poistu tuo ongelma; oma etu ensin, ja sitten muut jos jotain jää. Luottohenkilöiksi mennään hampaat irvessä väkisin, eikä saisi arvostella. Huh mitä alhaista.

        juuri näin. Näiden henkilöiden jalat ovat olleet ikänsä "yhteiskunnan pöydän alla " Ei ole opiskelu menny hukkaan. Nyt osataan puliveivata yhteiskunnan rahoilla ....


      • joku.rahastaa
        maan_tapa kirjoitti:

        Ainahan rahastetaan, tässä kuitenkin työ, ja voitot jäävät Suomeen.
        Mietippä sähköyhtiöitä esim kuuluisaa Caruunaakin nyt nostetaan siirtohintaa reilusti asiakkaat maksavat. Kun verkosto sanerataan asiakkaiden maksaman sadoilla miljoonilla on se hyvä myydä mahtavilla voitoilla, ja voitot ja voitoista ei makseta veroja.

        Suomihan on yhteiskunta jossa saa laillisesti varastaa kansalta ja sitä tekevät pääasiassa isot sijoitusyhtiöt.

        Kemijärven tapaus on aivn normaalia liiketoimintaa, ja vielä täysin rehellistä, ja avointa. Laittakaa kädet ristiin että sinne tehdas alkaisi nousta, eikä sitä vietäisi muualle, sillä ottajia olisi.

        Niin tehdashan nousee jos löytyy se 800 m€ joltakin sijoittajalta. Hyvin pienestä on enää kiinni? Lehtitietojen mukaan sellainen olisi mutta sitä ei saa julkaista..??Jos sellaanen on niin mitä siihen enää tarvitaan tällaista "väliyritystä" ? Tämä tässä näin kuntalaisena ihmetyttää.


      • viilaus
        joku.rahastaa kirjoitti:

        Niin tehdashan nousee jos löytyy se 800 m€ joltakin sijoittajalta. Hyvin pienestä on enää kiinni? Lehtitietojen mukaan sellainen olisi mutta sitä ei saa julkaista..??Jos sellaanen on niin mitä siihen enää tarvitaan tällaista "väliyritystä" ? Tämä tässä näin kuntalaisena ihmetyttää.

        Eipä se ihmetytä kun oivaltaa että miksi väliyritys. Ei ole tarkoituskaan työllistää, vaan viedä ne tukirahat. Eikö se vaan näin taida käydä. Yhteiskunnan lait antavat mahdollisuuden tähän.

        http://italappi.lappi.fi/hallitus
        tuo porukka nyt mahdollistaa höynäytyksen. Voi vaan itkeä miten helppoa on pettää ihmiset ,ja odotukset.


    • sarivassari

      Kemi on siksi edullisemmassa asemassa, sellutehdashankkeessa, kun siellä parempi poliittinen ilmapiiri. Kemissä on vassareilla valta, Kemijärvellä valtaa pitää kateus. Minua ihmetyttää tuo J Ojaniemi on tullut tänne, 7 kielellä vastustamaan kaikkea.

      • valmisOttamaan

        Salla ja Kuusamo olisivat oivallisia paikkoja tulevalle tehtaalle ratayhteys vain puuttuu. Sallan rata pitäisi sähköistää. Oli virheinvestointi sähköistää rata Kemijärvelle, pitäisi valtion varoja kohdentaa paikkakunnille joilla on halua kehittyä.

        Senkin ymmärtää miksi halutaan ruuhkasuomeen kunnon tiet Lapin tarpeisiin riittää toimivat mutta vaatimattomammat yhteydet.


      • JaakkoOjaniemi

        Sarivassarille. Sinulle tiedoksi, että olen paljasjalkainen kemijärveläinen ja kotini on aina ollut Kemijärvellä. Enkä ole kehitystä vastaan. Tuulivoimaakin olen kannattanut ja saanut Kemijärven tuulivoimahankkeet alulle.

        Se sisälukutaito. Lue kirjoitukseni uudelleen. En ole sanallakaan hanketta vastustanut. Olen ehdottanut, että tällainen suuri yhteiskunnan varoilla potkaistu hanke täytyy olla kaikkien yhteinen hanke eikä jonkun pienen eläkeläisporukan, joka 2 500 € panoksella saa määräysvallan yhtiöstä ja siihen tulevista suurista tukieuroista, jotka biohankkeet valtiolta tulevat saamaan.


      • vakuudet.oltava
        JaakkoOjaniemi kirjoitti:

        Sarivassarille. Sinulle tiedoksi, että olen paljasjalkainen kemijärveläinen ja kotini on aina ollut Kemijärvellä. Enkä ole kehitystä vastaan. Tuulivoimaakin olen kannattanut ja saanut Kemijärven tuulivoimahankkeet alulle.

        Se sisälukutaito. Lue kirjoitukseni uudelleen. En ole sanallakaan hanketta vastustanut. Olen ehdottanut, että tällainen suuri yhteiskunnan varoilla potkaistu hanke täytyy olla kaikkien yhteinen hanke eikä jonkun pienen eläkeläisporukan, joka 2 500 € panoksella saa määräysvallan yhtiöstä ja siihen tulevista suurista tukieuroista, jotka biohankkeet valtiolta tulevat saamaan.

        Niin mitähän kaupunkin tarkastuslautakunta saa moisesta menosta ? Siinäpä on Harju, Imporanta, tilintarkastaja Lohi ja muut "aallonharjalla". Heidän pitää valvoa myös tytäryhtiöiden toimintaa. Tässä tapauksessa Kemijärven Kehitys OY:n toimia. Miten on sen 350.000 € lainan vakuudet ??? Yhtiö ei voi antaa vakuudetonta luottoa yksityiselle yritykselle ? Joten yhtiön tulisi pyytää yhtiön osakkailta omavelaiset takaukset niin sillä asia kait hoituisi ? Saapa nähä laittaako herrat nimiä velkakirjan takausosaan ????


      • vakuudet.oltava kirjoitti:

        Niin mitähän kaupunkin tarkastuslautakunta saa moisesta menosta ? Siinäpä on Harju, Imporanta, tilintarkastaja Lohi ja muut "aallonharjalla". Heidän pitää valvoa myös tytäryhtiöiden toimintaa. Tässä tapauksessa Kemijärven Kehitys OY:n toimia. Miten on sen 350.000 € lainan vakuudet ??? Yhtiö ei voi antaa vakuudetonta luottoa yksityiselle yritykselle ? Joten yhtiön tulisi pyytää yhtiön osakkailta omavelaiset takaukset niin sillä asia kait hoituisi ? Saapa nähä laittaako herrat nimiä velkakirjan takausosaan ????

        Otan kantaa:

        Eiköpähän menneet hukkaan taas kaupungin rahat? Kyllä näin taas kävi.
        Kukaan (edes hullu) ei sijoita Kemijärvelle 800 000 miljoonaa euroa etenkään selluun. Mutta tuota hyötyä pelkäsivät Suomun hankkeessa käyvän, joten on päätetty tempaista sellu-kortti estämään? (huom. Nuorten kaupunki Kemijärvi)

        Tuossa hankkeessa vasta 800 000 miljoonan euron jälkeen voi alkaa suunnitella toimintaa. Milloin yhtiö on ajatellut saavansa nuo miljoonat?

        Jos Kemijärven Kehitys olisi sijoittanut heti aloitteeni jälkeen Suomu-hankkeeseen 350 000 euroa, meillä olisi toimiva bisnes Kemijärvellä. Miten Kemijärven Kehitys aikoo jatkossa turvata mm. nuorten työllistymisen? Vastuu on kova.

        Ja, takaukset on oltava kunnossa, ovatko?


      • toivotaan_vielä
        oili.harjula kirjoitti:

        Otan kantaa:

        Eiköpähän menneet hukkaan taas kaupungin rahat? Kyllä näin taas kävi.
        Kukaan (edes hullu) ei sijoita Kemijärvelle 800 000 miljoonaa euroa etenkään selluun. Mutta tuota hyötyä pelkäsivät Suomun hankkeessa käyvän, joten on päätetty tempaista sellu-kortti estämään? (huom. Nuorten kaupunki Kemijärvi)

        Tuossa hankkeessa vasta 800 000 miljoonan euron jälkeen voi alkaa suunnitella toimintaa. Milloin yhtiö on ajatellut saavansa nuo miljoonat?

        Jos Kemijärven Kehitys olisi sijoittanut heti aloitteeni jälkeen Suomu-hankkeeseen 350 000 euroa, meillä olisi toimiva bisnes Kemijärvellä. Miten Kemijärven Kehitys aikoo jatkossa turvata mm. nuorten työllistymisen? Vastuu on kova.

        Ja, takaukset on oltava kunnossa, ovatko?

        Jospa jumala varjelisi että tehdasta ei tulisi, ja kääntäisi noiden muutaman rienaajan ajatukset pois tehtaasta.
        Nuortenkaan työllisyydestä ei niin kovin kannata huolestua, koska heitä täällä kohta ole.
        Huolehditaan vaa miten rollaattoreilla olisi esteetön pääsy kauppoihin.


      • yxtrollaattori
        oili.harjula kirjoitti:

        Otan kantaa:

        Eiköpähän menneet hukkaan taas kaupungin rahat? Kyllä näin taas kävi.
        Kukaan (edes hullu) ei sijoita Kemijärvelle 800 000 miljoonaa euroa etenkään selluun. Mutta tuota hyötyä pelkäsivät Suomun hankkeessa käyvän, joten on päätetty tempaista sellu-kortti estämään? (huom. Nuorten kaupunki Kemijärvi)

        Tuossa hankkeessa vasta 800 000 miljoonan euron jälkeen voi alkaa suunnitella toimintaa. Milloin yhtiö on ajatellut saavansa nuo miljoonat?

        Jos Kemijärven Kehitys olisi sijoittanut heti aloitteeni jälkeen Suomu-hankkeeseen 350 000 euroa, meillä olisi toimiva bisnes Kemijärvellä. Miten Kemijärven Kehitys aikoo jatkossa turvata mm. nuorten työllistymisen? Vastuu on kova.

        Ja, takaukset on oltava kunnossa, ovatko?

        "Kukaan (edes hullu) ei sijoita Kemijärvelle 800 000 miljoonaa euroa etenkään selluun."

        Tuosta ollaan samaa mieltä. Olisikohan sittenkin parempi jos et Oili kirjoittelisi kun et näköjään rahastakaan mitään ymmärrä. Noita kirjoituksia lukiessa tulee kyllä mieleen että et taida ymmärtää kyllä mistään muustakaan...


      • oili.harjula kirjoitti:

        Otan kantaa:

        Eiköpähän menneet hukkaan taas kaupungin rahat? Kyllä näin taas kävi.
        Kukaan (edes hullu) ei sijoita Kemijärvelle 800 000 miljoonaa euroa etenkään selluun. Mutta tuota hyötyä pelkäsivät Suomun hankkeessa käyvän, joten on päätetty tempaista sellu-kortti estämään? (huom. Nuorten kaupunki Kemijärvi)

        Tuossa hankkeessa vasta 800 000 miljoonan euron jälkeen voi alkaa suunnitella toimintaa. Milloin yhtiö on ajatellut saavansa nuo miljoonat?

        Jos Kemijärven Kehitys olisi sijoittanut heti aloitteeni jälkeen Suomu-hankkeeseen 350 000 euroa, meillä olisi toimiva bisnes Kemijärvellä. Miten Kemijärven Kehitys aikoo jatkossa turvata mm. nuorten työllistymisen? Vastuu on kova.

        Ja, takaukset on oltava kunnossa, ovatko?

        Kemijärvi kehittyy uusilla työpaikoilla, sellu miehet palaisivat takaisin viivana jos täälä ois töitä. Nyt asuvat täälä ja töissä käyvät oulussa, joka ei ole hyvä.
        Sata kertaa parempi kuin tuulivoimaloitten pystyttäminen verovaroin.
        Verovaroja tarvitaan, että rollaattorin seuraavaan vaiheeseen saamme nuoria heitä hoitamaan ja silloin tarvitaan rahaa.


    • Kohtarytisee

      Kepun valta on näköjään humaltanut monen turvenuijan pään. Sellua sinne, bioa tänne, tuulimyllyjä joka kukkulalle, metsät nurin, syrjäkylät eläviksi jne. Millä rahalla? TUKIBISNEKSELLÄPÄ tietenkin. Mistä tukirahat? ELÄKELÄISILTÄ ja OPISKELIJOILTA tietenkin.

    • onnekseen

      Nivala, Koskenranta ja Korva; Onnea teille entisille kaupungin palkkarengeille. Löytyi tuo osakepääpmakin eläkemiehiltä!

    • Byhyyyhyy

      Itketään ja valitetaan ketään ei tunnu kiinnostavan että hanke tuo työpaikkoja ja elinvoimaa paikkakunnalle. Mutta eihän ne ketään täällä kiinnosta.

    • lawandorder

      Hankkeen päämies esiintyy pyyteettömästi Kemijärven edun ajajana. Jos näin on niin annetaan 350.000€ ilman mitään vakuuksia, sillä ehdolla että kun hanke on valmis ja sijoittaja on löytynyt niin he myyvät osuutensa Kemijärven Kehitys Oylle 1000% voitolla. Se tekisi 25000€/herrojen yhtiöille se olisi siis vaivan palkkaa ja Kaupunki saisi kaiken hyödyn kun on ollut hankeen ainoa riskirahoittaja.
      Sopimuksen tekoon siis niin nähdään se pyyteettömyys.

    • kunnanMiehetilmanRajoja

      Hankintalaki kaikessa kurjuudessaan on rajoittanut näiden kunnanmiesten rahankäyttöä aikaisemmin heidän työssään tai luottamustehtävissä.
      Nyt kunnan rahoja voi mielin määrin pehertää kun kärkäs oikeusoppinut valtuutettukin muutti Roihin.

      • keskittyä.huomata

        Mutta onhan meillä terävä kaupunkihallitus ja valtuusto. Heidän pitää osata . Viedäänkö heitä kuin sinkkiämpäriä aikoinaan ?


    • vaalivelkainen

      Työllisyysasioissa on aina helppo vedota tunteisiin. Kukapa ei haluaisi työllisyyden kohentumista, toki ei kaikki metsänhakkuut ja ilman ja vesistön saasteet enempi ajatteleville käy, mutta kaikki työpaikat ovat tervetulleita itse kunkin kotikonnuille, joillekin tietyin varauksin.
      Nyt on taas Kemijärvellä joku itse keksinyt puunjalostuksen liikeidean ja haluaa olla biojalostuksen isä, vaikka ympäri maailmaa ja Suomea on pyöritty moisen asian ympärillä iät ajat ja myös tänään.
      Ja tämä kemijärveläiskeksijä-/isä on nyt suojaamassa "keksintöään" kaveripiirinsä kanssa perustamansa firman kautta, joka rahoitetaan yhteiskunnan varoista.

      Vieläkö sillä haluttaa eduskuntaan???Vai mitä tämä on??

    • sellunkeittäjä

      voi peräreikä,,me halutaan vaan vanha veitsiluodon sellutehdas takaisin..mikään muu meille ei kelpaa..

      • ollaanRehellisiä

        Oikastaan ihan hyvä näin. Harva haluaa sitä entistäkään tehdasta, aiheutti vain turhaa kerskailua, ja elettiin rikkaampina mitä oltiinkaan. Näin on hyvä kuitenkin eletään, eikä kukaan leuhki ansioillansa.


      • ErnroottijaHitreli

        Juuri tämä ajattelutapa vallitsee täällä Kempassa. Miksi sinä saat ja minä en???? No, ei sillä väliä. Minä tuhoan sinun bisneksen! Hah hah haa! Etpä enää ole sen kummenmpi kuin minäkään.

        Koska tästästä paskasta luovutaan. Koska sanotaan naapurille että iloitsen puolestasi koska sait noin hyvän työpaikan. Tai muuta vastaavaa. Aidosti tämänkaltaisia toivotuksia en ole nähnyt ainakaan neljään vuosikymmeneen.

        Mikä meitä riivaa? Miksi me olemme tälläisia????


    • Tolkunihminen

      Montako kemijärviläistä (oikeeta kemijärviläistä) on Kemijävi suomi24? 2-3

      • äyvästäjät

        .2.


      • umpikiero69
        äyvästäjät kirjoitti:

        .2.

        Alotteitten kirjoituksien perusteella n.1


      • Oinaalta
        umpikiero69 kirjoitti:

        Alotteitten kirjoituksien perusteella n.1

        Ketkä ovat kemijärviläisiä, Kostamo, Leväranta, Luusua, Soppela, vai Räisäläläiset.?


      • joskysytolenkempasta

        Taitaa syntyperäiset kemijärviläiset asustaa S-kankaalla ja Jyvälän mantuilla. Kallaanvaara on jo kakkosta.


    • mikäpetti

      Jos hanke Kemiin toteutuu, unohtakaa jo kättelyssä koko hanke. Ei tarvi osata laskea
      kuin yksi lus yksi on kaksi. Saahan tehtaan rakentaa jos on omaa rahaa ja Putinin an-
      taa käytettävän puun. Nykyiset tessit romukoppaan ja paikallinen sopiminen ilman
      mafiaa, vot.

    • pioselluköpö

      arktos oli sentään rehellinen...

    • sekava

      mikä meitä oikein riivaa. kun menetin työpakan, kaikki lohdutteli,
      kyllä sinä pärjäät, kun sitten sain uuden työpaikan, yksi ihminen
      onnitteli, onnea uudesta työpaikasta, en tiedä mitä muut, kateus,,,,,,,,

    • Kemijärviläinen

      Isäni sanoi:Älä ota pitkänsillan tuolta puolen heilaa ja minä otin ja väärin tein.

    • TehasNousoo

      Nyt saatiin Jehova Sipilän ansiosta Suomeen yhteiskuntasopimus. Työnantajille tuli helpotusta eläke- ja työttömyysvakuutusmaksun alennusta 2,05% prosenttia ja sosiaaliturvamaksujen alennuksia reipas 3%. Lisäksi työntekijät tekevät ilmaista työtä 24 tuntia vuodessa. Kilpailukykyloikkaus on nyt varmistettu.

      Kaikkien näiden vaikutus on niin suuri, että tehtaan rakentaminen alkaa tuossa hetikohta ja pian.

      • miljardi.luokkaa

        Arvontakone käynnissä. Kuopio, Kemi,Kajaani,Haapajärvi,Kemijärvi...Äänekosken massiivinen tehas jo rakenteilla..Löytäväkkö kaikki nämä 5 muuta rahoittajan ? Mitä em. hankkeista valtio tai Eu tukee ? Jos kaikki 5 löytää pääomittajan niin johan on pullat hyvin uunissa. Töitä on tievossa.


    • luotto_mennyt_on

      Tuleviin kemijärviläisiin yrittäjiin en ota kantaa, varmasti he oikeasti haluavat paikkakunnalle työtä ja hyvinvointia.

      Luotto vain on mennyt. Suomessa nykyisin on ollut puhalluksien markkinat. Kansaa on saanut ryöstää laillisesti. Yritysjohtaja on toinen toistaan röyhkeämpi, saatuaan ison saaliin vetäytyy veroparatiiseihin viettämään leppoista loppuelämää.

      Tuotein tapaus on entinen Nokia-Renkaiden toimitusjohtaja. Väärennetyillä rengastesteillä vuodesta toiseen saatiin renkaat testivoittajiksi Myynti kasvoi, johtajat saivat huippu bonuksia.
      Johtajat pakeni ajoissa Portugaliin pakoon verotusta ,nyt ilmoitettiin toimitusjohtajan myyneen Nokia omistuksen (15miljoonaa) ennen käryä testihuijauksesta.

      Kyllä tällämenolla jää mummojen takapuolet pyyhkimättä, työttömät ajetaan leipäjonoihin. Ne joilla on työtä palkat pieneenee ja työt lisääntyy.

      Miettikääpä kuka tässä soussa käärii rahat.

      • ei.mitään.rajaa

        Juuri näin. Röyhkeys on johtajilla huipussaan. He leikkivät tulen aroilla aluieilla. Ei kansa kauaa katso tätä menoa. Kokoomus tulee vielä näkemään kannatuksessaan. Silmät nääs ovat kansalla auenneet.


      • hallituksen_voimalla
        ei.mitään.rajaa kirjoitti:

        Juuri näin. Röyhkeys on johtajilla huipussaan. He leikkivät tulen aroilla aluieilla. Ei kansa kauaa katso tätä menoa. Kokoomus tulee vielä näkemään kannatuksessaan. Silmät nääs ovat kansalla auenneet.

        Ammattiyhdistä syytetään, jopka yrittää hillitä tätä ryöstöä. Toki pienemmät yritykset ovat ahtaalla. Kansalta löytyisi talkoohenkeä vaikka huononnettaisiinkin työntekijöiden etuuksia väliaikaisesti.
        Pohjan kaikelta vie nämä "puhallukset" joita Suomessa on saanut tehdä laillisesti. Hoitoalalla on toiminut perheyrityksiä etenkin vanhustehoidossa. Nyt isot kansainväliset firmat on ostelleet näitä pois, kun muutama vuosi on ensin hinnalla kilpailutettu heitä ulos.
        Pienemmät ovat joutuneet maksamaan voitoistaan verot kun taas Mehiläinen , ja Terveystalo ovat hienolla nimityksellä harrastaneet verosuunnittelua.

        Sikäli nurinkurista koska nämä terveysalan yritykset saavat suuren osan liikevaihdostaan Kelan kautta suomalaisten veroeuroista.


    • vakaakannatus

      Heh,heh, kokoomuksen kannatus on kyllä aina vakaalla pohjalla, heidän peruskannatus on siinä 17% tietämillä. Meni hyvin tai huonosti, niin kokkarit tuon kannatuksen saavat, se kun on hyväosaisten määrä.

      • eiSeNäinMene

        Ei hyväosaisia riitä noihin lukemiin asti. Ihmiset vaan ovat niin hassuja. Köyhäkin pätkätyöläinen nostattaa itsetuntoaan olemalla kokoomuslainen, vaikkakin hän ampuu siinä omaan nilkkaansa.

        Sitten ryhmä höyrypäiset nousukkaat. Ajetaan velkavetoisella autolla velkaturkki päällä tupsautellaan konjakkipieruja kunnes ulosottomies ulosottomies vie mitä saa. Näitä kokoomuslaisia on 10%

        Kokoomus osaa hallita somea nuoret kauniit ehdokaat vetää moni haluaa samaistua heihin.
        Kuinka moni Kokoomusta äänestäneestä samaistui johonkin näistä ?


    • näinSuomessa

      Hyväosaisia riittää itse asiassa ylikin tuon prosentin, mutta osa heistä äänestää RKP.tä ja kepua, sekä myös vihreitä.
      Kansasta hyväosaisia on yli 20%, köyhiä ja muuta kurjallistoa ehkä saman verran, muut sopii siihen väliin.
      Jos viitsit käydä vaikka kokkareiden vaalimenestyksen läpi tältä vuosituhannelta, niin havaitset sen peruskannattajamäärän olevan 16-18%. Katainen sai aikoinaan myytyä "sari sairaanhoitajan", silloin kokkarit nousivat yli 20% kannatuksen.

    • saimitälupasi

      Aivan niin, köyhät äänestäjät vaihtavat puolueita mitä äänestävät, sen mukaan kuka lupaa heille hyvää sen sijaan kokoomusta äänestää ne, jotka yhtyvät heidän politiikkaan.
      Vaalien alla kokoomus oli ainoa puolue joka kertoi 4 miljardin leikkaustarpeista, muut kaunistelivat äänestäjien pelossa asiaa. Kokoomusta äänesti se 17% hyväosaisia joilla ei ole väliä mitä leikataan, kun eivät kuitenkaan tukia saa mistään.
      Kemijärvellä tuskin on montaa kokoomuksen äänestäjää.

    • BioPorvari

      Ei kaikki Kokoomuslaiset ole hyväosaisia. Pienyrittäjä ja keskisuurikin on duunari siinä missä muutkin. Monesti suurella riskillä, työantajan vastuulla ja näiden vuoksi pitkällä päivällä rasitettu, joka järjestää monesti työnsaantimahdollisuuden juurikin verotuloja tuottavalla toiminnalla. Sillä se sitten yhteiskunta pyörii. Muualta todellisia verotuloja ei muodostu. Siis tällä se julkinen sektorikin rahoitetaan. Siellä niitä demareita ,vassareita sitten vilisee. Mistä kassasta maksetaan Kepulaisten tuet??
      Teollisuuden ja muun tuottavan yritystoiminnan tarjoamilla verovaroilla on helppo hillua ja osoitella riistokapitalisteja, Kokoomuslaisia. Suomi tarvitsee n. 20 % kokoomuslaisia äänestäviä, jotta yhteiskunta pyörisi. Ja toki muistakin puolueista löytyy samaa yritysrintamaa, niin että Kepun ja Vasemmiston kannatus saa olla sitten kulloinkin, mikä on..

      • YrittäjäKommunisti

        Yrittäjiä ja heidän yrityksissään tehtävää työtä tarvitaan ja sitä ei kiistä kukaan. Yrittäjä ottaa riskin toimiessaan yrittäjänä mutta myös kerää voitot eli työnsä hedelmät niinkuin kuuluukin tehdä.

        Yrittäjä tekee kovaa työtä ja riskeeraa siinä samalla yhtiömuodosta riippuen ainakin osan omaisuudestaan. Kunniallinen yrittäjä maksaa työntekijöidensä palkat, veronsa ja maksunsa säntillisesti eräpäivään mennessä.

        Kaikki kunnia siis rehellisille suomalaisille yrittäjille!


      • ReppuReissumiesKöpö

        Valitettavasti kuvailemasi yrittäjät ovat nykyään vähemmistönä. Ennen yrittäjät huolehtivat työntekijöistään, oltiin ikäänkuin suurta perhettä.
        Nykyään tuo ajattelumalli on kadonnut. Osa yrittäjistä käyttää räikeästi väärin asemaansa. Osa käyttää ulkomaalaista työvoimaa joista ei sitten makseta eläkemaksuja tai sotu-maksuja veroista puhumattakaan.
        Moni ei maksa palkanlisiä tai ylitöitä lomarahoista puhumattakaan. Naisia sanotaan irti raskauden takia jne.

        Suomessa on siis monenlaisia yrittäjiä. Nämä pahimmat ovat yleensä näitä pieniä, alle 10 työntekijän yrittyksiä.


      • onseniincool

        H...tti! Puhutaan joustoista ja lomien lyhennyksistä sekä palkkojen alennuksista, irtisanotaan väkeä.
        Samalla samat yritykset maksavat törkeitä osinkoja osakkaille.
        Suurin osa näistä kierrättää bulvaanien kautta varansa cayman-saarille!
        HAH!
        EK ja Kokoomus etunenässä lobbaa näitä käytäntöjä


    • SopijaOsaPuoli

      Hesburgerin omista ja oli huippu haastattelussa maanantai-iltana. Kaikki Suomen Heset tuottaa tappiota. Kaikki johtuu siitä ettei voi sopia paikallisesti. Suomessa on henkilöstökulut karanneet käsistä, Hesen omistaja jatkaa.

      Henkilöstökuluihin on tullut marginaalisia muutoksia niin työnantajalle kuin työntekijöillekin. Palkkavero on hitaasti noussut kokonaan . Reaaliansiot ovat laskeneet.

      Nyt nämä Kokoomuksen ahneet riistäjät, kuten Eero Lehti ja Jussi Järventaus ovat huutamassa paikallista sopimista avuksi. Heidän tarkoituksensa on saada lakiteitse työnantajille yksimääräämisoikeus työpaikoille. Tällä mandaatilla he voisivat antaa kolikot työntekijöille ja kerätä itse setelit taskuihinsa.
      Niinkuin Järventaus sanoi, paikallisen "sopimisen" avulla Suomen kilpailukykyongelma saataisiin hoidettua kuukaudessa.

      Uskon, että Kokoomuksen ahneus kaataa vielä tämän jo neuvotellut yhteiskuntasopimuksen ja tulee pakkolakien ja lakkojen aika. Rauha ja ennustettavuus katoaa työmarkkinoilta. Mutta mitäpä ei ahne kokoomuslainen tekisi voittojen kasvattamisen eteen!

    • keskikepu

      Joo mutta biotehtailijatpa ovatkin vasemmistolaisia. Vasemmistoliitto taikka kepun äärivasen siipi havisee. Eivät riistä työläisiä vaan koko yhteiskuntaa.

      • kerroppaMeille

        Mitäs sinulta on riistetty;ja kuka riistää? Onkosulla ukkopahanen mitä muuta riistää kuin kengät jalasta.


    • jotainrajaa

      Näkyy taas olevan taloustietäjät aktiivisina. Annetaan ymmärtää olevan maan tapa tuo veronkierto veroparatiiseissa, ja osingotkin törkeitä.
      Osinkoa voi maksaa vain tuloksen perusteella, ei miten sattuu, veroparatiiseihin ei meikäläisillä yrittäjillä juurikaan ole pääsyä. tavallinen Suomessa toimiva Suomalainen yritys hoitaa asiansa aivan mallikkaasti, ilman puliveivaamista, on törkeää tietämättömyyttä antaa muuta kuvaa. Luultavasti nämä kirjoittelijat ei ymmärrä edes mistä kirjoittelevat, ovat nähneet mediasta joitain esimerkkejä ulkolaisten monikansallisten yritysten verosuunnittelusta, ja tyhmyyttään samaistavat ne koskemaan kaikkia. Lähinnä se kertoo vain kirjoittajasta itsestään.

      • oikeassa_olet

        Kyllä ylläoleva kirjoitus kertoo paljon kirjoittajan tietämättömyydestä. Kannattaisi sinun todella ottaa selvää missä Suomessa mennään. Ei kannata uskoa mitä ABC:llä on kaverikta kuullut.
        Suomessa todella on paljon kunniallisia yrityksijä jotka hoitaa velvotteensa, etenkin pienimmät, joikka ei ole aikaa eikä tietämystäkään junailla verosuunnittelua.

        Itse pääministeri totesi suurempien yritysten inhoittavasta verosuunnittelusta, mistä on tullut maan tapa. Jopa kokoomuslaiset on tämän myöntäneet. Esim julkisuudessa ollut verkkoyhtiö Caruunakin maksoi yli 55 miljoonan voitoistaan veroa 1,6% . Minä kuitenkin maksan 32% eikä voittoja liioin ole jäänyt.


      • KokemustaSutkauksista

        Kannattaa käydä hieman Lautavaaraa kauempana töissä kokeilemassa. Jos olet vaikkapa kolmessa eri firmassa töissä, niin varmasti yksi niistä on tälläinen puliveivarivirma joka jättää ainakin osan sopimuksien mukasista palkoista maksamatta.
        Tämä on vielä yleisempää pääkaupunkiseudulla. Hyvä jos 1 kolmesta toimii oikein. Sillähän ne kokkareet ei halua valvoa niitä kun se on heiltä itseltään pois.
        Ja tarkotan tämmösiä pikkuisia virmoja. Remontti ja siivousalalta.


      • toki_näitäkin_on
        KokemustaSutkauksista kirjoitti:

        Kannattaa käydä hieman Lautavaaraa kauempana töissä kokeilemassa. Jos olet vaikkapa kolmessa eri firmassa töissä, niin varmasti yksi niistä on tälläinen puliveivarivirma joka jättää ainakin osan sopimuksien mukasista palkoista maksamatta.
        Tämä on vielä yleisempää pääkaupunkiseudulla. Hyvä jos 1 kolmesta toimii oikein. Sillähän ne kokkareet ei halua valvoa niitä kun se on heiltä itseltään pois.
        Ja tarkotan tämmösiä pikkuisia virmoja. Remontti ja siivousalalta.

        Parjatut ammattiliitothan on näitä luikurivirmoja yrittänyt panna kuriin. Käyttävät paljon virolaista työvoimaa, myös vuokrafirmoja joista kukaan ei tiedä ketä työntekijät ovat. Palkat jäävät usein maksamatta.

        Hassua on mitenkä julkiset rakennuttajat ,kuten kunnat, ja kaupungitkin ovat antaneet urakoita tälläisille firmoille. Elikkä urakat maksetaan yhteiskunnan rahoista joista jäävät verot saamatta.

        Jostain syystä juuri Kokoomus on ollut hyvin nihkeä kitkemään harmaata taloutta. Toimintahan olisi helppo lopettaa jos löytyisi poliittista tahtoa.


      • kaikkimulle

        Kyllä on maantapa!
        Ensinnäkin onko Kone oy ulkomainen yritys? Finnair? ym. useat suomalaiset firmat jotka harrastavat nk. trendikästä "verosuunnittelua"!
        Olikohan Fortum joka viimeksi "järjesteli" eli irtisanoi väkeä ja kuitenkin maksoi rajut osingot osakkaille. Ainakin Finnair on näin toiminut, kun se on "laillista"!!!


    • nimimerkkiäänestäjä

      Son varmaan nyt äänestäjät jotka tekevät tyhmyyksiä; miten muuten voisivatkaan...

    • 2080htöitävuodessa

      Itseni työllistäneenä maksan julkisina maksuina 85% tuloistani yhteiskunnalle, itselle jää vain rippeet. Missä mättää? Me maan hiljaiset ollaan kusessa.

      • Kokkepanieli

        No nyt tuli laskettua luikuria ellet sitte maksa vapaaehtoisesti ylimääräsiä yel-maksuja.


      • 2010h

        Yel maksu 700 ekua/kk silläkään saa kuin poskettomanpienen toistatonnia brutto eläkkeen.


    • jotainrajaa

      Kun kerran puhutaan Suomalaisista yrityksistä, niin edelleen olen sitä mieltä, että kertoo kirjoittajasta, jos Carunaa tarjotaan esimerkiksi. Sipilän tarjoamat "maan tavat" tarkoittivat kansainvälisten sijoittajien omistamia suuria yrityksiä. Ne toimivat globaaleilla markkinoilla, ja jokainen niistä välttelee veroja parhaansa mukaan. Kun on pörssiyhtiö ja omistajat kasvottomia eläkesijoitusyhtiöitä, niin ei toimivaa johtoa kiitostella hyvästä työstä, vaan kovasta tuloksesta, ja sen mukaista on sitten jälkikin.

      Ne yhtiöt ei osu kohdilleen esimerkkeinä, kun puhutaan Suomalaisista yrityksistä, suomessa ei kotimaisia suuryrityksiä montaakaan edes ole, vaan mennään pien-ja keskisuurten yritysten tahdissa. Niillä ei monellakaan edes ole mahdollisuutta siirtää tulostaan ulkomaille, vaan maksavat veronsa kiltisti, ja kitisemättä.
      Turha yrittää mustamaalata yleistämällä asioilla, jotka ei tosiaan edes kuulu meidän yritysten toimintakulttuuriin.

      • onko-oikein

        Verosuunnitteluun osallistuu yritykset joilla siihen on mahdollisuus, myös suomalaiset perheyritykset. Elikkä ne yritykset joilla on mahdollisuus palkata juristi joka tietää "ketkuilun"aakkoset. Valitettavasti pienemmät eivät näin voi toimia eikä kilpailla kun he joutuvat maksamaan veronsa. Tämä koskee kipeimmin hoiva-alan yrityksiin jotka ovat muutamana vuonna peräkkäin hävinneet kilpailun. Sitten onkin yritys kypsä myyntiin jonka Mehiläinen Attendo tai joku muu suuri ostaa.

        Olitpa mitämieltä vain . Kyllä me elämme konnien luvatussa maassa.


    • jotainrajaa

      No eipä ollut taaskaan esimerkissä Suomalaista firmaa, ollakseen "maan tapa" niin kovin vähäistä se kotimaisten yritysten puliveivaaminen on.
      Annetaan ymmärtää sellaista joka ei pidä paikkaansa, puurot ja vellit on katkeruudessa menneet sekaisin.
      Keskiverto kotimainen teollisuudessa toimiva yritys hoitaa, niin veronsa, kuin henkilökuntansakin aivan hyvin. Omistaja ottaa osinkoa sen mukaan mitä tase kestää ja se on omistajan oikeuskin, hän on sen riskin itse ottanut.

      • seuraa_aikaa

        Kepulainen ministeri Berneri oli tämän paratiisikerhon hallituksen jäsen. Ketäpä luulet Bernerin edustanen.
        Tiedät hyvin miten vaikeaa on päästä perheyritysten kirjanpitoon. Kun rikkaimmat yksityiset ihmisetkin piilottelee varojansa mitä luulet silloin yritysten tekevän.
        Älä ole naivi ala seurata asioita.


      • pienipolkusillanallevie

        En ymmärrä miksi pienyrittäjät äänestää kokoomusta?
        Eli juuri niitä jotka pahiten heitä riistävät.
        Tosiasiassa pienyrittäjä on alempaa kastia kuin duunari, vailla mitään ay-liikkeiden tapaista turvaa.
        Tämä on ollutkin kokoomuksen tarkoitus, saada kaikki "yrittäjiksi" jolloin eivät normaalit työehtosopimukset ole haittaamassa riistämistä (esim. franchine-yrittäjät)
        Silti äänestetään kokoomusta nuppipunaisena, kun ollaan nyt niin yrittäjää että.........


      • suuntaus_ollut
        pienipolkusillanallevie kirjoitti:

        En ymmärrä miksi pienyrittäjät äänestää kokoomusta?
        Eli juuri niitä jotka pahiten heitä riistävät.
        Tosiasiassa pienyrittäjä on alempaa kastia kuin duunari, vailla mitään ay-liikkeiden tapaista turvaa.
        Tämä on ollutkin kokoomuksen tarkoitus, saada kaikki "yrittäjiksi" jolloin eivät normaalit työehtosopimukset ole haittaamassa riistämistä (esim. franchine-yrittäjät)
        Silti äänestetään kokoomusta nuppipunaisena, kun ollaan nyt niin yrittäjää että.........

        Nyky suuntaus onkin. Työntekijät jotka tyoskentelivöät tietyn työnantajan palveluksissa, ovat nyt samalla työnantajalla yksityisyrittäjinä. Maksavat varmaan tiettyä rofikkaa saamistaan tuloista päämiehelle. Näin työnantaja pääsee irti palkallisista sairaspäivistä, arkipyhistä, kesälomsta. Vastuu siirtyy entiselle työntekijälle joka on nyt oman yrityksenä toimitusjohtaja.


    • AY-rules

      On aivan turha esittää, että suomalaiset firmat olisivat puhtaita pulmusia. Kaikki rehelliset keinot käytetään maksujen minimoimiseksi. No sehän on tietenkin aivan oikein ja näin pitääkin tehdä. Ns. Verosuunnittelu on yleistä. Ei Berneri ole ainoa verosuunnittelija.

      Sitten on vielä tämä toinen juttu eli palkkojen tai palkan osien maksamatta jättäminen on valitettavan yleistä. Tämän todistaa jo palkkaturvan kautta perityt palkkasaatavat.
      Myös ammattiliittojen juristit perivät firmojen maksamatta jätettyjä palkkasaatavia eri oikeusasteissa.
      Toki muitakin työriitoja selvitetään ammattiliittojen lakimiesten voimin liian monissa istunnoissa. Työntekijäpuoli voittaa näistäkin jutuista yli 90% joten tämäkin kertoo yritysten moraalista jotakin.

      • Ennenyrittäjä

        AY RULES: "Sitten on vielä tämä toinen juttu eli palkkojen tai palkan osien maksamatta jättäminen on valitettavan yleistä."

        Älä viitsi levittää väärää ja valheellista tietoa yrittäjistä. On aivan selvä asia, että yrittäjät maksavat työntekijöiden palkat täysimääräisinä. Mutta sitten tietenkin tapauksia, että rahat loppuu. Kun joku asiaks tekee konkurssin ja yrittäjän saatavat jää saamatta, niin ei kertakaikkiaan pysty maksamaan kaikkia kulujaan. Silloin voivat palkat jäädä palkkaturvan maksettavaksi. Tahallaan kukaan yrittäjä ei palkkoja maksamatta jätä.


      • AY-rules

        Ennen yrittäjälle tiedoksi:
        Lainaan tässä suuren kansallissankarimme Alksander Stubin tyyliä ja vastaan näin:
        Asia numero 1: Ennen yrittäjät pitivät huolta työntekijöistään. Mm. Lomauttaminen oli vieras käsite. Jos ei ollut tilauksia, niin silloin laitteita huollettiin ja lopulta siivoiltiin.

        Asia numero 2: Huolimatta siitä, että nykyään todistettavasti jätetään valitettavan usein palkkoja ja palkanosaa maksamatta, suurin osa yrityksistä hoitaa kuitenkin velvoitteensa.

        Asia numero 3: Valitettavasti myös näitä vilppiyrittäjiä on ilmestynyt Suomeen niinkuin sieniä sateella. Näiden tarkoitus on vain rahastaa starttirahat pois ja pyörittää yritystä reipas vuosi. Tuona aikana otetaan yrityksen nimiin mahdollisimman paljon velkaa, siirretään rahat talteen ja lopussa jätetään palkat, vuokrat ja kaikki muut maksut maksamatta. Lopuksi yritys pistetään konkkaan. Kohta sama kunnianarvoisayrittäjä alkaa toimimaan eri nimellä uuden uljaan yrityksen puikoissa.

        Asia numero 4: Näitäkin asioita kannattaa seurata hieman laajemmalla perspektiivillä. Tätä ei ehkä tapahdu Kemijärvellä, mutta jo hieman etelämpänä tälläiset asiat ovat hyvinkin yleisiä.

        Asia numero 5: Onneksi Suomessa on edes yksi taho ja ajaa työntekijöiden etua näitä rötöstelijöitä vastaan. AY-liikkeen juristit käyvät oikeutta päivittäin saadakseen oikeutta työnantajien vääristä sopimustulkinnoista tai maksamatta jätetyistä palkoista. Onneksi Jahven Sipilä alkoi värkätä pakkolakejaan joka aiheutti vyöryn liittoihin liittymisen puolesta.

        Asia numero 6: Nyt on lähettävä töihin ettei itte joudu oikeuteen myöhästymisestä!


      • korporaation.valtaa
        AY-rules kirjoitti:

        Ennen yrittäjälle tiedoksi:
        Lainaan tässä suuren kansallissankarimme Alksander Stubin tyyliä ja vastaan näin:
        Asia numero 1: Ennen yrittäjät pitivät huolta työntekijöistään. Mm. Lomauttaminen oli vieras käsite. Jos ei ollut tilauksia, niin silloin laitteita huollettiin ja lopulta siivoiltiin.

        Asia numero 2: Huolimatta siitä, että nykyään todistettavasti jätetään valitettavan usein palkkoja ja palkanosaa maksamatta, suurin osa yrityksistä hoitaa kuitenkin velvoitteensa.

        Asia numero 3: Valitettavasti myös näitä vilppiyrittäjiä on ilmestynyt Suomeen niinkuin sieniä sateella. Näiden tarkoitus on vain rahastaa starttirahat pois ja pyörittää yritystä reipas vuosi. Tuona aikana otetaan yrityksen nimiin mahdollisimman paljon velkaa, siirretään rahat talteen ja lopussa jätetään palkat, vuokrat ja kaikki muut maksut maksamatta. Lopuksi yritys pistetään konkkaan. Kohta sama kunnianarvoisayrittäjä alkaa toimimaan eri nimellä uuden uljaan yrityksen puikoissa.

        Asia numero 4: Näitäkin asioita kannattaa seurata hieman laajemmalla perspektiivillä. Tätä ei ehkä tapahdu Kemijärvellä, mutta jo hieman etelämpänä tälläiset asiat ovat hyvinkin yleisiä.

        Asia numero 5: Onneksi Suomessa on edes yksi taho ja ajaa työntekijöiden etua näitä rötöstelijöitä vastaan. AY-liikkeen juristit käyvät oikeutta päivittäin saadakseen oikeutta työnantajien vääristä sopimustulkinnoista tai maksamatta jätetyistä palkoista. Onneksi Jahven Sipilä alkoi värkätä pakkolakejaan joka aiheutti vyöryn liittoihin liittymisen puolesta.

        Asia numero 6: Nyt on lähettävä töihin ettei itte joudu oikeuteen myöhästymisestä!

        Jaha...mitähän AKT tekee ? Hyväksyykö yhteiskuntasopimuksen vai pysäyttääkö Suomen ? Näyttää olevan suurempi valta ko Suomen hallituksella tai SAK:lla ?


      • YliaktuaariAntti
        korporaation.valtaa kirjoitti:

        Jaha...mitähän AKT tekee ? Hyväksyykö yhteiskuntasopimuksen vai pysäyttääkö Suomen ? Näyttää olevan suurempi valta ko Suomen hallituksella tai SAK:lla ?

        AKT tekee mitä se päättää tehdä oman hallintonsa kokouksessa.
        Minä en voi AKT:n päätöksiin vaikuttaa koska en ole jäsen. AKT:llä on valtaa tietyissä asioissa. Hallituksella on oma valtansa joka toki on huikean paljon suurempi kuin jonkin ammattiliiton. Jotenkin kuulostaa siltä niinkuin kirjoittaja korporaatioiden.valtaa olisi jollakin tavoin katkeroitunut tai ainakin pettynyt kun Ek:n ja Järventauksen paikallinen sanelupolitiikka ei mennyt aivan sellaisenaan läpi.


    • jotainrajaa

      Kovasti yrittäjiä nyt arvostellaan, yritetään saada kaikki näyttämään vähintään moraalittomilta. Ettäkö ennen oli toisin ? Voi toki olla huonon ajan ajavan osan ihmisistä nurkkaan, ja silloin moraali höltyy. Asiahan nähdään jo Kemijärveläisten halvan polttoaineen haussa Venäjältä. Sitä kun voidaan suoraan verrata verosuunnitteluun.
      Turha on yrittäjiä haukkua mikäli veroton alkoholi ja polttoaine, sekä tupakka kelpaa.

      Suurin osa pien- ja keskisuuren teollisuuden kotimaista yrittäjistä hoitaa hommansa ja henkilökuntansa moitteetta.
      Myös suurin osa tavan kansasta ostaa vain kotimaista polttoainetta, ja maksaa veronsa siitä silloin kiltisti valtiolle.

      • raukkamainen_veto

        Kyllä on kaverilla pienet ympyrät jos Kemijärveltäkin muutama käy tankilla Venäjällä. Monelle se on harrastus eikä sillä taloutta kaadeta, sen enempää kuin nostetaakkaan. Jos lasketaan kulut taitaa hakureissu olla tuottamaton.

        Virosta toisesta EU maasta joku voi ostaa alkoholia, niinhän tekee liikemailmkin ostaa sieltä mistä halvimmalla saa. Jos tutkit kaupan tuotteita esim Elovehnä kaurahiutaleet Lapin-Lihan poronkäristys ym.ym. Kaikki tuoteet ovat tuotu ulkomailta, vaikka myydään kotimaisina. Kotimaista tuotetta on kohta vaikea löytää kaupoista.


    • jotainrajaa

      Ai että harrastetaan tankilla käyntiä. Samaa ne harrastaa verosuunnittelijat. Kyse on moraalista, joka noissa molemmissa on sama, eli samasta moraalittomuudesta on kyse. Siitä tuossa on kyse.
      polttoaine, tupakka ja viina on verotettu Suomessa tuomaan euroja valtiolle, sen kiertäminen on aivan samaa toimintaa, kun jos joku firma kiertää omia verojaan.
      Siitä on tässä kyse, ei rahamääristä, vaan ihmisen moraalista. Jos harrastaa polttoaineen hakua Venäjältä, niin aivan varmasti harrastaisi puliveivaamista muissakin veroasioissa, mikäli kykenisi.
      Jos et kykene näkemään tätä asiaa, niin luultavasti kuulut noihin moraalittomiin veronkiertäjiin. Joillekin se näkyy olevan vain harrastus.
      Me muut maksamme kuuliaisesti veromme valtiolle, ja olemme siitä ylpeitä.

    • näempä_hyvinkin

      Jos kaveri käy tankilla ja säästää siinä 20€ kun taas esim Caruna nettosi kymmeniä miljoonia maksoi veroa 55 miljoonan voitosta veroa 1,6%

      Puhut mielelläsi moraalista. Mitä mieltä olet Nokia_Renkaiden petoksesta?
      Testeihin tuotiin renkaat jotka oli erikseen tehty testejä varten. Nokijalaiset olivat vuodesta toiseen testivoittajia, Renkaille voitiin korottaa hintaa, ja kauppa kävi.

      Pörssikurssit nousi johto palkittiin hulppeilla bonuksilla. Kun käry alko haista entinen toimitusjohtaja möi omistuksen Nokiasta nettosi 15000000€

      Nyt hän majailee veropakolaisena Porttugalissa eikä vastaile puheluihin.

      Voin sinun halutessasi kertoa näitä sankaritarinoita vaikka päivittäin.

    • HassunHauskaa

      Lapsellista yninää puhua jostakin tankilla käynnistä tai viinan tuonnista Virosta. Tavallinen kansalainen ei siinä kovin paljoa rikastu jos saa perjantaipullonsa Virosta ilman Suomen törkeää verotusta.

      Jos puhutaan näistä yrityksien harrastamista laillisesta verosuunnittelusta, puhutaan täysin eri summista. Terveysalan yritykset siirtävät voitot tytäryhtiöille ja maksava Suomeen olemattomat verot.
      Jos olette katsoneet näitä verotietoja, niin ovathan ne täysin pöyristyttäviä!

      Päättäjät kyllä tietävät asian, mutta tilanne jatkuu samanlaisena vuodesta toiseen. Miksi näin?
      Kokkareethan ovat tunnetusti rahanahneita. He omistavat itse, tai hyvävelikerhon kaveri omistaa kyseisen yrityksen osakkeita jolloin voitot saadaan varmistettua. Tässä asiassa on aivan sama tilanne kuin harmaan talouden torjunnassa.
      Kun tämä hallitus aloitti, ensimmäisen pienennettiin harmaan talouden tutkintaan tarkoitettua budjettia. Osa rahoista saatiin toki takaisin koska asiasta nousi eduskunnassa aikamoinen mekkala. Tässäkin syy on aivan sama, eihän harmaata taloutta voi lopettaa koska itse ja hyvät veljet jää ilman siitä saatavaa tuloa.
      Ymmärrän hyvin että erityisesti kokkareet ja kepu tätä harrastaa mutta kun rötösherroihin on liittyneet Persutkin , niin sitä hieman oudoksun. No eihän siinä toki mitään kummallista ole, Persujen takki on pyörinyt ympyrää koko hallituskauden ajan ja kaikki periaatteet on myyty. Se kyllä näkyykin sitten kannatuksessa.

    • jotainrajaa

      Kyse ei ole summista vaan teoista. tankilla kävijä tekee juuri niin suuria tekoja kun kykene jos tanki-mies olisi päättävässä asemassa, niin hän ketkuilisi suuremmilla rahoilla.
      Naurettavaa vähätellä ja vertailla rosvojen saamilla rahasummilla, kun kyse on samasta asiasta. Sama moraalinen rappio molemmissa asioissa.
      Nokian renkaiden puliveivaaminen on yhtä tuomittavaa, kun jonkun tavan miehen autokauppa huijauksesta, kun matkamittarin lukemia muutellaan.
      Ei rososta parempaa kansalaista sillä saa, että ei kykene kuin pienillä summilla pelaaman.
      Taitaa tässä ketjussa muut ollakin näitä veronkiertäjiä, puliveivaat Venäjältä tupakkaa ja polttoainetta, muita syyttävät sitten veronkierrosta.

      • pystäänpä.asiassa

        Miten nää bensa ja viina asiat liittyy tähän Biosellu-ketjuun ?


    • mikkoalapielinen

      Lue koko ketju, niin selviää mitenkä mikäkin asiaan liittyy.
      Ei biosellusta montaa kommenttia itsestään aikaan saa, varsinkin kun se ei ole todellisuutta.

    • sellubiomassa

      Ei taida tulla valmiiksi......

    • ulti-ukko

      Tällä palstalla ilmenee se kemijärviläisten kateuden maailmanennätys, jossa kateenpaskat yrittävät torpata koko sellu hankkeen.
      Eikö se ole pääasia, että hanke toteutuu, ja tuo työpaikkoja , ja siten turvattua toimeentuloa.
      Hyötyyhän siitä nekin jotka eivät käy siellä töissä, esim. asuntojen hinnat tulevat nousemaan käyvälle tasolle, kun niiden kysyntä kasvaa
      Liikkeiden myynnit kasvavat ym.

      • joulupukkia.odotellessa

        Nyt pitää jo sen "suuren rahoittajan" astua esiin. Ei kaupunkin veronmaksajien rahoja saa enää tuhlata tähän hankkeeseen. Kaupunkin talous on jo niin kuralla että varaa ei ole sänkätä..jos sattus olemaan totta hankkeisiin.


    • tulisnyyksikin

      Kateus on väärä termi, kun kyse on uskon asiasta. On kuultu milloin mistäkin "liukosellusta" jossa rahoittaja ei satu haluamaan nimeä julkisuuteen jne.
      Noita "hankkeita" pullahtaa esiin vuosittain, mutta kun muuta ei asian tiimoilta tapahdu, niin viksummilta on mennyt usko näihin hankkeisiin.

      • suurirahoittaja

        Näissä "tulee ja on luvassa suuri rahoittaja" -kysymyksissä pakkaa rahoittaja olemaan tämä Kemijärven kaupunki, vai missä se rahoittaja tässä sitten luuraa kun se ei tule esille :D


    • Rahattako

      Toivottavasti rahoittaja astuu julkisuuteen pikapuolin..?

    • ahoitustalöytyy

      Tuo onki aina varma merkki höpön pöpön hankkeesta, kun rahoittaja pyyttelee piilossa.
      Muualla ne on aina rahoittajat tiedossa, ja sellutehtaita syntyy.
      Nämä piilossa olevat rahoitustahot on nitä samoja, kin Hämeenlinnan Sunny car centerissä. Siellä oli lopulta Zambian pressan vaimoa ja ties mitä prinssejä.

      • pankkipiireistä

        Joko tämän kolomen viisaan miehen Bioselluyritys on saanu veronmaksajien eli kaupunkin rahaa eli lainaa ? Onko lainalle riittävät vakuudet ? Kuka saa rahaa ilman vastinetta ? Ei yleensä kukaan.


      • laint.on.luettu
        pankkipiireistä kirjoitti:

        Joko tämän kolomen viisaan miehen Bioselluyritys on saanu veronmaksajien eli kaupunkin rahaa eli lainaa ? Onko lainalle riittävät vakuudet ? Kuka saa rahaa ilman vastinetta ? Ei yleensä kukaan.

        Miten kaupunkinhallitus ohjeisti Kehitys OY:tä ?(ohjeistusta ei näy k-hallituksen pöytäkirjassa..miksi? ) Jos ohjeisti antamaan kolmen koplan yritykselle lainaa ilman kattavia vakuuksia niin silloin myös kaupunkinhallitus on syyllistynyt tahalliseen ja holtittomaan talouden hoitoon ja on näin ollen myös henkilökohtaisessa vastuussa .


    • ei.nuolasta.ennekuin

      Ketkä kuittaa osingot ?

    • Biomikävain

      Joko ulkomaan tutustumismatkailu on aloitettu???

    • vaiettäosinkoa

      Turha se on osingoista olla huolissaan, kun ei ole tuottavaa yhtiötä. kai nyt jokainen ymmärtää osinkoja maksettavan suorassa suhteessa omistukseen. osinkoa syntyy kuitenkin vasta yhtiön tuloksen perusteella, joten tässä kyseisessä tapauksessa osinkojen saaminen taitaa olla tavoittamaton haave vain.

    • työkkäristälupailtiin

      Onko kenelläkään tietoa milloin uusi biosellutehdas käynnistyy? Meitä on tulossa täältä lappeenrannasta useampi riuska tekijä,mukana pari veli venäläistäkii.

      • työkkäriyökkäri

        Jaa se on työkkärikin mukana tämmöisessä kyllä...?


    • rahaaensin

      No tuokaa vaikka joku ryssä rahoittajaksi, ne rahoittajat kun ovat vielä "nimettömiä".
      Joku fiksumpi on se tulkinnut niin, notta niitä ei vielä ole.

    • Justiinko jokemme saatiin puhtaaksi,niin ilmestyy sotkijat .Kalat pilataan taas ja vesi.
      Joestamme on jo sähköt varastettu hirmuhinnoilla,ei tartte selluja sotkemaan jokeamme.

      • kiemunkivaara

        sellutehdas varmasti tuo enemmän työtä ja toimeentuloa kuin jokunen jänkäkoira.Kyllä jämpti on näin.Sellutehtaan ryöstölopetus vai9kutti noin 1500 ihmisen toimeeentuloon välillisesti ja välittömästi,revi siitä jänkäkoiran lussuttaja.


      • piosellunkeittoonjaheti

        Nyt vaan piosellua keittämään ja pian.Ei kemppa lähe nousuun ilman tehasta.Hyvä Nivala&co.JEEEEEEEEEEE!!!!


      • ennenki.sellulla
        piosellunkeittoonjaheti kirjoitti:

        Nyt vaan piosellua keittämään ja pian.Ei kemppa lähe nousuun ilman tehasta.Hyvä Nivala&co.JEEEEEEEEEEE!!!!

        Jokos se 800 M€ on kasassa ? Kuka on se rahoittaja eli tehtailija ? Veronmaksajilla on oikeus jo tietää. Ettei jäis kaupunkin 350.000 € tappioksi ? Lyökää jo Nival & kumpp. kortit pöytään !


      • kiemunkivaara kirjoitti:

        sellutehdas varmasti tuo enemmän työtä ja toimeentuloa kuin jokunen jänkäkoira.Kyllä jämpti on näin.Sellutehtaan ryöstölopetus vai9kutti noin 1500 ihmisen toimeeentuloon välillisesti ja välittömästi,revi siitä jänkäkoiran lussuttaja.

        Kuhia ja muikkuja ,sinä jänkäkoiran syöjä ja jokemme sotkija,balvan!


    • abtrw

      Julkistetaan aprillipäivänä....

    • perustelut

      miten niin aprillia?

    • saunavaara

      hyvä Heikki tuollaisia miehiä suomi tarvii enemmän.Vaikka kemijärven kepulaiset vastustaa sinua.

    • massa-sivut

      MASSALIIKE TAISTELEE SE TAISTELEE PUOLESTAMME!!!

      TUOREET TIEDOT KOTISIVUILTA, VALOKUVAT VAIN TAKAISIN OLI TÖRKEÄÄ ETTÄ NE POISTETTIIN; KUKA VEI VALOKUVAT!!??!?

      http://www.kemijarvenmassa.fi/massaliike/?Yhteystiedot

      MASSAT LIIKKEELLE!

      Yhteystiedot
      Massaliikkeen toimikunta
      Puheenjohtaja
      [email protected]
      puh. 040-534 6945

      Sihteeri
      [email protected]
      puh. 040-837 3911

      Mhy Pohjois-Suomen metsänomistajaliitto
      Kemijärven Keskustan kunnallisjärjestö
      [email protected]
      puh.040-5330 457

      Stora Enson henkilöstöjärjestö
      [email protected]
      puh. 016-813 441
      varalla Erkki Sivosuo

      Kuntien edustus
      [email protected]
      puh. 0400-393 987

      Vasemmistoliiton Kemijärven kunnallisjärjestö
      [email protected]
      puh. 040-583 6463

      Kokoomuksen Kemijärven paikallisjärjestö
      [email protected]
      puh. 040-756 0733
      varalla Martti Kinnunen

      SDP:n Kemijärven työväenyhdistys
      [email protected]
      puh. 040 5144 348
      varalla Lauri Haarahiltunen

      Sitoutumattomien Kemijärven kunnallisjärjestö
      [email protected]
      puh. 040 5961 807
      varalla Maarit Junttila

      Koneyrittäjät
      Pentti Alajoutsijärvi
      puh. 016-884 641

      Kemijärven Yrittäjät ry., puheenjohtaja
      [email protected]
      puh. 0400-393 692
      varalla Matti Hietanen

      Itä-Lapin Naisyrittäjät ry.
      [email protected]
      puh. 040-530 4356

      Kemijärven järjestöjen yhteistyöryhmä
      [email protected]
      [email protected]
      puh. 040-762 0065

      Puu- ja erityisalojen liitto
      [email protected]
      puh. 0400-125 770

      Maaherra Asko Oinas
      [email protected]

      Suomen Sahat Oy
      Hannu Virranniemi
      [email protected]
      puh. 0400-686220

      Puu- ja erityisalojen liitto
      Risto Ketonen
      puh. 0400-157 747

      Metsäopiskelijoiden edustaja
      Juri Laurila
      puh. 040-514 5000
      [email protected]

      Järjestökiehinen
      Arvo Imponen
      puh. 040-5583283

      Asiantuntijajäsen
      Kari Väänänen

      Muita asiantuntijoita:
      [email protected]
      [email protected]

      • rahaa.paloi

        No mitäs se massaliike sai aikaan ?


      • HÖH-kukaties

        Se valokuvien poisto harmittaa, mutta muuten OK sivut? -OK kansa tietää, vai tietääkö? Huh hah hei ja vissyä pulloa!


    • annoitteko-periksi

      Miksei Massaliike päivitä kotisivujaan? Tuolla on vääriä yhteystietoja ja ainakin yksi on jo kuollut. Eikö olisi kunniallista päivittää sivut tai poistaa? Onko Massaliikkeen taistelu päättynyt? Antoivatko periksi riistokapitalismille?

      • anti.saanti

        Nyt on aivan uusi liike herroilla. Son kassaliike ! Joka vanhoja muistelee niin tikulla...


      • Anonyymi
        anti.saanti kirjoitti:

        Nyt on aivan uusi liike herroilla. Son kassaliike ! Joka vanhoja muistelee niin tikulla...

        Yhä on vanhat tiedot massaliikkeen sivuilla! Ettekö nyt voi päivittää!


    • massakassa

      Kyllä Kassaliike on parempi ja tuottoisampi kuin Massaliike.
      Molemmissa on liikettä - toisesta tuli rikostutkinta rahan keräyksen takia ja ei taida olla puhtaat jauhot pussissa tässä Kassaliikkeessäkään.

      • 3408uer

        Miten esitutkinta ?


    • sisä.piiri

      Piiri pieni pyörii.kas ketkäs siinä hyörii.

    • korpi.kommunisti

      Kuka pösilö kuvittelee että kemijärvelle tulee biosellu tehdas?eikait kukaan tosissaan.äänekoski ja lappeenranta ovat kyllä saamassa mutta ei kempu.kemijärvelle rakennetaan kepun piirikonttori.ei muuta.

      • kyvyt.esillä.taas

        Kait se Biosellu tuloo ko Ikihirsi loppu ? Samat herrat non juonimassa uutta tehasta jokka Ikihirenki nosti kukoistukseen..no tietysti kaupunkin verorahoilla.Voi aikoja voi tapoja ?


    • ValtteriIlmariKerkelä

      Shokeeraavia uutisia: Kemijärven rasistipuolue persut on paljastunut Biosellun vastustajaksi.

      Nyt kaikki vastustamaan rasismia ja sitä myötä persuja!

    • veronmaksajaIkihirressä

      missäs loma-aho on, siinähän olisi ikihirren tukijoukko jälleen koossa junailemassa veronmaksajien rahoja parempiin taskuihin

    • karmeaaluettavaa

      On hyvä kun tehdasta ei tänne ole oikeasti tulossa. Tänään Iltasanomissa oli juttua Äänekosken biotehtaasta, karmeaa jälkeä ympäristöön tekee nykyaikainen biotehdas. Asukkaat kärsivät kauheasta löyhkästä, paskakaivon tyhjennys on kuulemma paremman hajuista hommaa , kuin mitä tehtaasta tulee kuukausitolkulla. Valitukset ei asiaa auta, koska haju vain kuuluu nykyiseen tehtaaseen.

    • Anonyymi

      Kemijärven biosellu onkin edennyt pitkälle sitten viime näkemän.
      Kemijärven Kassaliike on järjestänyt viimeinkin tehtaan rahoituksen. Kassaliike on Kemijärven Massaliikkeen aputoiminimi.
      Sijoitustoiminta on aloitettu jo helmikuussa 2016. Ja tässä ollaan.

    • Anonyymi

      Kyllä vastustajia harmittaa, kohta saadaan Vaasan hallinto-oikeuden myönteinen päätös!

      • Anonyymi

        Vaasan hallinto-oikeus ei järjestä rahoitusta Kemijärven biosellulle. Oli hallinto-oikeuden päätös ympäristöluvasta mikä,tahansa.


    • Anonyymi

      Kappas vaan. Patruunat ovat perustaneet uuven yhtiö ja alkanevat sellunkeittoon. Näin Kotilapissa luki. Mitä Biorehvillä sit tehään ? Ei lehessä lausuttu.
      Ens töikseen kaupunkin pitäs purkaa maanvuokrasopimus Patovaarassa biorehvin kans jos se yhtiö ei enää operoi tehtaan rakentamisessa ? Jäis ees hakattu maapohja tuleville veronmaksajille .

      • Anonyymi

        Mikä se Harri Vatanen on siinä biopoikien firmassa. Soneran entinen?


    • Anonyymi

      Boreal Biorefin uusi omistaja on tämä hiljattain perustettu holdingyhtiö, joka omistaa myös näitä biopoikien muitakin pikkufirmoja. Tällä kuviolla on saatu aikaan se, että velatkin on muuttuneet saataviksi. Eikä kunnan antamia rahoja, eikä niiden korkoja tarvitse suorittaa. Nämäkin rahat säästyvät siten biosellutehtaan perustamiskuluihin.

      • Anonyymi

        Niinhän se IKI-hirsikin muutti aputoiminimensä kautta toiminnan Seitaan ja Honkaan.
        Sen jälkeen tiet olivatkin auki Kemijärven kunnan kassaa sadoilla tuhansilla koettelevaan konkaan. Sieltä pesästä ei ollut saamamiehillä ottamista.
        Näinköhän käy myös Borealin vankalle, kunnan tarjoamalle velalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän se IKI-hirsikin muutti aputoiminimensä kautta toiminnan Seitaan ja Honkaan.
        Sen jälkeen tiet olivatkin auki Kemijärven kunnan kassaa sadoilla tuhansilla koettelevaan konkaan. Sieltä pesästä ei ollut saamamiehillä ottamista.
        Näinköhän käy myös Borealin vankalle, kunnan tarjoamalle velalle.

        Pittää se mökki kumminkin ensi rakentaa pyhälle....sit nimen vaihtoon...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän se IKI-hirsikin muutti aputoiminimensä kautta toiminnan Seitaan ja Honkaan.
        Sen jälkeen tiet olivatkin auki Kemijärven kunnan kassaa sadoilla tuhansilla koettelevaan konkaan. Sieltä pesästä ei ollut saamamiehillä ottamista.
        Näinköhän käy myös Borealin vankalle, kunnan tarjoamalle velalle.

        Aulikki kyllä selvittää tänkin. Tomera kun on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän se IKI-hirsikin muutti aputoiminimensä kautta toiminnan Seitaan ja Honkaan.
        Sen jälkeen tiet olivatkin auki Kemijärven kunnan kassaa sadoilla tuhansilla koettelevaan konkaan. Sieltä pesästä ei ollut saamamiehillä ottamista.
        Näinköhän käy myös Borealin vankalle, kunnan tarjoamalle velalle.

        Sitäkö saa nimenvaihdolla yhtiön velat anteeksi!? Tämä kyllä varmaan nyt helpottaa monia yrittäjiä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitäkö saa nimenvaihdolla yhtiön velat anteeksi!? Tämä kyllä varmaan nyt helpottaa monia yrittäjiä!

        Eihän tällä uudella oo ehtiny velkaa kertyä ? Toisen yhtiön velat on asia erikseen. Sitä on kai aivan tarpeeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitäkö saa nimenvaihdolla yhtiön velat anteeksi!? Tämä kyllä varmaan nyt helpottaa monia yrittäjiä!

        Holding yhtiöt ovat ollet usein varsinaisia konkurssikehräämöjä, jossa pienten yhtiöiden kauppojen myötä niiden omistajavastuuhenkilöt halvennetään syyntakeettomiksi, eikä velkavastuu seuraa.
        Loppuvuodesta ajan täytyttyä saamme lukea saneerausuutisia Kemijärveltä ja kunta jää saamaan yksityiselle yritykselle (lainaamansa) tarjoamansa siemenrahan.
        HelppoHeikki vei.


    • Anonyymi

      On tämä käsittämätönta kateutta joiltakin. Paikkakunnalle yritetään saada isoa teollista työnantajaa, joka työllistäisi nnoin 200 henkilöä suoraan ja välilliset työpaikat päälle!
      Tämä on kaikkien etu, saataisiin tehdas toimeentuloa antamaan!

      • Anonyymi

        Mitä kadehtimista Kemijärven biosellun toiminnassakin on???? Tuskinpa kukaan kadehtii.
        Enempikin paheksuu, kun raskaasti velkaisen kunnan vähäiset rahat on kopisteltu yksityisyrityksen laariin kovin köykäisin perustein.
        On syytä toivoa, että kunta saisi rahansa takaisin, eikä kunnan rahoja enempis ojennettaisi holtittomalle tuuliajolle.
        Hoitakoon holdingit oman rahoituksensa ja maksakoon veronsa kiltisti jos siihen joskus löytyy aihetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä kadehtimista Kemijärven biosellun toiminnassakin on???? Tuskinpa kukaan kadehtii.
        Enempikin paheksuu, kun raskaasti velkaisen kunnan vähäiset rahat on kopisteltu yksityisyrityksen laariin kovin köykäisin perustein.
        On syytä toivoa, että kunta saisi rahansa takaisin, eikä kunnan rahoja enempis ojennettaisi holtittomalle tuuliajolle.
        Hoitakoon holdingit oman rahoituksensa ja maksakoon veronsa kiltisti jos siihen joskus löytyy aihetta.

        Nytkin Pyhätunturin matkailualue väärällään asuntovaunuja.
        Oli Kemijärven kehitysyhtiölle kulta muna joka toi rahaa kassaan joka vuosi.
        Kultamuna myytiin alihintaan ja kaikki ne rahat pantiin toiseen munakoriin jossa on vain mätöjämunia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä kadehtimista Kemijärven biosellun toiminnassakin on???? Tuskinpa kukaan kadehtii.
        Enempikin paheksuu, kun raskaasti velkaisen kunnan vähäiset rahat on kopisteltu yksityisyrityksen laariin kovin köykäisin perustein.
        On syytä toivoa, että kunta saisi rahansa takaisin, eikä kunnan rahoja enempis ojennettaisi holtittomalle tuuliajolle.
        Hoitakoon holdingit oman rahoituksensa ja maksakoon veronsa kiltisti jos siihen joskus löytyy aihetta.

        Ei kukaan varmaankaan vastusta todellisuudessa tehtaan tuloa kemijärvelle... ainoastaan se mietityttää kun kaupunki ja veronmaksajat pääosassa rahoituksen suhteen...

        Kemijärveläisten näkemykset / näyttöjä löytyy näiden muutamien yritysten rahoittamisesta ,jotka ovat sitten jättäneet velat veronmaksajien niskoille,,,vähemmästäkin sitä epäilyksiä herää... Usemamman kurssin käynyt yrittäjä ,joka vetää kempan kehitys.... kuka tämmöiseen voi luottaa...Sanompa Minä?


      • Anonyymi

        Ei ole mitään kateutta. Kysehän on siitä onko oikein käyttää yhteisiä verovaroja yksityisen yrityksen perustamiseen. Aletaanko tukemaan samalla periaatteella kaikkia uusia yrittäjiä? Kunnan kassa tyhjä ja maksut vaan nousevat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nytkin Pyhätunturin matkailualue väärällään asuntovaunuja.
        Oli Kemijärven kehitysyhtiölle kulta muna joka toi rahaa kassaan joka vuosi.
        Kultamuna myytiin alihintaan ja kaikki ne rahat pantiin toiseen munakoriin jossa on vain mätöjämunia!

        Kaikkein törkeintä oli Kemijärven kaupungin rahoittaa takavuosina naapurikunta Pelkosenniemen investointeja Pyhätunturille. Rakennuksia, rinteitä, teitä, infraa jne... Näiltä ajoilta on peräisin juuri tuo Kemijärven krooninen kassavaje, jota asetelmaa Boreal Bioref on pitänyt onnistuneesti yllä niin, että uusi holdingyhtiö voi jatkaa perinnettä sujuvasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkein törkeintä oli Kemijärven kaupungin rahoittaa takavuosina naapurikunta Pelkosenniemen investointeja Pyhätunturille. Rakennuksia, rinteitä, teitä, infraa jne... Näiltä ajoilta on peräisin juuri tuo Kemijärven krooninen kassavaje, jota asetelmaa Boreal Bioref on pitänyt onnistuneesti yllä niin, että uusi holdingyhtiö voi jatkaa perinnettä sujuvasti.

        Jopas ny...Eiks Pyhätunturilla oo kuitenki paljon kemijärveläisiä töissä ..? Nii ja jo lähitulevaisuudessa oomma samaa kuntaa.
        Ei oo menny hukkaan investointirahat Pyhälle. Pitäs katsoa vähän kaummes kuin Patovaaraan !
        t. Paatero hoitaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jopas ny...Eiks Pyhätunturilla oo kuitenki paljon kemijärveläisiä töissä ..? Nii ja jo lähitulevaisuudessa oomma samaa kuntaa.
        Ei oo menny hukkaan investointirahat Pyhälle. Pitäs katsoa vähän kaummes kuin Patovaaraan !
        t. Paatero hoitaa

        Pyhän investoinnit ovat varmaankin olleet liiketaloudellisesti kannattavia yrityksille, jotka ovat nauttineet näin hyvää liiketulosta ja kantaneet valtiolle Pelkosenniemen kuntaan verotuottoa.
        Investoinnit eivät olisi vain missään nimessä saaneet rokottaa Kemijärven kaupungin laihaa kassaa. Se on aivan selvä. Silläkin on tehty valtavasti halla ja kassavajetta.
        Joku holding yhtiö olisi jo silloin pitänyt perustaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jopas ny...Eiks Pyhätunturilla oo kuitenki paljon kemijärveläisiä töissä ..? Nii ja jo lähitulevaisuudessa oomma samaa kuntaa.
        Ei oo menny hukkaan investointirahat Pyhälle. Pitäs katsoa vähän kaummes kuin Patovaaraan !
        t. Paatero hoitaa

        Parikymmentä vuotta on Pyhätunturille investoitu siten, että menot ovat osuneet Kemijärven kaupungille ja tulot Pelkosenniemelle.
        Helppo arvata kumman talous on kunnossa.


    • Anonyymi

      Aika monesti nähty, kun velkaisen yrityksen rinnalle aletaan uusia perustamaan, mihin kaikki lopulta johtaa. Vieläköhän kunnan päättäjillä uskoa riittää?

      • Anonyymi

        Jaa a....millähän nämä änkyrät luulevat elävänsä?
        Kynsiä syömälläkö?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kohta aloitetaan!
        Vapiskaa!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kohta aloitetaan!
        Vapiskaa!!!

        Miksi kiinalaisia ei ole otettu osakkaiksi.??? Vai onko Heikki ostanut kokonaan kiinalaiset ulos. Ovatko he saaneet korvamerkittyä rahaa???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kiinalaisia ei ole otettu osakkaiksi.??? Vai onko Heikki ostanut kokonaan kiinalaiset ulos. Ovatko he saaneet korvamerkittyä rahaa???

        Mitä sinä sillä tiedolla teet?
        Vaikuttaako se sinun eälmään jotenkin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sinä sillä tiedolla teet?
        Vaikuttaako se sinun eälmään jotenkin?

        Korvamerkitty rahakuuluu ensinnäkin kaikille kemijärveläisille veronmaksajille. Nousiainen julkaisi Metsäjätti romaanin hiljattain. Kirjoittaako hän seuraavaksi kirjan; Kiinalaiset jätti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sinä sillä tiedolla teet?
        Vaikuttaako se sinun eälmään jotenkin?

        Onko hermot kireät, kun ei saa kysyä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko hermot kireät, kun ei saa kysyä?

        Piopojille kaikille 1% uuvesta firmasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piopojille kaikille 1% uuvesta firmasta.

        Onhan Metsä Group myös vaihtanut nimeään ja omistajaa muutaman kerran. Siihen heidän menestys perustuukin.
        Reilu viisi vuotta sitten oli massaliikkeen Kemijärven konsortio. Sittemmin Kiinan valtion yhtiöitä. Nyt on joku BBH jne...
        Kun sellutehdas Kemijärvelle nousee.on toiminimenä varmaankin Biopojat Ky.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korvamerkitty rahakuuluu ensinnäkin kaikille kemijärveläisille veronmaksajille. Nousiainen julkaisi Metsäjätti romaanin hiljattain. Kirjoittaako hän seuraavaksi kirjan; Kiinalaiset jätti.

        buaahaaahahaa!
        olisit ennemminkin huolissasi tyhjistä näyteikkunoista, palveluista joita ei enää ole.
        Kohta loppuu ne loputkin.
        Näin kaikkea vastustamalla on kylä saatu autioksi.
        Miten siellä jatkossa tullaan toimeen kun ei ole tekijöitä mihinkään?


      • Anonyymi

        Ostaaks tää Vatanen Biorehvin ?Jos velat kuittaa niin sen hinta kait 9 milj. euroa `? Kiva kaupunkikin saa rahansa takasin ? Jopa yhteimettä ja sähköyhtiökin ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostaaks tää Vatanen Biorehvin ?Jos velat kuittaa niin sen hinta kait 9 milj. euroa `? Kiva kaupunkikin saa rahansa takasin ? Jopa yhteimettä ja sähköyhtiökin ?

        Juuri näin. Ja osakeyhtiön minimipääoman sijoittaneet patruunat saa miljoonansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Ja osakeyhtiön minimipääoman sijoittaneet patruunat saa miljoonansa.

        Entäpä kaupinki ja yhteismettä ? Saavtko rahansa ? Hyvä jos näin on ..Jos ei niin kaupunkin pitää perätä ehkä suuren kokoluokan petoksesta joitain heppuja ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäpä kaupinki ja yhteismettä ? Saavtko rahansa ? Hyvä jos näin on ..Jos ei niin kaupunkin pitää perätä ehkä suuren kokoluokan petoksesta joitain heppuja ?

        Kepit hihoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kepit hihoihin.

        Ensin valitettiin, kun tehdas loppuu. Sitten valitetaan kun uuden rakentaminen kestää kauemmin kuin naapurin iso navetta (1970-luvun navetat nousivat pystyyn YHDEN KESÄN aikana). Sitten valitetaan kun tehdas tulee, sillä joku saa siitä rahaa!

        Kertokaas nyt valittajat että mihin te olette tyytyväisiä? Vai pitääkö kaikesta vaan valittaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensin valitettiin, kun tehdas loppuu. Sitten valitetaan kun uuden rakentaminen kestää kauemmin kuin naapurin iso navetta (1970-luvun navetat nousivat pystyyn YHDEN KESÄN aikana). Sitten valitetaan kun tehdas tulee, sillä joku saa siitä rahaa!

        Kertokaas nyt valittajat että mihin te olette tyytyväisiä? Vai pitääkö kaikesta vaan valittaa?

        Ei kaikki ole valittaneet, kun Kemijärven sellutehdas lopetettiin toukokuussa 2008. Osa riemuitsee vieläkin, kun kriittinen osa tehtaasta nöytöluontoisesti räjäytettiin maan tasalle samana kesänä. Ja kun sellutuotantovälineitä kuskattiin Kemijärveltä rekoilla satamaan laivattavaksi Kanadaan.
        Yhtä suurta riemua on osalle asukkaita myös se, kun näyttää yhäkin selvemmältä, että sellutehdasta ei Kemijärvelle tule. Tämä viimeinen uutisointi uudesta holdingyhtiöstä Kemijärvelle on monelle selvä varmistus siitä, että uusi sellutehdas nousee vain Kemiin. Kemijärven uudella sellutehtaan tontilla nousee vain taimikko.
        Terve Kemijärven kansalainen ei edellä mainituista valita, vaan on hiljaa tyytyväinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kaikki ole valittaneet, kun Kemijärven sellutehdas lopetettiin toukokuussa 2008. Osa riemuitsee vieläkin, kun kriittinen osa tehtaasta nöytöluontoisesti räjäytettiin maan tasalle samana kesänä. Ja kun sellutuotantovälineitä kuskattiin Kemijärveltä rekoilla satamaan laivattavaksi Kanadaan.
        Yhtä suurta riemua on osalle asukkaita myös se, kun näyttää yhäkin selvemmältä, että sellutehdasta ei Kemijärvelle tule. Tämä viimeinen uutisointi uudesta holdingyhtiöstä Kemijärvelle on monelle selvä varmistus siitä, että uusi sellutehdas nousee vain Kemiin. Kemijärven uudella sellutehtaan tontilla nousee vain taimikko.
        Terve Kemijärven kansalainen ei edellä mainituista valita, vaan on hiljaa tyytyväinen.

        Kait massaliike kuitenki jatkaa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kait massaliike kuitenki jatkaa ?

        Ken aikoinaan laittoi nimensä Massaliikkeen adressiin, niin kantakoon häpeänsä ja ottakoon vastuun nyt miljoonien menetyksestä purkuputkeen, taivaan tuuliin ja Kiinanmatkoihin.
        Nimet julkaistiin aikoinaan netissä ja suurimmissa valtakunnan lehdissä. Hävetkää ajattelemattomuuttanne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ken aikoinaan laittoi nimensä Massaliikkeen adressiin, niin kantakoon häpeänsä ja ottakoon vastuun nyt miljoonien menetyksestä purkuputkeen, taivaan tuuliin ja Kiinanmatkoihin.
        Nimet julkaistiin aikoinaan netissä ja suurimmissa valtakunnan lehdissä. Hävetkää ajattelemattomuuttanne.

        Kuningas puhaltaja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuningas puhaltaja?

        Tehäänkö massaliikkeestäkin holdingyhtiö ?


    • Anonyymi

      Järkyttävän moni kunnanvaltuutettu on uskonut vuosien aikana vakaasti Kemijärven bioselluun.
      Nyt kun yhä useampi epäilee uuden holdingyhtiön myötä koko tehtaan tulemista, niin sitä enemmän " tehtaan vastustajia" /ääneen epäilijöitä vihataan. Aulikkia on kuritettu oikein kunnolla.
      Aitoa vastustustakin on toki ollut, mutta suurin osa on ollut täysijärkisiä, realisteja, jotka ovat aiheesta epäilleet kunnan rahoittaja roolia miljarditehtaaseen.

      • Anonyymi

        Tehtaan rakentajat on kemijärven rohkeimpia miehiä. Valittajat pikku poikia ja tyttöjä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tehtaan rakentajat on kemijärven rohkeimpia miehiä. Valittajat pikku poikia ja tyttöjä

        Ja toisten rahoilla nää rohkeat...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tehtaan rakentajat on kemijärven rohkeimpia miehiä. Valittajat pikku poikia ja tyttöjä

        Ei näytä rohkeudella tehdas nousevan, kun realismi ja rahoitus puuttuu kokonaan.
        Onko lopuksi kyse kuitenkaan rohkeudesta, vaan pakkomielteisestä unelmasta.


    • Anonyymi

      Yli kymmenen vuotta kestänyt tehtaan rakentaminen " vain paperilla" ja runsaalla velalla Kemijärvelle vaatikin paljon ROHKEUTTA liikkua kylillä niiden ulottuvilla, joilta rahat on röyhkeästi viety.

      • Anonyymi

        Nämä rohkeat rakentajat ovat vieneet kaikilta Kemijärven kuntalaisilta rahaa. Mijoonia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä rohkeat rakentajat ovat vieneet kaikilta Kemijärven kuntalaisilta rahaa. Mijoonia.

        Ei niitä rahoja noin vain viedä. Tuollaisille rahasummille täytyy olla säilytyspaikka, vai onko rahoja säilytetty työntekijöiden pöydillä tai muussa sellaisessa paikassa josta ne on helppo ottaa.
        Vai onko joku antanut rahat. Joo, köyhä antaa vähistäänkin.


    • Anonyymi

      Finnvera on laskenut liikemaailmaan uuden ligvibiteettilainatyypin , joka tarkoitettu erityisesti aloitteleville biosellutehtailijoille. Napapiirin pohjoispuolelle perustettaviin yrityksiin saa lisäksi kuljetustukihenkistä ilmaisrahoitusta samaisesta paikasta.
      Ylärajana pidetään yhtä miljardia, joka riittäisi Kemijärvelle suunnitellun tehtaan kokonaiskustannuksiin. Näin Kemijärven biosellutehtaan rakennustyöt käynnistyvätkin melko pian holding-yhtiön turvin.
      Kemissä Metsä Group on laittamassa omia rahojaan sellutehtaan rakentamiseen.
      Ei vaikuta hyvältä tuo kemiläisten touhu. Paalupaikka on siis Kemijärvellä.!!!!!!!

      • Anonyymi

        Ihan kuin Bottas...mut kuitenkin 2.


    • Anonyymi

      Bottasin tallipaikka on katkolla.
      Boreal Biorefillä on mennyt myös paalupaikka.
      Menee enemmän rallipuolelle Vatasella.

      • Anonyymi

        Bioref on Kemijärven tulvaisuuden onnen airut!


    • Anonyymi

      Nuo yli viiden vuoden takaiset rahoituskuviot on autuaasti vanhentuneita.
      Boreal Biorefin perustajia ei voi syyttää enää mistään, kun talousrötös on jo lain edessä vanhentunut... Boreal Bioref on vetänyt kotisivut pois netistä, merkiksi siitä, että he eivät enää velkoja maksele, eivätkä vastaa muistakaan vastuista. Killinpäivät on koittanut biopojille.

      • Anonyymi

        Kemijärven biosellutehtaan rakentamisen aloittaminen näyttää viivästyvän, kun teollisuuslaitoksen rakentajille ei meinaa löytyä majapaikkaa Kemijärveltä. Ja talvi on vastassa.

        Nyt ei ole viisasta aloittaa, kun thaipoimijat veivät kunnan ainoat vapaat kerrostaloasunnot koronahommien vuoksi.

        Siksi nyt on hiljaista Kemijärven biosellurintamalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärven biosellutehtaan rakentamisen aloittaminen näyttää viivästyvän, kun teollisuuslaitoksen rakentajille ei meinaa löytyä majapaikkaa Kemijärveltä. Ja talvi on vastassa.

        Nyt ei ole viisasta aloittaa, kun thaipoimijat veivät kunnan ainoat vapaat kerrostaloasunnot koronahommien vuoksi.

        Siksi nyt on hiljaista Kemijärven biosellurintamalla.

        hei, ei marjanpoimijoita pidä majottaa silleen, että tehtaan rakentajat ei pääse Kemijärvelle! paljon tärkeämpi se tehdas meille on nyt tänne, hoitakaa asia kuntoon !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        hei, ei marjanpoimijoita pidä majottaa silleen, että tehtaan rakentajat ei pääse Kemijärvelle! paljon tärkeämpi se tehdas meille on nyt tänne, hoitakaa asia kuntoon !

        On se niin väärin! Juuri kun tehtaanrakentajat olisivat tulleet Kemijärvelle, niin on paljastunut kolkosti,,että tänne ei yöpymään mahdu, kun ne Thaimaan marjastajat ovat ottaneet pesäpaikakseen Särkikankaan parhaat kämpät.

        Näinköhän tehtaan rakentamisen aloittaminen taas siirtyy?


    • Anonyymi

      Voi voi🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      Voi ei! Taasko hanke siirtyy vuodella? Ehkä me vielä vuoden jaksamme odottaa?

    • Anonyymi

      Vataset ovat vaihtaneet paikkakuntaa, kerrotaan !!

      Tehdasta ei tule, en ole sen tulemiseen uskonut hetkeäkään.

      Valtaisa puhallus on tullut tiensä päähän....alkaa asioiden penkominen...jos alkaa?

    • Anonyymi

      Kaupungin päättäjät menee hys hys taktiikalla tässä asiassa, ainakin viimeisen vuoden menneet. Vähin äänin putken siirron kustannuksista, ym. tuli "tehtailijalle" vapautus. Toivottavasti tämä touhu tutkitaan viimeisen vuoden osalta hyvin tarkkaan, muuten ei voi kuin ihmetellä, että jotkut saa tehdä mitä haluaa ilman seuraamuksia. Kyllä se tulee vielä totuuksien puhumisen aikakin.......

      • Anonyymi

        Kaikki biosellurötökset ovat vanhentuneet.

        Kaikki biopoikien HuuHaa-velat ovat menneet ja kunnan rahat on jääneet. Muutamille.


      • Anonyymi

        Stop. Nyt tuli mies kylään. Matti Torvinen lupasi ennen vaaleja näkyvästi että perustetaan totuuskomissio selvittämään "biopoikien"ja kaupunkin väliset rahaseikkailu perinpohjin. Nyt hän on kaupunkin ykkösmies. Nyt mitataan mies. Pysyykö sanojensa takana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Stop. Nyt tuli mies kylään. Matti Torvinen lupasi ennen vaaleja näkyvästi että perustetaan totuuskomissio selvittämään "biopoikien"ja kaupunkin väliset rahaseikkailu perinpohjin. Nyt hän on kaupunkin ykkösmies. Nyt mitataan mies. Pysyykö sanojensa takana.

        Matti on vaan hiljaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Matti on vaan hiljaa

        Matlock tulee, löytää konnat ja pistää ne kiikkiin!


    • Anonyymi

      Oma etu ja henkilökohtaisten kaunojen ajaminen niillä on pääasia, eikä yhteisten asioiden. Tekis mieli alkaa maksamaan verot Sallaan, siellä viedään asioita eteenpäin, eikä henkilökohtaisten kaunojen kostaminen ole tärkeintä. Täällä tuntuu olevan tärkeintä muistella, että mitä sanoit minulle vuonna 2018. Ja tuo tehdashanke oli ihan ok vielä vuosi sitten, ainakin yrittivät, siitä hatun nosto. Kunnes se muuttui fantasiatehtaaksi ja riitelyksi. Helppo se olis jättää kaikki maksamatta tai maksattaa muille.

      • Anonyymi

        Eikö se viuluukko ole kunnostautunut sillä saralla?
        Ripitti tapion jussia puhujapöntöstä 18 vuoden asioista vaikka piti valita lautakunnan jäseniä vuodelle 2021


      • Anonyymi

        Son ollu fantasiatehas alusta alkaen. Koska kuntabyrokraatit ovat miljarditehtaita pystyttäneet ? Päättäjiä vietiin ko "litran mittaa"...Jälkiselvittelyt meneillään ???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö se viuluukko ole kunnostautunut sillä saralla?
        Ripitti tapion jussia puhujapöntöstä 18 vuoden asioista vaikka piti valita lautakunnan jäseniä vuodelle 2021

        Viulu-ukko katopas itteäs peilistä.... onko käyttäytymisesi aikuismaista? Lastentarha on sinulle oikea paikka kitistä :)


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe