Varokaa TYP-palvelua!OIKEESTI!

Hei, kaikki työttömät... Jos saatte TE-toimistosta siirron TYP-palveluiden piiriin , niin älkää hyvä Jumala sentään lähtekö sinne. Jos siihen liittyen on jokin info, niin jättäkää ihan suosiolla, työttömyyskorvauksenkin uhalla jo info väliin. Älkää olko koko jutun kanssa missään tekemisissä. Itse lähdin pahaa aavistamattomana siihen mukaan vuoden vaihteen jälkeen, kun työkkärin tyypit sinne lähettivät. Se olo elämäni pahin virhe. En ole koskaan ollut sossun asiakas, mutta TYP:ssä minua olivat ensimmäisellä tapaamisella vastassa tavallinen virkailija, ja sossun täti. Sossun tätiä kiinnosti kovasti mitenkäs paljon minä oikein saankaan sitä toimeentulotukea. Hän ei siis kysynyt, että saatko tai oletko hakenut toimeentulotukea, vaan heti minut nähdessään hän oletti minun saavan sitä. Vastasin loukkaantumisesta huolimatta hänelle (omasta mielestäni) kohteliaasti ja asiallisesti, että en ole koskaan hakenut toimeentulotukea, enkä ollut sossun asiakas. Sitten tämä sossun täti oikein ihmetteli, että miksi en ole hakenut, vaikka se olisi minun TILANTEESSANI taloudellisesti järkevää. Sanoin että saan exältä sen verta suuret elarit, että en ole oikeutettu toimeentulotukeen. Kuultuaan että olen eronnut oli sossun tantta ja toinen virkailija sitä mieltä, että minun olisi hyvä käydä juttelemassa erostaan jonkun kanssa. Pitäisi mennä terapiaan. Sanoin että en ole ollenkaan surullinen, enkä tarvitse terapiaa ja että exääm on hyvät välit ja erosta on jo vuosia. Olivat sitä mieltä kuitenkin, että menet terapiaan ja piste. Muutaman viikon päästä ovikello soi ja uusi mieheni meni avaamaan. Siellä oli sossu oventakana, ja halusivat tulla tarkastamaan miten minä oikein elelen. Kyllä hävetti.
Ilmoita


111 Vastausta

Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.


Liekö toi juttu nyt sitten totta vai ei. Jos on totta , niin toihan on ihan kauheeta!
2 VASTAUSTA:
kyllä terapia on tarpeen hyvin monille työttömille, koska heillä on vaikeuksia niin sosiaalisesti kuin psykiatrisesti. osa työttömistä ei vain tunnista itse ongelmiaan
sosionomi_vantaa kirjoitti:
kyllä terapia on tarpeen hyvin monille työttömille, koska heillä on vaikeuksia niin sosiaalisesti kuin psykiatrisesti. osa työttömistä ei vain tunnista itse ongelmiaan
Tunnistatko sinä, että voisit hakee apuu sun elämäntilanteeseen? Ehkä sä et vaan tunnista itse ongelmias. :)
+Lisää kommentti
Aloitus on ehkä trolli, mutta ei naurata yhtään. Itselläni on oikeasti kokemuksia kyseisestä puljusta. Se on oikea aikuisten ihmisten huostaanottolaitos. Siellä terveistä ja raittiista, täysin työkykyisistäkin työttömistä etsitään väkisin vikoja, että miksi ovat työttömänä. Jos vikaa ei löydy, niin sellainen keksitään vaikka puoliväkisin. Esimerkiksi jos työttömältä kysytään millainen hänen mielentilaansa on , niin jos työtöntä nyt sattuu harmittamaan, että ei ole töitä, niin se yritetään muuttaa väkisinkin sellaiseen muotoon, että työtön kärsii masennuksesta. Jos taas ei harmita ollenkaan että ei ole töitä, niin se tulkitaan niin, että ei ota vastuuta omasta elämästään, eikä ole realistista käsitystä todellisuudesta, ja joutuu kallonkutistajan tarkastukseen. Työttömyydenhän pitäisi olla niin hirveätä ja kamalaa että ja itsarin partaalla vähintään pitäisi olla. Ja jos ei ole, niin et ole normaali. Jos on pieniä lapsia, niin sieltä tulee oikeasti alta aikayksikön lastensuojeluviranomainen sossun pyynnöstä tekemään kotikäynnin, vaikka olisit todella hyvä vanhempi ja ainoa "rikoksesi"on se, että olet työtön. Viikoittain tarkistavat tilanteesi. Työttömään suhtaudutaan kuin irtolaisiin ajalla, jolloin se oli rikos. Eroon et heistä pääse. Elää ikinä menikö sinne. Ennemmin mikä tahansa paskakin työ. Ja jos työtä ei löydy, niin leikattu toimeentulotuki, mutta ei heidän kautta.
2 VASTAUSTA:
Tämä kirjoittaja puhuu asiaa.
Näin se vain on nykyyhteiskunnassa. Näille ns, päivähoitotyöntekijöille pitää saada työsarkaa ja jos sitä ei löydy SE tehdään tekemällä/kaivetaan jostakin.
Jos tämä on totta niin tässä kohtaa oma näkemys tähän yhteiskuntaan teki täysikäännöksen.
+Lisää kommentti
Leikattu toimeentulotuki netin kautta tehdyllä hakemuksella. Ja sillä hyvä. Ei mitään yhteistyötä heidän kanssaan. Ei ikinä. Kohtelu muistuttaa aivan jotain Stalinin aikaisia vainoja. Tai Hitlerin aikaisia vainoja. Ihan sama vaikka olisit syytön. Keskitysleirille vaan. Työntekijät pakotetaan väkisin löytämään ihmisistä vikoja, koska muuten heiltä menisi oma työpaikka alta, kun palvelu lopetettaisiin tarpeettomana. Olette siellä vain koekaniineja ja pelinappuloita isojen poikien (SSS-hallituksen)pelissä. Pysykää kaukana Typistä.
Ilmoita
Niinpä. Eihän se käy että Typin psykiatrit tai heidän kanssaan yhteistyötä tekevät lääkärit ja sossun tätit nyt ilman asiakkaita jäisivät. Jos tarpeeksi sairaita ja onnettomia tapauksia ei löydy tiettyä kiintiötä, niin heitä tehdään sitten tyhjästä, vaikka väkisin. Näin hyvinvointi Suomessa.
Ilmoita
Sitä vartenhan se palvelu onkin, että sinne mennään kuntoutumaan. Kyllä varmasti on päässä vikaa jos ei ole töihin mennyt niin pitkään aikaan. Ilmainen raha näyttää kelpaavan ja täällä vain neuvotaan, että kuinka välttää kaikki toimet joutua työhön. En yhtään ihmettele miksi hallitus haluaa koventaa karensseja...
Ilmoita
Ei kannata missään tapauksessa mennä TYP:n asiakkaaksi, itselläni on TYP:stä huonoja kokemuksia, lisäksi työharjoitteluun/työelämävalmennukseen laittoivat ja kun siitä paikasta en saanut töitä niin sitten seuraavaan työharjoittelupaikkaan olivat pompottamassa ja lopuksi sain karenssin kun ilman mitään syytä potkittiin pois työharjoittelusta. Myös TYP:n virkailijat hakemalla hakivat vikaa minusta ja jo siellä yksi virkailija väläytteli/lipsautti että jos ei muuta niin työkyvyttömyyseläkkeelle, myös sossu koitti hiillostaa ja puhuivat että tulevat katsomaan miten asun ja miten elän eli tulevat kotikäynnille. Kerroin sossulle ja TYP:n virkailijoille että minun luokse eivät ole tervetulleita en päästä heitä sisään VAIN ja ainoastaan poliisi tulee ovesta sisään mutta silloinkin vain jos heillä on kotietsintälupa
Ilmoita
typ muuttui mopa systeemiksi 2016 alkaen.....
työttömien mopetus tapahtuu nyt mopassa.
Mopa, ja typ loppuu ?

Mutta kallista hallintoa riittää, ja massa-työttömyys vaan kasvaa !
Ilmoita
Kesti vain noin 50 vuotta että selvisi että jos ihminen jättää anomatta sosiaalituen johon hän olisi ollut oikeutettu, niin se ei ollekkaan yhteiskunnalle säästö kuten on oletettu, vaan se on asia joka pitkällä juoksua maksaa yhteiskunnalle enempi kuin mitä maksaisi se että tarjolla oleva sosiaaliturva aina anottaisiin ja otettaisiin vastaan.

Jonain päivänä sama huomio tullaan tekemään myös TES-palkkaisen palkkatyön korvaamisesta erittäin matalapalkkaisella = 9 euroa työttömyyspäiväraha/työpäivä pakkotyöllä, mutta sitä ilmiselvyyttä ei vielä olla valmiita yleisesti hyväksymään.
Ilmoita
Osa kuntouttavasta työtoiminnasta tapahtuu oikeiden töiden kaltaisissa tehtävissä!

Jotkut kunnat ja kuntien järjestöt käyttävät sitä väärin, siis liiketoiminnan harjoittamiseen, vaikka ihmisille ei makseta palkkaa ja se on kiellettyä, oululainen kaupunginvaltuutettu Anne Huotari muistuttaa.

Se on yksi syy siihen, että kuntouttavaan työtoimintaan pyritään ohjaamaan myös liian hyväkuntoisia ihmisiä, työllisyyspoliittisen kuntakokeilun pääsihteeri Erja Lindberg jatkaa.

Siis ne tunnustaa että täysin työkykyisiä pakotetaan orjaksi, vain siitä syystä että niillä päästään teettämään LAITONTA palkatonta työtä!?

Jos kunta sijoittaa kuntouttavaan työtoimintaan terveitä ja työkykyisiä pienentääkseen työmarkkinatuen maksuosuuttaan, niin lakia rikotaan.

Jos kuntouttavalla työtoiminnalla korvataan mitä tahansa palkkatyötä, niin lakia rikotaan.

Jos kuntoutettavia käytetään liiketoimintaan, niin lakia rikotaan.

Lähes jokainen työpaja syyllistyy tähän?!
Ilmoita
Mielipuolinen hallitus on sekoittanut koko maan. Missään ei ole enää mitään järkeä. Kohta ollaan vähintään sisällissodassa, jos ei pahemmassa.
1 VASTAUS:
Oltaiskin.
+Lisää kommentti
Oikeusasiamies pyysi "kuntouttavan" orjatyöpalvelun väärinkäytöksiin ministeriön (STM) selvitystä.

Kantelun myötä "kuntouttavassa" orjatyössä huomattiin ministeriössä (STM) selviä rikkeitä.

"Kuntouttavasta" pakkoOrjatyöstä tehdyn kantelun perusteella STM on antanut lausunnon:

"Työtoimintaa EI saa hankkia yritykseltä.

Myös yhdistys tai säätiö voidaan katsoa yritykseksi jos se harjoittaa elinkeinotoimintaa.

Sama pätee avoimilla markkinoilla toimiviin liikelaitoksiin."

Lain mukaan työtoiminta ei saa korvata virka - tai työsuhteessa tehtävää työtä.

Työtoimintaa ei myöskään saa hankkia yritykseltä.

STMn mukaan tällä pyritään siihen, että kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden työpanosta EI käytetä taloudellisen voiton tuottamiseen.

Eli jos huomaatte orjatöissänne jotain mikä vähänkään viittaa siihen että orjilla teetetään mitään yritys eli liiketoimintaan liittyviä töitä, tehkää välittömästi kantelu viranomaisille!

Orjatöissä olevan EI siis tarvitse eikä lain mukaan saakkaan tehdä mitään sellaista mistä voidaan millään tavoin laskuttaa toisilta yrityksiltä tai yksityisiltä henkilöiltä

ILMIANTAKAA LAITTOMAT ORJATYÖPAJAT!
2 VASTAUSTA:
No, käsittääkseni ikkunoita ainakin tehdään kuntouttavana työnä. Aika vaikea on käsittää, että miten se sitten voisi olla laillista. Tuskin niitä lahjoitetaan asiakkaille.
ilmianto kirjoitti:
No, käsittääkseni ikkunoita ainakin tehdään kuntouttavana työnä. Aika vaikea on käsittää, että miten se sitten voisi olla laillista. Tuskin niitä lahjoitetaan asiakkaille.
Siitä sitten vaan tekemään kantelua ja ilmianto esim. työsyrjinnästä ja kiskonnasta.

Jos joku teettää "kuntoutettavilla" pakkoOrjilla sellaista työtä että tuote esim. myydään jollekin, kyse on ehdottomasti laittomuuksista.

Vaikka työnteettäjä olisi ry, niin kyse on yrityksestä eli liiketoiminnasta jos ry myy tuotteita tai palveluita.

"Kuntoutettavilla" orjilla saa teettää vain sellaisia juttuja mitä EI voida teettää palkallisena työsuhteessa.

Esim. vanhusten ulkoilutuskin on ihan normaalia palkallista työtä, eikä sitäkään saa teettää ilmakseksi orjilla.
+Lisää kommentti
kyselkää kun olen tarpeeksi kännisssä
Ilmoita
Lapseni sossun tädit ottivat huostaan kun jäin työttömäksi. Väittivät että olen vielä alkkis ja juon usein vaikka en juo. En ole saanut nähdä lastani 7 kuukauteen, en jaksa tapella joten annan asian olla.
Ilmoita
Kysyin tätä jo toisessa ketjussa, mutta en saanut asiallista vastausta, joten kysytään täälläkin. Kannattaako liittyä TYPin asiakkaaksi? Jos jos ei kannata, niin tuleeko jotain seuraamuksia (karenssi ym.), jos kieltäytyy rupeamasta TYPin asiakkaaksi?
2 VASTAUSTA:
Kuten jo aiemminkin sinulle totesin niin nyt lopetat sen TYP:in välttelyn ja menet kiltisti hoitamaan työttömyyttäsi.
Kannattaako liittyä S-ryhmän asiakasomistajaksi? Liittyä laihdutuskerhoon? Liittyä... jäseneksi johonkin? Jotenkin sait asian kuulostamaan hassulta. TYP on kaukana noista edellä mainituista. Jos haluat luovuttaa ja elää holhouksessa teitpä työtä tai olitpa eläkkeellä niin toki silloin, mutta jos jaksat hampaat irveessä vastustaa anarkiaa niin älä liity missään nimessä. Jos te-keskus ehdottaa työpaikkaa, otat vastaan ja menet töihin. Jos eivät siihen pysty niin turha niiden on typpejä ehdotella. Holhotkoot muita! Sanot molliin olevasi kiinnostunut työn tekemisestä.
+Lisää kommentti
Ei kannata, ja varo sitä hinnalla millä hyvänsä. Vuonna 2016 tuli käyttöön niin sanottu pakko Typpi, eli kyllä tulee karenssi, tai rangaistustyössäoloehto, jos et mene sinne. Typissä joudut väkisin sossun tätin valvovan silmän alle, vaikka et koskaan olisi aikaisemmin ollut sossun asiakas. Jos et mene Typpiin, niin joudut ehkä turvautumaan sossun toimeentulotukeen, mutta silloin et kuitenkaan ole samalla tavalla sossun asiakas, kuin Typissä, vaan täytät vain hakemuksen netissä. Typpi ei tule sinua koskaan työllistämään oikeisiin töihin, vaan aloittaa ilmaisen orjatyön kierteen. Juuri nyt, kun ollaan kesää kohti menossa kovaa vauhtia, niin Typon kautta etsitään 6kk kestäviin työkokeiluihin porukkaa, että yritykset saavat halpaa kesätyövoimaa.Nimimerkkiä Ryhtiäelämään ei kannata kuunnella. Hän ei joko tiedä oikeasta lamasta ja työttömyydestä mitään, ja luulee, että kaikki on tahallaan vaan laiskottelemassa tai sitten hän on vain pelkkä trolli.
5 VASTAUSTA:
Taidat itse olla trolli, kun kehotat välttelemään viranomaisia. TYP:stä pääsee eroon nopeasti kunhan vain käy siellä hoitamassa asiansa eli sen palkattoman harjoittelun, jolloin ne siirtävät sinut takaisin työmarkkinoille, kun huomaavat että olet ihan työkykyinen. Jos taas alat välttelemään ja pilaamaan työntekoa, kuten jotkin muut sankarit, niin en ihmettele, että tuleekin kotikäyntejä sekä psykiatrista terapiaa. Pois alta se vain niin eivät vaivaa sinua enempää, muuten joutuu pahaan kierteeseen.
Ryhtiäelämään kirjoitti:
Taidat itse olla trolli, kun kehotat välttelemään viranomaisia. TYP:stä pääsee eroon nopeasti kunhan vain käy siellä hoitamassa asiansa eli sen palkattoman harjoittelun, jolloin ne siirtävät sinut takaisin työmarkkinoille, kun huomaavat että olet ihan työkykyinen. Jos taas alat välttelemään ja pilaamaan työntekoa, kuten jotkin muut sankarit, niin en ihmettele, että tuleekin kotikäyntejä sekä psykiatrista terapiaa. Pois alta se vain niin eivät vaivaa sinua enempää, muuten joutuu pahaan kierteeseen.
Höpöhöpö, ex-typ nykyinen MoPa on IKUINEN.

Siitä et pääse pois ennekuin kuolet.

Tai no jos jaksat sitä kunnes pääset eläkkeelle, löydät oikeaa palkallista työtä, voit päästä pois.

Vaikka ne alkuun väittäisi että 4h/vk riittää, niin mitä "kuntoutuneempi" olet sitä ENEMMÄN orjatyötä joudut tekemään.

Pahimmillaan "kuntoutettava" orja joutuu orjuutettavaksi 8 tuntia päivässä, 172 tuntia kuukaudessa, lähes 2000 tuntia vuodessa ILMAN PALKKAA vuosikausia?

"Kuntoutettavalle" osjalle EI kerry eläkettä, ei anssiä, ei mitään muutakaan sos.turvaa kuten äitiys-, sairaspäivärahaa.

Koittakaa ymmärtää että jos suostutte "kuntouttavaksi" orjaksi, POISTUTTE TYÖMARKKINOILTA!

Se EI ole TYÖTÄ, vaan sossun pakkopalvelua.

Koska se EI ole TYÖTÄ vaan joudut sossun "kuntouttavaan" työntekoon, se tarkoittaa että sinussa on jotain VIKAAA josta systä tarvitset SOSSUN PALVELUJA.

Koittakaa nyt ymmärtää että kuka työnantaja ottais töihin SOSSUN ASIAKKAAN?!
No jaa, itse pääsin TYP:istä eroon puolessa tunnissa. Kerroin asioistani ja virkailija kysyi, miten voisimme sinua auttaa. Vastasin, että ettepä juuri mitenkään. TYP oli sitten siinä ja paluu perustyökkäriin edessä. Toki monella on varmasti vaikeampaa TYP:in kanssa, mutta tässä nyt omat kokemukseni.
SE.EI.OLE.TYÖTÄ kirjoitti:
Höpöhöpö, ex-typ nykyinen MoPa on IKUINEN.

Siitä et pääse pois ennekuin kuolet.

Tai no jos jaksat sitä kunnes pääset eläkkeelle, löydät oikeaa palkallista työtä, voit päästä pois.

Vaikka ne alkuun väittäisi että 4h/vk riittää, niin mitä "kuntoutuneempi" olet sitä ENEMMÄN orjatyötä joudut tekemään.

Pahimmillaan "kuntoutettava" orja joutuu orjuutettavaksi 8 tuntia päivässä, 172 tuntia kuukaudessa, lähes 2000 tuntia vuodessa ILMAN PALKKAA vuosikausia?

"Kuntoutettavalle" osjalle EI kerry eläkettä, ei anssiä, ei mitään muutakaan sos.turvaa kuten äitiys-, sairaspäivärahaa.

Koittakaa ymmärtää että jos suostutte "kuntouttavaksi" orjaksi, POISTUTTE TYÖMARKKINOILTA!

Se EI ole TYÖTÄ, vaan sossun pakkopalvelua.

Koska se EI ole TYÖTÄ vaan joudut sossun "kuntouttavaan" työntekoon, se tarkoittaa että sinussa on jotain VIKAAA josta systä tarvitset SOSSUN PALVELUJA.

Koittakaa nyt ymmärtää että kuka työnantaja ottais töihin SOSSUN ASIAKKAAN?!
Tänäpäivänä ei ole riittävästi töitä .Teknologia on syrjäyttänyt monet työpaikat.Postia kulkee sähköisesti ja ihmiset hoitavat asioita netillä,johon tarvittiin palveluja ja robotit ovat korvanneet teollisuuden linja toitä. Tilannetta ei auta yhtään se ,että Suomesta on teollisuutta myöskin lähtenyt tuonlisäksi ulkomaille halpatyön perään.

Tilanne vastaa jokseenkin sitä ,että kalastajalta,jonka pitäisi elättää itsensä on kalat ehtyneet järvestä tai maanviljelijällä maat käyneet hedelmättömäksi.

Tilanne vaatii yhteiskunnan kannalta asennemuutosta ja sitä ,että yhteiskunnassa ruvetaan miettimään,kuinka turvata ihmisten toimeentulo kun työtä ei ole. Turvata olosuhteet ,kuinka maassa voi kyetä tulevat sukupolvet elämään ja millainen systeemi luodaan,jotta elämää on näissä olosuhteissa rakennettavissa.Jaetaanko työtä tasaisemmin ja kuinka turvataan työttömyysjaksoina toimeentulo.Maassa pitää olla nyt ja tulevilla sukupolvilla reaaliset toimeentulomahdollsuudet ja olosuhteet,joissa elämää on rakennettavissa.Tuossa suhteessa ei auta syyllistäminen tai hömppähommien keksiminen kenellekkään,eikä se ole edes yhteiskunnan kannalta rakentavaa.

Sosiaalipalvelut eivät ole se taho joka tekee lääketieteellisiä tai terveydentilaa koskevia päätöksiä minkään laisen kuntoutuksen tarpeesta ,vedoten terveydentilaan.Terveydentilan arviointi on puhtaasti lääkärien ja kunkin alan experttien tehtävä .Ei sosiaalihenkilön,joten tuolla perusteella sosiaalialanhenkilöllä ei ole riittävää pätevyyttä minkäänlaiseen terveydentilan arvioitiin tai sen erusteella toimien aloittamiseen.Ei edes lääkärissä käynnin määräämiseen.

myöskään kenenkään raha asiat eivät itsestään kuulu millekään taholle,ellei sitten hae vartavasten hae toimeentulotukea ja tuotakautta synny asiakkuutta ja tuen määritelmään siittyvää selvitystä varallisuudesta.

Epäasiallisen suuntaisi toimia,ei kenenkään tulisi tarvita pelätä,eikä sitä,että asiattomasti jokin taho hyödyntäisi työvoimana ilman syntyvää työsuhdetta tai palkkausta. Emmehän elä kivikaudella ,emmekä mielivallan alla ,vaan sivistysvaltiossa,jossa asiat ratkaistaan sovinollisesti ja inhimillisydellä,eikä pakolla ja pakkotoimiin alistamalla.
Sanoisin, että feodaalimalli lisättynä orjakaupalla olisi hyvä vaihtoehto nykyiselle työhaluttomuudelle. Rikkaat olisivat aatelistoa, jotka pitävät huolen köyhempien parhaasta sosiaaliturvasta eli työstä. Sellaisessa järjestelmässä riittäisi varmasti töitä kaikille.
+Lisää kommentti
Jos joutuu pitkäaikaiseen typpiin tai mopaan niin kannattaa ryhtyä keräämään aineistoa talteen millä jälkeenpäin voi osoittaa palkattoman työn esim. riistoksi tai hädänalaisen hyväksikäytöksi. Sitten kun vapautunut pakkotyöstä voi ryhtyä vaatimaan korvauksia palkattoman työn teettämisestä. Mutta kannattaa perehtyä asiaan hyvin, sillä jos saa korvauksia, niin Kelapa tietenkin perii takaisin maksetut tuet. Että korvausvaatimus on myös huolella laadittava, että Kela ei pääse työntämään näppejään sekaan.
1 VASTAUS:
Jos työntekijä asetetaan huomattavan epäedulliseen asemaan, käyttämällä hyväksi työntekijän taloudellista tai muuta ahdinkoa kuten työttömyyttä, riippuvaista asemaa, ymmärtämättömyyttä, ajattelemattomuutta tai tietämättömyyttä, katsotaan teko kiskonnantapaiseksi työsyrjinnäksi.

"Kuntouttava" pakkoOrjatyöpalvelu on mitä ilmeisimmin kiskonnantapaista työsyrjintää.

Toiset saavat samasta työstä kunnon palkkaa, toiset joutuvat tekemään samaa työtä ilman palkkaa.
+Lisää kommentti
Mihin tietoihin typ pääsee käsiksi, tiedot leikkauksista, resepteistä ja kaikesta on menossa heille? Olen joutumassa typ-asiakkaaksi, ja en todellakaan haluaisi, että vuosien takaisia terveystietojani aletaan levittelemään eri henkilöiden kesken..
4 VASTAUSTA:
En itse tiedä miten se käytännössä on, mutta joku kertoi että:

"Paljon lukenut palstoilta kirjoituksia ettei jotkut halua allakirjoittaa terveyteen liittyvää tiedonsaantikaavaketta Kelan, sos.viraston Te-toimiston yms. tehojen välillä, ei ilmeisesti enää lupia kysellä asiakkaalta,

sillä sairaanhoitajalla oli kone avoinna ja näytti että olet käynyt tuolloin ja tuolloin tietyissä paikoissa ja sinun laboratoriokokeiden tulokset ovat olleet tällaiset jne.

Minulla oli mukanani useita B-lausuntoja joista pyysin häntä ottamaan kopiot niin hän sanoi että ei tarvitse, näen kaikki samat todistukset Kelan tiedoista."
TiedotKoneellaValmiina kirjoitti:
En itse tiedä miten se käytännössä on, mutta joku kertoi että:

"Paljon lukenut palstoilta kirjoituksia ettei jotkut halua allakirjoittaa terveyteen liittyvää tiedonsaantikaavaketta Kelan, sos.viraston Te-toimiston yms. tehojen välillä, ei ilmeisesti enää lupia kysellä asiakkaalta,

sillä sairaanhoitajalla oli kone avoinna ja näytti että olet käynyt tuolloin ja tuolloin tietyissä paikoissa ja sinun laboratoriokokeiden tulokset ovat olleet tällaiset jne.

Minulla oli mukanani useita B-lausuntoja joista pyysin häntä ottamaan kopiot niin hän sanoi että ei tarvitse, näen kaikki samat todistukset Kelan tiedoista."
"Sen verran vielä, että ihan ensimmäisenä hän mainitsi että hänen/ heidän velvollisuus on saada työttömät johonkin, joko palkkatyöhön, työharjoitteluun, työkokeiluun, opiskelemaan, kuntouttavaan tai ohjata sairaslomalle ja/ tai työkyvynarviointiin.

Myönsi ihan reilusti että tiukkaa touhua, kunta haluaa vapautuu maksamasta työmarkkinatukia ja että tiukat ohjeistukset saaneet."

Huoh...
ORJAKSI.KAIKKI kirjoitti:
"Sen verran vielä, että ihan ensimmäisenä hän mainitsi että hänen/ heidän velvollisuus on saada työttömät johonkin, joko palkkatyöhön, työharjoitteluun, työkokeiluun, opiskelemaan, kuntouttavaan tai ohjata sairaslomalle ja/ tai työkyvynarviointiin.

Myönsi ihan reilusti että tiukkaa touhua, kunta haluaa vapautuu maksamasta työmarkkinatukia ja että tiukat ohjeistukset saaneet."

Huoh...
> TE-toimiston ainoa motiivi on tehdä säästöjä maksettavista työttömyyskorvauksista. Jos ihminen menettää korvauksen, onko se sossu sitten kun maksaa korvauksen? <

Joo siis säästöjähän tässä haetaan.

Kunnan kannalta on hankalaa että kunta joutuu maksamaan yli 300 päivää työttömänä olleen tuista puolet ja yli 1000 päivää työttömänä olleesta 70%.

Mutta jos "kuntouttavaan" pakkoOrjatyöpalveluun pakotettu kieltäytyykin orjuutuksesta kunta joutuu useimmissa tapauksissa maksamaan toimeentulotukea.

Suo siellä ja vetelä täällä.

Siksi kannattaa kiristää kuntaa että jos ne koittaa pistää sellaiseen mitä ei halua tehdä, niin tekee selväksi että aikoo kieltäytyä ja siirtyä kokonaan toimeentulotuelle.

Tosin tämä keino koskee vaan niitä jotka ovat oikeutettuja toimeentulotukeen, eli niiden joilla on omaisuutta, ei kannat uhata, koska ne eivät tule kuitenkaan saamaan toimeentulotukea, vaan joutuvat elämään 0 tuloilla karenssin saatuaan.

Kaikki työttömät EI siis saa edes sossusta mitään, jos sulla on esim. auto tai mökki tai jotain kiinteistöjä, säästöjä, tauluja ym.
Aika moni pitänee näinä aikoina pienet säästönsä sukanvarressa, jos olen asian oikein ymmärtänyt. Eiväthän ne edes enää kasva korkoa pankissa. Eikä sinne sukanvarteen taida sossunkaan katse yltää.
+Lisää kommentti
Olisi kiva tietää, missäpäin Suomea näitä sattuu.
Kuntouttavassa iedän yhden selkävaivaisen olleen, mutta muita en sitten tiedäkään.
Tampere(Pirkanmaa) on paha, samoin kai UUsimaa? Olisiko joku työkkäri asiallisempi kuin jokin toinen?
Ilmoita
Kuvitelkaapa että työskentelisitte sossun tätinä Typissä ja työnantaja alkaisi vähän vihjailemaan, että teitähän on täällä ihan liian monta, ja tietty määrä saa kohta lähteä säästösyistä. Silloin syntyy sossun tätien keskuudessa hirveä pätemisen tarve, ja yritetään kilpaa näyttää että juuri minut kannattaa pitää, koska olen niin tehokas. Sossun tätin arvo mitataan töissä sillä, kuinka monta "tärkeää" kotikäyntiä hän on nyt sitten taas tehnyt ja kuinka moni onneton reppana nyt sitten tarvitsee hänen apuaan selvitäkseen arjesta. Kun kaikinpuolin terveitä asiakkaita lappaa ovesta sisään toinen toisensa jälkeen, eivätkä he tarvitse toimeentulotukea, eivätkä mitään sossun tätin palveluja, tietää sossun täti, että kohta hän saa itse lähteä. Oman nahkansa pelastamiseksi sossunkainen keksii sinusta jonkin vian, minkä perusteella hänen on nyt tultava sitten se todella "tärkeä" kotikäynti tekemään. Kun olet sossunkaisen kynnyksesi yli päästänyt, jännään periaatteessa keksiä sinusta ihan mitä vaan. Olethan työtön, eikä sinulla ole sanan valtaa. Älä ole missään tekemisissä tällaisten ihmisten kanssa. Jos menet Typpiin asenteella, että käydään nyt sitten tekemässä se alta pois, niin se ei onnistu. Emmerdal sarjan roolihahmo "Laurelin" sanoin:"One's you get in the system, you can't get out!" Ja tuohon tietojen siirto juttuun, ei sitten siis todellakaan tarvitse asiakkaan lupaa, näin laki muuttui.
1 VASTAUS:
Voiko omakannasta ruksata kohdat, joissa kielletään tietojen antaminen?
+Lisää kommentti
Typpi on on IKUINEN!!!Siitä ei todellakaan pääse eroon menemällä kiltisti heidän määräämään työkokeiluun. Työkokeilun päättymisen jälkeen tulee taas uusi ja niin edelleen...Tyypillinen työkokeilu alkaa maaliskuussa ja kestää elokuun loppuun saakka. Minkäänlaista kesälomaa ei ole. Sitten tulee parin viikon tauko ja sen jälkeen 2 kk kestävä työkokeilu, sitten taas muutaman viikon tauko ja sen jälkeen 2kk kestävä työkokeilu, ja sittenhän onkin jo pian maaliskuu...Ei palkkaa, ei eläkettä, ei lomaa. Nyt pitäisi kaikkien Typpiin joutuneiden kävellä sieltä ulos ja sossun luukulle. Lopetettaisiin koko roska, kun sinne ei enää saataisi ketään.
2 VASTAUSTA:
Tilastoja pitää kaunistaa. Eikös se ollut Suomen tuleva presidentti, Ståhlberg, joka teki väitöskirjan jo vuonna 1920 Suomen maattoman väestön asemasta.

Tuolloin maaton väestö oli jatkuvan valvonnan alaisena. Se oli sitä siksi, että vallanpitäjät itse tiesivät oikein hyvin, että asema ei ollut hyvä ja siitä ei seuraisi mitään hyvää, jos tuo joukko itse tajuaisi, millaisessa jamassa se oli. Pelättiin levottomuuksia ja olihan tuo Neuvostoliittokin tuossa naapurissa.

Mitenkö viranomaiset hoitivat tuolloin asian? Ensinnäkin "irtolaisuudesta" tehtiin laitonta. Irtolaisia olivat kaikki, joilla ei ollut pysyvää "tointa". Käytännössä irtolaisia olivat työttömät, eli maaton väestö, joka ei ollut taksvärkkiä vääntämässä talollisille. Työttömät rinnastettiin irtolaisuuden suhteen näin esim. prostituoituihin.

Käytännössä kaikki työttömät pakotettiin ottamaan yösijaa ja ruokapalkkaa vastaan piikomista ja renginsavottaa maalaistaloista. Maaton - eli omistamaton luokka - myi siis orjapalkalla työnsä maatilallisille. Jos työtön, eli tuolloin työtön, kieltäytyi työstä, niin hänet lähetettiin rangaistussiirtolaan. Siellä askarreltiin sitten silloisten mielenvikaisten ja vankien kanssa sinkkiämpäreitä ja luutia.

Mikään ei ole muuttunut noista ajoista, kuten TYP.stä huomataan. Ainoa tapa, miten tästä tilanteesta päästään eroon, on vallankumous. Millään tavalla se, mitä aikoinaan Marx kirjoitti pääomasta ja työstä, ei ole muuttunut tai vanhentunut. Tässä välissä oli toki aikakausi aina 60-luvusta 90-lukuun, jolloin oli paremmin, mutta se johtui yksinomaan työvoimapulasta, teollistumisesta, muuttoliikkestä Ruotsiin, jotka hetkellisesti käänsivät tilanteen päinvastaiseksi, jolloin suomalaisilla työntekijöillä oli mahdollisuus nousta niskanpäälle neuvotteluissa.
Katsokaa tuon TYP-esitelmän sisältöä, siinä on kartalla, miten niitä keskuksia on ja mitä tehdään.

http://docplayer.fi/449160-Typ-toimintamallin-kehittaminen-lakisaateistaminen-ja-valtakunnallistaminen-temin-tyoryhmaesityksesta-muokattu-kauhanen.html
+Lisää kommentti
Myös tavallinen työkkäri voi samalla tavalla kyykyttää työtöntä halutessaan. Sieltä ei kuitenkaan sentään tungeta toisen kotiin, eikä urkita raha-asioita ym. muita henkilökohtaisia asioita. Tavallinen työkkäri siis sentään vielä vähän inhimillisempi.
Ilmoita
Hei sinä, nimimerkki RYHTIÄELÄMÄÄN...Jos saisit vakituisesta työstä palkkaa nettona käteen 3400 euroa kuukaudessa, niin olisitko valmis koko lopun elämäsi tekemään täysin samaa työtä pelkällä Kelan työttömyyskorvauksella 9 euroa per päivä, eli reilusti alle tonnilla kuussa???Epäilen suuresti...Joten sun on ihan turha täällä lässyttää että menkää sinne Typpiin hoitamaan sitä työttömyyttänne. SAATANA!!!
1 VASTAUS:
Riippuu kuule ihan siitä, että onko muita töitä vai ei. Jos ei ole niin kyllä tekisin. Olen tehnyt palkattomia harjoitteluitakin vain että saan työkokemusta ja sen avulla sainkin vakituisen työn. Suosittelenkin, että yrittäisitte edes. Ei tietenkään ole pakko jos ei halua, mutta silloin on ihan turha alkaa valittamaan, että kylläpä on asiat huonosti. Teidän se erityisesti tulisi tietää, että työpaikkojen saaminen on vaikeaa nykypäivänä ja ei niitä saa muuten kuin osoittamalla ahkeruutensa ja osaamisensa. Siispä ryhtiä elämään.
+Lisää kommentti
Olin kerran yhdellä työttömille tarkoitetulla kurssilla yhdessä oppilaitoksessa, missä oli tulossa hirveät säästöt ja opettajat olivat ihan helisemässä, että kohta menee omatkin työt alta. Ajattelin, että enköhän minä, vuosia todella pienipalkkaisissa töissä ollut pitkäaikaistyötön, jolla on peruskoulun jälkeen suoritettuna yksi ammatillinen perustutkinto, jotenkin pysty paremmin hyväksymään tämän tilanteeni, kun sellaiset henkilöt, mitkä ovat lukion jälkeen vuosi kausia lukeneet yliopistossa. Monella asiat siis vielä huonommin, kun tippuvat liian korkealta ja liian kovaa. Oikein säälitti ne kivat ope reppanat. Typin täteille taas oikein toivon työttömyyttä koko sydämestäni. Eiköhän se Sipilän hallitus vielä keksi, että toimeentulotukeenkin voi tulla karenssia. Jos sellainen päivä koittaa, se on tämän maan loppu. Syntyy ennätysmäärä rikollisjengejä ym. Kun ihmiset yrittävät selvitä. Kaduilla ei voi enää olla turvassa. Jee...äänestäkää, äänestäkää!!!
1 VASTAUS:
Niinpä--- Jos sellainen päivä koittaa, se on tämän maan loppu. Syntyy ennätysmäärä rikollisjengejä ym. Kun ihmiset yrittävät selvitä. Kaduilla ei voi enää olla turvassa. Jee...äänestäkää, äänestäkää!!!
+Lisää kommentti
Suomeen ei olisi koskaan pitänyt kehittää mitään sosiaaliturvaa. Ei olisi syntynyt sitten ollenkaan sellaista sukupolvea, joka ajattelee, että ei edes tarvii mennä töihin. Meitä suomalaisia olisi varmasti paljon vähemmän, kun moni olisi lähtenyt leivän perässä ulkomaille pysyvästi, ihan niinkuin ennen vanhaan Amerikkaan "kultaa vuolemaan." On toki paljon sellaisiakin työttömiä, jotka haluaisivat töihin, sitä en kiistä. Mutta sitäkin enemmän näitä löhöäjiä. Täällä Suomi 24 palstalla hirveä kirjoitus nimimerkiltä Suomipaska, jossain keskustelussa, missä puhutaan siitä miten Sipilän haluaa lisää mamuja.
2 VASTAUSTA:
Kuule, silloin olisivat tästä rotanloukosta lähteneet jok'ikinen iikka ja te porvarit olisitte saanet piikoa toistenne talouksia.

Sen vuoksi ne palkatkin nousivat, kun alkoi olla pulaa työntekijöistä, kun porukka pakeni köyhyyttä Ruotsiin. Olen kuullut omilta vanhemmilta, miten pienipalkkaiset naiset asuivat Suomessa vielä 70-luvulle tultaessa saunakammareissa, joissa vesikin jäätyi aamulla. Ruotsissa asuttiin tuolloin jo kämpissä, joissa oli kodinhoitohuoneet, parkettilattiat ja monet muut, ihan työläisilläkin. Volvoilla sitten huristeltiin kesälomilla katselemaan köyhiä suomiserkkuja, jotka kihisivät raivosta, kun lapsillakin oli uusimmat merkkivaatteet ja hampaat kunnossa.

Samalla kun se työläisen neuvotteluasema nousi työmarkkinoilla parani myös sosiaaliturva. Nämä kulkevat käsi kädessä. Huono palkka on yleensä seurausta korkeasta työttömyydestä ja huonosta sosiaaliturvasta. Ja hyvä palkka tietää puolestaan hyvää kulutusta ja työpaikkoja palvelualoille ja lopulta nousevaa elintasoa koko maahan. Yleensä näitä huonon sosiaaliturvan maita leimaa myös korruptio, korkeat elitasoerot ja yhteiskunnallinen levottomuus. Kuulostaa tutulta, eiköst joo? Suomihan se siellä vuonna 2020.

Mikään ennustajaeukko ei tarvitse olla nähdäkseen, miten tämä maa on ajamassa päin seinää. Jatkakaa vain tällä porvarilinjalla, niin hyvää tulee. Jo nyt on nähtävissä, miten työpaikat ja palkat lähtevät keskiluokaltakin ja ainoastaan ylin 1% rikastuu.

Mikään ei ole yhtä kivaa ja nautinnollista katseltavaa, kun yrittäjältä lähtee asunto ja perhe alta. Tai kun entinen toimitusjohtaja laahustaa itsekin työkkäriin, kun yrityksen johto päätti ulkoistaa toiminnot Viroon. Tätä on luvassa lisää ja yhä useampi kokoomusta ja keskustaa äänestänyt pääsee siitä nauttimaan.

Äänestäkää nyt ihmeessä sitä Stubbia, kyllä Sipilän leikkauslinja laittaa tämän maan kuntoon, myydään ihmeessä kaikki tuhkia myöten ulkomaisille sijoittajille ja otetaan maa täyteen tulijoita ja itäeurooppalaisia duunareita, jotka tekeävät halvemmalla ja vievät palkkansa kotimaihin.

VIIMEINEN SAMMUTTAA VALOT! Tästä perheestä ovat jo lapset kaikonneet maailmalle. YKSIKÄÄN EI JÄÄNYT TÄHÄN HAISEVAAN SILSAISEEN PERSRAKOON TUHOAMAAN OMAA TULEVAISUUTTAAN. Sen olen heille teroittanut päähän, älkää jääkö tänne, älkää missään nimessä rikastako ja auttako näitä visukinttuja, joille ette ole mitään muuta kuin ylimääräinen kuluerä. NIIN METSÄ VASTAA KUIN SINNE HUUTAA PORVARI! Kun sen aika tulee, teillä ei ole enää mitään osaamista eikä tuotannontekijöitä, joilla tämä maa nostetaan, eikä tänne kukaan tule. Toivottavasti ne tyhjät asunnot ja vanheneva väestö teidän Unelma-Suomenne elättää.
"Suomeen ei olisi koskaan pitänyt kehittää mitään sosiaaliturvaa. Ei olisi syntynyt sitten ollenkaan sellaista sukupolvea, joka ajattelee, että ei edes tarvii mennä töihin."

Sehän muuttui aivan kattavaksi tässä EU:n aikana. Jos sosiaaliturvaa olisi aina ollut vaan hyvin kitsaasti, ei sitä kukaan hakisi, koska sen mukana tulee mielettömästi kylkiäisiä. Ehdollistettu toimeentulo ja ehdollistaminen on mennyt siis kuntien säästätalkoilussa yli äyräiden.

Parasta on, kun hakee vaikka 200 työpaikkaa ja antaa niiden kanikkojen olla. EU:ta tämäkin systeemi vain tukee. Kaikki mikä saa Merkelin ja muut lopetamaan ja lyömään kintaat tiskiin on yrittämisen arvoista.
+Lisää kommentti
Kannattaa ehdottomasti kieltäytä typin asiakkuudesta viimeiseen asti. Se on helvetin esikartano. Typin asiantuntija kertoi, että tekee ihan tahallaan kiusaa, koska työttömänä olen sen ansainnut. Nauhalla kaikki! :)
1 VASTAUS:
Hyvä, että olet muistanut äänittää noiden kummajaisten luona käyntisi. Kannattaa myös viedä todistaja mukanaan. Äänityksestä kyllä saattaa tulla 'parempi', jos esittää hiukan reppanaa ja äänittää salaa. Pitää vaan lopettaa se reppanuus jossain vaiheessa, ettei sahaa omaa oksaansa ihan poikki.
+Lisää kommentti
Jos työntekijä asetetaan huomattavan epäedulliseen asemaan, käyttämällä hyväksi työntekijän taloudellista tai muuta ahdinkoa kuten työttömyyttä, riippuvaista asemaa, ymmärtämättömyyttä, ajattelemattomuutta tai tietämättömyyttä, katsotaan teko kiskonnantapaiseksi työsyrjinnäksi.

"Kuntouttava" pakkoOrjatyöpalvelu on mitä ilmeisimmin kiskonnantapaista työsyrjintää.

Toiset saavat samasta työstä kunnon palkkaa, toiset joutuvat tekemään
Ilmoita
Soile Kuitunen Kuntoutussäätiö:

Kuntoutuksen tilanne > Työhön kuntoutuminen ontuu.

Meillä on entistä enemmän ihmisiä jotka eivät tarpeistaan huolimatta pääse "kuntoutukseen".

Työlähtöistä "kuntoutusta" on ajettu rajusti alas, mm. AURA lakkautettiin ennen kuin se käynnistettiinkään.

ASLAK ja TYK saavat kuitenkin jatkoa vuoden 2016 loppuun, vaikka hallitus alun perin päätti, että kummankin rahoitus loppuu syyskuussa 2015.

Uusi työlähtöinen kuntoutusmuoto Kiila käynnistynee 2016.

KUNTOUTUKSEN TULEVAISUUDEN TRENDIT

Monipaikkainen kuntoutus

YLI PUOLET maahanmuuttajista vailla työtä!

Yli 60.000 korkeakoulutettua nuorta ilman työtä.

Yli 130.000 pitkäaikaistyötöntä.

Digitalisaatio ei tarkoita etäkuntoutusta vaan ajasta ja paikasta riippumatonta kuntoutusta jossa esim. koko kaupunkiympäristö on kuntouttava.

Alentuneen työkyvyn omaavien vaikeasti työllistyvien työttömien aktivoinnissa huomioidaan erilaiset osallistavat toimet.

Kaikille peruskoulun päättäville taataan kuntoutuspaikka.

Miten peruskoulun päättävät on muka niin huonossa kunnossa että ne tarvis "kuntoutusta"?
1 VASTAUS:
Jos hyvä tuuri käy, niin nuo maahanmuuttajat vie voimavarat Soilelta niin, ettei sinne jää mitään varoja käytettäväksi suomalaisiin. Soile voi pitää tätä tietysti onnettomuutena, mutta itse luulen, että moni hihkuu sen sijaan onnesta :D
+Lisää kommentti
Miten sen työvoiman palvelukeskuksen voi välttää, koska se on nykyään lakisääteinen. Seuraus lienee väistämättä työnhaun päättäminen ja työttömyysetuuden loppuminen. Vai onko jokin vaihtoehto? Ennen vuotta 2015 se oli selkeästi vapaaehtoinen.
2 VASTAUSTA:
Työttömyyskorvauksen anojalle ei jää mitään vaihtoehtoja. Olen tajunnut sen jo 4 vuotta sitten omakohtaisesti. Oli niin mielettömiä juttuja, syyttelyä ilman aihetta, neuvoja tekee mitä tahtoo ja näkee asiakkaassa ihan mitä tahtoo. Totuutta ei enää ole, paitsi, että neuvojille kävi niin, ettei niillä ole enää palveluaikoja, vaan ne ovat jossain rivityöntekijöinä eivätkä ne pääse asiakaspintaan enää ollenkaan.

Työttömyyskorvauksen sijalle on pakko keksiä itse vaihtoehdot. Olen kasvanut sinä aikana, jolloin sitä ei ollut ja sitten se tuli ja tietyt palkkatyöläiset saivat sitä, tuli tes-palkat yms. Pystyn nytkin miettimään mitä teen, ellei ole mitään vaihtoehtoja. Käytännössä vanhat konstit:
- myyt omaisuuden
- muutat toiselle paikkakunnalle, josta voit helpommin saada työtä, vaikka se ei selviä teoriassa
- jos vaan saa ihan mitä vaan ulkomailta.

Vähän aikaa poissaolo virkistää itseäkin. Suomessa on nyt säännöt EU:lta ja mm. käytetyn tavaran myyntikin on vartioitu. Ihan kaikki. En edes tiedä, mikä se työttömänä ansaitun 300 euron omaosuus on käytännön tasolla.
Mitään ei kannata liiemmin jäädä haikailemaan, jos on kovin paha tilanne. Jos vaikka mamusia edelleen hyysätään loputtomiin lesta-hallituksen ja Örgin avulla, se on viimeinen niitti niille, joilla ei ole enää mitään muuta kuin pakkotyö tuolla.

Tehköön vaan mitä tahtovat, nuorten jotka tajuaa kohdallaan tuon jatkossa tapahtuvan on syytä kerätä kamppeensa ja lähteä. Jos jalansijaa ei tahdo saada, puhukaa nyt näiden kanssa, joilla on jo takana kaikki inhojutut, että he neuvoisivat jossain kohdissa. Lähtekää vaan, kyllä siellä ulkomaan reissulla yhden vuoden jaksaa ja sen jälkeen on avartunut näkemys, miten alkaa pärjäillä.

Se on muuten vaarallinen tunne (=lämmittää kuin kusi sukassa pakkasella), että jää toiverikkaana näinä aikoina odottamaan, jos työkkärin kautta järjestyy kunnon työtä. Jos työtä ei saa itse hakemalla, ei sitä sitten saa oikein muutenkaan. Ei muuta kuin sitkeästi hakua lisää, koska siinä alkaa tulla muita vaihtoehtoja mieleen. Oman palkkapussin saanti on tärkeää, eikä sitä saa tunteet ja noiden ammattimaiset loukkaamiset pilata.

Kimpassa on myös järkevää kokeilla, itse en olisi koskaan muuttanut pois kotikunnasta, ilman luokkakavereitani. Lähdimme heti koulun jälkeen ja se oli koti-ikäväistä puuhaa, käytiin siellä palailemassa välillä ja sitten on jääty maailmalle.
+Lisää kommentti
Työkkärin ja kelan suunnittelijat ovat tekemässä siitä pakkoa lain avulla.

http://docplayer.fi/449160-Typ-toimintamallin-kehittaminen-lakisaateistaminen-ja-valtakunnallistaminen-temin-tyoryhmaesityksesta-muokattu-kauhanen.html

Ei näy, miten vanhan on esitelmä.
2 VASTAUSTA:
Tällaisten päälle vielä komissaareina "liittovaltio-natsit" . Väkisin pukataan supervaltiota, ihmiset kotimaassa orjuuteen ja sisään "synnytyskoneita" sekä muita siinä joukon jatkona.

Kyllä on eliitillä hirvittävän keljut idolit, eliitin ehdokkaitahan ne ovat.
Muutaman sivun päässä löytyy sivun alareunasta päivämäärä 12.5.2014.
+Lisää kommentti
Terveiden ihmisten ei käytätännössä kannata Suomessa jäädä työttömyyskorvaukselle toistamiseen. Minusta voisi ihan hyvin koota kaveriporukan ja lähteä vaikka muualle maailmalle keikkailemaan. Suomessa on niin kova lakikuvia, kun ay-liike kiristää ja työkkäri rahoittaa ehdollisesti sitten päälle työnantajan vaatimukset. Ulkomaalaisille ei voida tehdä niin hankalaksi tuota, koska ei ne sitä tajua. Sen vuoksi voisi itsekin mennä työiässä vielä olleessaan edes vuodeksi jonnekin ulkomaalaiseksi ja nauttia siitä, ettei niille voida lätkäistä kaikki perkeleen sääntöjä sulateltavaksi.

Ennen pääsi kesäksi opiskelijat ainakin ulkomaille töihin. Vetääkö se Austaraalia ja mihin töihin?
Ilmoita
"Kuultuaan että olen eronnut oli sossun tantta ja toinen virkailija sitä mieltä, että minun olisi hyvä käydä juttelemassa erostaan jonkun kanssa. Pitäisi mennä terapiaan. Sanoin että en ole ollenkaan surullinen, enkä tarvitse terapiaa ja että exääm on hyvät välit ja erosta on jo vuosia. "

Tämä on aivan tuttua, joskaan en ole itse vielä ollut sossun rahalla eikä kotiovelle ole vielä tultu. Sen sijaan, hain kerran yrityspalvelusta neuvoja, niin nuori, arrogantti mies (ekonomi tms?) ei juurikaan "rakennellut" apunani yritysideaa, kuten sinne mennessä oletin. Olin sille liian vanha, väärä koulutus, yms. Sitten tuo töksäytti vielä lopussa, että voisin palkata sinut vaikka omalle äidilleni siivoojaksi. Olin opiskelukesänä ollut siivoamassa, mutta en hakenut tietenkään siivousyritykseen neuvoja.

Toinen tapaus on, kun kauan sitten työkkärin neuvoja teki kovan tempun, kun kävin sen luona ilmoittautumassa. Se kertoili ja kyseli niitä näitä, lopulta ehdotteli jotain, kyseli työllistämiseen liittyviä asioita lomakkeelle. Siihen aikaan ei vielä oltu ymmärretty, että työkkärin "persoonia-vihaava-neuvoja" ei saa teetättää pakolla asiakkaille mitään sopimuksia. Se laitatti lomakkeeseen nimeni uhkaamalla, että muuten loppuu työttömyyskorvaus ja hän panee minut karenssiin. Tein siitä paljon reklamaatiota ja viimein aika lyhyen ajan jälkeen te-neuvojat eivät saaneet enää allekirjoituttaa asiakkaille tällaisia sopimuksia.

Kolmas tapaus on se, kun olin työllistynyt huonosti, ilman omaa syytä. Olin työkkärissä ja siellä mainittiin sosiaaliset yritykset, käski ottaa yhteen puhelun. Ok, minä tein niin. Mitenkäs nyt kävikään? Huh. Siellä langan päässä oli oikea "vuoden tuloksentekijä", sanvalmis keksi-ikäinen nainen, joka ei mitään muuta ymmärtänyt, kuin ilmaisen työntekijän saatavuus-jutut. Hän ehdotti, että tulisin muutaman euron palkalla kuten hänen muutkin työntekijät (vammaistyöntekijöitä) pesemään ja siivoamaan vuorotyöhön busseja.
2 VASTAUSTA:
Ja muuten terapiaa tyrkytetään. Varsinkin, jos pyysit itse ensin yhden terapia, ne ei jätä vähällä sitä. En osaa kuvitella, onko niillä työnpuute. Jos itsellä ei ole hätä, niin toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kuuna päivänä ei enää aikavarausta samoille sosiaalityön koulutetuille.
Ei_sovi_terveille kirjoitti:
Ja muuten terapiaa tyrkytetään. Varsinkin, jos pyysit itse ensin yhden terapia, ne ei jätä vähällä sitä. En osaa kuvitella, onko niillä työnpuute. Jos itsellä ei ole hätä, niin toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kuuna päivänä ei enää aikavarausta samoille sosiaalityön koulutetuille.
Etteks te ymmärrä että koska laki sanoo ettEI tervettä ihmistä saa laittaa "kuntouttavaan" pakkoORJAtyöpalveluun, niiden TARVII KEKSIÄ teistä JOKU VIKA jotta ne voi laittaa orjaks?

Siitä syystä ne yrittää tyrkyttää puoliväkisin työttömille terveystarkastuksia, jotta ne lääkärit siellä löytää jonkun, ihan minkä tahansa, vian jonka perusteella "kuntoutusta" eli orjuutusta perustellaan.

ÄLKÄÄ missään nimessä suostuko menemään niiden terapioihin tai terveystarkastuksiin.

Silloin teistä 100% löytyy joku vika joka perusteella teidät voidaan pakottaa orjuuteen kunnes kuolette tai pääsette eläkkeelle.

Jos työttömällä on oikeesti joku sairaus, kannattaa pistää vaikka viimeiset pennitkin siihen että menee yksityislääkärille, jonka tietoja ne EI saa!
+Lisää kommentti
Tiedoksi aiemmille ketjun kirjoittajille :

- moniammattillinen yhteispalvelu (MYP tai aiemmin TYP) on asiakasta sitovaa; kun asiakkaan palveluntarvearvio on tehty, asiakkaan on asioitava MYP/TYP-palvelussa hänelle osoitetulla tavalla.

- mainitun palvelun piirissä olevat viranomaiset voivat vaihtaa tiettyjä asiakasta koskevia tietoja myös ilman asiakkaan suostumusta.

- vuoden 2017 alussa alkavat valittavilla alueilla uudet, kuntavetoiset työllisyyskokeilut joihin saattaa sisältyä myös osallistava sosiaaliturva; silloin myös sosiaalitukien piirissä olevat aktivoidaan.

- ymmärtäkää että teillä ei ole oikeutta ilmaiseen rahaan, jotain on teidänkin tehtävä valtiolla saamanne etuuden eteen.

- tulevaisuudessa etuuksien saamisen ehdot tulevat vain entisestään kiristymään - kannattaa siis kouluttautua, muuttaa asuinpaikkakuntaa tai muuten uusin keinoin pyrkiä palkkatyöhön.

- Patriootti X-
2 VASTAUSTA:
joo samaa miletä. laakereille jäämiset on suomes bailattu. nyt alkaa tosi nöyryytykset ja ne seuloo kaikki sossuun piiloutuneet supernysvät täikammalla kun hallitukselta tuli suurinpiirtein diplomaattioikeudet kurituskeinoihin. opiskelkaa ja aktivoitukaa semmoseen kaupunkiin jossa elämä nytkähtää eteenpäin muullakin kun kaljan voimalla
Suksi Patriootti noiden juttujes kanssa kuuseen!

Jos kyt ihan totta aletaan puhumaan niin esimerkiksi Tampereella tuo Työllisyyspalvelu-kokeilu lakkautetaan heti ensimmäisen vuoden jälkeen vuoden 2018 loppuun, koska on todettu että koko homma on täysin epäonnistunut, eikä vastaa mitenkään työttömien todellista palvelutarvetta!

Ja sitten tämä seuraava väittämäsi...
”- tulevaisuudessa etuuksien saamisen ehdot tulevat vain entisestään kiristymään”

Eeipäs pidäkään paikkaansa alkuunkaan. Itse asiassa asia on täysin päin vastoin kuin väitit. Suomi on nimittäin joutunut vuoden 2017 aikana EUn tarkkailulistalle liaan matalan, vaikean ja eriarvoistavan sosiaaliturvan takia. Tosin sanoen Suomen on korotettava sosiaaliturvan määrää lähitulevaisuudessa huomattavasti sekä höllennettävä sen saamisen ehtoja. Ja kun nyt et tietenkään tätä usko, niin ei muuta kuin google käteen...kaikki dokumentit aiheesta on täysin julkisesti luettavissa jos vaan englanti taittuu.
+Lisää kommentti
sdp, kokoomus, kepu, vihreät alas ajoi suomen 1990-2014.

-nyt on pskat housussa. ja joudutaan orjuuttamaan köyhiä. tarvitaan työleiri järjestelmä, tms, jolla halpaa työtä jaetaan keinottelun välineeksi.
- Tarvitaan siis orjia, jotta kokoomus kepu sdp vallanpitäjien elintaso säilyy yhtä hyvänä kuin se on ollut jo vuosikymmeniä !
- riisto on siis luonnon laki....
Ilmoita
Miten nämä natsileirit jaot ovat todellisuutta nykyaikana?
Eikö mitään kehitystä tapahdu parempaan?
1 VASTAUS:
ei tapahdu myönteistä kehitystä suomessa, koska vasemmisto ja oikeisto vihaa suomen kansaa ja kulttuuria.....
Molemmilla tahoilla omat syynsä.
+Lisää kommentti
upjk
Ilmoita
Uskomatonta että TYP on vielä olemassa. Todellakin komppaan aloittajaa. TYP:n toimenkuva on keksiä terveille ihmisille tekaistuja tai liioiteltuja vammoja ja vikoja joiden perusteella työttömät voidaan pistää sairaseläkkeelle pois työttömyystilastoista.

Olin itse vuosia sitten TYP:n asiakas koska työkkäri valehteli että se paneutuu yksilökohtaisesti työttömän "tilanteeseen". Itse olin tuolloin vielä nuori ja täysin terve ja työkykyinen. "Tilanteessani" ei ollut muuta vikaa kuin palkkatyön puute.

TYP:ssä "kartoitettiin" jotain ihmeen "tilannettani" erilaisten suojatyöpaikkalaisten voimin jota jotkut kutsuvat "moniammatilliseksi yhteistyöksi" muka työttömän omaksi parhaaksi. Yököttää muistella niitä sosiaalityöntekijöiden traagisia katseita kun he yrittivät kaikin keinoin tehdä minusta moniongelmaista pahoinvoivaa ihmispoloa. He olivat siellä "minua VARTEN" niisk. :'-(

Eritoten käytetään verbaalista kikkailua jossa terveelle annetan ymmärtää että hänellä on OIKEUS olla sairas ja kukaan ei USKO että olet oikeasti sairas ja "miksi sairaita pakotetaan työelämään". Annetaan siis ymmärtää että tässä ollaan liikuttavasti työttömän puolella, omaa parasta ajamassa. (ajamassa sinua loppuelämän kestävään köyhyyteen = sairaseläkkeelle)

Minä löysin TYP:n virkailijoiden toimesta itseni lopulta psykiatrin vastaanotolta kun minusta yritettiin tehdä mielisairasta. Kun työtön menee TYP:n asiakkaaksi häneltä tivataan mahdollisia sairauksia, vammoja tai vikoja jotka ovat "työllistymisen esteenä". Tarkoitus on siirtää yhteiskunnallinen ongelma työttömän henkilökohtaiseksi viaksi, jonka perusteella selitetään hänen työttömyytensä.

Kun minulta kysyttiin millaista työtä haluaisin tehdä ja onko jotakin mikä hankaloittaa työn tekemistä erehdyin mainitsemaan että jos on valikoinnin mahdollisuutta niin valitsen mieluummin sellaista työtä jossa ei tarvitse seisoa jaloillaan kovin paljoa koska minulla on eri pituiset jalat ja ne väsyvät helposti. Siis hyvin tavallinen vika joka on joka toisella ihmisellä. TYP:n virkailija takertui tähän "vammaan" kuin hukkuva oljenkorteen ja yritti paisutella siitä tekosyytä että olen työkyvytön. Minut velvoitettiin käymään lääkärin vastaanotolla tutkituttamassa jalkaongelmani. Lääkäri oli asennevikainen terveyskeskuslääkäri joka vittuili minulle koska luuli että olen tullut hänen vastaanotolleen valittamaan turhasta ja keksimään tekosyitä ettei minun tarvitisisi mennä töihin. Lekuri ei ilmeisesti tajunnut että olin karenssin uhalla velvoitettu suostumaan kaikkeen mitä TYP pääni menoksi keksi, koska jos en suostuisi, minut leimattaisiin yhteystyöhaluttomaksi. Lekuri totesi minun olevan terve. TYP:n virkailija ärsyyntyi silminnähden kun en ollutkaan vammainen. Ja sanoi aivan SUORAAN että "sun kannattaa hankkia mahdollisimman paljon papereita ja todistuksia huonosta terveydentilastasi jos haluat saada sairaseläkkeen". Olin vain että mitä vittua. VAIKUTANKO MINÄ SAIRAALTA?? Vedin lehtikaalia päivät pitkät ja juoksin lenkillä ja olin taatusti terve olemukseltani.

Koska minusta ei saatu jalkaongelman takia työkyvytöntä, päätti toinen moniammatillinen invalidisointiryhmän täti ehdottaa minulle psykiatrin kartoitusta. "Tämä meidän psykiatri on TODELLA pätevä" se kehui. Koska tiesin ettei virkailijoiden ehdotuksista tule kieltäytyä koska se tulkitaan yhteistyöhaluttomuudeksi ja sitä kautta he saisivat tekosyyn aiheuttaa minulle karenssin, jouduin suostumaan. Siellä sitten istua pönötin psykiatrin, ja kolmen muun moniammatillisen ääliön arvioitavana. Siellä oli neljä rautaista "ammattilaista" ringissä ympärilläni kun he yhteistuumin yrittivät tehdä minusta mielenterveyshäiriöistä.

Kävin muutaman kerran psykiatrin arvioitavana, joka ilmoitti minun olevan kohtalaisen terve lievää ahdistusta lukuunottamatta. Reseptilääkkeitä kirjoitettiin "sairauden" hoitoon, koska psykiatrin vastaanotolta ei yleensä koskaan poistuta ilman että jokin diagnoosi on takapuolessa. Psykiatri totesi minun olevan älykäs asioita peruseellisesti ajatteleva henkilö, ja sanoi että "ehkäpä duunariammatit eivät ole sinua varten, oletko ajatellut yliopisto- opintoja"? Lopulta jopa TYP:n yksi virkailija sitten kahden kesken jäätyämme salaa ehdotti, että "älä vain sitten ala syömään niitä tabuja".

TYP:n virkailijakin tiesi että TYP:n terveitä asiakkaita sairastutetaan tarkoituksella. Jos ei mikään muu tekosairaus mene läpi, aina on tämä mielenterveysareena jolla voi pelata helposti, koska työtön on olosuhteiden ja varsinkin köyhyytensä vuoksi usein jollakin tavalla ahdistunut. Kun on resepti kourassa jossa lukee "sairauden hoito", ja kun pistelee mt- läkkeitä poskeensa tarpeeksi kauan tulee itsellekin mielikuva, että "olen sairas". Jos lääkkeet ovat vähän tujumpia, ne varmistavat että tulet sairaaksi koska niiden ansiosta joudut myrkytystilaan. TYP tyrkyttää työttömille sairausidentiteettiä, jotta työttömiä voitaisiin pistää pois tilastoista ja jumittaa loppuelämäkseen pikkuruisille sairaseläkkeille.
Ilmoita
"Muutaman viikon päästä ovikello soi ja uusi mieheni meni avaamaan. Siellä oli sossu oventakana, ja halusivat tulla tarkastamaan miten minä oikein elelen. Kyllä hävetti."

Tarkoittikohan aloittaja että toisen kotirauhaa häiritsevä sosiaaliraiskaaja oli se jota hävetti, vaiko aloittaja itse? On meinaan pikkasen törkeetä työvoimapalvelujen varjolla tunkea se nokka toisten yksityisalueelle. Yhteiskunnalla ei pitäisi vapaassa maassa olla mitään oikeutta tunkea nokkaansa yksityisten kanslaisten henkilökohtaiseen elämään.
1 VASTAUS:
En tiedä,mutta arvaan,että tuossa on kenties vain jonkinlainen virhe kirjoituksessa. Eli kenties on tarkoittanut,että "Kyllä häiritsi",mutta on kirjoittanut vahingossa "hävetti." Tai sitten tarkoittaa sitä,että hävettää,jos esim. vaikka naapurit näkee,että joku sossu tulee oven taakse. Ulkonäöstä naapurit tuskin sossun tyyppejä tunnistaa. Mutta entäs jos on vaikka kerrostalo,ja naapuri kuulee rappukäytävässä,kun sossun tyypit esittelee itsensä ovella! Tai siis ei sossun tyypit,vaan typin! Tavallisesta sossusta ei kukaan ihan tuosta vaan lähde kenenkään oven taakse! Pitää olla vähintäänkin joku lastensuojeluilmoitus taustalla tai rikosepäily päällä tai vaikka ilmoitus itsetuhoisesti käyttäytyvästä henkilöstä tai jotain muuta "hurjaa". Mutta typin sosiaalityöntekijät ovat sitten niitä,jotka tekevät aiheettomia ja laittomia käyntejä,kun yrittävät väkisin keksiä jotakin.Sellaistakin olen kuullut,että työttömän asunto on ollut kaikin puolin siisti ja moitteettomassa kunnossa,mutta virkailijat ovat valehdelleet asunnon olevan epäsiisti ja asuinkelvottomassa kunnossa. Siinä on yhden työttömän sana kahta virkailijaa vastaan,joten jokainen voi päätellä,ketä uskotaan,jos työtön valittaa. Näin pakotetaan hoitoon.Tällä menolla Suomen ajat hyvinvointivaltiona alkavat pikkuhiljaa olla mennyttä päivää.
+Lisää kommentti
Minulle oli TYP-lääkäri kirjoittanut, että olen niin ylipainoinen, että kelpaan vain kevyisiin töihin. TYP:n sosiaaliohjaaja ihmetteli, onko hänellä oikeat paperit. Hänelle ei ole ennen tullut vastaavaa tapausta, jossa muutaman kilon ylipainoinen luokitellaan näin. Kerroin, etten ole laihduttanut tämän lääkärikäynnin jälkeen, en oikeastaan koskaan, koska tunnen itseni normaalipainoiseksi. Sosiaaliohjaaja oli todella asiallinen (vähän naureskeltiinkin). Mutta jossain mättää pahansi meidän heitolla TYP:iin! Että tämmöistä, luokiteltu läskiksi jaksamattomaksi saamattomasti... yli 20 v vakityössä ollut.
1 VASTAUS:
Typin lääkärit on niin ylimaksettuja lääkäreitä, että tekevät just niinkuin typpi käskee. Jos on tarpeeksi kova hinta, niin voidaan harjoittaa jopa pikku laittomuuksia. Katsokaa ja ihmetelkää typin lääkäreitten vuosituloja. Monelta lääkärikollegalta voi suu loksahtaa auki.
+Lisää kommentti
Pääset typ palveluista eroon kun kirjoitat paperin missä kiellät tietojenluovutuksen tästä päivästä ....lähtien. sitten et voi olla enää niiden asiakas ja siirryt takas normaaliin työvoimatoimistoon.
1 VASTAUS:
Eipä auta kun tietojenluovutus lupaa ei enää tarvita eikä kysytä. Itse kieltäydyin kuntouttavasta ja odottelen karenssia ja alennettua toimeentulotukea alkavaksi ensi kuussa.
+Lisää kommentti
No nyt pelottaa kauhiasti, TE-toimistossa kirjattiin tehtäväksi että hakisin työkokeiluun typan kautta. Siellä sanottiin että jos sellainen paikka löytyy niin ei tarvi niissä 3kk välein tehtävissä haastatteluissa käydä, ja omatoiminen työnhaku on tehtävän toukokuulle asti. Lieneekö tässä nyt sitten sellainen tilanne että saan jäädä TE-toimiston asiakkaaksi vai pakottavatko tuonne ihan kokonaan?
1 VASTAUS:
Ja nyt on tapaamisessa käyty, eipä ollut kovin kummoista. Edelleen olen TE-toimiston asiakas, sanoivat typasta että soittavat jos löytävät kokeilupaikan sille alalle jota hain. Enpä tiedä jos aikovat jotain kiusaa keksiä tulevaisuudessa mutta eipä nyt ainakaan ongelmia ollut. Tietojenluovutuspaperin allekirjoitin kun ei minusta mitään sellaisia tietoja kukaan voi löytää joita en itsekin kertoisi jos kysyttäisiin.
Kuinkahan pahasti olen mokannut?
+Lisää kommentti
Kuinka pian TYP:n voi joutua omaehtoisen opiskelun lopettamisen jälkeen? Tietääkö kukaan?
5 VASTAUSTA:
Kun sulle on maksettu tmtukea 300 pv ja kunta joutuu maksamaan puolet siitä.
kun olet saanut työmarkkinatukea 300 päivää tai
jos olet alle 25 niin 6kk kun ollut työttömänä tulee siirto typpiin
yli 25v saa siirron typiin kun ollut 12kk työttömänä
Voi tulla, muttei tule välttämättä. Laki ei velvoita siirtämään, mutta mahdollistaa. Kaikkia pitkäaikaistyöttömiä ei siirretä TYPiin, tosin usealle tulee kartoituskutsu, josta voi koittaa venkuroida pois - joskus saa karenssin, joskus ei. Tuuripeliä pitkälti. Tosin voivat ehdottaa myöhemmin uudelleen TYPiä, tai sitten vaihtoehtoisesti TE-keskuksen linjoista PL3:sta, joka on käytännössä sama kuin TYP, eli se "monialainen" linja.

Mulla on yli 1000 maksettua työmarkkinatukipäivää enkä ole TYPissä. Yritetty on laittaa, mutta olivat sen verran järkeviä että kun yleisesti olin hyvässä kunnossa eikä alkkisongelmia jne., niin eivät ainakaan vielä toistaiseksi väkisin laittaneet.

Uskon tosin, että yrittävät taas pian uudelleen.
asdpoasdadpoj kirjoitti:
Voi tulla, muttei tule välttämättä. Laki ei velvoita siirtämään, mutta mahdollistaa. Kaikkia pitkäaikaistyöttömiä ei siirretä TYPiin, tosin usealle tulee kartoituskutsu, josta voi koittaa venkuroida pois - joskus saa karenssin, joskus ei. Tuuripeliä pitkälti. Tosin voivat ehdottaa myöhemmin uudelleen TYPiä, tai sitten vaihtoehtoisesti TE-keskuksen linjoista PL3:sta, joka on käytännössä sama kuin TYP, eli se "monialainen" linja.

Mulla on yli 1000 maksettua työmarkkinatukipäivää enkä ole TYPissä. Yritetty on laittaa, mutta olivat sen verran järkeviä että kun yleisesti olin hyvässä kunnossa eikä alkkisongelmia jne., niin eivät ainakaan vielä toistaiseksi väkisin laittaneet.

Uskon tosin, että yrittävät taas pian uudelleen.
Mulla on yli 1800 maksettua työmarkkinatukipäivää eikä ole edes ikinä yrittäneet laittaa TYPiin. On hyvä olla tarvittaessa ja oikeassa paikassa riittävän vittumainen tietyille virkanilkeille niin monelta pahalta säästyy.
167-176 kirjoitti:
Mulla on yli 1800 maksettua työmarkkinatukipäivää eikä ole edes ikinä yrittäneet laittaa TYPiin. On hyvä olla tarvittaessa ja oikeassa paikassa riittävän vittumainen tietyille virkanilkeille niin monelta pahalta säästyy.
kuntoutus alkaa jo suakin uhkata...... tik tak tik, kuntouttavaan marssimme näin, kuntouttavaan, työvoimareservit suuret, kaikki kuntouttavaan.....
+Lisää kommentti
Pitää muistaa eräs erittäin tärkeä asia: TYÖNTEKIJÄ ON PALKKANSA MITTAINEN.
Jos orjatyöhön pakotetaan tai joutuu niin siitä ei kärsi ainoastaan työntekijä vaan työnantaja tulee myös kärsimään kun työntekijä ei ole sitoutunut vaan tekee haittaa työnantajalle. Tähän voi pakottaa te-toimiston kademieliset pikku nilkit.
Ilmoita
Kun menette aktiivisuussuunnitelmaan tekemään on Teillä oikeus ottaa toinen henkilö mukaan, sekä heti ei tarvitse nimeä paperiin vetäistä vaan on oikeus tutustua rauhassa.
2 VASTAUSTA:
Kävin pakotettuna, uhattuna, aktiivi suunnitelman tekemässä typ hallinnossa, oli 2 kpl virkailijoita, tehtiin suunnitelma.
- Mikään ei muuttunut, tai mitään uutta ei tullut.
Mutta 3kk jälkeen suunnitelman teosta tuli te uhkailu kirje, että työmarkkinatuki lopetetaan, kun en ole ilmoittanut aktiivisuuttani jonnekkin....
Vastasin, että olen toiminut niin kuin on suunnitelma. Siihen tuli tieto, että te ilkeä uhkailu kirje oli tarpeeton.
- Että tällai mätä hallinto peliä se on aktiivi suunnitelma ,,
ja haistakaaaa pitkä mätä paska koko mätä te-järjestelmä ja kapot !!
KyykytettyAsiakas kirjoitti:
Kävin pakotettuna, uhattuna, aktiivi suunnitelman tekemässä typ hallinnossa, oli 2 kpl virkailijoita, tehtiin suunnitelma.
- Mikään ei muuttunut, tai mitään uutta ei tullut.
Mutta 3kk jälkeen suunnitelman teosta tuli te uhkailu kirje, että työmarkkinatuki lopetetaan, kun en ole ilmoittanut aktiivisuuttani jonnekkin....
Vastasin, että olen toiminut niin kuin on suunnitelma. Siihen tuli tieto, että te ilkeä uhkailu kirje oli tarpeeton.
- Että tällai mätä hallinto peliä se on aktiivi suunnitelma ,,
ja haistakaaaa pitkä mätä paska koko mätä te-järjestelmä ja kapot !!
Samoja älyvapaita kokemuksia on !
Ensin sitä vain ihmettelee järjetöntä hallintoa ja järjettömiä virkailijoita.
Sitten alkaa naurattaaa.
Sen jälkeen alkaa vtuttaa ja menee myös oma moraali. On täysin hällä väliä meininki.

Näillä sivuilla aiemmin kirjoitteli joku täysin tem systeemeihin kypsynyt henkilö ja suositteli tyäntämään saunakauhaa joka peräreikää, työttömyys hallintoon ja politiikkaan...
Omat ajatukset ovat vuosien kuluessa, tätä mätää halinto paskaa seuratessa muuttuneet em. saunakauha veijjarin kaltaisiksi. Juuri, kun, millään ei ole väliä, niin ei.
Joten Tarvitaan aktiivi mallin saunakauhan peräreikään työntö ministeri, hallinto, ja virkailija, ja kas kummaa saunakauha peräreiässä työllistää ainakin hallintoa !!
+Lisää kommentti
Minulle tuli kutsu sossun haastatteluun. Kävin haastattelussa joka kesti noin 5 minuuttia ja virkailija totesi ettei ole tarvetta palvelulle. Sitten noin viikon kuluttua tuli kirje jossa ilmoitettiin " sosiaalihuollon asiakkuuden päättymisestä". En edes ole ollut sossun asiakas paitsi tuon viiden minuutin haastattelun ajan.
Olen ollut jo pitkään työmarkkinatuella, mutta tehnyt siinä sivussa työkeikkaa vuokrafiman kautta. Tänäkin vuonna jo noin300 tuntia. En käytä alkoholia, ei ole sairauksia eikä muutakaan ongelmaa.
Typpiin joutuu vain jos on elämässä ongelmia.
1 VASTAUS:
- niin, - on ja ei. kun ei yhtä kaavaa ole.
Asiat menee hallinto mielivallan mukaan. Toiset joutuu orjatöihin, tai kiristetään, oli terve tai sairas.
Aika paljon on kiinni virkamiehestä ja virkanaisesta, kun voi olla myös huono päivä, tms..
pms oireita tämä hallinto kyykytys juttu. Noi Kapot voi tuhota tai edistää...

Osa virkailijoista myös kostaa, siis kostaa jotain.
Kostajiin olen törmännyt, te, typ, yms.. hallinnossa, eri toimissa ja haastatteluisssa.
Muutama tapaamani johtava työvoimavirkailija oli psykopaatti, joka selvästi kosti jotain !
Ja varmaan alalle hakeutuu ja töissä moni virkailija sairastuu.
( vrt. 1930-40L. NL ja Saksa.. ja Suomi koston kevät 1918.. ).

Itsellä on nyt typ aktivointisuunnitelma päällä. Se on käytännössä aivan sama, kuin te keskuksen työnhaku suunnitelma. Vain asiatonta uhkailu postia tuee jostain te automaatista, 3 kk. välein.

Ja nyt asioidessani te keskuksessa, huomasin, että kun asiani ja paperini, ovat nyt typ keskuksessa, niin minuun suhtauduttiin kuin jätteeseen tai alempiarvoiseen työttömään..
Heh heh,,,,, tällaista se on käytännössä !! Olen siis typ hullu, typ avo-hoidossa, nyt virallisesti !!
+Lisää kommentti
Itse olen typin asiakas ollut jo vuoden mutta 2krt vaa käynny melkee aina ilmoittanu että en pääse kun on jokin meno vaikka ei edes ole ollut mitää menoa, sama juttu oli työkkärin kanssa kun olin sen asiakas. Ei paljoo kiinnosta
1 VASTAUS:
työkkäri määrää niin on mentävä
+Lisää kommentti
Nykyisin ainakin sekä aktivointisuunnitelman allekirjoittaminen että siitä kieltäytymisen jälkeen itsenäisen suoriutumisen edistämiseksi laadittavan sossun kanssa tehtävän suunnitelman allekirjoittaminen siirtää TYP:iin. TYP:hän oli alkuperäinen nimike tälle monialaiselle yhteispalvelulle jossa kuvioon allekirjoituksella annetaan TE-tädin lisäksi tulla sekä sossutäti että tarvittaessa KELA-täti.

Itse kieltäydyin TYP-palvelusta pari vuotta sitten ja laitoin selvityksen etten ole palvelun tarpeessa koska olen valmis avoimille työmarkkinoille sekä raitis ja terve, en monialaisen palvelun tarpeessa. Näin sitten päättivätkin. Sitten kun tuo k.o palvelu tuli pakolliseksi lain mukaan, niin alkoi pukkaamaan kutsua aktivointisuunnitelman laatimistilaisuuteen yhdessä sossun ja TE-tädin kanssa. Olin siis ollut vain normisti työtön työnhakija TE-keskuksen listoilla.

Tästä aktivointisuunnitelman allekirjoittamisesta sitten niin ikään kieltäydyin mutta sanoin etten halua katkaista työnhakuani vaan pysyä TE-keskuksen listoilla. Siitähän sitten tuli kerralla ikikarenssi ja jouduin toimeentulotuen piiriin, vaikkakin olen TE-keskuksessa työtön työnhakija. Toimeentulotukeani sitten leikkailtiin joitain kuukausia ja sitten se oli taas normaalin suuruinen, eli että sillä jotenkuten elää. Leikkaamisen aikana jouduin pari kertaa ottamaan muutaman kuympin loppukuusta pikavippiä kun leikattu toimeentulotuki ei ruokaan ja muuhun pakollisiin menoihin vain yksinkertaisesti riittänyt aivan.

No nyt sitten vajaan vuoden tauon jälkeen tuli TAAS kutsu aktivointisuunnitelman laatimiseen tasan samaan tapaan kuin aiemminkin. Aion taas kieltäytyä. Varmaankin haluavat taas leikata jo valmiiksi pienen toimeentulotukeni kuukausiksi.

Vaikuttaa siltä että aktivointisuunnitelman laatimistilaisuuteen tulee aina vähintään kerran vuodessa uusi kutsu huolimatta siitä että olisi kieltäytynyt jo aiemmin ja sanonut ettei aio jatkossakaan sitä laatia, ja olisi saanut ikikarenssinkin jo. Aktivointisuunnitelma siis sitoo monialaiseen yhteispalveluun (eli entinen TYP käytännössä, joka oli vapaaehtoinen vielä joitain vuosia sitten).
3 VASTAUSTA:
Tiedättekö, minkälainen muodollinen pätevyys vaaditaan siihen, että voi määrätä toisen kansalaisen vastoin tahtoaan pakkopalveluun? Riittääkö, että on sosionomi? Sosiaalityöntekijä on yliopistossa kouluttautunut, sosionomi ammattikorkeassa. Pakkopalveluun voinee määrätä vain, jos on ensin määritelty vajaavaltaiseksi. Rangaista voi vain, jos on rikkonut lakia. Työkykyistä ei voi pakottaa orjapuuhasteluun. Vähintä, mitä uhri voi vaatia, on kirjallinen, valituskelpoinen viranomaispäätös holhoukseensaattamisesta ja 'mielenterveysongelmasta', jota nyt sitten pakkohoidettaisiin orjatyöllä ja leimaamisella hulluksi.

Miksi kärsimme kukin yksin? Milloin yhdistämme osaamisemme ja näemme tämän bluffin läpi?
rtytyurtui kirjoitti:
Tiedättekö, minkälainen muodollinen pätevyys vaaditaan siihen, että voi määrätä toisen kansalaisen vastoin tahtoaan pakkopalveluun? Riittääkö, että on sosionomi? Sosiaalityöntekijä on yliopistossa kouluttautunut, sosionomi ammattikorkeassa. Pakkopalveluun voinee määrätä vain, jos on ensin määritelty vajaavaltaiseksi. Rangaista voi vain, jos on rikkonut lakia. Työkykyistä ei voi pakottaa orjapuuhasteluun. Vähintä, mitä uhri voi vaatia, on kirjallinen, valituskelpoinen viranomaispäätös holhoukseensaattamisesta ja 'mielenterveysongelmasta', jota nyt sitten pakkohoidettaisiin orjatyöllä ja leimaamisella hulluksi.

Miksi kärsimme kukin yksin? Milloin yhdistämme osaamisemme ja näemme tämän bluffin läpi?
Tämä typ, te, TEM kyykytys ja aktiivi simputus onnistuu, koska työttömät köyhät on yksin alistettu ovat erillään simputettavissa!!
Ja vahvaa joukkoa vastaan tämä simputus ei onnistuisi.

Jopa SDP vas ei tue aktiivi simputuksen uhreja.
Se pikku mielenosoitus yli vuosi sitten oli vain teatteria!!
Pelkkää teatteria.
Ikävä kyllä ne. Työväenpuolueet ei aja enää suomalaisen työntekijän ja työttömän asiaa.
Ne eivät siis ole enää suomalaisten puolueita!! Vaan eu idealismin, sexuaali vähemmistöjen, pakko monikulttuurihelvetin edistäjiä!!

Suomen työväenpuolueet käyttää energiansa, voimansa pelkästään idealismiin, tuhoavaan idealismiin.
Ne pakolla rakentaa turvatonta maata!!
Toimknta on ulkomaalaisten etujen ajaminen ja vaikka paperittoimien etujen ajaminen,, ja tämä on pervoa, epäisänmaallusta, siis pakolais turismi korruptiota!!!
vasemmistopuolueet tuhlaa tällä hetkellä energiaansa monikulttuurisuuteen. Tänne muualta köyhiksi saapuvat pakolaiset ovat tärkeämpiä kuin kantasuomalaiset työttömät.

Sinänsä en ihmettele miksi niin moni työtön jää äänestyspäivänä kotiin, kun yksikään puolue ei aja kantasuomalaisen työttömän etuja. Vasemmistopuolueillekin on ihan jees että mitään tuottamattomaan pajatoimintaan pakotetaan lähes puolen tt-tuen perusosan leikkaamisen uhalla elämäänsä tuhlaamaan terveitä ihmisiä vailla palkkatyötä siinä missä oikeistolle. Samalla sen mitään tuottamattoman puuhastelun, mm. kuntouttavan työtoiminnan nimissä, työllistetään näiden toimintaan pakotettujen työttömien persnahasta repimään täyttä palkkaa kaiken maailman pajaohjaajia ja sossutanttoja, jotka valvoo että työtön istuu siellä juomassa sen 4-8h arkipäivässä juomassa kahvia ja leikkimässä pupuleikkejä. Tuottavaa toimintaa Suomen taloudelle? Ei. Ainoa erotus tässä on se että nämä turhat suojatyöpaikoissa olevat pajojen valvojat ym. ovat veronmaksajille turha kuluerä tässä tuottamattomassa työssään.
+Lisää kommentti
actiivimalli2 johtaa siihen että työttömillä on helpompaa
1 VASTAUS:
miksi kukaan muu kuin työtön alkaisi toimimaan työttömien puolesta?
+Lisää kommentti
https://keskustelu.suomi24.fi/t/14385912/typ-asiakkaaksi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tuoreesta raportista selviää, että kiistelty kuntouttava työtoiminta on osa yhä useamman suomalaisen elämää.
Viime vuonna siihen osallistui jo lähes 42 000 työtöntä, kun vielä vuonna 2013 vastaava lukumäärä oli 24 000 ja vuonna 2002 vain 3 000.

Kunnat hakevat säästöjä
THL:n raportin mukaan kunnat ovat ohjanneet selvästi aiempaa useampia pitkäaikaistyöttömiä kuntouttavaan työtoimintaan osin taloudellisista syistä.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005396774.html
2 VASTAUSTA:
Kaikista asiakkaiden aktivointisuunnitelmista ei käy ilmi, millä perusteella asiakas on ohjattu kuntouttavaan työtoimintaan.
https://alueviesti.fi/2019/05/02/avi-totesi-puutteita-sastamalan-kaupungin-jarjestaman-kuntouttavan-tyotoiminnan-aktivointisuunnitelmissa/
miksi näitä tietoja ei ole kirjattu ylös, vaikka aktivointi suunnitelmaan kuuluu se laittaa?
+Lisää kommentti
äänestiwätkö työttömät oikein ja fiksusti?

se selviää seuraavan 5 vuoden aikana
1 VASTAUS:
- uusi hallitus ei ole saanut edes aktiivi mallia seis !!
+Lisää kommentti
Suomi on laittomassa tilassa ja kukaan ei tee asialle yhtään mitään.
Kuvitteleeko joku että tämä maa menee koskaan enää normaali tilaan?

Suomi on jo kuollut ja maa on täysin persläpi.
1 VASTAUS:
miten niin laittomassa. laki on ja sitä noudatetaan
+Lisää kommentti
Jouduin typpiin koska sanoin että olen ylipainoinen ja haluan alkaa kuntoilemaan. Nyt ne pakottaa minua kuntouttavaan työhön sen takia , muka elämän hallintani on surkeaa.
Ilmoita
Varokaa typpiä. Ihan kamala paikka.
Kyselee velat, pitää mennä lääkärintarkastukseen jne.

Todella törkeetä.
Itse jouduin sinne sen takia kuulema, kun olin ollut lasten kanssa niin monta vuotta kotona!

Nöyryyttävä paikka!
1 VASTAUS:
Itse yritin päästä typ palvelussa käydessäni lääkärintarkastukseen, jotta saisin b-todistuksen.
Ei nääs ole itsellä rahaa hakea b-todistusta, kun itse olen kela tuella. Rahat ei riitä lääkäri- ja terv.kesk. maksuihin.

Mutta ei suostunut typ virkailija lähettämään minua ilmaiseen lääkärintarkastukseen.
Joten edelleen teen nyt vaan aktiivi malli tke hakemuksia ilman b-todistusta.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Varokaa TYP-palvelua!OIKEESTI!

Hei, kaikki työttömät... Jos saatte TE-toimistosta siirron TYP-palveluiden piiriin , niin älkää hyvä Jumala sentään lähtekö sinne. Jos siihen liittyen on jokin info, niin jättäkää ihan suosiolla, työttömyyskorvauksenkin uhalla jo info väliin. Älkää olko koko jutun kanssa missään tekemisissä. Itse lähdin pahaa aavistamattomana siihen mukaan vuoden vaihteen jälkeen, kun työkkärin tyypit sinne lähettivät. Se olo elämäni pahin virhe. En ole koskaan ollut sossun asiakas, mutta TYP:ssä minua olivat ensimmäisellä tapaamisella vastassa tavallinen virkailija, ja sossun täti. Sossun tätiä kiinnosti kovasti mitenkäs paljon minä oikein saankaan sitä toimeentulotukea. Hän ei siis kysynyt, että saatko tai oletko hakenut toimeentulotukea, vaan heti minut nähdessään hän oletti minun saavan sitä. Vastasin loukkaantumisesta huolimatta hänelle (omasta mielestäni) kohteliaasti ja asiallisesti, että en ole koskaan hakenut toimeentulotukea, enkä ollut sossun asiakas. Sitten tämä sossun täti oikein ihmetteli, että miksi en ole hakenut, vaikka se olisi minun TILANTEESSANI taloudellisesti järkevää. Sanoin että saan exältä sen verta suuret elarit, että en ole oikeutettu toimeentulotukeen. Kuultuaan että olen eronnut oli sossun tantta ja toinen virkailija sitä mieltä, että minun olisi hyvä käydä juttelemassa erostaan jonkun kanssa. Pitäisi mennä terapiaan. Sanoin että en ole ollenkaan surullinen, enkä tarvitse terapiaa ja että exääm on hyvät välit ja erosta on jo vuosia. Olivat sitä mieltä kuitenkin, että menet terapiaan ja piste. Muutaman viikon päästä ovikello soi ja uusi mieheni meni avaamaan. Siellä oli sossu oventakana, ja halusivat tulla tarkastamaan miten minä oikein elelen. Kyllä hävetti.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta