Vastaavatko työnantajat hakuusi?

TuuleenHuutelija

Olen viimeksi aktiivisesti hakenut töitä reilut kymmenen vuotta sitten. Silloin oli ihan tavallista, että työnantaja aina vastasi hakuun jollain tavalla ja yleensä kuitenkin ystävällisesti, ihan kuten sivistyneiden ihmisten tapana usein on. Nykyään hakuilmoitukset häviävät ilman vastakaikua kuin anusaukkoon? Olen hakenut mm valtiolle, mutta kukaan ei kuule eikä vastaa, kuin tuuleen huutaisi. Yksityisellä asianlaita on samoin.

9

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TuuleenHuutelija

      Ja toki 10 vuotta sitten työpaikkoja oli enemmän. Nykyään niitä on vähemmän ja koulutuksia vaaditaan enemmän. Työturvallisuus, tieturvallisuus, tulityö, hygienakortti, kortti, kurssi, ajokortti, kurssikortti.

      Edes c-luokan ajolupaa ei käytännössä ole enää mahdollista hankkia, joten tällaiset työpaikat voi vetää kynällä ylitse loppu elämäkseen. Jotenkin haikea hetki, kun ajokokemusta autolla on toista miljoonaa kilometriä, sitten yliviivata ajaminen pois mahdollisuuksistaan.

      Aurauskepin pystyttämiseen muuten vaaditaan nykyään kurssi ja kortti. En uskalla edes ajatella, mitä tutkintoja vaaditaan sen poistamiseen maasta.

      • onkototta

        Miksi ei C korttia voi hankkia?


      • Lipuslapuset
        onkototta kirjoitti:

        Miksi ei C korttia voi hankkia?

        Kortissa on nykyään raskaan kuorma auoton kuljettamiseen korkeampi ikäraja.
        Lisäksi on tuotu ammatillinen osuus,joka on suoritettava jos ammattikäytössä ajaa kuormaa ammatikseen.Omatoiminen huviajo onnistuu kuljettaen omaan tarkoitukseen. Ammatillinen on senverran kallis investointi,että takataskusta ei kaikilta löydy tuota summaa.Töihin mennäkseen jos vaaditaan ammatillista ja töitä on tai ei ole on jokseenkin riski investopinti ja liian kallis,sillä mikä takaa,että niitä töitä rittää tai ylipäätänsä saa. Voi vetää nääman aimistyksen puolelle jos on joskus ajanut ja enää ei sitten huolita ja työtilanne on mikä on .Tässä pölhölässä kun onnistuu miten pöljät päätökset hyvänsä.Ammattitaidottimia tehdään noilla korteilla.Toiset vaativat joitain kortteja ,tioset sitten ihan toisia ja jotkut ei mitään.

        Peruskoulutus antaa valmiudet monelle alalle,mutta työturvallisuus kortti voi tehdä johonkin ammattiin ihmisen kelpaamattomaksi,vaikka olisi aln töitä tehnyt 10 vuotta tai enempikin.Mistään käytännön asiasta tai vaatimuksesta ei ole kysymys.Kyllä tuo tekijä jo varmasti on riittävän turvallinen.

        On näet trukkikorttejakin,mutta ei niille ole kuljettajan tutkintoa,koska ne eivät ole tieliikenne kelpiisia ja yksityisalueella hallleissa ei noihin korttia vaadita,mutta monet vaativat trukkin ajotaitoa ja tutkintoa.

        Nämä on nähdäkseni lähtöisin vakuutusalennuksiin oikeuttavasta näkökulmasta alunperin nämä lupalappu intoilut,mutta mahtaako kukaan olla laskenut vajkuutusalennuksen ja koulutuksen jälkeen jämää hyötyä vai mahtaako olla käytäntönä enää tuo peruste ja tilalle tullut joku muu?


    • Tuuleenhuutelija

      Tragikoomisinta, mitä Suomelle on tapahtunut koko sen historian aikana on se, että me olemme tulleet muoviläpyskämeritokratiaksi, jossa kaikki ennen kansallistomantiikassakin ylistetyt sisukkaat ja rehdit työmiehet ovat tulleet a priori töihin kelpaamattomaksi roskajoukoksi.

      • onkototta

        Onko se niin kova homma hankkia vaadittavat muoviläpyskät?
        Oikeasti ne on läpihuutojuttuja eikä niissä voi epäonnistua. Lähinnä tyhjänpäiväistä löpinää asian vierestä.


      • ei_uskottavaa

        Periaatteesta en hanki mitään "läpysköjä". Se on turhaa kontrollia. Työnantaja on vastuussa, täten varmasti katsoo myös, että työntekijä osaa hommansa ennen kuin pistää tekemään niitä. Jos työnantaja on niin kyvytön, että kysyy jotain turhake-läpyskää, eikä pysty sellaista työntekijöilleen hommaamaan - kiertäisin puljun kaukaa. Sehän vielä kaatuu tuulessa! ;)
        Eri asia tietysti on, jos sen läpyskän saa ilmaiseksi: Ja tämä tarkoittaa sitä, että istutaan se kurssi täydellä palkalla - ei työkkärin "ilmaisella" kurssilla - siitä ei ole mitään hyötyä itselle. Työn saaminen aivan liian epätodennäköistä..


    • Mitensattuupi

      Vastaa joskus säköpostitse ilmoittaa mikä on paikan täytön tilanne .Soitot on turhia.Moni ei halua keskustella hakijankanssa.Hakemuksia tulee paljon ,pistä omasi on yleinen linja. Todella turhauttavaa,sillä kuvan saa avoinna olevasta paikasta kysymällä parhaiten,minkälainen toimi on kyseessä ja näin kartoitettua omat mahdollisuudet paikan saantiin.Säästäisi ehkä molemminpuolin vaivaa,mutta resurssipula on kai noilla hakijoillakin sitten tai ajanpuute hakijamääriä ajatellen.

      • harjakaenen

        Ajanpuute ratkaistaan näin: otetaan 600 hakemuksen kasasta kymmenen hakemusta satunnaisesti(tai 10 ensimmäistä saapunutta). Tämän jälkeen karsitaan 5 pois hakemusten ulkoasun perusteella ennen lukemista. Viimeisestä viidestä etsitään yksi, jossa on hajuvettä ja yksi, joka näyttää miehen tekemältä: Edustavasti sukupuolivalikoima! Tämän jälkeen heitetään pois hakemus, joka ei sovi kyseiseen paikkaan, vrt. kaivinkoneen kuljettaja. Jos ei löydy hajuvetta, otetaan ne viisi hakemusta talteen ja lähetetään haastattelupyyntö niille kahdelle jotka randomina tuli pinosta käteen.
        Hakemusta ei siis välttämättä tarvitse lukea missään vaiheessa prosessia - monellakaan alalla.. ja valinta tulee kohdalle valitsijan perstuntuman perusteella.


    • Työttömänävaan

      Jep. Paljon tarjolla hakijoita niin arvotaan voittaja!

      Nyt vaan on mahdotonta saada mitään kunnollista kokoaikaista työtä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      146
      2481
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      412
      2138
    3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      35
      1973
    4. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      233
      1310
    5. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      111
      1279
    6. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      119
      1159
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1103
    8. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      11
      1087
    9. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      124
      1054
    10. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      66
      978
    Aihe