Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Salitreenille EI !

Ellielma

Moi kaikki.

Mua on alkanu ihan tosissaan ärsyttää nää salilla käyvät naiset, joita kuuluu kaveripiiriini paljon. Salilla käynnissähän ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta miten se kusi nousee päähän siellä salilla ja kohta onkin facet yms. täynnä niitä naurettavia selfieitä ja fitness-prinsessaksi tavoittelua. Vaatteet on sitä samaa better bodies- mallistoa yms. Ja tuntuu että et ole mitään jos et käy salilla. Mutta hassua että siellä salilla käydään kuitenkin viimosen päälle meikattuna ja laitettuna ja sitten näytetään niin hyvältä selfieissä. Syödään pelkkää rahkaa ja arvostellaan siinä sivussa muiden syömiset. Ja jos et itse käy salilla niin sua katsotaan nenän vartta pitkin tai jopa haukutaan laiskaksi.

Joten nyt olenkin päättänyt näyttää näille saliprinsessoille, että muutenkin voi laihtua, nostaa kuntoa ja harrastaa liikuntaa. Ilman niitä selfieitä ja tunkkaista salia. Tää on ihan osaksi ihan leikkimielinen haaste mulle itselleni ja aion näyttää että tuloksia syntyy ilman salitreeniäkin.

Itse olen päästänyt itseni repsahtamaan ja ylipainoa on sellanen 30 kg. (157cm/88kg) ja olen siis 35.v nainen. Mutta aiempi urheilutaustani on sellainen että olen ollut jopa SM-tasolla yksilölajissa (lajia en halua paljastaa). Mulla on jonkin verran edelleen lihasmassaa ja yleiskuntoni on hyvä, samoin verikokeen testit olivat vasta viime viikolla todella täydellisissä lukemissa. Ei kolesterolia tms. Nuorempana olen harrastanut monia urheilulajeja ja koska maalta olen kotoisin siellä liikuttiin jo ihan luonnostaan. Kilpaurheiluaikoina salitreenikin kuului tietysti viikko-ohjelmaan mutta jo silloin inhosin sitä ja pidin sitä tylsänä.

Eli tarkoitukseni olisi alkaa treenata ilman salia tai muuta ns. järjestettyä toimintaa, ihan omin avuin. Ja laihtua reippaasti. En siis käy salilla, jumpissa tms. Kuntoilen vain omin avuin ja pudotan painoa ja lisään lihasmassaa. Jos tämä kokeilu onnistuu pääsen näpäyttämään vain salitreeniä oikeana treeninä pitäviä ystäviäni ja muitakin ihmisiä.

En aio muuttaa ruokavaliotani mihinkään proteiinipelleilyyn tai nälkäkuuriin. Syön normaalista tavallista kotiruokaa. Liikuntavälineistä saan käyttää arkisia vempeleitä kuten fillaria, suksia, luistimia ja, sykemittaria (se lisää motivaatiota). Mutta muuten laihdutan omin avuin ja välinein (mielikuvitus vain rajana).

Tänään jo aloitin tämän urakkani. Ajattelin alkaa pitämään blogia aiheesta tai sitten vain päivittelen vain tänne. Ilmoitan kunhan tiedän tarkemmin. Tänään ohjelmassa oli hankijuoksua 1 tunti.

Katsotaan kuinka käy ;)

12

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielenkiintoistahan

      Odotan kyllä mielenkiinnolla miten aiot "laihtua reippaasti ja lisätä lihasmassaa" samanaikaisesti ilman salia tai raskasta painoharjoittelua (et maininnut levytankoa tai raskaita käsipainoja arkisten vempeleiden listassasi) ja "normaalilla kotirualla" joka yleisesti sisältää aika vähän proteiinia. Etenkin kun omaat vielä "jonkin verran lihasmassaa" eli et ole enää ihan aloittelija.
      Se, että sun kaverit on ääliöitä ei vähennä painoharjoittelun merkitystä kehonmuokkauksessa.

      • Ellielma

        No toi onki tommonen puoliksi leikilläni itselleni asettama haaste, joka sai alkunsa siitä että salilla käyvä kaverini (fitnessbimbo) väitti etten ilman salitreeniä pysty laihtumaan ja samalla lisätä lihasmassaa ja kiinteytyä. Joten nyt päätin näyttää että se mahdollista. Esim. tänään harrastettu hankijuoksua n. tunnin verran (tarkoittaa sitä että pohrataan lumessa, niin että pohkeet ja reidet huutaa hoosiannaa) ja auton renkasta nosteltu kotipihalla edestakaisin. Ja porrasaskelmalla tehty aerobicistäkin tuttuja askelluksia. Ruuaksi upposi ruispitsaa ja makaroonilaatikkoa. Ja yövuoron kunniaksi syöty pari suklaapatukkaa. Ja oikeesti mulla on ollu kivaa kuntoillessa ja saanu raitista ilmaa.


    • warriorinjälkeläinen

      Hyvä Ellielma. Salille ei todellakaan tarvitse välttämättä mennä. Todella tehokasta ja brogressiivista treeniä voit tehdä kotona tai ulkona. Muutama väline kannattaa kuitenkin hankkia. Puntteja et tarvitse, mutta hyvä olisi että on paikka jossa riippua, tehdä leukoja, dippiteline. Pelkästään lattialla tai ulkona maassa voi tehdä jo paljon.

      Pari motivaattori videoo kehonpainoharjoittelusta:
      Tässä ekassa treenaa naiset.
      https://www.youtube.com/watch?v=XigedT6--o8

      Tässä mies:
      https://www.youtube.com/watch?v=g-FjLfqGWFs

      Itse teen pelkästään kehonpainoharjoittelua. Pidän siitä enemmän. On erittäin haasteellista ja mielenkiintoista.. Esim. yhdenkädenleuka vaatii paljon paljon paljon toistoja ja voimaa.. Pelkästään yhdellä kädellä roikkuminen ei välttämättä onnistu salihepuilta.

    • diplomiliikkuja

      Hiihtokausi meneillään, mäkiseen maastoon hiihtämään niin koko kroppa saa liikettä. Salilla ei tartte käydä kun harrastaa edellä mainittua aktiviteettia.

    • kukkatukka

      Tsemppiä sulle. Toivon todella sinulle onnistumista ja kyllähän sinä onnistut, sillä tunnut olevan sisukas ihminen. :)

    • treeni-intoo

      No piti sitten kuitenkin blogi aloittaa, vaikka halveksit instaselffaajia? Mielestäni aloituksesta huokuu ylimielisyys, kateus ja viha, vaikkei kuntokaan ihmeellinen ole. Nöyryyttä hakea ensin alkuun ja löytää terve motivaation lähde. Ei mulla muuta.

      • diplomiliikkuja

        Kyllä tuosta sinunkin purkauksesta huokuu jokin?


      • Ellielma

        Moi kaikki, enpä ole blogia saanut aikaiseksi, koska en ole netissä juurikaan ollut. Olin viikon kaupunkilomalla ja kuntoilut nyt jäi vähemmälle. Mutta päivittäin tuli käveltyä kilometritolkulla, joten herkutteluista/alkomahoolista huolimatta ei kiloja tullut ja itseasiassa 4 kiloa lähtenyt ja paino nyt siis 84 kg. Mutta nyt alan taas liikkua kuntoilumielessä. Palataan taas :) Ja treeni-intoo nimimerkille: en pidä itseäni ylimielisenä ja toivottavasti en sitä ikinä tule olemaankaan :( Enkä allekirjoita kateutta tai vihaakaan. Koska minusta salikroppa ei ole kaunis, mutta toki olen hieman kateellinen niille, joilla hyvä kunto ja jaksavat paremmin. Mutta sitä kohti :)


      • diplomiliikkuja
        Ellielma kirjoitti:

        Moi kaikki, enpä ole blogia saanut aikaiseksi, koska en ole netissä juurikaan ollut. Olin viikon kaupunkilomalla ja kuntoilut nyt jäi vähemmälle. Mutta päivittäin tuli käveltyä kilometritolkulla, joten herkutteluista/alkomahoolista huolimatta ei kiloja tullut ja itseasiassa 4 kiloa lähtenyt ja paino nyt siis 84 kg. Mutta nyt alan taas liikkua kuntoilumielessä. Palataan taas :) Ja treeni-intoo nimimerkille: en pidä itseäni ylimielisenä ja toivottavasti en sitä ikinä tule olemaankaan :( Enkä allekirjoita kateutta tai vihaakaan. Koska minusta salikroppa ei ole kaunis, mutta toki olen hieman kateellinen niille, joilla hyvä kunto ja jaksavat paremmin. Mutta sitä kohti :)

        Totta tosiaan, kunto kyllä kohenee ajallaan ja tulokset kertoo puolestaan. Peili on hyvä motivaattori.


    • liikuntaelämäntapana

      Ai joku muukin on kyllästynyt noihin salityyppeihin! On hieno asia, että ihmiset liikkuu, mutta nimenomaan tuo poseeraaminen ja suureen ääneen asiasta vouhottaminen ärsyttää eniten. Miksi siitä pitää tehdä niin helkutinmoinen numero? Ja oikeasti, kuka lähtee salille meikit naamassa?!

      Itselleni rakkaimmat harrastukset ovat juoksu ja hiihto. Tämä on niin parasta aikaa, kun voi tehdä molempia: ladut on vielä kunnossa ja tiet sulat. Kesäsin juoksen mahdollisimman paljon maastossa. Teen lihaskuntotreenejä toki minäkin, kotona ja maastossa. Mutta tekemistäni jutuista en tee numeroa, "ulkomuotoni" kertoo sen :)

    • diplomiliikkuja

      liikuntaelämäntapana kirjoitit: ( Itselleni rakkaimmat harrastukset ovat juoksu ja hiihto. Tämä on niin parasta aikaa, kun voi tehdä molempia: ladut on vielä kunnossa ja tiet sulat. Kesäsin juoksen mahdollisimman paljon maastossa. ) Hieno kirjoitus ja ei tarvitse nälissään olla, ei myöskään tarvitse suunnitella kitudiettejä/laskea kaloreita. Näin jatketaan:)

    • Ellielma

      Moi taas. Urheilu on nyt jäänyt ihan vaan 2 kertaa päivässä lenkkeilyyn, koska mursin häntäluuni töissä ja ei oikein ole pystynyt tekemään kummempia. Tuttavan koira on toiminut hyvänä tsempparina lenkkeillessä :) Mutta painoa enää 80 kg ja olen syönyt ihan normaalisti.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe