Melodifestivalen

Timboi

Katsoin eilen Melodifestivalenin finaalin kuten varmasti monet muutkin viisufanit ja panin merkille että taaskaan Suomea ei oltu kutsuttu ulkomaisten raatien joukkoon. Kaikki muut Pohjoismaat siellä ovat olleet vuosien varrella ja välillä mitä yllättävämpiä kaukaisia ja pieniä maita mutta ei vaan Suomea. Oletan tähän olevan syynä Suomen surkuhupaisan viisuhistorian ja että Ruotsissa oletetaan/tiedetään ettei Suomessa oteta viisuja tosissaan vai mitä mieltä olette?

7

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suomalainenitsetunto

      No, suomalaiset osaavat tunnetusti ryssiä omatkin valintansa. Ruotsalaisten vitsi on, että suomalaiset äänestävät kännissä. Miksi he päästäisivät Suomen pilaamaan valintansa? Suomalaiset kuvittelisivat, että Loreenilla pärjätään yhä. Ei pärjätä, sen aika meni jo monta vuotta sitten. Täytyy olla tarpeeksi kansallista itsetuntoa, että osataan nähdä potentiaalia uudessa ja erilaisessa.

    • Keine.Ahnung

      Ottaen huomioon sen, millainen kuva Ruotsissa on suomalaisista, en ihmettele asiaa. Tämä on vähän sellainen juttu, että meitin ruotsiin kallellaan oleva mediamme siivoaa aika paljon pois niistä jutuista, mitä Ruotsissa puhutaan. Ideana siis se, että ollaan olevinaan suurta pohjoismaista perhettä (Suomessa siis päättäjät toivovat näin).

      Jos haluatte ymmärtää, niin kirjoittakaapa Youtubeen finsk/finskt/finska tai finne, eli ruotsiksi suomalainen, niin näette, mitä sieltä tulee vastaan. Kannattaa myös vilkaista, mitä ne tavisruotsalaiset turisevat siellä videoiden alla. Nämä ovat niitä tavisruotsalaisia, eivät mitään poliittisesti korrekteja SVT:n uutisankkureita tai Dagens Nyheterin reporttereita. Näette ihan alastomana medelsvenssonin mielipiteet ilman suomalaisen establishmentin "pohjoismaista hehkutusta".

      Sen lisäksi Pohjoismaat ja Pohjola sanoina/termeinä ovat vähemmistössä, kun Norja, Ruotsi, Tanska ja Islanti hehkuttavat Skandinaviaa. Jos meet siihen väliin edes vihjaisemaankaan, että Suomi olisi osa joukkoa, niin kenkää tulee äkäiseen. Ja tietty perään selitys, että heillä on yhteinen historia, kieli ja alueet. Suomi nyt on vain jokin lisäke siellä "jossain". Myös jotkut jenkit tekevät joskus tuon erheen ja ovat saaneet kovan läksytyksen "skandinaaveilta". Ruotsalaiset puhuvat tosi harvoin mistään "Pohjolasta". Se on aina Skandinavia. Me skandinaavit.

      Eräs ruotsalainen muija selvitti asiaa jenkille seuraavasti: "Tanska on se cool isoveli, Norja ärsyttävä pikkuveli ja Suomi jälkeenjäänyt pikkuserkku."

      Ei ole mitään aavistusta siitä, mistä nuo asenteet tulevat ja mistä suomalaiset saavat maksaa tuollaista hintaa. En ole nähnyt mitään vastaavaa suhtautumista muihin kansallisuuksiin Ruotsissa ja jos olisi, saisit siitä syytteen rasismista. Mutta eiköhän tuossa ole se selitys, miksi Suomea ei näy.

      • prake

        "Sen lisäksi Pohjoismaat ja Pohjola sanoina/termeinä ovat vähemmistössä, kun Norja, Ruotsi, Tanska ja Islanti hehkuttavat Skandinaviaa."
        Muuten varmasti totta mutta Islanti nyt vielä vähemmän kuuluu Skandinaviaan. Sehän on kaukana merellä ja omituinen kieli niilläkin on


      • eiollamittää

        Ihan järkyttävää jos ruotsalaiset todella suhtautuvat meihin noin. Tuli ihan koulukiusattu olo ja kauhea tarve etsiä jostain uusia ystäviä. Noh, venäjähän siinä ottaisi mielellään meidät hoteisiinsa mutta lopputulos olisi vieläkin karmeampi. Entä Viro? No niistäkin on tainnut tulla suuruudenhulluja ja suomi on vain rikollisten silmissä kiinnostava kohde. Mutta eipä tämä oma maa mansikkakaan välitä meistä itseistään. Tuntuu että kaikeinmaailman axelit, nasiramit nallet sun muut kummajaiset ovat puikoissa kiinni ja Me varsinaiset kurjat piruparat kuollaan kohta sukupuuttoon.


      • hienojarehtikansa

        Ei parane uhriutua, vaan yrittää muuttaa mainettaan. Jokainen voi itsekin käyttäytyä paremmin esim ulkomailla. Parempi vain suhtautua ystävällisesti ja asiallisesti kaikkiin naapureihin.


      • maineuuteenuskoon

        Juuri näin. Itse me se maine ollaan luotu eikä kukaan muu. Ja sitä junttikaljasaunaprkle-kulttuuria viljellään vieläkin.
        Ja ihmiset kehtaa vielä ihmetellä miksi suomalaisia pidetään juntteina?


      • ylpeyttäkehiin

        Muistakaa ettei tämä tilanne ja asenne ole nykyhetken syy. Suomi on joutunut sotimaankin ruotsalaisten puolesta ja historialla on pitkät juuret. Tulevaisuuteen voimme vaikuttaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 104
      1959
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1887
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1865
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1370
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1320
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1306
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1291
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe