Mitä hyvää?

InhottavaRealisti

Kertokaapas minulle: mitä hyvää kreationismi, ID tai mikä tahansa muu samankaltainen ajattelumalli/oppi on tuonut maailmaan?

"Paha" tiedehän on tuonut epäilemättä monenmoista asiaa maailmaamme, mutta entäpä esim. tämä "tieteellinen kreationismi"? Mitä konkreettista? Mitä hyödyllistä?

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos ei olisi kreationismia, niin ei olisi "Kreationismi ja älykäs suunnittelu" -palstaa suomi24.fi:ssä.
      Jos ei olisi kreationismia, niin lauseeseen "Ei kukaan voi olla noin tyhmä..." ei olisi jatkoa. Nythän siihen on: "...paitsi kreationisti".
      Jos ei olisi kreationisteja, niin ufo-uskovaiset kärsisivät alemmuuskompleksista.
      Jos ei olisi kreationisteja, niin sana "kehäpäätelmä" olisi poistunut suomenkielestä tarpeettomana.

    • Kreationismi on tietoa ja uskoa siihen, että Jumala on maailmankaikkeuden luoja. Se antaa ihmiselle ihmisarvon ja turvallisuuden tunnon. Tiedämme, että olemme arvokkaita ja tärkeitä ja emme ole elottomien atomien armoilla, emmekä sattumanvaraisten kemiallisten reaktioiden heiteltävinä minne sattuu. Kreationismi antaa elämälle tarkoituksen ja päämäärän.

      • utti

        Siinähän se sitten taas tulikin mitä monet ovat täällä sanoneet eli kretut kaikessa omahyväisyydessään kuvittelevat itsensä niin tärkeiksi etteivät kestä todellisuutta eli ajatusta siitä että ovat vain eliöitä muiden joukossa evoluution poluilla.

        Kretuilu on siis toiveajattelua ja todellisuuden pakoilua. Mihinkään perustumatonta sellaista.


      • Knark5

        Vahvistat siis sen ettei kreationismi ole tiede eikä edes pseudotiede. Kiitos Markki!


    • Fiksu-_..Kreationisti

      Kreationismi on tiede, ei ajatusmaailma. Kreationismi ei pyri mihinkään ylempään filantrooppiseen toimintaan sen enempää kuin sen kannattajatkaan, vaan tieteellisen tiedon lisäämiseen maailmastamme tieteellisten menetelmien avulla.

      Tämähän on sama kuin kysyisi, että mitä "geologia" tai muu "ajattelumalli/oppi" on tuonut maailmaan. Kysymyksesi on loogisesti väärin joten siihen ei voi vastata.

      • utti

        Kysymys oli mitä hyvää kretuilusta on seurannut, ei mitä pahaa kuten esittelemääsi järjetöntä käsitteiden vääntelyä ja valehtelua. Siinä ei ole mitään hyvää.

        Nuo järjenvastaiset horinasi ovat kerta kerralta nolompia eikä maailma käänny niillä ylösalaisin vaikka kuinka niitä hokisit. Ne saavat vain sinut näyttämään kerta kerran jälkeen enemmän harhaiselta idiootilta ja pelkältä trollilta.


      • Et-ymmärrä-logiikkaa

        ----- Tämähän on sama kuin kysyisi, että mitä "geologia" tai muu "ajattelumalli/oppi" on tuonut maailmaan. Kysymyksesi on loogisesti väärin joten siihen ei voi vastata.

        Ei se ole mitenkään loogisesti väärin kysyä, mitä hyvää jokin tieteenala tai oppi on tuonut maailmaan. Esimerkiksi Mark5:lle se antaa elämälle merkityksen. Tai joku voisi ehdottaa, että kreationismi on naturalismiin jämähtäneen tieteen kritiikkiä ja korjaa tieteen erehdyksiä. Tai geologian kautta on kehittynyt sovelluksia öljyn ja kaasun löytämiseen, maajäristysherkkien alueiden tunnistamiseen ja varmastikin jatkossa pystytään ennustamaan maanjäristyksiä tarkemmin.

        Tottakai voidaan kysyä, mitä jokin oppi on saanut aikaan ja myös ottaa siihen normatiivinen kanta hyvänä/huonona. Eri asia on se, mitä kukin pitää hyvänä ja huonona. Kysymyksessä ei ole mitään loogisesti väärin ja siihen voi vastata toisin kuin väität.


    • InhottavaRealisti

      Ei suoria vastauksia?

    • Suunnittelun hyväksyneet lääketieteen asiantuntijat mm. kykenevät erittäin tehokkaaseen tutkimustyöhön, koska ei ole roska-dna -teorioita sotkemassa tutkimustyötä. Lääketiede menee huimaa vauhtia eteenpäin. Turhat umpilisäkeleikkaukset parantavat monen potilaan elämänlaatua, koska toipuminen vatsatautien ja suolistoinfektioiden jälkeen on nopeampaa kun umpilisäke on toiminnassa. Kaikki muutkin evolutionistien julistamat 180 'jäännettä' ovat erittäin tarpeellisia.

      Kun siis tiedettä tehdään Jumalan suunnitteleman kokonaisuuden valossa, tulee huimia tuloksia.

      • utti

        Kerros nyt yksi konkreettinen esimerkki jostain kretutieteilijästä joka on kretuilunsa ansiosta saanut jotain aikaan?

        Haluatko nyt umpilisäkkeen osalta mainostaa kretujen peräruiskeintoilua, jota on selitetty täällä:

        http://scienceblogs.com/pharyngula/2009/02/11/things-that-make-creationists/

        "I’ve noticed that quacks are often obsessed with sticking things up people’s asses. I detect some sublimation going on here…"
        ...
        "This crank splutters out a bunch of nonsense about appendix function and phylogeny, then dedicates most of his article to tales of curing appendicitis with enemas and herbs, and then he closes by accusing evolutionists for promoting harmful misconceptions!

        It’s good for a laugh, but there is one useful bit of information here. Never turn your back on a creationist."


      • utti

        Jokseenkin säälittävää muuten miten yrität ikäänkuin omia lääketieteen huiman kehityksen kretujen ansioksi, siis saman reikäpääporukan joka yrittää monin keinoin jarruttaa sen etenemistä.

        Samaa FK argumentointia siis edelleen. Ei maailma sillä ylösalaisin käänny vaikka kretut puhuisivatkin nurinkurisia kaikki päivät.


      • MissäOnTotuus

        Ihan yleisestä mielenkiinnosta kysyn, että kuinka paljon tehdään turhia leikkauksia? Ovatko umpilisäkkeen tarkoituksen löytäneet lääkärit/tutkijat "suunnittelun hyväksyviä" vai ihan tavallisia evokkilääkäreitä?
        Jäi nimittäin vähän epäselväksi, että mikä on kreationismin panos tähän asiaan lopulta. Onko tämä lääketieteellinen kehitys tosiaan kummunnut kreationistisesta ajattelumaailmasta? Kun ainakin Wikipedian mukaan umpilisäkkeen tarpeellisuuden havaitsi Duken evokkiyliopistossa tehty valtavirran evokkilehdessä tehty evokkitutkimus.
        Voisitko vaikka näyttää meille artikkeleita, joissa tuosta asiasta puhutaan ja joissa tutkijoilla on jokin tausta kreationistisessa tieteessä tai heidän hyväksyntänsä "suunnittelulle" on tiedossa.


    • hyvää_pahaa

      Miten niin hyvää? Eihän hyvää tai pahaa ole olemassa ilman luojaa, joka määrittelee niiden sisällöt.

    • IlkimyksenEsi-isänTäti

      Annan sivumennen sanoen protestanttisille kirkkokunnille sen tunnustuksen, että ne ovat levittäneet lukutaitoa. 1900-luvun alkupuolella eteläisen Euroopan katolisissa maissa oli joitakin joissa puolet aikuisista saattoi olla lukutaidottomia, pohjois-Euroopan ja Britannian ja Alankomaiden lukutaidottomuusprosentti oli jo lähes nolla.

      Täytyy yrittää tutkia mistä kirjasta olen tuon aikoinaan poiminut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      201
      5220
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      125
      3209
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      143
      2445
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2384
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2002
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1576
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      119
      1531
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1413
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1101
    Aihe