2016 MM-kisat

MM_kisat_lähestyy

MM-kisat käydään Bostonissa 30.3.-2.4. Aikaero on 6 tuntia, joten iltapäivän kisat osuvat todella huonoon aikaan aamuyölle. Suomesta kisoihin lähtee näillä näkymin Viveca, ellei liitto sitten tee Vivecan junioreiden MM-kisojen floppauksen takia yllätysratkaisua lähetäkin varalla olevan Jennin MM-kisoihin. Tämä lienee aika epätodennäköistä.

Kisoihin osallistuvia luistelijoita.
http://www.isuresults.com/events/fsevent00051697.htm

Aikataulu ja YLE:n lähetyksiä. Tuttuun tapaan Areenassa on varmastikin jälleen live-streami tarjolla, mutta vielä ei näkynyt tietoa asiasta.

30.3.
16.45-21.15 Lyhyttanssi. YLE TV2: 22.50-00.00.
00.15-04.51 Miesten lyhytohjelma. YLE TV2: 18.00-19.00 (31.3.).

31.3.
18.10-23.54 Naisten lyhytohjelma. YLE TV2: 22.45-01.00 eli peräti 2h15min.
01.30-04.50 Vapaatanssi. YLE TV2: 15.40-17.00 (1.4.).

1.4.
19.15-22.53 Parien lyhytohjelma. YLE TV2: 22.45-23.50.
00.45-04.52 Miesten vapaaohjelma. YLE TV2: 10.05-10.50 (2.4.) eli vain vaivaiset 45min.

2.4.
18.54-21.54 Parien vapaaohjelma. YLE TV2: 22.10-23.30.
01.00-04.55 Naisten vapaaohjelma. YLE TV2: 13.15-14.20 (3.4.) eli vain vaivaiset 1h05min.

3.4.
20.00-22.15 Loppugaala. YLE TV2: 22.05-23.10.

19

437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • whattimeisit

      mutta mutta onko kesäaika huomiotu?

    • Aikataulusta

      Aikaero on kellojen siirtämisen jälkeen tosiaan 7 tuntia eli oikeat alkamis- ja päättymisajat ovat tuntia myöhemmin kuin mitä ketjun avausviestin aikataulussa lukee. Harmillisesti kisojen seuraaminen livenä muuttui entistä vaikeammaksi.

    • Kiinan_pareista

      Kiinassa paikallinen taitoluisteluliitto pelaa kovaa peliä kun pudottivat viime hetken testiluistelujen jälkeen Xiaoyu Yu / Yang Jin -parin pois MM-kisoista ja nostivat Cheng Peng / Hao Zhang -parin tilalle. Sinänsä Peng / Zhang -parin nostaminen MM-kisajoukkueeseen ei ollut yllättävää, koska terveenä ollessaan he ilman muuta kuuluvat MM-joukkueeseen, mutta yllättävää oli että pois pudotettu pari oli Yu / Jin eikä Xuehan Wang / Lei Wang. Toistaiseksi Wang / Wang -pari ei ole ihmeitä esittänyt ja normaalisti heidän paras tasonsa on 15 pistettä Yu / Jin -parin takana, mutta ehkäpä pari todistaa ensi viikolla että ansaitsivat MM-kisamatkansa.

    • Veikkauksia

      Hiukan ennakkoa ja veikkauksia.

      Miehet

      Mestarisuosikki: Yuzuru Hanyu

      Muut mitalisuosikit: Javier Fernández, Jin Boyang, Patrick Chan

      Potentiaaliset yllättäjät: Shoma Uno, Yan Han

      Naiset

      Mestarisuosikki: Evgenia Medvedeva

      Muut mitalisuosikit: Elena Radionova, Satoko Miyahara

      Potentiaaliset yllättäjät: Anna Pogorilaya

      Parit

      Mestarisuosikki: Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov

      Muut mitalisuosikit: Ksenia Stolbova / Fedor Klimov, Sui Wenjing / Han Cong

      Potentiaaliset yllättäjät: Aliona Savchenko / Bruno Massot

      Jäätanssi

      Mestarisuosikki: Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron

      Muut mitalisuosikit: Anna Cappellini / Luca Lanotte, Kaitlyn Weaver / Andrew Poje, Maia Shibutani / Alex Shibutani

      Potentiaaliset yllättäjät: Victoria Sinitsina / Nikita Katsalapov

    • Areenassa_livenä

      Tuttuun tapaan kisat näkyvät Areenassa Livenä. Tässä kaksi ensimmäistä linkkiä.

      Lyhyttanssi. Lähetys alkaa keskiviikkona 30.3 kello 17.40.
      http://areena.yle.fi/1-3358527

      Miesten lyhytohjelma. Lähetys alkaa ke-to yönä kello 01.10.
      http://areena.yle.fi/1-3358530

      Muut lähetysajat tulevat näkyviin lähipäivinä tähän linkkiin.
      http://areena.yle.fi/tv/opas/urheilu#

      • Areenasta_löytyy

        Näköjään Areenasta löytyy jo kaikki MM-kisojen linkit. Ohessa edellistä parempi linkki. Klikkaa vain "Näytä lisää", niin näkyviin tulevat kaikki linkit Areenan live-streameihin.

        http://areena.yle.fi/tv/opas/taitoluistelu#


    • aikat
    • aikat

      Polina Edmunds on kärsinyt oikean jalan ruhjevammasta ja ei ole voinut kunnolla valmentaa hyppyjä ja hänet korvaa Mirai Nagasu.

    • Shos

      Bostonissa näköjään jateaan myös lyhytohjelmien perusteella mitalin luistelijoille. Onkohan tää joku ihan uus tapa vai vanha juttu? En oo koskaan aikasemmin kuullut vastaavasta...

      • Small_medals

        Ihan normaali käytäntö kaikissa muissa taitoluistelun arvokisoissa paitsi olympialaisissa.


    • Tuomaroinnista

      Kisat kun on amerikassa niin jo etukäteen oli vahva epäilys, että kisojen tuomarointi tulee olemaan erittäin räikeästi amerikkalaisia suosivaa ja näin oli etenkin naisten lyhytohjelmassa, jossa Goldin pisteet olivat todella räikeästi liian korkeat. Taitoluistelun korruptoituneisuus on toisinaan todella säälittävän läpinäkyvää.

      • alkup.Kärppä

        No mielipide kai se on tuokin, arvostelulajista kun on kyse niin kauneus on katsojan silmissä.
        Eli en kyllä ole samaa mieltä kanssasi vaan mielestäni Gracie todella ansaitsi jokaisen pisteensä!


      • sähköä_

        Pohjois-Amerikan jääareenoilla on kyllä sellainen sähköistys heidän luistelijoiden ja katsomon välillä, että ei taida olla vastaavaa. USA:n mestaruuskilpailujen tunnelma on esimerkiksi käsinkosketeltava ja tärkein tapahtuma tuntuu olevan heillä. Onhan tuomaripelikin aina takataskussa, Mirai Nagasu vähän kärsii siitä.


    • Ghhgjk

      Kiva että Viveca pääsi jatkoon. Komponenttipisteissä on parannettavaa kovasti. Joku tuomari oli antanut jopa nelosta 'transition/linking footwork ja interpetition osista'. Lyhytohjelmaan saisi näitä parantamalla 10 pistettä lisää mutta ei välttämättä helposti.

    • Tuomaripelistä

      Medvedeva oli lopulta ylivoimainen, mutta todella räikeä amerikkalaisten suosiminen jatkui myös vapaaohjelmassa. Wagner nostettiin tuomareiden toimesta väkisin hopealle, vaikka ohjelman perusteella luistelija ei missään nimessä olisi kuulunut edes mitaleille saatika hopealle. Wagnerin ohjelmassa oli lukuisia virheitä, mm. useampi UR-hyppy, ja muutenkin ohjelma oli täysin keskiverto eikä mikään huippuohjelma, mutta tästä huolimatta Wagnerille annettiin kisan korkeimmat PCS-lukemat 73.84. Täysin puhtaan ohjelman luistellut Pogorilaya sai PCS:ää vain 68.11. Wagnerin TES oli vasta viidenneksi paras 68.45 kun kaikilla muilla kärkiluistelijoilla TES oli yli 70. Wagnerin vapaaohjelma oli siis todella räikeästi ylipisteytetty ja Pogorilayan alipisteytetty mikä mahdollisti Wagnerin nostamisen Pogorilayan edelle.

      Mikäli kisa olisi luisteltu jossain muualla kuin Usassa niin Wagner ei missään nimessä olisi ollut mitaleilla. Pogorilaya oli ehdottomasti kilpailun selvästi toiseksi paras luistelija, mutta valitettavasti tällä kertaa itse kilpailusuoritus ei ollut ratkaiseva tekijä mitaleja jaettaessa. Toisinaan taitoluistellussa käy näin ja siitä taitoluistelu on ikävä laji seurata.

    • SHvsSK

      Mistähän parien MM-hopeamitalistit Sui ja Han mahtoivat ansaita pisteensä? Jos vapaaohjelmassa on kaatuminen, ongelmia parissa muussa hypyssä eikä lainkaan kolmen hypyn yhdistelmää, niin lopputulos (143 pistettä vapaaohj., yhteensä 224) lienee räikeästi yliarvioitu. Vaikka nostot ym. olisivat kuinka vaikeita tahansa.
      Oliko se amerikkalaisten tuomarien peliä, jotta kaikki venäläisparit saatiin varmasti pois mitaleilta?

      • Sui_Han

        Kyllä Sui/Han hopeansa ansaitsivat. Heti alkuun tekivät neloistwistin ja myöhemmin ohjelmassa tapahtunut kaatuminen tuli neloisheittohypyssä, josta saa hyvin pisteitä vaikka päättyisikin kaatumiseen. Pari teki onnistuneesti myös 3T 2T -combon. Lisäksi on hyvä huomioida, että pari selvää virhettä tekivät myös sekä pronssille luistelleet Savchenko/Massot että neljänneksi jääneet Stolbova/Klimov.

        Pronssi olisi aivan hyvin voinut mennä Stolbova/Klimoville, joskaan Savchenko/Massot ei nyt saanut läheskään samanlaista PCS-avustusta tuomareilta kuin mitä tapahtui EM-kisoissa.

        Tarasova/Morozov saivat jälleen kerran kahdesta täysin puhtaasta ohjelmastaan surkeasti PCS:ää. Tässä kohtaa voidaan todeta, että mikäli pari tulisi jostain muualta kuin Venäjältä niin PCS-lukemat olisivat aivan erilaiset.


    • Ylen_selostajat

      Lyhytohjelmassa jopa Ylen selostaja ja kommentaattori huomasivat ja myös kommentoivat Usan luistelijoiden selvää suosimista. Liekö sen jälkeen Yle kieltänyt Usan luistelijoiden saamien pisteiden kommentoinnin, koska vapaaohjelmassa tapahtunutta vielä räikeämpää suosimista ei enää kommentoitu. Tai ehkä tämä johtui siitä, että Wagner luisteli viimeisenä luistelijana ja vapaaohjelmaa näytettiin TV:ssä todella vähän. Joka tapauksessa Wagnerin saamat pisteet ja niiden tuoma MM-mitali ovat räikeä esimerkki siitä mikä taitoluistelussa on edelleen vikana.

    • YleisölleHupia

      Ashley Wagner sai ilmeisesti hopeaa tuomaripäätöksellä. Jos vertaa muutamaan seuraavaan luistelijaan, niin ainakin Pogorilayan ohjelma vaikutti paremmalta. Goldin suhteen ei voi olla ihan varma. Kaipa ne hopean ratkaisseet muutama piste oli helppo laittaa Wagnerille ilman pelkoa suuremmasta skandaalista.
      No, kotiyleisön suosikkeja on läpi historian suosittu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8276
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe