Paitsio jeesiö

www.-kärhämäki

Me täälä jeesiössä olemme edelleen todella ns.paitsiossa. Tarkoittaa,että jeesiö ei ole osallisena mihinkään,eikä mitään esim toimintaa ,ei osllistu yhtään mihkään,kunta unohtanut tyystin jne..jne...

266

4508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Naapuri-kyläläinen

      Teillä sielä jeesiössä asuu kuulemma suber/hyber utelias juoru-ukko

      • Anonyymi

        PANEE KAIKKIA JOKKA LIIKKUU JOS OOT PAIKALLAAN EI PANE


    • Kyläpäälikkö

      Kyllä asuu,son uskomattoman utelias juoruaja.

    • Pulumuset-tulleet

      On se utelias aivan uskomatonta. esim:jos se näkee jossain savua,niin se kiiruhtaa oitis paikalle maasturilla,tai poliisiauton menvän,niin eikun perään utelemaan.

    • Hah-haa

      Jeesiössä on paljon peliriipuvaisia eläkeläisiä,raukat körröttävät kotteroillaan jokapäivä kirkonkylään tyydyttämään pahaa peliriippuvaisuuttaan. Paluumatka onkin sitten synkkä ja mieli matalana varmaankin kun eläkerahat menivät lähes kaikki.

    • järvi-kylä

      On niitä uteliaita meijänkin kylässä,vaan ei ne niin,että polliisiautojen perrään rientäisivät.

    • jeesjeesiö

      Kyllä Jeesiö on kovassa paitsiossa. Kunta ei edes pelikoneita hommaa kylälle, eikä baaria. Nyt veteraanit joutuvat krapulaisina ajamaan lähimpään baariin. Nyt täytyisi jo lopettaa Jeesiön paitsio.

      • Työ-ryyttäri

        Tarkotat varmaankin länkieläpikattoja joutoeläke ukkoja ,josta osa leskiä ja lopuilla oksetusrumat akkarumilukset. Kyllä näillänäkymin jeesiönkylä pysyy ja kuoleekin paitsiossa.


    • Sivusta-tiiraillut

      Jeesiöläisiä peliriippuvaisia tänhän kirkonkylässä ilmaisilla makkaroilla.

    • jeesjeesiö

      Kyllä Jeesiöläisen tunnistaa missä tahansa. Komeita ja pitkiä ihmisiä.

    • ny-onoikkein

      Eiku jeesiöläiset ovat etupäässä rajastaan hyvin lyhyitä,lihavi,rumii persejalkoja.

    • jeesjeesiö

      Jeesiöläisiä käytetään hyvin paljon malleina silloin kun patsaita tehdään. 20-luvulla Jeesiöläinen, Mättä-Uula oli mallina Leninin patsaita valmistettaessa. 30-luvulla Stalinin patsaiden mallina oli Jeesiöläinen kääpiö, Persjalka-Aslak.

      • jääsjeesiö

        Joo ja nyt on suunnittella jälleen uusi patsas ja malliksi havitellaan Alttio-Eikkaa


      • JariSaapasNaama

        Jeesiöläisiä käytetään hyvin paljon malleina silloin kun patsaita tehdään. 20-luvulla Jeesiöläinen, Mättä-Uula oli mallina Leninin patsaita valmistettaessa. 30-luvulla Stalinin patsaiden mallina oli Jeesiöläinen kääpiö, Persjalka-Aslak. #


    • Sukka-porthailla

      Minua läpiliipattua ei pysty harhauttamaan mie tiiän kyllä:::asia on jämti.....

    • Kolmeneljä

      Tsemppiä jeesiöläisille. Ei käy kateeksi.

    • Jeesiöläinen-

      Kuntä yrittää nyt ammentaa jeesiötä pois paitsiosta,myönsi rahallista avustusta peräti 1800 euroa Jeesiön kyläseuralle. Saa nähdä kuka/ ketkä ne törsää omiin tarkoituksiinsa,no sitähän tuskin koskaan saamme tietääkään. Mitään kongereettista / näkyvää tuskin kuitenkaan ilmaantuu...

    • Sompio-kirjoitti

      Tämä nyt ei koske jeesiötä tippaakaan,mutta laitampas kuitenkin tähän (tipalla se oli kait) Sillä joku/jotkut oli yrittäneet polttaa sen kalliin pecoshallin kirkonkylässä.

    • Lenkillä-sielä

      Ja papin laavusta oli katto poltettu,seinät kai siinä on petonia ne ei pala.l

    • sillä-lailla

      Kunta tosiaankin yrittää omilla toimillaan ammentaa jeesiötä pois paitsiosta.
      On kuulemma lahjoittanut vanhan alakoulutontin jeesiön kyläseuralle. Nyt alkukesästä tonttia sitten harvottiin,raivattiin talkoovoimin kyläseuran puheenjohtajan toimesta. Tontti on hyvin puiseva ja polttopuuta kertyi paljon, noin parisenkymmentä pinokuutiota. Järeätä koivua,mäntyä,sekä kuusipuuta seassa myöskin haapaa ja raitapuuta. Polttouut kyläseura lahjoitti, ja avulias mies kuljetti ne ilmaiseksi parille länkienläpikattojalle.

    • Näläkäjeesiöksisanottiin

      Nyt on tilastoitu sekin,että JEESIÖ ON SODANKYLÄN KÖYHIN KYLÄ kaiken muun paitsiossa olon lisäksi. No mikäs siinä tarvitaanhan sitä soutuveneessäkin peränpitäjä yleensä....

    • kultaaKankhatTäynnä

      Johan tuo tiietty jo pitkään,että köyhyys tuppaa tiivistymään.Sodankylä on rääsekköineen varsinaista näläkämaata ja ei se pankolla istuessa ja ihmetellessä muuksi muutu.Kaikkia työllistämissuunnitelmia vastustethan.No se sopii kepulle ja soinille.

      Katso tästä tuhat Suomen köyhintä paikkakuntaa! Onko oma kotikylä 1000 joukossa, vai 500 tai jopa 100 köyhimmän joukossa? Yllättävän monta tuttua kylän nimeä listalta löytyy!

      Köyhimmät paikat Suomessa

      Henkilön käytettävissä oleva rahamäärä vuodessa verojen jälkeen.

      Luku kertoo tulojen mediaanin eli keskiluvun.

      Mukana vain ne paikkakunnat, joissa vähintään 30 yli 18-vuotiasta asukasta.

      Tulotiedot vuodelta 2007.
      http://www.jpnews.fi/muut/viikonlopun-ratoksi-suomen-1000-koyhinta-paikkakuntaa/

    • muistantämän

      Pumpas-vaalajärviläiset haukkuivat ennenvanhaa jeesiöä näläkäjeesiöksi.

    • Anonyymi

      Niuanniemestä niin varmaan han tyllyt oo.

    • Anonyymi

      TEPSA työllistää
      Entinen eläkkeellä lähes ikänsä ollut nosturinkuljettaja on saanut metsätöitä Tepsasta, hyvin kestää munuaiset kun rahasta on kyse, no hyvä kun on reh...

    • Anonyymi

      Mitä enemmän hakataan puuta metsistä, sitä enemmän metsä kasvaa uutta puuta tilalle. Näin se vaan on kylmä totuus ja se asia minunkin on totuuden nimissä ollut pakko myöntää kun hakkuita on vuosikymmeniä tullut sivusta seurattua.

      • Anonyymi

        Totuushan on se,että koskaan metsästä ei saa samanarvoista puuta kasvattamalla uutta hakatun tilalle. Etupäässä oksasia känttyröitä sieltä saa istuttamalla ja kylvämällä. Ja määräkin on murto-osa entisestä. Lapissa puu kasvaa erittäin hitaasti.


    • Anonyymi

      IHMISET TARVITSEVAT TÖITÄ JOLLA TULEVAT PALKALLAAN TOIMEEN
      Hallitus toimillaan on saanut aikaiseksi tuhat työtöntä tulee päivässä.
      TEMin järjestämät kimple kerhot ovat lähinnä työnsä menettäneiden pilkkaamista ja veronmaksajien rahan haaskaamista. Se nyt on aivan turhaa puolustaa vihervasemmistostalinhallitusta kaikkihan sen on jo nähnyt ,että se tuhoaa suomen lopullisesti kyllä.

      • Anonyymi

        Tilanne on nyt se, että nykymenon pönkittäminen tekemällä enemmän töitä lähinnä edistää sivilisaation tuhoa.

        Painakaa nyt ihmeessä urakalla töitä, että pomo saa taas vaihdettua uuden katumaasturin. Ittestä ei tietenkään ole niin kovasti väliä.
        Onnittelen, olet kusetettu


    • Anonyymi

      Jeesiöläisetkö ne laittaa yksityisten henkilöiden nimiä tunnistevattavasti tänne juorupalstalle jatkuvasti.
      Se on laitonta.
      Niistä joutuu edesvastuuseen.
      Vaikka viestit poistettaisiin, se ei poista rikosta.

    • Anonyymi

      Jiesiön aamussa mietin tätä:
      Nykyään EU:n ja Turkin välillä on jo sopimus, jonka perusteella Turkille maksetaan korvausta Eurooppaa kohti suuntautuvan pakolaispaineen hoitamisesta.
      - Turkin toimissa on nykyään kiristyksen piirteitä: jos ette tee näin tai näin, avaamme rajat kohti EU:ta.

      Pitäskö meiän jiesiössä auttaa ja ottaa vaikka aluksi 5-6 miljoonaa tulijaa tänne jängille ja virttivaaran rinteille.
      Alakais bisness pyöriin erimallilla.
      Mietippä sitäkin

    • Anonyymi

      Me täälä jeesiössä olemme edelleen todella ns.paitsiossa. Tarkoittaa,että jeesiö ei ole osallisena mihinkään,eikä mitään esim toimintaa ,ei osllistu yhtään mihkään,kunta unohtanut tyystin. Omasta kylästä oli entinen kunnajohtaja,joka ei evättänsä väräyttänyt jeesiön ja jeesiöläisten hyväksi.

      • Anonyymi

        Onhan meillä aktiivinen tielautakunta. Kunnanjohtaja piirtelee isompia kuvioita eikä sekaannu pikkujuttuihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan meillä aktiivinen tielautakunta. Kunnanjohtaja piirtelee isompia kuvioita eikä sekaannu pikkujuttuihin.

        No mitä ihmettä tielautakunta tähän asiaan kuuluu? Oli siinä meillä todellakin mitätön kunnanjohtaja ja vielä omasta rakkaasta Jeesiönkylästä.


    • Anonyymi

      No mutta valoa kansalle.
      Tulevat G6 puhelimet on liitetty aivoihin ja mm pazkan hajun voi haistella sitäkin kautta.
      Tiedä ilahtuuko yönulkkaaja siitä, mutta näin se vaan menee ja kehitys kehittyy.

      Meillähän on jo kaikilla rokotuksen jälkeen siru kropassa joten ei kai yks lisää pahaksi ole, vai?

    • Anonyymi

      Jeesiössä ja tepsassa on työväentalo/"putinmökki",mutta ei vaalajärvellä. Vaalajärvellä onkin kepulaisia enemmistö ja sielä on" keputalo".

    • Anonyymi

      Jeesiön entinen Baari ja koko rakennus lösähtää lumenpainosta ensitalvena. Takapuolelta on jo romahtanut. Uusi omistaja olisi sen jo purkanut,mutta eu: on kunnille velvottanut/määrännyt niin,että on aina haettava purkulupa kunnasta. Senjälkeen kaikki purkujätteet on vietävä labekon jäteasemalle ja sehän tietysti maksaa. No ka moneltakin on jäänyt ja jää hylätyt asuinkelvottomat rakennukset luonnon armoille . Näitä luonnonarmoilla olevia rakennuksia on kymmeniä jopa stojatuhansia suomessa. Rakennusten sisällä on yleensä aina paljon hylättyä kelvotonta tavaraa muovisia,lasisia kaikenlaista roinaa,joka jää ja peittyy sinne maahan ajanollen. Jubetuupissa on videoita juuri näistä rakennuksista paljon. Yksi hyvin mielenkiintoinen video oli,kun tupettaja oli löytönyt hautakivien hautumaan/ kiviä oli hirvee määrä satoja. Ne olivat levitettynä sielä maastossa laajasti. Ehkä niissä oli nimietkin,se ei selviinyt videosta,mutta varmaan oli.

      • Anonyymi

        Tepsassa näin joskus vanhan hautausmaan siellä eteläpuolella 1-2 km tiestä , suota ja turvetta , mutta sieltä täältä törrötti ristejä ja hautakiviä mättäiden seassa. Täysin hoitamaton ja aitaamaton. Lie ythteinen jeesiön kanssa


    • Anonyymi

      Kärsänmäjen vasemmallapuolen kittilään päin mennessä oleva vanha hirsirakennuskin (laksi) alkaa antautumaan luonnolle. Katto romahtanut ja välihousuvintti. Eräässä talvisessa hyvässä jubetupivideossa rakennuksen katto on vielä ok.

      • Anonyymi

        Siinä videossa siis talvinen (laksi)rakennuksen kuva,ei talvinen video.


    • Anonyymi

      Miksi kutsutaan miestä, joka makaa sohvalla?
      - Hän on mies paikallaan.
      Miehillä on aina niin raskasta, että pitää hetki huilata

    • Anonyymi

      98 Bensa maksoi tänään 2.70 euroa litra ja hinta kohoaa lisää jo varmaankin huomenna. Syksyyn mennessä varmaankin on jo yli 5 euroa litra.

      • Anonyymi

        Kallein Bensa (95E10):
        Utsjoki, Seo, Uulan Säästö 02.06. 2.740 2.820 2.480
        Kallein Diesel:
        Jyväskylä, Teboil Express, Muurame 02.06. 2.670 2.770 2.690
        Kallein Bensa (98E):
        Utsjoki, Seo, Uulan S


    • Anonyymi

      No kyllä se vielä on halpaa esim jeesiöstä käy autolla kuin autolla noin 5 eurolla sodankylässä. Suorastaan naurettavan halpaa ja vielä ne valittaa. Suorastaan ilmaista on polttoaineiden suhteen autolla ajo ollut ja on sitä vieläkin.

      • Anonyymi

        Koko reissu alamäkeä, mikäpä on kotterolla körötellä


    • Anonyymi

      Korjaan kyllä menee yli 10-12 euroa senthän ku käyautolla jeesiöstä sodankylässä. Ensin laskeskelni että kuluu5 euroa. Jokatapauksessa se on vähä.

    • Anonyymi

      Gooklelta tuli minulle viimeviikolla kysely Jeesiön kyläseurasta. Kysyttiin mm Ovatko Jeesiöläiset vireitä ja aktiivisia harrastustoimijoita? Entä mitä teidän kyläseurassa on viimeaikoina suunniteltu ja tehty. Tuli niitä kysymyksiä paljonkin,en kaikkia muistakkaan enää.
      No vastauset oli kyllä helppo antaa. Vastasin seuraavaa. Ei ole. Ei ytikäs mittään. Lisäsin siihen kyselyyn vielä,että ettekös te tiedä Jeesiö on paitsiossa ja täälä asuu pelkkiä juoruajia,eläkeläisiä,katheja ja ovat hirveen laiskoja. Goole kiitti vastauksista

      No jotkut luulee varmaankin,että kirjoitan soopaa. En kirjoita asia on todellakin totta ja toduuden heille kerroin. PS. On varmaankin tuo kysely tullut ehkä monilleki näin uskoisin. Kyllä aluksi häämmästyin,mutta kun ne kertoi kyselyn tarkoituksen olihan se ok.

    • Anonyymi

      Kyläpäivä Jeesiössä 11.06.2022 lauantaina. Oli kourallinen sakkia,pullakahvit ja tikanheittoa sekä mölökkynheittoa. Siinä koko homma.Ja nyt sitten me jeesiöläiset jaksetaan olla vuoden taas paitsiossa, toki siihen me ollaan kyllä jo juurtuneetkin.

      • Anonyymi

        On teillä ruma kylä,kirkko on sentään jotain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On teillä ruma kylä,kirkko on sentään jotain.

        Minusta iesiö on sodankylän kunnan kaunein sivukylä


    • Anonyymi

      Revontulikirjanen. Sodankylän sivukylissä kaikissa jotain toimintaa ja tapahtumaa,vaan JEESIÖSSÄ EI YHTÄÄN MITÄÄN taaskaan. Hävetkää jeesiöläiset.

      • Anonyymi

        Olet väärässä, nytkin ne Jeesiössä kaivaa kovalla tohinalla poteroita!


      • Anonyymi

        Aika menee kuule suolikaksnelosessa uikuttamiseen. Siinä on toimintaa yönylykytyksen ohessa aivan nokko, täh? Vielä teille pitäs hupiakin järjestää, lopettakaa iekama tuo hössötys aikuset ihimiset


      • Anonyymi

        Kenen nyt oikeastaan kuuluu komentaa hapeämään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenen nyt oikeastaan kuuluu komentaa hapeämään?

        Ei sitä komentamisen etuoikeutta kannata enää harjoitella.
        Silloin ennen se toimi, nyt saa varoa omaa pärstäkerrointa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitä komentamisen etuoikeutta kannata enää harjoitella.
        Silloin ennen se toimi, nyt saa varoa omaa pärstäkerrointa.

        Miksi se Itämeren kaasuputnki piti räjäyttää.?
        Kaksi räjäytystä Tanskan puolella, kaksi Ruotsin puolella.
        Terroristit yrittää tasapainoilla.

        Ilmastofanaatikot pitävät tekoa hyvänä?


    • Anonyymi

      Eikö siellä jotain mettätietä paikkailla vuositolkulla yhteitoimin eli yhteenhiileen puhaltelemalla. Olihan siitä jossain valtakunnan lehdessä juttua

    • Anonyymi

      On meillä jeesiöläisillä sentään oma ratsutie. Muissa kylissä sensijaan jos jonkilaisii kinttupolkui.

      • Anonyymi

        @satuhassi
        On aika ottaa vakavasti metsiemme hiilinielun romahduksen vaikutukset. Aikuisten oikeasti tarvitaan hiilinielujen pelastusohjelma. ”Suomelle uhkaa tulla yli 7 miljardin euron lasku, metsien ja maaperän hiilinieluja vahvistettava, vaatii ilmastopaneeli”


      • Anonyymi

        Mutta ratsutielle on koira haudattuna, ainakin Muoniossa, nettitiedon mukaan.


    • Anonyymi

      Jeesiössä naiset on varsinaisia hiilinieluja, mikä imu!

    • Anonyymi

      Kun kristillisdemokraattien SariEssayah
      on vaatinut pääministeri MarinSannaa antamaan eduskunnalle selonteon harkintakyvystään, Essayahin on parempi selvittää Kansainvälisen Olympiakomitean KOK:n korruptiota. Siellä sitä on savottaa tätirievulle

    • Anonyymi

      No nyt alko kakattaa.

      • Anonyymi

        Kylä vissiin kun tällaisia uutisia. Jo siinä on paZka saanut kyytiä.

        Ukraina väittää, että Venäjän asevoimat tuhosi Kh-59-täsmäohjuksella julkisen käymälän Hersonin alueella. Ukrainan asevoimien eteläinen operaatiokomento ilmoitti iskusta Facebook-julkaisussaan. Asiasta kertoo myös ukrainalaismedia Ukrainskaja Pravda.

        Väitteitä ei ole toistaiseksi vahvistettu puolueettomista lähteistä.

        – Vihollinen ampui korkean tarkkuuden ohjuksen Su-35-hävittäjästä tuhotakseen julkisen käymälän Novovorontsovkan taajaman laitamilla, raportissa kerrotaan.

        Raportin mukaan Kh-59-ohjus maksaa "useita satoja tuhansia dollareita".


    • Anonyymi

      Mitäpä me täälä jeesiössä hättäilemmäkään suotta. Ilmaista rahaa tulee ja sitä on kiva holvailla. Tässä taas vähäaikaa sitten maanomistajat saivat taas malminetsinnän ilmaisa rahoja sievoisia summia ja aivan ilmaiseksi jo toisen kerran. Se on 20 euroa hetaarilta toi korvaus siitä,että on porarit maastoissa töissä aina maanomistajille. Esim suvantokummussa on suuria ns:maanomistajia 200-450 ha ja kun noikin luvut kerrotaan 20:kymmenellä kertynee siitä lujasti ilmaista kyhynyä/euroja holvattavaksi . Ja kun vielä aikoinaan on nuo metsät ja maat saatu ilmaiseksi. Mikäpä siinä on ostella vaikkapa ???

    • Anonyymi

      Jeesiopaitsio on puoli vuosikymmentä jo riivannut. So what?

    • Anonyymi

      Mukavaa son maskutella ja kulutella ilmaista rahhoo.

    • Anonyymi

      Se tuo ilmanen raha on verotontakin,sen saa puhtaana pankkitilille.

    • Anonyymi

      Ns suurmaanomistajat ovat jeesiössä saaneet liki 10.000 euron jättipotteja kerrottuna kahdella kaivoshankkeelta ilmaista rahaa. Ja rahan jakaminen jatkunee edelleen kuulemma aina parinvuoden välein.

    • Anonyymi

      Sielläkö niita pororuhtinaita asuu?

      • Anonyymi

        Ja sipilän ”Pannaan taseet töihin!” meininkiä. Niin sitä pitää. Ei uskois, että jiesiössä


    • Anonyymi

      Kaikissa maissa on ihmisiä, joilla on ideologinen, suorastaan irrationaalinen viha kaikkea ympäristönsuojeluksi jotenkin laskettavaa kohtaan. Siksi meilläkin moni ulvoo nyt, että sähkön hinnan nousun syynä olisi vihreä siirtymä. Kriisin taustoihin ja muiden maiden tilanteeseen perehtyminen kertoo kuitenkin aivan toista.

      Eurooppaa koettelevan energiakriisin välittömänä syynä on maakaasu. Siksi kriisi iskee erityisen kovana maissa, jotka käyttävät paljon kaasua, ja joissa kulutus on heikon energiatehokkuuden vuoksi suurta. Maissa, joissa fossiilista voimaa on vähemmän ja energiatehokkuus suurta, kriisi on pienempi.

      Paraatiesimerkki erityisen paljon kriisistä kärsivästä maasta on Iso-Britannia. Vaikka talvi siellä ei ole suomalaisella mittapuulla erityisen kylmä, keskimääräinen kotitalouden sähkö- ja lämpölasku tulee tänä vuonna olemaan 3549 puntaa (4205 euroa). Ensi vuoden laskuksi ennustetaan 6616 puntaa. Näin on siitä huolimatta, että käytössä on jo hintakatto kotitalouksien energianlaskulle, ja veronmaksaja tukee jokaista kodinomistajaa 400 punnalla. Ilman energiakattoa, lasku olisi jo hyvin paljon suurempi.

    • Anonyymi

      Joo jiesiön paittiossa, mutta Ukrainassa wladin joukko 20 000 ukkoa on saarrettuna
      izyumissa. Mitä tekee wladi eli tapattaa kansalaisiaan, ääliö se on

    • Anonyymi

      Onkohan se nyt aivan oikkei,että joillakin on satoja henttuja mettiä ja maita,mutta toisilla ei yhtikäs mittään. Ja tässähän on se vielä ,että nuo maat ja metsät on saatu ILMAISEKSI. Nyt vielä kaivos/malminetsintä maksaa lisää ilmaisia suuria summia riihikuivaa rahhoo näille loisille. Esim suvnnonkummussa eräät entiset sonnanpuskijat ovat myyneet metsiä /tukkeja satojentuhansien markkojen/eurojen edestä vuosien saatossa,kannikot enää jäljellä. Herää kysymys missä rahat? Niin koska ei näy ainakaan omaisuutta olevan kertynyt minkään vertaa,vanha käytetty halpa autokottero pihalla,ja tukiaisrahoilla ostettu rattoriromu,vanha talorötiskö ja lisäksi vain tuulenhuutoma pe--e....

      • Anonyymi

        Totta sielä siltarumpuja on kuitenkin. Yks puolue niillä keräs ääniä.
        EU antoi vain pellit latojen katoille vai miten se meni.
        Eli on meijät hyvin huomioitu


    • Anonyymi

      No se on niin,että jeesiöläisetkin ovat jo vanhoja suurin osa. Kun mennään kymmenkunta vuotta eteenpäin on aikavähän asukkaita tuolloin paisiossa.

      • Anonyymi

        No tietenkin paitsiossa,ei paisiossa.


    • Anonyymi

      Ei ole paitsiossa jiesiö, mutta raiskattujen mettien keskellä oleva tuulen pesä.

      • Anonyymi

        Tuulella ei ole pesää,eikä metsää voi raiskata. Raiskaajat rahdataan suomeen loisimaan hutisalon ja Hp-haaviston suurella halulla /toiminnalla sekä veronmaksajien rahoilla.


      • Anonyymi

        Eikö Jeesiossa ymmärretä puunistutuksen hyötyjä?
        Vai onko liian raskasta työtä?


    • Anonyymi

      Tuulella ei ole ystävää,
      Rakkauden löysi hän.

      Minulla ei ole ystävää
      (mitentuo sittenjatkuu
      Altzheimer kiusaa)

      • Anonyymi

        onko matsat vaihtuneet tojotteluksi. Nyt on kyllä kova uutinen, ei kai sähköpeleiksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        onko matsat vaihtuneet tojotteluksi. Nyt on kyllä kova uutinen, ei kai sähköpeleiksi

        Liekkö jeesiöön saatu vielä edes sähköjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liekkö jeesiöön saatu vielä edes sähköjä.

        Voi voi met olemma edelläkävelijöitä. On rupelit ja panelit pitkin ja poikin kylää olleet jo tovin aikaa. Sähköpiuhaat puista joutaa jo muualle pillaamaan maisemia


    • Anonyymi

      Metsästysaseen kuljettaminen moottorikäyttöisellä ajoneuvolla maastossa on kielletty. Asetta saa kuitenkin kuljettaa virantoimituksessa oleva henkilö, jolle aseen mukanaolo virantoimituksen laadusta johtuen on tarpeen. Poliisipiirin päällikkö voi yksittäisessä tapauksessa antaa luvan kuljettaa lataamatonta metsästysasetta suojuksessa edellä mainituissa kulkuneuvoissa niiden liikkuessa yleisen tai yksityisen tien ulkopuolella tiettynä aikana ennakolta ilmoitettua reittiä käyttäen ehdolla, että kuljetuksen aikana asetta ei käytetä metsästykseen. Poronhoitotyötä suorittavan poromiehen aseenkuljetuksesta säädetään tarkemmin asetuksella. (17.12.1993/1268)

      • Anonyymi

        Maastoa ovat,varsitiet,polut, aukiot jne.. Perussääntö on kun tehty maantie päättyy siihen loppuu aseiden kuljetus moottorikäyttöisillä ajoneuvoilla.


    • Anonyymi

      Valvontaa tehostetaankin tänäsyksynä ja hyvä niin.

    • Anonyymi

      Pakettimatka.
      Prismassa ollut Juhla Mokka eilen 3,95 € / pkt. Ei rajoitusta.
      Vanhempi naishenkilö osti 70 pakettia. Toisella ollu kuin 20 pakettia.

      Kuis jiesiössä? Ei vainkhan, kuka nyt sakkavettä juo, kun oikeaakin kahvia on aina tarjolla.

      Tänään oli Kulta Katriina saman hintainen, mutta rajoitettu 2/hlö

      • Anonyymi

        - niin pahaa kahvia tuo Juhla Mokka on että itse en sellaisesta maksa senttiäkään ja pyrin kaikin keinoin välttämään sellaisen juomista edes tarjottuna.
        On olemas kahvii ja sit on Juhla-Mokkaa!

        Näin sotataloudessa kahvi on hyvä mustanpörssin kauppatavara!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        - niin pahaa kahvia tuo Juhla Mokka on että itse en sellaisesta maksa senttiäkään ja pyrin kaikin keinoin välttämään sellaisen juomista edes tarjottuna.
        On olemas kahvii ja sit on Juhla-Mokkaa!

        Näin sotataloudessa kahvi on hyvä mustanpörssin kauppatavara!

        Mitkä sitten on teidän mielestänne hintansa arvoista kahvia? Löfberg?

        Ainostaan papukahvi on hintansa väärti. Suodatinkahvi on mennyt pilalle jo pakkausvaiheessa.
        Kas, kun ei: Päätä sinäkin päiväsi Saludo -kahvilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitkä sitten on teidän mielestänne hintansa arvoista kahvia? Löfberg?

        Ainostaan papukahvi on hintansa väärti. Suodatinkahvi on mennyt pilalle jo pakkausvaiheessa.
        Kas, kun ei: Päätä sinäkin päiväsi Saludo -kahvilla.

        No huh, ja vielä Juhlamokkaa, jota pitää laittaa tuplasti enemmän, kuin monia muita. On kaukana riittoisasta, jopa tummapaahto. Tulee siis loppujen lopuksi kalliimmaksi. Tämä on minun kokemus.

        Miksi Tukolla kutsutaan kunnon kämmiä? -juhlamokaksi


    • Anonyymi

      Olen ulkopuolinen.
      Muut saavat jotain, mistä minä jään paitsi.
      Kukaan ei välitä minusta.

      Tällaiset kokemukset yhdistävät joukkoa vihaisia heteromiehiä, joita kutsutaan myös inceleiksi. Termi tulee englannin kielestä sanoista involuntary celibacy eli ”tahdonvastainen selibaatti”.

      Ratkaisuna incel-ajattelun vähentämiseen pidetään miesten tukemista.
      ”Näkisin, että tarvitsee ymmärtää syitä pahan olon ja huonon käytöksen takana. Taustalla on hyväksynnän kaipuu ja tarve. Se on niin kipeä asia, että se on helpointa peittää solvaamisella ja räyhäämällä netissä.”

      • Anonyymi

        Toiset saavat mutta toiset eivät. ”Tahdonvastainen selibaatti” herättää inceleissä turhautumista, joskus myös katkeruutta tai raivoa.

        ”Arvioimme, että Suomessakin on incel-ajatteluun samaistuvia henkilöitä, joista jotkut kannattavat mahdollisesti myös väkivaltaista toimintaa. Incel-henkinen naisvihamielisyys voi olla läsnä joidenkin ääri-ideologioita kannattavien ihmisten ajattelussa ja muodostaa yhden tekijän ihmisen radikalisoitumisessa”, Supon viestinnästä kommentoidaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toiset saavat mutta toiset eivät. ”Tahdonvastainen selibaatti” herättää inceleissä turhautumista, joskus myös katkeruutta tai raivoa.

        ”Arvioimme, että Suomessakin on incel-ajatteluun samaistuvia henkilöitä, joista jotkut kannattavat mahdollisesti myös väkivaltaista toimintaa. Incel-henkinen naisvihamielisyys voi olla läsnä joidenkin ääri-ideologioita kannattavien ihmisten ajattelussa ja muodostaa yhden tekijän ihmisen radikalisoitumisessa”, Supon viestinnästä kommentoidaan.

        ”Kysymys siitä, kuinka laajaa tai aggressiivista liikehdintä on, on vaikea. Suinkaan kaikki eivät hyväksy väkivaltaa.”
        Se kuitenkin tiedetään, että pahimmillaan toivottomuus voi tehdä ihmisestä muille vaarallisen.
        ”Hän saattaa ajatella, että haluaa kostaa maailmalle, koska oma elämä ei ole sujunut kuten olisi toivonut. Ei voi sanoa, ettei sellaista tapahtuisi”

        "He kertoivat, kuinka ei ole ketään, kenen kanssa puhua. Opinnot jäävät kesken, on masennusta, et ryhmäydy. Yksi mies sanoi, että oli ollut Tinderissä viisi vuotta saamatta yhtäkään matchia”, Oksanen kertoo.
        Vaikka parisuhteita olisi ollut, sekään ei vähentänyt naisvihaa ainakaan hankkeeseen osallistuneilla miehillä. Pikemminkin päinvastoin.


      • Anonyymi

        Jos ongelma on incel-ajattelu, ei ongelmaa voi ratkoa tuulimyllyillä, vesien patoamisella tai sähkön hinnoittelulla.


    • Anonyymi

      Miten se näin menee jiesiön putinistit? Menee hukkaan vk-jutut.Samaa wc-pönttö kamaa kuin januksella. Pyhä yksinkertaisuus, kertomuksen mukaan pappa lausui sanat nähdessään yksinkertaisen maalaismummon kantavan lisää puita rovioon

    • Anonyymi

      Putler totisesti on panomies. Liikekannallepanomies.

    • Anonyymi

      Onkohan se nyt aivan oikkei,että joillakin on satoja henttuja mettiä ja maita,mutta toisilla ei yhtikäs mittään. Ja tässähän on se vielä ,että nuo maat ja metsät on saatu ILMAISEKSI. Nyt vielä kaivos/malminetsintä maksaa lisää ilmaisia suuria summia riihikuivaa rahhoo näille loisille. Esim suvnnonkummussa eräät entiset sonnanpuskijat ovat myyneet metsiä /tukkeja satojentuhansien markkojen/eurojen edestä vuosien saatossa,kannikot enää jäljellä. Herää kysymys missä rahat? Niin koska ei näy ainakaan omaisuutta olevan kertynyt minkään vertaa,vanha käytetty halpa autokottero pihalla,ja tukiaisrahoilla ostettu rattoriromu,vanha talorötiskö ja lisäksi vain tuulenhuutoma pe--e.......

      • Anonyymi

        Mie sanon sulle suoraan, että rahat olen pannu naisiin, viinaan ja maailmalle. Enkä ole katunu.
        Elämäähän tämä. Toki lottoan lauantaisin. Ihan lupsakkaa elelyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mie sanon sulle suoraan, että rahat olen pannu naisiin, viinaan ja maailmalle. Enkä ole katunu.
        Elämäähän tämä. Toki lottoan lauantaisin. Ihan lupsakkaa elelyä.

        Liian suuri huutokuoro.
        Jeesiössä jatkuu taistelu metsistä, rahoista, taloista, naisista tai miehistä, jopa autoista ja kaivoksista.
        Meteli on merkki, kovin monet vain eivät merkeistä piittaa. Jeesus tulee, kuhan ehtii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liian suuri huutokuoro.
        Jeesiössä jatkuu taistelu metsistä, rahoista, taloista, naisista tai miehistä, jopa autoista ja kaivoksista.
        Meteli on merkki, kovin monet vain eivät merkeistä piittaa. Jeesus tulee, kuhan ehtii.

        Ei Jeesus jeesiöön tule, koska Jeesiö on paitsiossa ja asukkaat kaivautuneet poteroihin. Paitsi muutama kirjastossa paaskalla!


    • Anonyymi

      Nyt on jeesijokikin aivan kanttuvei! Jokikin on mennynä totaaliseen paitsioon,siis joki jeesiön. On nimittäin siinämäärin rehevöitynyt ja kasvanut levää,kortetta,heinää jne,että kalojen pyydyksiä siihen jokeen ei voi laittaa,tai kannate. Ja tuskinpa on kalojakaan paljoa enää. Muute kuka viisas keski sanan sinilevä vihiriaää se näyttää olevan ja sitä on todella paljon. Se uitto se oli joka laittoi alulle tämän rehevöittämisen mm jeesiöjokeen. Parkkia irtosi hirveästi ja muuta roskaa tukesta,pölleistä jotka painuivat pohjaan kiihdyttäen näin rehevöitymistä.

      • Anonyymi

        Joessa Putinin sukellusveneitä, varma havainto Jeesiöstä.


    • Anonyymi

      Joku huuliveikko kirjoitti
      "Muute kuka viisas keski sanan sinilevä vihiriaää se näyttää olevan ja sitä on todella paljon. Se uitto se oli joka laittoi alulle tämän rehevöittämisen mm jeesiöjokeen."

      Uitolla ei ole asian kanssa mitään tekoa. Se on muutama ns. maajussi .jonka pelto-ojat laskee suoraan kaiken fosforin, ravinteet ja jätevedet jokeen kaivettujen suo-ojien lisäksi.

      • Anonyymi

        Kyllä uitolla oli kuiteski jonkilainen lisämerkitys rehvöitymisen alkuun. Joillakin ääliöillä oli vastaus,että kun uitto loppui niin sillä se jeesiöjoki rupesi rehvöittymään. Ei kait virranviemät puut pohjiamyöten kulkeneet ja puhistaneet joenpohjaa ääliöt kait näin luulee. Puomeilla suojattua uomaa pitkin vedenpintaa ne virta vei alaspäin jokea aina kitiseen ja siitä etiäpäin.

        Kyllä kait se tuo rehvöityminenkin kuuluu luonnon kiertokulkuun niinkuin iilmastonmuutoksetkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä uitolla oli kuiteski jonkilainen lisämerkitys rehvöitymisen alkuun. Joillakin ääliöillä oli vastaus,että kun uitto loppui niin sillä se jeesiöjoki rupesi rehvöittymään. Ei kait virranviemät puut pohjiamyöten kulkeneet ja puhistaneet joenpohjaa ääliöt kait näin luulee. Puomeilla suojattua uomaa pitkin vedenpintaa ne virta vei alaspäin jokea aina kitiseen ja siitä etiäpäin.

        Kyllä kait se tuo rehvöityminenkin kuuluu luonnon kiertokulkuun niinkuin iilmastonmuutoksetkin.

        Kyllä son ihiminen joka ne kirkkaat veet on pilannu tavalla tai toisella.
        Vielä 60-luvulla soankylän sairaala laski kaiken j-jokeen ja surulliset tulokset näkyki sitten ristillä. Soli sitä vaikenemisen aikaa se.


    • Anonyymi

      Äänet menevät läpi
      Erityistilintarkastajana toimii JoonaNiemelä.
      Maalittamisen tarkastus tapahtuu vapaaehtoisvoimin, ei kirjanpitovelvollinen.

    • Anonyymi

      Sotakoskessa se ei taija levä vielä pysyä.

    • Anonyymi

      Jiesiön junttila pisti vastaan rupeleita. Sehän on että heitetään isot veromarkat muille.

      Ennusteet näyttävät, että tänään/huomenna tuulituotanto kasvaa lähes 3500 MW. Tämä on valtavasti, mutta vasta alkua.
      Eräässä projektissa arvioimme, että vuonna 2040 tuulivoima voi vaihdella peräti 15 000 MW.
      Tänään sähkön keskihinta on 24 c/kWh, huomenna 3,9. Tuulella on iso vaikutus.
      Suomesta tulee tuulivoiman myötä omavarainen sähkön suhteen ja sähköä riittänee vientiin asti. Tärkeää on huolehtia riittävistä siirtoyhteyksistä ulkomaille.

      Tuulivoima siis muokkaa energiajärjestelmäämme enemmän kuin osaamme ehkä edes kuvitella. Tuulesta on moneksi.

      • Anonyymi

        Sattasen poroisäntä on oikeassa,ei enää kaivoksia ja tuulimyllyjä. Tuulimyllyt ja aurikopaneelit kuuluu Ns: Kuttaberkkavehkeisiin. Kummallakin hyvin lyhyt käyttöikä. Kalliit laittaa sekä huoltaa. Sähköntuotto mitätön esim vesivoimaan verrattuna. Ja kaikenlisäksi myllyt ovat rumia ja haittaavat luonnoelämää ja eläimiä. lisää vesivoimaa ja sähkön säästöä siinä se.


      • Anonyymi

        Sama se nattasen poroisännälle laskelmistaan.
        Toki rupeleit ja paneeleita aina uusitaan tarvittaessa. Pysyvää ollekko pazkan haju.
        Öljyt ja kaasut on vaan pieniä tussauksia saharan erämaassa kuin hyttisen siiven räpsäys.
        Mikä muu energia on ikuisempaa kuin tuuli ja vesi ja aarinko paistaa satavarmasti viel ä miljoonia vuosia.
        Mietippä miettinen sitä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sattasen poroisäntä on oikeassa,ei enää kaivoksia ja tuulimyllyjä. Tuulimyllyt ja aurikopaneelit kuuluu Ns: Kuttaberkkavehkeisiin. Kummallakin hyvin lyhyt käyttöikä. Kalliit laittaa sekä huoltaa. Sähköntuotto mitätön esim vesivoimaan verrattuna. Ja kaikenlisäksi myllyt ovat rumia ja haittaavat luonnoelämää ja eläimiä. lisää vesivoimaa ja sähkön säästöä siinä se.

        Lokan ja pahtaan padot ja vesivoimat kun ei taho riittää edes niien poromiesten moottorivehkeisiin joilla huristelevat pitkin mäkiä. nekki pitää uusia joka toinen vuosi koko suvulle.
        Pensan hajua mettät täynnä kessät talavea.
        Jäkäliköt tuhottu sadoiksi vuosiksi . Kannattaa ne laskelmat jo siirtää saimaa-askin kannesta ja klubi poskessa ekselille.


    • Anonyymi

      Suomi tuottaa pian kaiken tarvitsemansa sähkön itse, ja siitä voi kiittää kahta asiaa: Olkiluotoa ja hurjasti lisääntyvää tuulivoimaa.
      Tuulivoima vastaa tällä hetkellä noin 10:tä prosenttia Suomen sähköntuotannosta. Sitä rakennetaan nyt sellaista tahtia, että vuonna 2030 tuulivoimalla voisi syntyä kotimaisesta sähköstä jopa neljännes.

      Kantaverkkoyhtiö Fingrid on arvioinut, että voisimme olla sähköenergiassa omavaraisia jo ensi vuonna (siirryt toiseen palveluun).

      Lisäksi on tulossa isoja vetylaitoksia sinne sun tänne. Sekin melkein ilmaista "ikuista" sähkön tuottajaa.
      Omakotirakentajat kaivaa maalämpöpumput mökkiensä alle ahkeraa vauhtia.

      Eli jiesiössä voimaa elellä turvallisin mielin ja panna saunat palamaan.

      • Anonyymi

        Tuulimyllyt ja aurikopaneelit kuuluu Ns: Kuttaberkkavehkeisiin. Kummallakin hyvin lyhyt käyttöikä. Kalliit laittaa sekä huoltaa. Sähköntuotto mitätön esim vesivoimaan verrattuna. Ja kaikenlisäksi myllyt ovat rumia ja haittaavat luonnoelämää ja eläimiä. lisää vesivoimaa ja sähkön säästöä siinä se.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuulimyllyt ja aurikopaneelit kuuluu Ns: Kuttaberkkavehkeisiin. Kummallakin hyvin lyhyt käyttöikä. Kalliit laittaa sekä huoltaa. Sähköntuotto mitätön esim vesivoimaan verrattuna. Ja kaikenlisäksi myllyt ovat rumia ja haittaavat luonnoelämää ja eläimiä. lisää vesivoimaa ja sähkön säästöä siinä se.

        Koska väärin ymmärtäminen näyttää nykyisin olevan suurin hyve, niin minäkin ymmärrän nyt väärin. Minusta perussuomalaisten puheet välikysymyskeskustelussa kuulostivat siltä, että Suomen pitää katkaista heti kaikki sähköpiuhat Eurooppaan ja ruveta tuottamaan omaa sähköä polttamalla turvetta, koska talvella ei kuitenkaan tuule ja tuulimyllyt nyt muutenkin ovat joutavaa viherhumppaa. Ministeri Mika Lintilä sanoi kyllä, että Suomi ei ole ollut sähköntuotannon suhteen omavarainen vuosikymmeniin, mutta ei anneta sen häiritä. Poltetaan vain sitä turvetta, niin kyllä rupeaa sähköä tulemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska väärin ymmärtäminen näyttää nykyisin olevan suurin hyve, niin minäkin ymmärrän nyt väärin. Minusta perussuomalaisten puheet välikysymyskeskustelussa kuulostivat siltä, että Suomen pitää katkaista heti kaikki sähköpiuhat Eurooppaan ja ruveta tuottamaan omaa sähköä polttamalla turvetta, koska talvella ei kuitenkaan tuule ja tuulimyllyt nyt muutenkin ovat joutavaa viherhumppaa. Ministeri Mika Lintilä sanoi kyllä, että Suomi ei ole ollut sähköntuotannon suhteen omavarainen vuosikymmeniin, mutta ei anneta sen häiritä. Poltetaan vain sitä turvetta, niin kyllä rupeaa sähköä tulemaan.

        Ramen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ramen.

        jiesiössäkin maalämpö on kovassa nosteessa,Muutos on iso.

        Omakotitalojen lämmittäminen sähköllä on vähentynyt huomattavasti, kertoo Tilastokeskus. Vuoden 2022 kulutustutkimuksesta selviää myös, että yhä useampi kotitalous lämpenee maalämmöllä.


    • Anonyymi

      jari riipi päättää jeesiö jää paitsioonn

      • Anonyymi

        totta ne kaukolämpöä antaa kuitennii jos ei niin tuoneeko ne turvekasan pihalle


    • Anonyymi

      Maalämpö tarvittee palajon myös sähköä.

      • Anonyymi

        Mikä on paljon tietysti riippuu lompakon paksuudesta, mutta
        maalämpöpumpun tuottaessa vuodessa 20 000kWh lämpöenergiaa tämä tarkoittaa 5000 kWh sähköenergian kulutusta. Eli 75% lämmitysenergiasta saadaan tällöin maaperästä ja loppuun 25% tarvitaan sähköä.
        Karkeasti hyöty on noin 60-80% verrattuna öljy ja suorsähkölämmitykseen


    • Anonyymi

      Mie 🐖.. olen niiin pettyny janukseen että taian alkaaa enemmän uskoa vaikka takinkääntäjään taas vaihteeksi
      Janus Putkonen 👹 ja hänen paska UMV-lehti jonne muut hänen hallussaan olevat tiedotusvälineet levittelivät pelkkää paskaa! Ei ole journalismin kanssa mitään tekemistä. Kielenläyttö ja artikkelien sisältö on niin köyhä ja tarkoitetty pölvästille! Olen vittuuntunut koko jengiin! 🐖,,💩

    • Anonyymi

      "Näin kääntyy takki ja takkikääntyy näin" Petturi soini menaa päästä kepun ehdokkaaksi ensi hutikuun vaaleissa. Huvittaa eduskunnan kyselytunti,kun kysytää ei tähänasti ole vielä saatu yhtään vastausta kysymyksiin. Sekotetaan ja kierretään kysymys ihan kokonaan vallan muualle. No ymmärtäähän sen,jos ei osaa vastata tai ei haluakkaan vastata. Vihiriät ja sdp ne muistaa joka puheenvuorossa haukkua perssujja. Ihan tyhjänpäivänen on lähets kyllä. En aijo enää katella tota kansankusettajien potaskaa.

    • Anonyymi

      Samma här.
      Naapurin ukko just kiros, 58 tonnin täys sähkö Ford hankittu Tammikuussa ja 9 viikkoa joutunut ajaa sijaisautoilla. Vaikka takuut ym, niin hitolinen vaiva ja aina sijaisauto joku puolet halvempi

      • Anonyymi

        Tietty 58 000 autoon ok, mutta sitä en käsitä, että foortiin ja vielä täyssähköön. Kalhiit on oppirahat


    • Anonyymi

      Jostain vinoutuneesta syystä toisen ottamat koronarokotteet/maski on monille häiritsevä asia,jopa solvaamiseen asti.
      Jopa venäläisten propaganda VK palvelimella siitä pitää uiuttaa yöstä toiseen.
      Aikuinen mies 😎 eikö hävetä

    • Anonyymi

      Jeesiössä niila osti Tesla auton. Nyt Niila ihmettelee, Niilallahan ei oo sähköö. Niilalla Hondan 5hp akrekaatti nyt pörisöö silla lataa Teslaan henkeä. Kuulemma on jo viikon päästä niin lujasti virtaa että pääsee käymään Sodankylän Lidlissä. Ostamassa sitä halpaa Grafenvelder olutta. Pils maku, hyvin eurooppalainen. Kansainvälinen.

    • Anonyymi

      Noin puolet Suomen soista on ojitettu, nyt menneisyyden tuhoja halutaan korjata – mutta kuinka suo toipuu?
      Joo metsiä ei kasvanut vaan joet ja lammet on nyt turvepaskalla tuhottuja

    • Anonyymi

      Kävin rovanemellä tänhän ostoksilla ja kattelemas kaupunkii joutessani. Bentsiinii kului reissull noin 13 litraa. On se viel halpaa liikkuu omall pirsill. Liikenne oli erittäin vilkas. Laskin vastaantulevat autot tulomatkalla niitä oli 64 autoa ja takseja niistä 48 autoa. Menomatkalla oli sama tilanne takseja 80% vastaanntulevista. Kelakyytit työllisttää takseja niin maan perusteellisesti ja suuret ikäluokat sairastaa. On kuulemma sama ralli päiväkausia ja vuosikausia jatkunut. Sinänsä eihän siinä ainakaan mitään väärää oo. Kauemmukset taksit tulevat utsjoelta saakka mukikyytillä mukanaan ehkä vain yksikin henkilö kyytissä. Vielä ennen viimistä taksiuudistusta oli kela taksi saapunut rovaniemeltä asti hakemaan ivalosta asiakasta lapinkeskussairaalaan,olikohan siinäkään järkeä sitten.

      • Anonyymi

        Tuo vielä mithän. Ennen vanhaa taksilla käythin se viinasantsi pari kirkasta pyssykylä-Roi-pyssykylä. Soli rahakasta aikaa. Puhumatkhan Nätti-Jussin reissut. Itte tosessa taksissa ja reppu ja hattu toisessa. Yö vielä pohojanhovissa ja eiku takasin pokasahan varthen rääseikköön.
        Met muistamma jonnet ei.


      • Anonyymi

        Katoikko taivaalle. Siellä se kova pörinä käy aslakkeja droneja ja vaikka mitä. Kova on liikennne.
        Ihimiset on levottomia


    • Anonyymi

      Olihan kerran tapaus,jossa kaksi jeesiöläistä juopunutta kahelia olivat suuttuneet kirkokylässä toisilleen taksia tilatessaan. Riita päättyi siihen,että molemmat ottivat omat taksinsa ja ajoivat aivan perätysten kirkolta jeesiöön. No näinkin voi joskus käydä.

    • Anonyymi

      Onko sielä jeesiössä pimeää taksia,enkä tarkota valotonta?

      • Anonyymi

        Takseista en tiedä, mutta asukkaat on ainakin pimeitä. Ei mitään järjen valoa!


    • Anonyymi

      Mutta onhan se tomera toimelias kylä valtatien varrella. Siinä on lysti katella, kun autoa (rahamiehiä ja -naisia) menee tien täydeltä etelään että pohjoiseen.

    • Anonyymi

      Kuntapäättäjät pölökkypäät taas asialla. Olivat purkauttaneet /hajotuttaneet 3 asuntoa käsittävän rivitalon jeesiössä. Purkuhinnaksi tuli yli 60.000 euroa.

      • Anonyymi

        Jos ne on niitä hometaloja niin nurin vaan. Halpahan tuo oli


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ne on niitä hometaloja niin nurin vaan. Halpahan tuo oli

        Ei ollut hometaloja,ihan huippuasuntoja.


    • Anonyymi

      Paha kahvi maistuu pahalta vaikka se olis keitetty kullitetulla keittimellä.

    • Anonyymi

      Jeesiön rukoushuoneella kai tänään oli jokin tilaisuus. Autonkotteroita paljon pihalla. Ei siitä paitsiosta pääse virsiä veisaamalla eikä juoruamalla. Eikä ole tarvettakaan päästä,hyvä se on oleskellea paitsiossa edelleenkin.

      • Anonyymi

        Siitä onkin pitkäaika kun sielä oli viimeksi jotain toimintaa.


    • Anonyymi

      Joh.1:45. Filippus tapasi Natanaelin ja sanoi hänelle: "Me olemme löytäneet sen, josta Mooses laissa ja profeetat ovat kirjoittaneet, Jeesuksen, Joosefin pojan, Jeesiöstä". 46. Natanael sanoi hänelle: "Voiko Jeesiöstä tulla mitään hyvää?" Filippus sanoi hänelle: "Tule ja katso"..

      • Anonyymi

        Öhö?


      • Anonyymi

        No tulen ja katson 🤓


    • Anonyymi

      Jeesiö ei siis enää ole paitsiossa!

      • Anonyymi

        Ei ole paisiossa, kuulemma joku körötteli tänne just jeesuksen vanhalla röttelöllä.. muori näki verhon raosta


    • Anonyymi

      Onko Jeesus nyt Jeesiössä ja pitää "mennä ja katsomaan"? Kylläpä Jumalan poika paikan valitsi, mut lähdetään teslalla ajelee täältä Korsosta nyt heti kohti Jeesiötä. Saako siellä teslan ladattua?

      • Anonyymi

        Teslat latautuu Jiisiössä ns. hengellä. Kun vaan ajat Teslasi Jiisaiöön, sen akku täyttyy maagisesti!

        Raamatussa näitä kutsutaan ihmeiksi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teslat latautuu Jiisiössä ns. hengellä. Kun vaan ajat Teslasi Jiisaiöön, sen akku täyttyy maagisesti!

        Raamatussa näitä kutsutaan ihmeiksi!

        Nykymaailma on täynnään ihmeitä.


    • Anonyymi

      Englannissa kuusikymppinen mies ei saanut luovuttaa verta kun kieltäytyi täyttämästä lomakkeen kohtaa jossa hänen olisi pitänyt ilmoittaa onko hän raskaana!

      Joo nyt saa sitten mennä miehet ja naisetkin samaan yleiseen vessaan yhtäaikaa. Jeesiön miehistä on suuri osa kyllä raskaana,jos mittarina on vatta.

    • Anonyymi

      Kaksi homoa menee naimisiin ja hankkii abodoitun äpärän. No nyt lapsella on kaksi isää ja kaksi äitiä. Kumpikaan ei ole biolooginen vanhempi vaan vihireiden mielestä ok. No entä lapsen kasvaessa ja aikuituessa,hirttäytyyköhöän vai ??

    • Anonyymi

      No jo vain onkin meillä vattaa,mutta emmä met ole raskhana.

      • Anonyymi

        Tosiaankin vattaa on,mutta eipä siitä haittaakaan ole,kun elämäkin on jo lopussa näin on.


    • Anonyymi

      Niin ja hetihän on joulu ja vattat täynnä puuroo.

      • Anonyymi

        Se onkin riitävästi kun jouluna syö vain puuroo vattan täyteen.


    • Anonyymi

      Jeesiössä ainaki 3 klabienmyyjää. Hyvää bisnestä tehä omasta metästä ja pimiänä myyä.

      • Anonyymi

        Rubestkos kadehtimaan?


    • Anonyymi

      Klabeja on hyvä olla suuret määrät pinoissa peltienalla ja liiteri täynnä.

    • Anonyymi

      jiesin kommari

    • Anonyymi

      aina valittamassa

    • Anonyymi

      Vatsaan joulupuuroo niin hyvä tulloo.

    • Anonyymi

      Ikkarilehon tulevan kaivoksen purkuputki jeesiöjokeen. Käki se vaan ei oo kukkunut tänäkesänä täälä virttiönperällä. Sotkakin kävi toukokuulla munimassa pönttöön ja jätti hautomatta jo toisena kesänä sama yksilö on. Siankärsämä ja pietarinyrtti ei tänäkesänä näyttäty. Sensijaan koiranputki on valloillaan,myös kurjenpolvi kukoistaa.
      Kimalaisia ei juuri ollenkaan,suruvaippaa paljon viime ja tänkinkesänä. Muuten vähän perhosia. Mutta ainakin yksi asia on pysynyt ennallaan meillä ja se on olemme edelleen paistsiossa,ja tuskin ikkarinkaivoskaan voi asialle yhtään mitään.

      • Anonyymi

        Pietaryrtti ja kärsämökin ovat paremminkin loppukesän kasveja. Hyvä son että ei kaikki yhtä aikaa. Älä sie hättäile. Käkikin saattaa kukahtaa vielä silloin viimeiset virret, kun saa kypsän hillan suuhunsa. Siihen se sitten senki huutelu loppuu muutamaksi kuukaudeksi.
        Sotka varmaan muutti Sotkamoon jiesiön metelistä rauhallisemmille paikoille


    • Anonyymi

      On se tähänasti esim tuo kärsämä ittensä pukannut näkösällä ihan alkukesästä samoin pietarin yrtti. On vielä muitakin kasveja joita ei näy,tilalle näyttäis ryntäävän niittysuolaheinä,on muuten terveellistä syödä sellaisenaankin. Ite napsin sitä päivittäin,eikä oo hiukaa vaikka kuinka rehkin. Pian sitä saa paarmakeittoakin on vaan työläs laittaa.

      • Anonyymi

        Jiesiö onkin siellä trooppisessa lännessä ja muutenkin vähän erikoista meininkiä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jiesiö onkin siellä trooppisessa lännessä ja muutenkin vähän erikoista meininkiä

        Pietaryrtti on kuivien pientareiden ja joutomaiden kasvi, joka kukkii loppukesästä. Sen mykerökukinto muistuttaa päivänkakkaran kukinnon keskiosaa.
        Pietaryrtti on nyttemmin todettu myrkylliseksi, joten sen rohtokäyttö on kielletty monissa maissa.
        että semmosta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pietaryrtti on kuivien pientareiden ja joutomaiden kasvi, joka kukkii loppukesästä. Sen mykerökukinto muistuttaa päivänkakkaran kukinnon keskiosaa.
        Pietaryrtti on nyttemmin todettu myrkylliseksi, joten sen rohtokäyttö on kielletty monissa maissa.
        että semmosta

        Syö sie niittysuolaheinää ja paljon ;))
        Oksaalihapon takia sitä ei pidä käyttää liikaa.

        Oksaalihappo sitoo kalsiumia kalsiumoksalaatiksi, mikä rasittaa munuaisia ja voi aiheuttaa virtsakivitaudin. Oksaalihappo on myös lievästi myrkyllistä, minkä vuoksi se ärsyttää suolen seinämiä.

        Elimistö ei kykene hajoittamaan oksalaattia, joten se voi poistua ainoastaan virtsan mukana. Joissain tapauksissa erittäin oksaalihappopitoisen ravinnon pitkäaikainen nauttiminen vaurioittaa munuaisia, jolloin oireita aiheuttavia teräviä oksalaattikiteitä alkaa kertyä luihin, niveliin, sydämeen, silmiin tai ihoon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syö sie niittysuolaheinää ja paljon ;))
        Oksaalihapon takia sitä ei pidä käyttää liikaa.

        Oksaalihappo sitoo kalsiumia kalsiumoksalaatiksi, mikä rasittaa munuaisia ja voi aiheuttaa virtsakivitaudin. Oksaalihappo on myös lievästi myrkyllistä, minkä vuoksi se ärsyttää suolen seinämiä.

        Elimistö ei kykene hajoittamaan oksalaattia, joten se voi poistua ainoastaan virtsan mukana. Joissain tapauksissa erittäin oksaalihappopitoisen ravinnon pitkäaikainen nauttiminen vaurioittaa munuaisia, jolloin oireita aiheuttavia teräviä oksalaattikiteitä alkaa kertyä luihin, niveliin, sydämeen, silmiin tai ihoon

        Oksaali happo ja oksaalihappo!! Tänne kirjoitellaan ja tullaan pätemään "MINÄ TIIÄN" mentaliteetilla. ITTEKUKI NE SAA TIETOON KOOKLAAMALLA esim nää asiat .JA sieltä sitten kopiomalla tänne NO KUN SE MINÄ TIIÄN!! " Oksaalihappo sitoo kalsiumia kalsiumoksalaatiksi, mikä rasittaa munuaisia ja voi aiheuttaa virtsakivitaudin. Oksaalihappo on myös lievästi myrkyllistä, minkä vuoksi se ärsyttää suolen seinämiä."

        "Elimistö ei kykene hajoittamaan oksalaattia, joten se voi poistua ainoastaan virtsan mukana. Joissain tapauksissa erittäin oksaalihappopitoisen ravinnon pitkäaikainen nauttiminen vaurioittaa munuaisia, jolloin oireita aiheuttavia teräviä oksalaattikiteitä alkaa kertyä luihin, niveliin, sydämeen, silmiin tai ihoon"


    • Anonyymi

      No jo oli älynvälys:Kuoninkijärven uimarantaan ajetaan suvantokummusta soraa. Ekö juuri muuta keksineet tolvanat putinit.

    • Anonyymi

      Niin pietarinyrtti,jokaukko ja akkahan sen tietää koska se kukkii,mutta MISSÄ VARRET NYT ON?? Entä sitten käki KUKKUUKOHAN SE VASTA SITTE MARRASKUULLÄ?

      • Anonyymi

        Sie olet häthäinen, tokene ees vähän. Varsi tullee muutamassa päivässä.Vastahan olhan kesäkuulla.Ei se mikään ikivihanta ole pietaryrtti meinaan.
        Meillä muuten käki kukahtelee lähes päivittäin joskus kaksikin. On niitä mutta ei välttämättä kuulu sinne jiesiön pirtin pankolle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sie olet häthäinen, tokene ees vähän. Varsi tullee muutamassa päivässä.Vastahan olhan kesäkuulla.Ei se mikään ikivihanta ole pietaryrtti meinaan.
        Meillä muuten käki kukahtelee lähes päivittäin joskus kaksikin. On niitä mutta ei välttämättä kuulu sinne jiesiön pirtin pankolle

        No se jää nähtäväksi,jos olen väärässä nielen sen,mutta ei se ole mikään mahottomuus,jos esim koiranputki valloittaa pietarin kasvupaikan. Jää ainakin se portti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sie olet häthäinen, tokene ees vähän. Varsi tullee muutamassa päivässä.Vastahan olhan kesäkuulla.Ei se mikään ikivihanta ole pietaryrtti meinaan.
        Meillä muuten käki kukahtelee lähes päivittäin joskus kaksikin. On niitä mutta ei välttämättä kuulu sinne jiesiön pirtin pankolle

        Kyllä pitäs kuulua olenhan laittanut hyvät kuuntelulaittett ja kamerat sohvan päähän.


    • Anonyymi

      käki KUKKUUKOHAN SE VASTA SITTE MARRASKUULLÄ?

      saattaa se jossain kukkua vaikka joulukuussa. Ympäri maailmaahan tunnettu cuckoo on

    • Anonyymi

      Oksaali happo ja oksaalihappo!! Tänne kirjoitellaan ja tullaan pätemään "MINÄ TIIÄN" mentaliteetilla. ITTEKUKI NE SAA TIETOON KOOKLAAMALLA esim nää asiat .JA sieltä sitten kopiomalla tänne NO KUN SE MINÄ TIIÄN!! " Oksaalihappo sitoo kalsiumia kalsiumoksalaatiksi, mikä rasittaa munuaisia ja voi aiheuttaa virtsakivitaudin. Oksaalihappo on myös lievästi myrkyllistä, minkä vuoksi se ärsyttää suolen seinämiä."

      "Elimistö ei kykene hajoittamaan oksalaattia, joten se voi poistua ainoastaan virtsan mukana. Joissain tapauksissa erittäin oksaalihappopitoisen ravinnon pitkäaikainen nauttiminen vaurioittaa munuaisia, jolloin oireita aiheuttavia teräviä oksalaattikiteitä alkaa kertyä luihin, niveliin, sydämeen, silmiin tai ihoon"


      JOO KYLLÄ SIANKÄRSÄMÄ JA PIETARINYRTTI EIVÄT TÄNÄKESÄNÄ NÄYTTÄYTYNEET;ELI EI KASVANEET OLLESKAAN.

      • Anonyymi

        On sulla murheet. Mie voin siten syssymmällä lähettää sulle pietarinyrttejä ja sian🐽 vaikka heinähäkillisen. Älähän sie ole häthäinen, ota vaikka pieni ryyppy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On sulla murheet. Mie voin siten syssymmällä lähettää sulle pietarinyrttejä ja sian🐽 vaikka heinähäkillisen. Älähän sie ole häthäinen, ota vaikka pieni ryyppy.

        Kehoitat Jeesiöläisiä juomiseen vaikka he ovat kaikki tietää että ovat, alkoholisteja.

        Taidat olla joku tri Mengele?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kehoitat Jeesiöläisiä juomiseen vaikka he ovat kaikki tietää että ovat, alkoholisteja.

        Taidat olla joku tri Mengele?

        En minä alkoholia maininnut. Minun puolesta vois ottaa vaikka risiiniöljyryypyn.
        Minun tietääkseni met jiesiössä ollaan enemmänkin uskovaisia,vapaa- ym laisia ja säädyllistä elämää viettäviä ahkeria ihmisiä. Anteeksi väärinkäsitys


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On sulla murheet. Mie voin siten syssymmällä lähettää sulle pietarinyrttejä ja sian🐽 vaikka heinähäkillisen. Älähän sie ole häthäinen, ota vaikka pieni ryyppy.

        https://www.youtube.com/shorts/zOZe9g1z6Zw m.


    • Anonyymi

      JOO KYLLÄ SIANKÄRSÄMÄ JA PIETARINYRTTI EIVÄT TÄNÄKESÄNÄ NÄYTTÄYTYNEET;ELI EI KASVANEET OLLESKAAN.

    • Anonyymi

      Sananen väestön vaihtumisesta ihmisgenetiikan näkökulmasta. TL;DR: Suomalaisuudelle ei ole geneettistä määritelmää, sillä väestö on aina ollut tänne aikojen saatossa tulleiden sekoitus. Yhteiskunnan muutoksesta voi puhua ilman rasismia; genetiikasta ei tarvitse kantaa huolta
      Perinteistä ja virheellistä tapaa ajatella väestöhistoriaa kuvaa kysymyksenasettelu "Mistä suomalaiset ovat tulleet" : että olisi ollut joku suomalaisten porukka joka oli jossain, siirtyi nykyisen Suomen alueelle, ja nyt täällä ollaan muista erillisenä sakkina. Näin ei ole.

      Ihmiset ovat aina liikkuneet ympäriinsä. Jokaisen alueen väestö tai tiettyä etnistä identiteettiä tunnustava porukka (esim. suomalaiset) ovat lopputulos vuosisatojen ja -tuhansien prosessista, jossa on menty, tultu, naitu, kuoltu. Lopputulos: katso peiliin, katso ympärillesi.
      Historiallisesti väestö on kulkenut enimmäkseen lyhyitä matkoja, ja ihmisten geneettiset etäisyydet ja asuinpaikan maantieteelliset etäisyydet korreloivat varsin hyvin. Poikkeuksia on historiassakin (isoimpana orjakauppa), ja nykyään toki useammin kuin ennen liikutaan kauemmaksi.

      Genetiikan kautta ei voi määritellä etnistä identiteettiä, jossa on kyse kulttuurista, kielestä, perheestä, perinteistä. Nämä ovat muuttuvia, monitahoisia ja joskus tietoisesti muokattavia asioita - ajatus yhtenäisestä suomalaisuudesta on 1800-luvun kansallisaatteesta rakennettu.

      Mutta entä Ancestry/MyHeritage ym., analyysit, jossa olet x% suomalainen? Ei heilläkään kunnon määritelmää "suomalaisuudesta" ole; heillä on tietokanta eri alueilla asuvista ihmisistä. Analyysi kertoo: olet geneettisesti näin samanlainen Suomen alueella nykyään asuvien kanssa.
      Geenit vaikuttavat myös ominaisuuksiimme, mutta ensivaikutelma pettää: ulkokuoren (ihonväri ym) erot ovat eri puolilla maapalloa kehittyneitä sopeutumia paikallisiin olosuhteisiin, ja paljon suurempia kuin muut fysiologiset erot. Olemme oikeasti kaikki hyvin samankaltaisia.

      • Anonyymi

        Ihminen on varsin nuori laji (parisataa tuhatta vuotta vanha), ja ihmisyksilöiden tai eri väestöjen geneettiset erot ovat siksi pieniä verrattuna esim. simpanssipopulaatioihin - vaikka simpanssit näyttävät meidän silmäämme samanlaisilta ja ihmiset usein erilaisilta.
        Geneetikkona en kanna pienintäkään huolta siitä, että Suomen väestön geneetiikka muuttuu muuttoliikkeen myötä, koska 1) se on muuttunut aina kuin virtaava joki, ja 2) geenit eivät määritä identiteettiämme eivätkä tärkeimpiä ominaisuuksiamme.
        Yhteiskuntatieteilijä en ole, mutta pidän Saarikiven kuvauksesta suomalaisuuden käsitteen murroksesta. (Esim. amerikkalaisuus toimii eri tavoin kuin perinteinen suomalaisuus.) Tämän kanssa voi kipuilla, ja siitä pitää voida myös puhua - ilman rasismia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen on varsin nuori laji (parisataa tuhatta vuotta vanha), ja ihmisyksilöiden tai eri väestöjen geneettiset erot ovat siksi pieniä verrattuna esim. simpanssipopulaatioihin - vaikka simpanssit näyttävät meidän silmäämme samanlaisilta ja ihmiset usein erilaisilta.
        Geneetikkona en kanna pienintäkään huolta siitä, että Suomen väestön geneetiikka muuttuu muuttoliikkeen myötä, koska 1) se on muuttunut aina kuin virtaava joki, ja 2) geenit eivät määritä identiteettiämme eivätkä tärkeimpiä ominaisuuksiamme.
        Yhteiskuntatieteilijä en ole, mutta pidän Saarikiven kuvauksesta suomalaisuuden käsitteen murroksesta. (Esim. amerikkalaisuus toimii eri tavoin kuin perinteinen suomalaisuus.) Tämän kanssa voi kipuilla, ja siitä pitää voida myös puhua - ilman rasismia.

        Sitten huonot uutiset perussuomalaisten äänestäjille. Oikeistopopulistisinkaan hallitus ei maahanmuuttoa pysäytä. Jos sitä yritettäisiin, sakkaisi terveydenhoito, päivähoito, tehtaat – aivan kaikki. Paras argumentti maahanmuuttoa vastaan näyttää sekin jo kadonneen: maahanmuuttajien työllisyysaste on jo lähes sama kuin kantaväestön.

        Professoriksi pääsee Suomeen englanninkielistämään ympäristönsä ilman kielitaitovaatimuksia, mutta työväenluokkaan ei pääse. Pakolaiset ja kouluja käymättömät pannaan TE-keskuksen pakolliselle kielikurssille ennen kuin pääsevät hakemaan siivoojaksi.

        Näin maahan syntyvät jälleen erilliset herrojen ja torppareiden maailmat. Herrat puhuvat englantia ja torpparit suomea.


    • Anonyymi

      Suomenniemi on aina ollut monikielinen, -kulttuurinen ja -mielinen. Hyvin on eripuolilta tulokkaat suomalaisiksi suomettuneet. Kiitettävästi ovat suomalaiset osanneet myös lähteä muualle!
      Pidetään kaksin käsin kiinni kielistä niiku ihan oman itsensä takia. Raikukoon Suomi suomeksi, saameiksi, karjalaksi, ruotsiksi sekä kaikilla muilla halullisten sielujen sulosanoilla!

    • Anonyymi

      Tänään tuli 2 muuttokuormaa jiesiö suunnalta. Katselin vaalajärven risteyksessä.
      Jokohan siellä on väestönvaihto käynnissä. Enpä osaa arvioida mistä päästä kylää eka porukka lähtenyt, mutta kuulemma etelä-Suomesta oli jo tulossa muutama perhe sinne suuntaan vaihtomielessä.
      Tämähän on puhtaasti persujen projekti
      Riikka Purra on puhunut väestönvaihdoksesta jo vuosia – Ja täysin tietoisesti

      Supo on nostanut väestönvaihtoteorian esiin varoittaessaan äärioikeistosta. Termi väestönvaihdos on ollut perussuomalaisten puheissa pitkään. Termeissä on pieni, mutta olennainen ero. Riikka Purra on puhunut väestönvaihdoksesta tai -muutoksesta. Termi linkittyi myös Perussuomalaisten Nuorten etnonationalismikohuun, jossa Purran nimi nousi esiin.

    • Anonyymi

      No ei kyllä paljoa tarvihe olla järkee,kun käsittää sen,että esim pienessä suomessa väki vaihtuu hurjaa vauhtia. Syntyvyys on kantasuomalaisissa hyvin pieni ja muumaalaisia on jo hirviä määrä suomessa ja lisää tulee. Myös suomalainen kulttuuri ym katoaa kovaa vauhtia. No eihän siinä!! Helsingissä on jo hyvin näkösillä tämä ilmiö myös muualla maassa suunta sama. Toivotetaan kaikki rikolliset ja pummit tervetulleiksi vaan suomeen ja saisi heitä jo tulla jeesiöönkin vaikka pohjukkavuomallekin ja kaakurilammenreunamille. Kyllä se varmaan joulupukkis nekin elättää..

      • Anonyymi

        On se noloa. Pääministeri Purra kyllä kertoo miten edetään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se noloa. Pääministeri Purra kyllä kertoo miten edetään

        Entinen pääministeri 'Luottamuksen äänestäminen ministerille ja 48 h myöhemmin hänen eronsa esittäminen "ainoana mahdollisena vaihtoehtona" ei osoita moraalista selkärankaa. Parhaimmillaan kuinka tyhminä orpo + poliitikot ilmeisesti pitävät äänestäjiään.'


    • Anonyymi

      Jeesiö on Sodankylässä sijaitseva kaupunki. Kaupungin asukasluku on noin 6,3 miljoonaa. Jeesiöstä matkaa Sodankylän pääkaupunkiin, Sattaseen on noin 40 kilometriä. Kaupungin keskusta sijaitsee Kuoninkivaaran rinteillä jättäen Jeesiöjoen ja pilvenpiirtäjien väliin avoimen kauniit ostoskeskukset. Jeesiössä on Sodankylän toiseksi suurin ostoskeskus, joka vetää kaupunkiin väkeä kaukaa Siperiasta asti. Jeesiön sivukujilla liikkuessa on muistettava olla hiljaa ja laittaa silmät kiinni. Autolla ajettaessa kaasun lisäys on myös suositeltavaa, sillä ennen kuin huomaatkaan, sinulta katoaa renkaat. Jeesiön köyhälistö saa elantonsa renkaista. Harakat ovat keksineet oivan keinon välttyä Jeesiöltä, sillä he lentävät ylösalaisin selkä jeesiötä kohti.

      • Anonyymi

        No mikä siellä on hätänä. Tulukee poes


    • Anonyymi

      Meiän jiesiöstäkin syyllisiä

      Sitä vain ihmettelen, miten tyhmää Suomen kansa on, kun äänesti nämä valtaan.
      Kaikki päätökset joita Orpon hallitus tekee, rokottavat köyhiä ja rikastuttavat rikkaita.
      Ja näitä päätöksiä Orpo ja Purra vielä julkisesti kehuvat!
      Eihän siitä puutu kuin VKK

      • Anonyymi

        Ennen vaaleja lietsottiin kansaa. Huomio kiinnitettiin älyttömiin asioihin. Pensan_hinta, VELKA, maahanmuutto.
        Mitä hiton merkitystä noilla on meiänkään kylän mökeissä, ei mithän


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennen vaaleja lietsottiin kansaa. Huomio kiinnitettiin älyttömiin asioihin. Pensan_hinta, VELKA, maahanmuutto.
        Mitä hiton merkitystä noilla on meiänkään kylän mökeissä, ei mithän

        pitää kansan olla tyhmiä kun uskoivat persujen kaikki kusetukset.Sehän on selvää että kokoomus on vain rikkaiden ja rikkaiksi luulevien puolue eikä tue tavallista ihmistä.
        Duunarit jotka äänestivät perssuksia ne vasta idiootteja ovat .


    • Anonyymi

      Vihervasemmisto kiljuu ja räyhää oppositiossa,eikä hala tunnustaa sitä tosiasiaa,että he tuhosivat suomen viimehallituksen aikana. Nyt pitäs vielä jatkaa samaan malliin kuin het ja tuhota loppukin suomirajasta. Eiku räyhäävät eikä heillä ole kuiten minkäälaista vaihtoehtoa ja ohjelmaa pelastaa oma aikaan saama suomen tuho. Tämä hallitus on nyt tosissaan ja puoltaa vähävaraisia etenkin lapsiperheitä ja laittaa suomea kuntoon. Kiitos uusi hallitus!

      • Anonyymi

        No mitä ne sulta tuhosi ja että koko Suomi tuhottu. Päässä sinulla on vikaa, jos et tajua mitä vähennyksiä purra hallitus tekee esim osa-aikatyötä tekevien lasten vanhemmille.

        Sie jauhat persujen valhevirsiä vanha köpö


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mitä ne sulta tuhosi ja että koko Suomi tuhottu. Päässä sinulla on vikaa, jos et tajua mitä vähennyksiä purra hallitus tekee esim osa-aikatyötä tekevien lasten vanhemmille.

        Sie jauhat persujen valhevirsiä vanha köpö

        En ymmärrä, millä pokalla Orpo väittää suorassa tv-lähetyksessä, että hallitus tulee huolehtimaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevista lapsiperheistä kun hallitus leikkaa nimenomaan monesta eri suunnasta juuri heiltä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mitä ne sulta tuhosi ja että koko Suomi tuhottu. Päässä sinulla on vikaa, jos et tajua mitä vähennyksiä purra hallitus tekee esim osa-aikatyötä tekevien lasten vanhemmille.

        Sie jauhat persujen valhevirsiä vanha köpö

        Jos kerran työnteon kannustimia on lisättävä. niin jättäisi nyt suoja-osat edes rauhaan, että olisi kannattavaa ottaa työtä vastaan vaikka vähemmänkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ymmärrä, millä pokalla Orpo väittää suorassa tv-lähetyksessä, että hallitus tulee huolehtimaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevista lapsiperheistä kun hallitus leikkaa nimenomaan monesta eri suunnasta juuri heiltä?

        Vihervasemmisto kiljuu ja räyhää oppositiossa,eikä hala tunnustaa sitä tosiasiaa,että he tuhosivat suomen viimehallituksen aikana. Nyt pitäs vielä jatkaa samaan malliin kuin het ja tuhota loppukin suomirajasta. Eiku räyhäävät eikä heillä ole kuiten minkäälaista vaihtoehtoa ja ohjelmaa pelastaa oma aikaan saama suomen tuho. Tämä hallitus on nyt tosissaan ja puoltaa vähävaraisia etenkin lapsiperheitä ja laittaa suomea kuntoon. Kiitos uusi hallitus! Vielä kerran kiitos hallitus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vihervasemmisto kiljuu ja räyhää oppositiossa,eikä hala tunnustaa sitä tosiasiaa,että he tuhosivat suomen viimehallituksen aikana. Nyt pitäs vielä jatkaa samaan malliin kuin het ja tuhota loppukin suomirajasta. Eiku räyhäävät eikä heillä ole kuiten minkäälaista vaihtoehtoa ja ohjelmaa pelastaa oma aikaan saama suomen tuho. Tämä hallitus on nyt tosissaan ja puoltaa vähävaraisia etenkin lapsiperheitä ja laittaa suomea kuntoon. Kiitos uusi hallitus! Vielä kerran kiitos hallitus!

        Mitä jiesiön yönylkky vanhapoika tietää lapsiperheiden elämästä,ei sitten mitään

        Hallitus On turha väittää huolehtivansa lapsiperheistä, kun lisää lapsiperheköyhyyttä leikkaamalla kaikki lapsikorotukset ja etuuksien tasosta ison osan.
        Yksinhuoltajat ovat monissa etuuksissa iso saajaryhmä. Jo vaikeaa tilannetta pahennetaan täysin surutta.


    • Anonyymi

      Vihervasemmisto kiljuu ja räyhää oppositiossa,eikä hala tunnustaa sitä tosiasiaa,että he tuhosivat suomen viimehallituksen aikana. Nyt pitäs vielä jatkaa samaan malliin kuin het ja tuhota loppukin suomirajasta. Eiku räyhäävät eikä heillä ole kuiten minkäälaista vaihtoehtoa ja ohjelmaa pelastaa oma aikaan saama suomen tuho. Tämä hallitus on nyt tosissaan ja puoltaa vähävaraisia etenkin lapsiperheitä.

      • Anonyymi

        Niin noillakin rahoilla ols voinut korvata kupotan polttoainekuluja. On se niiin väärin.
        Niin se pensa-alekin,kauheita summia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin noillakin rahoilla ols voinut korvata kupotan polttoainekuluja. On se niiin väärin.
        Niin se pensa-alekin,kauheita summia

        Persujen kehuma bensa-ale surkastui 4,4 senttiin litralta ja LISÄKSI pizzalaatikko ja purra päättivät heikentää työmatkakulukorvaukset minimiin eli työmatkalaisten matkakuluihin tulee roimat heikennykset verovähennyksissä.Moninkertaiseset verrattuna pensan hintaan
        Sitä saa mitää tilaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Persujen kehuma bensa-ale surkastui 4,4 senttiin litralta ja LISÄKSI pizzalaatikko ja purra päättivät heikentää työmatkakulukorvaukset minimiin eli työmatkalaisten matkakuluihin tulee roimat heikennykset verovähennyksissä.Moninkertaiseset verrattuna pensan hintaan
        Sitä saa mitää tilaa

        Kunnon kusetus taas
        ”Kulut voivat ensi vuoden alussa nousta jopa satoja euroja.”
        Työmatkan hinta nousee monilla, kirpaisee etenkin pitkää matkaa ajavia


    • Anonyymi

      Hei sinä Persuja äänestänyt jiesiön työssäkäyvä: saitko mitä tilasit?

      Hallitus laskee bensan veroa mutta kiristää työmatkavähennystä.
      Lopputuloksena hupiajelusta tulee hitusen halvempaa, mutta työssäkäynti kauempaa kallistuu reilusti.

      • Anonyymi

        Ei haittaa meitä jiisiöläisiä, meillä kun tuota rahaa niin ettei pazkalle taivu 😄


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei haittaa meitä jiisiöläisiä, meillä kun tuota rahaa niin ettei pazkalle taivu 😄

        Sikäli OK, että tämän hallituksen ansiosta entistä harvemmalla on enää työpaikkaa mihin ajella, joten vanhojenpoikien lisäksi muillakin hupiajeluun on paremmin aikaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei haittaa meitä jiisiöläisiä, meillä kun tuota rahaa niin ettei pazkalle taivu 😄

        Niin oltiin, maanlaajuisessa kylävertailussa oltiin kymmenen köyhimmän sakissa.Unari tai kierki tais puhaltaa niskaan. Tukiaisii, tukiaisii lissää lissää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin oltiin, maanlaajuisessa kylävertailussa oltiin kymmenen köyhimmän sakissa.Unari tai kierki tais puhaltaa niskaan. Tukiaisii, tukiaisii lissää lissää

        Sinulla se tuntuu/kuulostaa siltä,että on vaikeaa ja ahdistaa. Hae apua jostain verkostosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla se tuntuu/kuulostaa siltä,että on vaikeaa ja ahdistaa. Hae apua jostain verkostosta.

        Vihervasemmisto kiljuu ja räyhää oppositiossa,eikä hala tunnustaa sitä tosiasiaa,että he tuhosivat suomen viimehallituksen aikana. Nyt pitäs vielä jatkaa samaan malliin kuin het ja tuhota loppukin suomirajasta. Eiku räyhäävät eikä heillä ole kuiten minkäälaista vaihtoehtoa ja ohjelmaa pelastaa oma aikaan saama suomen tuho. Tämä hallitus on nyt tosissaan ja puoltaa vähävaraisia etenkin lapsiperheitä ja vähävaraisia. Leipäjonojen rahotus laitettiin heti kuntoon ja vakinaistettiin ja kansa kiittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vihervasemmisto kiljuu ja räyhää oppositiossa,eikä hala tunnustaa sitä tosiasiaa,että he tuhosivat suomen viimehallituksen aikana. Nyt pitäs vielä jatkaa samaan malliin kuin het ja tuhota loppukin suomirajasta. Eiku räyhäävät eikä heillä ole kuiten minkäälaista vaihtoehtoa ja ohjelmaa pelastaa oma aikaan saama suomen tuho. Tämä hallitus on nyt tosissaan ja puoltaa vähävaraisia etenkin lapsiperheitä ja vähävaraisia. Leipäjonojen rahotus laitettiin heti kuntoon ja vakinaistettiin ja kansa kiittää.

        On nää yhdenlaisia sankareita. Lasketaan huvikseen ajamisen kustannuksia, mutta nostetaan työmatkaliikenteen kuluja. Sitten kerrotaan, ettei edes ymmärretä mistä päätetään. silmäotsa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On nää yhdenlaisia sankareita. Lasketaan huvikseen ajamisen kustannuksia, mutta nostetaan työmatkaliikenteen kuluja. Sitten kerrotaan, ettei edes ymmärretä mistä päätetään. silmäotsa

        Mitähän miettii se syrjäseudulla asuva matalapalkkainen persuäänestäjä, kun huomaa joutuneensa kusetetuksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän miettii se syrjäseudulla asuva matalapalkkainen persuäänestäjä, kun huomaa joutuneensa kusetetuksi?

        Tähän voi nyt persut ja muut perseilijät tulla selittämään mustan valkoiseksi ja miten tappio onkin oikeasti voittoa.
        Vuoden 24 alussa nousee sinne 2,50 persujen toilailujen johdosta.Sitä saa mitä tilaa vai mitä veliseni?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähän voi nyt persut ja muut perseilijät tulla selittämään mustan valkoiseksi ja miten tappio onkin oikeasti voittoa.
        Vuoden 24 alussa nousee sinne 2,50 persujen toilailujen johdosta.Sitä saa mitä tilaa vai mitä veliseni?

        Meuri Peltokagas "ÄÄnestä pihalle bensan hinnan korottajat" mainosteli vaalien alla eli tervemennooo ja hyvästi koko höpö höpö persus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meuri Peltokagas "ÄÄnestä pihalle bensan hinnan korottajat" mainosteli vaalien alla eli tervemennooo ja hyvästi koko höpö höpö persus

        Tämä on kääntynyt torjuntavoitoksi. Kuulema muut olisivat nostaneet hintaa 30 - 40 c/l. 🤣🤣🤣🤣🤣💩💩💩💩🤮🤮🤮


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On nää yhdenlaisia sankareita. Lasketaan huvikseen ajamisen kustannuksia, mutta nostetaan työmatkaliikenteen kuluja. Sitten kerrotaan, ettei edes ymmärretä mistä päätetään. silmäotsa

        Marinin hallituksen väliaikainen työmatkakustannusten alentaminen loppuu,siitä tämä nousu. Eli palataan entiselleen ,mutta veroalennukset ja bensaveron alennukset kompensoivat kustannuksia työmatkojen osalta.


    • Anonyymi

      Tuossa seurailen lentoliikennettä Flightradar24 sivuilla.
      Yks kummallisuus kartassa on, että Jeesiöjoki- nimeä ei ole ollenkaan vaan siellä täällä merkintä
      "Kuoninkisuvanto"
      Muuten kartta on tarkka.

      Viisaammat , mistä tässä nyt on oikein kyse? Olettako muuttaneet joen nimen vai onko minua 80- vuotta kusetettu nimen suhteen

      • Anonyymi

        Saatat olla rajussa humalassa, tarkista asia huomenna uudestaan!


    • Anonyymi

      Met jiesiössä kerätään paljon ilmaisia sieniä ja marjoja. Ei kanneta rahoja millekkään persukärkkäisille ja tolosille.
      hyvä esimerkki suonlaiat täynnä olevia suppiksia.

      Suppilovahvero on varsin monipuolinen ruokasieni, joka ei vaadi putsausta kummempaa esikäsittelyä ennen pannulle päätymistä.

      Lisäksi se on vielä terveellinenkin. Erityisen paljon suppilovahverossa on D-vitamiinia, yli 15 mikrogrammaa sataa grammaa kohti. Toisin sanoen ei tarvita kuin 65 grammaa tuoreita suppilovahveroita, kun päivän D-vitamiinitarve on jo täynnä. Siksi se on hyvää syötävää etenkin talvella.

      Energiaan suhteutettuna siinä on myös paljon kuitua. Sienestä saa myös B-vitamiineja ja seleeniä.

      • Anonyymi

        Me Riipissä syödään vaan silokkeja 🥴


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Me Riipissä syödään vaan silokkeja 🥴

        Ja sen kyllä huomaa....


    • Anonyymi

      "Ilmastonmuutos voi johtaa olutpulaan
      Humalan määrä ja laatu romahtaa tulevien vuosikymmenten aikana, jos ilmastonmuutosta ei hillitä, tuore tutkimus esittää".

      Ei koske meitä kiljun juojia, poika kihisee aina tuossa uunin kuphessa

    • Anonyymi

      Met täällä jiesiössä eletään oikeasti muiden veromarkkojen turvin

      Perustiedot: Mediaanitulo
      18 vuotta täyttäneiden asukkaiden mediaanitulo vuodessa postinumeroalueella verojen ja pakollisten maksujen (kuten elatusapu) jälkeen. Mediaanitulo kuvaa postinumeroalueen keskimmäisen tulonsaajan tuloja, kun asukkaat asetetaan tulojen mukaan suuruusjärjestykseen.
      Vajaa 16 000 /v köyhyys ei ole ilo kelleen

      Jeesiö, 99770 15 901 €=euroa
      Tepsa, 99280 23 905 €
      sodankylä Keskus, 99600 23 787 €
      Vaalajärvi, 99710 20 272 €
      Kelontekemä, 99290 20 187 €
      Sattasvaara, 99655 18 546 €
      Mikä mättää esim naapuri Tepsa 24 000€ komeasti

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Täyttä ropakantaa varmaan ylepaskan touhua ja sen erikoistutkijat,professorit,kompesorit jne..

        Järki-ihmiset eivät enää usko mediaan puhumattakaan ylepaskasta ja mtv:stä. Ne jotka eivät pysty ajattelemaan omilla aivoilla niille nuo ylepaskat ja mediat on toki ihan OK.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täyttä ropakantaa varmaan ylepaskan touhua ja sen erikoistutkijat,professorit,kompesorit jne..

        Järki-ihmiset eivät enää usko mediaan puhumattakaan ylepaskasta ja mtv:stä. Ne jotka eivät pysty ajattelemaan omilla aivoilla niille nuo ylepaskat ja mediat on toki ihan OK.

        Tiedot ovat peräisin Tilastokeskukselta ja ne ovat tuoreimmat saatavilla olevat.

        Tiedotusvälineet uutisoi erilaisia asioita. Joku lukee vain mv:tä jallua anusta seiskaa.
        Meikälle riittää YLE, ym valtakunnan päälehdet .Elämä on valintoja, mutta näytti järki-ihmiseen kolahtavan asiatieto. Semmosta se


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedot ovat peräisin Tilastokeskukselta ja ne ovat tuoreimmat saatavilla olevat.

        Tiedotusvälineet uutisoi erilaisia asioita. Joku lukee vain mv:tä jallua anusta seiskaa.
        Meikälle riittää YLE, ym valtakunnan päälehdet .Elämä on valintoja, mutta näytti järki-ihmiseen kolahtavan asiatieto. Semmosta se

        Entä sitten++ Ketä kiinnostaa??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä sitten Ketä kiinnostaa??

        Totta ihmeessä kiinnostaa miten maa makaa ja missä mennään ihan fakta pohjalla.

        Hallituksen 127 päivä
        - Juhlapuheet ohi, hallitusohjelma korvattu Halla-ahon scriptalla
        - Sisäministeri ehdottaa Tanskan mallia mamujen omasta sosiaaliturvasta: "Köyhyyden ja rikollisuuden lisääntyminen hallitusohjelman mukaista"
        - Työttömyys ennätyslukemissa


    • Anonyymi

      Jeeisölisiä aikalailla herjataan

      Ei met olla pahoja

    • Anonyymi

      Haluaisin tutustua Jeesiön nähtävyyksiin, onko Jeesiössä hotellia tai millaisia mukavuuksia on matkailijalle, joka haluaa Jeesiöön lähemmin tutustua 🤔

    • Anonyymi

      TILASTOKESKUS ON SAMAA PROPAKANTA TIETOA:

      • Anonyymi

        Joo ei ole anon porukan aikaansaannosta, sen toki ymmärrän ja tiedämme...

        Tilastokeskus tuottaa luotettavia ja puolueettomia virallisia tilastoja suomalaisesta yhteiskunnasta sekä johtaa ja kehittää valtion tilastotoimea.esim.

        Uusimmat tilastotiedot
        25.10.
        Tutkintotavoitteisen koulutuksen opiskelijamäärä 1,4 miljoonaa vuonna 2022
        Tiedote
        25.10.
        Ympäristönsuojelumenot kasvoivat 11 % vuonna 2021
        Tiedote
        25.10.
        Aloittaneiden yritysten määrä väheni ja lopettaneiden kasvoi vuonna 2022
        Katsaus
        24.10.
        Maarakennusalan kustannukset nousivat vuoden 2023 syyskuussa 2,5 % vuodentakaisesta
        Tiedote
        24.10.
        Teollisuuden tuottajahinnat laskivat vuoden 2023 syyskuussa 8,2 % vuoden takaisesta
        Tiedote
        24.10.
        Palvelujen tuottajahinnat nousivat 2,5 % vuoden takaisesta heinä-syyskuussa 2023
        Tiedote
        24.10.
        Työnvälitystilasto 2023, syyskuu
        Tietokantajulkistus
        24.10.
        Työllisten määrä lähes ennallaan vuoden 2023 kolmannella vuosineljänneksellä vuoden takaiseen verrattuna
        Tiedote
        24.10.
        Työllisiä ja työttömiä hieman enemmän syyskuussa 2023 kuin vuotta aiemmin
        Tiedote
        24.10.
        Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni vuoden 2023 kesä-elokuussa 42 % vuodentakaisesta
        Tiedote
        jne. https://www.tilastokeskus.fi/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ei ole anon porukan aikaansaannosta, sen toki ymmärrän ja tiedämme...

        Tilastokeskus tuottaa luotettavia ja puolueettomia virallisia tilastoja suomalaisesta yhteiskunnasta sekä johtaa ja kehittää valtion tilastotoimea.esim.

        Uusimmat tilastotiedot
        25.10.
        Tutkintotavoitteisen koulutuksen opiskelijamäärä 1,4 miljoonaa vuonna 2022
        Tiedote
        25.10.
        Ympäristönsuojelumenot kasvoivat 11 % vuonna 2021
        Tiedote
        25.10.
        Aloittaneiden yritysten määrä väheni ja lopettaneiden kasvoi vuonna 2022
        Katsaus
        24.10.
        Maarakennusalan kustannukset nousivat vuoden 2023 syyskuussa 2,5 % vuodentakaisesta
        Tiedote
        24.10.
        Teollisuuden tuottajahinnat laskivat vuoden 2023 syyskuussa 8,2 % vuoden takaisesta
        Tiedote
        24.10.
        Palvelujen tuottajahinnat nousivat 2,5 % vuoden takaisesta heinä-syyskuussa 2023
        Tiedote
        24.10.
        Työnvälitystilasto 2023, syyskuu
        Tietokantajulkistus
        24.10.
        Työllisten määrä lähes ennallaan vuoden 2023 kolmannella vuosineljänneksellä vuoden takaiseen verrattuna
        Tiedote
        24.10.
        Työllisiä ja työttömiä hieman enemmän syyskuussa 2023 kuin vuotta aiemmin
        Tiedote
        24.10.
        Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni vuoden 2023 kesä-elokuussa 42 % vuodentakaisesta
        Tiedote
        jne. https://www.tilastokeskus.fi/

        https://www.youtube.com/watch?v=U7ELWZhik7o&t=192s sannia siinä


    • Anonyymi

      Sanna Marin on kyllä melkoinen piikki miesten lihassa. Niinistön kirja on pöyristyttävä narsistinen ja itsekeskeinen pamfletti.Sauli yritti kävellä yli, mutta narahti.

      tämäki vielä
      Baijerin kuninkaiden linnassa kristallikruunut tärisivät gaalaillallisella, kun Ruotsin pääministerinä Nato-tielle johtanut Magdalena Andersson suitsutti Suomen pääministeriä Sanna Marinia (sd) – ja samalla hiukan itseäänkin.

      Andersson otti yleisönsä vääntämällä miehisen kielikuvan uuteen uskoon.
      – Joskus miehen täytyy tehdä, mitä miehen täytyy tehdä, hän aloitti, keräsi spontaanit aplodit ja jatkoi:
      – Ja joskus naispääministereiden täytyy tehdä, mitä naispääministereiden vain täytyy tehdä.

      Valtionjohtajat, ministerit ja sotilaskomentajat palkitsivat sanat hurraa-huudoilla ja illan raikuvimmilla aplodeilla.

    • Anonyymi

      Sannalla on hyvä, nahkainen glitoris!

    • Anonyymi

      Sanna ei anna panna.

    • Anonyymi

      joo
      Miesten lapsettomuus kuulemma johtuu siitä, että naiset haluavat miehiltä rahaa ja statusta. Sillä ei ole mitään merkitystä, että liian moni mies on hygieniasta huolehtimisen unohtanut reikäverkkaripukeutuja, joka haluaa puolisokseen äitinsä resepteillä kokkaavan palvelijan
      . -joo mitäs met vanahatpojat

    • Anonyymi

      jaaeikö onnista

      Jos yltää henkisessä kehityksessä peruskouluiän yli, ei naismarkkinalla tule ongelmaa.
      muttako valtaosa naisista ei seurustelisi persun kanssa.

      Miesten lapsettomuus kuulemma johtuu siitä, ettei miehet halua lapsia.

    • Anonyymi

      Huvikseni lueskelen noita naapurimaan lehtiää, kun helppo käännättää suomen kieleen.
      Katheksi käy, kun meillä jiesiössä ei tapahdu mitään, vai mitä tuumaatta esim näistä

      18:00
      Häikäilemättömät Karjalan asukkaat menivät kauppoihin hakemaan ilmaisia ​​juomia ja välipaloja
      17:40
      Medvezhyegorskin asukkaat olivat raivoissaan kananmunien hinnoista
      17:20
      Nuori mies kantoi useita pulloja rommia ja viskiä lähikaupasta Petroskoissa
      17:00
      Keskiviikkona Karjalassa pakkasta -20 °C, on hieman lunta, mutta erittäin liukasta
      16:50
      Petroskoin tuomioistuin tuomitsi miehen, joka heitti kumppaninsa 5. kerroksesta
      https://stolicaonego.ru/

    • Anonyymi

      Joko jiesiön kuntoladut kunnossa. Yks päivä tulen testaamaan kuinka siellä lumi ja suksi suihkaa. Onko tungosta tai poron papanoita laduilla

      • Anonyymi

        Ei saaha Zetoria käyntiin, kun öljyt on jäässä. Nuotio alle ja awhot pian latua alkaa tulla kilometritolokulla,
        äläkää hättäilkö


    • Anonyymi

      sanna alastomana tulossa jeesiöön avaan hiihtokauden!

      • Anonyymi

        Matleena Kortesuon pahansuopaisuus Sanna Marinia kohtaan on jo sairaalloista. Pitäiskö jonkun läheisen jo hakea hänelle apua?
        Hämeen Sanomat pääkirjoitus????
        https://pbs.twimg.com/media/GAbWdc_WQAAv7xe?format=jpg&name=small

        Sitä tirkistelyä voi sitten jiesiössäkin runkuttaa pazzaratsin ottamaan persekuvaan ja syyttää Marinia


    • Anonyymi

      Olin miesten vessassa kopissa kusella ja joku kokeili ovea samalla kysyen oletko varattu. Vastasin, etten ole, mutta tämä ei ole oikea paikka tälle keskustelulle.
      Ukko meinas menettää hermot,
      minne ihmisten huumorintaju on kadonnu jiesiöstä???

      • Anonyymi

        Kyllä se asiallisin paikka on tulla pokaamaan, mutta romantiikantaju! Ei ollut herkin lähestyminen tämä. Opittavaa vielä hiukan on


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se asiallisin paikka on tulla pokaamaan, mutta romantiikantaju! Ei ollut herkin lähestyminen tämä. Opittavaa vielä hiukan on

        Minä saatan joskus naapurille pisulaarilla tokasta, että mukava välillä olla omakin muna kädessä. Tällä saa kiusaantuneita miehiä


    • Anonyymi

      No nyt lykästää pyssykylän papoille
      Filippiineiltä rekrytoidaan 15 henkilöä Osuuskauppa Arinalle Pohjois-Suomen eri paikkakuntien ruokakauppoihin, Barona kertoi tiistaina.

      Filippiineiltä saapuu 15 työntekijää Suomeen ensi keväänä. He saapuvat työskentelemään muun muassa Sodankylään, Ivaloon, Muonioon, Kittilään, Kolariin ja Pelloon.

    • Anonyymi

      Jiesiön vanahatpojat kauhuissaan
      Jenkit tulloo
      Persujen kauhuskenaario "ne vie meidän naiset" saattaakin nyt toteutua yllättävästä suunnasta. Toki joukoissa on naissotilaitakin, mutta tuskin peräkammarin incelit nappaa?

    • Anonyymi

      Charles myös ehdotti säätämään savuttoman sukupolven luomiseksi lain, joka rajoittaisi tupakan myyntiä.

    • Anonyymi

      Kiitos, kiitos olette te reiluja meitä jiesiöläisiäkin kohtaan, riittää, riittää,pusi pusi

      Reilujen veronkevennysten ja kelakorvausten, osakesäästötilien ym lisäksi valtio maksaa (rikkaille) kotiin siivousta, fysioterapiaa, remontointia jne, eli
      kotitalousvähennyksen enimmäismäärää korotetaan 2 250 eurosta 3 500 euroon

    • Anonyymi

      Jiesiöstä loppuu pensa
      "Polttoaine tulee loppumaan huoltoasemilta ja lentokentiltä, sanoo Teollisuusliitto"

      Ei muuta ko poronpulukat esiin ja porolla nylykyttään kauppareissut.
      Muualla ajelevat sähköautoilla.
      Saa sitä pensaa, mutta ei ei persujen alehintaan uiuiui

      • Anonyymi

        Yleislakkoahan se pukkaa. SAK on sanansa sanonut. Katsotaan mitä muut liitot päättävät.

        Hallituksella on näköjään paljon oppimista. Edes sitä ei tajuta, että jos ei suostuta edes neuvottelemaan, niin käy näin.
        Tällä hallituksella on diktaattoriote - asiat vain sanellaan ja kun se ei toimi, syyllistetään vastapuoli.

        Demokratiaan kuuluu myös lakko-oikeus. Ne ovat kiellettyjä vain maissa joiden johdossa on äärioikeistolainen juntta tai kommunistit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleislakkoahan se pukkaa. SAK on sanansa sanonut. Katsotaan mitä muut liitot päättävät.

        Hallituksella on näköjään paljon oppimista. Edes sitä ei tajuta, että jos ei suostuta edes neuvottelemaan, niin käy näin.
        Tällä hallituksella on diktaattoriote - asiat vain sanellaan ja kun se ei toimi, syyllistetään vastapuoli.

        Demokratiaan kuuluu myös lakko-oikeus. Ne ovat kiellettyjä vain maissa joiden johdossa on äärioikeistolainen juntta tai kommunistit.

        sellainen yritys joka näkee työntekijänsä vain pakollisena kuluna tuloksen tekemisessä toki joutaakin mennä konkkaan tai pois tästä maasta.Työntekijöiden panos firmoissa meinaa unohtua


    • Anonyymi
      UUSI

      Miksi Jeesiö edes on olemassa, onko Jeesiöllä ensikään oikeutusta olemassaoloon?

    Ketjusta on poistettu 77 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe