Mitäs mieltä olette tästä?

ElämänKäsi

Elikkä olen reilut 30 -kymppinen mies ja ollut pidemmän aikaa työttömänä. Nyt keväällä hain kaupungille töihin puisto -ja liikuntapaikoille ja pääsin haastatteluunkin. No odotin tässä kuussa kaksi vkoa vastausta paikasta, mitään ei kuulunu, kävin työkkärillä asti kyseleen mutta ei ollu sellasta henkilökuntaa paikalla joka olis tienny asiasta.

Tänään menin sitten työvalmentajalle jonka kanssa olen ollut jonkin aikaa asiakkaana ja hän oli ollut kaupungin puistoalueiden päällikön kanssa juttusilla ja kun en ollut saanutkaan suoraan paikkaa niin sellanen onnistuisi että menisin ainakin ensin työkokeiluun viitenä päivänä viikossa 6-8h/pvä jossa sitten näyttöjen sun muun perusteella voisin saada puolen vuoden paikan.

Tuntuu jotenkin helvetin hölmöltä tällanen toiminta. Olin viimeksi liikuntapaikkoja hoitamassa 2011 ja työkoneista kokemusta. Ilmeisesti ainoa miinus josta mainitsin työpäällikölle oli itsenäisen työn tekeminen jota tykkään enimmäkseen tehdä. En tiedä mitä mieltä muut on tällasesta suostuisitteko?

8

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jiffer

      En osaa vastata siihen, miten itse toimisin, mutta kyllähän tilanne vaikuttaa työttömän hyväksikäytöltä. Kaiken maailman harjoitteluilla (ja pian työnäytteellä) on opetettu työnantajat siihen, että on turha maksaa palkkaa, kun saman voi teettää ilmaistyönä. Samalla saa vielä patsastella hyväntekijänä, kun "työllistää" työttömän.

      Kuinka pitkä työkokeilu olisi? Miten varmaa on työpaikan saaminen kokeilun jälkeen?

    • Elämänkäsi

      Sai valita ja valitsin vain 2 vkoa. Ihmettelen vaan ku mun käsittääkseni sinne on jo työntekijät valittu ja sitten ilmenee tällasta. Luulis että jos työt hyvin hoitaa niin pääsee hommiin aika varmana mutta ei vaan tällanen oikein motivoi varsinki kun olen muutenki niin epävarma ihminen.

      Lähtee nyt aamutuimaan muka hommiin ilman kunnon palkkaa ja mikä voi hitto olla todellinen syy. Käyn huomenna vielä työpäällikön pakeilla ja jutustelen ennenkö lyön täysin lukkoon mitään.

    • ei_ilmoitusta_itselle

      Mites tämä.
      Olin työkokeilussa, minkä jälkeen tehtiin paperit elikkä työsopimus ja hakemus palkkatuesta. Kuun alusta piti hommat aloitella, mikäli palkkatuki myönnetään. Vieläkään ei ole kotiin tullut mitään paperia asiasta. Työkkäristä ei ole soitettu, vaikka näin on luvattu (soittoaika). Olen myös itse soittanut ja tavoitellut asiaa hoitavaa omaa virkailijaa ja jättänyt soittopyynnön. Eipä ole soiteltu.
      Netistä omatiedoista satuin näkemään, että palkkatuki olisi myönnetty. Kas, kun tuosta ei minulle ole kerrottu! Kelastakin löytyi työkkärin lausunto, minkä mukaan työttömyyteni on päättynyt. Mikä oletus se on, että ihmiset itse nämä asiat löytävät ja saavat tietoonsa netistä? Ei kaikilla ole kotoa nettiä. Ei älypuhelinta.
      Pitäisikö nyt lähteä kyselemään, että vieläkö palkkatuki ja työsopimus on voimassa? Ja keneltä näin ensi alkuun? Parisen viikkoa on jo mennyt kuun alusta.
      Että näin meillä työllistetään ihmisiä. On se vaikeeta. Olenkohan ensimmäinen ja ainoa, joka on työkokeilun kautta työllistynyt, kun näin takkuaa tämä homma. Ja olenkohan sittenkään töissä? Työtön nyt en kai ainakaan. Pitänee huomenna ilmoittautua sekä töihin, että työkkäriin! Katsotaan kumpaan kelpaan.

      • huhhuhjoo

        Pitänee joo... Miksi etsit itse noita tietoja ja sitten kuitenkin roikut kaksi viikkoa jossakin epämääräisessä tyhjiössä? Sovi itsesi kanssa että et ole nähnyt mitään. Sitten voit ainakin tehdä valituksen ja vaatia työttömyyskorvausta, kun et ole töihinkään mennyt.


      • tosi_on
        huhhuhjoo kirjoitti:

        Pitänee joo... Miksi etsit itse noita tietoja ja sitten kuitenkin roikut kaksi viikkoa jossakin epämääräisessä tyhjiössä? Sovi itsesi kanssa että et ole nähnyt mitään. Sitten voit ainakin tehdä valituksen ja vaatia työttömyyskorvausta, kun et ole töihinkään mennyt.

        Ne muuten näkee työkkärissä koska viimeksi on kirjautunut niiden palveluun.

        Kun pidät itse itsesi kokoajan kirjautuneena, työkkäri ei voi tehdä muutoksia tietoihisi.


    • ElämänKäsi

      Jep elikkä mun kohdalla tuo työsuojeluaika ei täyttyny joka on 5 päivää. Eli joku tämmönen homma että tuo mun harjoittelupaikka olisi pitänyt olla työvoimaviranomaisten tiedossa jo hyvissäajoin jne.
      Paikasta toiseen ramppasin kaupungilla ja tällanen asia tuli eteen. Työvalmentajan moka perkele.

      • Mitäh_

        Työsuojeluaika?


    • muistakaa_koeaika

      Ei kenenkään pidä työkokeilussa viikkoa pidempään olla. Kyllä tuossa ajassa työnantaja näkee, mikä sinä olet töitä tekemään. Ja sinä näet, millaista hommaa sinulle tarjotaan.
      Työkokeilut ovat täysin turhia. Työntekijän ja työnantaja tutustumista varten on olemassa koeaika.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1458
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      751
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      725
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      680
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      67
      623
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe