Äiti katsoi kun miehensä löi

tuntuu

Silloin kun miehesi alkoi lyödä lastaan kun tämä oli alle 5-vuotias ja sinä, Äiti ja Vaimo, katsoit vierestä, tunsitko, että poikasi ansaitsi kaikki nuo iskut? Olitko onnellinen kun se toistui taas? Sinun täytyi ajatella, että iskut olivat oikein, koska et tehnyt mitään estääksesi niitä.

Mieheni kertoi minulle, että kun hän kasvoi vahvemmaksi, ette enää lyöneet häntä. Hän kyllä muistaa ne monet kerrat, vaikka sinä et sinä suostu tunnustamaankaan, että kerroit pojallesi, ettei tästä koskaan tule yhtään mitään, turha pyrkiä kouluun, ja et sinä siinä ammatissa pärjää. Mitä sinä oikein ajattelit?


Silti, poikasi ei vihaa sinua.

Hän vaan ei tule enää koskaan juttelemaan sinulle eikä vastaamaan sinulle.

Kun luin isästä ja äitipuolesta jotka hakkasivat Eerikaa, näin sinut siinä uutisessa, anoppi.

Kun luen naisesta, joka tappoi 5 vauvaansa, antaen niiden kitua kuoliaaksi ja sitten valehteli kaikille, ettei uskonut niiden olevan enää elossa, näen uutisessa sinut anoppi. Tiedän että tämä on tapahtunut aiemminkin. Olisi voinut tapahtua aiemminkin.

Emme tule muistamaan teitä kahta äitien- ja isänpäivänä. JA muinakaan päivinä.

10

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juuli333

      Siis löikö äiti myös poikaansa? Vai löikö vain isä?
      Jos vain isä hakkasi, kysymyksesi pitäisi olla: Miksi isä löi lastaan?
      Miehesi isällä oli myös oma tahto, oma valinnanvapaus, oma ymmärrys. Hän VALITSI olla väkivaltainen. Ja samoin oli Eerikan kohdalla, isällään oli myös oma tahto ja hän valitsi väärin hirveällä tavalla.
      Perheväkivaltatilanteissa useimmiten isä - muttei aina - on se joka käyttää valtaa väärin, ja vaimo ja lapset oppivat vaikenemaan ja kyyristelemään. Jos isä lyö lapsia, hän takuulla hakkaa myös vaimoa. Alussa äiti menee väliin kun lasta hakataan, mutta silloin äiti saa kunnolla selkäänsä ja usein, ja ajan myötä äiti ''oppii läksynsä'', pakenee nurkkaan.
      On totta, että näissä tilanteissa usein nitistetty äiti katsoo kun lasta lyödään. Näky jää lapsen mieleen: Miksi äiti ei tehnyt mitään?
      Miksi miehesi ei vihaa äitiään? Siksikö että hän muistaa kun isä hakkasi äidin hiljaiseksi?
      Tietysti äiti ei näissä tilanteissa ainakaan nykyään ole täysin elämäänsä tuomittuja. Nykyään on apua saatavilla. Muutamia kymmeniä vuosia taaksepäin tilanne oli toinen, naisen keinot selviytyä olivat kapeammat.
      Nämä perhejutut ovat kimurantteja. Vallankäytön keinot ovat monet. Joskus lapsi leimataan syylliseksi kaikkeen mahdolliseen ja siksi häntä täytyy ''rangaista''. Perhedynamiikassa toinen vanhempi on vallankäyttäjä, toinen alistuja, mutta usein molemmat vahvistavat toistensa käytöstä, - kuten oli Eerikan tapauksessa, äitipuoli ja isä käyttivät väkivaltaa yksissä tuumin lasta kohtaan.
      Annoit aika vähän tietoja mutta tällaisia ajatuksia tuli mieleen.

    • olet_ulkona

      edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä.
      Miksi kirjoitat asiasta tänne?

      Kyse on miehesi lapsuudesta, miehesi kokemuksista, ei sinun.
      Et sinä voi tietää totuutta, etkä sinä voi tietää mitä anoppisi on joutunut kokemaan tai millaiset välit anopillasi ja miehesi isällä on ollut.

      Miehesi kannalta olisi paljon parempi jos hän, ja vain hän, et sinä, keskustelisi äitinsä kanssa suoraan lapsuudestaan. Miehesi voisi kysyä syytä miksi isä löi, miksi äiti ei uskaltanut tai halunnut puolustaa lastaan. Mutta se keskustelu pitäisi käydä heidän kahden keskenään, ei sinun. Sinä olet ulkopuolinen.

      Voit toki olla miehesi tukena, mutta et sen enempää.
      Kirjoituksestasi tulee mieleen, että sinä vahvistat ja lisäät tahallasi ikäviä ja ilkeitä ajatuksia miehesi päähän hänne äitinsä pahuudesta tuomalla esiin nämä lastensurmat yms. Et erota asioita toisistaan. Jokainen lyöjä vastaa itse omista lyönneistään, ei kukaan muu. On turha sanoa, että se ärsytti, se käski.

      Nyt sinä hämärrät ja vääristät miehesi muistikuvia julkisuudessa olleilla ikävillä tapahtumilla, jossittelulla ja kauhistelulla. Miehesi on aikuinen ihminen ja pystyy kyllä itse käsittelemään lapsuuttaan omien vanhempiensa kanssa ilman että sinä hääräät siinä välikätenä jeesustelemassa.

    • valheelliset_muistot

      siis mitä sekoilua????
      Tässä lainaus aloituksesta:
      "Silloin kun miehesi alkoi lyödä lastaan kun tämä oli alle 5-vuotias ja sinä, Äiti ja Vaimo, katsoit vierestä, tunsitko, että poikasi ansaitsi kaikki nuo iskut? Olitko onnellinen kun se toistui taas? Sinun täytyi ajatella, että iskut olivat oikein, koska et tehnyt mitään estääksesi niitä..... "

      Kannustiko nainen lapsen isää lyömään kovemmin, vai mistä päättelet, että anoppisi oli onnellinen ja halusi, että isä lyö poikaansa?

      Mitä "Vaimo"-sana tässä vaikuttaa tuohon lyömiseen?
      Sallivatko "Vaimot" lasten pahoinpitelyn enemmän tai useammin kuin esim. "Puoliso" tai "Emäntä"?

    • 45321

      Ihmettelen ihan samaa. Miksi kirjoitat tänne. Miksi puutut asiaan jonka taustoja et tiedä etkä varmasti ymmärräkkään. Meistä kukaan ei voi tietää mitä siellä on oikeasti tapahtunut. Mitä äidille olisi tapahtuntu jo olisi mennyt väliin. Et voi tietää mitä siellä perheessä äiti joutuu kärsimään etkä tiedä millaisia oman tunnon tuskia hän joutuu yksin kantamaan. Asiat ei ole noin mustavalkoisia kuin sinä sen näät.
      Anna asioiden olla mihin et voi vaikuttaa ja mistä et täysin 100% tiedä kaikkea. Tuo asia on sinun miehen ei sinun. Jos hän antaa asian olla niin sinun ainakin pitää antaa sen olla.

    • EiÄiti

      Olisi se tietysti ollut hyvä jos äiti olisi puuttunut asiaan vahvemmin. Luulepa että äitikin oli väkivallan uhri, alistettu.

      Jos kerran miehesi ei vihaa äitiään, niin onko se muka sinun asiasi päättää että nyt ei olla enää lainkaan yhteydessä häneen? Ei ole. Se on miehesi ja hänen äitinsä välinen asia, ei asia jonka sinä päätät. Sinun ei tulisi myöskään painostaa miestäsi mihinkään päätökseen. Minusta olisi parempi jos he yrittäisivät keskustella asiasta ja miehesi voisi yrittää ymmärtää miksi tilanne oli mikä oli. Asiasta tunnetaan selvästi vielä katkeruutta, joka jää kyllä miestäsi vaivaamaan, jos hän ei saa asiasta keskustella. Sinä selvästi olet päättänyt vain syyllistää sitä äitiä ja saada miehesi vihaamaan häntä. Ehkä vihaat omaa äitiäsi ja projisoit?

    • Kotirauha

      Kyllä minä ymmärrän miniää, joka on järkyttynyt miehensä lapsuudenkokemuksista. Hän joutui ne kokemaan, oli syy sitten mikä tahansa.
      Aina lapsi maksaa.
      Aikuisten ihmisten ei tietenkään pidä seistä tumput suorana huonoissa tilanteissa, apua on hankittava ja etsittävä. On kuitenkin muistettava, että lapsien pahoinpitely on tullut rangaistavaksi teoksi vasta joskus 80-luvulla. Siihen asti ei kukaan lasta puolustanut vanhempien pahoinpitelyltä. Mooseksen lain mukaanhan se meni.
      Jos aloittajan aviomies on tuon ikäinen, ei perheen äiti varmaankaan saanut apua mistään. Eihän raiskauksetkaan olleet rikoksia, vaan naisen provosoimia tilanteita, joten pahoinpidellyt naiset eivät saaneet apua poliisilta eikä mistään muualtakaan.
      Sodan runtelemat miehet tulivat mieli särkyneenä rintamalta ja heidän paha olonsa saattoi purkautua hallitsemattomasti ja kohdistua perheeseen. Tuhannet perheet sen kokivat.
      Silti ymmärrän miniää. Jos itsellä ei ole samanlaisia kokemuksia omasta lapsuudesta, ei voi todellakaan käsittää, millaista on elää väkivaltaisen miehen terrorisoimassa perheessä. Kuten alkoholismi, myös väkivalta sairastuttaa kaikki muutkin.
      Tietenkin lapsi kärsii myös siitä, ettei äiti auta. Ehkä miehellesi myöhemmin selvisi, millaista perhe-elämä heillä on ollut. Syyllinen on joka tapauksessa isä, ei äiti. Mutta tietenkin on niitä ihmisiä, jotka ovat tukahduttaneet kaikki tunteensa, eikä myötätuntoa heru kuvatussakaan tilanteessa, eikä jälkeenkään päin. Silloin on pelko ja torjunta jo tuhonnut empatian.
      Mutta miniän on vain herkällä kovalla kuunneltava aviomiehen mielialaa. Hänellä on oma taistelunsa kestettävänä. Pahaa oloa ei kannata lisätä.

    • eläm67

      Niin tai jos se äiti oli myös väkivallan uhri ja pelkäsi, että jos menee väliin niin mies vaikka tappaa hänet, jolloin poika jäisi väkivaltaisen isän kanssa joka joutuisi vankilaan ja poika huostaan jne jne...surullista, mutta joskus totta.

      • Pahoinpideltylapsi

        Nainen ja äiti ei ole aina väkivallan uhri. Molemmat vanhempani löivät minua lapsena ja äitini pisti isäni hoitamaan minun piiskaamiseni. Äitini toimi siis sekä teon hyväksyjänä ja päätöksentekijänä. Isäni ei pahoinpidellyt äitiäni. Kun lasta pahoinpidellään, molemmat vanhemmat osallistuvat siihen, toinen itse teon tekijänä ja toinen hyväksyjänä tai pahoinpitelypäätöksen tekijänä. Avuttoman lapsen pahoinpitelyyn puuttumaton hiljainen hyväksyjä ei ansaitse mitään ymmärtämystä. Jos vanhempi ei hyväksy lapsensa pahoinpitelyä toisen vanhemman taholta, pitää hänen suojata avutonta lastaan eroamalla. Turvakoteja on olemassa, jonne ensihätään pääsee. Minun tapauksessani vanhempieni tavan piiskata minua lopetti lopulta se kerta, kun istuin kuusivuotiaana nurkassa hysteerisesti itkien ja takapuoli verta valuen isän lähdettyä hakemaan uutta vitsaa edellisen katkettua. Äiti lopulta ilmeisesti tunsi jonkin omantunnon- tai säälinrippeen sisällään minun surkeuttani katsoessaan ja isän tullessa uuden vitsan kanssa ja totesi että minua on nyt piiskattu riittävästi. Olen aloittajan kanssa samalla kannalla, vanhempani eivät ansaitsisi yhteydenpitoa ja en luota heille lastani valvomatta hoitoon. Sitä niittää mitä kylvää, selittelyt pois.


      • niintainäinväärinaina
        Pahoinpideltylapsi kirjoitti:

        Nainen ja äiti ei ole aina väkivallan uhri. Molemmat vanhempani löivät minua lapsena ja äitini pisti isäni hoitamaan minun piiskaamiseni. Äitini toimi siis sekä teon hyväksyjänä ja päätöksentekijänä. Isäni ei pahoinpidellyt äitiäni. Kun lasta pahoinpidellään, molemmat vanhemmat osallistuvat siihen, toinen itse teon tekijänä ja toinen hyväksyjänä tai pahoinpitelypäätöksen tekijänä. Avuttoman lapsen pahoinpitelyyn puuttumaton hiljainen hyväksyjä ei ansaitse mitään ymmärtämystä. Jos vanhempi ei hyväksy lapsensa pahoinpitelyä toisen vanhemman taholta, pitää hänen suojata avutonta lastaan eroamalla. Turvakoteja on olemassa, jonne ensihätään pääsee. Minun tapauksessani vanhempieni tavan piiskata minua lopetti lopulta se kerta, kun istuin kuusivuotiaana nurkassa hysteerisesti itkien ja takapuoli verta valuen isän lähdettyä hakemaan uutta vitsaa edellisen katkettua. Äiti lopulta ilmeisesti tunsi jonkin omantunnon- tai säälinrippeen sisällään minun surkeuttani katsoessaan ja isän tullessa uuden vitsan kanssa ja totesi että minua on nyt piiskattu riittävästi. Olen aloittajan kanssa samalla kannalla, vanhempani eivät ansaitsisi yhteydenpitoa ja en luota heille lastani valvomatta hoitoon. Sitä niittää mitä kylvää, selittelyt pois.

        jos noin tosiaan on että koko lapsuutesi oli piiskaamista ja sinun alistamistasi vanhempiesi taholta, niin miksi pidät yhä yhteyttä vanhempiisi?

        itse olen saanut lapsena piiskaa, siis 1960-luvulla, tasan kaksi kertaa. Toisella kerralla menin luvatta rantaan, olin 4 vuotias ja olin hukkua, toisella kerralla lähdin kiukuspäissäni metsään ja eksyin, olin varmaan 6v. Minua etsittiin puoli vuorokautta.
        Ja minulla nämä piiskaamiset teki äiti. Isäni kuoli jo silloin kun minä olin 2 vuotias.
        Ja selkään tuli enemmänkin pelotteeksi, ei jäänyt yhtään jälkiä kun äiti muutaman kerran ripsautti vaatteiden päälle.

        Minä en ole koskaan lyönyt lapsiani, mutta olenko minä yhtään parempi kasvattaja kuin äitini. En tiedä.


      • Pahoinpideltylapsi

        Minun tapauksessani eräs piiskauskerroista johtui siitä, että vastustin jumppakerhon opettajaa, kieltäydyin menemästä jumppatunnin lopuksi piiriin muiden lasten kanssa.

        Sillä ei sinänsä ole mitään väliä minkä syyn vanhempi katsoo oikeuttavan lapsensa pahoinpitelyn. Lapsen pahoinpitely on ollut 80-luvun alusta laitonta. Lapsen pahoinpitely on myös tutkimuksissa todettu paitsi tehottomaksi, myös haitalliseksi kasvatusmenetelmäksi.

        Mietin sitä itsekin, miksi pidän yhteyttä vanhempiini. Vanhempani ovat myös erittäin kontrolloivia henkisesti ja yrittävät edelleen johtaa aikuisten lastensa elämää. Sisarusparven myöhemmin syntyneet eivät ole olleet piiskauksen kohteena.

        Välien poikki laittaminen on iso päätös ja vaikuttaa koko loppuelämääni. Tiedän että heistä irti päästäminen lopullisesti tuntuisi painavan taakan pois laskemiselta. Toisaalta kuitenkin haluan että lapsellani on isovanhemmat myös minun puoleltani, vaikkakin valvotuissa olosuhteissa, sillä itse koin isona menetyksenä sen, että en ehtinyt tutustua iäkkäisiin isovanhempiini ennen heidän kuolemaansa. En siis halua vieraannuttaa lastani isovanhemmistaan oman traumaattisen lapsuuteni vuoksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      281
      19199
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3612
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1308
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1069
    Aihe