Maailman suurin harha

TotuusOnTuollaJossain

Kristinusko on maailman suurin harha: Se ei ole looginen, eikä siltä voi odottaa järkeä. Lähes kaikki uskovaiset elävät oudon irrationaalista elämää ja selittävät selittämätöntä "jumalalla". Kun ymmärsin tämän, erosin kirkosta ja ryhdyin tutkimaan muita uskontoja. Esimerkiksi buddhalaisuus on todella järkeen vetoava usko €- myös hindulaisesta kosmologiasta olen saanut paljon mielenrauhaa. Ei minua kiinnosta Jeesus tai Raamattu enää. Aika aikaansa kutakin.

25

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitkäänuskossa

      No valintasi on oma. Ei kai kenenkään ole pakko uskoa Jeesukseen ja evankeliumiin.

      • Nykyisissä sekulaareissa maissa ei olekaan pakko. Mutta ennen on ollut pakko ainakin "tunnustaa uskovansa".


      • usko.on.lahjaa
        Scientonaut kirjoitti:

        Nykyisissä sekulaareissa maissa ei olekaan pakko. Mutta ennen on ollut pakko ainakin "tunnustaa uskovansa".

        Sinäkin voit saada uskon, kun laitat vaikka pyynnön uskon saamisesta rukousryhmän rukoiltavaksi Jumalalle.


      • En.ole.ristitty

        Mikä lahja se sellainen on, joka vie järjen?


    • suurin.totuus

      Kristinusko on maailman ainoa uskonto, jossa Jumala lahjoittaa ihmisille pelastuksen ilman, että ihmisen täytyy omilla teoillaan ansaita tämä. Pelastus on ansaitsematon armolahja. Omilla teoillaan ihminen ei voi 'ostaa' pelastusta itselleen. Jumala itse alensi itsensä ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa ja täytti lain vaatimukset kokonaan. Viaton Jeesus kärsi rangaistuksen kaikkien ihmisten kaikkina aikoina tekemistä synneistä. Jumala kärsi helvetin tuskat ihmisten puolesta.

      Kaikki muut maailman uskonnot perustuvat lihan tekoihin ja niissä ihmisen täytyy omilla teoillaan pelastaa itsensä. Ylpeä ihminen vaatii, että hänen täytyy itse itsensä pelastaa, sen sijaan, että ottaa vastaan Jumalan tarjoaman pelastuksen. Valitettavasti lihallisuus on hiipinyt myös kristinuskoon ja eri tunnustuskunnissa vaaditaan kaikenlaisia lihan tekoja pelastuksen vastineeksi.

      • Vääristymien-huipentuma

        Suomi24-kristinuskossa ei edes SAA tehdä hyviä tekoja eikä muutenkaan kehittyä henkisesti, jottei vain riko sitä vastaan, että Jeesus on meidät pelastanut joten emme saa tehdä mitään hyvää tai kehittyä.


      • tarkenna-tarkoituksesi
        Vääristymien-huipentuma kirjoitti:

        Suomi24-kristinuskossa ei edes SAA tehdä hyviä tekoja eikä muutenkaan kehittyä henkisesti, jottei vain riko sitä vastaan, että Jeesus on meidät pelastanut joten emme saa tehdä mitään hyvää tai kehittyä.

        MItä hyviä tekoja?

        Uskossa kehittyy henkisesti.


    • nää_on_näitä

      Maailma ei ole looginen. Tämä on mieletön. Vain yksi esimerkki. On pärjättävä maailmanlaajuisessa kilpailussa, valtiot (pankit) määritelevät itsensä kilpailukykynsä mukaan. Häviä on oltava jotta oikeiden valtioiden (pankkien) omaisuus lisääntyy riittävästi paitsi riittävästi omaisuus ei lisäänny koskaan joten haetaan seuraava häviäjä. Siinä on voimassa oleva logiikka

      surintotuus puolustaa kiitettävästi kristinuskoa. Kuitenkin kristinuskon eritäintärkeäksi koettu "asetettu" tekeminen -tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni- lyö korvalle hänen oppimaansa tekemättömyyden ihannetta.

      Kun ajatellaan että älä tee mitään "opetusta" vaan ole se mikä olet päästäisiin ehkä johonkin loogisuuteen.

      Eri uskonnoissa on eri käsitteet -sanat päämäärä voidaan nähdä samanlaisena kaikissa

      • esimerkiksi-tämä-asia

        Synti tehtiin selväksi Raamatun mukaan sen takia että ihmiset tajuaisivat mitä se tarkoittaa.


    • nää_on_näitä

      ""Esimerkiksi buddhalaisuus on todella järkeen vetoava usko €- myös hindulaisesta kosmologiasta olen saanut paljon mielenrauhaa. Ei minua kiinnosta Jeesus tai Raamattu enää. Aika aikaansa kutakin.""

      Hyvä kun olet löytänyt etsimäsi.

      Jos buddhalaisuutta tai hindulaisuutta olisi käännetty 2000 vuotta ja muutama sata vuotta suomenkielelle olisi epäilijöiden ja arvostelijoiden määrä varmaan yhtä suuri kuin nyt on raamattua kohtaan. Vieraammissa teksteissä on ehkä helpompi ymmärtää niiden kohdistuvan enemmän mielen tai hengen tapahtumiin kuin fyysisiin, kuten raamatun tekstejä näyttää olevan tapana....

      • intiassa.tekevät

        Minua ei ole ikinä boddhalaisuus sen kummemmin jaksanut kiinnostaa.


    • nää_on_näitä

      Kristinusko HINTA on että kun yksi pyhä tapetaan kaikki pelastuvat. Siitä ei kukaan saa kantaa syyllisyyttä vaan riemua.
      Tällä tavoin kaikki ovat kutsutut joista harvat valitaan. Kysyn missä on rakkaus?

      Mielestäni anteeksiannettu maailma aiheuttaa vastauksen "se on täytetty" eli valaistumisen ts. maailmasta luopumisen. Kehon kiduttamisella ei ole mitään merkitystä. Tällaisen maailmasta luopumisen ajatuksen löytänee myös idän uskonnoista.
      Ristiinnaulitsemisen rituaali todistaa minulle hengen todellisuuden, henki on vapaa.

      • synnit.saa.anteeksi

        Siinä on rakkaus, että Jumala antoi ainoan poikansa meidän syntiemme edestä, että me kelpaisimme kunvaan uskomme Häneen.


      • vastaa.sinä
        synnit.saa.anteeksi kirjoitti:

        Siinä on rakkaus, että Jumala antoi ainoan poikansa meidän syntiemme edestä, että me kelpaisimme kunvaan uskomme Häneen.

        MItä olisi pitänyt antaa syntiesi maksamiseksi?


      • nää_on_näitä
        synnit.saa.anteeksi kirjoitti:

        Siinä on rakkaus, että Jumala antoi ainoan poikansa meidän syntiemme edestä, että me kelpaisimme kunvaan uskomme Häneen.

        Tämä ajatus sisältä uskomuksen että ihmisen, Jumalan Pojan, keholla on jonkinlainen uhrin merkitys ja arvo. Kuitenkin piakkoin "uhraamisen jälkeen" todistettiin että uhri? ilmestyi eri paikoissa monille? Mitä siis "menetettiin" jos nyt voidaan puhua menetyksestä?
        Ristiinnaulitseminen oli silloinen käytäntö ja olisi painunut tavallisena toimena pian unholaan ellei olisi toteutunut ylösnousemus. Se oli sen tapahtuman merkitys ei sen kehon kiduttaminen.
        vastaa sinä kysyy asian ytimeen. Mitä olisi pitänyt antaa syntiesi maksamiseksi.
        Hyväksy NYT anteeksianto. Se on mielessä tapahtuva mielen muutos. Ei kehojen silpominen ansaitse palvontaa.
        Jumala on rakkaus ja anteeksianto.
        Sittemmin koottiin raamatun kirjoitukset valikoiden......? Jokainen sitä työtä tehnyt on täyden anteeksiannon ansainut koska Jeesuksenkin lausumana omille opetuslapsilleen "ette vielä ymmärrä" vaikka oli itse heitä opetanut useita vuosia.


    • »Kristinusko on maailman suurin harha: Se ei ole looginen, eikä siltä voi odottaa järkeä.»

      Tästä olen samaa mieltä. Kun edustuksen määrää katsotaan, niin toistaiseksi vielä kakkosena tulee sitten islam.

      »Lähes kaikki uskovaiset elävät oudon irrationaalista elämää ja selittävät selittämätöntä "jumalalla".»

      Tästä en ole täysin samaa mieltä. Nimittäin eivätköhän useimmat uskovaiset käytännössä elä aivan tavallista kulloisenkin asuinmaansa ja edustamansa yhteiskuntaluokan sekulaaria elämää. Käyvät tai ovat käymättä koulunsa, työskentelevät tai ovat työttömiä, ostavat makkaraa ja vessapaperia tai ovat ostamatta, katsovat televisiota tai ovat katsomatta ja käyttävät verkkoa tai ovat käyttämättä - aivan kuten kaikki muutkin kulttuuripiirissään uskontoon katsomatta.

      Mielestäni siis se, että millainen maailmankuva heillä on milloin millaisinekin selityksineen ja uskomuksellisine sivujuonteineen ei välttämättä ole kovin oleellista; irrationaaliset uskomukset eivät välttämättä johda irrationaaliseen käyttäytymiseen vaikka ne voivatkin sen tehdä. Vaikka esim. rukoilu olisikin oikeasti täysin älytöntä ja hyödytöntä, niin eroaako se nyt lopulta mistä tahansa muusta toiveajattelusta?

      »Kun ymmärsin tämän, erosin kirkosta ja ryhdyin tutkimaan muita uskontoja. Esimerkiksi buddhalaisuus on todella järkeen vetoava usko €- myös hindulaisesta kosmologiasta olen saanut paljon mielenrauhaa. Ei minua kiinnosta Jeesus tai Raamattu enää. Aika aikaansa kutakin.»

      Noin kokemalla sinun luulisi voivan ymmärtää asian kuitenkin toisinkin päin. Siis niin, että joku kokee (!) saavansa kristinuskosta maailmanselityksen ja mielenrauhan. Objektiivisesti katsottuna joka tapauksessa kaikki uskonnolliset uskomukset kuitenkin ovat irrationallisia, vaikka toiset voinevat olla sitä toisia enemmän.

      • minulla.on.usko

        Aasi ja hindi kun ei jaksa kaikkia kiinnostaa. Niin se vaan kuules menee...!


      • uhutitihohobin

        Sinulla on siis usko,mutta minulla ovat teot-olkaa viisaat ulkopuolisia kohtaan. Jumala on luonut meille myös älyn ja sen käyttäminen hyväntekemiseen on enemmän kuin suotavaa. Todellista hyväähän ei ole kuitenkaan pohjimmiltaan mahdollista tehdä ilman harjaantumista viisauteen joka on puhdas,lempeä,pitkämielinen jne.jne.. Kaikki muu "hyväntekeminen" on itsekkäiden vaikuttimien alaista ja siis tuomittavaa-näin sanoo raamattu.


    • Kvalitatiivisesti vai kvantitatiivisesti suurin (vai sekä että)? Jos tarkoitit kvalitatiivisesti, aika vähän sinulla on mielikuvitusta.

    • teologix

      Totta, kansallieepokset ovat kirjoja, joita ei pidä ottaa todesta. Varsinkin vieraan kansan eeposta, joka korostaa arabien tai juutalaisten erinomaisuutta ja ylivertaisuutta suomalaisiin verrattuna. Siksi Kalevala ja viikinkien uskonto on meille parempi, jos on pakko uskoa jotain. Jos taas totuus kiinnostaa, kannattaa lukea kosmologiaa. Kaikki mikä on tieteellisesti todistettavissa, on oikeasti olemassa. Rinnakkaisuniversumi ei tosin vielä ole todistettu, mutta loogisella päättelyllä se voidaan todeta. Mihin siinä Allahia tai Jeesusta tarvitaan. Jos ihmisen olemassaolo rajoittuu maapallolle, uskonto voi tuoda jotain valheellista sisältöä elämään. Se ei kuitenkaan riitä, jos on kiinnostunut tulevaisuudesta ja muista korkeammista älykkäistä olennoista aurinkokuntamme ulkopuolella. En halua joutua naurunalaiseksi, jos juttelen ja nautin kaakaota ufomiehen kanssa. Voihan olla niinkin, että heillä on vielä hauskempi uskonto, johon voi kääntyä.

      • " jos on kiinnostunut tulevaisuudesta ja muista korkeammista älykkäistä olennoista"

        Todella kiinnostaa sivilisaatio joka on luopunut itsensä tapattamisesta saadakseen vihertäviä paperinpalasia "pankkiholvit" täyteen kun kuitenkin kyseiset paperipalaset ovat vain uskomuksen välineitä. Samat henkilöt panevat päänsä pölkylle väittäessään että usko ei merkitse mitään?? On Jokseenkin sairasta ajattelua. Ei tarvita neroa joka tämän ymmärtää


    • 12_13

      "Kristinusko on maailman suurin harha: Se ei ole looginen"

      Minun mielestäni kristinusko, jos sillä tarkoitetaan Jeesuksen opetusta, on looginen, eikä millään tavalla harha. Voisitko selittää miksi kristinusko on sinun mielestäsi epälooginen?

      • Pari.esimerkkiä

        Jeesuksen puheista koko homma vielä ristiriitaisemmaksi meneekin. Otan yhden esimerkin, vaikka niitä olisi vaikka miten paljon. Jeesus sanoi, ettei hän ole tullut lakia kumoamaan, vaikka hän nimenomaan kumosi lain. Monet Jeesuksen puheet ovat keskenään ristiriitaisia ja epäsoinnussa myös vanhatestamentillisen jumalkuvan kanssa.


      • Pari.esimerkkiä kirjoitti:

        Jeesuksen puheista koko homma vielä ristiriitaisemmaksi meneekin. Otan yhden esimerkin, vaikka niitä olisi vaikka miten paljon. Jeesus sanoi, ettei hän ole tullut lakia kumoamaan, vaikka hän nimenomaan kumosi lain. Monet Jeesuksen puheet ovat keskenään ristiriitaisia ja epäsoinnussa myös vanhatestamentillisen jumalkuvan kanssa.

        Juuri näin. Pari.esimerkkiä kertoo oman käsityksensä. Ei tarvita sarjakuvapiirtäjän kaksimielisyytä kun ymmärtää hänen ajatuksensa.

        Itselleni annan kuitenkin valtuuden ajatella myös seuraavasti. Jeesus puhuu lain noudattamisesta. Siis jotakin on laillistettu/rangaistu ennen hänen puheitaan. Niitä sääntöjä hän ei vaadi muutettavaksi.
        Hän ilmoittaa tuovansa uuden lain. Nyt jokainen joutuu miettimään mitä uutta kokee hänen puheissaan ja sitten miettii kumpaa kuuntelee uutta vai vanhaa. Kuitenkin jokainen tekee niin kuin tekee, aivan kuten raamatun kirjoittajat ovat esimerkillään näyttänet. Kukaan ei voi puhua muuta kuin omiaan. Jeesus rakasti ihmisiä, hän puhui rakkaudesta ja anteeksiannosta. Omiaan?


      • 12_13
        Pari.esimerkkiä kirjoitti:

        Jeesuksen puheista koko homma vielä ristiriitaisemmaksi meneekin. Otan yhden esimerkin, vaikka niitä olisi vaikka miten paljon. Jeesus sanoi, ettei hän ole tullut lakia kumoamaan, vaikka hän nimenomaan kumosi lain. Monet Jeesuksen puheet ovat keskenään ristiriitaisia ja epäsoinnussa myös vanhatestamentillisen jumalkuvan kanssa.

        "Jeesus sanoi, ettei hän ole tullut lakia kumoamaan, vaikka hän nimenomaan kumosi lain."

        Olen lukenut RAamatun, eikä Jeesus sen perusteella kumonut lakia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1964
    2. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      13
      1944
    3. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      117
      1383
    4. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      71
      1216
    5. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1216
    6. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1108
    7. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      63
      973
    8. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      943
    9. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      76
      925
    10. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      52
      919
    Aihe