Aihe

Taitoluistelusta..

Annie

Moips...! :)
Kuinka vanhana voisi vielä aloittaa taitoluistelun?
Itse olen juuri täyttänut 15v.... Omasta mielestäni olen ehkä liian vanha aloittamaan tätä harrastusta.. Onko asia näin...? Mutta jos voisin vielä aloittaa, niin mikä taitoluistelulaji minun kannattaisi valita?

15

1872

  Vastaukset

  • Riippuu tietysti tavoitteistasi.
   Harrastuksena taitoluistelun voi aloittaa kuka ja minkä ikäinen tahansa.
   Mutta kilpaluistelijaksi olet kyllä liian vanha.
   Monissa seuroissa on tunteja esim. harrastajaryhmiä, joissa on juuri sinun ikäisiäsi luistelijoita, aloittelijoista vähän taitavampiin.
   Taitojen kehittyessä on mahdollisuus siirtyä esim. aikuisluisteluun/aikuismuodostelmaan (siis joskus 20-vuotiaana->) jne. myös HARRASTAJAKISOIHIN ihan oikealla ohjelmalla hieman seurasta riippuen.
   Missä kaupungissa asut?
   Voin antaa sulle vinkkejä seurakohtaisesti, kunhan ensin kerrot mihin päin suomea haluaisit harrastusta aloittamaan.

  • Hei!
   Olet kyllä sopivan ikäinen harrastamaan taitoluistelua, mutta kilpaluisteluaei kannata aloittaa.Tiedän asioista jonkin verran kun oon itse harrastanut 3 vuotta titoluisteluu...
   Jos kuitenkin olet päättänyt aloittaa kilpaluistelun, niin tässä pieni varoitus:
   Ensimmäisellä kerralla voi kaikki muut tuntua paljon taitavemmilta! Älä kuitenkaan lannistu moisesta vaan aseta hyvä tavoite omille kyvyillesi! :) Suosittelen kuitenkin vain harrastus pohjaista taitoluistelua.

  • Olet ehkä ikävässä väli-iässä: liian vanha normaaliehin aloitusryhmiin ja liian nuori aikuisluistelijaksi. Minä aloitin 46-vuotiaana. Édellisestä hokkareilla luistelusta oli yli 25 vuotta.

   Mutta... oletan että monien seurojen aikuisryhmiin voisit päästä mukaan. Aikuiset harrastavat enimmäkseen muodostelmaluistelua, mutta mahdollisia ovat myös jäätanssi ja yksinluistelu.

   Esimerkkejä kontakteista:
   Jäätanssi: martti.kokko@kolumbus.fi (Susanna Rahkamon aikuisryhmä)

   Yksinluistelu:
   EVT:n luistelukoulun aikuisryhmä:
   http://evt.sporttisaitti.com/luistelukoulut/

   EsJT:n aikuisryhmä:
   http://espoonjaataiturit.sporttisaitti.com/muodostelmassa/valley_bay_evergreens/

   Kaikkialla vastataan varmasti kyselyihin.

   Nämä ehdotukset olivat siltä pohjalta, että pysyt luismilla pystyssä, mutta ei osaa vielä varsinaista taitoluistelua.

   Minä tein 6v:n uran Suomen harrastuksellisen aikuismuodostelman huipulle (siis kilpailemisestakin voi vielä päästä nauttimaan) mutta nyt keskityn retkiluisteluun ja argentiinalaiseen tangoon.

   Kysy lisää, jos kiinnostaa, voin kertoa.

   - JuSa -

  • Hei!!! Sain kiinnostuksen taitoluistelusta . Pari kysymystä johon voitte vastata. Onko 12 vuotias liian vanha jo ryhtyä taitoluistelijaksi? En voi harrastaa missään taitoluisteluseuroissa taitoluistelua koska asun ihan korvessa ja täältä on monta monta kilometriä kaupunheihin... joten olen yrittänyt netistä löytää vinkkejä ja voiko itse harjoitella kun meillä on pieni luistelu kenttä? kiitos jos vastaatte :)

   • Kyllä 12 vuotias voi vielä aloittaa luistelun. Itse aloitin sen11 vuotiaana ja olen nyt 13. Voit tietysti kysellä kavereiltasi että onko joku tietoinen taitoluisteluseuroista sinun seudullasi. Jos vastaus on että ei me tiietä ni gooleta taitoluisteluseurat(ja ome paikkakuntasi).


   • 13v.luistelia kirjoitti:

    Kyllä 12 vuotias voi vielä aloittaa luistelun. Itse aloitin sen11 vuotiaana ja olen nyt 13. Voit tietysti kysellä kavereiltasi että onko joku tietoinen taitoluisteluseuroista sinun seudullasi. Jos vastaus on että ei me tiietä ni gooleta taitoluisteluseurat(ja ome paikkakuntasi).

    Minkä luistelu lajin?


  • Itse alottaisin tänä syksynä mutta olenko liian vanha jos olen 10v?
   Oon harjotellu hyvinpaljon koulun jäällä ja kyllä piruetitkin onnistuu ja jotkut hypyt ja liuvutkin:)

   • et ole liian vanha aloittamaan luistelua.


  • Useassa seurassa on luistelukouluja kouluikäisillekin. Eli surffaappa lähimpien taitoluisteluseurojen neittisivuja läpi ja katso mitä heillä on tarjolla.

  • mua kiinnostais taitoluistelu kans ja mietin et ku täytän nyt talvel 14 nii et oonko liian vanha alottamaan....

   • Jos aikoo harrastusmielessä luistelua harrastaa niin iällä ei ole mitään väliä. Kilpailutaso on sitten aivan eri asia, siellä pitää osata jo ala-asteiässä paljon kaikennäköistä, kuten vaikeampia piruetteja ja useamman kierroksen hyppyjä. Eli omaksi ilokseen luistelevat jäälle vaan!


  • Mun mielestä ei ikinä ole liian vanha aloittamaan taitoluistelua ihan vain harrastuksena. Jos on valmis tekemään töitä niin voi edetä ties kuinka pitkälle!

   14 vuotta voi olla ehkä hieman vanha yksinluisteluun, sillä tuohon ikään mennessä hypyt ja piruetit on jo tuttuja ja koska perusluistelu taidon kehittämiseenkin menee aikaa.

   Omasta kokemuksestakin voin kertoa, että hypyt ei todellakaan enään vanhemmalla iällä lähde tostanoin vaan jos niitä ei ole ennen tehnyt, vaikka luistelutaitoa muuten olisikin jo.

   Itse olen aloittanut 11 vuotiaana muodostelmaluistelun ja koen että olen aloittanut senkin liian myöhään, vaikka pysynkin hyvin niiden mukana jotka ovat aloittaneet luistelun minua viisi vuotta aikasemmin.

   Puhun siis oman lajini puolesta johon itse koen että uusien on helpompi tulla mukaan koska hypyjä ei koko joukkue kumminkaan tee. Keskitytään siis enemmän askeleiden yhtäaikaiseen, puhtaaseen suorittamiseen ja eläytymiseen. Olen muutenkin joukkuelajien kannattaja näin sosiaalisena tyttönä, mutta se oma jengi ja se, että tietää oman panoksen olevan merkittävä joukkueen meestyksen kannalta, laittaa tekemään töitä enemmän.

   Muodostelmaluistelu on myös hyvin pitkälti, ainakin omasta käsityksestäni, yksinluistelua halvempi harrastus!

  • Minä aloittaisin luistelun jos se vain olisi mahdollista :) Olen 15 ja minulla olisi vajaan tunnin matka pitkän koulupäivän jälkeen kaupunkiin hallille, ja joutuisin ryöstää pankin et sais rahat harrastukseen xD Olen aina haaveillut luistelusta, ja siksi olen ulkona pienellä jäällä paksut toppavermeet niskassa harjotellut ja harjotellut ja kattonut aina teeveestä mallia :D
   Piruetteja osaan tasajaloin ja käsillä saan aina vähän vauhtia lisää, yhtä jalkaa opettelen varmaan lisää tulevana talvena. En veny mihinkään suuntaan niin liukuni näyttää naurettavilta, mutta itte tykkään :) Kaikista kivointa on hyppiä, vaikken osaa kun kierroksen hyppyjä xD Yksösiä siis :)

   Pääasia on, että saa luistella ja on kivaa, vaikkei hallille pääsekkään! :)

   • Mä oon ihan hurahtanu luisteluun :D Oon 14 ja aloin tänä syksynä käymään kerran viikos luistelemas harrasteryhmäs. Matkaan pitää lähteä tunti ennen harkkojen alkua, mutta musta se on sen arvosta ;)
    Luistelu oli jo ihan pienen mun unelma ja mua harmittaa välil yhä et vanhemmat ei ees yrittäny ettii mulle luistelukoulun jälkeen harrasteryhmää, vaikka kuinka innostunut olin. Mutta nyt olen taas päässyt luistelemaan ja mulle on kuitenkin tärkeintä pitää hauskaa ja nauttia siitä! Toki kehittyminenkin innostaa :)


   • Missäspäin käyt koulua kun on noin pitkä matka stadiin? VTL:ssä on paljon alhaisemmat kausimaksut kuin muualla ja harrastustoimintaan on panostettu täysillä, tervetuloa jos pyörit yhtään sielläpäin!


  Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   85
   7163
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   6850
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   271
   4206
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   84
   3014