Persssujen kvartaalikatsaus ja arviointi

Peris

Nyt onkin sopiva aika tehdä persssujen hallituskaudesta kvartaalikatsaus, kun hallituksen toimikaudesta on noin neljännes kulunut. Mukaan laitan arvion persssuministerien suorituksesta tähän asti.

No, voimmehan me sen suoraan todeta, persssuilla ei ole mennyt ihan putkeen. Käytännössä kaikki vaalilupaukset on petetty ja kannatus vähentynyt ainakin puolella. Mutta aloitetaan positiivisilla asioilla. Takuueläke nousi noin 20 euroa. Ja sitten niihin negatiivisiin.

Soini on ansiokkaasti jakanut persssujen persettä kokoomukselle ja kepulle minkä ehtii ja muut hallituspuolueet saavatkin persssuilta vakaan tuen, vaikka aina välillä pientä teatteria harrastetaankin. Tätä soini kutsuu kompromissiksi. Esimerkkejä on vaikka muille jakaa. Maahanmuutto on kasvanut 850 prosenttia ja EUn hihnassa ollaan kiltisti kuin lobotomisoitu puudeli. Koulutuksesta ja köyhiltä viedään minkä ehditään ja vanhusten annetaan selvitä miten parhaiten taitavat, kun hallitus on leikannut heiltä satojen eurojen edestä. Bensavero nousee soinin lupauksista huolimatta, paskalaki on ja pysyy. Kreikalle löytyy tukipaketti ja lisäksi rahaa annetaan kiltisti muillekin valtioille jotka kehtaavat pyytää. Persssut siunaavat myös kepun pakkomielteisen yksityistämisen. Carunasta ei ole opittu niin mitään, vaan yksityistämään pitää päästä terveydenhuollon lisäksi myös tieverkko, metsät ja järvet. Kohta Suomen ainoa kansallisomaisuus on Kekkosen patsas. Ehkä.

Olemmekin saaneet huomata miten konservatiivisista perussuopmalaisista on kehittynyt aitoja markkinaliberaaleja. Valitettavasti.

Ministerien arvosanat:

Arvosanoihin vaikuttavat asiantuntemus toimialueelta ja ministeritoimen hoitaminen. Arvosanat peruskouluasteikolla nelosesta kymppiin.

Timo Soini

Timo on suoriutunut ministerikaudestaan todella heikosti. Ulkoministerin tehtäviä joutuvat hoitamaan sisäministeri Orpo, presidentti Niinistö ja jopa entinen ulkoministeri Tuomioja. Näiden kolmen työstä Soini sitten yrittää napata kunnian itselleen, vaikka hänen suurin saavutuksensa ministerinä on rukousaamiaisen pykääminen.

Arvosana: 4 1/2

Jari Lindström

Jarin suoriutuminen omasta pestistään on vähintään yhtä heikkoa kuin Soinin. Ammattiyhdistysmiehestä kuoriutui EKn puudeli jonka "uudistuksilla" on tarkoitus ainoastaan huonontaa työntekijän asemaa ja tehdä tulonsiirtoja suuryritysten johdoille. On myös esittänyt maaorjuuden palauttamista Suomeen.

Arvosana: 4

Jussi Niinistö

Vastoin persssujen muiden ministerien suorituksia, on Niinistö tehnyt jopa yllättävän hyvää työtä. Näkee että, toisin kuin vaikkapa Jari Lindström, hän todella tietää jotain vastuualueestaan. Pahin tahra on oman suosikin nimitys puolustusministeriön kansliapäälliköksi ja NATO-harjoitusten pitäminen puolustusvaliokuntaa informoimatta. Silti Niinistä on persssujen paras ministeri.

Arvosana: 7

Hanna Mäntylä

Hannan työ sosiaali- ja terveysministerinä on ollut varsin heikkoa. Hänen aikanaan terveydenhuoltoon ja vanhuspalveluihin on tehty heikennyksiä ja varsinkin veteraanien tukien vieminen on ennenkuulumatonta. Mäntylä onkin tunnetumpi oudoista mediaulostuloistaan kuin ministerin työstään.

Arvosana: 5

Arvosana

16

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jussi Niinistö varmaan tietää paljon alastaan. Hänen mielipiteensä ovat kuitenkin esimerkiksi IKL:ää puolustavia. Mielestäni se ei sovi puolustusministerin arvolle.

    • on_saavutus

      Tärkeä saavutus kuitenkin on, että työttömyys maassa kipuaa korkeampiin lukemiin kuin persujen kannatus gallupeissa. Ja Timppa tykkää.

      • Peris

        Kyllä. Nyt on iivisniemen imaamin hyvä höröttää audin takapenkillä.


    • 5-14

      Persujen ongelma on yksinomaan Soini.

      • 5-14

        Onneksi varsinkin presidentti Niinistö on pitänyt Soinin toimia tarkasti silmällä. Soini yksin toimien olisi saanut varmaankin aikaan jo sodan Ruotsia ja Venäjää vastaan.


      • Peris
        5-14 kirjoitti:

        Onneksi varsinkin presidentti Niinistö on pitänyt Soinin toimia tarkasti silmällä. Soini yksin toimien olisi saanut varmaankin aikaan jo sodan Ruotsia ja Venäjää vastaan.

        Niin. On todellakin parempi ettei soini hoida ulkopolitiikkaa. Muuten puna-armeija pitäisi jo paraatia senaatin torilla.


      • Peris kirjoitti:

        Niin. On todellakin parempi ettei soini hoida ulkopolitiikkaa. Muuten puna-armeija pitäisi jo paraatia senaatin torilla.

        Siellä olis Nato vs. puna-armeija "tsembalot" jossai itärajalla menossa.


      • kenttä.toteaa

        Suomen turvallisuuden kannalta on parasta, että Soini pidetään ulkopolitiikassa jatkossakin ulkokehällä. Soinin työnäyte ulkoministerinä epäonnistui totaalisesti, joten asiansa osaavat hoitavat nyt tuonkin tontin.


    • tarkkaavainen.lukija

      Oliko Peniksen edellinen nimimerkki kysyjä? Kirjoitustyyli on hyvin samanlainen.

      • Peris

        Ei ollut ei. Muuten Peris tulee Peräsmiehestä. Ihan vaan jotta tiedät.


      • ainaäänessä
        Peris kirjoitti:

        Ei ollut ei. Muuten Peris tulee Peräsmiehestä. Ihan vaan jotta tiedät.

        Peris on aina myöhäinen kalkattaja


      • ei.-Soiniwätys
        Peris kirjoitti:

        Ei ollut ei. Muuten Peris tulee Peräsmiehestä. Ihan vaan jotta tiedät.

        Peräsmiehestä? Eli Peris on niitä peräpään hoonaajia??? Minä olen luullut että se on lyhenne omasta nimestä.


      • Peris
        ei.-Soiniwätys kirjoitti:

        Peräsmiehestä? Eli Peris on niitä peräpään hoonaajia??? Minä olen luullut että se on lyhenne omasta nimestä.

        Peräsmies on sarjakuvahahmo. Se muistuttaa tyypillistä persua olemalla alkoholisti ja sosiaalipummi. Pitähän sitä tällekin palstalle kevyttä ironiaa saada.


      • Peris

        Kyllä minä yhä epäilen, että Peris tulee sun etu ja sukunimen alkukirjaimista. Kysynpä vielä, että mistä näitä peris - tolloja oikein sikiää?? Karjalan kunnailtako?


    • ps.hoitanut.asiat.hyvin

      Ps on oikeistopuolue. Miksi ihmeessä ajaisivat pummien asioita? Hyvä ps. Pummit töihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Romaanien ammuskelu

      Romaanit vähän ammuskeli härmän häjy,osu sivullisiin,ja nyt nää romanit ihmettelee miksi heitä ei päästetä ravintoloihin
      Seinäjoki
      170
      3400
    2. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      63
      2822
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      83
      2692
    4. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      38
      2157
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      81
      1997
    6. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      44
      1617
    7. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      65
      1595
    8. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      24
      1538
    9. Kun istuit

      vierelläni penkillä, olin hetken onnellinen. Se hetki kimaltelee mieleni sopukoissa ja valvottaa öisin. Salainen kaipau
      Ikävä
      58
      1409
    10. Pakotteet purevat

      Asiallinen artikkeli Helsingin Sanomissa miten pakotteet purevat Venäjään. Kulutusjuhlat, ei työttömyyttä, elintason nou
      NATO
      187
      1301
    Aihe