liukuma/ylityöt?

ru770

Työpaikallamme on työajanseuranta. Toimihenkilöt leimaavat halutessaan, koska osa on ylempiä, he eivät leimaa.
Saldo liikkuu -40/ 40 rajoissa. Monella saldo on 40 ollut kuukausia, toisilla himpun miinuksella.

Itselläni on juuri tapissa. Työni edellyttää aika paljon erilaisten palaverien tms osallistumista ja monen järjestelmän päivittäista käyttöä. Tästä johtuen en voi helposti tai oikeastaan lainkaan saada tuuraajaa, joten mahdollinen poissa olo vaatii jälleen lisää tunteja että saa työt siihen pisteeseen että voisi olla päivän poissa.

Pekkasia pitäisi pitää ja viime vuoden lomia. Uudet tulee vastaan.

Pitäisi varmaan esittää tiukemmin että rahaa tunneista, etenkin nyt kesätyöaikana 37,5h/vko ei tunnit meinaa riittää. Ehkä joku helpotus sitten löytyy. Kun alkaakin rahaa mennä..

Työnantaja saattaa jälleen nollata pekkaset, tyyliin ovat jääneet merkkaamatta pidetyiksi. ja rästi lomat. No, tuskin niitä ehtii pitämään kuitenkaan.

On se hienoa istua koneella 10 h päiviä silmät ristissä, nappailla järjestelmästä toiseen tietoja ja jossain katselmiksessa saada vattuilua kun ei ole ihan niin hyvin kaikki tiedot paikoillaan. KOrjaahan nämä ja nämä, eihän siinä kauaa mene.. JA aloita sitten jo ensivuoden määrien suunnittelua, ensiviikolla katsotaan sitä.. Tee sivussa tämä ja tuo ja varmista se ja se... Ai niin, muuta tuo ja tuo, sehän vaikuttaa koko suunnitelmaan..

On hienoa, tosiaan saan kuulla muilta samaa valitusta, ei tuuraajaa ei vapaata. Kaikki on kiristetty. Joskus sitä ihmettelee miten sitä jaksaa..
Masentaisi alkaa laskea mitä oikeasti ansaitsee tunnissa..

11

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OmaVikasi

      Tuohan on itsestäsi kiinni. Omaa saamattomuutta, että suostut moiseen.

      Ilmoita työnantajalle, että tästä lähtien teet 37.5h/viikko. On työnantajan ongelma, jos työt jäävät tekemättä.

      Laki on puolellasi.

      Syyllinen tuollaiseen suostumiseen löytyy katsomalla peiliin.

      • OmaVikasi

        Unohtui:

        "Tästä johtuen en voi helposti tai oikeastaan lainkaan saada tuuraajaa,"

        Olen törmännyt lähes 40-vuotisen työurani aikana moneen henkilöön, jotka ovat pitäneet itseään korvaamattomina.
        Käytäntö on aina osoittanut, että eivät ole olleet. Yhteenkään korvaamattomaan työntekijään en ole törmännyt. Enkä tule törmäämään. Eli kyllä niitä sijaisia löytyy, kun ilmoitat tuon yllä mainitsemani työajat.


      • MinÄMInäMInäjaMInä
        OmaVikasi kirjoitti:

        Unohtui:

        "Tästä johtuen en voi helposti tai oikeastaan lainkaan saada tuuraajaa,"

        Olen törmännyt lähes 40-vuotisen työurani aikana moneen henkilöön, jotka ovat pitäneet itseään korvaamattomina.
        Käytäntö on aina osoittanut, että eivät ole olleet. Yhteenkään korvaamattomaan työntekijään en ole törmännyt. Enkä tule törmäämään. Eli kyllä niitä sijaisia löytyy, kun ilmoitat tuon yllä mainitsemani työajat.

        Ja ainakin omien havaintojen mukaan, nämä itseään korvaamattomina pitävät ovat niitä suurimpia valittajia.

        Yleensä valitus on siitä kuinka MUUT eivät tee omaa osuuttaan töistä vaan velttoilevat ja välttelevät vastuutaan. Tosin, jos hieman asiaa katselee kriittisemmin, niin asia ei ole aivan näin, vaan saattaa olla, että ne "velttoilijat" tekevät asiat toisella tavalla, mutta ei välttämättä tehottomimmin. Mutta sehän ei tietenkään tätä työpaikan "omaatuntoa" kiinnosta, vain se oman panoksen korostaminen.


    • työajan_puitteissa

      Itselläni oli työkaveri joka oli koko ajan ylitöissä eikä suostunut ollenkaan siihen, että joku muu olisi koskenut hänen vastuullaan oleviin asioihin. Valitettavasti hän sai sydärin ja kuoli. Olihan se sääli, mutta minkäs teet, työtehtävät oli järjestettävä uudelleen ja päivä pohdittiin kuka uskaltaa ottaa nämä vaikeat työt hoidettavakseen. Meillä siviilipalvelustaan suorittamassa oleva atk-nörttipoika sanoi, että jos nämä tehdään näin ja näin niin eihän näissä mitään ihmeellistä ole. Tutkittiin tarkemmin ja todettiin että poika on tosiaan oikeassa.
      Kun hommat vietiin oikeaan ohjelmistoon ja tehtiin laskentapohjat kerralla oikein, laskennat hoituivat 70% nopeammin kuin tämän edesmenneen toimesta.

      Mietipä sinäkin josko työllistät itse itseäsi liikaa tekemällä kaikki hommat liian monimutkaisesti ja vaikeasti ja omalla käytökselläsi estät työnantajaasi näkemästä, että jos työt hoidettaisiin toisin, sinun ei olisi tarvitsisi tehdä ylitöitä lainkaan, päinvastoin.

    • Lakimiesjasiivooja

      Kyllä vastuu työajasta ja ylitöiden teettämisestä on viime kädessä työnantajalla.
      Harvemmin tulee keskustelun piiriin se, saadaanko tietyssä tilanteessa ylitöitä ylipäänsä tehdä. Keskustellaan voittopuolisesti ylityökorvauksista. Kuitenkin ylitöiden teettäminen vaatii aina perustellun ja laillisen syyn. Tämä johtuu siitä, että säännöllinen työaika on työaikalain mukaan pääsääntö. Jostain syystä työnantajan edustajat ns. pikkupomot väittävät, että heillä on oikeus ilman muuta teettää maksimiylityörajaan ylitöitä. Ei ole laillista, että pörssissä oleva suuryritys vie jätkältä koko vapaa-ajan. Ylityöt tulevat usein puskista, on paljon sairaslomia. Kuitenkin palveluesimieheni sanoi, että hän oli pomonsa kanssa etukäteen sopinut, että sairaslomat hoidetaan ylitöinä. Työaikalain hallituksen esityksessä (siis oikeulähde lain tulkinnasta) sanotaan, että työnantajan on pyrittävä järjestämään esimerkiksi sairaslomat tehtäväksi ensisijaisesti säännöllisenä työaikana. Lisäksi sanotussa hallituksen esityksessä korostetaan, että ylitöitä tehdään vain poikkeustilanteissa. Lakiopintojeni ja työkokemukseni perusteella olen kyllä tottunut, että juridisissa asioissa on tavallista vedättää toista. Mutta yhtä rumalta se aina tuntuu.

    • henkilöstösihteeri

      Se on vähän siinä, että jos alat latelemaan ehtoja pöytään (teen tästä eteenpäin vaan 37,5h/viikko!!), olet ensimmäinen joka lähtee kun YT:t alkaa. Karu totuus.

      Ei tarvitse nöyristellä ja puoliaan voi pitää mutta asiallisesti keskustellen. Vaikka miettiä valmiiksi, että onko jotain sellaista hommaa, jonka joku muu voisi tehdä ja voisiko jonkun osion tehdä tosin ja säästää työaikaa siten. Se on sitä kehittämistä mitä pitää tehdä koko ajan. Tai voisi vaan kertoa, että minulla on nyt paljon näitä tunteja; koska voisin pitää ne vapaana? Miten täällä yleensä näiden kanssa toimitaan?

    • henkilöstösihteeri

      Noi palaverit on kyllä aikasyöppöjä. Niin turhia monet. Voisi miettiä, onko ne kaikki tarpeellisia kaikkien osallistua. Onko juuri sinun pakko istua niissä kaikissa vai riittääkö jos saat tiedoksi mitä on päätetty?

      Mitä jos pidättekin seuraavalla kerralla skypepalaverin - menee muuten nopeammin. Tai jos pidätte palaverin seisten ja kännyt jätetään ovelle - palaveri menee nopeammin.

      Jos teet pääasiassa töitä tietokoneella, voisitko tehdä etänä pari, kolme päivää viikossa? Saa muuten paljon enemmän aikaiseksi kun ei koko ajan keskeytetä. Tai laita ovellesi tapaamisajat - olet esim. päivittäin tavattavissa klo 11 saakka ja iltapäivällä vedät oven kiinni, puhelimen äänettömälle ja teet rauhassa töitä.

      Kaikkia näitä on meillä kokeiltu ja toimii. Ehdota vaan työpaikalla uusia käytäntöjä.

    • Eskojuhani

      Työaikapankki toimii vain jos sen käyttäjällä on oikeus pankin omatoimiseen käyttöön, se perustuu luottamukseen. Teillä ei ole näin joten pankki on syytä yhteispäätöksellä ajaa alas, sen jälkeen on kaikki selvempää kun ylityö on sitä mitä sen tuleekin olla.

      • Eskojuhani

        Vielä se että meilläkin oli pankki jossa joillakin vuodesta toiseen 80h eivätkä saaneet sitä vapaana eikä rahana. Työsuojeluvaltuutettuna puutuin siihen ja ilmoitin pomolle että pankki menee roskiin vuoden lopulla. Kaikki vapaat annettin heti ja sovittiin jatko niin että tuntien tasaus 3kk välein niin että plussat vapaina tai rahana ja miinukset siirtyy seuraavasn jaksoon.


    • Anonyymi

      Meillä sairaslomalla suunnittelutoimistossa ei ketään tuuraajaa, koska jokaisella omat projektinsa. Suunnitteluaikataulut niin kireät, että esim. sairaslomat pitää käytännössä tehdä sisään ilmaisina ylitöinä ettei tule sanomista aikataulujen ylittymisestä. Minkäänlaista työajan seurantaa ei ole, vaan työt pitää tehdä aikataulussa tai sitten venyttää päivää, että saa kaikki työt tehtyä. Näin on ollut aina ja työnjohto ei halua esim. "Kellokortteja" toimistolle.

      • Anonyymi

        Itsehän olin 40 asteen kuumeessa töissä paikan päällä, koska olin TYÖN SANKARI.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      201
      3338
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1935
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1361
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe