Puolassa EU:n halvimmat autot

Bratwurst

Eli kysytäänpä kokeneilta.

1) Jos vain ostan auton Puolasta, rekisteröin sen siellä ja ajelen sillä ilokseni auton elämän loppuun asti Suomessa. Onko mahdollista/laillista?

2) Jos haluan tuoda sen Suomeen, onko verotus samoin perustein kun Saksasta tuodulla?

3) Jos itse siirrän omat kirjani Puolaan joksikin aikaa (kuinka pitkäksi?) ja sitten tuon sieltä verottoman auton Suomeen ja rekisteröin sen täällä. (Ja myyn kunnon voitolla...)

Kommentteja.

Täältä heti kärkeen yksi: Kyllä on idioottimaista tää vero/tullikäytäntö. Ollaan EU:ssa, niin mitä vittua tässä enää Kekkostellaan...

10

5944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mit senf

      Tämä taas sitä amis höpötystä.

    • Joo

      "1) Jos vain ostan auton Puolasta, rekisteröin sen siellä ja ajelen sillä ilokseni auton elämän loppuun asti Suomessa. Onko mahdollista/laillista?"

      Täysin laillista,kunhan ajat sillä täällä alle 6kk vuodessa ja asut vakituiseen ulkomailla,kesät suomessa ja talvet etelässä,vaikka Puolassa niin onnistuu.

    • Kurssi ?

      Ja mitähän se olikaan se Viron EEK euroissa ?

      • prikka

        1 EEK = 0.06390 EUR
        1 EUR = 15.65000 EEK


    • mielenkiintoista

      olisin saanut päähäni tuollaisen ajatuksen, niin selvittäisin ensin vientirekisteröinnin prosessin ja kulut Puolassa. Mahtaako olla vielä systeemit esim. Saksan kaltaisella juohevalla tasolla. Toiseksi, mistä ne käytetyt helmet ovat Puolaan tulleet - ellei sitten Saksasta. Melkoinen todennäköisyys on että Puolalainen käytettyjen kauppias on ostanut autokuorman sopivasti kolaroituja Saksasta ja oikonut ensin pellit ja myy sitten kiiltäviä huippuyksilöitä (näin myös Liettuassa). Vaikka hinnat Puolassa olisivat alhaisimmat, niin tuskin auton hinta siitä halpenee jos mukaan tulee yksi välikäsi lisää??
      Kerro sitten jos/kun olet asian selvittänyt, tai auton tuonut.
      Itse ajattelin ostaa Puolasta Oraksen hanoja (autot haen edelleenkin Saksasta). Vaikka Oraksen suurin tehdas on parin kilometrin päässä, saa hanat "Puolan K-raudasta" ainakin puoleen hintaan, enkä tarvitse vientikilpiä, eikä mene täälläkään veroja.

      • Puolassa

        Oletan että keskustelun aloittaja puhuikin uusien autojen hinnoista. Olen nähnyt saman taulukon, jonka mukaan juuri Puolassa ovat EU:n halvimmat uudet autot. Jos oikein muistan, Saksan vertailuluku oli hieman päälle sata, Puolan luku 86.

        Käytettyjen suhteen itsekin kyllä kääntäisin katseeni muualle... jos pelkästään senkin takia, kun tietää miten reikäisillä teillä puolalaiset autoillaan ajavat.


    • 107

      Erään saksalaisen autolehden testin mukaan Albaaniasta löytyvät Euroopan halvimmat käytetyt autot. Tekivät siellä kauppaa yhdestä Passatista, virheettömät albaanialaiset reksiteriotteet, hintapyyntö noin 2/3 Saksan hintatasosta, ei mitään teknistä tai optista vikaa. Kun albaanialaiselta automyyjältä tinkattiin mahdollisia heikkouksia, totesi hän vihdoin: "No, en kehoittaisi menemään tällä autolla käymään EU-maissa!"
      Että silleen.

    • Puolasta Suomeen

      Tuo kohta 3 kirvoitti tällaiset muistikuvat vuosien takaa: Menin Warsovaan töihin tammikuun alussa 1999. Ostin heinäkuussa Suomesta Volvo S70 automaatti, ilmastointi ym, ym, hintaan 146000mk. Vein auton Warsovaan talliin, jota vartioi pyssymies yötäpäivää, siitä huolimatta spoileriin raapusteltiin sana:Korwa, tarkoittaa kuulemma erästä naisen elintä, jota ei käytetä kuunteluun. Palasin Suomeen tammikuun lopussa 2000 tuoden auton mukanani. Maksoin tullimiehelle 20000mk. Eli auton hinnaksi tuli 166000mk. Suomessa auto veroineen maksoi silloin noin 260000mk. Nyt juuri ylittyi 70000km. Ei vikoja toistaiseksi. Tämä oli elämäni toiseksi paras autokauppa. Se paras oli 1967, jolloin toin muuttoauton, Mustangin, USA:sta. Kolmen vuoden käytön jälkeen sain siitä myydessäni tuplaten sen mitä maksoin, eli 14000mk. Tuolla summalla sain kaksion olohuoneen, 16m2, Espoosta. Ehkä elämäni järkevin sijoitus.

      • .........

        "ostin auton suomesta" ??


    • Kypritsjaani

      Jos tarvitset apua auton/vaunu/traktorin/muiden tavaroiden tuonnissa Puolasta, autan mielelläni, [email protected], kotisivut www.polishfinnishenglish.com
      T.
      Cyprian

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8366
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe