Lapojen kääntö jne. Helppo A jutut

Yrittäkää.edes.selittää

Elikkäs

Kaipaan nyt HELPOSTI YMMÄRRETTÄVIÄ KIRJOITUKSIA, koska en koskaan ymmärrä mitään kun kaikki kirjoittaa esim. "ulko ohja tuella (MIKÄ ON TUKI??) sisäpohje kiinni hevosessa (muttei saa painaa, joten miten saa pohkeen kiinni hevoseen niin ettei paina, koska lihakset painaa pohjetta kiinni ja hevonen reagoi...), ulkopohje tukee (TUKI???????)" jne.

Eli selittäkää ny herraisän nimeen viimeinkin silleen että nekin tajuu joille ei oo koskaan kerrottu mitä esim. tuki on.

Oon ratsastanut 11 vuotta, mut ekaks ratsastin omaks iloks (paljon esim. ilman satulaa) ja nyt vuoden aikana oon alkanu haluumaan oppia.

En saa hevosta peräänantoon (pari viikkoo sitten sain kun tehtiin pieniä ympyröitä mistä piti saada hevonen pois sisäpohkeella, nii sain hevosen hetkeks peräänantoon ja rentoutumaan.

Osaan laukannostot, asetuksen (sillä tavalla että sisäohjalla ulospäin ja sisäpohkeella painan et hevosen silmä ja sierain näkyy), peruutuksen, avo taivutuksen, pohkeenpäistön jne

Mut haluisin tietää miten nää tehdään/mitä osa noista on : Asetus "oikein", laukanvaihto, miten hevosen saa peräänantoon, miten kantapään saa pysymään alhaalla, mitä on koottu käynti/ravi/laukka?, miten hevosen saa astumaan kunnolla takajaloilla alleen (koska ilmeisesti se ei tarkoita sitä että hevosen auhti kiihtyisi, mut miten sen sit muka saa?)

Ja oikeesti käyttäkää SELKO KIELTÄ. Ratsastan kyllä, mutten osaa noita ratsastustermejä mitä kaikki "mahtavat tallitytöt :))))" käyttää.... En tajua tukea, pohkeen kiinni laittoa, rentoa kättä (miten käsi voi olla rento, kun sitä pitää lihaksilla oikeassa asennossa niin tottakai lihakset jäykistyy)

Ja kanssa miten hevosen saa esim. peruutuksesta suoraan raviin? Vaikka antais kuinka terävät pohkeet nii aina tulee käynti

RATSASTAN SIIS RATSASTUSKOULUHEVOSILLA, JOTEN EI OLE MAHDOLLISSUUTTA "TUTUSTUA" YHTEEN JA MENNÄ SILLÄ USEIN. MUUTKIN RATSASTAJAT TOLLA TALLILLA OSAA SAADA JOPA IHKA UUDEN HEVOSEN MUOTOON EKALLA RATSASTUSKERRALLA.

17

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vovkirjotanpapaljon

      Nyt tälleen aluksi, tuki on tietynlainen ohjasote joka pitää tuntuman hevosen suuhun, tuntuma ei saa olla liian pieni tai liian suuri. Jos sulle sanotaan vaikka tunnilla, että pidä ulko-ohja tuella, (luultavasti sulta on se tuki hevoselle kadonnut, joka on siis tuntuma :D) niin se tarkoittaa että sinun pitää ottaa isompi tuntuma hevosen suuhun kyseiseltä ohjalta. Tuntuma pitäis olla aina hevoseen kun ratsastetaan ''kunnolla'', myötäys on poikkeus, kuten tauot.
      En tiiä millaisilla hepoilla meet teidän tallilla, mutta tossa vika voi jopa johtua heppojen yliherkkyydestä jos et saa pidettyä sun jalkaa tukemassa heppaa ilman että se reagoi ''voimakkaasti'' sivulle. Ton voi useimmiten korjata niin, että pitää jalkoja ihan rennosti ja normisti hepan kyljissä kunnes se siihen tottuu, eli et vaan nostele niitä jalkoja irti hepasta missään vaiheessa.
      Kun sanotaan siis sisäpohje kiinni heppaan, se tarkottaa että sun pitää pystyä pitämään se sun pohje kiinni hevosessa tukemassa sitä. Esim ympyrällä vaikka laukassa heppa voi helposti luiskahtaa ulos ympyrältä ellet tue sitä ulkopohkeella. Se että sä pidät sen kiinni hepossa on siis vaan ehkäsemässä vaikkapa tollasia luiskahtamisia ympyrältä. Se ei saa olla niin suuri tuki hepalle että se rupeaisi menemään tosissaan sivulle siitä. Se pitää vaan harjotella että mikä on se oikea määrä.
      Mut aika jännä et jos oot tunneilla kuitenki etkä tiiä näitä termejä, tuntuu et sun opeki vois auttaa sua näis asiois paremmin. :L
      Ja btw, taitaa olla että sait hevosen sillon pari viikkoa sitten muotoon etkä välttämättä peräänantoon. Koska on vähän jännää miettiä että joku saisi hevosen peräänantoon ilman että tietää kunnolla edes tuen merkitystä. xD Muodossa hevosella on periaatteessa vaan kaula nätisti kaarella, ja se on oikea suunta kyllä peränantoon. Peräänannossa heppa käyttää takajalkojansakkin kunnolla, ja askeleet on energisiä, eteenpäinvieviä ja mahdollisimman lennokkaita. Koni käyttää selkälihaksiansa myös kunnolla.

      Ja ajjaj, älä aseta hevosta niin että viet sisäohjalla ulospäin, yritä aina miettiä, että sun kädet pitäisi suoraa linjaa ohjan kanssa. Eli yritä aina pitää suora linja hepan suusta, sun kyynärpäähän saakka. Joissain tilanteissa tietty voi tukea heppaa tuomalla asettavaa ohjaa toiselle puolelle harjaa, mutta se ei ole oikeen oikeaoppista. Asetus on ''oikein'' kun hevonen on banaanin muotonen kaulasta peppuun, mutta heppa ei saa olla taipuneempi kuin se kulma / muoto mitä ratsastat. Hevosen pitäis olla aina suunnan mukainen.

      Laukanvaihto on se että hevonen vaihtaa vaikkapa oikeasta vasempaan laukkaan. Voit vaikka googlata oikeata ja vasenta laukkaa jollet niiden eroa vielä oo tietänyt. Laukanvaihdon voi tehdä suoraan laukassa, tai sitten rikkomalla raviin / käyntiin ja nostamalla toisen laukan. Harvempi tuntiheppa osaa kuitenkaan suoraan laukasta vaihtaa.

      Se, että miten hepan saa peräänantoon voi tietty vaihdella joka hevosella. Hepan pitää olla rento, sä et saa pomppia sen selässä niin että se rupeaisi jännittämään selkäänsä, hepan pitää olla aktiivisessa askellajissa, se ei saa olla siis laiska yms, sen pitää kuunnella hyvin, sen pitää olla tuntumalla, sen pitää pystyä asettumaan niin kuin sinä sen haluat jne. Itse ainakin saan konit peräänantoon vasta kun on ylläolevat jutut hyvin hallussa, ja hevonen on sopivalla tuntumalla. Sitten yritän koota hevosta. Kokoamisella tarkoitan, että en päästä hevosta eteenpäin nopeammin, mutta painan sitä pohkeilla. Ja kun heppa ei pääse eteenpäin, se rupeaa nostamaan jalkojansa paremmin, ja toivon mukaan siirtämään painoansa enemmän takajalkojen puolelle. Mutta oikeesti, ei se peräänanto onnistu ennen kun on kaikki ''perus'' jutut jo hallussa.

      kantapäät saa pysymään alhaalla niin että muistutat vaan siitä itseäsi välillä. Se menee lihasmuistiin jonkun ajan päästä. Täytyy siis vaan harjotella. :D

      Kootut askellajit on sellaisia että heppa on vaan koottuna hyvin. Tää onnistuu sillain että sä pyydät hevosta eteenpäin astumaan allensa paremmin, mutta ohjat ja istunta sanoo hepalle ettei se saa mennä nopeammin.

      Oonkin noissa ylemmissä selittänyt, että miten hepan saa astumaan allensa paremmin, mut siis sä et vaan siis päästä heppaa kasvattamaan vaihtia, sä pyydät sitä kokoamaan itseänsä pyytämällä sitä eteenpäin pohkeilla(vaikka konsepti eri tässä), mutta et päästä menemään.

      Rento käsi tarkottaa mm. sitä ettet sä nyi hepoa suusta. Taas asia mikä tulee vaan harjottelemalla, sun pitää pitää itsesi ryhdissä, mutta rentona samaan aikaan. Yritä joustaa sun kädellä paremmin hevosen liikkeiden mukaan jos sulle sanotaan rentouta käsi. Ja tähän juttuun liittyy taas se tuntuma tietyllä tavalla, tuntuma ei saa vaihdella joka askeleella.

      Peruutus antaa itseasiassa hepan takajaloille enemmän voimaa, koska sen pitää siirtää painoa sinne moottorin päälle peruuttaessa. Sun kannattaisi yrittää saada herkistettyä hevosta sun avuille paremmin. Herkistämällä tarkotan sitä, että heppa siirtyy normaalistikkin

    • alottajavieläkin

      ..heti raviin käynnistä kun haluat. Esim, siirtymillä tota voi harjotella.
      Tietty koni toimii aina paremmin kun se kuuntelee sua ja se on tuntumalla.
      Ja btw, yleensä ihka uudet hepat ''pelkkää'' uutta paikkaa hieman joten ne käyttäytyy tosi nätisti, ja yrittää hyvin paljon.
      Tai sitten ne ei vaan oo oppinut tuntihepan tavoille vielä siinä vaiheessa ;)
      Sori kirjotin näin paljo, mut toivottavast olin ees vähä avuks sulle. :)

    • Yrittäkää.edes.selittää

      Sain kyl hevosen sillon peräänantoon, koska ope sano et "hyvä sehän meni hetken peräänannossa" ja sen kaula pyröisty MUT selkäkin pyöristy niin et sen tuns.
      Ja sillon sain sen vaan siks peräänantoon, koska tehtiin just ympyrällä väistättämisii, jotenka sain annettuu tukee hevoselle ihan "vahingossa" (koska piti sisäohjalla asettaa ja sisäpohkeella väistättää mut ulko-ohjalla piti kans jarruttaa)

    • Yrittäkää.edes.selittää

      Ja siis kiitti vastauksesta, tosta tajusin asian vähän paremmin.
      Ja siis mä osaan perusjutut (ratsastanu silti yli 10 vuotta ja tasolta ihan Helppo B (open mukaan) ja osaan kyllä ilmeisesti antaa tukea, koska pidän ohjat hyvin käsissä (en nyi mutten anna niitä ihan löysäksikään) jne. mutten vaan tietäny että just se on tota tuen antamista (kaikki aina antaa ymmärtää et tuki on joku kauheen vaikee juttu kun ne puhuu netissä just sillee "ei ne aloittelijat tukea osaa antaa :)))".

      Ja siis laukanvaihdon tiesin et mikä se on, mutten tiennyt miten se tehään. Ja tuolla tuntitallis mis ratsastan, niin on siellä pari ex este/kouluhevosta jotka osaa laukanvaihdon jopa joka toisella askeleella (Neran V).

      Ja siis kokoonks mä hevosen silleen et pidän hyvän tuntuman ohjista ja jarruttelen vähäsen (varsinki niiden konien kaa jotka juoksee heti alta pienestäkin pohkeesta) ja samalla painan pohkeilla vähän? Vai annanko pohkeita sillee esim. joka askeleella tai joka toisella jne?

      Ja mulle toi kantapääjuttu ei tuu lihasmuistiin, koska 11 vuotta ratsastusta, ja silti esim. ravissa jalat aina nousee ylös ja alkaa pomppimaan jalustimissa vaik kuinka painaisin jalkaa alas. Aina harjotusravissa kun hevosen liike pompauttaa nii kantapää nousee. Aina kun annan pohkeita nii kantapää nousee. Aina kevyes ravissa kun laskeudun alas nii kantapää nousee. Se nousee kokoajan vaik tunnilla keskittyisin vaan siihen, nii se nousee.

      • vieläksmääkirjotan

        Kultapieni, he B tasollaki sun pitää pystyä jo kokoamaan hevosta edes hieman. Sit täytyy osata lisätyt askellajit, muodossaki pitäis osata jo jotenki mennä jne. He A tasolla sun täytyy pystyä periaatteessa pitämään hevonen ihan koko ajan peräänannossa kun teet niitä he A tason tehtäviä. En tiiä mistä sun ope on kyllä noi sitten repässyt, mutta ainakaan sun puheiden perustalla en menis välttämättä sanomaan että oisit edes he B välttämättä. Ei se vaikuta vaikka olisit ratsastanut yli 10 vuotta jos ei ole opetellut kunnolla koulujuttuja.
        Tossa on suuntaa antava linkki:
        http://www.hevosmaailma.net/Sport/ko_luokat.shtml
        Ja tietty se taso on hankalaa sanoa, on tietty erilaista ratsastaa jokaisella hepalla.

        Mutta joo, tosta kokoamisesta, sun täytyy pitää koko ajan se tuntuma (ja btw, ite koen, että en pääse useimmiten kokoamaan heppaa peräänantoon ellei se ole muodossa ja muuten rentona koska periaatteessa sehän on mahdotonta jos heppa jännittää selkäänsä kun kaula on kirahvin tapaan ylhäällä), jarruttelet hieman samalla kun painat pohkeilla.
        Sehän ei periaatteessa ole edes oikeaoppista jos sä pumppaat sitä konia pohkeilla joka askeleella yms (koska sillon annat vapautusta kun päästät pohkeella irti). Mutta vapauta pohkeella kun tunnet hepan kokoavan itseänsä, ota jarrut kanssa pois siinä vaiheessa. Mutta sun täytyy soveltaa tota joka hepalle, joillakin voi auttaa myös asettaminen kun kokoaa, se vaihtelee hepasta.
        Aina kun se liukuu pois kootusta muodosta toistat vaan sitä samaa juttua, kokoot sen takas, kyllä se oppii pysymään siinä jotenkin sitten jonkun ajan päästä, mutta voi se tietty kysellä, että onko pakko, jos se on hankalaa sille.

        Sit toi kantapääjutska, kyllä sen kantapään kuuluukin nousta iiihan hieman kun se joustaa hepan liikkeisiin mentäessä, mut siis sen verran että se pysyy alhaalla enemmän. En oo ikinä mitään muuta kikkaa tohon kuullut, muuta kun sen että muistuttaa vaan itseänsä pitämään sen nilkan alhaalla. Pyydä vaikka opeas muistuttamaan viiden minsan välein siitä sulle, niin varmana jää mieleen. xD
        Mutta siis et pysty istumaan kunnolla harjotusravissa vai? Kun tietty tärkein tavote ois varmaanki et pystyt istumaan siellä kunnolla, sun pitää pystyä rentouttamaan sun jalka niin, että se joustaa alaspäin, joten heppa ei saa pompautettua sua pois satulasta. Ja tohon auttaa jos saat hepan kulkemaan sopivan hidasta ravia jossa on kiva kans istua. Ravuriravissa on melkee mahotonta istua.
        Mut sä varmaan nojaat kans eteenpäin jos kantapää nousee kevyes ravissa kun tuut alas, ehkä voi tollastaki miettiä? Ku yritä vaan pitää ryhtis, olla rento, yritä keskittyä niihin kantapäihin. Voi olla sulla hankalampaa toi jos et oo ikinä ennen tota yrittäny korjata kun kerta oot niin kauan ratsastanu, mut täytyy vaan yrittää harjotella, ei siihen muuta oo.


    • Yrittäkää.edes.selittää

      Tänää just ratsastin ja tehtiin väistöjä (hevosen persus oikeelle/vasemmalle pitällä uralla) ja koska nyt ekaa kertaa pitkään aikaan sai verkattua kyseistä hevosta sille sopival tavalla (just väistöt ja laukka-käynti siirtymiset) nii lopuks se rentoutu, laski pään alas (eli pyöristi niskaa, muttei menny joutsenena), astu hyvin alleen takaata ja pyöristi selkää.

      Ja kuule "kultapieni" kyllä mä osaan monia juttuja, mutten osaa termejä. Siis just toi Tuki. Osasin ilmeisesti tehä sen (koska ku kerroit mitä se on nii usein teenkin nii), mutten vaa tienny että terminä tarkoittaa just tota.

      Ja kyl mä ilmeisimmin oon HeB tasonen, koska menin HeB-HeA tasosella tammalla ja sain vastalaukan pidettyä lävistäjällä, sain sen väistämään persuksellaan sisälle ja ulospäin käskettäessä, sain sen rentoutumaan lopputunnista aikas pehmeeks. Opekin (joka on kouluttanut itte suokkivarsoja jo monia vuosia ja on kisannut Vaativaa A'ta eli osaa hommansa) sano että hyvinhän se pehmenee tässä lopussa.

      Ja oon ollu pari kertaa Centered Riding "koulutuksessa", nii siinä korjattiin kantapäitä, mut selästä se nainen ei sanonu mitään eli ilmeisesti ryhti on ihan hyvä.
      Ne kantapäät sen naisen mukaan nousee osittain sen takia kun omat jalat on tosi jumissa (johtuu siitä etten tykkää oikeen venytellä).

      Ja siis tää ei oo mitään epätoivosta ittensä puolustelua mitä netissä näkee et "Kyllä minä osaan!!!!!" vaan tää on totuus. Kyllä jotkun hepat saan toimimaan (yleensä ne joista tykkään ) ja jotkut on vaikeempia. On se vähän vaikee saaha 5v Latvian puolveritamma peräänantoon (jopa niillä parhailla ratsastajilla on ongelmia), kun sen koulutus on tyyliin pohje eteen, vedä ohjista niin seis ja ehkä pikkasen väistä jalkaa jos vaan millään jaksat. Sit on taas erijuttu ku ratsastaa sellassella 17 vuotiaalla ruunalla joka on ollu ratsastustallikäytössä jotain 12 vuotta ja joka on muutenki herttanen pappa.
      Ja on kans toki niitä 9-14 vuotiaita jotka on joko uusia tai vanhoja mut toimii silti mukavasti.

      • vieläkinkirjotanmitää

        Sori, mut se vaan ihmettää että miten joku voisi olla jopa he B tasoinen ilman että tietää noiden sanojen merkitystä. Ku onhan tunnilla aika hankalaa oppia kun käsketään tehdä jotain mitä ei tiedä miten tekee. Että oot joko aika hyvä jos oot ite oppinut noin pitkälle, mutta itse vaan epäilen hieman.
        Ja edelleen, otan nyt tuon srl:n tekemän sivun esille, ja siis vaikka saisitki tehtyä ne tehtävät mitä tossa sanotaan, vaikkapa toi pohkeenväistö mikä on he B kohdilla, ni ei sillä ole väliä vaikka saat siirrettyä heppaa sen tietyn määrän sivulle, se luokitus tulee siitä, että MITEN sen tekee. ''Arvosteluperusteet: askellajien vapaus ja säännöllisyys, lennokkuus (eteenpäinprkimys, takaosan työskentely), kuuliaisuus, ratsastajan asento, istunta ja apujen käyttö, oikeiden teiden seuraaminen''
        Lukee siellä. Mietyttää miten voit olla he B tasoa jos vieläkin joudut ihmettelemään miten ne kantapäät olisi alhaalla, vaikka olisi miljoona tekosyytä että miksi on näin. ''On se vähän vaikee saaha 5v Latvian puolveritamma peräänantoon'' Kirjaimellisesti juuri eilen silti kysyit jopa peräänannon merkitystä, ja että miten se toimii. Kysyit jopa neuvoja siihen kun et ilmeisesti ymmärtänyt kunnolla, oletettavasti koska et ole sitä koskaan ennen tehnyt kunnon tarkoituksella.
        Se että tippuu johonkin taitoluokkaan tarkoittaa myöskin sitä, että saat konin kulkemaan kyseisen taitoluokan kriteereihin kuuluvilla tavoilla melkeinpä heti kun haluat. Tietty minä en voi olla paikalla näkemässä sun ratsastusta, mutta tuon puolustelumäärän perusteella voisin olettaa että voit jopa kusettaa tässä, sori vaan.
        Ja edelleen, btw ei sillä iällä ole paljoakaan väliä kun on ratsastuksesta kyse. Koulutuksesta se on kiinni.


    • Sinäpä.nyt.tiiät.paljon

      No siellä mis ratsastan, nii oppilaille ei sanota tuki jne. vaan sanotaan esim. "paina sisäpohkeella" tai "Pidä ulko-ohja tuntumalla" jne. et siellä ei sanota "Anna tukea sieltäjatäältä" just sen takia, että jotkut ei oo semmossii 100% heppatyttöi et googlettaa tommossii juttuja. Ittellekki ratsastus on harrastus, mut tiiän enemmän esim. tietokoneista.

      Ja sillon en kysynyt peräänannon MERKITYSTÄ :DDD Kysyin et miten hevonen SAADAAN peräänantoon, et mitä apuja jne pitää käyttää.
      Tiesin kyllä mitä peräänanto on (Hevonen joustaa niskastaan MUTTA koni voi olla peräänannossa ilman niskan pyöristymistä, hevonen polkee takajaloilla hyvin ja voimakkaasti alleen ja liikkuu muutenki ilmavasti, se pyöristää kanssa selkäänsä jolloin sen selkä kantaa ratsastajan painon paremmin koska paino jakautuu myös jaloille).
      Eli tiesin MIKÄ peräänanto on mutten tiennyt MITEN hevosen saa siihen (tai miten sen saa just pysymään siinä, kun välillä onnistun sen siihen saamaan).

      Lueppa uudelleen ylin viesti.

      "Mut haluisin tietää miten nää tehdään/mitä osa noista on : Asetus "oikein", laukanvaihto, miten hevosen saa peräänantoon, miten kantapään saa pysymään alhaalla, mitä on koottu käynti/ravi/laukka?, miten hevosen saa astumaan kunnolla takajaloilla alleen (koska ilmeisesti se ei tarkoita sitä että hevosen auhti kiihtyisi, mut miten sen sit muka saa?)" Ja tossa takotin sitä et kaikki missä lukee vaan esim "asetus "oikein", nii niissä kysyin että miten tehdään. Ja niissä joissa luki "mitä on tääjatää" nii kysyin että mitä ne on.
      Ja tossahan lukee "Miten hevosen saa peräänantoon" ei "mitä peräänanto on"

      Ja jos mä oisin IHAN tumpelo ratsastamises/hevosjutuissa, nii enköhän mä kutsuis peräänantoo muodoks, niinku kaikki pikkutytöt tuntuu kutsuvan.

      • miksiedelleenkirjoitan

        ''Mut haluisin tietää miten nää tehdään/mitä osa noista on''
        En tiiä susta, mut tosta voi myös helposti olettaa että olet myös mahdollisesti kysynyt peräänannon merkitystä sanomalla ''mitä osa noista on''. Tottakai tartun tollaseen jos yritän vetää voittavaa argumenttia pölö
        Ja pfft edelleen tartun siihen että oot sanonu osaamistas he A jutuiks vaikka kysyit ekassa kommentissas jo että mitä peräänanto on haha
        on kivaa olla anonyymikakka >:)


    • Jippikaijeikaikille

      Mä taijan vaa suoraa linkata tähän kuvan siitä kerrasta ku sain sen yhen hevosen peräänantoon ympyrällä.
      Kato siitä ite ennenku alat päätteleen minkä tasonen oon / kusetanko kokoajan. Rajaus on aika paska mut ihan sen takii rajasin etten suomi24'losee haluu laittaa omaa kuvaa. kuva on pikselinen koska se on screenshot videosta ja aitä on viel zoomattu. Mut siitä näkee hevosen ja ratsastajan asennon joten kai se kelpaa
      Laitan sen aamulla jos nyt en saa kännykällä linkkiä tähän

    • Kuviakokokansalle

      http://imgur.com/Qd1ZRP7

      Tossa eka kuva. Simppelisti sanottuna tossa piti kääntää hevosta, pitää ulko-ohja silti tuntumalla ja väistättää konia sisäjalalla pieneltä ympyrältä isompaan. Hevosta piti kanssa jarrutella.

      Laitan toisen kuvan eri viestillä koska tää suomi24 ja netti taas paskoo kukkasia

    • Kuviakokokansalle

      http://imgur.com/Dqu5f8I

      Ja tossa toinen. Edelleen sama tehtävä mut piti suoristaa pois ympyrältä (ei enää väistättää, koska alettiin vaihtamaan suuntaa)


      Noni kerroppa haltiakummi mitä mieltä oot

      • anonyymikakka

        Nyt ku näin vast nä kuvat, ni ei kyl oo peräänannos, kuten huvitus sanoi, takajalat ei kyl polje alle tarpeeks.
        Kuvissa hepo on muodossa, jos ees ny siinäkään kunnolla, taisin nähä toisessa kuvassa täysin löysän ohjankin siitä pikselimassassa, ja se nyt ainaki kertois tuntuman puutteesta heppaan.
        Ja ohgod sä oikeesti menet todistelemaan itteäs netissä ottamalla jopa irl kuvia juttuun XD


    • huvitus

      Kuvien hevosella eivät takajalat ainakaan kuvien perusteella polje riittävästi alle, etu- ja takajalkojen väliin jää paljon tilaa, jolloin näyttää ettei hevonen polje riittävästi alleen.

      Ja mitä taitotasoosi tulee, et voi olla heB tasoinen, jollet pysty ratsastamaan kunnolla harjoitusravia koko ohjelman läpi. Pelkkä "temppujen" tekeminen ei kerro tasostasi vaan yhtenäinen ratasuoritus hevosta pitäen koottuna. Komppaan vieläks mää kirjotan linkkiä!

      Puhut myös itsesi pussiin koska "Sain kyl hevosen sillon peräänantoon, koska ope sano et "hyvä sehän meni hetken peräänannossa" ja sen kaula pyröisty MUT selkäkin pyöristy niin et sen tuns.
      Ja sillon sain sen vaan siks peräänantoon, koska tehtiin just ympyrällä väistättämisii, jotenka sain annettuu tukee hevoselle ihan "vahingossa" (koska piti sisäohjalla asettaa ja sisäpohkeella väistättää mut ulko-ohjalla piti kans jarruttaa)" tässä juuri selität että peräänanto oli vahinko, jolloin et mitenkään pysty suorittamaan kokonaista koulurataa peräänannossa.

      Ja sen lisäksi Ja jos mä oisin IHAN tumpelo ratsastamises/hevosjutuissa, nii enköhän mä kutsuis peräänantoo muodoks, niinku kaikki pikkutytöt tuntuu kutsuvan." -> mitähän sanoit juuri aloituksessa . MUUTKIN RATSASTAJAT TOLLA TALLILLA OSAA SAADA JOPA IHKA UUDEN HEVOSEN MUOTOON EKALLA RATSASTUSKERRALLA."

    • Bitchuwhat

      Totta sanoin et ne gi saada uuden hepan muitoon muttei aina peräänantoon :DDD

      Hauskaa kuin sä alat huutamaan ja väitteleen kuinka paska oon vaik alussa pyysin vaan apua ja silloinki aloit heti ekaks kertoo miten mä en osaa :DDDDD

      Ja nettiä kun lueskelee nii Helppo B'ssä hevosen ei tartte KOKOAJAN olla peräänannossa vaan vast Helppo A'ssa vaaditaan peräänanto jatkuvasti

      Ja ei nyt jnoheta sitä et mä en sanonu mitään ettenkö pystyis ratsastaan harjotusravia :DDDD sanoin et kantapäät nousee (yleensä siinä kun annan pohkeita) mut sikti pystyn oleen ihan hyvin harjotusravissa ja tekeen juttuja :DDD

      Joten mitäs jos sä ny rauhotut koska toi alkaa vaikuttaa siltä ttet säkään osaa/kusetat, koska sun on nyt niiiin pakko saada mut ymmärtääk et oon paska, en osaa mitää ja mun pitöis vaa tappaa itteni nii hevosten ei tarttes kitua mun alla :)
      Koska kuule rakas et oo nähny mun ratsastusta jotenka en sano et oon mikään paras mut kyllä mä Helppo B'tä pystyn vetämään, koska osaan ohjata hevosta, mennä harjotusravia, saada hepon peräänantoon ympyröillä jossain määrin, tehä avo-sulku taivutuksia, noudattaa oikeita teitä enkä anna hevosen vaan yhtäkkiä lopettaa esim. laukkaamista vaan pidän sen yllä :))

      • huvitus

        Älä yhdistä eri henkilöiden lausumia, olen keskustelusta sivullinen joka lisäsi oman kommenttinsa ketjuun, joten en ole alkanut sinulle huutamaan enkä haukkumaan missään vaiheessa keskustelua vaan lisäsin oman mielipiteeni.

        Ja siihen perustan väittämäni harjoitusravista, että jos kantapääsi nousee se tarkoittaa että nilkkasi jännittyy, kun nilkkasi kännittyy, koko jalkasi jännittyy lonkasta asti (ehkä myös koko muu kroppa). Kun olet jännittynyt ei harjoitusravissa tasaisesti istuminen ja tehokkaasti apujen käyttö onnistu. Ja itse kerroit että kantapääsi nousee koko ajan ylös.

        Alat mennä keskustelussa hyvin epäasiattomalle linjalle kirosanojesi kanssa. Jos haluat netistä neuvoja, kannattaa myös kuunnella mitä toisilla on sanottavana. Ja muiden taitotaso ei vaikuta mitenkään tähän keskusteluun, koska ratsastuksessa kehitytään yksilönä ja ratsukkona. Paras puollustus ei aina ole hyökkäys eikä muiden kommenttien taso oikeuta sinua haukkumaan toisia.


    • kokenutratsastaja

      Ite kun katselin noita kahta kuvaa niin kyllä omasta mielestäni kyseinen hevonen liikkuu peräänannossa :) Ehkä takajalat vähän liian takana eikä polje hyvin hevosen alle mutta sen nyt ymmärtää jos kerran ympyröillä tehtävää tehtiin.
      Itsellä ratsastushistoriaa takana jo melkeimpä 30 vuotta ja oman hevosen olen omistanut vähän vajaa 14 vuotta ja juurikin tuolla omalla tammalla peräänanto on hieman eroava muista sillä se ei astu kovinkaan pitkälle alleen mutta silti kulkee peräänannossa.
      Kaikki hevoset eroavat toisistaan jollain tavalla (kuten ihmisetkin) ja joillain peräänanto on se teidän nuorukaisten "ihanne asento" eli niska kehon korkeimpana osana, selkä köyryllä kuin kissalla ja takajalat tamppaa melkein säässä asti. Osalla taas (mukaan lukien oma tamma ja sen -07 syntynyt orivarsa) peräänanto on hiljaisempi näkymään. Eli toisinsanoen jalat pysyy taaempana vaikka hevonen niitä käyttäisi (varsinkin ympyröille käännättäessä hevosen jalat harvoin tamppaa siellä säässä asti) ja joillain hevosilla on luonnostaan notkoselkä jolloin selän köyristymistä ei havaitse niin helposti. Sekä kuten ylempänä mainittiin hevonen voi olla peräänannossa ilman niskan pyöristymistäkin. Oma tamma juuri on tuollainen. Kaula yleensä kohti taivasta ja pää on vaakatasossa, mutta selkää se silti käyttää.
      Joten kaikki viestittelijät täällä. Kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää. Oma mielipiteeni on että kuvien hevonen on peräänannossa ja kulkee nätin näköisenä.

      Ja vielä aloittajalle. Älä huoli vaikka kantapäät nousisivatkin pohkeita antaessa sekä muunlaisessa touhuamisessa hevosen selässä. Harjoituksella ne saa alas mutta vaikka ne hieman nousisivatkin ne harvoin haittaavat ratsastuskouluhevosia siinä määrin että niillä nyt mitään väliä onkaan. äläkä välitä mitä muut täällä sanovat koska se voi laskea itsetuntoa alas. Kukaan täällä kirjoittavista minä mukaan lukien ei ole nähnyt ratsastustasi ja kirjoitusten perusteella ei taitotasoa osaa laskea kukaan. kyllä se siitä

      ja kaikille vielä yleisesti helppo b radalla hevosen ei tarvitse liikkua peräänannossa. Itse olen kisannut monia vuosia helppo c b ja a ja pelkästään a radalla vaadittiin peräänanto. keskustelun aloittaja saattaa olla helppo b tasoa sillä helppoon b rataan vaaditaan pohkeenväistön, kiemurauran ratsastaminen laukassa ilman laukanvaihtoja, keskikäynnin, -ravin ja -laukan hallitsemista. siinä arvostellaan ratsastajan istunta ja avut sekö hevosen takaosan työskentely mutta hevonen voi käyttää takajalkojaan vaikkei olisi peräänannossa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      307
      2786
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      105
      2178
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      81
      1631
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      187
      1508
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1328
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1225
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1086
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe