Yliarvostetut rockyhtyeet/-kappaleet?

Meandmymonkey

Luetelkaapa mielestänne yliarvostettuja rockyhtyeitä/artisteja/kappaleita ja perustelkaa, että miksi näin.
Toki voit mainita mielestäsi myös aliarvostettuja biisejä tai esittäjiä - perusteiluineen.
Minä aloitan: AC/DC on yliarvostettu. Siis c'moon, joku Highway To Hell, ihan kiva, mutta en tajua miten bändi on päässyt lähellekkään näin pitkälle, eikös ole maailman myydyimpiä yhtyeitä, Back In Black albumi taitaa olla maailman toiseksi myydyin rock-albumi, Michael Jacksonin Thrillerin jälkeen? Miksi näin. Back in blackillä pari ihan reipasta rallatusta mutta onhan ne kitarariffit ihan ala-asteluokkaa, ja sama juttu rummuissa. Väittäkää toki vastaan mutta tämä on totuus :)
Mielestäni The Sweet on aliarvostettu. Tuntuu, että kaikki tietävät Blockbusterin, ja pari vannoutunutta fania on ehkä joskus kuullut Wig Wam Bamin yms. muita purkkabiisejä. Mutta entäs Sweetin paras kappale, Ballroom Blitz? Sweet oli aikoinaan uskomaton live-esiintyjä, keikat olivat puhdasta rock n' rollia. Jatkakaa tästä.

31

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VITTUSAATANAKKK

      (74/123)
      AC/DC? AC/DC? MITEN JOKU KEHTAA MAINITA AC/DC:N TÄSSÄ KESKUSTELUSSA?
      JUMALAUTA TOIVON ETTÄ JOKU SULKEE TEIÄT PIENEEN KOMEROON JA PAKOTTAA KUUNTELEMAAN ONE DIRECTIONIA KUUKAUDEN PUTKEEN SAMALLA KUN LASKETTE ALLENNE
      SIINÄ TULEE VITTU BON SCOTTIA IKÄVÄ
      BRIAN JOHNSONIN KÄYTTÄMÄT NENÄLIINAT OVAT ARVOKKAAMPIA KUIN TE

    • tylylinja

      Oikeassa olet, vaikka en sweeteistä perustakaan. U2 on biisiensä puolesta vasta pyrkimässä Suomi-iskelmän maakuntasarjaan. Kansa ostaa ja kuuntelee sitä, mitä iso raha syöttää.

    • KunnatKnök

      Smiths ja Morrissey ovat hirveää paskaa.

    • JariPääsilta

      Bruce Springsteen ja Iron Maiden. Ja tietysti Metallica!

    • Steviewright

      Easybeats on aliarvostettu!!! "Australian Beatles" mut silti kukaan ei tiiä sitä :(

      • guugeeli

        Suomen parhaita kappaleita kautta aikojen , Seitsemäs aalto, Kari Vepsä, Penelope, Aallon Rytmi ORKESTERI, Intian Puuvillaa, Miljoonasade, ja siihen päälle Jore Marjarannan Haaveet kaatuu,,,,voi helvetti mitä musaa,,,


      • Pitkätukka-68
        guugeeli kirjoitti:

        Suomen parhaita kappaleita kautta aikojen , Seitsemäs aalto, Kari Vepsä, Penelope, Aallon Rytmi ORKESTERI, Intian Puuvillaa, Miljoonasade, ja siihen päälle Jore Marjarannan Haaveet kaatuu,,,,voi helvetti mitä musaa,,,

        Siinä tulikin aika hyvä kattaus äklöjä. Mutta entäs ne hyvät?
        Ainoa mitä noista suostun kuuntelemaan on tuo viimeinen, senkin Ville Pusan alkupeäisenä (Ingen vinner). https://www.youtube.com/watch?v=5zngtcRnztM


    • Dickursbygg

      Sweetin paras biisi on Poppa Joe.
      .

    • MrJuha82outolintu

      Suomalainen musa on aliarvostettua mitä tulee esim bändeihin CMX, YUP ja Don huonot(etenkin vanhin donkkarit 5/5 juttu) ja artisteihin Lasse Mårtenson, Kauko Röyhkä ja Pelle Miljoona/Juice Leskinen.
      Yliarvostettua juuri monet maailmalla kuuluisat nimet, koska niijen musa on vain aika peruskauraa.
      Esim Metallicalla on jokunen mestariteos, mutta suurin osa samalla kaavalla ja ei mitään ihmeellisempää, paitsi kitarointi on taidetta, mutta laulusävellykset ei lukuunottamatta joitain mainioita laulusävelosuuksia kuten esim Nothing else matterissa.
      KISS on yliarvostettu, samoin Guns roses, ACDC ja monet monet muut ...
      Suurista nimistä parhaimpia ovat ainakin King Crimson ja Queen sekä Abba.
      Nuo nimet ovat luoneet kreatiivista musaa.

      • nojohaon

        Kiss yliarvostettu?

        Eihän sitä arvosta kukaan missään, ha!


    • MrJuha82outolintu

      Suomalaisen musan vahvuus on laulusävellyksissä.
      Suomalaisen musan heikkous lienee tietyssä yksinkertaisuudessa.
      Suomimusan vahvuus on myös omaperäisyys ja uniikki tapa tehä musaa.
      Six oon erittäin kova suomalaisen ja suomenkielisen musan fani.

    • Math_Tizian

      Abban ja Queenin olisi pitänyt yhdistää voimansa. Kaksi loistavaa vokalistia Freddie ja Frida.

    • Nimi_erkki

      Kiss ja Aerosmith ehdottomasti. Kissin ainoa hittibiisi on disko iskelmä. Suomen turhin on Hanoi Rocks. Michael Monroen uusimmissa laulu ei ole enään järkyttävää piipitystä.

    • Selkis

      Ihan turha pyristellä klassikoita vastaan. Niitä on niin monia että en ala nyt niitä luettelemaan. Parhaimmat rockbiisit elävät ikuisesti. ( myös muut musiikinalat )
      Mutta mitä ihmettä ovat nämä nykyiset suomalaiset ininäbiisit. Inistään niin että pois tiehensä:). Niin että mitä? Onko tuo laulamista. Eihän sellaista pysty kuuntelemaan, pakko siirtää esim. radiokanava muualle.

      Ehdottamasti yliarvostetuin artistina on mielestäni esim. Mariah Carey. On myös monia muitakin mutta tämä vain esimerkkinä. Siis jos tuollaista pitäisi kuunnella tunti putkeen, niin aggghhhgggrrr.......ranteet auki:).

      Ja kaikki ylipitksi vedetyt soolot, oli sitten kyseessä laulu ( se jatkuu ja jatkuu, ylös alas, ylös, alas jne....) kitara, rumpusoolot tai mikä muu tahansa musisointi. Tooooodella pitkästyttävää.

    • shamrock_

      U2 !! Surkea laulaja, biisit umpitylsää tekotaiteellista jollotusta.
      Jos tämä ryhmä olisi tullut mistä muualta tahansa kuin Irlannista,se ei olisi ikinä breikannut. Silloin -80 luvun alkupuolella kelpasi kaikki mikä tuli vihreältä saarelta. Jopa Boomtown Rats:)))

      • nutipääää

        samat sanat, en voi sietää tuota, samoin keino studio hönkäilijä Phil Collins, ällöttävää jutustelua vailla ääntä


    • eearrenbbrsmalow

      suomessa ei ole kuunetelun arvoista kun tuomari nurmion ja vexi salmen sanoittamat kipaleet.
      cmx on just sitä pilviveikkojen ylitaiteellista paszkaa. yrjänä on leuhka .

    • nnnninnannunna

      yliarvostetuin rockbiisi on knocking on heavens door.tylsä,perus,kolmen säkeistön jossa 2 lausetta per säe ja tylsä kertsi.sit sitä pidetään KOVANA mestariteoksena..?!?!ja coveroidaaan(etenkin gnr live-veto joka on venytetty 15 min mittaan,on kidutusta).perusbiisi.ei mitään hienoa,erikoista

    • probono

      Aliarvostetuin bändi on varmasti Village Peoples. Siinä bändissä kaikki synkkas yhteen.
      Yliarvostetuin on varmasti Sex Pistols eli kuusi pyssyä, jossa kukaan ei osannut laulaa tai soittaa.

    • RockOnKuollut

      Maamme kovimmat rokkarit, miehistä Antti Tuisku ja naisista Anna Abreu, pistivät kansan polvilleen Ruissalon pop-festivaaleilla.

      • Pitkätukka-68

        Rokkarit?


      • tyhjätynnyrikolisee

        Antti Tuiskulle pitää nostaa hattua, on tehnyt kovaa duunia, vaikkei mikään rokkari olekkaan, mutta tämä Abreun likka on ihan tyhjänpäiväisyys, levy-yhtiön sätkynukke, lahjaton.


    • Mie.se.en

      jaksa noita vanhoja kuunnella vaik vanha oonki. Paras rock'n roll on tullut aina euroopasta ja sama pätee tänäänki.

    • PERSEESTÄ

      SUOMALAINEN MUSIIKKI ON PERSEESTÄ. YMMÄRTÄKÄÄ.

    • rispektiivaiei

      Van Halen on kyllä rankattu turhan ylös. Onhan heillä hyvä kitaristi, joka mullisti aikoinaan kitaransoittoa, mutta sen ei pitäisi olla kriteeri bändin musiikin laadun suhteen. Onhan heillä parit kuunneltavat kappaleet, muttei kumminkaan mitään sen erikoisempaa. Laulajallakin (Roth) hyvin suppea ääniala, mutta homma toimikin energisellä lavatyöskentelyllä, mikä on myöskin ulkomusiikillinen juttu. Ihmettelen myöskin, miten tämäkin pumppu listataan hyvin monesti heavy metal -kategoriaan, vaikka on kaukana siitä. Kovin hittikin (Jump) ei edes ole kitaravetoinen, eikä muutenkaan yhtään mikään kummoinen kipale.

      Kiss onkin mainittu jo, ja sieltäkin löytyy joitain oikeinkin hyviä kipaleita, mutta suuri osa musiikista on kumminkin sellaista, ettei voi kuin ihmetellä kyseisen pumpun hehkutusta. Mutta eiköhän se suosio selity niillä pikkupoikiin vetoavilla "salaperäisillä" meikeillä, joiden poistuttua suosiokin yllättäen notkahti 80-luvun alussa (ei kyllä ihme, kun näkee Simmonsin todellisen lärvin).

      Onhan noita muitakin pilvin pimein, mutta mainitsen vielä Guns'n Rosesin, joka ei allekirjoittaneeseen ole koskaan kolahtanut. Sieltäkin löytyy kitarasankareita, mutta musiikki ei ole ikinä hivellyt ainakaan allekirjoittaneen korvia. En oikein ymmärrä, mikä tekee kyseisen pumpun musiikista niin erinomaista, varsinkin kun laulajakin naukuu kuin perseeseen pantu kujakissa. Joku täällä jo mollasi Hanoi Rocksia, mutta se on ollut suuri vaikuttaja Gunnareille, ja sanoivatpa sen itsekin (Gunnarit), että koko bändiä ei mahdollisesti olisikaan ilman Hanoita. Onpa sitä hivenen lainailtu Hanoilta ideoitakin.

      Kuulostaako intro tutulta?
      https://www.youtube.com/watch?v=weq1DpfnZQM

      Tuostahan voisi kehittää kokonaisen kappaleen, eli älä itke ideoiden puutetta.

      Mistähän Gunnarit saivat idean toivotella tervetulleeksi viidakkoon?
      https://www.youtube.com/watch?v=vZrjrA64zew

      Mutta jos on Hanoin vika, että Guns'n Roses starttasi, niin sikäli voisi kyllä mollata Hanoin olemassaoloa.

      • rispektiivaiei

        Ai niin, ja Red Hot Chili Peppers on kyllä ihan sytky pumppu ja todellakin aivan liian yliarvostettu.


    • Mieluumminvaikkatuisku

      Olen aina vihannut apulantaa, siis sitä bändiä. Todella huonoa musiikkia jota kuuntelevat viisikymppiset naiset soikeena onnesta. Laulaja on ällöttävä keltahampainen mukakova jätkä, tää sipesantapukki on myös jotain niin kamalaa, ja laulujen sanoitukset käsittämättömän naurettavia keksimällä keksittyjä.. miettikää nyt.. "Kipu kuolee huutamalla alastomana lattialla" voi jeesus.

    • cover_bändit_paskoja

      No kyllähän AC/DC = R O C K . Monikohan kitaristi on aloittanut uran soittamalla aaceedeeceen biisejä. Kuuluu samaan kivenkovaan sarjaan kuin: Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath yms..

      Mutta jos pitäis mainita jotain yliarvostettuja bändejä, niin sellaiset yhtyeet ovat täysiä paskoja, jotka on tehneet covereita toisten biiseistä, ja ottaneet siitä kunnian ja rahat itselleen. Sellaisia bändejä en arvosta pätkääkään. Tietääkseni ac/dc:läkin on muutamia cover biisejä, mutta suurimmat hittibiisit ne on kirjoittanut itse.

      Esim. tuossa muutama yliarvostettu bändi:
      Limp Bizkit nousi pinnalle The whon kappaleen Behind Blue Eyes avulla.
      Van Halenin ura sai potkua, kun se kopioi Really got me (The Kinks) kappaleen levylleen.
      Apocalyptica soittelee selloilla toisten tekemiä biisejä
      jne.. jne..

    • Shittentales

      T.Rex ehdottomasti. Ylijäämäbiisejä: Ride a white swan, Metal guru,Telegram Sam...Ynnä muuta.

    • Mokokoko

      Crash Test Dummies. Aikoinaan tämä yhden hitin ihme tuotiin Ruisrockiin isolla rahalla. En ole koskaan nähnyt niin alkeellista soittotaitoa kuin tuolla bändillä oli.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2509
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      55
      2214
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      199
      2212
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1732
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1252
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1222
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe