2016-17 Grand Prix

GP_ja_JGP

GP paikkojen jaot selviää ensi viikolla, mutta suomalaisten junioreiden JGP-kisat ovat jo selvillä.

Suomen JGP-paikat, naiset.

Ranska, ensimmäinen JGP-kisa
Venäjä, neljäs kisa
Slovenia, viides kisa
Viro, kuudes kisa

Miesten kisoihin Suomella on kolme paikkaa, kisapaikat ovat Ranska, Slovenia ja Viro.

Lisää tietoa tulevan kauden JGP-kisoista.
http://static.isu.org/media/342929/jgp2016-17_announcement.pdf

50

577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JGP-paikoista

      Kukahan nuo tyttöjen JGP-paikat saa? Viveca luistelee varmastikin vain senioreiden kisoja, mutta mitenköhän on Emmin ja Annin kohdalla? Lisäksi ainakin Petra, Karoliina ja Joanna tavoittelevat JGP-paikkoja. Miksei Liubakin jos pääsee vähintään vanhalle tasolleen. Cederin JGP-debyytti taitaa jäädä tuleville kausille.

      Vieläköhän Roman kisaa JGP:ssä vai keskittyykö senioreiden kisoihin?

      • JGPISU2016

        Emmi Peltonen oli ensimmäiseen kisaan ilmoitettu ja Vivecaa lukuun ottamatta kaikki muut maajoukkueen luistelijat varalla.


      • Outoaon

        Mielenkiintoista ettei junioreiden Suomen mestari saa paikkaa edes varalle, vaan laitetaan Noviisien mestari sen sijaan. Sama määrä kolmoishyppyjä, mutta voisi kuvitella että Salliannalla on enemmän kansainvälistä kisakokemusta. Mikäköhän tähän syynä?


      • einiiiinoutoa

        Erona on se, että Sallianna ei ole maajoukkueessa, koska on 99-syntynyt niin tarvitaan kolme kolmoishyppyä ja repertuaarissa on vain kaksi.


      • Eioutoamuttaeioikein

        Itse jgp-kisassa sillä ei ole merkitystä onko syntynyt 99 vai 00. Toinen on Suomen paras juniori ja toinen noviisi. Molemmat tekee saman verran kolmoishyppyjä. Toisella kokemusta junioritasolta. No, varmasti on todella tärkeää, että toinen on maajoukkueessa.


      • einiiiinoutoa

        Liitto on varmaan tehnyt jonkun älyttömän päätöksen että vaan maajoukkueluistelijat pääsee jgp-kisoihin... Muissakin isun kisoissa taisi olla niin että muut kuin maajoukkueeseen kuuluvat voivat päästä vain yhteen kisaan


    • GP_paikat_jaettu
    • GP_kisoista

      GP-kisojen suurimmat suosikit kisoittain.

      Skate America
      Miehet: Boyang Jin, Shoma Uno, Denis Ten
      Naiset: Lipnitskaya, Asada, Gold, Wagner
      Parit: Sui/Han, Tarasova/Morozov
      Jäätanssi: Shibutani/Shibutani, Bobrova/Soloviev, Ilinykh/Zhiganshin

      Skate Canada
      Miehet: Yuzuru Hanyu, Patrick Chan
      Naiset: Medvedeva, Tuktamysheva, Miyahara
      Parit: Duhamel/Radford, Kavaguti/Smirnov
      Jäätanssi: Virtue/moir, Chock/Bates, Cappellini/Lanotte

      Rostelecom Cup
      Miehet: Javier Fernandez, Mikhail Kolyada, Shoma Uno
      Naiset: Radionova, Pogorilaya, Lipnitskaya
      Parit: Stolbova/Klimov, Savchenko/Massot
      Jäätanssi: Chock/Bates, Bobrova/Soloviev, Weaver/Poje

      Trophee de France
      Miehet: Javier Fernandez, Denis Ten
      Naiset: Medvedeva, Asada, Gold, Sotskova
      Parit: Savchenko/Massot, Tarasova/Morozov
      Jäätanssi: Papadakis/Cizeron, Ilinykh/Zhiganshin

      Cup of China
      Miehet: Boyang Jin, Patrick Chan
      Naiset: Radionova, Tuktamysheva, Wagner
      Parit: Sui/Han, Kavaguti/Smirnov
      Jäätanssi: Shibutani/Shibutani, Weaver/Poje, Sinitsina/Katsalapov

      NHK Trophy
      Miehet: Yuzuru Hanyu, Mikhail Kolyada
      Naiset: Pogorilaya, Miyahara, Sotskova
      Parit: Stolbova/Klimov, Duhamel/Radford,
      Jäätanssi: Papadakis/Cizeron, Virtue/Moir, Cappellini/Lanotte, Sinitsina/Katsalapov

    • Törn_Partanen_GP_kisaan
    • SkateKate

      Kivaa, että saatiin suomalaisakin GP-kisaan! Onnea Cessiville!

    • vaihtoja

      Näköjään taas tullut seuravaihtoja, kun ainakin jenni saarinen siirtynyt kooveeseen, karoliina luhtonen tuusulaan ja galay, pirinen ja peltonen evt

      • vaihtoja

        Anteeksi pulkkinen siis siirtynyt, ei pirinen :D


    • JGP-edustajat

      Liitto on julkistanut Suomen luistelijat JGP-kisoihin.
      http://www.stll.fi/huippuluistelu/yl-ja-jt-kv-kilpailut-2016-2017/jgp-kilpailut-2016/

      Hiukan erikoisesti kukaan luistelija ei ilmeisesti luistele kahta kisaa, ei edes Galay. Miesten JGP-kisoihin Suomella olisi kolme paikkaa, mutta kahteen kisaan Suomi ei osallistu. Vai liekö kyseessä virhe ja Romanin toinen kisa on jäänyt vain laittamatta, en tiedä. Naisten kisojen kohdalla on ainakin joku virhe jossakin, koska liiton sivun mukaan Joanna Kallela lähtee Saranskiin, mutta ISU:n sivuilla Suomen edustajana on Liuba Efimenko.

      • J___

        Mistäköhän johtuu, ettei Jenni, Anni tai Viveca osallistu yhteenkään kisaan? Eikös he kuitenkin ole juniori-ikäisiä vielä?


      • Ovatkohan_kisakunnossa
        J___ kirjoitti:

        Mistäköhän johtuu, ettei Jenni, Anni tai Viveca osallistu yhteenkään kisaan? Eikös he kuitenkin ole juniori-ikäisiä vielä?

        Viveca on Suomen ykkösluistelija, joka on kilpaillut aika hyvällä menestyksellä sekä EM- että MM-kisoissa. Oli aika selvää ettei Viveca enää JGP-kisoihin palaa.

        Annia ei ole merkitty yhteenkään JGP-kisaan eikä myöskään yhteenkään senioreiden kansainväliseen kisaan. Tämä viittaisi siihen ettei Anni ole kilpailukunnossa.

        Koska Suomella on kaksi paikkaa ensi vuoden EM-kisoihin, niin on tärkeää, että potentiaaliset EM-kisoihin lähtevät luistelijat ovat kisanneet Challenger-sarjan kisoja. Nythän ainakin Viveca, Liuba, Karoliina ja Emmi on ilmoitettu useampaankin Challenger-sarjan kisaan. Lisäksi tietysti Finlandia Trophy tulee tähän päälle. Jostain syystä Jennin nimi löytyy vain yhdestä kansainvälisestä kisasta, joka ei ole osa Challenger-sarjaa ja joka luistellaan vasta marraskuun lopulla. Tämä viittaisi vähän siihen, ettei Jennikään taida olla kisakunnossa kauden alkaessa.


      • Jennistä

        Jenni taitaa tosiaan olla loukkaantuneena, koska muistan että aikaisemmin Jenni oli merkitty lähtijäksi Nebelhorn Trophyyn, mutta nyt sinne menijöiksi on merkitty Emmi ja Karoliina.


      • annista

        Stll sivuilla oli juttua maajoukkuelaisten kuulumisista ja annilla on ylikuormitustila ja harjoittelua kevennetty joten ei kilpailekkaan vielä


      • Ihmettelenkovasti

        Mikähän Tapparan valmennuksessa mättää kun siellä on noita ylirasitustiloja, ensin Kiira jossain vaiheessa, sitten Jenni ja nyt Anni.


      • Mähuudan

        Järjetöntä jättää JGP paikkoja käyttämättä. Lähettäisivät vaikka Lankilan saamaan kokemusta poikien puolelle.


      • Galaysta
        Mähuudan kirjoitti:

        Järjetöntä jättää JGP paikkoja käyttämättä. Lähettäisivät vaikka Lankilan saamaan kokemusta poikien puolelle.

        Samaa mieltä.

        Syy siihen, että Galay ei ilmeisesti luistele kuin yhden JGP-kisan voi olla siinä, että Galay käy vain tekemässä rajat junioreiden MM-kisoihin. Eli muutoin Galay kisaa vain senioreiden kisoja.


      • Lyhytnäköistäon

        Näinhän se on. Silti uskomattoman lyhytnäköistä toimintaa. Mitä väliä vaikka ei pärjäisi tai olisi viimeinen. Nuorille on motivoinnin kannalta erittäin tärkeää saada mahdollisimman aikaisessa vaiheessa kv-kisakokemusta korkeimmalta tasolta.


    • JGP_käynnistyy
      • Ikäväsanoanäin

        Laatuluistelija mutta ei vakuuttanut tulppitulpista tai sijoituksesta huolimatta. Kireänaamainen ja silti ilmeetön esitys. Vappiksessa odotettavissa lisää ilmapalloja ja kaksoishyppyjä, toivon että olen väärässä.


      • alkup.Kärppä

        Höh! Olen kyllä ihan eri mieltä. Tosi hieno ja kaunis luistelu Emmiltä, ainoana miinuksena ritin jääminen ilmapalloksi. Onneksi tuomarit oli samaa mieltä minun kanssa ja luistelu palkittiin hyvin pistein!


      • Mukavasanoanäin

        Hienoa Emmi! Vappismusiikki oli kyllä ihan kauhea nuorelle tytölle, koreografia hieno mutta vieläkin kaipaan esittämiseen jotain. Mutta, tulipa 3Lz, 3Lo, 3s, 3T, aivan mahtavaa. Hyvä sijoitus kaiken päälle. Voi kun tälle tytölle saataisiin vielä paremmat musiikit ja pieni kipinä kasvoihin että olisi tunnetta pelissä. Emmissä on kaikki mitä luistelijassa pitää olla, kunhan vaan vapautuu tuosta murrosiästään, saa lisää varmuutta ja joku huippuammattilainen osaa tehdä tytöstä yksilöllisemmän paketin. Ilolla seuraan ja fanitan.


      • Pisteistä

        Emmille todella hieno sijoitus ja pisteet. Hiukan kuitenkin ihmettelen että Emmi sai lyhkärin ilmapallosta ja vaparin kaatumisesta sekä useammasta helpotuksesta huolimatta pisteitä 150. Kilpailun tuomarointi vaikutti olleen hiukan löysempi tällä kertaa, mutta parempi tietysti näin päin.


      • Arutynyian

        Emmin perhe on tehnyt täysin oikean ratkaisun kun huippulahjakas tyttö treenaa yhden maailman parhaimman hyppyvalmentajan kanssa USA:ssa. Emmi on Suomen paras naisluistelija laadultaan sanoisin.


      • Linjassa
        Pisteistä kirjoitti:

        Emmille todella hieno sijoitus ja pisteet. Hiukan kuitenkin ihmettelen että Emmi sai lyhkärin ilmapallosta ja vaparin kaatumisesta sekä useammasta helpotuksesta huolimatta pisteitä 150. Kilpailun tuomarointi vaikutti olleen hiukan löysempi tällä kertaa, mutta parempi tietysti näin päin.

        Minusta pisteet menivät aivan ok. Komponentit olivat korkeat, mutta tekniset aivan linjassa. Jos muistelee mitä Turkkila ja Lepistö teki männävuosina tulpeilla ja salkkoveilla, niin tämähän oli vähän :) Emmi on parempi laadultaan kun kumpikaan noista edellä mainituista.


    • AnnikaR

      Upeaa Emmi!! Ihanaa nähdä kuinka paljon hän on kehittynyt erityisesti teknisellä puolella! Hypyt ovat isoja ja komponenttipisteet ansaitusti kohdillaan. Oletan että näemme Emmin Finlandia Trophyssa.

      Kommentoin täällä ensimmäistä kertaa. En pidä luistelijoiden mollaamisesta mitä valitettavasti täällä usein näkyy. Pitäkäämme mielessä että luistelijat itsekin saattavat näillä palstoilla vierailla ja kyse on vielä lapsista. Haluasimmeko itse lukea itsestämme juttuja netissä, jotka on kirjoitettu vinoilevaan sävyyn? Emme. Muistetaan siis kirjoittaa asiallisesti.

      Tuo Tapparan (nykyisten ja entisten) luistelijoiden tilanne huolestuttaa. Kiira, Jenni ja Anni kaikki kärsineet ylirasitustiloista ja loukkaantumisista. Todella harmittavaa ja huolestuttavaa! :( Hienoa että Emmi on päässyt Rafaelin oppiin Jenkkeihin. Kunpa muillakin olisi tämänkaltaiseen huippuvalmentautumiseen mahdollisuus. Tsemppiä kaikille tytöille! En malta odottaa MM-kisoja :)

    • SkateKate

      No, eiköhän lähes kaikki luistelijat jossakin vaiheessa kärsi ylirasituksesta ja loukkaantumisista? Niitä oli aikoinaan myös Lauralla ja Susannalla Kiiran lisäksi, mutta tulipa kuitenkin kv menestystä, EM-mitaleja ja yksi MM-mitalikin (Laura)

      • SkateKate

        Unohtamatta Susannan junnu MM-pronssia


      • alkup.Kärppä

        Luulisi sitten että jotain on opittu. Ei loukkaantumiset ja ylirasitukset ole mitenkäään normaalia, sehän tarkoittaa että jotain on tehty väärin tai ei ainakaan ole tehty kaikkea oikein. Toki loukkaantuminen voi sattua vahingossakin vaikka lenkillä.


    • SkateKate

      Luisteluhan on sen verran vaativa laji että loukkaantumisia tai rasitustiloja on oikeastaan melko mahdotonta välttää. Myös maailman huippuluistelijat kärsivät niistä. Ei ole pelkkä suomalainen ilmiö. Harva huippuluistelija onnistuu selvitymään aktiiviurheiluvuosistaan ilma mitään loukkaantumista tai rasitustilaa.

      • Ammattilainen33

        Taitoluistelu rikkoo kropan pikkuhiljaa. Nilkat, polvet, lonkat ja joillain olkapäät muljahtelevat sijoitaan kaatumisten takia. Järkyttävä laji siinä mielessä. Ylirasitustilat on saatu aikaan väärällä valmennuksella. Siinä ero.


      • JGP

        Miksei Emmi osallistu kahteen JGP-kilpailuun vaan Joanna? Missä Petra?


      • Tähtäimessä_EM_kisat

        Emmi kisaa tällä viikolla Nebelhornissa ja myöhemmin ohjelmassa on myös Finlandia Trophy eli ei ole mielekästä kisata JGP:ssä kun tähtäimessä on kuitenkin senioreiden EM-kisat ja MM-kisat. Emmi kisasi yhden JGP-kisan lähinnä sen takia, että Junioreiden MM-kisojen tekniset rajat on luisteltava kansainvälisessä junioreiden kisassa eli senioreiden kisat ei rajojen tekoon kelpaa.


      • Jgp
        JGP kirjoitti:

        Miksei Emmi osallistu kahteen JGP-kilpailuun vaan Joanna? Missä Petra?

        Voisi kuvitella että Petra on loukkaantuneena ei ole tällä hetkellä tarpeeksi hyvässä kunnossa.


    • Kurjuuksienkurjuus

      Emmi sairaana, Romanilla nilkkavamma. Missä on Pulkkinen kun ei osallistu Fin Trophyyn? Olisi varmasti valittu jos olisi halunnut. Nyt mukana Papp joka ei kiinnosta. Virtanen myös loukkaantunut. Kausi kuivuu kasaan alkumetreillä. Enää olisi jäljellä yksi mielenkiintoinen luistelija Jenni Saarinen, joka voi pelastaa.

      • Salaseurassako

        Nyt on sitten Galay pois Finlandia Trophysta ulkona. Mikä on nilkkavamman tilanne ja miksi näistä ei voida tiedottaa edustusurheiliojoiden osalta???


      • Tiedonpanttaus

        Liitolla on tiedottaja. Asioista voisi tosiaan tiedottaa.


      • Annikki05

        Surkeaa toimintaa


      • Rasitusmurtuma00

    • kiinnostunut_kysyjä

      Tuleekohan mistään suoraa lähetystä Finlandia Trophystä?

      • Areena_näyttää

        Areenasta tulee kaikki perjantain, lauantain ja sunnuntain kisat mutta näyttäisi että jostain syystä torstaina luisteltavia naisten ja parien lyhytohjelmia ei lähetetä. Myös muodostelmaluistelu lähetetään Areenassa. Youtube-streameista tai muista en tiedä.

        http://areena.yle.fi/tv/opas/taitoluistelu#


      • kiinnostunut_k

        Kiitos, laittakaa joku video valmiiksi torstaiksi, ja ladatkaa youtubeen sitä mukaa kuin luistelu etenee. Jos voit, laita yt kanavalinkki tähän.


      • Pettynyt__

        Aika erikoista ettei naisten lyhytohjelmaa näytetä kun suomalaisia mukana ja eikös siellä pitäs olla mm. Mao Asadakin eli maailmanhuippuja mukana eikä Yle pistä edes Areenaan. Näytti myös siltä ettei jäätanssin vapaohjelmaakaan sunnuntaina näytetä :( jos telkkarista ei löydy tilaa luistelulle ni luulis Areenassa voivan silti näytää.


      • Youtubestako

        Kyllä vapaatanssi tulee Areenasta, mutta on tosiaan erikoista ettei naisten lyhytohjelmaa näytetä. Toivottavasti torstaille löytyisi edes Youtube-streami.


    • Streamia
    • Alisa_Rostelecomiin

      Yksinluistelussa Suomea aikaisemmin edustanut Alisa Efimova on valittu parinsa kanssa Rostelecomiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6083
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3685
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1758
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      76
      1619
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1532
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1435
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1428
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      27
      1345
    Aihe