Narsisti naiset ..vaikeita tunnistaa

Narskunkokenut

Röyhkeä hyväksikäyttäjä

- suuret käsitykset itsestä

- mielikuvat rajattomasta menestyksestä

- usko omaan ainutlaatuisuuteen

- ihailun vaatiminen muilta

- erikoiskohtelun vaatiminen muilta

- muiden hyväksikäyttö

- empatian puute

- kateus

- ylimielisyys ja röyhkeys

Narsistisen luonteen syntymiseen vaikuttavat sosiaalinen ympäristö a lapsuudenkokemukset. Yleensä narsisti ei ole saanut lapsena rakkautta ja huolenpitoa, minkä takia hän ei ole oppinut välittämään ja huolehtimaan muista.

8

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • narskupoikakuppitee

      Eikö kateus ole kielletty tunne. HÄN kokee että muut kadehtivat hänen mahtavaa elämää. Hän raivostuu ihmisille, joissa näkee omat huonot piirteensä.

    • ei_vain_naiset

      Sama pätee miehiin. Ja suurempi osa narsisteista on miehiä.

    • Tuskinon

      Onko se lohduttavaa, että miehiä on enemmän ??Narsistin hovissa on aina kamalaa,ne jotka ovat selvinneet ovat onnekkaita.

    • SAMANKOKENUT

      Mustamaalauskampanjoissa kyseessä on narsistin loukatut tunteet, kosto ja viha sekä hyödyn tavoittelu. Mustamaalauksessa hyökätään toisen ihmisen persoonan, elämäntavan yms. kimppuun. Kampanjat perusuvat suoranaisiin valheisiin, puolitotuuksiin ja vahingoittaviin huhuihin. Narsistit laittavat likoon koko manipulaatiotyökalupakkinsa saadakseen kuulijan uskomaan näihin valheisiin ja huhuihin sekä saadakseen heidät kertomaan ne eteeenpäin. He voivat tarinoida olevansa itse uhreja saaden näin myötätunnon kuulijoiltaan. He voivat liehitellä kuuntelijaa (näin on usein myös näissä lasten asioiden selvitystilanteissa, omin silmin on tuokin tullut nähtyä) tai teeskentelevät kuuntelijaa kohden suurempaa läheisyyttä kuin se todellisuudessa on. Siis naapureille voi jutustella samaan tapaan kuin vanhalle luottokaverille.

      Hämmästyttävää on näissä kampanjoissa ihmisten hyväuskoisuus, siis se, että uskotaan silmää räpäyttämättä tarinat ja jatketaan niitä eteenpäin. Tosin tämä sinisilmäisyys saattaa olla näennäistä. Onhan juorut aina vähän herkullisia ja niistä saa jutun juurta tuttavien kesken, eihän aina jaksa höpistä BB-talon selkkauksista tai vastaavista. Jos omatunto soimaa, voi sen hiljentää vaikka verhoamalla huhun huolen pitoon tai muuhun hyväksyttävään muotoon. Tätä ihmisen piirrettä narsistit käyttävät sumeilematta hyväkseen. Ja lopulta narsisti katselee tyytyväisenä ympärilleen, ihmiset juoruavat, huhu leviää, muuttaa muotoaan ja huhujen kohde kärsii. Narsisti on saavuttanut tavoitteensa.

      • luottamusnolla

        Näinhän se on. Eikä kohde pysty ikinä antamaan täysin anteeksi näille narsistin sätkynukeille saati luottamaan heidän arvostelukykyynsä ihmisinä, joten siinä taas yksi nassen tavoite saavutettu.


    • Juurinaina

      Narsistit kuluttavat paljon aikaa miettien täydellistä rakkaussuhdetta, jonka he joskus kokevat. Pikkuhiljaa alkaa suhteeseen hiipiä tosiasia, että toinen onkin ihminen, tavis ja kuolevainen - ei jumala eikä puolijumala - ja silloin narsistin pettymys alkaa näkyä ja hän ilmaisee sen selkeästi ja suoraan, kainostelematta.

    • EIVATSIISKAIKKI

      Missä vaiheessa sen huomaa? Sitä tottuu määrittelemättömään pelkoon. Ovesta astuu sisään jättiläinen, jolla on vaatimusten virne naamallaan. Yritän olla huomaamatta sitä. En katso päin. Mutta väsymys ja pettymys siitä, että hoidan kaiken yksin, kasvaa sitä mukaan kun hän napsuttelee sormiaan ja käskee. ”

      – Kaikki entiset aviopuolisot eivät ole narsisteja, vaikka nykyään ’narsku’ alkaa olla melkein samaa tarkoittava sana ex-puolison kanssa. Narsismi on aika pysyvä luonteenpiirre, pitkäaikainen ja se toteutuu monissa ihmissuhteissa, ei vain avioeron kynnyksellä. Jos sanoo toiselle ilkeästi, ei se tarkoita että on narsisti.

      – On olemassa psykopaatteja, jotka eivät pysty asettumaan toisen asemaan ja osa heistä voi olla hyvinkin väkivaltaisia ja piittaamattomia. Käytännössä kaikki psykopaatit ovat narsisteja, mutta kaikki narsistit eivät ole psykopaatteja. Siinä on vain se itsekorostus ja huomiohakuisuus sekä huoli siitä, että muut kadehtivat tai hän itse kokee, ettei ole saavuttanut sitä asemaa, joka hänelle kuuluisi.

    • minäselvisin

      Seurustelin mielenterveyskuntoutujan kanssa 2v,lopussa vasta selvesi kunnolla mikä oli naisiaan..
      Ei koskaan takaisin siihen suhteeseen,ei mistään hintaa.
      Narsisti on koko ajan kateellinen muille ihmisille: heidän menestykselleen, heidän luonteelleen, heidän sivistykselleen, heidän lapsilleen, heidän ajatuksilleen, sille että he kykenevät tuntemaan, heidän hyville hetkilleen, heidän menneisyydelleen, heidän tulevaisuudelleen, heidän nykyisyydelleen, heidän puolisoilleen, heidän ystävilleen tai rakastajilleen, heidän asuinpaikalleen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      118
      9465
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      156
      2536
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      9
      1396
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe