Karppaamisen taustalla liha- ja meijeriteollisuus

Puustisen_Veku

Tämä on hyvä pitää mielessä eli pelkkää valhetta taitaa olla kaikki karppausta tukevat tutkimukset.

Ruotsin radio selvitti kahden karppausta tukevan ruotsalaislääkärin hyödyntämiä vähähiilihydraattista ruokavaliota tukevia tutkimuksia, ja totesi suuren osan niistä olevan ruokavaliosta hyötyvien tahojen rahoittamia.

Tukijoiden joukossa on muun muassa Yhdysvaltain lihakarjan kasvattajien yhdistys, meijeriyhtiö Swissmilk ja Atkinsin dieettiin yhteydessä olevia yrityksiä.

Lääkärit Andreas Eenfeldt ja Annika Dahlqvist ovat julkaisemissaan kirjoissa ja blogikirjoituksissa vedonneet 11:een karppaamisesta tehtyyn tutkimukseen, jotka todistavat vähähiilihydraattisen ruokavalion eduista. Eenfeldt ja Dahlqvist ovat aiemmin painottaneet karppaamisen eroavan muista ruokavalioista siinä suhteessa, ettei elintarviketeollisuus ole vaikuttanut siihen.

http://yle.fi/uutiset/ruotsin_radio_karppaamisen_taustalla_liha-_ja_meijeriteollisuus/5415231

15

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lkjdfiowejvto

      Karppaus voi tarkoittaa monenlaista asiaa, esim. munien, pekonin, punaisen lihan, kerman ja voin syöntiä vähäisin kasviksin, tai esim. kasvis- ja kalapainotteista viljoja ja sokeireita välttelevää monipuolista ravintoa. Kukin noudattakoon sitä, mikä toimii ja on kohtuuden rajoissa. Selvää on, että monet vitamiinit ja hormonit eivät toimi liian vähillä rasvoilla. Haittaa ei todellakaan ole, jos karppaajan rasvat ovat paljolti tyydyttymättömiä: pähkinöistä, siemenistä, avokadosta, camelinasta, oliiveista, kaurasta ja kalasta. Joku osuus esim. kananmunan keltuaisen, voin ja maitotuotteiden rasvasta ei haitanne, jos määrät pysyvät kohtuullisina ja proteiineja ja kuituja tulee suhteessa tarpeeksi. Itse karppailen, mutta esim. vältän punaista lihaa tyystin. Korkeammilla hiilihydraateilla laihtuminen ei yksinkertaisesti onnistu.
      Nuorempana toki riitti pieni skarppaus makeiden poisjättämisellä, leipää, perunaa, riisiä ym. pystyi syömään mielinmäärin, ja silti laihtui.

      • 0987654

        kuinka se menikään? mulla paino laski 4kiloo kuukauden aikana vaihdettuani keijun raakaan voihin. huomautettakoon notta liikunta ei lisääntynyt eikä mikään muukaan touhu. uskoisin siemenöljyjen olevan itsestään perkeleestä.


      • mitähähtäh
        0987654 kirjoitti:

        kuinka se menikään? mulla paino laski 4kiloo kuukauden aikana vaihdettuani keijun raakaan voihin. huomautettakoon notta liikunta ei lisääntynyt eikä mikään muukaan touhu. uskoisin siemenöljyjen olevan itsestään perkeleestä.

        Söitkö keijua 4kg kuussa ja nyt vota 100 g kuussa?


      • 0987654
        mitähähtäh kirjoitti:

        Söitkö keijua 4kg kuussa ja nyt vota 100 g kuussa?

        keijua sipaisu paksun viipaleen päällä kuten heitin säädyllinen ohje kuuluu ja voi politiikkaan siirryttyäni ohut leipäviipale ja reilusti voita. mitä sitä säästämään sillä voi on kilohinnaltaan halavempi kuin leipä.


    • lkjdfiowejvto

      Itse en sipaise rasvoja yhtään mihinkään, kun en syö leipää tällä hetkellä. Leipää syödessänikään en sipaise yhtään mitään leivälle: salaatti, tomaatti ja kurkku riittävät. Kovin ollaan herkkähipiäisiä, kun sanotaan, että itsestään perkeleestä olisi siemenöljyt; ehkä siitä lähteestä on tuo agressiivinen hyökkäävyys ja epäluulo. Syön siemenet kaikkineen, kokonaisina (auringokukan-, pellavan-, chian- ja kurpitsansiemenet). Ainoastaan camelinaa käytän öljynä paistamiseen: se kestää hyvin kuumia lämpötiloja ja sisältää mm. omega3:a runsaasti. Salaattiin lorautan oliiviöljy: sitäkin tavataan yleensä kehua terveelliseksi. Italialaiset kastavat muuten leipänsä oliiviöljyyn.

    • 0987654

      " Ainoastaan camelinaa käytän öljynä paistamiseen: se kestää hyvin kuumia lämpötiloja ja sisältää mm. omega3:a runsaasti. "

      Puukkosepät käyttääpi puukojen karaisun jälkeiseen päästöön rypsiöljyä kun se kestää parhaiten kuumuutta. Minä käytän voita paitoon ja kookosrasvaa uppopaistoon. En tietenkää käsitä miksi ihmeessä pitää rasvan kuumuuttaa niin maan perskeleesti.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      173
      2980
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      429
      2355
    3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      46
      2284
    4. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      132
      1616
    5. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      38
      1445
    6. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      12
      1400
    7. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      131
      1375
    8. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      233
      1370
    9. Hallitus käy seuraavaksi palkansaajien sunnuntailisien kimppuun

      Vuoro-ja sunnuntaityötä tekeville työntekijöille, muun muassa hoitajille, poliiseille, kaupan työntekijöille jne. on luv
      Maailman menoa
      256
      1338
    10. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1243
    Aihe