Karppaamisen taustalla liha- ja meijeriteollisuus

Puustisen_Veku

Tämä on hyvä pitää mielessä eli pelkkää valhetta taitaa olla kaikki karppausta tukevat tutkimukset.

Ruotsin radio selvitti kahden karppausta tukevan ruotsalaislääkärin hyödyntämiä vähähiilihydraattista ruokavaliota tukevia tutkimuksia, ja totesi suuren osan niistä olevan ruokavaliosta hyötyvien tahojen rahoittamia.

Tukijoiden joukossa on muun muassa Yhdysvaltain lihakarjan kasvattajien yhdistys, meijeriyhtiö Swissmilk ja Atkinsin dieettiin yhteydessä olevia yrityksiä.

Lääkärit Andreas Eenfeldt ja Annika Dahlqvist ovat julkaisemissaan kirjoissa ja blogikirjoituksissa vedonneet 11:een karppaamisesta tehtyyn tutkimukseen, jotka todistavat vähähiilihydraattisen ruokavalion eduista. Eenfeldt ja Dahlqvist ovat aiemmin painottaneet karppaamisen eroavan muista ruokavalioista siinä suhteessa, ettei elintarviketeollisuus ole vaikuttanut siihen.

http://yle.fi/uutiset/ruotsin_radio_karppaamisen_taustalla_liha-_ja_meijeriteollisuus/5415231

15

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lkjdfiowejvto

      Karppaus voi tarkoittaa monenlaista asiaa, esim. munien, pekonin, punaisen lihan, kerman ja voin syöntiä vähäisin kasviksin, tai esim. kasvis- ja kalapainotteista viljoja ja sokeireita välttelevää monipuolista ravintoa. Kukin noudattakoon sitä, mikä toimii ja on kohtuuden rajoissa. Selvää on, että monet vitamiinit ja hormonit eivät toimi liian vähillä rasvoilla. Haittaa ei todellakaan ole, jos karppaajan rasvat ovat paljolti tyydyttymättömiä: pähkinöistä, siemenistä, avokadosta, camelinasta, oliiveista, kaurasta ja kalasta. Joku osuus esim. kananmunan keltuaisen, voin ja maitotuotteiden rasvasta ei haitanne, jos määrät pysyvät kohtuullisina ja proteiineja ja kuituja tulee suhteessa tarpeeksi. Itse karppailen, mutta esim. vältän punaista lihaa tyystin. Korkeammilla hiilihydraateilla laihtuminen ei yksinkertaisesti onnistu.
      Nuorempana toki riitti pieni skarppaus makeiden poisjättämisellä, leipää, perunaa, riisiä ym. pystyi syömään mielinmäärin, ja silti laihtui.

      • 0987654

        kuinka se menikään? mulla paino laski 4kiloo kuukauden aikana vaihdettuani keijun raakaan voihin. huomautettakoon notta liikunta ei lisääntynyt eikä mikään muukaan touhu. uskoisin siemenöljyjen olevan itsestään perkeleestä.


      • mitähähtäh
        0987654 kirjoitti:

        kuinka se menikään? mulla paino laski 4kiloo kuukauden aikana vaihdettuani keijun raakaan voihin. huomautettakoon notta liikunta ei lisääntynyt eikä mikään muukaan touhu. uskoisin siemenöljyjen olevan itsestään perkeleestä.

        Söitkö keijua 4kg kuussa ja nyt vota 100 g kuussa?


      • 0987654
        mitähähtäh kirjoitti:

        Söitkö keijua 4kg kuussa ja nyt vota 100 g kuussa?

        keijua sipaisu paksun viipaleen päällä kuten heitin säädyllinen ohje kuuluu ja voi politiikkaan siirryttyäni ohut leipäviipale ja reilusti voita. mitä sitä säästämään sillä voi on kilohinnaltaan halavempi kuin leipä.


    • lkjdfiowejvto

      Itse en sipaise rasvoja yhtään mihinkään, kun en syö leipää tällä hetkellä. Leipää syödessänikään en sipaise yhtään mitään leivälle: salaatti, tomaatti ja kurkku riittävät. Kovin ollaan herkkähipiäisiä, kun sanotaan, että itsestään perkeleestä olisi siemenöljyt; ehkä siitä lähteestä on tuo agressiivinen hyökkäävyys ja epäluulo. Syön siemenet kaikkineen, kokonaisina (auringokukan-, pellavan-, chian- ja kurpitsansiemenet). Ainoastaan camelinaa käytän öljynä paistamiseen: se kestää hyvin kuumia lämpötiloja ja sisältää mm. omega3:a runsaasti. Salaattiin lorautan oliiviöljy: sitäkin tavataan yleensä kehua terveelliseksi. Italialaiset kastavat muuten leipänsä oliiviöljyyn.

    • 0987654

      " Ainoastaan camelinaa käytän öljynä paistamiseen: se kestää hyvin kuumia lämpötiloja ja sisältää mm. omega3:a runsaasti. "

      Puukkosepät käyttääpi puukojen karaisun jälkeiseen päästöön rypsiöljyä kun se kestää parhaiten kuumuutta. Minä käytän voita paitoon ja kookosrasvaa uppopaistoon. En tietenkää käsitä miksi ihmeessä pitää rasvan kuumuuttaa niin maan perskeleesti.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      328
      3716
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      225
      3224
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2623
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2135
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2132
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      16
      1977
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1775
    8. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1752
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      296
      1488
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1372
    Aihe