Tasapaino-ongelma

horjuva

Hei!
Oisko kellään mitään simppeleitä vinkkejä joilla parantaa tasapainoa hieman paremmaksi? Meinaan käyn estetunneilla, ja välillä sattuu niin etten pääse hyppyyn kunnolla mukaan ja lennän tämän seurauksena kaulalle tai tipun. Ja tätähän siis käy itseasiassa melko usein, sillä olen juuri aloittanut puolivuotta sitten esteet, että eiköhän se jonkin verran myös itse kehity. Mutta miullahan on ollu koko ikäni ihan sairaan huono tasapaino vaikka oon harrastanu ratsastusta jo reilut 6 vuotta, niin ne vinkit ois kivoja.

4

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olisiko sinun mahdollista ottaa yksityistunteja muutamia kertoja? Voisit pyytää liiantyöskentelyä niin että voisit harjoitella tasapainon säilyttämistä ensin sileällä, sitten puomeilla ja kavaleteilla ja sitten pienillä esteillä. Liinassa voisit ratsastaa käden sivuille ojennettuina ja ilman jalustimia, ja/tai jalustimet jalassa kevyttä/kenttäravia ilman että pidät käsilläsi mistään kiinni. Tasapainoharjoituksia on toki muitakin kuin nämä mainitsemani, mutta näistä oli aikanaan paljon apua itselleni.

      • horjuva

        Kiitos vinkeistäsi, vaikuttava todella hyviltä. Ei ole kuitenkaan varaa käydä yksityistunneilla, joten näitä en valitettavasti voi kokeilla. :/


    • Hmm... Olisiko sinun mahdollista ottaa yksityistunteja edes satunnaisesti silloin tällöin? Esim yksi tunti nyt ja seuraava "sitten joskus"? Ymmärrän hyvin tuon rahaongelman, yksityistunnit ovat kieltämättä melko kalliita, mutta jos todella haluaa päästä eteenpäin, se käy parhaiten sillä tavalla. Kuka tietää, ehkä saisit jonkinlaisen ahaa-elämyksen jo yhdelläkin tunnilla, kun opettaja keskittyisi kokonaan sinuun. Jos vain on mahdollista, kokeile edes sen yhden kerran, siitäkin voi olla jo iso apu.

      Mutta kuinka suuressa ryhmässä ratsastat? Jos hevosia on kentällä vain pari kolme kerrallaan, voisit silti ehkä pyytää opettajaltasi liinatyöskentelyä tai jotain muuta tasapainotuntia? Ratsastus ilman jalustimia auttaa myös, joten jos mahdollista, sitäkin kannattaa harjoitella niin paljon kuin mahdollista. Kun jalustimista ei saa tukea, oppii väkisinkin pitämään tasapainoa yllä, mikä auttaa sitten esteilläkin. Ryhmätunneilla on hankala vaikuttaa siihen mitä tunnilla tehdään, mutta kannattaa ainakin kysyä olisiko mahdollista.

    • horjuva

      Niin, toki jos saisi joskus aikaiseksi säästää tarpeeksi rahaa kun tosiaan kalliita ovat. Tunneillamme ratsastaa korkeintaan 7 ratsastajaa, eli jotain tuota luokkaa aina. Todella vaikea siis vaikuttaa tuntiin itse ja saada tällaista harjoitusta. Mutta voisi olla hyvinkin mahdollista että voisin harjoittaa tasapainoa ilman jalustimia, täytynee kysyä.
      En kyllä tosiaan tajua, että jokakerta kun olen mennyt ilman satulaa niin en ole tippunut kertaakaan, ja tosi harvoin meinannut menettää tasapainon. Mutta satullalla taas aivan eri asia, ehkä säädän siellä selässä liikaa tai jotain.
      Kiitos tosiaan vinkeistäsi, täytyy kysyä opettajalta ja testata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4217
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4056
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3662
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      67
      3079
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2771
    6. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2568
    7. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2548
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2426
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2319
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2275
    Aihe