Suomen yleisurheilun alemmuustila

EiketäänRioon

Jatkuu ja jatkuu. Kehitys pysähtyy 17-18 vuoden iässä. Lihasmassaa ei tule lisää, ei nopeutta. Harjoittelu on laiskaa. Omin silmin olen todistanut vuosikausia miten velttoa porukkaa on. Osa valmentajistakin sanonut, että niillä treeneillä pärjätään vain piirikunnallisissa.

24

343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Närkästynyt

      Olen ihan samaa mieltä. Sisukkuutta ja todellista voiton tahtoa on erittäin harvalla. Ketään ei pitäisi näillä 7 - 9 sijoilla ja alkueräjuoksuilla lähettää olympialaisiin. Ei johtoa sen paremmin kuin kilpailijoitakaan. Kun kuuntelin valmennusjohtaja Jorma Kemppaisen velttoa vastailua haastatteluun, ajattelin, että ainakin tämä herra ensimmäisenä SUL:ista pihalle.

    • esiveste

      Kyllä, kyllä yleisurheilun tila ollut surkea jo vuosia. Aina selitellään vuodesta vuoteen, tulossa on hyviä nuori, ensivuonna on sitten jne, jne. Ja kun sitten tulee arvokisat eikä menestytä niin sama virsi.

      Suomen yleisurheilu ja siihen sijoitetut varat, surkea vastine käytetyille varoille. Mikähän summa mahtais tulla hinnaksi 1 kpl pronssi mitalille ja 5:lle piste sijalle.

    • ainauusi

      Kyllähän paljon on kiinni harrastajamääristä, nykyajan nuoret harrastavat mielummin lököpöksyilyä ja seinien sotkemista. Näkeehän sen kuinka vielä terveissä yhteiskunnissa kuten Puolessa pärjätään paljon paremmin

    • niin.no

      Kai se täytyy änkyräkonservariitivsten junttirupujen vain nostaa perseensä ylös tv-valtaistuimelta ja alkaa itse urheilla, kun maamme "lökäpöksynuoret" eivät osaa?

    • Penavaarinen

      Eikö Suomessa osata opettaa tekniikkaa esteiden ylitykseen,kolmiloikan jalkojen ojennukseen,seiväshypyn kylkimyyryläisille yrittäjille. Katsokaa ulkomaalaisten tekniikkaa vastaavissa lajeissa jalkoihin voimaa ,mitenkäs se pekka vasala aikoinaan löysi keinot Keinon voittamiseksi? Hiekkamontussa!!!! Satsattava uusiin nuoriin,Ei näillä pistesijoilla pitkälle potkita.mitenkä olisi käynyt jos Venäjä olisi ollut mukana?

      • kuuntelijakts

        Nyt olis ollut Suomella sauma, kun Venäjä oli pois. Huvitti kun näitä epäonnistujia kuunteli haastattelussa, sanoivat että sitten Riossa :) :) Kun tietää että siellä on maailman huiput, niin miten sitten siellä...........?


      • Urheiluaseuraava

        Pääosa näistä negatiivista kommentoijista ovat itse elämässään epäonnistuneita ja kateellisia kun eivät ole mitään elämässään saavuttaneet. Urheilija, joka valitaan edustamaan maataan ei ole epäoonistunut. Toki kilpailusuoritus voi epäonnistua.


      • kysynMinävain
        Urheiluaseuraava kirjoitti:

        Pääosa näistä negatiivista kommentoijista ovat itse elämässään epäonnistuneita ja kateellisia kun eivät ole mitään elämässään saavuttaneet. Urheilija, joka valitaan edustamaan maataan ei ole epäoonistunut. Toki kilpailusuoritus voi epäonnistua.

        Ja millähän perustelet ettei ole, epäoonistunut kuten kirjoitat.Perustele?
        Yhteiskunnan varoilla sinne on valmisteltu ja menty, silloin on myös maksajilla oikeus arvostella, kysellä jopa vaatia tuloksia.


    • Veronmaksajaeisospummi

      Säälittää nämä kateelliset natisijat. Valittu urheilija(t) on aina maan paras tai parhaat.

    • Hoonosoomilaulaen

      Sandrahan asuu Tukholmassa.
      Sandra voisi ruotsalaistua ja edustaa Ruotsia. Ruotsalaisten onnella Sandra varmaan voittaisi.
      Suomalaisena kaikki menee perseelleen.

    • jalo-ihminen

      Kilpaurheilu katoavaa kansanperinnettä. Ainakin niinkauan kun yritetään ylläpitää jotain puhdasta urheilua, kun todellisuudessa ilman aineita ja muita vippaskonteja ilman ei vaan pärjää.

      Miksi kukaan rehellistä kilpaa kannattava uhraisi voimavaransa johonkin epärehellisyyden kentille.

    • ljjnjg

      Kiva on että näkee arvokisoissa suomalaisia, vaikka eivät pärjäisi. Kyllä Suomesta tulevaisuudessakin löytyy joitain sen verran hulluja, että pärjäävät maailman huipulla. Keihäässä Ruuskanen ja Pitkämäki ovat pärjänneet loistavasti.

    • Urheilijat1

      Naurattaa ja kieltämättä vähän harmittaakin tää kateellisten kommentointi. Urheilijat ovat pääosiltaan itse harrastuksensa maksaneet. Parhaat saavat pientä tukea liitoltaan. Pääosa näistä kateellisista ei ole pärjännyt missä lajissa edes koulun tai päiväkodin kisoissa.

    • oooo222

      Kyllä se kehitys pysähtyy 17-18 kun lapsilisät ja vanhempien elatusvastuu loppuu ja ovat varattomia, pitää mennä kouluu ja töihin, että saa leipää eikä työssäkäyvä menesty huipulla, se on kuulkaa niin rankkaa reeniä jos meinaa pärjätä, niitä ponsoreita saa sitten vasta kun on huipulla ja silloin urheiluliittokin maksaa jotain valmennustukee, mutta nuoriso on kyllä niitä väliinputoojia jos ei ole vanhemmilla varallisuutta.

    • nettomaksaja

      Eräät urheilun lajiliitot Suomessa haluavat houkutella vain varakkaiden jälkikasvua toimintaansa maksattamalla kaikki arvokisamatkatkin nuorilla itsellään. Valtionavut menevät ihan jonnekin muualle kuin nuorille lahjakkuuksille ja henkilökohtaista kiusaamista esiintyy, jos köyhä nuori ei tajua lopettaa uraansa. Harmi vaan, että talenttia on usein enemmän köyhien parissa enemmän kuin eliitin pilallehemmotelluilla kersoilla.

    • Ihanmuuta

      Huippu urheilun johtaja tämä valmentajien Uri Geller tulisi siirtää Italian jalkapallon lääkintäryhmään, eli poppamieheksi.

    • ihan.samaa.jaskaa

      Kuka hullu tuhlaa elämänsä jollekin yleisurheilulle. Eihän siitä saa elantoaan edes osittain kuin muutama hullu, jolla ei näytä olevan muuta elämässään. Tulokset junnaa tai putoavat vuosi vuodelta mutta selityksiä riittää. Monelle näköjään riittää loppukilpailu Kalevan kisoissa ja uran huippu olisi päästä kolmantena mukaan Suomi-Ruotsi maaotteluun.

      • ei.urheilijoille

        Kyllä urheilujohtajille, se on parempi ja mukavampi homma.


    • Satupekka

      Kehityksen kuuluukin hidastua 17-18 iässä. Jos kehitys jatkuu huimasti tai vasta alkaa yli 21 iän, on syytä epäillä dopingia, josta esimerkkinä vaikka menneet suuruutemme. Juoksin 70-luvulla 15 iässä Cooperissa 3500 m pelkillä sen ajan arjen askareiden pohjilla (vettä kotiin kilometrien päästä järvestä 25 kg astiat molemmissa käsissä hampaat irvessä metsän halki joka päivä yrittäen aina nopeammin jne). Sitten keskityin harjoittelemaan kestävyysjuoksua 20 vuoden ajan kaikilla konsteilla Nurmet, Zatopekit, Lydiardit, Sinkkoset, Haikkolat jne kokeillen, myös maltillisemmin tämän päivän Ari Paunosenkin malleilla. En koskaan päässyt enempää kuin 3550 m Cooperissa ja senkin saavutin jo 17 iässä. Himoharjoittelun ainoa olennainen hyöty oli se, etteivät jalat olleet enää niin kipeät huippusuorituksen jälkeen.

      Lahjakkuus ja rajat näkyvät jo varhain ja maksimitasonsa älykäs urheilija saavuttaa jo parin vuoden tosiharjoittelulla. Tämä koskee myös voimalajeja kuten kuulantyöntöä. Kunnioitan todella suuresti näitä nykyisiä 14 minuutin vitosen juoksijoitamme. He ovat hirmuisia menijöitä.

    • Erkkivittu

      Niiden valtavan menestyksen takiakko? Muahaaaa..itse nauran paskaista naurua näille sunnuntaihölkkäjille. Kaikki tuet pois.

    • cxzzxc

      eikös ton pokemonien jahtaaminen pitänyt aktivoida nuorison liikkumaan että pienessä(pielessä) on suomen urheiluntulevaisuus

    • Totuutta_kehiin

      Kyllä suomalaisessa yleisurheilussa ja varsinkin juoksuissa ihan maan omilla seuroilla on peiliin katsomisen paikka. Esim, Lahden ahkera raahasi takavuosina Keniasta juoksuraakkeja jotka sitten vei kaiken mahdollisen suomessa ja lopetti viimeisenkin kipinän nuorilta lajin harrastamiselta. Sitten vielä tämä eliittikisa, johon myös raahattiin aina ulkomailta, joku joka korjasi potin ja suomalaiset omillaan urheilua harrastaneet jäi nuolemaan näppejään. Tämä on suomalaisen yleisurheilun syöpä ja tässä ahneet seurajohtajat ovat yksin syypäitä tähän tilanteeseen.
      Ihan sama jos haluttaisiin tappaa maasta jääkiekko, tuodaan suhteessa saman verran kehäraakkeja KHL:stä jotka vie kaikki seurapaikat ja mahdollisuudet suomalaisilta pelaajilta, niin viidessä vuodessa suomi on sijoilla 10-15 jääkiekossakin.
      Sitten vielä kaiken kukkuraksi huippu-urheilujohtajaksi valitaan mien joka ei ymmärrä todellisesta urheilusta hevonpersettä. Kojonkoski ei pysty tekemään suomalaiselle huippu-urheilulle yhtään mitään, hänen saavutuksensa ovat lähinnä pluffia jos hän kävi jossain Itavallassa ja Norjassa, jossa mäkihyppyn satsataan ihan toisella tavalla kuin suomessa. Jos Kojonkoski on tosiaan hyvä mäkihyppyvalmentaja niin siirretään hänet suomen mäkihyppyjoukkueen valmentajaksi niille resursseille, jota tämä huippu-urheilujohtaja lajille nyt antaa. Nähdään hänen todelliset kykynsä joita ei kertakaikkiaan ole.

    • MrJuha82outolintu

      Täällä ei kaikki treenaa ja sitten ne harvat jotka treenaa, niin treenaavat myös liikaa, sillä lepo on erittäin tärkeä.
      2 kovaa viikkoa ja 3 rento viikko, jossa enimmäkseen lepäilyä.
      Näin se pitää mennä.
      Nykynuoriso on laiskaa, eivät viitsi tehdä treenejä huipputehoilla.
      ensiksi pitäs peruskunto hommata paremmaksi.
      Toki pikajuoksija ei voi olla kuten kestävyysjuoksija, se täytyy muistaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      200
      2214
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      293
      1731
    3. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      146
      1413
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      85
      1287
    5. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1157
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      89
      1136
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      184
      1062
    8. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      31
      1059
    9. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      4
      1019
    10. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      904
    Aihe