Mitä tehdä? Pattitilanne =(

Mahdotontilanne

En tiedä onko järkevää kirjoitella tänne, mutta johonkin on kirjoitettava. Olen nainen, liki 14 vuotta naimisissa, 16 vuotta saman miehen kanssa yhdessä, 3 lasta. Avioliittomme olisi luultavasti vieläkin onnellinen, jos mieheni ei olisi alkanut sotkemaan perheemme raha-asioita.

Mies ei kertonut avioliittomme ensimmäisinä vuosina, että hänellä on 3 luottokorttia, joilla oli ostellut/maksellut asioita (EI viinaa, tms turhaa, vaan ruokaa ja maksanut laskuja), hän ei saanut maksettua niitä ja otti niihin vippejä ja ajautui kierteeseen. Jäi kiinni, kun aloin löytämään piilotettuja laskuja jne.

Sain pelastettua tilanteen ja annoin hänelle mahdollisuuden, koska rahat olivat käytetty perheen elämiseen, ei huumeisiin, viinaan tai pelaamiseen. Silti tämä toistui useita kertoja usean vuoden ajan. Mies jäi mm. työttömäksi, eikä kertonut asiasta vaan kävi töissä vaikkei käynytkään liki 6kk ajan. Taas laskut kasautuvuivat, en nukkunut kunnolla 8kk.teen, pelastin jälleen tilanteen. Mitä helvettiä tässä tekisi? On talolainaa ja mulla yrityslainaa vaikka kuinka ja paljon (jota en olisi ikinä ottanut, jos olisi tiennyt, että mies ei osaa hoitaa asioitaan). Ei osannut kertoa syytä miksi toimii näin.

Hän on hyvä isä lapsille, vie harrastuksiin ja hoitaa kotia, mutta jäi taas jokin aika sitten kiinni että hänen laskuja oli jäänyt maksamatta, ei ollut kertonut minulle vaan ne olivat menneet perintään. Vieraita naisia hänellä ei ole ollut, mutta luotto on nolla. Tällä kertaa hänen vanhemmat pelastivat hänet.

Itse en luota häneen ollenkaan. Minulla on kaikki pankkitunnukset, hoidan firman ja kodin laskut, että ne tulee maksettua. Jatkuva hermopaine että rahat riittävät. Itse olen ollut uskollinen tähän asti, mutta en tiedä kauaa on näin, sillä tarpeet ne on jokaisella ihmisellä. Oma mies ei houkuta, koska on valehdellut niin paljon, että ajatuskin samassa sängyssä inhottaa. Pitäisikö harkita jo salasuhdetta?

Erota ei voi kun talossa lainaa vielä liki 9 vuotta, sama firmalla ja kiinnityksiä siitä. Lapset pahassa iässä ja isä tärkeä hahmo. Tuntuu että on umpikujassa. Oma moraalikin alkaa kohta horjua ja en edes uskalla mennä mihinkään viihteelle, etten päädy mihinkään tyhmään ratkaisuun. Hukutan itseni töihin ja treenaamiseen. Onko kukaan ollut tämmöisessä tilanteessa koskaan? Miten pankit suhtautuvat talon myyntiin jos siinä kiinnityksiä. En kaipaa mitään provo-vastauksia kiitos!

13

428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erilainen_arvomaailmani

      En ole ollut vastaavassa tilanteessa, mutta hurjalta kuulostaa myös se, että harkitset sinnittelemistä tuossa tilanteessa vielä yhdeksän vuotta materiaalisten syiden vuoksi. Talot, rahat, firmat on aika pintaa elämässä... miettisin, miten paljon niiden takia kannattaa elämänsä arvokkaita vuosia hukata. Itsepä sen joudut miettimään.

    • uusisivuf

      En valitettavasti tiedä niistä asioista mihin pyydät neuvoa ja kokemusta. Mutta mietin oletko kertonut miehelle näistä tuntemuksistasi häntä kohtaan? Voisit niiden varjolla ehdottaa avointa suhdetta. Luulen että se voisi olla hänenkin mielestään jopa parempi ratkaisu, kun tuskin hänkään kokee intohimotonta seksiä välillänne luontevaksi.

      Jos mies on edelleen työtön niin työvoimatoimiston kautta voi saada ainakin jonkinlaista apua raha-asioiden neuvontaan mikä myös tukisi sitä että oppisi käsittelemään rahaa itse. Myös terveydenhoitajalle voi käydä siellä juttelemassa jne, mitä olisi pakko tehdä, kun on täysin kykenemätön kohtaamaan omia ongelmiaan.

      Perheneuvontakin voi olla hyvin ajankohtainen että molemmat pystyisitte saamaan tukea miten edes elää yhdessä sen aikaa kuin on pakko ja saada käsiteltyä omia tunteitanne paremmin.

      • K.i.i.t.o.s

        Kiitos. Sain tästäkin paljon aihetta tulevaisuutta varten. Pitää keskustella näistä kun oma ajatukset selvillä edes jotenkin.


    • 98papu

      Pattitilanne?

      Jos puoliso kuolee, se on täys stoppi. Kaikki muu on hoidettavissa.

      Talo myyntiin ja omat osoitteet.

      Mihin mies lapsilta katoaisi erossa?!?!? Isä on isä.

      Sinä ja vanhemmat olette syypäitä miehesi kehittymättömyyteen!!! Pelastamine on vanginnut hänet lapsentasolle.

      Jätä hänet rauhaan, jotta hän voi ottaa itse vastuun.!!!

      Joko ottaa nii lujaa pohjakosketusta, että lopulta kuolee siihen. Tai sitten rämpii ja alkaa lopulta kehittyä ja ottaa vastuuta .

      Älä ole miehesi onnen edessä!!!!! Ja pilaa lasten elämää elämällä "säälistä ja materiasta" miehesi kanssa. Lapset alkavat myös halveksua isää. Sinun mallin mukaan. Lopeta heti! Eroa!!!

      • elämäon.life

        Kiitos sinullekkin vastauksestasi. En pelkää että lasten isä häviäisikään. Isä on isä kuten sanoit. Enkä materiastakaan välitä. En tiedä paljon sinulla yrittäjäkokemusta, mutta lähinnä ajattelen lapsia ettei heille jää velkaa. Talolainaa on vielä 9 vuotta ja saman verran firmalla. Ajattelen tässä lapsia, että jos saataisiin talo myytyä niin kattaako velkaa ja millä aloitan alusta. Saanko taloa myytyä kun yrityslainaa sitä vasten eli kiinnityksiä. Sitä tarkoitin. Ja mitä tulee tuohon miehen touhujen mahdollistamiseen niin ei sitä paljon miettinyt muuta kun 9kk lapsen kanssa olin kotona kun eka pommi tippui päälle et millä laskut maksetaan. Lapsien parasta olen ajatellut. Kiitos kuitenkin sinullekin.


      • jvjuh
        elämäon.life kirjoitti:

        Kiitos sinullekkin vastauksestasi. En pelkää että lasten isä häviäisikään. Isä on isä kuten sanoit. Enkä materiastakaan välitä. En tiedä paljon sinulla yrittäjäkokemusta, mutta lähinnä ajattelen lapsia ettei heille jää velkaa. Talolainaa on vielä 9 vuotta ja saman verran firmalla. Ajattelen tässä lapsia, että jos saataisiin talo myytyä niin kattaako velkaa ja millä aloitan alusta. Saanko taloa myytyä kun yrityslainaa sitä vasten eli kiinnityksiä. Sitä tarkoitin. Ja mitä tulee tuohon miehen touhujen mahdollistamiseen niin ei sitä paljon miettinyt muuta kun 9kk lapsen kanssa olin kotona kun eka pommi tippui päälle et millä laskut maksetaan. Lapsien parasta olen ajatellut. Kiitos kuitenkin sinullekin.

        Lapsille ei kukaan jätä velkaa. Nääs kun perunkirjoituksessa saa lapset kieltäytyä velasta.

        Vainajien velat menee luottotappioksi.


    • oppeliini1

      Miehellä on todella iso ongelma vastuun ottamisen ja sen kantamisen kanssa.
      Tajuaako hän se itse? Siis todella, ymmärtääko hän hän mitä vastuu tarkoittaa?
      On niin helppo luvata vaikka kuu taivaalta kun tietää ettei sitä tarvitse antaa kenellekään kuitenkaan; muut hakevat sen hänen puolestaan!

      Ellei oikein vakava keskustelu ja ulkopuolisen kerrottua tuota hänelle suoraan, auta - olet todella vaikeassa tilanteessa.
      Tietysti voitte erota "ystävinä" jolloin hän saa viettää aikaa lastensa kanssa, ilman että sinä olisit koko ajan sydän sykkyrällä odottaessasi milloin mitäkin hänen maksamattomia laskujaan.
      Eron jälkeen hän on laillisesti itse vastuussa laskuistaan.

      Sinä tulet pärjäämään loistavasti ilman miestä: yksi suu vähemmän ruokkia, yksi ihminen vähemmän kuluttamassa, ylimääräiset yllätysmaksut häviävät jne..

    • ksdjfal

      Pankin lakimies osaisi vastata kaikkiin omaisuutta koskeviin kysymyksiin paremmin kuin Suomi24. Neuvot eivät ole ilmaisia, mutta kun tilanteen käy läpi ammatti-ihmisen kanssa, ei tarvitse arvailla mahdollisuuksia. Ehkä sieltä löytyisi jokin järkevä keino erottaa sinun ja miehesi raha-asiat toisistaan, koska sehän tuossa näyttäisi olevan tarpeen.

    • riittäisikö_vähemmän

      asia 1. en nyt oikein ymmärrä tätä velkatilannettanne.
      Minusta sinä et nyt kerro kaikkea. Mihin se mies ne pikavipit ja rahat sitten käyttää?
      Miksi teidän on alunalkaenkaan pitänyt ottaa noin paljon velkaa ja miten te olette yleensä sitä saaneet, koska tehän elätte ilmiselvästi yli varojenne?
      Jokaikinen rahalaitos tarkistaa luottotiedot ennen velan myöntämistä, joten joku tässä nyt mättää.

      Miten sinulla seksi ja raha kulkevat käsikädessä?
      Salapanosuhdeko se teidän rahatilanteen tai parisuhteen parantaisi?
      Mitä ne lapset siitä ajattelisivat jos äiti hyppäisi naimassa vierasta miestä ja isä velkaantuisi samaan aikaan pikavippikorkoihin ostaessaan perheelleen ruokaa ja muuta tarpeellista?

      Eikö yrityksenne menesty jos miehen pitää ottaa ruoka- ja lainanmaksurahat pikavippeinä?
      Miksi miehesi oli työttömänä vaikka teillä on oma yritys?
      Vai onko yritys sinun eikä yhteinen?

      Miksi olette taanneet omalla omaisuudellanne yrityksenne lainoja, sehän on sairas tapa toimia, jos kerran yritys ei tuota mitään, ettekä saa sitä kannattavaksikaan?
      Eihän nykyään kukaan takaa omalla kodillaan yrityksensä luottoja, tai siis vain tyhmä tekee niin. Normaalisti yrityksen rahoitus haetaan jostain muualta, Finnveralta, tekesiltä tms. riskirahoittajilta jotka eivät vaadi henk.koht.takauksia.

      Jos on mahdollisuus saada yrityksenne tuottamaan ja pystyisitte tekemään kannattavaa liiketoimintaa, sinuna keskittyisin kyllä siihen tuhatprosenttisesti ennemmin kuin salasuhteisiin ja sivupanoihin. Seksitarpeita varten ostaisin vaikka dildon jos mies kerran noin paljon kuvottaa ettei sen kanssa voi intiimissä suhteessa enää olla.

    • joopajoojooooo

      Hei kiitos sinulle kommenteistasi vaikkakin aika tylytystä. Vaikka se niin älyttömältä kuulostaa oli miehelläni rahasotkuja jo ennen talon rakentamista. Sotkut kuitenkin siinä mittakaavassa ettei luottotiedot olleet menneet ja saimme talolainan. Ei tässä ylimääräistä ole ostettu. 15 vuotta vanhoja huonekaluja ja mitään ylimääräistä ei ole. Ne rahat mitkä olisi pitänyt mennä laskuihin on hänen osaltaan mennyt omien velkojen maksuun. Ja sitten laskuja varten on ottanut vippejä. Mitä tulee firman lainaan niin on kyllä finnveran takaus, mutta silti vaativat nykyään muutakin. Miehen piti olla hoitanut kaikki hommat ja tarkistin luottotiedot ennen yrityslainan ottoa. Firma pyörii ja tuo leivän minulle ja toiselle ihmiselle ja koska ostin yrityksen siirtyi vanha työntekijä minulle. Hienoa että pidät minua syyllisenä vaikka kaikki rahani menneet perheeseen ja sen elättämiseen. Teen liki 65h viikossa ja olen yrittänyt omasta mielestä parhaani. Mutta kiitos kuitenkin kommenteistasi.

      • riittäisikö_vähemmän

        vastaus joopajoojooolle, elämäon.life jne.. nikille, koska olet ilmeisesti ap.
        Jos/kun aloittaa ketjun, hyviin nettikeskustelutapoihin kuuluisi käyttää samaa nikiä vastatessakin.

        Minulla herää lisää kysymyksiä teidän suhteestanne ja tuosta sinun yrityksestäsi.
        Olette olleet 16 vuotta yhdessä. Miehen rahatilanne ei mitenkään ole voinut tulla yllätyksenä sinulle, jos kerran huonekalutkin ovat siltä ajalta kun muutitte yhteen. Miehen salailevuus on toistunut useampaan otteeseen ja kaikki teidän velat ovat alkuajoilta. Sanot hoitaneesi perheen raha-asiat, olisihan sinun pitänyt nähdä, että miehesi ei saa enää palkkaa työpaikastaan.

        Jostain syystä mies ei ole uskaltanut sitten sinulle kertoa työttömyydestään eikä siitä että on joutunut ottamaan pikavippejä perheen päivittäisiin menoihin.
        Miksi miehesi ei luota sinuun tai ei uskalla kertoa, en ymmärrä.
        Miksi miehesi ei voinut tulla töihin sinun yritykseesi työttömyysaikanaan tai mennä työvoimatoimistoon hakemaan uutta duunia itselleen.

        Käykö miehesi nyt töissä ja miten hän nyt hoitaa työnsä ja miten olette järjestäneet hänen palkkansa käyttämisen perheen hyväksi?

        Miksi ostit itsellesi yrityksen, miksi et perustanut esim. omaa toiminimeä kun eihän siihen olisi tarvinnut kuin muutaman tonnin rahaa, eikä olisi ollut palkkakuluja eikä sotumaksuja tuosta toisesta työntekijästä, et siis olisi tarvinnut ottaa isoa lainaa ollenkaan?
        Etenkin kun miehesi ei kerran tee töitä yrityksessäsi lainkaan vaan se on vain sinun työllistämiseksi hommattu.

        Etkö pysty työllistämään itseäsi ilman tätä palkkalistoilla olevaa ihmistä?

        Onko tämä yrityksesi, siis velkatyöpaikka,oikeasti tuonut sinulle riittävästi rahaa vuosien saatossa, jos kerran lainaa on vielä paljon takaisin maksamatta monen, monen vuodenkin jälkeenkin ja vaikka teet noin pitkää työpäivääkin?

        Näin sivusta katsottuna näyttää siltä, että sinähän elät sillä velkarahalla etkä omalla työlläsi, koska olisihan 9 vuoden aikana firman lainat pitänyt saada maksettua sinun ja tämän toisen ihmisen työllä pois moneen kertaan.


    • Nikiniki

      Me erottiin! Kiitos vastauksistanne, niistä asiallisista ja asiattomista. ja Niki kyselyyn, en halunnut rekata itseäni tänne. Onneksi en. Aina löytyy provoajia.

    • riittäisikö_vähemmän

      Aloittajalle. aloituksestasi on about 16-17 päivää ja te erositte. No huh, aika hyvin tämä palsta näköjään toimii.

      Niki = nimimerkki: mitä höpiset rekisteröitymisestä?
      Ei tänne tarvitse rekisteröityä. Riittää kun olisit kirjoittanut aloituksessa käyttämäsi nikin = Mahdotontilanne joka ikiseen vastauskommenttiisi. Sinä esitit kysymyksen aloituksessasi (Mitä tehdä?) sen vuoksi on kohteliasta jos käytät samaa nikiä vastauksissasi myös. Jos et muista millä nikillä aloituksen teit, hiirellä rullaamalla pääset näkemään koko ketjun jutut, myös aloituksesi.
      So simple, ei haittaa vaikka niki unohtuisi, sen voi aina tsekaka aiemmista teksteistään.

      Huomaatko minä kirjoitan samalla nikillä tässä ketjussa vaikka en ole rekisteröitynyt.

      Olisi tietysti ollut kiva, jos olisit kertonut mikä kamelin selän katkaisi ja miten meinaat järjestää laina-asiasi yms, mutta kuten sanoit aina löytyy provoajia, myös aloituksissa.
      Kun aloitus ei kanna, on liian heppoinen, kannattaa päättää se "kunniallisesti".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      442
      2154
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      219
      1908
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1542
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1521
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1283
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1241
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      146
      1227
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      37
      1082
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1036
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1034
    Aihe