Pelkosenniemi 100 vuotta!

Eisoleikäkysymys

Kunta on ollut itsenäisenä 100 vuotta, aihetta juhlia! Miettikäämme jokainen positiivisiä asioita omasta kunnastamme ja olkaamme ylpeitä pelkosenniemiläisiä! Saamme asua täällä puhtaan luonnon keskellä! Meillä on mahtava Kemijoki, joka virtaa kylämme halki, saadaan kalastaa ja liikkua vapaasti joella! Nyt varmaankin jokaisen (ainakin melkein) mielessä on suot, jotka antavat pitkästä aikaa hilloja noukittavaksi, edessä mustikka-, puolukka- ja karpaloajat! Metsästäjät nauttivat omista apajamaistaan!Monta on retkipaikka, polkuja ja laavuja, joissa puut valmiina, lintutorneja unohtamatta!Niin ja tietysti Pyhätunturi, joka tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia vapaa-ajallemme! Harrastusmahdollisuuksia myös löytyy, kun vain etsii, eikä valita, ettei ole mitään tekemistä!!!!Tarvitaan meitä jokaista tukemaan ja antamaan aikaamme läheisille, osallistutaan eri tapahtumiin, annetaan kiitosta järjestäjille! Jos "mariset", mietippä voisitko tehdä sinäkin asialle jotain sen parantamiseksi! Tehdään tästä kotikunnasta paras ja juhlitaan satavuotiasta kuntaamme porukalla! Torilla tavataan!!!!!!

50

737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hssldksöl

      Unohtakaa ainakin se tötterö Hulkon Antti. Ei ainakaan paranna Pelkosenniemen mainetta.

    • Niemi-Jussi

      Kuhan naapurikunnat veis asukkaat, Jokirosvo upottais maat ja thaikut veis marjat niin kaikki ois hyvin. Tä?

      • vwrr

        Tulis vielä vr tätä kautta ja veis tyhyjäntoimittajat mennessään.


    • Suomineidonsydämessä

      Mahtavaa pelkosenniemiläiset, 100-vuotisjuhlat takana, teitte tosi juhlat! Jälleen kerran saa todeta, niinkuin 100-vuotisbiisissäkin sanotaan:"Pelkosenniemi sata vuotta, vaatimaton älä ole suotta. Täällä hyvä elää on ja joskus kuolla, pienestäkin elantoa vuolla. Kansa täällä sisukas ja itsepäinen, asukkaita kunnan itsenäisen. Ajatuksissani kulkeissain toivoisin vain, kumpa täällä kauan elää sais."Pienen kunnan sisun näyte, miten paljon lahjakkaita ihmisiä on täällä kasvanut ja kasvaa edelleen, kotiseuturakkaus tuli moninaisesti esille juhlissa. Vuoden pelkosenniemiläinen, titteli osui aivan oikealle henkilölle, ONNEA ANNIKA ja Jutta ansaitsee myös isot kiitokset, että järjestelyt sujuivat loistavasti! Näin juhlien jälkeen on aivan positiivinen mieli, kyllä pieni Pelkosenniemi pärjää edelleenkin, Paavali Pelkonenkin huomasi jo aikojen alusta, kun tänne souteli, että täällä elämä hymyili!!!!!

    • Jokusenjaska100v

      Ikävä vain että Annika olisi juhlinut vasta ensivuonna, kunta kun on kuulemma hänen mukaan satavuotias vasta ensivuonna.Juttaki oli lipeämässä järjestelyistä, vaikka itte änkes itseään alussa järjestelyihin mukaan.

      • konkyrssikunta

        Oikea vuosi 2018 apinat!


    • Syypääkö

      Tosikko vuoden pelkosenniemeläinen

    • juhlavat

      Kyllä oli hienot juhlat ! Eiku täysillä eteenpäin meidän mahtavassa kunnassa.Kiitos järjestäjille että jaksoitta puhaltaa yhteen hiileen noin hienosti. Siinä oli kova homma.Kaikista ei ole tekemään tuota.Onnittelut tittelistä vuoden Pelkosenniemiläinen !

    • Kiitosjuurista

      Olipa hienot upeat juhlat!Kiitos kaikille,jotka mahdollistivat tämän tapahtuman.Jälleen kerran osoititte sen,kuinka pienikin joukko aktiivisia kyläläisiä yhteen hiileen puhaltamalla saa väen liikkeelle.Ohjelmasta välittyi into,osaaminen,luovuus ja KOTISEUTURAKKAUS.
      Vähättelyyn ei ole aihetta.Entisenä pelkosenniemeläisenä olen kiitollinen siitä,minkä pohjan sain elämälleni täältä.Olkaa tekin ylpeitä kylästänne ,kannustakaa tosianne ja tehkää jokainen oma osanne,että kylä olisi edelleenkin onnellisten ihmisten itsenäinen kunta:PELKOSENNIEMI.

    • elokulä

      Kyllä näin olen yrittänyt ajatella että täällä on kaikki niin hyvin.Mutta ei aina ollenkaan. Ei skeittipuistoa eikä koirapuistoa.Ei kahviloita Ei grilliä.Ei pizzeriaa. Illalla tyhjä kylä, missä lie kaikki vähäisetkin. On se rankkaa elo täällä, mutta pakko asua , ei tuota mökkiä voi huvimajaksi jättää.

    • Etelänvarikset

      Lomailu Pelkosenniemellä on ollut positiivinen kokemus, uskomatonta kuinka paljon lapsilla on ollut tekemistä ja saavat yksilöllistä huomiota tapahtumissa! Lapset ovat viihtyneet liiankin hyvin, kotiin lähtö ei ollenkaan tunnu mukavalta, vielä olisi paljon tekemistä! Tulevilla lomilla uskon, että kun kysytään ,mitä tehtäisiin lomalla, on varma vastaus: "Mennään Lappiin!" Vielä kun talven riemut tulee tutuksi, olisi loskaisten etelän talvien jälkeen täällä varmasti riemu ylimmillään! Toiveena ehä hyvä lisä , että täällä olisi lomalaisten lapsille hoitajia tarjolla , että vanhemmatkin pääsisivät joskus "omille harrastuksille", varsinkin talvella esim. laskettelemaan, kun on vielä niin pieniä lapsia perheessä, ettei voi rinteeseen mukaan ottaa! Kiitos Pelkosenniemi ja pelkosenniemiläiset!

      • särvin

        No mukavaa että viihyittä.Jätittäkö paljon rahaa paikkakunnalle? Ettäkai vaan muualta ostaneet? Me emmä täällä elä pelkällä talkoomakkaralla valitettavasti.Teille tämä on lomapaikka, meijän pitäis jostaki elantoa täällä repiä. Tulkaa toki uudestaankin, mekin Täälä yritetään keksiä särvintä , katetta tilille että pystyy pitämään kahta autoa, kun julkiset ei kulje ja työ on otettava vastaan vaikkamistä.Sähkölasku, verot, lasten harrastus ja muu meno. Voi köyhäinniemiläisiä.


    • nimi-erkki.epätietonen

      koulunkäynti on positiivinen kokemus mutta missä se koulu on?

      • aapine

        Ilmeisimmin kumpikin koulu seisoo paikallaan eikä ole vielä purettu.


    • hyihome

      umpihomeessa seisovat

    • Sydämensivistystä

      Ihana aamu, lempeä tuuli, aurinko paistaa, joki kimmeltää, aamulenkki takana, vastaan ajoi koulupoika pyörällä, joka iloisesti sanoi "huomenta", kyllä lapset ovat reippaita täällä Niemessä! Turvallisia koulumatkoja kaikille lapsille ja opettajille jaksamista, että meidän kylän tytöt ja pojat saisivat hyvät eväät elämäänsä kouluvuosistaan! Vanhemmat jaksakaamme kannustaa lapsiamme, että he tuntisivat ylpeyttä itsestään ja kotipaikastaan!

      • sajetakki

        Kohta sattaa vettä mutta eipä se haittaa syrjäkyläläisiä kuljetusoppilaita joita suurin osa koululaisista lienee.Sateenvarjot aukaistaan ja pihalla voi seistä sateensuojassa.


    • Kolkytdonaafiggassa

      Antti Hulkko juhlien suojelijaksi ja juhlapuhujaksi,ainut pelkosenniemeläinen joka tunnetaan muualla suomessa.Satuin muuten ajelemaan patsaan ohi kesällä ja jatkuvasti joku tuli ottamaan kuvia,kuten tein itsekkin.

    • Nälkäkurnii

      Milloin ne juhlat pidetään?onko kopara soppaa tarjolla?

      • Joulukalenteri

        Monta on "juhlaa" tarjolla, kun tulee "elävän joulukalenterin" sisältö julki! Katsoppa sitten sen sisältöä, jospa sinullekin löytyisi sieltä ihan muutakin tarjottavaa, ettei tarvitse haaveilla "koparasopasta"!!!! Joulu lähestyy, ollaanpa kaikki kiltteinä ja tehdään hyvä joulumieli itselle ja läheisille! Sovitaanko niin? Kuulin myös, että talkoilla tehtäisiin torille jouluseimi, tulkaahan sinne rakennushommiin, kun talkoopäivä on tiedossa, sen rakentamispäivä on varmaankin joulukalenterissa!Sen ääressä on sitten hyvä hiljentyä miettimään joulun sanomaa, eikä sitten ole Andy ainoa syy pysähtyä Pelkosenniemen torille!!!!!


    • Talkoolainen

      Rakennetaan samantien olki Pukki niinkuin naapurimaassa on tapana.

    • Joulu.on.hanurista

      Ja poltetaan se!!!!joulu hupatukset on lasten juhlaa.ei aikuisten.

      • Kaikillejoulumieli

        Etpäs paljon tiiä, olkipukki on kekripukki, nyt se pitäisi rakentaa! Niin ja höpöhöpö, että joulu on lasten juhlaa, ne lahjat ehkä on lapsille tärkeitä, mutta joulu ja joulun sanoma on kaikkille tarkoitettu! Eräässä joululaulussakin sanotaan; "Vanhakin nyt nuortuu, kuin lapsi leikkimään ja koukkuselkä suortuu, niin kaik´on mielissään!"Kaikilla ei ole varaa tähän ulkoiseen "jouluhössötykseen", mutta jokaisella on mahdollisuus joulumieleen ja lämpimiin ajatuksiin läheisiämme kohtaan, tehdä vaikka joku hyvä teko, esim. käy yksinäisen luona raataamassa tai hakemassa hänet mukaasi johonkin joulun ajan tapahtumaan, jos hän ei ilman avustajaa niihin pääsisi! Se olisi jo sinulta suuri joululahja, eikä maksa mitään ja varmasti kumpikin saisi siitä hyvän mielen!!!!!Kokeileppa kerran tällaistakin juttua!!!!!


      • Lopeta.se.höpötys

        Voi Jeesus saatana mitä horinaa.


      • Lisää.kiva

        Parahin kaikllejoulumieli tule vaikka minut hakemaan ja näytä esimerkkiä muille.vai Oletko pelkkä puhuja.


    • Ja.syvältä

      Sieltä

    • Lakakkaatjo

      Helvettiäkös se joulu papatus jot nyt aloitetaan.marraskuu on edessä.

    • Vai.vielä.juhlat

      Eipä juuri ole aihetta tämän Pelkosen kunta pahasen juhlia!

      • Joulujulha

        Lissun lässyn lööperi joko joulu tuli rööperiin.ehei joulu tulla jollottaa ja pelkoslaiset vollottaa.


      • Pyhäinpäivä

        Hienoa, johan se runosuoni rupesi syttymään, eihän se haittaa onko joulu vai juhannus, mikä sen aiheen antaa!!! Eikä me kyllä aleta vollottamaan!!!Tulevana lauantaina meillä useimmalla kyllä silmät kostuu, kun käymme hautausmaalla hiljentymässsä ja sytyttämässä kynttilät haudoille! Siellä lepää monta rakasta ihmistä, heidän muistaminen tuo monta ihanaa, lämmintä muistoa menneistä ajoista ja huomaa kuinka ikävä heitä on edelleenkin!


      • Hapatusta.toisilla

        Voi muistella ilman hautumaa teatteriakin.eikä tarvitse kynttilää.


      • Kyllästynyt.valheeseen

        Juuri näin juuri näin!kauppiaitten,fariseusten,puplikaanien ja ulkokullailioiden juhla koko pyhäinmiestenpäivä päivä.ei tarvitse rakkaiden muistelemiseen moista höpötystä.


    • Petteri.puna.pylly

      Joulua odotellessa tontut juopottelee ja huoraa.

      • tölöväseppätakaisin

        Olikohan tämäkin fiksua???On se kyllä kumma juttu, että jotku eivät kestä mitään hyvää ja kaunista sanoa, aina pitää "tölövästä" ilmeisesti itsestä on kivaa laittaa tänne tuommoisia huomautuksia! Tuliko siitä nyt hyvä mieli?Pelkosenniemen jutut ovat olleet melko siistejä yleisesti ottaen, kun vertaa naapurikuntien juttuihin! Näkyy kuitenkin olevan täälläkin näitä joilta pitäisi "pestä suu saippualla"!!!!!No, kylläpä ne tontut kuulee ja näkee, kertovat joulupukille, kuka on ollut kiltti ja kuka tuhma!!! Siinä sitä on tontuille touhua, ei ne jouda sinulle seuraksi em. harrastuksiin!!!!Saatpahan taas tästäkin aihetta laittaa jotakin "positiivistä" kirjoitusta tänne!!!


    • Rumasti.sanoit

      Oli tosi Tuhmasti kirjoitettu tontuista.ei ne huoraa.

    • Raha.on.joulu

      Jätetään tontut ja Jeesukset rauhaan.joulu kuuluu lapsille.aikuiset voivat asiasta pitää turpansa kiinni.jouluhan on kauppiaitten juhlaa.

    • Joutsen.lammesta

      Rauhaisaa joulun odotusta ja positiivista mieltä kaikille niemeläisillä.

      • Hopeasijaeiolehäpeä

        KIITOS! Sitä positiivisyyttä tarvitaan ja kyllä sitä onkin, koska Pelkosenniemi oli pienten kuntien sijalla 2, kun tutkittiin kuntien ilmapiiriä! Meille on paljon mukavaa tulossa, kun paljastuu se "elävän joulukalenterin" sisältö! Sen "sisälle" vain "sukelletaan" jokainen, yhdessä saamme joulun odotukseen mukavaa tekemistä ja sisältöä! Otetaan mukaan naapurikin näihin tilaisuuksiin!!!!Tulkaahan mukaan tekin jotka ette kirjoittele tänne kovin positiivisiä juttuja, tässähän ei ole kyse rahasta, vaan hyvästä mielestä ja yhdessä olosta! Tätä kyllä voi harrastaa ympäri vuoden, ei siihen joulua tarvitse, mutta eihän se paha asia ole jos joulu herättää ajattelemaan lähimmäisiämme!


      • vasarat

        Ja mitä ittiä lähtiä tyhyjää toimittamaan. Ikäni olen työtä täällä teheny ja vieläkö pitäis lähtiä toisille hyvää paikkaa tekemään.Oisitta pysyneet aikanaan täällä, niin ei oltaisi tässä tilassa .Mutta ko piti lähtiä mailmalle .Nyt on väkiluku nollassa eikä ostovoimaa nimeksi.Kaivoon kannettua vettä kaikki touhu .Nyt sitä kehuthan maisemia ja puhtautta.Jo vain on ollut, mutta kuule kun ei latin latia se tuota. Maatalouskin oikeen ajethin alas, ko se ei ollu rentikästä haista paskalle.Nyt non penikat lukenheja vishin, mutta eipä net ole tänne takasin tulhet.a


      • Risusavotta

        👍👍👍👍👍👍👍 asia on Just niinkuin Vasarat nimimerkki sanoi!


    • Nälkä.pakottaa

      Mutta eikös sekin ole hyvä asia kun lapset ovat opiskelleet ja lähteneet työn perään.ei kaikille ole töitä Pelkosenniemellä.

      • Paratiisinetsijät

        Sepä se , on hyvä että lapset ja nuoret opiskelevat, käyvät katsomassa vähän "maailmaa"! Kummasti siellä "maailmalla" huomaa tämän kotiseudun arvon! Ei siellä kaikille löydy sitä ihanuutta, joka tuntuu monella olevan luulo, että muualla se on Paratiisi eikä Pelkosenniemellä ole mitään! Omat lapsetkin ovat työn perässä lähteneet muualle, mutta heillä on kyllä siellä "silmät auenneet" ja huomanneet tämän kotiseudun arvon. Olisivat heti valmiit tulemaan takaisin, jos vain olisi työtä! Kaiken mahdollisen vapaa-ajan viettävät täällä ja sanovat koti on aina täällä! Jospa ennen eläkeikää vielä heille paikka täältä löytyy, sanovat ainakin tulevansa eläkepäivinä takaisin juurilleen!


      • paratiisikallis

        Niinpä niin.Jos olisi työtä.Niimpä niin.Jos täällä olisi väki ymmärtänyt Pyhätunturin , matkailun, maatalouden suomat mahdollisuudet.Yleensäkkin yrittäjyyden mahdollisuuden.Mutta kun ei. Odotetaan vaan että joku palkkaa töihin. Missä se joku on ? No ei se enää täällä ole, se on mennyt jonnekin. Jos eläkeläiset kirjansa tänne siirtää niin mikäs siinä.Muutenhan heissä ei ole pahemmin ostovoimaa. Nauttivat luonnosta, sehän on ilmaista, keräävät marjat vauhdilla, sehän on ilmaista.Eivät käytä mitään palveluita, sekun maksaa.Kahvitkin on termospullossa mukana, ostotortusta puhumattakaan.


    • Vuoteenuuteen

      Niin piti ajatella niitä positiivisiä asioita! Vuosi vaihtui, siinä oli jotakin positiivistä, ahkerat talkoolaiset olivat saaneet aikaan ihanan vuoden vaihteen, olivat tehneet jäälyhtyjä ja niissä kynttilät valaisivat kylän raittia monta kilometriä! Torilla oli hienot uuden vuoden vastaan ottajaiset, oli ajateltu perheitä, ei tarvinnut yömyöhään olla liikkeellä, saattoi pienten lastenkin kanssa osallistua yhteiseen tapahtumaan! Siellä vielä valaisi jouluseimikin, sekin oli uutta kyläläisille, toivottavasti mahdollisimman moni kävi sitäkin katsomassa!
      Nyt on jo hyvät hiihtoladut hiihdettävissä, kiitos kunnossa pitäjille! Luistelijoillekin näyttää olevan kaukalo kunnossa, niin sielläkin näyttää olevan touhua ja tohinaa!
      Kauppa oli muutaman päivän kiinni, huomasi sen, että kuinka tärkeää meille on että kauppa on kylällä! Seon, apteekin ja terveyskeskuksen palveluita ei voi myöskään moittia!Ei ole palkkatyötä liiemmin nyt tarjolla, mutta olen huomannut, että sisältöä elämään voi löytää täälläkin monesta asiasta, osallistua voi niin moneen juttuun, eikä maksa mitään! Vapaaehtoistyötä löytyy, kaikkien tietoa ja taitoa tarvitaan ja uskon, että nämä ovat tulevissa työhön hakuhaastatteluissa vain plussana!Varsinkin nuoria kun ajattelee, tätä kautta voi myös löytää sen oman polun, jota lähteä eteenpäin kulkemaan, saa kontakteja, kannustajia ja kokemuksia! Eihän se löydy "sohvalla makaamalla" ja valittamalla, eikä sieltä kukaan tule hakemaan,ole itse aktiivinen, nuorillehan on täällä Tunoko, Nuokut ja Etsivä nuorisotyöntekijäkin apuna!!!Lehdessä oli, että nyt on nuorille "Rassauspajakin" Lehtikankaalla!
      Monenlaiset kerhot ja kurssit ovat myös aloittaneet toiminnat joululoman jälkeen!
      Talven selkä on taittunut, kevättä kohti mennään kovalla vauhdilla, tartu tilaisuuksin!!!!

    • Perttulinpoudat

      Missä on tykyttäjäiset? Sydänkunnan kesäinen juhla onko se korvattu toripäivillä? Ja sääskentapon mm.kisa

      • Ininä

        Eipä täällä kellään tykytä enhään.Eikä ole mahtavia hanhikarnevaaleja.Sääsket kuoli sukupuuttoon ko vihriät vastusti muutaman tappamista.Sitoivat ittensä sääskiin kiinni.Ja sääsket näin pääsi kuivumaan. Nykyään ollaan niin terveyshimoisia ,ettei mitään suosittuja kolomen päivän maratoonipöngäystä kukaan uskalla esittääkkään. Joutuu vielä silimätikuksi ja leimataan juokaleeksi.


    • nousussaollaan

      Pyhä-Luostolla menee hyvin! Hienoa, Pelkosenniemi!

    • SELKKIS

      Kyllä yläkoululla ,kun sitä kävin,oli asiat mallillaan.Ei ollut hometta eikä ilmastointia.Järjestäjät pani välitunnilla
      ikkunat auki ja siinä se.Taas jaksettiin kuunnella karttakepin kopinaa!

    • Nuorissatulevaisuus

      Ja niin mahtavaa kun päiväkodillakin on nykyisi luistelutaitoinen hoitaja.! Lapset voi ottaa mallia , helpompaa opettaakkin kuin kengät jalassa

    • asuntoasiatkuntoon

      Harmi asia, kun on moni nyt sanonut, että kirkonkylältä ei löydä kunnollisia asuntoja!Vapaissa rivitaloissa on vuokrat tosi korkeat, kuntoon nähden! Sen vuoksi muuttohalukkuus on lopahtanut! Paljon on tyhjiä taloja, perikunnat eivät vain halua niitä vuokrata tai myydä, vaikka eivät itse niitä käyttäisikään! Luulisi talon pysyvän paremmassa kunnossakin, kun ei olisi kylmillään!Entinen opettajien asuintalo keskellä kylää rannassa on niin hienolla paikalla, mikä lie kunto, se on herättänyt monen mielenkiinnon, että jos se vain olisi kunnostettu ja remontoitu, asukkaita varmaan löytyisi! Ei sen kauniimpaa paikkaa kirkolla voisi olla asua, kuin Kemijoen ranta ja vielä palvelut ovat lähellä!Ei me saada veronmaksajia, jos asuntoasiat eivät ole järjestyksessä! Moni lapsiperhe on miettinyt tätä muuttoasiaa tuon päivähoitoasiankin tiimoilta, se on kyllä hieno kokeilu tuo maksuton päivähoito! Lehtijuttuja kun lukee, ovat ne olleet Pelkosenniemestä enimmäkseen positiivisiä, mikä sen parempi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5589
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3455
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1347
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe