Nyt ois namia tiedossa perinteiseen karppi ruokaan kyllästyneillle! Tuorern kauniin vaimoni kanssa yhdessä kokkaltiin ja tämmöisellä reseptillä tuli yyyyber hyvää!!
Härkä:
n. 400 g
marmorihärän ulkofileetä tai sisäfileetä
öljyä
suolaa
pippuria
Sataykastike:
8 rkl
maapähkinöitä
4 dl
kermaa
4 rkl
tamarinditahnaa
pari tippaa srirachaa eli tulista chilikastiketta
1
sitruunaruoho
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
soijaa
Lisukkeeksi:
8 rkl
kermaa
kourallinen korianterinlehtiä
punaista chiliä
Valmistusohjeet
Leikkaa härkä viipaleiksi ja työnnä siivut grillitikkuihin. Mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä. Anna marinoitua hetki.
Valmista sillä aikaa sataykastike.
Laita pähkinät monitoimikoneeseen tai mortteliin. Lisää
kerma ja tamarind. Lisää lopuksi muut ainekset. Jauha kastike tasaiseksi.
Grillaa härkä nopeasti uunissa tai pannulla ja annostele sataykastike päälle. Koristele korianterilla, viipaloidulla chilillä ja halutessasi kermalla.
Eli ei pelkästään rasvakarpausta vaan uusia makuja!
Ei vaan vaimo tuli juuri suhkusta ja kuului vieno "kutsu" jätänkö pöksyt pois?
Uutta_makua_karpaukseen---} Thaikuista
16
201
Vastaukset
- hpv10
Heikkilä kieltää kategorisesti maapähkinät ja kasviöljyn eli ei kelpaa.
- minun-mielipide
Entäs sitten? Ei kaikkia neuvoja pidä ottaa kirjaimilisesti, ei edes Fogelholmin.
Usein kysytään, että mitä te sitten syötte, jos ette huoli perunaa ja leipää?
Joillakin tuo ruokavalio taitaa olla aika yksipuolinen.
https://4.bp.blogspot.com/-WvA8J4iCqUE/V5mK84TuO7I/AAAAAAAADDw/OdHcc3lmuVA_C0-YZyI9IHSMWnYm1e7SgCLcB/s1600/munakoiso 2.jpg - hpv10
minun-mielipide kirjoitti:
Entäs sitten? Ei kaikkia neuvoja pidä ottaa kirjaimilisesti, ei edes Fogelholmin.
Usein kysytään, että mitä te sitten syötte, jos ette huoli perunaa ja leipää?
Joillakin tuo ruokavalio taitaa olla aika yksipuolinen.
https://4.bp.blogspot.com/-WvA8J4iCqUE/V5mK84TuO7I/AAAAAAAADDw/OdHcc3lmuVA_C0-YZyI9IHSMWnYm1e7SgCLcB/s1600/munakoiso 2.jpgKyllä, Heikkiläuskovaisilla on kielletty noin 95% kaikista ruoka-aineista eli dieetti on aika yksipuolinen.
- minunmielipide
hpv10 kirjoitti:
Kyllä, Heikkiläuskovaisilla on kielletty noin 95% kaikista ruoka-aineista eli dieetti on aika yksipuolinen.
Ei pidä aina olla solvaamassa. Asioista voidaan muutenkin keskustella.
Myös karppauksen kannattajilla on eriäviä mielipiteitä jopa oman perheen keskuudessa
puhumattakaan muiden VHH-lääkäreiden eriävistä mielipiteistä. Ei kaikki voi olla samaa mieltä et edes sinä omassa kannattaja porukassa.
Yhtä hyvin voimme mainita ettei Fogelholm uskovaiset voi syödä kunnollista luonnonmukaista ruokaa, vaan kaupan erilaisten lisäaineiden saastuttamat sapuskat ovat hänen ja hänen kannattajien suosiossa.
Jokainen on itsenäisesti ajatteleva olio olkoot sitten väärässä tai oikeassa? - hpv10
Mitkäköhän luonnonmukaiset ruuat virallisterveellinen ruokavalio kieltää? Tyydyttynyttä rasvaakin voi olla 10E% eli noin 250 kcal eli noin 30 g päivässä. Tuo on esim erkiksi voina 55 g. Riittää minulle oikein hyvin kun en muutenkaan pidä rasvaisesta lihasta tai makkarasta. Jos nyt katsot ruokapyramidia niin siellä ei ole muita kuin luonnonmukaisia tuotteita kun olemme päässeet yhteisymmäårrykseen siitä, että kasviöljyt ovat luonnonmukaisia.
Heikkilä taas kieltää täysin kaikki juurekset, palkokasvit, pähkinät, viljat, kasviöljyt pl. oliivi- ja kookosöljy, vähärasvaiset maitotuotteet, sokerin jne.. Esimerkiksi makkaravalikoima on onnettoman pieni kun suurimpaqan osaan makkaroista on laitettu perunajauhoa.
Ei kai tosiasiat voi olla solvaamista? Sotket kylläkin taas virallisterveellistä ruokaa syövät (noin 10% väestöstä)keskivertoihmiseen, joka ei noudata mitään dieettiä. - KalleKekkilä
hpv10 kirjoitti:
Mitkäköhän luonnonmukaiset ruuat virallisterveellinen ruokavalio kieltää? Tyydyttynyttä rasvaakin voi olla 10E% eli noin 250 kcal eli noin 30 g päivässä. Tuo on esim erkiksi voina 55 g. Riittää minulle oikein hyvin kun en muutenkaan pidä rasvaisesta lihasta tai makkarasta. Jos nyt katsot ruokapyramidia niin siellä ei ole muita kuin luonnonmukaisia tuotteita kun olemme päässeet yhteisymmäårrykseen siitä, että kasviöljyt ovat luonnonmukaisia.
Heikkilä taas kieltää täysin kaikki juurekset, palkokasvit, pähkinät, viljat, kasviöljyt pl. oliivi- ja kookosöljy, vähärasvaiset maitotuotteet, sokerin jne.. Esimerkiksi makkaravalikoima on onnettoman pieni kun suurimpaqan osaan makkaroista on laitettu perunajauhoa.
Ei kai tosiasiat voi olla solvaamista? Sotket kylläkin taas virallisterveellistä ruokaa syövät (noin 10% väestöstä)keskivertoihmiseen, joka ei noudata mitään dieettiä."kasviöljyt ovat luonnonmukaisia."
Juu kasvin siemen itämistä varten tietenkin luonnonmukaisia, mutta elukoille luonnottomia. - hpv10
KalleKekkilä kirjoitti:
"kasviöljyt ovat luonnonmukaisia."
Juu kasvin siemen itämistä varten tietenkin luonnonmukaisia, mutta elukoille luonnottomia.Miten niin luonnottomia? Eläimet syövät öljykasvien siemeniä oikein mielellään ja ovat syöneet miljoonia vuosia. Ihminen mukaanlukien. Sen sijaan voita on syöty Suomessa suuria määriä vasta noin 50 vuotta. Väitätkö, että ihminen on tottunut voihin tuossa ajassa?
- minun-mielipide
hpv10 kirjoitti:
Miten niin luonnottomia? Eläimet syövät öljykasvien siemeniä oikein mielellään ja ovat syöneet miljoonia vuosia. Ihminen mukaanlukien. Sen sijaan voita on syöty Suomessa suuria määriä vasta noin 50 vuotta. Väitätkö, että ihminen on tottunut voihin tuossa ajassa?
Tarkoitit, että margariinia on syöty viimeiset 50 vuotta ja tuloskin on näkyvissä, noin 2 miljoonaa sairasta ihmistä. Jotkut vanhemmat ihmiset eivät ole uskoneet rasvateoriaan, joten käyttävät edellen voita ja punaista maitoa.
Meill' vieraili Topi (Kanadasta), joka on 85 v ja on edelleen hyvässä kunnossa. Sanoi, ettei heillä ole koskaan käytetty margariinia eikä muitakaan rasvattomia tuotteita. - hpv10
minun-mielipide kirjoitti:
Tarkoitit, että margariinia on syöty viimeiset 50 vuotta ja tuloskin on näkyvissä, noin 2 miljoonaa sairasta ihmistä. Jotkut vanhemmat ihmiset eivät ole uskoneet rasvateoriaan, joten käyttävät edellen voita ja punaista maitoa.
Meill' vieraili Topi (Kanadasta), joka on 85 v ja on edelleen hyvässä kunnossa. Sanoi, ettei heillä ole koskaan käytetty margariinia eikä muitakaan rasvattomia tuotteita.En puhunut margariinista, joka sekin on yli 100 vuotta vanha keksintö ja jota on syöty Suomessa 6-8 kg vuodessa viimeiset 100 vuotta, vaan kasviöljyistä. Öljykasvien siemeniä on syöty miljoonia vuosia.
Voivuosina oli sairaita ihmisiä todella paljon. Siinä määrin, että Itä-Suomessa noin puollet miehistä kuoli sydäntauteihin ennen eläkeikää. He olivat myös yleensä varsin sairaita ennen kuolemaansa.
Ennen AIV-rehua Suomessa ei juurikaan voita käytetty. Sitten tuli sotavuodet ja voita ei syöty ollenkaan. Vasta säännöstelyn loppumisen jälkeen alkoi hillitön maitorasvan kulutus joka huipentui 1970 30 kg per ihminen ja vuosi.
- TosimiesJuro
Loppuiko vhh-gurun vaimon työpäivä jo Malmilla? Montako asiakasta hoiteli tänään?
- VHH-Guru
VHH Gurun vaimo hoitaa vain kotia ja Gurua, tekeekin sen oikein hyvin. Näin helteellä varsinkin on mukavaa katsella kun vaimo hääri pikku pikku hepenissä kotihommissa;-)
Tänään taas häneltä valmistui mainio VHH/thai ateria. Kiitoksena makoisasta ateriasta Guru vie vaimonsa hekumaan lemmenmleikein kuten joka ilta ja välillä aamullakin! - minun-mielipide
Lainasin karppafoorumilta elsiltä:
"Ja lisää tietoa siemenöljyjen teknotranssipitoisuuksista, näemmä viitteiden kera, Harvardista, viime vuodelta.
Se kuitenkin kannattaa huomioida, että tuossa on verrattu maitorasvan/naudanrasvan ja öljyjen transrasvoja kertomatta että kyse on fysiologisesti ja kemiallisesti erilaisista rasvoista. Maidon transseissa ei ole lainkaan elaidiinihappoa (tavallisen öljyhapon transsimuoto joka ei sovi kroppaan yhtään) vaan pääasiassa CLAn esiastetta eli vakseenihappoa, jonka kroppa osaa muuttaa herkäksi päätuotteekseen eli CLAksi.
Kovettamattomien siemenöljyjen teknotranssipitoisuudet näyttävät liikkuvan muutaman prosentin luokassa,
osittain kovetettuina teknoja on edelleen jopa 50%. Ei ihan hirveästi naurata...
Ja linkki: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2015/04/13/ask-the-expert-concerns-about-canola-oil/
JOS tuohon yhdistää tiedot oliiviöljybisneksen nykytilasta, ei käteen jää juuri muita järkeviä valintoja kuin eläinrasvat.
Ne ovat tuoreempia, niissä ei ole teknotransseja ja niiden osalta yleensä saa mitä tilaa."- hpv10
Suomessa ei elintarvikkeissa ole juurikaan transrasvaa eikä margariineissa ole ollut noin 20 vuoteen. Tämäkin on sinulle kerrottu useita kertoja:
http://www.pronutritionist.net/2011/04/missa-tuotteissa-on-viela-transrasvaa/
https://www.evira.fi/elintarvikkeet/valmistus-ja-myynti/elintarvikkeista-annettavat-tiedot/pakkausmerkinnat/ravintoarvomerkinnat/transrasvat/margariinit-ja-rasvalevitteet/
Voin CLA-pitoisuudella ei ole väliä eikä edes vanhalla menetelmällä tehdyllä rypsiöljyn transrasvapitoisuudella koska 2% ei vaikutamihinkään. Osittain kovetetut margariinit olivat ihan toinen juttu kun niissä oli transrasvaa 50%. Vertailun vuoksi tyydyttynyt rasva lisää sydäntautikuolemia 10% eniten käyttävässä viidenneksesssä ja transrasva 20% joten transrasvamargariini oli huonompi vaihtoehto kuin voi.
Meillä rypsiöljyssä on transrasvaa 0%:
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/535?q=rypsiöljy&foodType=ANY&portionUnit=G&portionSize=100&sortByColumn=name&sortOrder=asc&component=2331&
Eli siis rypsiöljy jää jälleen parhaaksi vaihtoehdoksi tällä kriteerillä. - minun-mielipide
hpv10 kirjoitti:
Suomessa ei elintarvikkeissa ole juurikaan transrasvaa eikä margariineissa ole ollut noin 20 vuoteen. Tämäkin on sinulle kerrottu useita kertoja:
http://www.pronutritionist.net/2011/04/missa-tuotteissa-on-viela-transrasvaa/
https://www.evira.fi/elintarvikkeet/valmistus-ja-myynti/elintarvikkeista-annettavat-tiedot/pakkausmerkinnat/ravintoarvomerkinnat/transrasvat/margariinit-ja-rasvalevitteet/
Voin CLA-pitoisuudella ei ole väliä eikä edes vanhalla menetelmällä tehdyllä rypsiöljyn transrasvapitoisuudella koska 2% ei vaikutamihinkään. Osittain kovetetut margariinit olivat ihan toinen juttu kun niissä oli transrasvaa 50%. Vertailun vuoksi tyydyttynyt rasva lisää sydäntautikuolemia 10% eniten käyttävässä viidenneksesssä ja transrasva 20% joten transrasvamargariini oli huonompi vaihtoehto kuin voi.
Meillä rypsiöljyssä on transrasvaa 0%:
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/535?q=rypsiöljy&foodType=ANY&portionUnit=G&portionSize=100&sortByColumn=name&sortOrder=asc&component=2331&
Eli siis rypsiöljy jää jälleen parhaaksi vaihtoehdoksi tällä kriteerillä.Ehkä levitteissä ei ole transrasvoja, mutta ei se margariinia silti tee terveelliseksi. Transravaa yleensä löytyy valmi leipomis tuotteista kuten kekseissä jne.
Teollista transrasvaa saattaa siis saada, jos syö esimerkiksi popcornia, ranskanperunoita tai einesleivonnaisia kuten munkkeja, piirakoita ja pasteijoita. Lisäksi transrasvaa saa syödessään esimerkiksi juustoa, jogurttia tai voita. Mitä rasvaisempi maitotuote, sitä enemmän transrasvaa.
Tämä on Hesarin tietoa, ettei kaikkeen voi kylläkään täysin luotta ei edes finelin sivuihin.
http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1420605503744
Tiedätkö kenen toimesta margariineistä alettiin vähentämään transrasvan määrää ja sekin kovan tappelun jälkeen - hpv10
minun-mielipide kirjoitti:
Ehkä levitteissä ei ole transrasvoja, mutta ei se margariinia silti tee terveelliseksi. Transravaa yleensä löytyy valmi leipomis tuotteista kuten kekseissä jne.
Teollista transrasvaa saattaa siis saada, jos syö esimerkiksi popcornia, ranskanperunoita tai einesleivonnaisia kuten munkkeja, piirakoita ja pasteijoita. Lisäksi transrasvaa saa syödessään esimerkiksi juustoa, jogurttia tai voita. Mitä rasvaisempi maitotuote, sitä enemmän transrasvaa.
Tämä on Hesarin tietoa, ettei kaikkeen voi kylläkään täysin luotta ei edes finelin sivuihin.
http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1420605503744
Tiedätkö kenen toimesta margariineistä alettiin vähentämään transrasvan määrää ja sekin kovan tappelun jälkeenNo ei. Transrasvaa ei Suomessa saa juuri mistään paitsi maitotuotteista. Tuosta Laatikaisen artikkelista poimittua:
'1. Margariinit eivät ole merkittäviä transrasvan lähteitä. Kaikki vuonna 2009 Eviran 18 tutkimaa valmistetta sisälsi alle 0,6 g/100 g. Yli puolessa valmisteita ei ollut lainkaan transrasvaa.
2. Perunalastut. Soitettuani kahdelle suurelle perunalastujen valmistajalle (Estrella ja Chips Ab) minulle kerrottiin, että he eivät käytä kasvirasvojen teollista kovettamista, eikä tuotteissa siten ole käytännössä transrasvaa.
3. Kasvirasvajäätelöiden transrasvapitoisuuksista ei ole kattavaa tietoa. Käsittääkseni ainakin kotimaiset jäätelön valmistajat ovat kuitenkin pyrkineet lopettamaan valmistusprosessit joissa syntyy transrasvaa. Ainakin Ingman ilmoittaa Apetit -kasvirasvajäätelön sisältävän rypsiöljyä ja palmuöljyä, eikä rypsiöljyä ole kovetettu teollisesti. Siten ainakaan kotimaisessa kasvirasvajäätelössä tuskin on transrasvaa merkittäviä määriä.
4. Pop Corneja syödään kotona ja huvitilaisuuksissa. Kotikäyttöön tarkoitetuissa pop corneissa Chips Oy:n pop corneissa käytetään palmuöljyä (tuoteselosteessa ”kasviöljy”), ja palmuöljy on osin kovetettua. Lopputuotteessa on transrasvaa yhteensä: 0,5 g/100 g. Yksi pussi mikro -por corneja painaa 100 g (light 85 g) ja riittää ainakin meidän perheessä 2-3 hengelle.5. Teollisissa karjalanpiirakoissa saatetaan käyttää pieniä määriä osittain kovetettua margariinia valmistusprosessissa. Saarioisten kuluttajapalvelun mukaan leivonnassa käytettävässä margariinissa on alle 1 % transrasvaa. Kovetetun margariinin määrä syötävässä karjalanpiirakassa on lisäksi huomattavasti pienempi kuin valmistuksessa runsaammin käytettävän kovettamattoman rypsiöljyn määrän. Täten karjalanpiirakoissakin pitäisi olla hyvin vähän transrasvaa (oma veikkaukseni edellämainituista syistä johtuen on alle 0,2 g/100 g).
6. Chips Oy:n kuluttajapalvelu ilmoitti, että myöskään Oolannin kotikäyttöön tarkoitetuissa ranskalaisissa perunoissa ei ole käytännössä transrasvaa. Käytössä on rypsiöljy, jota ei koveteta. Kesko ilmoittaa puolestaan, että se käyttää palmuöljyä Belgiasta tulevissa ranskalaisissaan, jota ei koveteta teollisesti (eikä siten sisällä juurikaan transrasvaa). McDonalds ilmoittaa netissä saatavilla olevassa esitteessä ”Ranskalaisten perunoiden valmistuksessa sekä tehtaalla että ravintolassa käytetään kovettamatonta kasviöljyä, ja sisältää alle 9 % tyydyttyneitä rasvahappoja alle 2 % transrasvoja”. Lisäksi uppopaistamisessa käytettävä rypsiöljy on ”täysin kovettamatonta ja sisältää alle transrasvaa 2 %”. Pikaruokaravintoloiden ranskalaisissa voi siten olla hyvin pieniä määriä transrasvaa, mutta kotikäyttöön tarkoitetuissa ranskalaisissa ei juuri nimiksikään.
7. Suuret kotimaiset keksien valmistajat lopettivat kasvirasvojen kovettamisen useita vuosia siten. Pienimpien kotimaisten keksinvalmistajien kasvirasvan kovettamisprosesseista ei ole kattavaa tietoa. Teoriassa on mahdollista, että jokin ulkomailta tuleva keksivalmiste sisältäisi transrasvaa. Valtaosa kekseistämme lienee kuitenkin lähes transrasvavapaita'
Ajat ovat muuttuneet tältä osin nopeasti ja erityisesti Suomessa.
Itse kannatankin voin vaihtamista öljyyn enkä margariiniin. Onhan se margariinikin terveellisempi vaihtoehto kuin voi mutta öljy on vielä parempi. - PieniEro
hpv10 kirjoitti:
No ei. Transrasvaa ei Suomessa saa juuri mistään paitsi maitotuotteista. Tuosta Laatikaisen artikkelista poimittua:
'1. Margariinit eivät ole merkittäviä transrasvan lähteitä. Kaikki vuonna 2009 Eviran 18 tutkimaa valmistetta sisälsi alle 0,6 g/100 g. Yli puolessa valmisteita ei ollut lainkaan transrasvaa.
2. Perunalastut. Soitettuani kahdelle suurelle perunalastujen valmistajalle (Estrella ja Chips Ab) minulle kerrottiin, että he eivät käytä kasvirasvojen teollista kovettamista, eikä tuotteissa siten ole käytännössä transrasvaa.
3. Kasvirasvajäätelöiden transrasvapitoisuuksista ei ole kattavaa tietoa. Käsittääkseni ainakin kotimaiset jäätelön valmistajat ovat kuitenkin pyrkineet lopettamaan valmistusprosessit joissa syntyy transrasvaa. Ainakin Ingman ilmoittaa Apetit -kasvirasvajäätelön sisältävän rypsiöljyä ja palmuöljyä, eikä rypsiöljyä ole kovetettu teollisesti. Siten ainakaan kotimaisessa kasvirasvajäätelössä tuskin on transrasvaa merkittäviä määriä.
4. Pop Corneja syödään kotona ja huvitilaisuuksissa. Kotikäyttöön tarkoitetuissa pop corneissa Chips Oy:n pop corneissa käytetään palmuöljyä (tuoteselosteessa ”kasviöljy”), ja palmuöljy on osin kovetettua. Lopputuotteessa on transrasvaa yhteensä: 0,5 g/100 g. Yksi pussi mikro -por corneja painaa 100 g (light 85 g) ja riittää ainakin meidän perheessä 2-3 hengelle.5. Teollisissa karjalanpiirakoissa saatetaan käyttää pieniä määriä osittain kovetettua margariinia valmistusprosessissa. Saarioisten kuluttajapalvelun mukaan leivonnassa käytettävässä margariinissa on alle 1 % transrasvaa. Kovetetun margariinin määrä syötävässä karjalanpiirakassa on lisäksi huomattavasti pienempi kuin valmistuksessa runsaammin käytettävän kovettamattoman rypsiöljyn määrän. Täten karjalanpiirakoissakin pitäisi olla hyvin vähän transrasvaa (oma veikkaukseni edellämainituista syistä johtuen on alle 0,2 g/100 g).
6. Chips Oy:n kuluttajapalvelu ilmoitti, että myöskään Oolannin kotikäyttöön tarkoitetuissa ranskalaisissa perunoissa ei ole käytännössä transrasvaa. Käytössä on rypsiöljy, jota ei koveteta. Kesko ilmoittaa puolestaan, että se käyttää palmuöljyä Belgiasta tulevissa ranskalaisissaan, jota ei koveteta teollisesti (eikä siten sisällä juurikaan transrasvaa). McDonalds ilmoittaa netissä saatavilla olevassa esitteessä ”Ranskalaisten perunoiden valmistuksessa sekä tehtaalla että ravintolassa käytetään kovettamatonta kasviöljyä, ja sisältää alle 9 % tyydyttyneitä rasvahappoja alle 2 % transrasvoja”. Lisäksi uppopaistamisessa käytettävä rypsiöljy on ”täysin kovettamatonta ja sisältää alle transrasvaa 2 %”. Pikaruokaravintoloiden ranskalaisissa voi siten olla hyvin pieniä määriä transrasvaa, mutta kotikäyttöön tarkoitetuissa ranskalaisissa ei juuri nimiksikään.
7. Suuret kotimaiset keksien valmistajat lopettivat kasvirasvojen kovettamisen useita vuosia siten. Pienimpien kotimaisten keksinvalmistajien kasvirasvan kovettamisprosesseista ei ole kattavaa tietoa. Teoriassa on mahdollista, että jokin ulkomailta tuleva keksivalmiste sisältäisi transrasvaa. Valtaosa kekseistämme lienee kuitenkin lähes transrasvavapaita'
Ajat ovat muuttuneet tältä osin nopeasti ja erityisesti Suomessa.
Itse kannatankin voin vaihtamista öljyyn enkä margariiniin. Onhan se margariinikin terveellisempi vaihtoehto kuin voi mutta öljy on vielä parempi.Mielestäni transrasvoja ovat vain keinotekoiset transrasvat ei voi eikä muutkaan luonnonrasvat terveyden kannalta. Kemiallinen koostumus voi ola samankaltainen mutta ei lopputuote. Varmaan lähitulevaisuudessa valmistuu tutkimuksia mitkä puoltavat mieipidettäni. Samahan se on vitamiineillä kemiallinen koostumus voi olla sama kun synteettisillä vitamiineillä mutta ravinnosta saatavat vitamiinit imeytyy tehokkaammin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miten voit manipuloida katsojalukuja?
Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj252530- 1411893
- 661787
Onkohan tämä jotain elämää suurempaa
Vai olenko kehitellyt nämä tunteet vain omassa pääkopassani. Tunne kyllä sanoo että jotain tässä on.. Toivottavasti et m351443KRP alkaa tutkia Ulvilan murhaa
Jokohan nyt löydetään riittävä näyttö Annelin tuomitsemiseen miehensä murhasta tai taposta.551370Nainen sä olet
arvokas muista se. Yritän pitää pienen kontaktin yllä vaikka turhaahan tämä on. Toivottavasti joulu meni hyvin ja otat r771239- 1171174
Voi kun pian voisi varmuudella sanoa
mitä tämä on. Suuri, suuri rakkaustarina vai pelkästään pitkä ja kipeä oppitunti. :(591112Jos olisin
Ollut ns. pelimies olisin myös käyttänyt tilaisuutta hyväksi. Välillä vain tuntuu että olisit itse nimenomaan halunnut p571107Oletteko naiset huomanneet sellaista asiaa
että vaikka miehiä tulee ja menee ja hakeutuu seuraanne mitä viehättävämpiä olette niin sitä enemmän itseasiassa te olet541096