Rasvan vaihto parantaa sokeriaineenvaihduntaa

pronutrionist

Tärkeää tietoa sianrasvakarppaajille:

"Meta-analyysin perusteella tyydyttyneen rasvan vaihto monityydyttymättömiin tai kertatyydyttymättömiin rasvahappoihin kannattaa myös sokeriaineenvaihdunnan näkökulmasta."

http://www.pronutritionist.net/2016/08/laadukas-koostetutkimus-tyydyttyneen-rasvan-vaihtaminen-monityydyttymattomaan-parantaa-sokeriaineenvaihduntaa/

Ja vielä kerran, tämän meta-analyysin tutkimustulokset perustuvat suureen määrään satunnaistetyuja tutkimuksia, joten näyttö on vakuuttavaa.

18

250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mayja-70

      Tämä tutkimus oli minulle hyvä lukea. Olen nimittäin vaihtanut kokosöljyyn, kun sitä on ylistetty ihmerasvaksi päästä varpaisiin.
      Tämä on toinen tutkimus, jossa rypsiöljy voittaa kokosrasvan.
      Siis alan käyttämään kokokseni ihon ja hiusten hoitoon ja siirryn taas pellava-, rypsiöljyyn, josta pidänkin enemmän. Somalaisille sopivaa.
      Pyrin syömään ravintoa lähiympäristöstä lisäten vähän kauempaa.
      Kahvia ja banaania ei saa naapurin viljelijältä.

    • Arto-Heikki-Mäntti

      Mitään en ymmärtänyt tuosta taulukosta enkä koko kirjoituksestakaan.

      • Mayja-70

        Pssstt! Minäkin luin osan tieteellisestä tutkimuksesta ylimalkaan ymmärtämättä heidän hienouksiaan, mutta yhteenveto täsmäsi aiemmin lukemiini, joissa kokosöljy laskettiin rajamaille.
        Minun älykkyyteni ei riitä näihin kuiviin "tiedemies-sanastoihin".
        Yritän kuitenkin hankkia tietoa uusimmista tutkimuksista, koska
        arvostan kehoani ja haluan "rasvata koneistoni" oikein.


      • Virtakujan_Villipeto

        Minä nautin joka aamu litran kookosöljyä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Pötsi pysyy rasvaisena ja pinkeänä sekä putkisto huutaa hoosiannaa jatkuvalla syötöllä. Eikö tästä edes saisi nauttia?


    • lkjhpoijuh

      Tarpeellisia faktoja rypsiöljystä
      Rypsi- ja rapsiöljyt valmistetaan kaalien ja sinappien sukuun kuuluvien nauriiden ja lanttujen alalajikkeista rypsi ja rapsi. Kyseessä on teollisuusöljy, joka ei sovi ruuaksi. Sitä on käytetty kynttilöihin, saippuoihin, huulipunaan, voiteluaineiksi, musteisiin ja biopolttoaineeksi. Rapsiöljystä tehtiin aikanaan sinappikaasua. Luonnollisessa muodossa se aiheuttaa hengitysvaikeuksia, ummetusta, keuhkolaajentumaa, anemiaa, ärsytystä ja sokeutumista.
      Nyt on opittu geneettisesti muokkaamaan rapsia, joten sitä on ruvettu myymään ruokaöljynä. Se on tuotu markkinoille ihmetuotteena, jossa on vähän tyydyttyneitä rasvoja ja runsaasti omega 3- rasvahappoja. Ongelma on kuitenkin se, että kyseessä on edelleen rapsi, jota on vain geneettisesti muokattu.
      Tutkimukset osoittavat rapsilla olevan kumulatiivisia vaikutuksia ja oireiden ilmaantumiseen voi mennä jopa kymmenen vuotta. Eräs väitetyistä haitallisista vaikutuksista on hermoja suojaavan myeliinikerroksen tuhoutuminen. Tällä tavoin alkaa mm. MS-tauti. Tutkimuksissa havaittuja oireita ovat:
      Vapina ja tärinä
      Hengitysvaikeudet
      Vaikeuksia kävellä tai kirjoittaa
      Hidas ja sammaltava puhe
      Sydänongelmat
      Ajatuksenjuoksun hidastuminen
      Muistiongelmat
      Kuulon heikkeneminen
      Virtsan pidätysvaikeudet
      Hermoromahdus
      Raajojen tunnottomuus
      Kaiken muun lisäksi rypsiöljyt tyhjentävät kehon E-vitamiinivarastot ja häiritsevät normaalia aineenvaihduntaa ja entsyymien toimintaa. Se vaimentaa immuunijärjestelmää. Rapsiöljy on tyydyttymätön öljy, jossa on runsaasti pitkäketjuista erukahappoa, joka on liitetty sydänvaurioihin ja sydänsairauksiin. 70-luvulla keksittiin menetelmä muuntaa geneettisesti rypsiä ja rapsia siten, ettei niissä ollut enää merkittävästi erukahappoa, vaan sen sijaan oleiinihappoa, joka aiheuttaa rypsiöljyille omat huolenaiheensa:
      Epänormaaleja verihiutaleita
      Hidastaa normaalia kasvua (laiton äidinmaidonkorvikkeissa)
      Vaurioittavia vapaita radikaaleja
      Kohonnut syöpäriski kaksoissidosten hydrausprosessin vuoksi
      On tärkeää ymmärtää, että tämä uusi jalostettu öljy käy läpi useita vaiheita, jotka huonontavat rasvan ravintoarvoja, lisäävät toksisia aineita ja itse asiassa muuttavat öljyn rakennetta niin, että siitä tulee hydrogenoitua öljyä.

      • vpsentietäätaas

        Esim kylmäpuristettu rypsiöljy on mitä luonnolinta öljyä verrattuna esimerkiksi voihin.


      • RasvaaKoneeseen
        vpsentietäätaas kirjoitti:

        Esim kylmäpuristettu rypsiöljy on mitä luonnolinta öljyä verrattuna esimerkiksi voihin.

        Samaa mieltä ei sen luonnollisempaa voi öljy enää olla ja lähiruokaa verrattuna muihin öljyihin.


      • hpv10

        Harvinaista paskaa magneettimedista.

        Rypsiä ja rapsia ei ole geneettisesti muokattu (silloinhan niitä ei saisi viljellä EU:ssa) vaan ne on jalostettu perinteisesti valitsemalla vähemmän erukkahappoa sisältäviä lajikkeita.

        Kuvattuja haittoja ei ole havaittu ja sinappikaasu on kemianteollisuuden tuote:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Sinappikaasu

        Rypsiöljyä ei voi myöskään käyttää kynttilöihin, saippuaan, huulipuniin ym. koska se on nestemäinen. Näihin on perinteisesti käytetty palmu- ja kookosöljyä. Rypsiöljyn jalostuksen tuloksena syntyi kylläkin runsaasti erukkahappoa sisältävä rypsiöljylajike, jota käytetään biohajoavana teräketjuöljynä. Erukkahappo tekee öljystä sitkeää.


      • Mayja-70
        hpv10 kirjoitti:

        Harvinaista paskaa magneettimedista.

        Rypsiä ja rapsia ei ole geneettisesti muokattu (silloinhan niitä ei saisi viljellä EU:ssa) vaan ne on jalostettu perinteisesti valitsemalla vähemmän erukkahappoa sisältäviä lajikkeita.

        Kuvattuja haittoja ei ole havaittu ja sinappikaasu on kemianteollisuuden tuote:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Sinappikaasu

        Rypsiöljyä ei voi myöskään käyttää kynttilöihin, saippuaan, huulipuniin ym. koska se on nestemäinen. Näihin on perinteisesti käytetty palmu- ja kookosöljyä. Rypsiöljyn jalostuksen tuloksena syntyi kylläkin runsaasti erukkahappoa sisältävä rypsiöljylajike, jota käytetään biohajoavana teräketjuöljynä. Erukkahappo tekee öljystä sitkeää.

        Mikä ero on rapsilla ja rypsillä - siis öljyissä?
        Tuossa aiemmassa kommentissa oli vuodatus niitä öljyjä vastaan.
        Siellä taidetaan hyväksyä vain sian-silava voissa paistettuna.
        Sitä saa niin monenlaista infoa - oli sitten netissä tai kirjastossa.
        Terveydenhoito suuntauksien puoltajat tuntuvat pyhittyneensä
        vain yhdelle ainoalle oikealle jumalalleen - muut kirotaan kokosieluisesti.
        Siksi kysyn nimimerkiltäsi, koska olen ennenkin saanut tietoa, johon luotan.


      • Virtakujan_Villipeto
        hpv10 kirjoitti:

        Harvinaista paskaa magneettimedista.

        Rypsiä ja rapsia ei ole geneettisesti muokattu (silloinhan niitä ei saisi viljellä EU:ssa) vaan ne on jalostettu perinteisesti valitsemalla vähemmän erukkahappoa sisältäviä lajikkeita.

        Kuvattuja haittoja ei ole havaittu ja sinappikaasu on kemianteollisuuden tuote:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Sinappikaasu

        Rypsiöljyä ei voi myöskään käyttää kynttilöihin, saippuaan, huulipuniin ym. koska se on nestemäinen. Näihin on perinteisesti käytetty palmu- ja kookosöljyä. Rypsiöljyn jalostuksen tuloksena syntyi kylläkin runsaasti erukkahappoa sisältävä rypsiöljylajike, jota käytetään biohajoavana teräketjuöljynä. Erukkahappo tekee öljystä sitkeää.

        Vedytetty kasvirasva oli kynttiläntekijöiden entisaikojen kynttilävahan jalostus tapa.

        Ihmisille syötettiin sittemmin osittain.


      • hpv10
        Mayja-70 kirjoitti:

        Mikä ero on rapsilla ja rypsillä - siis öljyissä?
        Tuossa aiemmassa kommentissa oli vuodatus niitä öljyjä vastaan.
        Siellä taidetaan hyväksyä vain sian-silava voissa paistettuna.
        Sitä saa niin monenlaista infoa - oli sitten netissä tai kirjastossa.
        Terveydenhoito suuntauksien puoltajat tuntuvat pyhittyneensä
        vain yhdelle ainoalle oikealle jumalalleen - muut kirotaan kokosieluisesti.
        Siksi kysyn nimimerkiltäsi, koska olen ennenkin saanut tietoa, johon luotan.

        Rypsi ja rapsi ovat eri kasveja ja läheistä sukua toisilleen. Koostumus on sitten hyvin pitkälle sama.


      • hpv10
        Virtakujan_Villipeto kirjoitti:

        Vedytetty kasvirasva oli kynttiläntekijöiden entisaikojen kynttilävahan jalostus tapa.

        Ihmisille syötettiin sittemmin osittain.

        Ravintorasvat käryävät poltettaessa joten niitä ei ole erityisemmin käytetty kynttilöissä. Toki ennen tehtiin talikynttilöitä köyhille mutta kynttilöiden raaka-aineena on ollut mehiläisvaha, steariini ja parafiini. Steariini on taas yleensä tehty eläinrasvasta. Rypsiöljy tuli markkinoille niin myöhään että sitä ei ole kovetettu (kovetetussa rypsiöljyssä on steariinihappoa runsaasti) kynttilöiksi koska talia on ollut saatavissa ylenmäärin hyvin edullisesti. Sama koskee tuossa Magneettimedian artikkelissa olleita muka muita rypsiöljystä tehtyjä tuotteita. Biodieseliä ja voiteluainetta siitä on tehty, samaten käytetty huonona lamppuöljynä esimerkiksi Japanissa. Lamppuöljynä käytettiin luonnollisesti halvinta tai runsaimmin saatavilla olevaa rasvaa.

        Täällä Wikipedian artikkeli steariinista:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Steariini


    • takkiakäännetään

      "Lopuksi

      Tämä meta-analyysi viittaa vahvasti siihen, että mahdollinen hiilihydraattien vähentäminen on järkevintä myös diabeteksen näkökulmasta siten, että hiilihydraatin tilalle tulee pähkinää, siemeniä, rypsi- ja oliiviöljyjä, margariinia, rasvaista kalaa, maitotaloustuotteita sekä avokadoa eikä voita, pekonia, ja muita prosessoituja lihavalmisteita, kermaa tai kookosöljyä. Tämä on ollut kantani siitä lähtien, kun ryhdyin tukemaan järkevää ja oikein koostettua vähähiilihydraattista ruokavaliota yhtenä vaihtoehtona metabolisen oireyhtymän ja tyypin 2 diabeteksen hoidossa."

      • hpv10

        Ei takkia ole käännetty. Kasviöljyihin perustuva maltillinen karppaus on ihan ok.

        Itsensä lihottaminen hiilihydraatilla tuottaa kehoon nimenomaan tyydyttynyttä rasvaa. Tyydyttyneen rasvan taas tiedetään lisäävän insuliiniresistanssia joka on suurin kakkostyypin diabeteksen syy.

        Toisaalta täysjyväviljan kuitu vähentää suolistosyöpiä ja parantaa kolesteroliarvoja joten ei sitäkään kannata hylätä. Ei myöskään juureksia.


    • verisimppeliä

      Kohtuus kaikessa pari viipaletta kokojyvää päivässä pälle notkeaa voi, rahka, öljy seosta. Paljon kasviksia etenkin erilaisia kaaleja, usein kalaa vähemmän kanaa ja niukasti punaista lihaa. Pysyy linjat kurissa ja syöpäriski matalampana.

      • hpv10

        Oululaisen jälkiuunipaloissa on 15% kuitua eli 4 leipää eli 2 kaksikerroksista palaa painaa 120 g ja siinä on siis 18 g kuitua. Päälle puoli kiloa kasviksia niin kuitua tulee yhteensä 25 g eli noin suositeltu määrä. Hiilihydraattia noista tulee yhteensä vain noin 70 g.

        Kohtuus kaikessa on kohtuullisen järkevä elämäntapa yleensäkin.


      • Nyllekalle
        hpv10 kirjoitti:

        Oululaisen jälkiuunipaloissa on 15% kuitua eli 4 leipää eli 2 kaksikerroksista palaa painaa 120 g ja siinä on siis 18 g kuitua. Päälle puoli kiloa kasviksia niin kuitua tulee yhteensä 25 g eli noin suositeltu määrä. Hiilihydraattia noista tulee yhteensä vain noin 70 g.

        Kohtuus kaikessa on kohtuullisen järkevä elämäntapa yleensäkin.

        Ja kohtuus ei tarkoita sitä että syö pellillisen pullaa illassa kuten Mattila tai ahmii rasvaista ruokaa kuten Puustinen teki kun lihoi ja sairastui diabetekseen.


    • enEppäile

      Entiset hiilarihotkot ja nykyiset palstan julkimo karpit ovatkin vasta viimehetkellä tehneet käänöksen ja hyvin onnistuneesti! Toinen uiskentelee rakkauden laguunissa onnellisena , Veijollekkin ilmeisen hyvin sopii tuo hänen karppaus suuntansa, kun noin innokkaasti etsii tutkimuksia ja väsymättä jakaa vaihtoehtoista malliaan! Varmasti moni läski saisi avun heidän opeistaan!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      453
      4907
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1752
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1488
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1369
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1367
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1248
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1085
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1020
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      905
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      904
    Aihe